Új privát üzeneted érkezett!

Drumka
Hogyhogy nem szedték ki a varratot?!?!?!? Szegénykém! :(
Én 3. nap úgy vártam hajnal 5-től a dokimat, mint a Messiást, mert tudtam, hogy 8-kor jön kiszedni a varratokat! :) Addigra már annyira böktek, hogy majd megőrültem, és nekem is nagyon rossz volt a wc-n is miatta!
Szerintem menj el mielőbb a dokidhoz, és szólj neki, hogy azonnal szedje ki!
Aranyérre Reparon kúp és Sperti kenőcs! Én már szülés után másnap elkezdtem használni mindkettőt, és mire a Reparon elfogyott (cirka 5 nap, mert 10 van benne és napi 2-t használtam) már nagyon-ngyon sokat javult az amúgy elég durva aranyerem. Azóta csak kenőcsözök (mostmár néha el is felejtem), és gyönyörűen visszahúzódott, és nem fáj egyáltalán.
Barbi pedig nagyon édes a képen! :)

Szilvi
Itthon lehet kapni székletlazító kúpot, biztos kint is van. Én Sebi után a kórházban kértem (most szerencsére nem kellett, mert a Maltofer engem amúgy is meghajt kicsit, így nem volt gond), és az seperc alatt fellazította amit kellett.

Kép
Kép
Kép
cas

Drumka
Ja, és gratula a tejcsihez, csak így tovább! :)

Kia
Holnapra 0 fok körüli hőmérsékletet ígérnek, úgyhogy nekünk is irány az erkély!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Jobban vagyunk, bár a torkom még baromira fáj, kész kín a nyelés, illetve dugul az orrom és köhögök. Ez utóbbi azonban még eltart egy ideig. Krisztának még mindig folyik az orra. Tudja a fene, tegnap már sűrű volt és kevés, mára meg ismét olyan vízszerű volt és szinte állandóan folyt. Megfázhatott volna? De hol?

A szilveszter nekünk csendesen telt, ugyanis a lányaimmal töltöttem. :D :D :D István zenélni volt. Megnéztem 2 filmet, aztán lefeküdtem. Ma meg normál nap volt.
Itt most szállingózik a hó, de nagyon csendesen. Mindegy, ha eléggé kitartó, talán sikerül felfrissülnie a régi, már eléggé piszkos hónak! Sajna, mi még nem mehetünk amúgy ki. Nem szeretném, ha bármelyikünkél is pont most visszafordulna a betegség! :roll:

Viki, gratulálok én is a tejcsihez, lesz még jobb is, meglátod! :) GYönyörű BArbi, valóban. Jaj, már alig várom, hyog én is picibabaképeket is mutogassak nektek! :D
Varratügyben nem tudok tanácsot adni, nekem az összes felszívódott anno, nem is volt semmi bajom. De én is úgy gondolom, hoyg azonnal menj az orvoshoz, hoyg szedjék ki!!!

Az előző oldalon már nem tudom, mi volt, mert nem most olvastam. :oops: Aludjatok jól! :)

Teszek néhány képet Krisztáról, valamikor a napokban készültek, teljesen "civilben"=otthoni cuccokban, sőt, betegség közepette. Plusz a piros blúzosok maiak és én fotóztam az új gépünkkel, amit az "angyal" hozott. :D
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Drumka!
Talan emlekszel, hogy hasonlo gondokkal kinlodtam en is par hete. Szules utan semmi gond nem volt, de 5 napra ra kijott az aranyerem. Mozdulni nem tudtam. Trianal kupot es Scheriproct kenocsot kaptam ra, es ket es fel nap utan mar jarni tudtam! Nem tudom, hogy pont ezek a gyogyszerek forgalomban vannak-e Magyarorszagon, de kell, hogy legyen megfelelojuk. En biztos, hogy felhivnam a nogyogyaszomat, ok nagyon otthon vannak ebben a temaban! Szoval kezeld, mert ha nem, borzasztoan tud fajni, es eleg huzamos ideig!
A varratokat illetoen kerdezd mar meg a dokidat, hogy biztos-e, hogy benned akarta hagyni oket? Lehet, hogy felszivodoak, es akkor igen. De ha nem, akkor vessen mar rad egy pillantast! Egy kalap alatt fel is irhatna gyogyszereket az aranyeredre!

Szilvi!
Vazelin kup, ebben is otthon vagyok. Van, amikor nem hatott, nem volt eleg, es ugymond nem tudtam eleg ideig bent tartani! Vigyazz, hogy legyen rendszeresen szekleted, mert a belcsavarodas nagyon komoly tud lenni. Nem meselek, de ha a vazelin kup nem hat, beszelj a dokiddal te is, mert ez nem vicc!

Edith!
Tulkepp miattad neztem fel! Gyogyulgass legy szives! Nagyon szoritok! Kriszta nagy edes.

Rolunk. Sajnos nem vagyok jo kedvemben, mert Zsofi elkapta Rebeka taknyos-kohogos navalyajat, es hat ket napja mar, hogy ezzel kinlodik. Probaljuk orrcseppezni, es aztan orrszivozni az orrat, de hat annyira pici, es ugy sajnalom szegenykemet. Cicizni alig, es nagyon nehezen tud, es az orrszivo sem segit mindig. Vigyazzatok, ket cicizes kozben, sot meg cicizes utan egy oraval se probaljatok az orrat pucolni, mert mindent kihany. :? Velunk ketszer megesett. Nagyon rossz erzes.
Holnap elvisszuk dokihoz, remelem, a tudeje tiszta. Laza nincs, ez biztato. Csak hat jo lenne, ha mar jobban lenne.

Ejszaka masfel orankent szoptatok, utana 20-25 percig bufiztetem. Azert ilyen hosszan, mert fuggoleges helyzetben valahogy jobban lelegzik. Ha lefektetem, rogton elkezd szorcsogni. Szoval van, hogy orankent szopizik. De nem banom.

Bocsanat, hogy most masnak nem reagalok, gyonyoruek a picik, es orulok, hogy minden kicsi jol van (rajtunk kivul, per pillanat).

Jo ejszakat, es oromben gazdag evet kivanok nektek!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Reka!
Merre jarsz? Ne tunj el igy a finisben!
gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem, nagyon sajnálom, hoyg Zsófi is megbetegedett. Nagyon nehéz lehet neki is, nektek is egyaránt. Minél hamarabb gyógyuljanak meg mindketten! :)

Én ezt találtam egy babaszobás cikkben. Remélem, nem gond, hoyg bemásoltam!
Természetesen anyatejjel 2.

Néhány nappal a szülés után elérkezik az a pillanat, amikor a család az újszülöttel hazaindul a kórházból.

A baba érkezése jelentős életmódváltozással jár. A szülés az édesanyát lelkileg és fizikailag egyaránt igénybe veszi, ráadásul az először szülők sokszor bizonytalanok abban, hogy alkalmasak-e a gyermeknevelésre. Mindenképpen javasoljuk, hogy az édesanya és az édesapa közös erővel próbálja ezeket a feladatokat megoldani, ismerkedjenek a kicsivel, annak jelzéseivel, kifejezéseivel.

Halk zeneszóra
A lelki egyensúly, az elegendő pihenés elengedhetetlenül szükséges az eredményes és boldog szoptatáshoz. Ilyenkor engedje el magát, lazítson, szólhat kellemes zene is, így a tej könnyebben tud ürülni. Legyen a szoptatás a baba és a mama meghitt, nyugodt együttléte. Napjának nagyobb részét a pici és saját ellátása foglalja el. Lehetőség szerint mégis fordítson nagyobb figyelmet és több időt a férjére. Közös élményeiket, gondjaikat osszák meg, de ne csak a gyerekkel kapcsolatban!

Rendszeresség, bő folyadék
A szoptató anya táplálkozásában különösen fontos a rendszeresség. Bő folyadék beviteléről gondoskodni kell, mely legalább napi 2-3 liter. Ebből egy liter tej pótolja azokat a fontos ásványi anyagokat (pl. kalciumot), valamint fehérjét, mely az anyatejjel a szervezetből kiürül. Szoptatás alatt kb. 550 kcal energiatöbbletre van szükség. Kívánatos a többletet állati fehérjékből, gyümölcsből, vitaminban gazdag táplálékból fedezni. A rántott levestől, a madártejtől csak elhízik az anyuka, még sem segítik jobban a tejelválasztást, mint a gyümölcslevek. Igyekezzen kerülni a puffasztó és túl fűszeres ételeket, mert ezek a babának is kellemetlenséget okoznak. Alkohol és cigaretta mérgező anyagként átkerül a tejbe is. Gyógyszert csak orvos javaslatára szedjen!

Mennyit eszik a baba?
Eleget evett? Minden újszülött önálló egyéniség, ezért ne aggódjon az evés hosszát illetően. Az újszülöttek többsége tíz perc alatt, de 20-30 alatt biztosan jóllakik. Csak kivételes esetben érdemes ennél hosszabb ideig szoptatni. A szoptatás elején a gyermek az alacsony kalóriatartalmú előtejet kapja, amely segít legyőzni a szomjúságérzetet. Amennyiben a szoptatás tovább folyik, a tej megváltozik, kalóriában és tápanyagban gazdag utótej választódik ki, amely megfelelően fedezi az újszülött szükségleteit. Ezért fontos, hogy a babát csak akkor tegye át a másikra szopni, ha egyik melle kiürült.
Gyakran előfordul, hogy a kicsik szopnak egy darabig, majd abbahagyják, "buknak" és utána folytatják a szopást. Ezt nem minden esetben a túl sok vagy mohó evés okozza. Bő tejű édesanyáknál az újszülött gyomra megtelik előtejjel és azért bukik, hogy az utótejet is belakmározhassa. Ez a példa is bizonyítéka az újszülöttek kifogástalan önszabályozó rendszerének. A mohón szopó babát szoptatás közben is emelje fel büfizni. Az újszülöttek szopás után általában elégedetten elalszanak és leszámítva egy kis hascsikarást, a következő etetésig nyugodtan alszanak. A súlygyarapodást csak hetente mérjük, háromhónapos kor után havonta. Amennyiben a baba heti súlygyarapodása 150-300 g között van, és a közérzete jó, akkor biztosak lehetünk abban, hogy eleget szopik. Ha a csecsemő nem az ideális határok között gyarapszik vagy nyugtalan, nem tűr el 2,5-3 órát etetés nélkül, akkor forduljanak orvoshoz vagy a védőnőhöz.

Mélyhűtve is
Az anyatejet hűtőszekrényben, kifőzött, lezárt edényben vagy steril anyatejgyűjtő zacskóban legfeljebb 72 óráig, mélyhűtőben 4-6 hónapig tárolhatjuk. Javasoljuk, hogy a lefejt tejet olyan adagokban fagyassza le, amelyet egyszerre felhasznál. A kiolvadt tejet már nem szabad újra visszafagyasztani. A kiolvasztás szobahőmérsékleten történjen. Az anyatej biztonságos fagyasztott tárolásához javasoljuk az AVENT anyatejes szettet. Ez 20 db 240 ml-es sterilizált zacskót, zárócsatokat és jelzőcédulákat tartalmaz, amelyre rá kell írni a tárolás kezdetét.

Éjszakai etetés
Mivel a szoptatott csecsemők gyorsabban emésztik meg az anyatejet, mint a mesterségesen táplált babák, ezért gyakran éjszaka is kívánnak szopni. Ennek oka lehet az is, hogy az anyai testtel való találkozás, a biztonságot nyújtó melegség, a bőrkapcsolat, az anyai test jelenléte megnyugvást jelent. Ilyenkor felesleges teát adni neki. Szükségtelen felkelteni az egész családot, neki csak a mama kell! A hatodik hét végére többnyire elhagyják az éjszakai evést.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Nem akartam eltünni, de sikerült elkapnom az infulenzát, ami már az egész családon végigment. 31-én kezdődött, azt hittem kiköpöm a tüdöm és annyira, de annyira fáj a mellkasom és a hátam köhögés közben és néha alig kaptam levegőt. Akkor még csak hőemelkedésem volt, így csak próbáltam a köhögés valamennyire visszafogni, már persze ez nem mindig ment.
Tegnap aztán felment a lázam 38,4-re és semmi nem vitte le. Mindent próbáltunk. Hagyományos nagyanyáink mócerét és a gyógyszert is. Már több mint 3 órája küzdöttünk vele és bevallom kezdtem Csongorért aggódni, mert úgy tudom a tartós 38 fokos láz nagyon nem tesz jót nekik. Igazából rajta csak annyit éreztem hogy kevesebbet mozog, ami kiderült ilyenkor normális.
Sikerült beszélnem az orvossal is, aki csak elmondta, miket tudok csinálni, hogy minnél hamarabb gyógyuljak és hát hogy jó lenne a január 7-ig még bent maradna ez a picurka, mert nagyon nem jó így betegen sem szülni, meg hát gondolom utána minden más szoptatás stb. Azt mondta, ha az megnyugtat menjünk be a kórházba és kérjünk egy NST-t is. Bementünk és biztos ami biztos vittük a cuccunkat is, de én azért valahogy éreztem hogy nincs nagy baj, csak mégis jobb félni mint megijedni. (na látjátok ilyenkor valóban látom értelmét az ilyen vizsgálatoknak, de ezt most nem kezdem újra).
Negyed 7-re értünk be és egy jó fél órát nétek minket. Csongor abszolút jól volt/van. Teljesen normális szívhangot produkált, nekem pedig össze-vissz 1 kissebb fájásom volt (én nem is éreztem), ahhoz képest, hogy a 41. hétben vagyok (szóval tényleg lehet valami ebben a január 7. körüli időpontban :) ).
Este még fel ment megint a lázam, amire bevettem lázcsillapítót, de két óra után sem akart lemenni. Akkor úgy döntöttem betekerem magam és kiizzadom, nem veszek be több gyógyszert. Kb. rá 2 órára magától ment le 36,6-ra. Most beálltunk egy 37 körüli hőmérsékletre, de ez már istenes. A takonykór persze megtalált, semmi levegőt nem kapok és a fejem is rendsen fáj, de a tegnap délutáni 3 órás magasabb láz nagyon-nagyon rossz volt.
Tudjátok, hogy egy ilyen dolog nem terhesen is megviseli az embert, de hát így a 9. hónap legvégén egy csöppséggel a pocakodban, szerintem duplán küzdelem.
A lényeg, hogy úgy tűnik a nehezén mi is túl vagyunk és remélem Csongor tényleg vár még egy picit, mert szeretnék teljesen meggyógyulni (sajnos még a Testvérem, Anyukám és a Párom is taknyos és köhög, szóval nem a legfittebb a család és nem igazán szeretném egy bacikkal teli házba hazahozni egyetlen újszülött kisfiunkat).

Szóval, Edit további jóbulást nektek is és részvétem (ami meg is történt sajnos velünk is).

A többieknek pedig sok-sok pussz, de most inkább visszadőlök egy picit.

Kép
solymosy

Sziasztok!

Mi is beleestünk az influenzába.Szegénykém alig kap levegőt,minden etetés előtt orrcsepp,orrszivás.Hajnali négy óta virrasztunk vele,mert nem birt aludni,hiába szppantottuk ki az orrát.Voltunk dokinál,kapott még c-vitamint.Gyógyulgatunk.Bár lehet,hogy tőlem kapta el,mert én is beteg voltam,már javulgatok,de 31-én este annyira taknyos voltam,hogy a könnyeim potyogtak,ezáltal 10 órakor mindeni bealudt.Jó szilveszterünk volt a tollasbálba.

Aranyér:Benzociani
gta.3,30
bals.Peruviani
gta.1,30
inj.tonogeni
amp.no semis
Butyri cacao
g.s.m.f.l.a
Supp No decem(x) Remélem jól irtam le a kúp összetételét,a háziorvos ki tudja irni.Nálunk ezt adták a korházba,én császárral szültem,de nekem alapjáraton van aranyerem,ezért kértem a nővérektől.Szrintem jó.

Kép

Kép
ancsa03

A betegeknek jobbulást!!! (Taknyos babát szoptatni őrült nehéz lehet... :()
Nekünk viszont megvolt az első levegőzés! Ma reggel 7 óta még csak 1/2 órát aludt, bezzeg ahogy kivittem és ringattam kicsit a mózesben egyből beszunyált. Úgyhogy kint volt az erkélyen vagy 20 percet. :) Aztán becsempésztem a kiságyba, remélem alszik végre, mert már az éjszaka egy része is zűrös volt, úgyhogy kicsit hulla vagyok. Még szerencse, hogy a fiúk egész délelőttre elcsavarogtak.

Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Réka :D
Sajnálom, s jobbulást!! A lényeg, hogy Csongor jól van, s persze te is már javulgatsz!!
Pihenj sokat!!

Cas :D
De jó kép!!! hogy zabáljam meg :wink:
Mi is fél órát aludtun k 1/4 8-tól, akkor éppen hangyát írtottam a nappaliban, most ismét aludt, gyorsan rendbe teszem magam, de előtte benéztem :wink:

Edit :D
Nagyon köszi, hogy bemásoltad :wink: , ezek alapján nekem már vinnem kéne dokihoz (péntekre van időpontunk), mert a 2,5 órát sem bírtja ki sokszor...már tényleg nem tudom, hogy mi az oka :roll:
Ma evett 1/2 8-kor majd 9-kor (1/4 11-ig), s most fél 12-kor 80-130-80 grammokat :shock: szóval passz...ja és anyatejet....általában délutánra/estére kell pótolnom egy kicsit, amit a súlygyarapodás alapján nem kéne, de annyira keres, sokszor 1 óra szopi után, hogy nem tudok mit kezdeni vele....
Azt hiszem, hogy 6 hetes koráig még beletörödöm ebbe, aztán vagy magától alakul, vagy valami rendszert nekem kell megpróbálnom csempészni az életünkbe :roll:
Bár hozzáteszem, hogy az éjszaka (nekem kb. éjféltől reggelig tart) egyszer kell, s ott tartja a 3-3,5-4 órát is :lol:

Viki :D
Ügyik vagytok tejcsi ügyben...akkor már nem is nagyon kell tápszer Nektek?? Vagy eddig sem adtál?? Bocs, ha valami info kimaradt :oops:

Gem :D
Annyira sajnálom, hogy nálatok is mindig van valami!! Reméljük, hogy hamar meggyógyultok!!!
Tényleg, ezt már akartam kérdezni, Nektek sincs segítségetek, ugye?? Nagyszülőre gondolok, ilyenkor.....Nem írtál semmi ilyet, ezért gondolom :roll:

Köszi a széklet tanácsokat :oops: :wink: nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy rendeződik....a tegnapi napot (e téren) nem kívánom még az ellenségemnek sem :cry:

Na rohanok a dolgomra, mert ki tudja, hogy meddig szunyál...
Ja, s most még Kristóf őrült nagy segítség, mert még suliszünet van

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Pocak-gondok
CSillának is csikar hajnal óta, hallom ahogy a buborékok vándorolnak odabent, nagy néha ki is tud pukizni egyet-egyet nagy nehezen.
Kapott Sabsimplex cseppeket, és (lekopogom) jónak tűnik, mert ma végre alszik 1/2 óránál többet is... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Na nem aludt, úgyhogy mostanra állt helyre nagyjából itthon minden...sikerül fürcsiznem is, s el tudtuk vinni Kristófot a haverjaihoz, ami azért volt nagy szó, mert első alkalom volt, hogy Apuka nélkül mentem el Marcival itthonról...(mózeskosár beköt az autóba, előtte mindent előkészít, nem felejt el semmit sem...stb...)féltem tőle, de sikerült...pedig nem volt ma lélegzetvételnyi időm sem (na ami volt, azt azzal töltöttem/töltöm, hogy ide írok)..
Már Apuci is hazajött, ettünk is ma először, Marci is jól lakott persze előtte, ő most már jó egy órája alszik, s most még talán tudok vasalni is :lol:

Egyébként én még mindig nem tudom, hogy mikor éhes, s mikor fáj a hasa, mert az én drága TündérHercegem állandóan (na jó, majdnem) tud enni..már volt olyan nap, hogy több, mint 700-at evett, s már lassan négy és fél kiló :lol: tápszert, csak akkor kap, ha úgy érzem, hogy nagyon muszáj :oops: (pl. ma, amikor csak 50-et evett két ciciből 45 perc alatt, visszaaludt, de 20 perc múlva fent volt, s már nem volt időm újra cicire tenni (nem is volt szerintem benne ennyi idő alatt jóval több tejci), mert menni kellett Kristóffal, így 40 gramm tápit evett, s még hazaértünk, addig csendbe volt.... :oops:
De tegnap 100 gramm cici után is olyan éhesen sikított, hogy muszáj volt tápit csinálni....van, hogy 80 gramm tejci után jót szunyál...na de mi sem vagyunk egyformák....csak engem annyira flusztrál, hogy nem tudom kiszámítani, hogy mikor ébred, s így nem merek sehova sem elindulni vele....ezt hogy csináljátok kedves gyakorlott anyucik????

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Tényleg olyan Kia. Mi már vittük 3x és ma kimegy az erkélyre, mert egyedül ezzel a hülye lábbal még nem tom levonszolni.

Szia Szilvi! A paraffin olajat nagyon ajánlom, én egy hete elhagytam, mert ó tök jól vagyok, úgyhogy ma kellett menni beöntésre, mert már 4. napja nem volt semmi és kijött az aranyerem. Vettem most rá kúpot, remélem helyre jövök.

Minden beteg gyógyuljon meg, kicsi és nagy! Ezt kívánom újévre.

Gyors helyzetjelentés: Ha este 8kor bealszik és másnap fél 4kor kel az nem gáz? Mi 3820gr-ok voltunk 3 napja, tehát hetente kb 200grot hízik. Hozzátartozik a tegnapi alváshoz, hogy tápit kapott, mert du. bevettem egy deci ricinus olajat és nem akartam ártani neki. Jelentem a ricinus nem segített. Ja és szopinál 150ml az adagja!!!
Szilvi! Mi bevezetünk egy rendszert, most vagyok rajta. Reggel 6 evés. Este 7-8 között fürdés. Közben meg, ha 3 órával nem akarja kihúzni, igyekszem nyújtani cumival. Ha meg 5 órát alszik, akkor hagyom. De ha többet akkor ráteszem cicire, arra felébred. Nem lehet, hogy félreérted egy kicsit. Hogyan alszik?

Kép
nyafi

Nyafi - teljesen rendszertelen még, hogy mikor alszik...tegnap este fürcsi után evett 70+60 grammot (cici+tápszer), majd sírt, s azt hittük, hogy fáj a hasa, közben éhes :shock: :shock: volt, legalább is, az utsó fél órában tuti...akkormondom legyen 90gramm tápszer, amiből 70-et megevett, s szunya 4-ig, 70gramm szopi, majd szunya 6-ig , ekkor 120 gramm szopi (egy mellből-jótékony éjszakai pihenés), s most ébredezik (itt 9 óra van)
mentem is...köszi a tanácsot!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Jövök egy kicsit panaszkodni. :cry:
Tegnap este amikor fürdettük a gyereket a kis fenekénél(nyílásnál :wink: )piros foltot láttam,azt hittem valami kis kiütés.Felhívtam a doktornőt,de nem tudott kijönni,azt mondta majd reggel.Reggelre a piros folt mellé társult egy kemény gumó.
Megijedtem.Jött a dokinő,azt mondta mutassam meg egy sebésznek.Alig vártam, hogy elmenjen, jól kibőgtem magam.
Bátyám bevitt a kórházba,mert apa dolgozik és nem tudott eljönni(kicsit megharagudtam rá ezért).Kialakulóban van egy gennyes tályog,sajnos.Ha szombatig nem lázasodik be a fiam akkor feltárják neki,altatásban!!!!!!!!!Nagyon féltem,és nagyon kivagyok.Sírok mint egy gyerek,tudom, hogy nem kéne de nem tudom viszafolytani.Félek az altatástól!!!!Meg ami utána lesz...
Remélem ti azért jól vagytok és a babák is. :wink:

Sziasztok
szilvi17

Szisztok!

Minden Babuci napról-napra szebb lesz! Nagyon édes, kis fejlett gyerkőcök vannak köztünk...

A betegeknek mihamarabbi gyógyulást kívánok! Kitartás!

Tegnap lefglalóztuk az autót, szombaton hozzák házhoz elméletileg friss műszakival, ír rendszámmal.

Ma orvosnál voltam. Minden rendben, csak kicsit alacsony a vérnyomásom.
Az aranyeremre ez sem írt fel semmit, úgyhogy otthonról kell hozatnom rá valamit, mert ugye a patikában sem adtak semmit.
Még jó, hogy írtátok ki mit használ...
Viszont azt mondta, hogy egyek sok kivit, meg ananászt, mert az segít. Meglátjuk!

Jajj Csajok, nemsokára én is írhatom a problémáimat, tapasztalataimat. Hogy közeleg a mi időnk is...

Puszka Mindenkinek

Kép
tittina1982

Szilvi
Nem is találom a megfelelő szavakat... :(
Nagyon sajnálom Levit és persze Téged, biztosan nehéz lehet...
De kitartás! Sajna nem tudsz mást tenni, mint Vele lenni, szeretgetni. Ezt Ő úgyis érzi, és biztosan 100%-osan jó Anyukája vagy.
Ja, és ne sírj, mert megérzi, hogy baj van...
Amúgy mit mondtak, mitől lehet?
És mit veszel észre, fáj Neki?

Kép
tittina1982

Szilvi :(
Nagyon sajnálom!! Tudom, hogy azt kéne írnom, hogy ne sírj, de tuti, hogy én is sírnék, s teljesen megértelek...viszont Tittinek igaza van, a babó megérzi, s ezért próbálj meg erős lenni. Az altatás szerintem "csak" azért kerül szóba, hogy ne izegjen-mozogjon a picur...Veled érzek, s szurkolok, hogy ne kerüljön sor rá, s jöjjön rendbe szombatig!!!!

Titti :D
Már bármikor küldheted az sms-t :wink: a 20 nap már semmi :wink:
Nagyon izgi...tényleg nemrég még olyan távoli volt mindez, s már nem sokára mindenki babázni fog!!

Tényleg, Edit, Réka??? Merre??

Az én Hercegem ma eszik-alszik babává lépett elő :lol: most a teraszon alszik, mert a déli kajcsi után nem aludt vissza, mint a sózsák, s így kiraktam "szellőztetni" :wink:
Ebédet is kaptunk - holnap mennek haza anyósék -, most hozták át. Krumplifőzelék, s zöldborsóleves (ez utóbbiból én nem merek enni, bár több helyen olvastam, hogy elvileg lehet :roll: )...el is rohantak, majd este jönnek még babázni 8) nem baj, most van időm megcsinálni minden mást (már ha Marcus így folytatja)...

Többiek????

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Minden babának és mamának, papának jó búlást. Ahogy most jobban visszaolvastam többeket nem került el a betegség :( .
Sajnálom..., de reméljük mindenki kilábal belőle.

Szilvi17
Én sem írom, hogy ne sírj, csak azért tenném, hogy azzal a babát is nyugtasd, mert tényleg biztosan érzi és majd neked kell erősnek lenned azon a napon, de viszont megértem, hogy sajnálod. Az altatás szerintem is biztos azért van, hogy gyorsan és könnyen ki tudják venni az a csúnya tájogot és ez biztos nem olyan igazi altatás lesz, mert annak is vannak fajtái. Lehet, hogy csak valami egyszerűsített dolog. Gondolom mielőtt bármit csinálnak úgyis mindent jó alaposan kikérdeztek és akkor talán a válaszok is sokkal megnyugtatóbbak lesznek. Egyébként nincs rá valami krém, hogy a még kialakulóban lévő tájogot valahogy visszavigyék, ne pedig rögtön kiszedjék vagy ilyenről már szó sem volt?
Apára pedig ne haragudj, biztos ő sem sejtette, hogy ilyen jellegű lesz a probléma és ha tudta volna biztosan száguld hozzátok haza...

Titti
Bizony hamarosan itt a Ti időtök is, de azért ha lehet majd csak tapasztalatokról írj és a prolémák kerüljenek el :D .
Már várjuk a nagy bejelentést majd a topicon!

Én már sokkal jobban vagyok, de még a köhögés nagyon rossz. Szerencsére már a hőemelkedés is elkerül, maradt a keményebb nátha. Naponta készter gőzölök és szedem a halom C vitamint, mézet stb. Szóval küzdünk hogy mihamarabb letudjuk a betegséget.
Tegnap óta a derekam nagyon ki van. 10 perc után bárhol, bármilyen pozicíóban vagyok cefetül fáj. Egyetlen egy helyzetben nem (fekve bal oldalt, pocak, derék fej alátámasztva), de hát így nem lehet az ember egész nap :lol: .
Már érzem hogy nagyon közeleg a napunk, valahogy a csontjaimban talán, nem is tudom. Tudjátok én amúgy is szeretek a megérzéseimre nagyon figyelni és valahogy most már ez jön le, pedig még nem vagyok türelmetlen vagy valami, mert én szeretném ha a kis picúrunk akkor és úgy jönne ahogy akar. Ezt próbálom gondolatban tiszteletben tartani, nekem fontos. Én kb. még 1 hetet gondolok és érzek, hát majd meglátjuk. Minden esetre lassan a 42. hétbe lépünk :shock: , elég murisan mutat majd.
Mindenesetre mire mi kezdjük az első, nem túl egyszerű napokat, itt a topic már tele lesz (már van) rutinos anyukákkal :) . Nem baj Titti majd most mi jövünk (Edit téged csak azért nem írlak, mert Te már tudod milyen egy kis babával, hiszen nem rég ott volt még neked Kriszta :) , aki persze már jó nagy).

Na pussz, holnap NST után jelentkezem.
Réka

Kép
solymosy

Szilvi
Fúúúúú, ez elég szörnyen hangzik! Szegény ti!!!
De gondolj arra, hogy mindenképp tenni kell vmit ellene, és inkább most az elején csípjék nyakon és orvosolják a problémát! Tudom, hogy szörnyű belegondolni az egész altatásba és műtétbe, de ez most egy szükséges rossz. Venni kell egy nagy levegőt, és végigcsinálni! Levi érdekében!!!
Drukkolok, hogy mihamarabb túllegyetek rajta, és ne legyen semmi gond!
Fel a fejjel!!!

Tittina
És te hogy vagy? Aranyér gondok :( Törpi miket művel odabent?
(Máris nosztalgiám van, amikor téged olvaslak, hogy miylen klassz volt pocakosnak lenni! :))

Majd még jövök...

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi17!
Nagyon sajnalom, es sok erot kivanok hozza! Nem tudok mast mondani, mint hogy veled erzek!

Ancsa!
Szoval ti is benne a betegsegben! Nagyon szar, ugye? Mi ma ejszaka alig aludtunk, a ferjemmel mar tok zombik vagyunk. Zsofi meg csak minimalisab van jobban. Illetve ez igy nem igaz. Az orra, vagyis a taknyossag javul, miota sooldattal kezeljuk, csak az a baj, hogy fekudni nem tud, mert nagyon kohog. Ha kezben van, eleg jol birja, az viszont nekunk faraszto egy kicsit, meg ha valtjuk is egymast a parommal.

Cas!
Gyonyoru ez a leany! Remelem, pocakfajasok mulnak!

Reka!
Hat tudod neked sem konnyu igy a vegen, nem irigyellek! Gyors jobbulast kivanok neked!

Es egy tegnapi kep, a kis betegrol
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

"Elment a magzatviz, de mar eleg sok. Sajnos zold szinu. Most iszkolunk a korhazba. Drukkoljatok!"
Ezt par perce irta Reka! HAJRA KICSILANY!!!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Varrat..
Azt tényleg ki kellett volna már szedni..
De lehet, hogy Ti is felszívódót kaptatok, mint én?
( Én nagyon örültem ennek , így csak 1x fájt )

Levegőzés
Ma jó sokáig voltunk az erkélyen :lol:
Kihasználtam és egy kicsit foglalkoztam magammal...
Szemöldök, köröm "karbantartás" :lol: Ő addig aludt a friss levegőn.

Minden baba nagyon szép!
Ma is csináltam képet , de Apa is :P

Edith Kriszta nagyon aranyos lány! - Szép kék szemei vannak!

Tegnap volt a gyerekdoki, elmondta, hogy milyen oltások lesznek és lehetnek... na és mennyibe kerülnek a választhatók :shock:

Megyünk majd UH-ra, adott beutalót, mert a kórházban nem csinálták meg.

Teák
Én abbahagytam 2 napja a Laktoherbet, Levi sem kap már se kamillát, se édesköményt.
A doki sem ajánlotta... (mind gázokat csinál)
Erre ma (lehet ezek miatt) nagyon nyugis baba volt - rengeteget aludt...
Így tudtam mosni, főzni, aludni :wink:

Réka Nagyon DRUKKOLOK!!!
Ügyesek legyetek Csongorral!!

Ancsa
A kúp aranyérre - az tényleg jó volt, amit a kórházban adtak...
Mondta is a nővér, hogy jobb, mint a Reparon - én minden estére kértem - sokat segített.
A szobatársak csodálkoztak, hogy hogy tudok ülni - pedig kijött az aranyerem :lol:

Jobbulást a betegeknek!!

Szilvi17
Drukk a kis műtéthez!
Remélem minden rendben lesz és gyorsan elfelejtitek majd..

Mi is megyünk szerintem még januárban felvágatni a nyelvét :?

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

06.28-kor jött az sms,hogy 4.15-kor megszületett Csongor.3100g-és 53cm.Idézem"Kopasz,mint az apukája,és a világ legédesebb babája"
Mindannyian jól vannak.
Itt is mégegyszer nagy gratula Csongor babához!!!!!!!!!!!!!!!

Gem:nekünk hálistennek eddig csak a taknyosság van csak,egy picit javulófélben,de csak tényleg nagyon picit.Eddig olyan gyönyörűen aludt amikor takaritottam,de csórikám meghallja a porszivó hangját,és rendesen beleremeg.A szivem szakad meg érte.

Kia:Nekem teljesen kezd elapadni a tejem,és újra megpróbáltam a laktoherbet hogy hátha,de attól a két pohártól megint fájt a hasa .
Most kipróbálom a milupának van egy instant teája,abba nincs édeskömény.Hátha használ.
A kamillát mág isszuk,meg az ánizsteát,ettől nincs semmi baja.Úgyhogy Levit is ez bánthatta.
Oltás:Amit nekünk ajánlott a doki,az a Rota virus ellen van,két szuri kell,és darabja 18.000Ft.hallottam egy másikról,az kb.14-15.000Ft körül mozog.A védőnőnk azt mondta,meg több helyről hallottam,hogy felesleges.De ezt mindenki döntse el maga,meg persze,hogy birja-e a pénztárcája.

Szilvi17:Én is nagyon szoritok értetek,és megértelek a sirássak kapcsolatban,én akkor is sirva tudok fakadni,ha nem alszik,vagy nagyon keservesen sir,hogy vajon mi lehet a baja.Hidd el minden rendben lessz.

Kép

Kép
ancsa03

"Ma 4:15-kor megszuletett Csongor. Kopaszka, mint apukaja, es a vilag legedesebb babaja szerintunk. :) 3160 gramm es 53 cm. Mind jol vagyunk!"

Reka!
Isten hozta Csongort, vigyazzatok ra nagyon!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Réka :D
HATALMAS GRATULA CSONGOR BABÁHOZ!!! SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!! Várjuk a képeket, történetet!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Hűha!!!! Mi ittmaradtunk! :(

Réka! Nagy-nagy gratula Csongorhoz!!!!!! :D :D :D :D :D :D Örülök, hogy jól vagytok! Gyors napokat és boldog ismerkedést számotokra!!! :)

Nálunk még mindig semmi. Illetve alig ülök már egyenesen, annyira nyom ott lenn, az éjjel szúrkált is a hasam, keveset is mozog a drágám, de azért még bírja! :wink: , lenn is vana pocim, szóval, a feltételek megvannak, de neki ráér. :D No, ha neki ráér, nekem is!!! :wink: :wink: :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Azt elfelejtettem, hyog gyors gyógyulást fleg a kis betegecskéknek! Olyan rossz lehet! :( Nálam sincs sok változás, a torkom még nagyon fáj és továbbra is köhögök, bár ez már a jótékony köhögés, amikor a váladék ürül. :roll: De gyógyszer nélkül még el is húzódik egy ideig! Kriszta többé-kevésbbé jól van, neki ma már nagyon keveset szívtam az orrából. Más tünete nem is igazán volt.

Aranyér: én nem tudok ajánlani semmit, emrt itt nálunk más gyógyszerek-kenőcsök vannak.

Titti, csak mi maradtunk. De én már megszokhattam, hoyg a babáim nehezen akarják otthagyni a "vackukat"! Hamar beköltöznek :wink: , de nehezen hagyják ott! :wink: :lol: :D :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Képzeljétek Réka szopizott egy kicsit.Nem tudom mennyit ehetett,de utána üvegből 40g tápit evett meg,és nem tudtam kifejni semmit.Tehát a mostani tejmennyiséget tekintve,talán 20-30g körül szopizhatott.
Vettem homeós bogyót,hátha visszahozom a tejcsit :roll: :roll:

Edit:Mostmár te vagy a következő!!!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03

Nagy-nagy gratula Rékának Csongor babához!!!! :D

Bocs, most csak ennyi, elég nem-alvós éjszakán és zűrös délelőttön vagyok túl. Barátnőm levitte Sebit a saját lányával játszózni, addig gyorsan próbálok aludni kicsit...
Majd jövök!

Kép
Kép
Kép
cas

Réka!
Hatalmas gratula Csongor Babához!!! :D
Várunk vissza képekkel, beszámolóval.

Sedith
Igen, már csak mi vagyunk.
Nagyon tetszik: "Hamar beköltöznek , de nehezen hagyják ott!"
Ma kimosom a Törpi ruháit; holnap a pelusokat, kifogót; aztán a bundazsákot, vastag takarót ilyesmit. Az én kórházi csomim már majdnem kész.

Eddig hogy 'sírt a szám', hogy én leszek az utolsó, meg ilyen-olyan irigy vagyok, most meg látom a vonalzómon, hogy ANYÁNAK MÁR NAGY POCAKJA VAN... Meg hogy az a Törpe-helyettes ott csücsül a végén. :shock:

Cas
Törpi egy igazi kis izgő-mozgó. :) Olyanokat kapok tőle gyomorra, bordára a jobb oldalon, hogy nem győzök meglepődni. :wink:
Tegnap a dokinő nagyon alaposan végignyomizta, és mondta hol szoktam érezni a mocorgást, és Ő is megerősítette, hogy fejfekvéses az én Drágám.
Na, ha már nosztalgia, akkor egy múltheti kép:
Kép Kép

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Réka: Gratulálunk Csongor babához jó egészséget és sok tejcsit kívánunk, na meg nyugodt éjszakákat! :wink: :lol:
Kriszti: Meglátod, hogy repül az idő. Mire feleszmélsz már a karodba lesz Törpi. :lol:
Én nem tudom mi volt ma de az én csöpp lányom reggel 7-től fél 3-ig nem aludt. Csak nézelődött meg körbeforgott a kiságyba. Aztán a nagyfiammal együtt szunyáltak be. :roll:
Két kérdésem lenne, egyik a köldökkel kapcsolatos. 1 hete leesett a köldökcsonk vagy hogy hívják :oops: és ma reggelre száraz vér volt a köldökén Barbinak. Alkohollal lemostam behintőporoztam és a következő tisztába tevésnél megint volt egy kis száraz vér. Volt valakinek hasonló?
A másik gondom meg a pelusba sokszor a kaki mellett van vér, nem sok csak engem aggaszt. A védőnő azt mondta álmenstruáció :shock: de akkor nem hiszem hogy csak kakinál lenne. :roll:
Apa azt mondta ha nagyon nyugtalanít ma visszamegyünk a klinikára, csak nem akarom hogy hülyének nézzenek, azért gondoltam, hogy megkérdezem hátha van valakinek hasonló tapasztalata. :oops:

drumka

Drumka
Csillának 8 naposan esett le a csonk, és mindennap reggel-este pucolnom kell belőle 1-2 cseppnyi alvadt vért. Sebinek ugyanilyen volt anno, neki 10 naposan esett le, és heteken át tartott a vérezgetés. És sose látszott, honnan jön?! És teljesen magától múlt el.
Most a gyerekorvos biztos ami biztos beutalt hasi UH-ra, hátha vmi artéria nem záródott rendesen... :roll:
Csilla is "menstruált" pár napig az én hormonjaimtól (meg a cickói is duzzadtak voltak), de már rég elmúlt. És sokszor látszott, hogy a hüvelyéből jön.
Kaki melletti vér szerintem mindenképp elgondolkodtató! Kérj beutalót!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: a cici is duzzadt, de én eddig egyszer sem láttam, hogy a hüvelyből jött volna a vér. Azon is gondolkoztam, hogy mindíg úgy erölködik mikor kakil, lehet hogy attól van. 10-én kell a kórházba visszamnni, lehet sőtt asszem nem várok addig, mert engem nagyon aggaszt, ez a dolog, és a kórházba is azt mondták bármi baj van ha csak egy hőemelkedés akkor oda menjünk. Asszem szót fogadok, ha csak vaklárma akkor is megéri mert legalább nem fogok még napokig ezen rágódni. :roll:

drumka

Ancsa:Milyen homeos cuccot vettél?Szerintem az idegeskedéstől,de nincs sok tejem,sokkal kevesebb van mint szokott lenni.Sajnos tápszerel kell kiegészítenem.De azt is észrevettem, hogy a gyerek sem eszik annyit.És van úgy, hogy felriad éjjel gondolom fáj neki a kis feneke és nem kér cicit,csak teát.
Tudtok valamit a Heim Pálról,milyen kórház?
Holnap visszük be reggel 9-re megnézi a doki(beszéltem ma vele, hogy nyugtasson meg egy kicsit,meg,hogy mikor szoptassam utoljára mert ugye altatják) ha még nem ért meg a tályog rendesen akkor még nem csinálja meg hanem vasárnap.Akkor már tutira.
Szorítsatok nekünk!!!!Köszönöm.

Sziasztok
szilvi17

Szilvi17:urtica urens 2x5 bogyó naponta Remélem használ,mert babó rákapna újra a szopira,de nem nagyon van mit szivnia... :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
ancsa03

Réka GRATULA!
Szilvi kitartás, majd írj mi volt! Szeretünk!
Szilvi72! Hogy álltok alvással?
Ancsa! Ma este nekünk is kellett két cici után 60gr tápi. Estére néha elfogy!
Edit, Titti, most már nincs sok hátra!
Drumka! nekünk még mindíg van néha egy kicsi vér. Sztem, csak alkohol kell, hiszen az a szárítós hintőpor kimondottan a köldökcsonkra kellett.

Kép
nyafi

Tovabbra is betegen. :(

Es egy kis film...
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nyafi - alvás ügyileg nagyon jól haladunk (bár, állítólag ezt nem szabad leírni, mert akkor tuti, hogy nem úgy van :roll: ), de most eddig beállt a 11-12 közötti elalvásra (hosszas egy óra szopi után, hál Istennek még van is tejem), s utána 3-4 között s reggel 6-7 körül kell, a délelőtt változó, s a 6-10 közötti időszak délután szinte mindig nyűgős..
Ma voltunk dokinál - minden ok, kicsit sárga még, de mivel gyarapszik a súlya (4590gramm), ezért nem kell vele egyenlőre foglalkozni (ha még egy hónap múlva is olyan lesz, akkor küld el vérvételre)...remélem, hogy bízhatok benne. Nem tudom, hogy írtam-e, de lengyel a relatíve fiatal dokinő, s ők talán hasonlót tanulnak, mint a magyar dokik :roll:

Köldök - nálunk 9 naposan esett le...apuci tette tisztába, s csak szólt, hogy nézzem meg mi történt (nagyon sajnáltam, hogy nem voltam pont ott), s utána nálunk is volt alvadt vér, de a dokinő azt mondta, hogy ne alkohollal kenjük már, hanem adott egy másik folyadékot, amit füri után cseppegtettünk, s pár nap alatt gyönyörűen eltünt az alvadt vér...most már teljesen rendben van :lol:

ÉS TEGNAP HATÁROZOTTAN TÖBBSZÖR IS RÁM MOSOLYGOTT :lol: :lol: :lol: ez tuti, hogy mosoly volt, nyitott szemmel, meg minden.. :D őrült jó érzés volt, pedig hülyeségeket beszéltem, s szörnyű dalokat énekelgettem neki :lol: :lol: 8)
lesz róla képes beszámoló is, de először le kell tölteni a képeket a gépről, s azokat lekicsinyíteni....

Szilvi :?
Nagyon sajnállak, de biztos, hogy jó kezekben van Levente a gyerekkórházban..azt hiszem anno, az én mandulámat ott vették ki, de az már 33 évvel ezelőtt volt :oops:
Azt még nem írtad - ha lesz egy kis lelkierőd persze - , hogy mit mondtak, mitől lehet??? :shock: :roll:
Én , mióta ezt írtad, kétszer annyi krémet nyomok Marci popsijához :oops:

Drumka - én is megmutatnám orvosnak, jobb ha ők mondják, hogy semmi komoly :wink:

Gem - Nagyon sajnállak Benneteket, nagyon nem lehet könnyű...Ezek szerint - bár nem válaszoltál - nektek sincs nagyon segítségetek a két picur mellé :?: :roll:
Orvosok aranyosak?? s megbízhatóak?? Zsófi baba már lassan kész Nő :wink: egyre nagyobb a Drága!!!

Ancsa - gratula a tejcihez!!! Csak így tovább!! Jelzem, hogy soha nem gondoltam volna, hogy én magam ennyire fogom "nyomatni" ezt az anyatej témát...de most is beigazolódott, hogy engem a siker motívál :wink: az, hogy már mikor hazajöttünk elindult valami, s egyre jobban haladtunk a cici témával, egyre inkább arra ösztönzött, hogy még többet akarjak. S most tartok ott, hogy nem zavar, ha hozzá kell adni egy kis tápit. S nekem is délutánra fogy el, akkor kell tápszert adni...ez pont a nyűgös időszakunkra esik. Lehet, hogy van valami összefüggés.

Titti - nagyon csini(k) vagy(tok) :wink: !!! Már nem kell várnotok sokat a nagy talira! Ja, s gratula a kocsihoz!! sok örömet, s családi kirándulást, na meg sok melót Apácskának az új szerzeményhez!!!!!

Cas - délután jobb volt?? AZt hiszem, hogy én tényleg meghúzom magam, épp ma mondtam páromnak, hogy Marci igazán jó fiú....mióta kapja a cseppeket, azóta nem vészes a hasfájása, s csak akkor sír, ha éhes, vagy ha bántják a szelek....viszont akkor nagyooon....én frankón félek, amikor rákezd. Főleg fürdés előtt tör ki rajtam a pánik, mert ha akkor elkezdi, akkor az legalább 10-15 perc míg cicit tudok a szájába tömni, s addig jópárszor hozza rám a frászt....

Na léptem aludni...

Edit - Drukkolok, hogy Mütyürkéd akkor jöjjön, amikor te is teljesen jól vagy, de már nagyon várjuk ám őt is :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Gem - NAGYON JÓÓÓÓ!!!! éééédesek, de nagyon!!! gyorsan megmutattam a páromnak is, neki is tetszett...
Amikor ilyet látok, akkor megingok a kicsi-pici "félelmeimben"...mert, hogy én ezt nem tudom elképzelni, hogy képes lennék egy kicsi és egy pici ellátására :oops:
De ez valami nagyszerűűűű, de tényleg :)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!
Koszi!
Valoban elfelejtettem valaszolni, bocs. Segitsegunk az nincs. Ezert borzasztoan nehez is tud lenni a dolog, amikor mondjuk egyszerre leszunk betegek a parommal (egyszer mar megesett), es a talpon allas is gondot okoz, nemhogy a lanyok ellatasa. :?

Sajnos mi tovabbra is kinlodunk, az elmult 5 napon csak egy olyan volt, amikor Zsofi nem hanyt. Nehezen es keveset tud szopizni, es azt is nagyon sokszor kihannya, mert annyira kohog. :( Annyira jo kis termeszete van, olyan bekes, amikor epp viszonylag elfogadhato allapotban van, es igen, O IS MOSOLYOG :lol: nagy kajanul, neha nagyokat vigyorog, foleg az apjara, aki loki neki az osszefuggestelen, de szamara valoszinuleg nagyon tetszo szoaradatot, eneklo hanglejtessel, es hozza utemes mozgassal. :lol:

Szoval az orra javul a picinek, de amikor ismet eldugul, egyszeruen nem tudom, mitevo legyek, mert ha porszivozom, tuti hany, ha meg nem tisztitom ki, szorcsog ossze-vissza es nem tud kajalni. Igy porszivo-kaja-bufiztetes, majd vagy hany, vagy jobb esetben nem bufiztetem, mert a szopi kozben bealszik, es akkor talan bennemarad az egesz (ami lehet, hogy a kovetkezo porszivozas alkalmaval jon ki :cry: ).
A vallra tevest mar felfuggesztettuk, mert az tuti hogy art, legalabbis ebben a kohogos idoszakban. Hat ennyi. Most eppen azert vagyok fent, mert szopi utan fejtem. Annyira csak a tetejet szopja le, ami konnyen jon, hogy felek, nem termelodik majd eleg tejem a jovoben, ha most nem fejek hozza.

Titti!
Tenyleg nagyon szep kismama vagy! Meglatod, anyukanak is nagyon jol fogsz festeni! Es mar tenyleg nagyon kozel a nap! De jo!

Edith!
Megint csinaltam gyumocskenyeret, es nagyon finom lett ujfent!
Remelem, mar jobban vagytok mindketten!

Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Lányok, nagy hírem van és engem kért meg az Edith, hogy elmondjam Nektek.

"Sütő Boróka Júlia január 5-én reggel 6,20-kor bújt ki a pocakból. 3850 g 57 cm és szőke."

Barbi
Kép
b_barbie

Edith!
Nagyon nagy gratula a picilanyhoz, most mar nalatok is hatarozottan nouralom van! Pihengess, varunk vissza!

Titti!
Most mar tenyleg nagyon egyedul maradtal! Veled bagyunk, es nagyon varjuk a babad, ha majd eljott az ideje!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!
Gem! Valami zabálnivaló mind a kettő. Bezzeg nekem nem tűri ilyen szépen, hogy levetkőztessem. A te csajod meg húzza vonja és a picúr tök jól elvan. A porszívóra annyi, hogy nem tom az enyém még nem volt megfázva, de mi egy pici anyatejet csepegtetünk a nózijába, az lazítja, ezt a gyerekorvos ajánlotta, aztán én a számba veszem azt a részt ami a porszívóba való és elkezdem a számmal kiszívni a nóziból és azt gyönyörűen viseli.

Kép
nyafi

Lányok hallottatok olyanról, hogy elfogy a tej? Tegnap estére szinte semmi, kiszívott 150-et olyan éhes maradt mint a farkas, kapott 60 tápit, éjjel sem volt semmi, akkor teljesen tápi, ma reggel meg mind a két cicimet bezabálta. nem tom mi lesz most.

Kép
nyafi

Edit :D
SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK A KISCSAJHOZ!!! NYUGODT ÉJSZAKÁKAT, S NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET MINDNYÁJATOKNAK!!!
Várunk a beszámolóval!!

Barbi :D - Köszönjük!!

Gem - nagyon rosszul hangzik, amit írsz Zsófi állapotáról. A felvételen nem is látszik rajta, hogy egyem a kis szívét...a legrosszabb - gondolom-, hogy nem nagyon tudsz/tudtok rajta segíteni..Orvoshoz végül is elmentetek, ugye,??
Egyébként nekem is a szájjal "segítős" orrszívó jött be a legjobban...

Na megyek, mert már két reggeli etetésen vagyunk túl (az éjszaka megint nagyon jó volt, éfél - fél négy - hét órás kelésekkel), s menni kell vásárolni, s délután szeretnék ellógni fodrászhoz. kozmetikusnál már voltam két hete, de az csak max. egy óra, a fodrásztól félek, mert azt nem úszom meg három óránál alább, s annyi tejem nincs, hogy etetés után maradjon lefejni elég, viszont vissza nem érek a köv etetésre. Ezért megyek du. mert akkor már az utsó napokban mindig be kellett iktatni egy csak tápis (nem hozzápotlós) kajcsit... :roll: Egyébként nekem ez segít, mert utána estére is van elég, s így nem kell hozzátápit adni :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nyafi!
Koszi az otletet, megprobaltam a szajjal szivos modszer, es most ugy 2 ora altatas utan sikerult is bealtatnom Zsofit, es nem hanyt. Most nem. Szegeny picuri.
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok:

Edith:Nagyon nagy gratula a pici lányhoz!!!!!

Gem:Gyors jobbulást kivánok Zsófinak.Megnéztem a videót,halálipofa mind a kettő.Zsófi,aki tűri,hogy a nővére azt csinál vele amit akar,és Rebeke is,aki néha odapillanott,mintha engedélyt kérne,hogy folytathatja-e.

Nyafi:Azért az nem semmi,hogy 150g anyatej után még megevett 60g tápit.
Nekünk a rekordunk,az anyatejből 100g,tápiból 90g.persze külön külön.Most meg szinte az 50-et sem tudom beleerőltetni néha. :cry: :cry: :cry:
Viszont a havonta 1 kg-ot hizunk igy is.

Hoztam én is képet
Kép
Ilyen arcot is tudok vágni

Beöltözve
Kép

És végül,nem tudom,hogy mutattam-e már,de nekem ez a kedvencem....
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Most már aztán tényleg egyedül vagyok pocakos. :) De nem baj, ami késik, nem múlik.
Köszi a biztatást Mindenkinek! Meg a dícséreteket.

Sedith
Szívből gratulálok!
Nagyon szép nevet választottatok...

Gem
Szegénykém! Kitartás a betegek ápolásához.
Óriási már Zsófi-baba, meg kell zabálni! És hogy tűri ahogy Rebeka "nyúzza". Nagyon szép Lányaid vannak.

Szilvi17
Szorítunk, hogy minden a legnagyobb rendben menjen, és mihamarabb meggyógyuljon Levi baba!

Szilvia
Én voltam fodrásznál 2 ünnep között, igaz nekem most nincs festve a hajam, úgyhogy ez így egy jódarabig meg fog felelni.
Azt mondta a csaj, hogy csak annyit vág, hogy össze tudjam fogni. Hát ehhez képest majdnem frufrut csinált, annyira lépcsőzetes lett. De mindegy - annál jobb, mint volt.
Nem semmi mekkora étvágya van Marcusnak. :) Így is van ez rendjén, egy "férfi" legyen jó erős.
Várjuk a képeket!

Ancsa
Nekem a grimaszolós kép a favorit. :)

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Sedith: Gratulálok a kiscsajhoz!! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánunk!! :wink:
A tegnapi nap nálunk kicsit zűrös volt alig aludt napközbe, persze jól kipanaszkodtam magam apának, erre mire hazajött úgy bealudt, hogy egy kis angyal képét mutatta. Persze apa nem hitte el milyen zűrös napom volt. De viszont este fél 8-kor kinyílt a szeme és nem aludt negyed 1-ig. Apa kapott ízelítőt a nem alvós fejezetből :lol: aztán mikor elaludt nem ébredt csak fél 6-felé. Kicsit furi mert a védőnő azt mondta nem hagyjam 3,5 óránál többet aludni. De éjjel amikor tényleg mozdulatlanul békésen alszik miért ébresszem fel? Tuti nem fog enni max csak nyűgösködni.
Na lépek mert ma a főnökeim jönnek vacsira, sütök főzök. :lol:

drumka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?