Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Szia Roxii!Mi jól vagyunk,és szerencsére Dani nem lázasodott be az oltástól.Nagyon jól viselte.Mikor mentetek ki?Végleg kint is maradtok?Találtam Daninak egy kondutort,aki tornáztatni fogja,hát mit nem mondjak,nem olcsó.45 perc 4000ft.Heti egy,vagy két alkalom kell,attól függ,hogy milyen állapotban van a gyerek,ezt majd ő felméri.Az államilag támogatott tornára csak februáról lett volna időpont,de a nőci azt mondta,hogy a fokozott izomtónussal nem várhatunk addig.Szóval,kénytelen voltam magán konduktort fogadni.Ez van.Már előre sajnálom Danit,üvölteni fog,de muszáj lesz,ez az ő érdeke.Szerencsére nem súlyos foku nála ez a dolog,és 5 hónapos kora után úszni akarom vinni,ami szintén jó izomlazító.Mit kap Noa Karácsonyra?Kint sik a hó?Puszi

Kép
mushuka

Szia!
megvettem az okosbaba programot neki már, ruhákat, a kocsira adaptert a hordozóhoz és biztos lesz még valami apróság neki...

KépKép
roxii

Sziasztok!

Ma voltam először nst-n. Minden rendben :D A Péterfy kórház pedig nagyon jó választásnak bizonyult. Mindenki kedves, segítőkész. Alig várom már, hogy megszülessen a Baba. Nagyon lassan megy az idő így a végén...

Egyébként minden Topiklakónak és a Topiklakó Csemetéknek nagyon kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!

Sziasztok!

Kép
kona

Minden évben benézek ide ilyenkor mert 3 éve december 27.-én született a kisfiam ebben a korházban Dr Orbán Istvánnál!Köszönet neki hogy ilyen kellemes emlékek jutnak eszembe erről a csodás időszakról.

Mindenkinek kellemes babavárást!
:)
rózsa74

Szia Roxii, régen jártál itt, már biztosan nagy Noa! Hogy vagytok? A kicsi hogy viselte a hosszú utat?
Mushuka, elkezdtétek már a tornát Danival? Hogy megy neki?
Mi jól vagyunk, csak az éjszakáink zűrösek. A legújabb, hogy este elalszik, majd kb. 3 óra múlva kel. Ezután pedig óránként ébred fel. Bár a mostani éjszaka szuper volt! Még alszik ezért is tudok írni :)
Ha esetleg már nem tudnék ide fellépni, akkor mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok! Soja

Kép
soja

Szia Soja!Köszi,jól ment a torna,szerencsére nem súlyos,elég hetente egyszer menni.A jobb oldalára húz,ezért a bal olalára kell fektetni.Gyakorlatilag a letapadt izmokat szabadítja fel.Azt mondta,hogy ez attól van,meg a laza izomzat,hogy méhen belül volt egy kis oxigénhiányos állapot,a mi esetünkben a nyakán volt a zsinór,de ez nem olyan,hogy szellemi fogyatékos a gyerek,mert ez a mozgásközpontot érinti,és ezzel az izomlazító masszázzsal küldi az impulzusokat az agynak.Jól viselte Dani,még gügyögött is,meg is lepódtünk. csak a végén sírt,mert már elege lett.Legalább megtudtam,hogy nekem is ezért volt ilyen koromban,csak anyunak a placentája volt elégtelen működésű.De kiválthatja a túl gyors,vagy túl lassú szülés is.Szegénykém,jó fáradt lehetsz.Eszik is Bogi,amikor óránként felkel?Elég tejed van?Én a héten újra nagylány lettem,2 hónappal a szülés után.Hát,a vajudás jobb volt.Én is Mindenkinek Nagyon kellemes,Boldog Karácsonyt Kívánok!Puszi

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Nagyon ügyes akkor Danika! Én kissé fáradt vagyok, de már nem is érzem. Inkább abban nyilvánul meg, hogy minden kiesik a kezemből /Bogi szerencsére nem :)/ Amikor felkel, akkor eszik, de van, hogy nem is szívja a cicit, csak cumizik. A tejem kb. 1 hete úgy tűnt, hogy kevés. Szerintem hirtelen nőtt Bogi, és nagyobb lett az étvágya is. Váltottunk ki tápszert, nehogy pont karácsonykor éhen maradjon. Most úgy tűnik, hogy lassan beérem a termeléssel, és nem kell a tápszer. Jó lenne, ha még sokáig tudnám szoptatni! Most vettem homeopátiás golyócskákat, amitől állítólag mindenkinek megsokszorozódik a tejcsije, remélem nálam is ilyen hatással lesz.
Ezzel a nagylány dologgal megijesztettél. Annyira fáj, hogy a vajúdás jobb nála? Kiváncsi vagyok nálam mikor jelentkezik ez a fajta mikulás. Azt mondják, hogy aki szoptat, annál előfordulhat, hogy a szoptatás végéig nem menstruál. Nekem mondjuk nem hiányozna... Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!Igen,én is úgy tudom,hogy szoptatás végéig nincs mikulás.mert ha megjönne,megváltozik a tej minősége,amit már nem eszik meg a kicsi.A vajúdás dolog,szóval az én vajúdásos fájdalmaim nem voltak erősek.Akkor is azt mondtam,hogy egy fájdalmasabb menses görcsölést éreztem.Ez valószínü emberfüggő,de az biztos,hogy erős vérzésre kell az elsőnél számítíni,mert vastag a méhnyálkahártya szülés tuán.Én vettem tenalédy betétet,mert olyan volt,és nem volt kedvem annyit mosogatni.Melyik tápszert írták fel nektek?Remélem nem kell használnod,és sokáig tudsz szoptatni.Puszi nektek.

Kép
mushuka

Sziasztok!

Soja, minden fejlődési ugrásnál, kevesebbnek tűnik a tejci. Egyetlen megoldás ilyenkor annyiszor szoptatni, ahányszor igényli. Három hónapos korban is lesz egy ilyen ugrás majd. Ne adj tápszert, hidd el elég lesz az a tejecske.

Marci 4 hónapos volt, amikor megjött először és úgyanúgy szoptatok a mai napig is. Állítólag ilyenkor másízű, meg kevesebb (nekem nem hál az égeneek legalábbis Marcin nem vettem észre), de nem szabad feladni ez is csak pár nap és minden visszatér a régi kerékvágásba!

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Marci és Zsú

kispiskóta

Sziasztok!

Sajna a menzesz nincsen olyan szinten összefüggésben a szopival.. az egyik barátnőmnek a szülés után 4 hétre megjött és majdnem másfél évig szoptatott. Akkor kellett elválasztania a lányát.
Hanna még most is szopizik és 4 hónapos volt, amikor megjött először. És Hanna azóta is eszi a tejcsit, nem változott meg a minősége.

Soja!
Az ugrásoknál mindig ez lesz. A hoeós bogyóból melyiket vetted meg?

Nagyon boldog és szeretetben gazdag karácsonyt nektek! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Nekünk a Milupát írta fel az orvos. Az a baj, hogy nálunk ez már tovább tart mint pár nap. Sokáig nem jöttem rá, hogy ez az oka annak is, hogy nappal semmit nem alszik a kicsi. De ezt komolyan mondom, napi kétszer félóra a max. És persze ettől kiakad, és egész nap nyűgös, ami miatt az éjszakáink is borzasztóak. Bár nagyon rossz érzés volt, mégis kénytelen voltam adni neki tápszert. Igaz naponta csak egyszer vagy kétszer kap, és akkor is kb. csak 80 grammot bír megenni belőle. Előtte megszoptatom, és már nincs szüksége sokra. Viszont ha ezt nem adom, akkor sír, és nem képes elaludni. próbáltam már, hogy csak teát adok neki. Azt amúgy is kell, mert a széklettel mostanság problémáink vannak. De ez hamar átszalad rajta, a gyomra üres marad.
Ahányszor csak tudom, mellre teszem, és szedem a bogyókat, remélem visszaállunk a régi kerékvágásba. Vok, az urtica urens ch5 amit szedek, álítólag nagyon jó. Igaz én még csak két napja szedem, de még nem sok hatását látom. Azért nem adom fel!
Mindenkinek jó pihenést kívánok! Soja

Kép
soja

Szia Soja!Boldog szülinapot Boginak!A Milupa jó tápszer,mi is azt esszük már,azóta olyan a kakink,mint az anyatejes babáknak.Aranybarna és savanykás szagú.Egyébként a Milupában van olyan rostanyag,mint az anyatejben,és ezáltal erősíti a baba immunrendszerét.Főleg az ujban,a Milumil HA 1-ben.Azt már EU szabvány szerint csinálják.Felhívtam Őket,onnan tudom.Persze az anyatej a legjobb,remélem beindul a tejed.Próbálj meg 2 szoptatás között fejni.Nekem az elején ajánlották,állitólag jót tesz a tejelválasztásnak.Puszi,pihizzetek sokat.

Kép
mushuka

Sziasztok lányok!
Mi ujsi?
ne hari, h ritkán jövök nem az az oka, h nincs időm hanem mindig megfeledkezek, s van a http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=250330 katt ra itt vagyunk regota, s gyertek ti is oktoberi csecsemők!Nagyon jó társaság alakult ki!Segitjuk egymast stb...
mi 6200 g vagyunk, 4 orara beallt a kis csillag ejjel alszik fel 4 kor kel, s onnantol 4 orankent!!
kezdunk elaludni kitarto munklaval az agyba egxyszerre szerencsere nem volt egyszeru.....
nalatok miujsi?
puszi

KépKép
roxii

Szia Roxii!Szép nagyok vagytok!Jól vagyunk,mi már 1 hónapja 4 óránként eszünk,és mostanában reggel 6-kor kelünk csak enni,utána visszaalszunk.Eddig Dani is 4-kor keltett.Dani hétfőn 6450gramm volt,szépen növöget.Milyen az idő odakint?

Soja!Mizu Veletek?Hogy telt a Karácsony?Puszi

Kép
mushuka

Sziasztok!

Mi most már meggyógyultunk, Gergővel pénteken voltunk orvosnál, és most már rendben van. Januárban végre megkaphatja a 4 hós oltást.

A menzesz témával kapcsolatban csak annyi, hogy amíg szoptattam, nem igazán volt rendesen, csak néha 1-2 napig. December közepe óta sajnos már nincs tejem, teljesen elapadt, és most van az első igazi havibajom. Erősebb, mint korábban bármikor, de szerencsére nem fáj a hasam.

Mi is Milupát eszünk (Milumil HA Start), azóta teljesen rendben van a széklete, naponta termeli. :)

Remélem, mindenkinek jól telt az első karácsony a bébivel. Gergő nézte nagyon a fát és fényeket, nagyon tetszett neki, amikor zörögtünk az ajándékok kicsomagolásával.

Szépen nőnek a babák, csak így tovább!

Puszi Mindenkinek

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Mi még csak 5300 grammok vagyunk, de szép hosszúak, és hurkásak :) Roxii, Noa magától alszik el a kiságyában? Erre hogyan kell megtanítani? Nekünk ilyen nem sikerült még egyszer sem. Általában kétszer kell kelnünk éjjel, és aztán kb. három óránkét eszik, de nálunk még nincs igazi rendszer. Tegnap például délelőtt csak fél órát aludt, aztán délután kettőt. A tápszer szerencsére nem kell minden nap, és ha kell, akkor is csak egy alkalommal egy nap. Nálunk a tápszer sajna nem állította be a székletet. Lehet azért, mert nem rendszeresen azt eszi...
Mushuka, köszi a szülinapi köszöntést. A karácsonyunk elég nyugisan telt. Apa csak szenteste volt otthon, a másik két nap dolgozott, így sokat voltunk kettesben Bogival. Nektek hogyan telt? Bogi nagyon rácsodálkozott a fára, bár először az alatta lévő csomagokat vette jól szemügyre :)
Szerdán mi is megyünk a két hós oltásra, aztán a következő héten a Rota vírus ellenire. Remélem nem fog belázasodni tőle!
Most Bogin előjöttek az arcán ilyen pici kiütésszerű valamik. Nem tudom mitől lehet. Gondoltam arra, hogy a tápszer, vagy hogy én tehéntejet iszom, vagy arra is, hogy a feje alatt lévő pelenkától van. Volt már valamelyikőtőknek ilyen? Mindenkinek BUÉK! Soja

Kép
soja

Sziasztok

visszanéztem megint, kicsit olvasgattam a péterfys topikban, olyan jó visszaemlékezni.... tavaly november 24-én született Annánk Dr. Orbán Istvánnál és olyan gyorsan eltelt ez az idő, hogy nemsokára jöhet a tesó :)

Kép
gyniki

Sziasztok!
Én 4 évvel ezelőtt a Kútvölgyiben szültem a kisfiamat,de a dokim a mostanit(aki úgy néz ki kislány lesz) nem tudta már bevállalni.Ezért a Péterfyt válsztottam úgyis ez van közel hozzánk.Dr.Anga KIs Balázsnál fogok szülni,csak nem tudom,hogy milyen doki, meg kell e adni neki előre is honoráriumot és ha kell mennyit?
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm előre is!
CSili
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!!!! :D
chilly80

Szia Soja!A kiütések lehetnek tejallargiától,nekünk is volt,dea tápszerváltás segített.A dokink azt mondta,hogy anyatejes babáknál még jobban előjöhet,majd elmúlik,de azért figyeld,hogy nem terjed-e,mellkasra,hátra,mert akkor az más lesz.Lehet,hogy túl meleg van nálatok?Nem szokott beizzadni?A pelustól nem hinném,nekünk is van a fejünk alatt.Dani a fenyőfa fényeit nézte,nézi és vigyorog rá.a játékok még nem kötik le.Viszont nő a foga.A felső fogínye éles,fehér,és a kis kezét is odadörgöli.Az elmúlt napokban nyűgös is volt,kevesebbet evett,de ma reggel fél 7-kor kelt,evett,majd 5 óra múlva legközelebb,és azóta is alszik.Kiváncsi leszek az éjszakára :) A rota vírus elleni oltás mire jó?Nekünk nem mondtak plusz oltásokat.A kiságyba szoktatás,nekünk úgy sikerült(persze csak éjszaka hajlandó ott aludni),hogy ott álltunk mellette,fogtuk a kezét,cumit adtunk neki,és amikor kiköpte tudtuk,hogy alszik.Ha nyügis,ő sem alszik el benne,akkor jön a babakocsis megoldás,mert ott mindig megnyugszik.Puszi mindenkinek és B.U.É.K!

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Nálunk az elalvás még mindig cicivel történik. Megpróbálom én is ezt a megoldást, bár cumit még nem hazsnáltunk, és szerintem anélkül nem működik. A rota vírus az a hányós hasmenős vírus. Ez két injekcióból áll, de nem szúrják, hanem szájon át adják. Az elsőt hat hete kor után lehet beadni, és négy hét múlva kell megismételni. Ez elvileg fizetős dolog, úgy tudom, hogy 40 ezer körül van (borzasztó húzós!). Mi szerencsések vagyunk, mert az önkormányzat elég jól áll anyagilag, és átvállalta az összes babának, akinek a szülei igénylik. Hát mi igényletük, majd a következő héten megyünk az ismétlőre. Ha szerdán megyünk a dokinénihez megkérdezem ezt a kiütést, lehet, hogy akkor tényleg a tápszer.
Ja, nálunk a babakocsi nem nyugtat. A séták elejét is végigordítja, egészen addig amíg a térkőre ki nem érünk, ami zötyögteti a fenekét :)
Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Tényleg szép ára van az oltásnak... :( Erre most nem telik sajna.Bogi mennyi folyadékot iszik?Szerintem Dani keveset iszik,pedig minden kaja elött megkínálom teával.Van olyan nap,hogy meghúzza a teát,de általában 1-2 korty,aztán üvölt a hamiért.Nem tudom,hogy tápszer mellé mennyi folyadék kell.Nem lehet,hogy a tehéntej üti ki Bogi arcát?Ki kell zárni mindent,ha megtalálod az okát,1-2 nap múlva javulni fog.Nincs sokat ölben?Attol is lehet,hogy nem akar a helyén aludni.Hol szokott aludni,ha nem a kiságyban?Kitartás,puszi nektek.Megpróbálok küldeni képet.

Kép
mushuka

Szia!
Szörnyű, hogy az ilyen oltások fizetősek, igazán lehenének ingyenesek. Ha nem lett volna ingyenes, akkor mi is kihagytuk volna. Bogi teát szokott inni napközben, nem tudom, hogy sok vagy kevés, de 1,5-2 dl-t iszik meg egy nap. Ő nem szokott rá fintorogni. Szerencsére annyira félti a pociját, hogy neki mindegy mi, csak ehessen. Kamillateát szoktam neki adni, és nem is szoktam neki nagyon megcukrozni, mégis ízlik neki. Bogi a helyén, a kiságyban alszik mindig. Csak az elalvás úgy működik (mint ahogy most is pár perce), hogy szoptatás közben elalszik az ölemben, aztán én viszem át a helyére. Ha ébren lenne, akkor nem aludna el magától az ágyban, csak sírva, azt pedig nem bírom.
Ölben szerintem nem szokott sokat lenni. Most még kevesebbet van már ölben, mert egyrészt nehéz, és nem bírom sokáig a fenekét :) Másrészt már elég sokáig elnézelődik egyedül. A konyhába is szoktam magammal vinni, ott felteszem az asztalra egy hordozóba, és amíg én teszem a dolgom addig "beszélget". Persze egy idő után elunja magát, de azért egyre tovább bírja.
A képet várom! Puszi, jó éjt! Soja

Kép
soja

Sziasztok!

28 hetes terhes vagyok .Dr. Rappai Ágneshez jártam idáig,de sajnos ő már nem vállal szülést,ezért kerestem új orvost.Mindenképpen a Péterfyben szerettem volna szülni,ezért Dr.Hajnáczki Károlyt ajánlották.Szóval most hozzá járok,nagyon körültekintő és főleg alapos,tényleg egy szavam sem lehet,csak kicsit idegen még.Rossz,hogy pont most kellett váltanom dokit.
Szeretnék érdeklődni,hogy milyen szülésnél,mire számíthatok vele kapcsolatban.Előre is köszi a válaszokat! :)

aurora
aurora05

Szaisztok!
naléunk is volt kiutes, s akkor en elhagytam a tejtermekek fogyasztasat, igy abbamaradt...
16 an utazunk ki, mi ott kezdjuk meg az oltaspokat mert masok mint itthon benne van a hepatitus b is a vakcinaba!
az en noam nem fogad el egyszeruen se teat se cumit az ujjat viszont annal inkabb, mar felfedezte azt is, tudatosan szopizza, pedig en vettem 2 fajta cumit is hiaba....
most igen megnott az etvagya 200-220 at eszik negyorankent, ma eloszor aludt fel 6 ig 9 tol uhhh furcsa is volt ott alltam haptakba 4 tol h mi a fene a van :-)
szep napot nektek puszi roxi

KépKép
roxii

Sziasztok!
Jó lenne, ha nem az én tejfogyasztásomtól jönne ki a kiütés a kicsi arcán. Nagyon szeretem a tejet, sajtot, stb., fura lenne teljesen lemondani róla. A védőnő mondta, hogy ne igyak túl sok tejet egy nap, csak max. 2 dl-t. Hát ennél többet így nem szoktam inni. Bogi is szereti az ujját. Igaz, én egyszer sem adtam neki cumit, lehet, hogy ezért rajong annyira a hüvelykujjáért :) De hát a fene sem tudja, hogy melyik a rosszabb: az ujj, vagy a cumi.
Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Először is Mindenkinek BÚÉK!

Nálunk is voltak Gergő arcán kiütések (csak kevés), amíg anyatejet evett, de mióta tápszeres, elmúltak. Nekem is mondták, hogy max. 1 pohár tejet igyak naponta. Mi kentük Phlogosam krémmel, attól szépen elmúlt.

Az elalvás nálunk sajnos csak ringatással megy. Most már elfogadja a cumit is, meg fogom próbálni úgy, ahogy Mushuka, lehet, hogy bejön. Geri nagyon nehéz, már 8620 g, így egyre nehezebb a ringatás, jó lenne leszoktatni róla. A derekam már nem sokáig bírja. Vészmegoldásként nálunk is ott a babakocsi, de azt csak napközben szoktam alkalmazni.

Az evés nálunk még mindig 3óránként megy, sokszor azt is alig bírja ki. Ritka, ha 3,5 óra eltelik 2 etetés között. Pedig nem eszik keveset, 240 ml-t. Lehet, hogy neki már ez kevés?? Viszont éjjel egyáltalán nem kel fel enni. Elalszik este 9-10 körül, és másnap reggel csak 7-8 körül ébred. Lehet, hogy ezért is olyan éhes napközben, mert egész éjjel csak alszik.
Mostanában kb. egy órával az esti elalvás után felriad álmából, de utána 10 perc alatt visszaalszik, és alszik reggelig. Nem tudjátok, ez mitől lehet? Elalvás előtt mindig büfizik, szóval ez nem lehet a gond. Van, hogy egy kicsit bukik is, szóval a felesleg is kijön.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
BÚÉK mindenkinek!Catwoman!Lehet,hogy rosszat álmodik,azért riad meg.Ha élesen sír fel,lehet,hogy kezd nőni a foga.Nézd meg az ínyét,ha éles,akkor jön a fog.Nálunk is előfordul,hogy éjjel alszik,és felsír,de odamegyk hozzá,és látom,hogy alszik.Szép nagy Gergő,nem csodálom,hogy fáj a derekad.Egy hete mi is átalusszuk az éjszakát,Dani 11 felé még eszik,utána fél6-fél7 ig alszik,eszik és van ugy,hogy 10-fél11 ig visszaalszik.Puszi

Kép
mushuka

BUÉK mindenkinek!
Irigyellek titeket! nem tudom, hogy mi valaha is át fogjuk-e aludni az éjszakát (mármint még 18 éves korunk előtt!) Az egyik barátnőm mesélte, hogy az ő kisfia is kétszer kelt fel éjjel. Aztán először leszoktatta a 4 órai kelésről, majd az éjféliről is. Persze sírás árán sikerült, egyszerűen nem ő ment oda hozzá, amikor sírt, hanem az apja. Én ma is megpróbáltam a napközbeni alvásnál, hogy beteszem a kiságyba, és hagyom. Elnézegetett egy fél órát, majd elkezdett sírni. Nem bírtam sokáig, így már megint a cicin aludt el. Éjszaka nálunk is van, hogy a szokásos ébredéseken kívül Bogi is felsír. Aztán amikor átmegyek hozzá, akkor édesen alszik. Szerintem csak rosszat álmodnak ilyenkor. Ha az ölemben alszik el, akkor is fel szokott néha sírni. Szóval kitartás mindenkinek erre az évre! Puszi: Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Soja!
Hanna kb október óta nem kel éjjel. Én addig adtam neki cicit, majd megbeszéltük,h ogy csak elalvás előtt és ébredés után van cici. Most a napközbenikről szokik épp le. 2 éves korára le szereteném szoktatni a szopiról. Soha nem kapott cumit és nyáron is max vizet kapott. Kb 7 hónapos korától már nem csak cicin tudott elaludni. Egyébként nem okozott soha problémát. Most is egyedül alszik el. Berakom az ágyába, jóészakát kívánok, ő még elmagyaráz a macinak és utána elalszik. Szóval csak kitartás!!! Be fog állni nála is a szopi.
Ha bealszik sé be tudod rakni az ágyába anélkül, hogy felkelne, akkor szerintem az bőven jó!
A kiütés bármitől lehet, nem csak a tejtől... Minden olyan dolog, amire allergiás lehet a gyerek és átmegy a tejbe, kijöhet rajta. A legalapabb a tej. Én arra is kell figyelni, hogy nem csak a folyékony tejjel van a baj, hanem a kajákba raknak nagyon szokszor tejport. Pl a babapiskóták nagy százalékában van, vagy pl a dananínóban és sok más joghurtban tejszín van, arra is kell figyelni és még sorolhatnám....
remélem elmúlik hamar!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Ma voltunk a kéthós oltáson, ami persze nem tetszett neki. Délután volt hőemelkedése, és most fürdés előtt 38,2 volt a láza popsiban mérve. Pedig azt mondták, hogy ettől nem lázasodik be. Nem tudjátok, hogy ez a láz meddig normális? Holnapra már elmúlik, vagy több napon át is eltarthat. A dokit megkérdeztem a kiütésekről. Azt mondta, hogy valószínűleg zsíros az anyatej, és attól van. Ma megfigyeltem, tényleg szoptatás után erősödnek fel a pöttyök. És elbüszkélkedem a tegnap éjszakánkról is, mivel Bogi csak egyszer kelt fel, 9-től reggel 7-ig (csak egy szopival) aludt :)
Vok, a 7 hónapos korig még va egy kis időnk :)
Soja

Kép
soja

Szia Soja!Nekünk azt mondták,hogy belázasodhat az oltástól,ezért du tettünk a combjára az oltás helére borogatást,fürcsi után megelőzésre kapott egy kúpot.Nem is lázasodtunk be,hőemelkedésünk sem volt.Szerintem ez egy,max.2 napig tarthat.Ilyenkor gyengített vírust adnak be,és szervezet függő,hogy ki hogyan reagál rá.Az immunrendszer kezd el dolgozni,hogy késöbb felismerje ezt a vírust.Ha ma is lázas lesz,adjál neki egy lázcsillapító kúpot,az nyugtatja is.Próbáld meg még a borogatást,bár nem tudom,hogy az másnap használ-e valamit.Na,az már szép,csak így tovább... :D Puszi

Kép
mushuka

Soja!
Sajna a láz típus függő, de ha már az elsőtől belázasodik, akkor érdemes lenne homeópátiás kivezetőt venned hozzá. A gazdagréti patikában tuti, hogy lehet kapni (ők házhoz is szállítanak) vagy valószínű, hogy több hoemópátiás patikában is árulnak már ilyet, vagy meghozatják. Ez segít abban, hogy ne legyenek szövődményei a szuriknak. Hannának a 3dik szuri tett be, ő akkor lett először lázas tőle. Ilyenkor kúpot kell adni, és lehet, hogy 2 napig lázas is lesz tőle sajna. Fájhat a szuri helye is, arra kell a borogatás. Megelőzésre az én dokim nem ajánlja a kúpot, mert felesleges begyógyszerezni a gyereket, ha nem jön ki rajta semmi. Lehet, hogy bújkált benne valalmi megfázás és azért lázasodott be tőle.

A cermicid c-ben van nyugtató is, azzal csínnyán kell bánni.

Örülök, hogy egy cicivel átaludta az éjszakát a nagylány! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Hát először is: egyszer volt Budán kutyavásár, már megint kétszer keltünk éjjel :) De nem panaszkodom, mert gyorsan visszaaludt, és 9-től reggel 8-ig aludtunk. A láza ma reggelre lement, így gyorsan túlléptünk rajta. Igaz tegnap fürdés után adtam egy fél kúpot Boginak. Amúgí velünk minden oké! Ti hogy vagytok? A gyerkőcök hogyan viselik a hideget?
Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Örülök,hogy jól vagytok Soja!Mi is jól vagyunk,ma voltunk gyógytornán,végig bömböltük az egészet.A szívem majdnem megszakadt,de az Ő érdeke.Egyébként megdicsérte a csajszi,bár még csak majd ezután lesz látható a javulás,de az itthoni mozgatások is javítottak az izmain.Olyan szörnyű volt látni,hogy utánunk jött egy 7 hónapos kisfiú,aki fele akkora volt,mint Dani,és látszott az arcán,hogy szellemi fogyatékos.Szörnyű volt,és hálát adtam az égnek,hogy Dani császáros lett,mert Ő is így járt volna,ha hagyják megszületni normálisan.Na,erre nem is gondolok többet.Puszi nektek.

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Gondolom, hogy nem lehetett kellemes végignézni Danika szenvedését, erősnek kell ilyenkor lenni. Igazad van, mert tényleg csodálatos az, hogy a mi gyermekeink egészségesek. A mi gondjaink teljesen eltörpülnek más baja mellett. És tényleg ez legyen a legnagyobb gond az életükben, ami most van. Kitartás a tornához! Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981

Szia mindenkinek!
Nagyon eltűntetek! Jól vagytok? Remélem nincs semmi baj, csak a gyerkőcök nem hagynak titeket írkálni :) Mi jól vagyunk, csak ez a ködös, nyálkás idő nem tetszik. Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!Az idővel egyetértek,nem túl baráságos.Még sétálni sem tudunk lemenni,akkor vagyunk kint,ha tornára megyünk.Itt még a szmog miatt sem viszem le Danit.Olyan kis ügyes már,háromszor voltunk eddig tornán,és már szépen fekszünk,hason,emeljük a fejünket,forgatjuk,és már Ő helyezi el a kezét,és nem nekünk kell beigazítani.A végtagjai is be vannak hajlítva.Tegnap nagyon ügyi volt,nem sírt.Lehet,hogy ahogy lazulnak ki az izmai,kevésbé fájdalmas neki.Nem tudom,de az tuti,hogy nagyon látványos a javulás.Ugyan még nem forgolódik,de pasi,és lusta.Viszont egyre többet beszél,és kezd sikongatni,amitől megijed,és elsírja magát(nem sokáig,egyszer kell csak rájönnie,hogy ez az Ő hangja... :D )Az éjszakát még mindig átalussza,remélem így is marad :D .Ti,hogy vagytok az éjjelekkel?Bogi forgolódik már?Puszi

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Mi éjjel már egy kicsit jobbak vagyunk. Max. kétszer kelünk fel, de pár napja csak egyszer ébred, igaz akkor 5-től fent vagyunk. Bogi is sikongat, először ő is meglepődött a hangon. Nagyra nyitotta a szemét, és elcsedesedett. Aztán újra kezdte, és most már úgy látom nagyon tetszik neki. Tegnap azt vettem észre, hogy ha kifelé fordítva nekidöntöm a mellkasomnak, akkor addig erőlködik, míg fel nem ül az ölemben. Ilyenkor nagyokat nyög :) Ma ugyenezt csinálta, és ezt játsza most is Apa ölében. Nem korai ez még? Bár ha van benne ennyi erő, akkor már csak nem lehet belőle gond.
A forgolódással kapcsolatban, Bogi kb. 1,5 hónaposan a hasáról átfordult a hátára. Visszafelé még nem megy, de az oldalára rendszeresen fordul, és úgy szemlélődik :)
Danika tényleg szépen fejlődik, és gondolom, hogy megszokja a tornát, és már nem fog annyit sírni. Kitartás nektek! Meddig kell még járnotok?
Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Szerintem nem korai amit Bogi csinál,Ők érzik,hogy mi megy,és mi nem .Nem tudom,hogy meddig kell még járni,lehet,hogy fél-egy éves koráig,ez szerintem attól függ,hogy milyen gyorsan fejlődik.Szerintem ez a harmadik hónap megint egy nagy fejlődés a piciknek,2 napja új szokásokat vett fel Dani.Tegnap egész nap nyűgös volt,alig aludt,alig evett,de este belehúzott a kajába,mert addig nem alszik el,amíg a napi 900ml-t meg nem eszi.Viszont teát alig iszik.A védőnő azt mondta,hogy elég folyadékot visz be a tápszerrel.Nem tudom... :( Hétfőn kapja a három hónapos oltását,szerdán torna,csütörtökön neurológushoz visszük.Sűrü hete lesz szegénynek.Úgy várom már,hogy Dani is forogjon,de egyenlőre még nem óhajt dolgozni rajta.Sokat kapálódzik,gondolom ebből fog egyszer átfordulni.Majd megpróbálok képet küldeni róla,csak még fel kell tenni a gépre.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok Lányok!

Sokáig nem jelentkeztem, és még nem is volt időm visszaolvasni, de azért gyorsan mondom, hogy

NOÉMI JANUÁR 2-ÁN ÉJJEL 23:20-kor MEGSZÜLETETT Budapesten a Péterfy Sándor utcai kórházban.

Fotók itt: http://pix.bikemag.hu/showgallery.php?cat=3208
kona

Sziasztok!
Először is, kona, gratulálok a kislányodhoz, nagyon jó egészséget és sok örömöt kívánok nektek!
Mushuka, szerintem ha Dani ilyen gyorsan fejlődik, akkor nem kell sokáig tornára járni vele. Bogi megfázott, úgyhogy most cseppenteni kell az orrába, és porszívózzuk is. Szerencsére láza nincs, elég jókedvű. Remélem hamar elmúlik, mert az éjszakák viszont nyugtalanok, zavarja, hogy szörcsög. Viszont a jóhír, hogy péntek óta fülbevalója is van :) Nagyon cuki vele!
Puszi: Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Kona,gratulálok a kislányod születéséhez,sok örömöt kívánok és egészséget.
Soja!Szegény Bogi,én nem tudom elképzelni,hogy Dani orrát porszívóval szívjam,bár tudom,hogy hatásos.Nekünk egyenlőre a hagyományos kézi szippancs van,még nem használtuk.A porszívonkon sincsen állítható erősség.Édes lehet a fülbevalóval,nem sírt amikor berakták?Ma megyünk a három hónapos oltásra,remélem most is megússzuk láz nélkül...Küldjél képet a Kisasszonyról,kiváncsi vagyok rá!Jobbulást nektek.Puszi

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Szerencsére egy fokkal már jobban van Bogi. Az éjszaka is elég nyugodt volt, csak egyszer kelt fel (ami nálunk amúgy is nagy szó). A fülbevaló berakásánál ordított, és ez gyenge megfogalmazás. A legrosszabbul a lefogást tűrte, és a belövés után kezdett el igazán ordítani. A védőnő meg is jegyezte, hogy ritka, hogy egy ilyen kisgyereknek ennyire csorogjon a könny a szeméből. Na de túl vagyunk rajta, és szépen gyógyul is neki, egyáltalán nem piros. Megkapam a képeket Danikáról, egyszerűen imádnivaló a kis hurkája :) Majd én is küldök képet, csak még fel kell tenni a gépre. Puszi: Soja

Kép
soja

szia Soja!Örülök,hogy jobban vagytok,minden szempontból... :D Szegény Bogi,nem lehetett kellemes a fülbelövés.Megkaptuk az oltást,és a Rota elleni első szérumot.Nálunk is ingyenes,Hál Istennek.Csak egy picit sírt az oltásnál,egészen jól tűrte.Lemérték,7180 gramm.(néha érzem is a fürcsinél :D ).Eddig nincs láza,borogattam a lábát,de hideg volt neki,és sírt tőle.Levettem,azóta alszik,mint a medve.Kiváncsi vagyok Bogira,biztos Ő is nagyot nőtt már.Puszi nektek.Ui:Köszi,a szülinapi köszöntést. :D

Kép
mushuka

sziasztok lányok!
mizu?
mi jól vagyunk 30 án megyünk most már tuti, a lakás miatt húzodott a dolog :-) nem értem ezt a vonalzót... hisz azt írja, 2 hónapos, 4 hetes 2 napos, s holnap lesz 3 hónapos, hisz okt 16-án született akkor most ez hogy van?
6200 g es 62 cm volt 2 hete, mar biztos nőtt azóta :) ti hogy álltok? tejcsi? miket csinál nálatok?
puszi noa&roxi

KépKép
roxii

Sziasztok!

Kona!
Gratulálok a kisbabához, sok boldogságot hozzá! :) Szép hajasbaba!

Gergő tegnap végre megkapta a 4 hós oltását! :D Amikor beadták neki, nem sírt, csak kicsit nyöszörgött utána, de azt is hamar abbahagyta. Kinn a váróban már forgolódott a pelenkázón, abszolút nem zavarta a szúrás. Szerencsére nem lett lázas, az előző oltásokat is jól viselte. Már szép nagyok vagyunk: 9540 g és 71 cm. A védőnő, aki mérte, először megjegyezte, hogy túl nagy a súlya, de a doktornő megnyugtatott, hogy nála ez normális növekedés, mert ő "óriásbébi"-ként született. Az tény, hogy jó húsban van, de a hossza is megvan hozzá, nem kövér. Később, ha menni fog, úgyis lemozogja - remélem. Na meg mi a férjemmel sem vagyunk kisnövésűek (én 178, a férjem 192 cm).

Gergő 3,5 hónaposan fordult először hasra, szóval a 3 hós babáknál lehet számítani arra, hogy hamarosan hasra fordulnak maguktól. Főleg a lányok, ők általában előbb csinálnak mindent. Ő is korán elkezdte magát felhúzni, ha az ölünkben ült, ez szerintem normális, hogy ilyen korban már erőlködnek. A barátnőm babája is októberi, kislány, már ő is emelgeti magát.

Soja!
Amikor Gergő náthás volt, ő is többször felébredt éjjel, mert eldugult az orra, de a porszvóval tényleg jól ki lehet szívni nekik a váladékot.

Mushuka!
Danika biztos szépen javul, jót tesz neki a torna! Csak kitartás!

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Mushuka, remélem Danika jól van, lement a láza. Nem tudom, hogy ma ünneplitek-e a névnapját, ha igen, akkor nagyon boldog Danika napot kívánok neki! Ha nem, akkor majd máskorra szól ez az üzi :)
A mi náthánk még nem múlt el, tegnap éjjel is felkeltünk egy párszor, de csak az orrdugulás miatt. A porszívós orrszívó szerintem remek találmány, nem tudom mi lenne, ha ezt a sok váladékot nem tudnám kiszívni Bogi orrából.
Roxii, mi amúgy megvagyunk. Tejcsi van, bár egy ideig be kellett segíteni tápszerrel. Mostanra újból elég a tej. Bogi tegnap volt 5820 g. A hosszát nem mértük már régóta, de utoljára 58 cm volt. Ma betettem neki azt a fülbevalót, amit mi vettünk, és most látszik, hogy a két lyuk nem teljesen egy helyre esik a két fülében. Mit lehet tenni vele? Godolom újra lyukasztatni :(
Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Én is a Péterfyben fogok (szeretnék) szülni. Móricz Katalin az orvosom, őt "női mivolta" miatt választottam. De egyre inkább kiakaszt a lekezelő stílusával, a kérdéseimre adott folyamatos elkerülő vagy "lehurrogó" válaszaival. Szeretnék váltani, de mindenképpen a Péterfyben maradnék, mert sok jót hallottam a szakmai színvonalról. Van esetleg tippetek olyan orvosra, aki szakmailag magas színvonalon áll, de azért a páciensek irányában elvárhatóan tisztességes stílust alkalmaz?
Előre is köszönöm!
Racy
racy

Szia Racy,
érdekes, amit írsz, én M.K.-nál szültem, és nem volt vele semmi bajom. Kicsit laza, ez tény. De szakmailag nagyon jó, a lazaság ellenére. Kifejezetten konzervatívnak gondoltam, de a szülésnél viszonylag nyitott volt, nem ragaszkodott a hanyattfekvéshez pl. Ha nem túl indiszkrét: milyen jellegű kérdésekre kerülte el a választ?
Bocs,h nem a kérdésedre válaszoltam, csak meglepett, amit írtál. És a köv.bébit is vele terveztem szülni, ezért nagyon örülnék, ha kifejtenéd bővebben a tapasztalataidat (privátban is jöhet), hátha az 1.szülésem óta megváltozott...
Nagyon köszi!
bukcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?