Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Talan tobb mindenkit is erdekelne, hogy amig a pocaklakokat varjuk, milyen termeszetes modon kenyeztethetjuk ot es magunkat.

Peldaul tud valaki kismama masszazsrol? Mert nekem
mar faj a derekam (21 het), es szivesebben megyek
egy szakerto masszorhoz, mint az SZTK-ba az ortopediara...

Lili
lili73
 


Szia, Lili!
Én is próbálkoztam már egy hasonló topic-kal, de nem nagy a pörgés ilyen témában, sajna.
Nekem a barátnőm járt a várandóssága alatt egy nagyon aranyos, idős masszőr bácsihoz, a Normafa Fitnessben dolgozik, Tibi bácsinak hívják. Én még nem babásan jártam hozzá, nagyon kedves, okos, és fantasztikus keze van!
Kata
kata (kata)
 


:D
Névtelen
 

 
 

Szia Lili, Kata,
Engem is érdekel a dolog. A 13 héten vagyok és már most fájdogál a derekam.
Ezenkívül érdekelne minden terhességgek kapcsolatos tanfolyam stb.
Kár, hogy ilyen kevesen bagyunk...
évike
Évike
 


Évike, konkrétan milyen tanfolyamra gondolsz? Én jártam a klinikára (SOTEI), két előadáson voltam, aztán többön se. Ami nekem végig nagyon jó és hasznos volt, az a Raffai-féle kapcsolatanalízis, de erről van külön topic+ az otthonszülésre felkészítő tanfolyam Érden, a Születésházban. Neked mire lenne szükséged?
Kata
kata (kata)
 


Látod Évike, én Katával ellentétben, bár még 1993-ban végigjártam a SOTE I tanfolyamát. Ott kedveltem meg Kata SOTE-s orvosát, akinél ugyan nem fog szülni, de aki szerintem a klinika talán legjobb fej dokija. Aki (na meg a tanfolyam) rengeteget adott nekem ahhoz, hogy akkor (1993!!!) amikor még a gyerekdoki a 6 hetes gyümölcs, 3 hónapos fõzelék világban élt (két évvel késõbb már õ se, szóval jó doki volt, de akkor még nagyon az elején volt ez a divat!), képes legyek a fiamat 4 hónapig csak anyatejen nevelni, és egyáltalán, sokáig szoptatni. És ma küzdeni azért, hogy másoknak is sikerüljön.
MOst senkit se bántani akartam, csak Kata hozzászólása alapján úgy tûnhet(ik), hogy a SOTE I tanfolyama rémes, és semmire sem jó.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Ildi, hurrá, hogy így belelátsz a gondolataimba, csak kicsit félreértelmezted azokat. Nem ezt akartam írni, ami szerinted úgy tűnik. A tanfolyamot azért nem jártam végig, mert az előadások címe alapján úgy éreztem, hogy szerencsére itt a Babaneten és más helyeken is annyi infót kaptam, amennyit elégnek éreztem és helyette inkább tornára jártam. :-) Kata
kata (kata)
 


Ja, Ildi, amit Bardóczyról írtál szerintem is így van, én is nagyon szeretem őt, nem véletlenül ajánlottam már vagy 10 barátnőmnek és az, hogy nem nála szülök, nem neki szól! Kata
kata (kata)
 


Kata, remélem nem haragszol rám, ahogy így végiggondolom, elég keménynek hangzókat írok mostanában neked-rólad. Pedig nem akarlak bántani, komolyan! Bardóczyban meg nagyon egyetértünk, tudom, hogy nem miatta nem vele szülsz.
Szóval ne haragudj,ha bántottalak!
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


OFF...Semmi gond, Ildi! Az nem baj, hogy ennyit vitatkozunk, sőt! A többit pedig próbálom nem magamra venni és mostanában talán sikerül is. Szerintem te egy abszolút jószándékú nőci vagy, csak egy csomó mindenben nem értünk egyet. És ez így van rendjén! :-) Kata
kata (kata)
 


Sziasztok!

Na jol elbeszelgettek, aztan az eredeti tema meg hol van? Nem baj, a derekfajasom elmult, azt hiszem az uszas meg a torna miatt helyrerazodtak a csontok, izmok.

Mas alternativ kerdes: nem tudjatok, hogy melyik gyogynovenyekkel kell vigyazni terhesseg alatt?

Lili
lili73
 


Lili, én nem nagyon mertem semmiféle gyógynövényt használni (szerencsére nem is kellett, nem volt semmi extra problémánk). Annyi volt, hogy nekem a vesém szokott rosszalkodni és vettem egy vesevédő teakeveréket, aztán itthon, a belül lévő papíron olvastam, hogy terhesség alatt nem ajánlják, mert nincsenek dokumentált tapasztalatok az esetleges hatásokról.
A terhesség végén (34. hét körültől) jó hatású viszont a málnalevél-tea, felpuhítja a méhszájat (éppen ezért addig tilos inni), de nekem nem jött be, nagyon irritálta a nyálkahártyát és kellemetlen volt.
Noll Andrea weblapján van felsorolva néhány, a témával foglalkozó angol nyelvu honlap:
www.webpc.hu/andrea_noll/Magyar/Szules
Szia!
Kata
kata (kata)
 


Sziasztok!

Ugy latom, en ezt a szokasos nyari hasmenest nem tudom elkerulni, ez minden evben megkisert par napig. De igy mar a hatodik honapban semmit nem merek bevenni. Fott krumplin kivul van valami otletetek? Szentablettat lehet ilyenkor enni?

Zsuzso
Zsuzso
 


Zsuzso: szentablettat nyugodtan vehetsz be, mert az nem szivodik fel, es ilyen a Smecta por is, amit tasakban lehet kapni, es etelbe/italba kell keverni (rossz az ize, de nem szivodik fel, es ez a lenyeg, gyerekeknek is ezt szoktuk felirni).

zsani
 
 


Zsuzso, a hasmenessel vigyazz, amig tart inkabb pihenj sokat, fekudj...
En is elkaptam valami hasmeneses bacit, virust ugy a 32.het tajekan, es a massziv hasi gorcsok eredmenyekent szepen elkezdtem tagulni...emlekszem ejszaka annyira fajt a hasam, hogy nyuszitettem almomban es attol feltem megszulok...
A dokim meg is ijedt, amikor megvizsgalt, 2 ujjnyira kinyilt a mehszaj igy a nyolcadik honap legelejen, Gyuri baba feje meg annyira be volt allva, hogy az ujjaval hozza is ert.
En is annyira megremultem, semmikepp sem akartam, hogy koraszulott legyen...
Hal'Istennek vaklarma volt, mert Gyuri szepen kivarta az idejet, es ket nappal a kiirt idopont elott szuletett meg.
Pihenj sokat! Remelem mar tul vagy a nehezen!

Zsuzsi74
Névtelen
 


 Nagyon fog fájni a szülés?
 Hova menjek szülni?
 Melyik orvost válasszam?
 Hogyan készüljek fel a szülésre?
 Hogyan legyek jó anyuka?
 Jól érzi magát a kisbabám?
 Miért alszik ennyit?
 Miért nem alszik rendesen?
 Nem megy a szoptatás!
 Le fogok valaha fogyni?
 Miért lettem ilyen sovány?
 Miért nem kívánom a szexet?
 A férjem miért nem akar velem lefeküdni?
 Mikor mehetek vissza dolgozni?
 Adjam bölcsibe, vagy ne?
 Hogy mondjam el a gyerekeknek, hogy elválok?
 Megszökjek, vagy megszokjam? Mit tegyek, hogy jó legyen?
 Idegesít a saját anyám!
 Idegeimre megy az anyósom!
 Segítség, szerelmes lettem!
 Lehet, hogy megcsal a férjem?
 Teherbe esek valaha is?


Feltette valaha magának ezeket a kérdéseket? Minden kérdésére kielégítő választ kapott? Ha maradt még megválaszolandó kérdése, várom a Szülők Házában és keressük meg rá együtt a választ!

Részletes információ: www.szulokhaza.hu
Személyes felvilágosítás a +(36)-30 / 942-3699-es telefonszámon
 
 


SZULJ HELYETTEM!!!
Beranyat/potmamat keresek, sajat petesejttel. 5 MILLIO Ft. + egyeb koltseg.
szitakoto1915@gmail.com



7.000.000 Ft. es mindegy egyek koltseg!!!!!!!!!!!


Olyan anyukat keresek akinek van egy sajat gyermeke es 5 evnel regebben szult. Feherboru magyar no aki 38 evnel nem oregebb es sajat petesettel vallalna egy terhesseget.
7.000.000 Ft es minden egyeb koltseget en fizetek.
rokaalom@gmail.com
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: