Sziasztok!
Most találtam rá erre a topicra. Csatlakozom hozzátok, mert én is a Kisfalvihoz járok, ha minden jól megy február végén fogok nála szülni. Kisfiunk lesz, Marci.
Ma reggel voltunk bent a Klinikán megnézni a szülőszobát. Kisfalvi nagyon rendes volt, mindent megmutatott, mindent türelmesen elmagyarázott.
Nekem nagyon megnyugtató volt látni, hogy mennyire jól felszerelt a szülészet de mégsincs olyan kórház hangulata. Külön vannak a szülőszobák, mindegyikhez tartozik fürdőszoba+wc. Az ágy mindenféle pózba állítható.
És a személetmód is nagyon emberi: szülés alatt gátvédelmet alakalmaznak, már az első babánál is, ami engem nagyon megnyugtatott. Szülés alatt természetesen apuka bent lehet. Amikor megszületett a baba, akkor rögtön mellkasra teszik, apuka vághatja el a köldökzsinórt. Utána rendbeteszik az anyukát meg a babát is. A babát nem kell sehova vinni, ott helyben megmérik, lefürdetik, bepólyálják. Utána még 2 órát kell ott tölteni, de a baba végig ott lehet, meg lehet már próbálni a szoptatást is. Utána pedig 24 órás rooming-in van. Persze az 5 ágyas szobák nem a legjobbak, de ennyit szerintem ki lehet bírni, főként hogy 3 napot kell benttölteni, ha minden rendben van. Lehet egyébként 1 ágyas szobát is választani, de az 10 000 Ft/nap.
Szülésznő: lehet választani, azt mondta a Kisfalvi hogy 3-at is tud ajánlani majd. De a tarifájuk fix. 30 000 Ft, úgyhogy így kalkuláljatok.
Még egy utolsó dolog: jövő kedden kezdődik szülésfelkészítő tanfolyam a SOTE II-n. 1/2 3 -kor van a találkozó a szülőszobák előtti folyosón.
No hirtelen ennyi jutott eszembe. Bocsánat ha túl hosszú voltam, de azért remélem hasznos volt!
További jó babavárást mindenkinek!
Rita