Sziasztok
Itt vagyok én is, csak lefoglal a gyerekem, és többnyire csak olvasni van időm
Kata
Én úgy irígylem tőled ez átaludt éjszakákat
Mi mos 2x-3x kelünk és Balázs kedvenc játéka, hogy kézben alszik, kiságyba letéve kipattan a szeme. Ezzel erősen halad afelé, hogy megint nekilátunk a hagyjuk sírni módszernek, de egyelőre félek tőle, hogy megint ő lesz a kitartóbb. na meg most Emma is elbizonytalanított.
Petyaanya
Nálunk megy rendesen a szeparációs szorongás. Néha elég csak hátatfordítani neki és már ordít. Azt vettem észre, hogy ha nem én megyek ki, hanem ő (kikúszik, vagy apja kiviszi), akkor nem ordít.
Emma
Szerintem, ha már elkezdtétek csináljátok. Szerintem jobb most, mint késöbb. A nappali alvást próbáld meg átállítani két alvásra.
Én úgy csinálom, hogy 3 órát van fenn minimum, akkor sem teszem le hamarabb aludni, ha nagyon nyűgös, így alszik általában legalább 1-1 órát délelött és délután is. Általában két órát jól elvan javarészt egyedül eljátszgatva és a harmadik órában már nekem kell szórakoztatni. De ha nincs ébren legalább három órát, akkor 20-30 percet alszik csak és utána hamar elfárad megint. Tapasztald ki, hogy Zalánnak hogy jó, mennyi ébrenlét után alaszik nagyobbat.
Egyébként mi már jártunk ott, hogy egyszer kelt csk (kb 5-6) hónaposan, most meg megint legalább 2x-3x és fogalmam sincs, hogy mitől alszik egyszer jobban, másszor meg rosszabbul. Amennyire én látom ugyanazok a körülmények és mégis néha mecsúszik egy éjszaka maikor csak hajnalban kel fel, máskor meg óránként. Azt szoktam mondani, hogy biztos a hasafájvagyafogavagyfrontvanvagyteliholdvagyszélvagyazesőésahó
Balázs mindenbe kapaszkodik és feláll egész nap ácsorog, ha fáradt ordít, hogy nem tud leülni, de ha elveszem és leteszem hasra, vagy ülve, akkor fél perc múlva megint áll. A járókában ő is körbelépeget néha, meg a játékos dobozát is tolja és lépeget utána. És persze nagyokat esik.
A nem szabaddal én úgy vagyok, hogy van, amit tényleg nem szabad és rászólok: pl a kábeleket tilos macerázni. "Tök jó", mert a fürdőszobában ahol öltöztetjök a feje fölött megy két kábel, úgyhogy sokat gyakoroljuk, hogy nem szabad
. Meg van, amit nem szeretm, hogy csinál, de nem lesz baj belőle így inkább hagyom. Ilyen pl a dvd-k lepakolása, hangerő szabályzó tekergetése stb. Nem örülök neki, hogy leszedi a dvdket, de inkább nem tiltom mert túlságosan szem elött vannak. Mondjuk most pár napja nem is nyúlt hozzájuk. Lehet, hogy mivel nem tiltott, nem is érdekes
Elpakolni csak azt pakolom el ami nagyon veszélyes, a konnektorokat például bedugtam vakdugóval.