Sziasztok!
Akkor én is hozzászólok, mert nekem sajnos mindhárom lányom csinálta ezt, vagyis tényleg profi vagyok benne.
A legnagyobb annyira, hogy 2 éves koráig nem mertünk sehová menni, hogy ne legyen nálunk egy üveg víz. Nála ugyanis más nem használt. Nála volt olyan, hogy görcsbe rándult a gyerek és mindkét keze kifordult csuklóban. Anyukám addig a pillanatig nem akarta elhinni, hogy Anita ilyeneket csinál. Ekkor viszont õ is jelen volt. Én a gyerek arcát locsoltam a csapnál, az apja az egyik kezét, anyukám pedig a másik kezét.
Tudom sovány vígasz, de 2-3 éves korára kinõtték mindketten.
Ami nekem mindig bejött (sajnos Dóri 9 hónapja alatt már kétszer is megtörtént), szóval rázni tényleg nem szabad!!!!
1.Vízet fröcskölni az arcába
2.Pofont adni neki (nem nagyot, csak akkorát, hogy meglepõdjön)
3.Rákiabálni (Áginál ez jött be, amikor ordított a férjének)
4.Belefújni az arcába
És amit én nem próbáltam, mert nem volt rá szükség, de egy óvónõ ismerõsöm mondta, hogy pl. sétánál ha nincs víz és semmi nem használ, fejjel lefelé kell fordítani, persze az egész gyereket megtartva, szóval nem lógatva.
A lényeg, hogy hirtelen hatás érje a gyereket ilyenkor.
Remélem eszetekbe jut majd az írásom ha szükség lesz rá, de inkább ne legyen!
Ja, még valami: bárkire rábízzátok a gyereket, erre készítsétek fel az illetõt!!! Már csak azért is, hogy elõször ne meglepõdjön, aztán ne megijedjen, hanem azonnal tudja mit kell tennie!
Kata