Új privát üzeneted érkezett!

Na benéztem.Ma megyünk vissza sióra.Össze kellene szednem magam,de nem megy egyenlőre.
Hála most Beni és Domi is elvan.
Hát éjszaka 12kor orrporszi Dominak kaja alvás,3.15kor orrporszi evés alvás,és 7kor ébredtünk orrporszi evés.De legalább evett,és nem harapott.
Viszont a köhögös nem tetszik,de kinek tetszik? :?

Éva:Nem mondom,hogy nem vagyok ki.Elsőként az állandó út oda-vissza (siófok-b.mária),már ettől kivagyok :( már annyira elegem van belőle.Nem tudok egy jót nyugodtan 7végézni.Na meg összekapni mindent ami kellhet ott is,gyerekeknek is meg magunknak is.Meg ez a egész herce hurca,már jó lesz ha befejezük.Másodsorban meg ezek a betegségek,ha orvoshoz akarom vinni,hogy megnézék normálisan őket,akkor sióra kell visszaugrálni.Mindig azon izgulok,hogy ne legyenek betegek.
Meg a szopis dolog is.Elége-nem-e stb.
varga tünde

Sziasztok!!!!

Bárány!

Képet megkaptam!!! Nagyon jól nézel ki rajta.
Csak ilyenkor egy kicsit nem értem a dolgokat: Te vékony vagy, mégis kövérnek tarod magad! A gyerekeket meg folyamatosan vékonynak :lol: :lol: :lol: Bizos, hogy jó a tükröd???????? :lol: :lol:

Tünde!!

Akkor értem miért tüntél el!! Nagyon sajnálom!!!!!!
Emlékszem milyen szar amikor a kicsi is beteg. Nekünk már kicsit jobbak az éjszakák, akkor is ha náthásak. Bár én is nehezen viselem, amikor a Sára egy hurutosság miatt éjjel többször kel. Ez nagyon kimerítő!!! És valóban nem lehet biztatót mondani, mert ha betegek akkor kelnek. És egy hurutos csecsemőnél kevés rosszabb van (bár tudom van). Próbáltad kicsit megemelni a kiságyat a fejrésznél??? Akkor talán jobban kap levegőt. Bár ez nálunk nem jött be soha, mert az enyémek olyan ficánkolósan alszanak, hogy sokszor már éjfélre a lábuk volt megemelve, mert megfordultak.
Hízás: Van tankönyvi minimum, amit híznia kellne egy gyereknek, de zet a minimumot az én Mariettám sem teljesítette, pedig ő az első két évben beteg sem volt.
Szegény Dominak jönnek a fogai és még náthás, hurutos is. Ezek egyenként is lassítják a súlyfejlődést, nemhogy együtt. A nátha miatt, hamarabb elfárad, tehát nem tud annyit enni (gyakrabban kér talán), és ebből még az energia nagyrésze elmegy a betegség legyőzésére. Nem csoda, ha nem marad elég energia a súlynövelésre. Jelen esetben szerintem az is nagyon jó, hogy egyáltalán hízik valamit. Megpróbálhatod itatni is, de én inkább gyakrabban tenném cicire.
Majd, ha jobban lesz, akkor többet eszik, jobban hízik.

Nem emlékszem írtam-e, de nekünk a fogzásra (sírós) nagyon jó volt a Camomilla!! Azt hiszem írta is a Bea!
Én nem hiszek a bedörzsölős szerekben, de van aki igen mert bejött náluk. Szerintem ezek csak az elalvást segítik. De nálunk nem ezzel volt a gond, hanem a gyakori ébredéssel :roll: :roll:
Én a nappali köhögésre hurtoldót adok a csajoknak. Szerintem a homeos Stodalt vagy a lándzsás útifűszirupot lehet adni a Dominak is, de ennek nézz utána pontosan. Éjjelre pedig nagyon jó lett a bazsalikom olaj testpolóval a mellkasba maszírozva. De napközben is látványosan segített, amikor párologtattam kis teamécseses párologtatóval.

Éva!!

Hát igen én csak az eredményt látom a gyerekeken, de az jól mutat!!!!
:lol: :lol: :lol: És ezért valóban az anyukákat illeti a dicséret!!!! :lol: :lol:

Örülök, hogy a fülek jobban vannak. Nem lesz semmi gond, ne ijesztgesd magad!!!!
És mulassatok jól!!!!

De kívánok mindenkinek nagyon boldog új évet!!
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok.

Tudom,egy kicsit el vagyok veszve :oops: ,de köszi a hiányolást :)

Mindenkinek szeretnék Nagyon boldog,sikeres,egészséges új esztendőt kívánni 2008-ra

puszi

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Gyöngyi,sajnos jó a tükrünk :cry:
De nem tudom visszafogni magam,minden izlik...nem válogatok
A gyümölcsöt utálom azt csak muszályból gyűröm,minimum naponta egyszer,de minden mást élvezettel zabálok :oops:

Mindenike Bolodog Új Évet Kivánok
Vendég

Jesszus, Tünde nagyon nagy vagy, hogy ezt így végigcsináltaD, CSAK KI NE MERÜLJ, TELJESEN.
Én direkt úgy szerveztem, hogy SEHOVA nem mentünk, kivéve egy de-t, annyira jó itthon, max. kis séta a környéken, hozzánk jöttek vendégek, de az könnyebb volt. Domi is annnyira kegyensúlyozott így, kipihent.

Ma megtört a jég: Domi megölelgette és megpuszilgatta Dórit.

Nagyon sok puszival kívánok Mindnyájatoknak nagyon boldog, egészségben és sikerekben gazdag 2008-at!!!!!!

bea
öreganyu

Csajok!
Én is Boldog és Egészségben gazdag Boldog
Új Évet Kívánok!!!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!!!

Kívánok nektek minden jót és szépet az új évben!!!!!!!!!!!!

Hogy telt a szilveszter???
Nálunk a Marietta megnézte a Mirigy műsort :lol: :lol: (imádja), aztán elaludt és fel sem kelt a hangzavarra, bezzeg a Sára felijedt olyan hangos volt, és sokáig kellett vigasztalni, de csak mellettünk aludt el :oops: :oops: :oops:

ágyöngyi

Sziasztok!
Mi buliban voltunk,de olyan ligh-os...gyerekek öregek stb..
Elötte itthon felköszöntöttük Szilvit,és csináltunk neki egy kis tüzijátékot.Ő itthon maradt mamájával,mert utálja a társaságot és a hangos zenét..Szindi viszont jött velünk de az igazat megvallva ő is unatkozott..
Majd küdök emailt,hogy néztem ki ok???
Vendég

Bárány!!

Állatul!!! Hogyhogy így engedett a férjed??? :lol: :lol: :lol: :lol: Nem volt féltékeny?? Enyém nem engedett volna így emberek (pasik) közé!! :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!
Gyöngyi köszi mióta veletek beszélgetek már teljesen kezdem elbízni magam :D
A "buliban" is azt mondták,hogy nekem mindig terhesnek kellene lennem mert olyan jól áll :D
A férjem,akkor kezet foghat a tieddel mert ő is féltékeny tipus..
De ő akkor is féltékeny ha sz@rul nézek ki...olyan elfogult
Vendég

Sziasztok!

Bárány, boldog névnapot Szilveszternek! Az hallottad már, hogy a rossz evés genetikailag öröklődik? És a terhesség alatt sokat fogyasztott ízekre a baba emlékezni fog születése után és szívesen megeszi. Egy teszet csináltak kismamákkal (tegnap ment a tv-ben) ánizst rágcsáltak a kiksmamák 2 hétig és a babák pár hónaposan az illatát megérezve kersték a fejükkel, kezükkel. Mikor Norbit vártam Martin kisbaba volt és sokkal több zöldséget és gyümit ettem miatta. És rengeteg Nutellát. Norbi azóta is imádja a csokit, amúgy mindenevő.

Még jövök.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Agmano,köszi!

Igen és sajnos a gyerekeimen ez abszolult látszik is!
Gyümölcsöt nem ettem velük és ők is utálják,csokit szintén nem ettem,ők sem szeretik..viszont a sulteket szeretik mint én,és van még egy pár ilyen...
Vendég

Sziasztok!

Gyöngyi:stodalt nem merek adni Dominak.a doki szerint 6hos korukig nem lehet koptetőt se adni nekik.annyira meg nem köhög,hogy szendvedjen miatta.bazsalikom olaj??nem is hallottam mi az??
luff balzsamot lehet már 3 hosan,azt raktam vizbe este párolgott a radin,és jo volt még nekem is..ma este megpróbálom rajta,mit lép rá..orában már kevés trutyi van.
de így nem lesz 3 hos oltás holnap,az biztos..
varga tünde

Nekem Domi minden oltását 3 hó-al később kapta meg, direkt, emiatt ne aggódj, csak gyógyuljon meg!

bea
öreganyu

Sziasztok!
Bárány!
Tényleg nagyon szép vagy a fotón Szilveszterrel!
És nagyon aranyos,hogy odabújik a pocakhoz!
Utólag is Boldog Névnapot Neki!
Mi itthon szilvesztereztünk.
Vettem tüzijátékot,apának Bacardit,fél kg pisztáciát,mandarint,sütit stb.
Kingának tetszett a tüzijáték,és 11kor aludt el.
Én ma ,hogy ne legyen uncsi az élet,lehessen izgulni,hogy ki kapja el,szóval ma elkezdtem köhögni,meg persze torokfájás.
Szoptatás miatt semmit nem szedhetek szinte.
Puszi Nektek!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!!!

Tünde!
Szerintem is az a fontosabb, hogy egészségesen kapjon oltást Domi, inkább később!!!
Erre a köptetésre nem emlékszem, de tulajdonképpen én vagyok gyagya, mert logikus, csak függőlegesen lehet felköhögni.
A bazsalikomolajat gyógyszertárban lehet kapni, talán az a legtisztább. Ezt is lehet párologtatni.
Mi Sárával megúsztuk az első telet betegség nélkül (szerintem ez csak piszok mázli volt), de a másodikat már nem :cry: :cry: Főleg az ovis Marietta mellett!!!
De hát ez van.

Bárány!!

Az én uram nem féltékeny fajta, de ilyen szexis göncöket csak otthon enged :lol: :lol: :lol: Túúúúúl szexi lány....miért mondjátok nekem, nem vagyok én ilyen!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tényleg jól áll neked a terhesség, de szerintem szinte mindenkinek. És láttam a nem terhes képeidet is, azokra sem lehet panaszod!!! :lol: :lol:

Éva!!

Érdekes amit írtál!!!!!
Én mindkettővel mindent ettem. Ők is mindenevők. Egy-két furcsa dolgom volt csak. Pl: utálom a paradicsomlevet és a kefirt , de amikor a Mariuettával voltam terhes ezeket kívántam :roll: :roll: Azóta sem ettem :oops: :oops:

ágyöngyi

Köszi Gyöngyi veszek is és kipróbálom.mázlistaaaaa....!!

Bea:nem aggódok a szuri miatt.a betegségek miatt inkább..
kimerülés hát,az meg mi?sz.tem már ennél jobban nem lehetek ki..

Mi is otthon sión szilvesztereztünk,de nem volt nekem jó.Itt nem akarom részlezetni,de kiborultam rendesen.Most ezért az akcióért,most tejnövelésen dolgozok,mert eléggé kevéske lett.Én nem értem,szoptatok főzők ,mosok stb. és én alkalmazkodjak,mikor magamra sincs időm.Na mindegy.Úgyhogy remélem,hogy nem így fog folytatódni az évem. :cry:
varga tünde

Tünde!!!

Akárki miatt borultál ki, biztos igazad volt!!!!
Piszok nehéz helyzetben vagyunk ilyenkor. mindenki. És a kétlaki élet, a beteg gyerekek csak fokozzák a kimerültséget.
Én soha nem fogtam vissza magam, amikor ki voltam borulva. Kiabáltam, sírtam, csapkodtam, ami kell. Persze - lehet könnyű dolgom van - nekem csak a párom van, ő meg érti és megérti ezeket a kirohanásaimat.

hidd el a tejcsivel nem lesz gond, ha szoptatsz, még ha úgy is érzed!!!! Ezért (legalább ezért) ne aggódj!!!!
Gondolj arra, csak jobb jöhet :oops: :lol:
Év is voltam a kiborulás (mindkét) határán. De most már nagyon jó!! Leszámítva, hogy dolgoznom kell :cry: :cry: :wink: :wink:

Kitartás!!! Szerintem mind tudjuk miről beszélsz és együtt érzünk Veled!!!!

ágyöngyi

Köszi Gyöngyi..

Szoptatok ezerrel ma éjszaka,ilyen még nem volt 2 óránként evett.! Mindig volt,annyi szünet,hogyfürcsi után kb. 5 óra.Most az sem volt.!A cicik olyanok mint egy kifacsart szilva. :shock: Fogalmam sincs mi történhetett. Csak ilyenek jutnak eszembe,hogy a betegség miatt és a fog miatt,nem volt 3hós evési ugrás,és most,hogy jön rendbe (remélem)megjött az étvágya? Lehet?
Amúgy most voltunk méreckedni 7360g/72cm. :)
És most a nagy éjszakai evés után ,most megint evés és szundi van.. :) Remélem sokáig,mert legalább nyugisan megtudom csinálni az ebédet.
varga tünde

Kedves Tünde! Nekem is 2 óként evett ma Dóri, pedig 14 hónapos! Tudom nem vigasz. Ő is fogzik ezerrel.

bea
öreganyu

Sziasztok!

Még az evéshez: terhesen mindkettővel a paradicsomtól hánytam és lám nem is eszik meg...

Dórinak és Dominak jó fogzást!
Gyöngyi, jövő héten kezdesz? Mindennapos elfoglaltság lesz vagy csak részmunkaidős?
Norbit tegnaptól szoktattam volna oviba, de nem volt fűtés, és beázott a csoportszobájuk, úgyhogy jövő héten kezd.
De, tegnap nagy esemény volt, voltunk tornán, vittem Norbinak váltócuccot, hogy ne a vizes gatyában és csizmában legyen, és mivel kevesen voltak, a tanárbácsi őt is behívta. Végigcsinálta az órát csak végig is dumálta, de majd talán abbahagyja - ha rám ütött, akkor nem biztos.
Szóval most már mindketten fognak ezentúl tormázni, pedig 4 év az alsó korhatár. Martin is örül neki, mégsincs teljesen idegenek között.

Pusszancs!

Éva

KépKépKép
agmano

Én első terhességemnél mindentől vagyis kaja szagoktól hánytam,egészen míg meg nem mozdult.

Domival semmi rosszulétem nem volt. :)

Hát,akkor ez ezzel jár,most ajánlották a másik topikban a borostyánkőláncot,hogy jó a fogra.. Próbát teszek,hátha.. :)
varga tünde

tormázni helyett tornászni - jól elírtam, ez az új billentyűzet nehezen jár

Tündi, mi az a borostyánkőlánc, mit kell vele csinálni?

Éva

KépKépKép
agmano

Pici nyakláncként hordja,és jó a fogra. Most hallottam a velem egyidős babus anyukától a topikunkban. :) Ne is foglalkozz vele,ráértjük. :)

Szóval nem aludt csak fél órát Domi.Azóta is csak nyűglődünk.Enni most meg nem kér, rá se akar nézni a cicire. :shock: :shock: hát én ezt nem értem. Először apa ölében ordított,most meg már én voltam uncsi. Én meg már kettőt látok..
varga tünde

Tünde!!

Nem mérted el a legényt????Micsoda paraméterek!!!! Marietta 7 hónaposan volt ennyi!!!!!! Akkor nem lehet panasz a tejedre!!!!
A fogzás az tényleg kiborító!!! Próbáld ki a Camomillát amikor csak sír bármit csinálsz vele.

Éva!!

Már elkezdtem dolgozni!!!!!
Megvolt az első konkrét munkás napom.
Takarítottam és pakoltam Azért volt szakirányú munkavégzésem is: egy osztályt leszürtem fejtetűre
Hát, áldatlan állaptok vannak még ebben az iskolában az orvosi szobát tekintve. Semmijük nincs, ezt így értsétek, ahogy mondom. Még mérleg sem,,hogy súlyt mérjek
Nem lesz egyszerű feladat mindent beszerezni és végre dolgozni.
De aranyosak és kedvesek voltak, erre nem lehet panasz!!!!
Nagyon furcsa volt reggel felkelni és összekészülni miközben a gyerekek aludtak És nagyon hiányoztak de ez van , meg kell szokni. Csak nagyon furcsa, hogy már eljött ez az idő!!! :cry: :cry: :cry: :cry:

ágyöngyi

Sziasztok!

Milyen szexi ruháról maradtam le? Végignéztem az érintetteket az iwiw-en, de semmi extrát nem találtam. Most olvasom, hogy mail-ben ment. Ide is Bárány légyszi-légyszi!!!!!! Cím az iwiwen.

Most éppen felrobbanok, mert a lakáshitelünk hirtelen 10 %-kal megemelkedett a kezelési ktsg miatt. Se értesítés, se semmi, amúgy fix ktg-re volt szerződésünk. Nem tudok egy szaros csekket kikönyörögni az egyik közműcégtől, a másiknál van kb 1000 ft tartozásunk, küldik a havi számlákat, de nem írják hozzá ezt a tartozást, csak ott van mínuszban az egyenlegnél. Ahol elkezdtem tanulni, ott a fülem hallatára beszélték meg a gazdaságissal a számlázasi adatokat, hát persze, hogy rosszul csinálták meg a számlát. És tavalyi.
Mindenki hülye? A bürokrácia csúcsa. És senki nem dolgozik a héten, utána meg azt mondják, miért nem szóltam előbb....

Húh, ez jól esett. Megyek legózni.

Éva

Éva
Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Agmano megy a kép neked is, csak az a kellemetlen a dologban,hogy Gyöngyi egy kicsit eltúlozta(tudja mi kell egy magát tehénnek érző kismama lelkének),a csinosságot is és a szexi ruhát is... :oops:
Igazából egy kismamafarmer és egy csikos felső de küldöm :oops:
puszi mindenkinek
Vendég

Agmano,nincs email cím az iwiweden!!!
Kérem privibe
puszi
Vendég

Helló!

Gyöngyi:nem mértem el,hacsak a védőnéni mérlege nem rossz.Meg az enyém. Tej? Hát nem tudom,lehet eddig nem volt gond,de most? Este is csak 50ml tudott szopizni,ennyi volt a ciciben is,igaz nem kért többet,de aggaszt,hogy csak ennyi volt.Fejek minden szopi után,de nem veszem észre,hogy nőne a mennyiség.Most reggel hörpintett egyett,tényleg nem sokta,és most lefejtem a maradékot csak 20ml.Ez nagyon kevés!Alig termelődik valami. :cry: De miért? Nem tudom mit tegyek. Nem csoda,ha 2 óránként akar enni.Amúgy az elején nőtt nagyra,most meg éppen,hogy növöget.4 héttel ezelőtt volt 6840g most meg 7360g,jaa és ebből vond le a pelust és a bodyt,itt úgy kell mérni,hogy rajtuk kell lenni ezeknek.Ugyhogy sz.tem keveset nőt, most nem? :shock: :cry:
varga tünde

Sziasztok!
Tünde ezt nem mondod komolyan,hogy 3 hónaposan kevesled a 7 kilót???????????????
Még ha két három hétig stagnál,és semmit sem gyarapszik akkor sincs semmi...
Sőt ez a súly egy 8hónaposnak is tökéletes...
A te kisfiad meg kifejezetten dundika...aképen :D
Vendég

Sziasztok

kérdezni szeretnék

Echinacea csepp adható-e gyereknek???
Mondtam a gyógyszertárban,hogy kinek (Zsolti),mire és ezt adta....de itthon meg olvasom,hogy az alkoholtartalma miatt 14év alatt nem adható... :roll:

AMúgy röviden:

Karácsony előtt megkezdtük a betegeskedést és azóta sem tudunk kilábalni...egyik jön...másik megy..mindkét gyerkőcnél.
sajna épp ma szúrták fel Zsolti fülét :cry:
úgyhogy csöppet kivagyok már...ezért is nem írok mostanság,mert csak panaszkodni tudnék most...jó nemigen történik velünk (remélem azért az egész év nem lesz ilyen :evil: .
:wink: -de azért olvasni próbállak benneteket.

pusszantásom mindenkinek

andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Tünde!!!

Tök igaza van Báránynak!!!! Ne keveseld a havi fél kilós hizást!!!! Tökéletes (sőt) egy fogzó és betegeskedő csecsmőtől!!!!!! Ha az én gyerekeim hízását nézem (nem a konkrét kilókat) akkor kicsit vicces az (ezen ) aggódalmad. És javasolnám, hogy ne fejj!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tök felesleges csak időt vesz el és idegesít Téged, akkor minek. Nem az a mérvadó, hogy evés után mennyit tudsz még kifejni!!!! Nem a fejéstől nő a mennyiség, hanem a gyakori szoptatástól!!!! És valószínűleg nem ilyen gyakran éhes, csak jó cicin lenni, ha valami baja van.
És soha nem fejtem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Leszámítva a szülés utáni 1. és 2. napot. És a Sára még most is szopik.
Ja és soha nem mértem, hogy mennyit ettek. Igaz valóban 2 óránként ettek fél évig, akkor kezdtek éjjel 3 óránként kelni. Az anyatejes táplálás "hátránya" hogy nem lehet teletömni a gyereket. Gyorsabban ürül a pocakból, mint a tápszer vagy a főzelék. Bár erre ellenpélda a Marietta, aki a vegyes koszt mellett is kétoránként evett egy éves koráig kb. Egyszerúen ilyen gyors az emésztése, pedig akkor már tudtam mennyit eszik, hát bizony mindenki engem írigyelt az adagokért :lol: :oops:
Tudod: a pisilést kell figyelni!!!!! Ha nincs pisis pellus, akkor lehet aggódni. Ez az állapot tudom fárasztó, de nem "kóros". Van egy barátnőm, neki 3 gyereke van és szerinte az a furcsa, ha egy gyerek rendszeresen mindig úgyanúgy kér enni, ha egy csecsemő végigalussza az éjszakát és ha egy kicsi nem akar az anyja mellett aludni :lol: :lol: :lol: Már belátom igaza van!!!!

Andi!!!

Én is beleestem ebbe a csapdába!! :cry: És én nem mertem adni a csajoknak, igen az alkohol tartalma miatt, bár tudom, hogy mások a Béres-cseppet is adják gyereknek, pedig abban is van alkohol.
Próbáld ki az Echinachea teát vagy a cukorkát. Vagy add ezt estére :lol: :lol: :lol: :lol:

Jobbulást Zsoltinak. Sajnálom hogy így indul az évetek, de ahogy olvasod sokunknak :cry: :roll: Sára is még taknyos és én is. Már egy hónapja. Jó nem olyan komoly mint a fül, de könyörgöm közösségbe sem járunk, mégis.... mi lesz ha elindul az ovi :roll: :roll: :roll:
Sajna ezt látom, hallom a környezetemvben is, olyan sokan betegek. Tudom nem vigasztal senkit!!! :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!

Andi, Zsolti is sűrűn füles? Jobbulást! Nálunk már nem divat a látatlanban szurkálás, helyette altatásban tubus, szikével bemetszve. Akut fülgyulánál 1 napig gyulladáscsökkentős vatta a fülbe + antibiotikum. Megkönnyebbült Zsolti?

Gyöngyi, minden nap meló van? Ki van Sárával, barátnő - minden nap? Apa viszi reggel? Mindent tudni szeretnénk!!!!

Tündi, a havi fél kiló hízás 3 hósan szerintem tök rendben van! Az enyémek 1 évesen voltak épphogy 9 kilósak. És akkor még Martin is evett. Én Martinnál fejtem, Norbinál nem jött semmi, nála nem. Ha megáll a súlygyarapodás, az már elgondolkodtató, de képzeld mi lenne, ha mindig ennyit hízna, elfelejtetted hogy volt Bencénél? Szerintem Te tiszta stressz vagy!!! Próbálj meg megnyugodni és meglátod Domi is megérzi rajtad. Mosolyogj! Minden rendben van! Akiknek a gyerekei ilyen hamar felépülnek a betegségből, annak nincs oka aggódni!

Bárány, ment a címem. Tényleg, már el is felejtettem, hogy terhes vagy, mizújs? Nyaki redő ok volt?

Kory, megy a tejcsi-fejcsi?

Na pussz, még mindig nagy a hó nálunk jól kifárasztom a fiúkat, jövő héten már tényleg elkezdjük ezt a fránya ovit, az sem érdekel, ha összedől az egész tákolmány, Norbi megy és kész. (leállt a fűtés, beázott stb) Ja még nincs szandija a legénynek ,de sebaj visszük az itthonit.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
nálunk most TÉNYLEG semmi különös nincs, de sokat gondolok Rátok, nagyon sokan betegek körülöttünk, remélem megússzuk, ill. mi már túlestünk rajta.
JAVULÁST MINDENKINEK SOK ÖLELÉSSEL!
MAjd még jövök!

bea
öreganyu

Először is betegeknek jobbulást,Cleo remélem mostmár kilábaltok...
Ma isvolt a tv-ben az salamon szigeteki influenza ami közeleg és mondták ott is,hogy kismamák NE kapják el
köszi!!!
Akkor ne vigyem a gyerekeimet iskolába????Karantén????

Agmano küldtem aképet :D
Nyaki redő 1,1mm
Vendég

Éva!!

Jól érzem az írásodból, hogy jó a kedved???? :lol: :lol: :lol: Olyan mintha pörögnél?! :lol: :lol:
Már Norbi is kezdi a közösséget!! Jaj, de nőnek ezek a gyerekek!!!! :lol: :lol: :lol:
Szóval: minden nap 8-12-ig dolgozom. Addig vagy apa vagy a barátnőm vigyáz a Sárára, Marietta meg oviban (ideális esetben :lol: )
Apa egy napot dolgozik (reggel 7-re megy és másnap reggel 7-ig van) kettőt itthon van. Ez most jól jön, mert másképp nem tudtam volna elmenni még dolgozni. Aztán szeptembertől Sára is ovis lesz, én meg ha minden jól megy 8 órás leszek. Kicsit még bonyolult és kialakulatlan az egész rendszerünk. Ha apa dolgozik, akkor reggel viszem a Mariettát oviba, Sárát a barátnőmhöz, ilyenkor kocsival megyek, hogy hamar odaérjek az ovihoz a Mariettáért, itt "veszem át" a Sárát is :lol: :lol: Mert a barátnőm fiai és a Marietta csoporttársak. Ha apa nem dolgozik, akkor elmegyek vonattal dolgozni és ő viszi a Mariettát oviba, akkor nem kell annyira korán menniük. És szépen el lesz a Sárával délelőtt :lol: :lol: . Aznap a bonyolult, amikor jön haza munkából, mert csak fél 9-re ér haza én meg 8-ra megyek dolgozni :roll: :roll: :roll: Ezt még ki kell alakítani, nem tudom hogy lesz. Most egyenlőre szabikat vett ki a hétköznapokra és próbál hétvégeken menni csak, hogy a csajok szokják, hogy nem vagyok délelőtt.
Mielőtt ezért elkezdenétek írigykedni (apa szabijáért): egész nyáron nem volt szabin, nem voltunk nyaralni, és szenteste sem kapott szabit, ezért tud most kivenni. Ezek még a tavalyi szabijai :roll: :roll:
Éva? Kielégítettem a kíváncsiságodat??? :lol: :lol: :lol:
Nálad hogy lesz???? Még ez a főzés balhé fáraszt le nagyon :cry: :roll: , délután főzni másnapra, hogy tudjanak enni :roll: :roll: :roll: Kitalálni mindig, hogy mi melegíthető. Ma is hazaértem fél1-re és még át sem öltöztem rágták a csajok a fülemet az ebédédért :roll: :roll: :roll: Rántottát csináltam, gondolhatjátok milyen sokáig tartott, de alig bírták kivárni :lol: :lol: :lol: Ja, ezt nem kellett volna, igaz???? :oops: :oops: :oops:

Dolgozó anyák!!!! Ti hogy oldjátok meg a mindennapokat??? Főzés, takarítás, bevsárlás, stb???
És akkor még nem beteg a gyerek!! Hogy akkor mi lesz nem tudom!!!!

ágyöngyi

Sziasztok!

Bea, bocsi, hogy nem emeltelek külön ki, örülök, hogy ok vagytok!
Bárány köszi a képeket, hát nem mondanám, hogy szolíd, de nem is hivalkodó, én is szeretek kicsit mutatni abból ami van, a férjem ilyenkor nagyon szerelmes lesz :P . A közös kép Szilveszterrel hármasban - SZUPER ÉDI!!!!!!!!!!! Az influenza pedig vírus gyógyszer nincs rá, és a 2. harmadban a legvédettebb a baba, úgyhogy legyűröd, ha elkapjátok! :!:
Gyöngyi, azért is érdeklődök ilyen lelkesen, mert nálunk is apukám ma kérdezte, hogy mikor jövök már dógozni. Mondtam, hogy néhány hét, míg Norbi ottalvósra beszokik és akkor megyek, de közben a tanfolyamom is itt van: előadás hegyek, házidoli, szakdoli és a vizsgák 3 hónap alatt.
A kaja még nálunk is kérdéses, de szerencsére csak magamra kell főznöm - ideális esetben ugye. Csak nálunk nem lesz táppénz, ha betegek, akkor is mennem kell, max anyám idejön vagy én elviszem őket hozzá arra az 1-2 órára amin mindenképpen ott kell lennem. Nyári szabi elvétve, viszont rugalmas munkaidő reggel és du (remélem).
Gyöngyi, nem lehet most könnyű Nektek, gondolom Ti sem felváltva gondoltátok a szabadságotok letöltését... A mostani 4 órás munkaidő és ősztől 8 órásként ez jó, nem?
Az utazás mennyi időt vesz igénybe? Ez felétek a legnagyobb gond, nem?
Jókedvem van? Lehet! Újévi fogadalom: nem fogok mindenért nyávogni a gyerekek miatt, én akartam őket, olyanok amilyenek és megpróbálok türelmesebb lenni velük. És muszáj tehermentesíteni a férjemet, most 5 hónap hajtás jön neki.

Jó hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano

Hát én megmondom őszintén, nem főzök hanem hozatom a kaját (régebben Foodexpressz, most Tőzsdefutár), már Dóri is ezt eszi, finom, jó minőségű, sokszor pénteken úgy rendelek hogy a szombat is meg legyen oldva és este is van meleg kaja aki kér. Nem drágább mintha főznék ilyen minőségű kajákat és nagy a választék. Én 5 éve ezt csinálom. Ha hétvégén van kedvem és időm, akkor mélyhűtőből főzök , de van hogy pizzát rendelünk. Majd ha mindkettő egész nap ovis lesz akkor főzögetek amit egyébként nagyon szeretek de kapkodva nem vagyok hajlandó.

mosni szeretek, abban már Dóri is segít ki-bepakolni, takarítást megoldjuk közösen, nem olyan nagy ez a lakás, ja és vasalni nem vagyok hajlandó.

bea
öreganyu

Éva!!

Gondoltam, hogy ezért érdekel :lol: :lol: :lol: :lol: Igen, a rugalmas beosztás nagyon fontos két gyerek mellett, de mint mindennek van előnye és hátránya is, igaz!!?? Majd megoldjuk valahogy, mint mások is!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Az, hogy most 4 órában dolgozom, az nagyon jó, és jó lezs, hogy csak akkor kell 8 órázni, ha a Sára is ovis lesz. Utazás nem vészes, vagyis szerintem elég jó: vonattal két megálló, ez kb 8 pers és utána 10 perc gyalog.

Bea!!

5 éve nem főztél!!!! Jézusom!!!! Erre inkább nem mondok semmit.
Azért azt nem hiszem, hogy nem drágább hozatni a kaját, mint otthon főzni. Mi nem tudnánk megfizetni. Egy-egy rendelés, vagy Meki után is húzom a számat rendesen, mert drága.
Nekem amúgy sem nagyon esznek mást, mint a házikosztot. Még a nygaszülőkét sem szivesen eszik :lol: :cry:
Az, hogy eszik amit főztem, az nagyon jó érzés, de valóban a legtöbb időt ez veszi el az életemből. Na és az ezzel járó mosogatás!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll:

az enyémek is mindig szerették a mosásban való segédkezést!!! :lol: :lol: :lol: :lol: de takarítani is szeretnek - popsitörlővel :lol: :lol: :lol:

Jó éjt!!!!

ágyöngyi

Sziasztok!
Nekem szakácsom van,anyám személyében mivel eggyütt lakunk..
De én is tudok mindent főzni és szoktam is,az túlzás,hogy szertek...
Az én gyerekeim sem ennék meg a rendelt kaját olyan válogatósak :twisted: Mondjuk Gyöngyihez hasonlóan nem is tellene rá :oops: És én is húzom a számat Meki után :oops:
Mondjuk leginkább magam miatt mert a fő zabagép ott is én vagyok,ne a kákabelű gyerekeim :P
Vendég

Hát egy -két adag Mekiből én egy hétre rendelek meleg kaját. Nem akarok senki pénztárcájában turkálni de én kb. 8ezer Ft-ot fizetek egy hétre és ebből 2, de sokszor 3 fogásos meleg kajája van a családnak , hússal, hallal, mert itt mindenki húsevő, Dóri sokszor eg y3/4 adagot már megeszik délben,de csak baromfit és FINOM ha hiszitek ha nem. Hát én nem tudom heti 8 ezerből mindennap meleg ebédet+vacsorát varázsolni levessel hússal, zöldséggel együtt. Amíg nem voltak gyerekek én is főztem hétvégenként mindíg, sőt iszonyú vendégjárás volt meg én szeretek is, de mivel nekünk nincs kertes házunk én de. és du. is "túráztam 1.5-2 órát a gyerekekkle ebbe nem fér bele a főzés. És változatos, mert én nem tudok csak 1 vagy 2 adagot főzni, ha én főzök, az min. 4-5 adag, a családom meg utálja ha már harmadik nap is ugyanezt kell enniük. Persze szoktam sokmindent egyszerre lefagyasztani, káposztát, lecsót, ilyesmit. Szerinetm érdemes kipróbálni, én sem hittem benne és azt mondtam egy ANYA főzzön, de én inkább ehelyett sétálok meg játszok a gyerekekkel, este meg alszok. A Dóri du-i alvása idején meg nekem is jár egy kis olvasás. Így is egy hét alatt sikerül egy Nők LApját kivégezni.

bea
öreganyu

Gyöngyi, remélem a "Na erre nem mondok semmit" nem rossszindulatúan értetted, vagy igen?

Ja és nekem pici a konyhám és külön van a nappalitól, nem látok rá a gyerekekre főzés közben, ott meg nem férnek el velem, ha lenne egy amerikai konyhás nappalim biztos könnyebb lenne. De hát ez van.

bea
öreganyu

Hogy én mennyire utálom a hétvégét, másnak lehet hogy ez a pihenés, nekem dupla meg tripla robot.

A Ti Férjetek hogy reagálja le ha sírtok mert ki vagytok bukva?

bea
öreganyu

Sziasztok!
Öreganyu:
Az én férjem nagyon eggyüttérző,a világ legjobb férje soha senkinek nem lesz ilyen tökéletes férje..(igaz 3.-szorra találtam,két sz@r után)
Vendég

Sziasztok!
Öreganyu!
Nehogy szarul érezd magad az ebéd miatt ezért hozzászólok
én is.
Én se főzök hétköznap,(mostanság hétvégén sem).
Nekem egész délelőtt elmegy vele, mostanság néz csak tv-t a nagyobb,eddig nem érdekelte.Egész délelőtt bizti nem tudta volna lekötni magát,csak ott pamacskodott volna bele mindenbe.
Másik,én rendmániás vagyok én konyhából meg mindenben csak akkor vagyok nyugodt,ha fullosan el van végezve.
Én főzés után rögtön mosogatok,gázt takarítok,felmosok,sőt még
a konyhaszekrény ajtókat is át clin-zem,fényes legyen.
Na,akkor én minden nap 3-kor vetemednék ki a konyhából.
Kingának mondjuk egy személyest(tized személyest)szoktam külön készíteni alkalmanként.
Csak magamnak kellene főzni,férjem a német munkahelyén eszik mivel 18óra után ér haza.
Magamnak meg nem pepecskedek.
Persze majd a kicsinek a főziket én készítem,bár nem mondom,h.bébiételt nem fog kapni.
Én az ebédet a mellettünk lévő utcában a kis étteremből(130fős)
oldom meg.
A menüjük 590ft,igen házias,finom ,ja és kiadós mert a férjem sok esetben a maradékot(felét)vacsizza!
Én ennyiből nem tudnék szerintem megfőzni,és savanyú minden van hozzá.
Férjem a sírást régen együttérző vigasztalással konstatálta,mostmár inkább inkább mérges ,meg leszid,hogy ne idegesítsem már magam,mert nem oldok meg vele semmit stb...
Pedig én kiborulós vagyok..
És egyre türelmetlenebbül viseli,pedig 2gyerek mellett,dupla kiborulás jár(hol egyik aggasz,hol másik)! :lol: :lol:
Ugye Bea?
Bárány!
Te már kétszer voltál férjnél?
Én is kérdeznék.
Köhögésre nekem tudnátok valami jót amit szoptatás(fejés)mellett
is lehet??
Néha már majdnem hányok annyira köhögök :(
Másik.
Kingának akarok adni Bérest,mert most is beteg ,folyton vírusfertőzése van.
Hány cseppet kapjon(ahánykg?)vagy úgy keveset ér?
Ill. elég-e mellé az 500mg-os Cvitamin rágótabletta?
Köszike,ha írtok!

Kép

Kép
kory

Köszi Kory, megnyugtattál! Hát azért kérdeztem mert az én férjem egyáltalán nem együttérző, közli hogy azonnal hagyjam abba a hülye primitív hisztit. Persze mindenki másnak a gondját magára vállalja, vadidegen emberekkel képes órákat lelkizni, de én legyek annyira "intelligens" hogy nem így reagálom le. Na mindegy.

Én adtam annak idején bérest Dominak, de annyira utálta, hogy nem hajlandó bevenni, azt hiszem annyit adtam ami a tájékoztatójára van jrva, már nem emlékszem. A Vitacolan emulzió most tetszik neki, talán az étvágya is jobb tőle.

Hát próbáld meg a Prospan szirupot köhögésre. Azt babának is lehet úgyhogy gondolom szopival is. Borostyánlevél kivonat. De ha nagyon kínoz akkor lehet h vm. gyógyszer kéne, ACC 100-as? Fenistil csepp?

bea
öreganyu

Sziasztok!
Öreganyu a férjed egy kicsit kérdezősködhetne a munkahelyén egy pszihológustol,és hamar választ kapna,hogy az,hogy valaki sír vagy kiborul,vagy érzékeny,nem unintelligens,ez egy javarészt alkati kérdés.
Ha ennyire nem megértő akkor beszélhetnénk róla,hogy orvos létére ki a nem intelligens!!!!
Én nem sokáig tűrném a beszólásait!!

Kory:igen ez a 3.férjem és a gyerekeim mind a kettő más vezetéknevű és a 3. is más lesz
3 gyerek 3 apától,de ne szörnyülködjetek nagyok :oops:

Béres :Szilveszer télen szedi.
Öreganyu:hogy vette észre a kisfiad???Az üditőn nem is érezni :shock:
Vendég

Sziasztok!
Bea!
Köszi a segítséget!
Nem hallottam még erről a Prospanról.
Ma berohantam a gyógyszertárba ,kérdem mit lehetne köhögésre
szoptatósnak.Látom beüti a gépbe szoptatás!
Válasz semmit,ja a Stodalt.
Hát az nekünk eddig nem használt.
A Homeogene(nem bizti jó írom így fejből)az bevált de torokra.
Gyöngyi!
Majd légyszi írd már meg ,.a Béreses kérdést,persze ha erre jársz!
Többiek hol vannak?
Andi?
Éva?
Bárány!
Nem szörnyülködök,van ilyen!
Inkább több kapcsolat,mint egy szarba szenvedjen mindenki!!!
A gyerekek apukájukkal tartják a kapcsolatot,vagy olyanok voltak,h.nem is érdemes?
És hogy-hogy férjhez is mentél,mikor most a "együtt élünk",
"élettársak"vagyunk a divat?
Ha nem akarsz persze ne válaszolj!
Én a férjemmel,a férjem gimnáziumi szalagavatóján ismerkedtünk meg,én akkor eggyel alatta jártam.Nem most volt!
Na,és azóta vagyunk együtt.
Ennek 10éve!
Vannak hullámvölgyek,jobb és rosszabb időszakok,de hol nincsen?
Mióta a gyerekek megvannak sokkal többet vitázunk,veszekszünk.
Nőt a súrlódható felület
:lol:
Na,és sokkal előbb kipattan a vita,de amúgy jól és összhangban megvagyunk!
Gyerekeket imádja,mindent megcsinál velük,és szeretettel,ha kell kúpot ad,fürdet,etet stb
Ez nagyon fontos.
Csoda-e ha ennyi idő után a sírásos kitörést már mérgesen viseli? :lol:
Következő körkérdés:Ki hol ismerkedett meg a párjával????

Kép

Kép
kory

Hát igen, sokra nem mennék vele Bárány, ha úgymond nem tűrném ezeket a beszólásokat, mert emellett meg nagyon jó ember, és valami zizije mindenkinek van, tökéletest úgyse találnék, valsz. 40 évesen 2 gyerekkel nulla az esélye hogy valami normálist kifognék. De nekem se lenne energiám egy új pasit "megszokni"Egyetértek Koryval, mióta gyerekek vannak azóta sok a vita, nekünk előtte (ha hiszitek ha nem)SOHA nem volt. Nekem egyébként körzeti orvosom volt, 13 éves korom óta ismerem, 18 éves koromig magáztam, aztán ő 40 évesen elvált és mi utána jöttünk össze. 18 évvel idősebb nálam. Mindenben egy húron pendülünk, csak a hajtás, fáradtság néha kikészít minket is. A gyerekek előtt semmi más dolgunk nem volt csak egymással foglalkozni és mindenhova együtt mentünk, közös a hobbink, stb, csak én most be vagyok zárva ebbe a "börtönbe", pont ma akadtam ki, hogy ez rosszabb mint a börtön, mert ott (feltéve ha nem magánzárkában vagy) legalább felnőtt emberekkel beszélhetsz és nem az a legértelmesebb mondatod negyedik éve hogy "Mit csinált a kiselefánt?"

bea
öreganyu

Sziasztok!
Kory,az első férjemmel gimis osztálytársak voltunk,kb5 év múlva közös megeggyezéssel,vita minden nélkül elváltunk...nem illettünk össze...
A második,szintén 5 év,de ott már a terhesség alatt is egyedül voltam.Na az nem nyilvánosságra való amilyen volt...

Ez a mostani normális,rendes de én már azt mondtam,vagy tökéléletes vagy semmi,én nem nézek el senkinek semmit,nálam nincs"mindenkinek van valami hülyesége"duma!!!Ne legyen!!!!Ha meg van akkor ne itt!!!És persze a gyerekeimnek is tökéletes legyen!!!Ha meg véletlen nem lenne ilyen akkor életbe lép a régi mondás"Inkább semmi,mint akármi"
Vendég

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?