Sziasztok,
Éva: Azt írják, hogy a Jónás napot megelőző 24 órán belül a legnagyobb az esély a teherbeesésre. (Gondolom azért, mert idő kell mire a spermák célba érnek és mire odaérnek pont megérik a pete is, szóval egyiknek sem kell sokat várakozni.) De megjelölik az előtte lévő 3 napot is, ami szintén esélyes lehet. Mi biztos, ami biztos alapon mind a 4 napon próbálkoztunk.
Szerintem ez ugyanúgy működik, mint rendes középidős peteéréskor. A spermák vígan elvannak néhány napig, a pete pedig elvileg 24 órán át életképes.
A Jónás szerint nem számítanak egyéb praktikák, pl. testhelyzet, hüvelyöblítés, hogy van-e orgazmus vagy nincs, stb. Elvileg csak és kizárólag az X vagy Y kromoszómájú spermium képes megtermékenyíteni azt a petesejtet. Viszont akkor nem tudom, hogy mi történik abban a 2 %-ban, amikor mégis ellenkező nemű gyermek fogan. Merthogy állítólag 98 %-os a sikermutatója a módszernek. Csak arra tudok gondolni, hogy mégis rosszul tudták a születési adatokat és időnként már 15 perc különbség is változtathat a nemen és az életképességen.
Én ezt úgy ellenőriztem, hogy megnéztem a Jónás naptárt és elkezdtem próbálkozni, hogy mi van ha mégsem akkor születtem, hanem mondjuk 10-15 perccel előbb vagy később. Nekem csak a rizikófaktor változott úgy 2-3 órás időintervallumon belül.
Az a baj, hogy én is túlságosan beleélem magam, hogy lányom lesz, bármennyire is nem szeretném. Emlékszem, a második fiamnál abban reménykedtem titokban, hogy rosszul látta a doki az ultrahangot és mégiscsak kislány. Most már egyáltalán nem bánom, hogy fiú lett, de a vágy egy kislány után nem múlt el, sőt. Hát meglátjuk. És higgyétek el, másnak ezt nem merem mondani a környezetemben, mert úgy érzem, hogy ezt mások abnormálisnak tartják. És például szégyenlem magam pl. Rena, vagy más nők előtt, akiknek meg hosszú várakozás utána sem sikerül a baba.
Röné: Én szívesen segítek, ha megadod a születési adataidat, megcsinálom Neked a Jónás naptárt. Egyébként itt tudod magad is megnézni, ezen a site-on írja a rizikófaktorokat is.
http://www.lunarium.co.uk/jonas.php
Ha nem megy egyedül, segítek. Vagy küld el az adatokat. Születési hely, idő, pontos óra, perc.
Barbi