Sziasztok, köszönöm a válaszokat!
Kriszta,
Akkor azt hiszem, jobban járok, ha személyesen érdeklődöm bent, mert telefononon nem voltak valami segítőkészek. (Pláne, ha apás szüléshez feltétel a tanfolyam elvégzése!)
Kórházi listám természetesen van - bújom ám a Babanetet
- csak azt nem tudom, hogy pl. pelenkát nekem kell-e vinni a bébinek, vagy azt adnak a benttartózkodás alatt stb.
Az epidurált már rég elhatároztam, anno 77-ben ugyanis anyukám is így szült engem. Azért is jó így, mert ha neadj' Isten császár lenne belőle, már ott a kanül, csak gondolom, az adagot kell megemelni. (Nem fordult még meg a baba, úgyhogy kezdek kicsit aggódni. Mindenesetre szorgalmasan mászkálok négykézláb, papa a hasamba beszél, indiai hidat csinálok, de Péterke csak ücsörög.)
Ja, igen, fiú lesz és Péter, és irány a baba-mama szoba!
Lehet, hogy tényleg találkozunk?
Azt már tudom, hogy sajnos éjszakára elviszik a babákat. Viszont úgy olvastam, hogy újszülött 5 óránál tovább nem maradhat táplálék nélkül, azaz ez azt jelenti, hogy valamivel megetetik őket (tea, tápszer)? Ezt mindenképpen el szeretném kerülni, remélem meg lehet majd beszélni a csecsemősökkel, hogy ha bébike éjjel felébred, hozzák ki, hogy megszoptathassam.
Ti tudjátok már, hogy Peti mellé kisfiú vagy kislány érkezik?
Tikva,
Én is csak itthon kímélődöm, a 28. héten 2100 - as méhszájat állapított meg a doki, úgyhogy azóta szinte csak heverészem. Igaz, már lazább vagyok, tegnap ugyanis betöltöttem a 34. hetet, és állítólag ez az a vízválasztó, ami után, ha megszületik a baba, már nagy baja nem lehet. Nagyon szeretném, ha időre érkezne és nem korábban! (Hallod, Péterke!?
)
4D ultrahangra pont ma megyünk harmadszor, a Hattyúházba. Először a 12. héten voltunk, nem teljesen jószántunkból, ugyanis a kórházban 4,2-es tarkóredőt mértek, és egyből el akartak küldeni amniocentézisre. Ezt nem vállaltuk volna semmiképpen a vetélési kockázat miatt, úgyhogy más bizonyosságot kerestünk. A Hattyúházban először is kiderült, hogy a tarkóredő valójában 1,9 mm. Nem nyugodtunk, megcsináltattuk a 40 ezer forintos Quartett-tesztet. Itt megerősítették, hogy kb 1:16000 az esélye annak, hogy valami baja legyen a babának...
Ilyen előzmények után a 20. heti "nagy" ultrahangot is a Hattyúházban csináltattuk, nem bíztunk a kórház ramaty ketyeréjében. (És felelőtlen orvosában.) Ma meg azért megyünk, hogy kiderüljön, nincs-e valami szervi oka, hogy nem tud megfordulni a babuci, és hogy egyébként is, minden rendben van-e (lepény, véráramlás, babanövekedés stb).
Ti most hanyadik hétben jártok? A kímélő életmód nálatok miért vált szükségessé?
Jó egészséget mindannyiótoknak, gyerekestül, férjestül,
Alma (kissé bő lére eresztve
)