Új privát üzeneted érkezett!

Mamacica, Te miért nem vagy benne a táblázatban?
Beja
Beja

Indigo!

Annyira sajnálom Kép A fél év nem sok egy kicsit? Eddig mindenkitöl 3 hónapot hallottam.

Mamacica!

Köszi a biztatást, akkor én is úgy éreztem, hogy ez már az!

A hónapszámítással én is mindig gondban vagyok. Azt tudom, hogy hány hetes a babuci, de mindenki azt kérdezi, hányadik hónapban vagyok. Mindenesetre úgy döntöttem, a jövö héten megkezdem a 4. hónapot. Legalábbis ezt mondom majd mindenkinek.

Pocakszurkálás nekem is van, elég korán kezdödött, meg is ijesztett rendesen.

Eszter

Eszter
eszter 15

Szia Mamacica!

Hogy vagytok? Rosszullétekkel küzdöl még?!

Évi
Évi (Évi)

Szia Eszter!

De jó neked, hogy már érezheted a babucit.KépKépKép
Én is annyira figyelek minden pillanatban, de föleg este amikor otthon vagyok.
Te meddig szeretnél dolgozni. Én maximum augusztus végéig. Aztán szabi és táppénz.
A hasad melyik részén érezted a baba mozgását?
Puszi
Mónika 15

Szia Móni!

Azért nem 100%, hogy öt éreztem, de én nagyon bízom benne Kép. Egyébként a köldököm alatt éreztem ezt a simogatásszerüséget.
Én úgy tervezem, hogy szeptember végéig dolgozom, de persze ez sok mindentöl függ. Egyelöre (lekopogom) teljesen jól vagyok, ha nem nöne a hasam, szinte észre sem venném, hogy babát várok.
Te hogy érzed magad?

Lara!

Olvastam a másik topicban, hogy már sokat mocorog a picur. Gratulálok! Kép

Eszter
eszter 15

Eszter!
Jól vagyok ma nem hánytam és van már sok olyan nap amikor semmi bajom. Reggel amikor felkelek még émelygek egy ideig de a kezdetekhez képest szuper a helyzet. Eszembe jutott még valami: Amikor reggel zuhanyzom azt nemigen kedveli a pocakom. Nagyon nehéz rávenni magam. Te tudsz bármelyik oldaladon feküdni, aludni? Mert én tegnap is elhatároztam , hogy a jobb oldalamon alszzom el, de csak addig forogtam míg az egész éjszakát a bal oldalamon aludtam. Én szinte alig tudok a jobb oldalamon aludni mert nagyon hányingerem van és nem esik jól.
Puszi
Mónika 15

Évi,

Néha elég rosszul vagyok, aztán meg jól, teljesen hullámzó és kiszámíthatatlan. Szerencsére még nem hánytam, remélem nem is fogok...
Remélem nálatok is minden szuper Kép

Indigo,

Borzasztóan sajnálom ami történt veletek. Miért kell olyan sokat várni? Fél évet.. Az én babaám most 8. hetes, épp ma gondoltam rá, hogy már másfél centi is megvan.. Istenem, borzasztó lehet elveszíteni, pedig ez kinéz mindenkinek.
Tudom, nem így kell hozzáállni. Te próbálj felépülni minél hamarabb! Sok erőt hozzá!

Puszi,

Mamacica
Mamacica_8

Indigo, annyira megijesztettél, én is nagyon féltem a kutyaházit, iszonyúan rettegek, nehogy valami baja legyen - most pont a legkényesebb hetekben vagyunk, a 8 és 12 között - nagyonr emélem, nem lesz baj. Indigo, együttérzek veled maximálisan, remélem meg fogsz vigasztalodni.

mégegykata
mégegykata 10

Sziasztok Csajok!

Most beszéltem a munkaügyis csajjal a pénzügyeket illetőleg, elégé elszomorított.
Szeptember 5-re vagyok kiirva, tehát előtte ki kell venni az erre az évre járó összes szabimat. Augusztus 5-től szülési szabin leszek ami azt jelenti, hogy ez idő alatt és a további 5 hónap ra a TAVALYI egész év átlagkeresetének a 70 %-át kapom amiből még vonnak adót is. Utánna az idei év átlag keresetének a 70 %-át kapom amiből vonnak tb-t és adót is. A szülés után csak az anyaságit és a családi pótlékot kell igényelni, a szülési szabadság után kell a Gyedet.

Hát szerintem jól kicsesztek velünk.

Vica
tvica

Indigó,

Én is nagyon sajnálom ami történt.Kép Mi pedig épp egy napra voltunk kiírva..Hogy viseled? Jó lenne tudni, hogy próbálod átvészelni valahogy. És biztosan hamar összejön majd a bab hat jónap után, hisz most is hamar sikerült és akkor még mindnyájan itt köszönthetünk.
Évike
Évike 12

Tvica,

A brutto keresettel kell számolni? És a szülési szabi alatt "csak" adót vonnak tb-t nem? Az is 10%...
Vagy a netto átlagkereset 70%-át kapod és még abból adózol? Ez mondjuk elég durva lenne...

Tudsz segíteni?
Évike
Évike 12

Sziasztok!

Ezer eve nem jartam erre, rengeteg valtozas tortent gondolom. Sajna nem tudok mindent visszaolvasni.

Indigo,
Szomoruan olvastam a veled tortenteket. Remelem hamarosan ujra udvozolhetunk itt. Amugy a fel evrol nekem az a velemenyem, hogy a szervezeted ugyis tudja, hogy mikor kesz a feladatra.

Minden pocakosnak tovabbi oromteli babavarast.

Udv
PK
petrakovacs50

Évike!

A szülési alatt azért vonnak csak adót mert az táppénznek számít, és a bruttó bért kell alapul venni.

Vica
tvica

Sziasztok!

Indigó!
Csak csatlakozni tudok az elöttem szólókhoz: nagyon sajnálom, ami történt! Szorítok, hogy sikerüljön minél elöbb feldolgozni a történteket!

Beja!
A dokiról csak péntekre tudom ígérni a beszámolót, mert holnap megyek Pestre és csütörtökön jövök haza. Nem tudom hogy leszünk eleresztve ott nettel, de ha lesz, jelentkezem! Ha nem lesz, akkor legalább péntek délelött bejövök!

Sziasztok! Én most két napig nem leszek, legyetek jók!

Orsi
Orsi-11

Lara,
Latom erdeklodtel, aranyos vagy.
A 20dik hetet kezdtem, es bar UHon latszik hogy mozorog a baba en meg nem erzek semmit.

Az AFPhez levettek a vert, az eredmenyt meg nem tudom. Ket het mulva megyunk genetikai UHra, remeljuk minden rendben lesz.

Amugy mar jol vagyok , hasonlokat kivanok mindenkinek.

Ja es udv az ujaknak!!!

PK
petrakovacs50

Évike, Tvica!
A bruttó bért kell alapul venni, és az adón kívül vonnak még nyugdíjjárulékot is, ami nem tudom pontosan, 7 v. 8%.

De tényleg szemétség Kép

Sziasztok
BGabi
Bánhidi

Szia PK!

Örülök, hogy jelentkeztél. Tudod-e, hogy már rengeteget hiányoltunk? A lányok is kérdezik a chat-en, hogy miért nem jösz.
Na mindegy, fő az egészség

Szia
BGabi
Bánhidi

Móni!

Én mindkét oldalamon tudok aludni, viszont reggel gyakran háton ébredek, ami nem túl kényelmes. Hogy miért csinálom??

PK!
Örülök, hogy jól vagy, már bármelyik pillanatban érezheted a mocorgást Kép!

Tvica!
Én úgy tudom, a szülési szabit (gyást) nem kötelezö szülés elött kivenni, addig lehetsz táppénzen és csak azt követöen kezdödik az 5 hónap. Ez akkor érdekes, ha a fizetésed alapján a gyás több mint a gyed (ami ugye maximálva van). Ezzel egy hónapot nyerhetsz, akkor kicsit több lehet a pénzed.

Eszter
eszter 15

Eszter!

A táppénzt is a tavalyi fizetésed alapján számolják ki. Bár azt mondta a csaj, hogy ha most junius 1-vel módosítják a TB törvényt akkor nem így lesz.

Vica
tvica

Lányok,
Hát... Ez nem valami bíztató,de ez van...Végülis ha a GYEd-et nézzük azért jobb helyzetben vagyunk, mint a kismamák 1 éve ilyenkor...
Petra,
Örülök, hogy minden rendben, rég nem láttunk már.. Hogy rohannak a hetek..Kép
Évike
Évike12

Szia Mindenkinek!

Indigo! Nagyon-nagyon sajnálom, ami veletek történt. Borzasztó. Remélem túlleszel rajta minél előbb, és kész leszel egy újabb picurkára..

Végre elmúltak a hányingerek, elég hamar, mégcsak 9 hetes vagyok. hurrá!!
Kata-Danianyu

Szijasztok!

Mónika, Eszter! Én a 16. héten éreztem valami gyanus mozgás félét, olyan volt, mintha
belülröl valaki megcsikizné a hasam, olyan rezgés féle volt, de utána
hetekig semmi, ugyhogy már most sem vagyok biztos benne, hogy az az volt-e.
De egy hete már biztos vagyok benne, hogy ö mozog. Egyébként nem tudtam egyböl,
hogy ö az, el kellett, hogy teljen 4 napnak, mire biztossá váltam a dologban(19-20.hét).
Mostmár napközben is jelentkezni szokott :-)))De esténként mindenképpKép

Beja,Gabi logikusnak tünik a számitásod! Bár képzeld találtam egy könyvet, amibe igy
van leirva:
1-4 hét =1.hónap
5-8 hét =2.hónap
9-12 hét =3.hónap
13-16 hét=4.hónap
17-20 hét=5.hónap
21-25 hét=6.hónap
26-29 hét=7.hónap
30-34 hét=8.hónap
35-40 hét=9.hónap
Szóval hol 4, hol 5 hetet vesz egy hónapnak.
A védönötöl is kérdeztem, hogy hogy van ez,de ö sem tudta,
csak tényleg az a rossz, hogy tölem is mindenki a hónapot kérdezi, hiába
mondom a hetet, azt nem értik.

Indigó! Mélyen együttérzek veled, ha már meg kellett, hogy történjen, inkább ilyen
korán (8.hét), mint késöbb, bár tudom, hogy ez nem vigasztal.
A fél év szerintem is kicsit sok. Én is 3 hónapról hallottam.

Petra! Szerintem napok kérdése, hogy érezd a mozgást. Én be voltam stresszelve, hogy
mi van már, aztán 2-3 nap múlva már éreztem is.
Te is két hét mulva mész gen.UH-ra? Akkor majdnem eccerre derül majd ki, hogy kisfiu
lesz-e vagy kislány..feltéve, ha ö is akarja, hogy meglássuk.

Szijasztok, Lara-21
lara (lara)

tvica,
azert asszem ez meg mindig sokkal de sokkal jobb, mint a bokros-csomag idejen, amikor lehetoseged sem volt gyedet kapni meg ilyeneket, hanem kaptad szepen a 10.500 ft-os gyest, akarmennyit is kerestel elotte.
Ahhoz kepest, hogy nem dolgozol, szerintem ez a hetven szazalek igazan szep, nem? Abszolut nem akarok most itt politizalni, nehogy felreerts, csak vannak baratnoim, akik akkor szultek, na ok aztan tenyleg nagyon megszivtak, es most irigykednek rank. Ugyhogy en nem is erzem ezt annyira tragikusnak.

En most azon szurkolok, hogy ha tenyleg lesz ilyen bebikotveny vagy micsoda 2001-tol, akkor a mi kutyahazink ne dec 31-en szulessen, hanem jan. 1-en, mert az aztan telleg szivas lenne, ha egy nappal lecsuszna a zsetonrol!! Igaz?

Lattam ma a dokimat az utcan, kocsibol, o is kocsiban, es atintegetett, mert megismert! Nagyon jol esett!

Na sziasztok mindnekinek, megyek a nathamat inhalalgatni.
még1Kata
mégegykata 10

Ha végignézitek a táblázatot, decemberben milyen gyerekdömping lesz itt, te jó ég!!
mégegykata 10

Mégegykata!

Tudom milyen volt régen, mert a fiammal 9800Ft-tal voltam otthon ezért kellett elmennem dolgozni és a kicsit beadni bölcsibe. Nekem a fönököm résztben azért emelte jóbban fel a béremet mint a többieknek, hogy megkapjam a legmagasabb GYED-et. De Ö sem tudta, hogy nem az utolsó 6 hónap számit, hanem az elmúlt év jövedelme.

Vica
tvica

Sziasztok Lányok! Csak most találtam meg ezt abeszélgetős oldalt, meg sajnos az internethez is nagyon ritkán tudok hozzáférni, de szerintem ez nagyon jó, hogy így beszélgetnek egymással a kismamák. Én most 20 hetes vagyok, valami fantasztikus érzés, amin nap mint nap keresztülmegyek, nagyon szeretem ezt az állapotot, de ahogy olvastalak Titeket, mindenki így van ezzel. További jó babavárást mindenkinek, remélem még találkozunk!
Erás

Sziasztok Lányok!

Ma volt a 2. napom itthon, és hálát adtam a Jóistennek, hogy nem mentem már dolgozni, mert életemben előszor rosszul lettem. Nem tudtam még ülni sem, le kellett feküdnöm. Szerintem a vérnyomásom esett le, mindig is elég alacsony volt. Aztán ahogy jött, úgy ment a rosszullét, de elég szörnyu érzés volt, amikor elsötétült elottem a világ.
Remélem, nem válik rendszeressé.

Cseri!
Szerintem próbáld ki Kriston Andreának az Intim tornáját (könyv vagy többféle videokazetta formában kapható). Barátnomnek hasonló problémái voltak és szinte csodákat tett a torna.

Mamacica!
Nekem a 8-9. héten kezdtek el szorítani a ruháim, szerintem ez teljesen normális. Utoljára a régi nagdrágjaim legbovebbikje a 12. hét 1. napján volt rajtam, erre határozottam emlékszem.

Tényleg, lányok, ti hogy álltok a cipovásárlással? Nekem ugyanis eddig kizárólag magas sarkú cipoim voltak amelyekben egyre bizonytalanabb vagyok. (Múltkor pl. nem vállalkoztam arra, hogy fussak a busz után.) És holnap elmegyek (többek között) cipot venni. Pénteken már nézelodtem és valahogy olyan tramplinak láttam a kényelmes cipoket... Majd meglátom.

Jó egészséget mindenkinek:

Laura
Laura13

Sziasztok!
Tegnap eldöltem mint egy fa. Már 1/2 8-kor aludtam a páromnak kellett a tisztaruhát is kiteregetni. Szegénykém ahogy tudta kiterítette.
Sajnos tegnap közölték, hogy az internet nálunk rövidesen le lesz korlátozva és felhasználónként lesz bizonyos hozzáférési lehetöség havonta. Ez szuper mert sajnos az én gépem nincs benne a helyi hálózatunkban így nekem nincs még internetem sem. A kolléganöm gépéröl írosgatok. Ha ö éppen oktat, mint ma is. Nagyon letörve mentem haza mert már úgy megszoktam itt ezt a jó társaságot és igazán érdekel kivel mi történik. Szóval ez van otthon pedig nincsen gépünk. Lehet 1 lehet 2 hónap mulva lesz megvalósítva, de addig is szorgalmasan fogok ide írogatni.
Puszi
Mónika 15

Sziasztok lányok!
Képzeljétek, átadták tegnap a metrón a helyet! Ezt nem gondoltam volna! (mármint, hogy így látszik). A cipokkel nekem is sok gondom lesz, ezt már látom: van egy lapos sarkúm, azt nyüstölöm, mert ebben egész nap bírom...
Képzeld Még1kata! Tegnap én is láttam a doktorunkat. Valami volt a levegoben... Nem gondolod?
Jó babavárást mindenkinek!
Üdv.: Niki (Kútvölgyis...)
Niki K. 15

Ebbe a táblázatba mi alapján kerültetek be? Látom itt a másik Nikit... (Te írtál nekem egyszer, hogy Niki néven "futsz"?)
Üdv.: Niki K.
Niki K. 15

Mégegykata,
Milyen bébitörvényről írtál? Kérlek, írj részleteket!

Laura,
De jó, hogy hallunk rólad! Sajnálom, hogy rosszul voltál, és valóban szerencse, hogy otthon történt. A cipőkről annyit, hogy én is kezdek pár centis sarokról is leszédülni, úgyhogy elkezdek felkutatni valami pofás lapos sarkú szandált, addig meg marad a Scholl papucs.

A héten már nem leszek, csütörtökön a pénteken szabin vagyok, ablakot pucolok, takarítok, rendezkedek. Remélem azért tudlak majd olvasni benneteket !

Mindenkit puszilok!

Mamacica
Mamacica_8

Szia Niki K 15!
Jó, hogy Pesten még vannak érzékeny lelkületű emberek. Itt Debrecenben történt a héten, hogy ugyanazon a buszon utazott egy jó nagy pocakos kismama és én is( már rajtam is látszik+kismama ruhában voltam )de senki nem adta át a helyet pedig a menetidőm 1/2 óra a munkahelyig. Én elvagyok szörnyülködve, hogy ennyire bunkók az emberek.
Ma reggel hozzám közel megüresedett egy ülöhely és egy jól öltözött fickó aki mellettem állt levágódott a helyre. Ennyit az illemröl. Ha nem vigyáznék a babára még a pocakomat is kinyomnák a hátitáskákkal, nemhogy helyet átadni?!....Egyébként mostanában én is nagyon szédülök, ami talán egy hete jelentkezik mindennap.
Puszi
Mónika holnap 16

Szia Mónika 16!
Azért itt sem minden tökéletes... De megható, hogy vannak normális emberek... A metró különben is elviselhetetlen, foleg munkaido után... Ha tehetem kerülöm, de ez a leggyorsabb jármu...
Mikor mész AFP-re? Mostanában esedékes nem? Én 2 hét múlva amikor 16,5 hetes leszek... Más vizsgálat nem valószínu, pedig már úgy látnám a kicsikét! Nekem a gyomorsavam kegyetlen, állandóan ég a gyomrom. De már közel sem alszom annyit...
Üdv.: Miki K. 15
Niki K. 15

Szia Niki K. 15!

Én AFP-re junius 5-én megyek. UH majd csak a 19-20. hét között lesz, oda junius 26 körül kell mennem. Már én is alig várom, mert hallottam, hogy ha a baba jól helyezkedik már azt is megtudják mondani, hogy kisfiú e vagy kislány.
Olyan jó lenne tudni( bár én azt gondolom, hogy kisfiú lesz ). Egyébként én is jártam sokat fel Budapestre söt ott is születtem a VII. kerületben, de számomra elviselhetetlen a tömeg. Én most azt gondolom nem bírnék ott lakni, de az ellátás a programok jóval gazdagabbak mint itt Debrecenben.
Te már egyáltalán nem vagy rosszul?
Puszi
Mónika holnap 16

Niki K. 15!
Elfelejtettem leírni, hogy a táblázatot BGabi csinálja csak írd le hozzá az adatokat.
Kell a neved, életkorod, hányadik ciklusban fogant a baba, hányadik baba, hol laksz, mikor fogsz szülni.
Puszi Móni
Mónika holnap 16

Mamcica, nem bébitörvény, hanem bébikötvény! tudod, amit mostanában találtak ki, hogy minden születendo gyerek kapjon egy százezer forintos kötvényt, ami 18 éves koráig kamatozik és akkor kaphatja meg. Még nem biztos hogy lesz belole valami, de eloször a demszky kezdte itt Budapesten nyomni, aztán a parlamentben is elokerült, és lehet hogy lesz belole valami, mert sokan támogatják.

Helyátadással kapcsoaltban: én egyik nap nagyon rosszul voltam a villamoson, irtam is nektek, és nehogy azt higgyétek, hogy bárki le is szart, amikor ott hánytam meg minden. Abszolút nem segitettek, nem ültettek le, semmi. Végül leszálltam, mert annyira szar volt. Aztán akövetkezo vilin odamentem eg yfiatal csajhoz aki ült, és megkértem, hogy hadd üljek le, mert nagyon rosszul vagyok. Gondolom ezt látta is rajtam, mert szó nélkül felállt.
mégegykata 10

Niki, a táblázatot BGabi vezeti, ird meg az adataidat, és akkor bekerülsz te is! Biztos a másik Niki miatt elkerülte a figyelmét.
Kata
mégegykata 10

Szia BGabi...
Megadnám én is az adataimat ok?
26 éves múltam 1 hónapja
O az elso babánk, várhatóan november 23-án érkezik
Budapesten lakunk...
És 5 hónapot váratott magára...
Köszönettel:
Niki K. 15
Niki K. 15.

Sziasztok lányok... (megint Niki K...)
Mostanában tényleg igazán vagyok rosszul... Vagyis a gyomrom, mintha egy egész üveg 100 %-os citromlevet megittam volna. Ez nem igazán kellemes, de mindent meg tudok enni... Még mindig sokat alszom... Néha feszül a méhem... Ez nálatok szokott lenni?

Én is azt érzem, hogy fiúcska lakik a pocakomban... Nem tudom, valami belso hang... De igazából még azért drukkolok, hogy minden rendben legyen... Néha úgy aggódom, jól van-e stb...
Ugye megírod Mónika 16 holnap Kép, hogy milyen ha mocorog...

Hallottátok, hogy a 91 napos kismanókra már jár adókedvezmény? De hol kell azt bejelenteni? A nogyógyásztól kell igazolás? Foleg azoknak fontos ez, akik dec. 31-én még állapotosak... Már úgy értem aki közben megszült annak úgyis kell egy halom papír máshová is, pld. családi pótlék... Ja, azt hallottam, hogy az adókedvezményt az kérheti, aki a családi pótlékot kapja.
Vigyázzatok magatokra!
Niki K. 15.
A K= Kútvölgyi... Kép Nem valami fantáziadús tudom...
Niki K. 15.

Bocs, de tényleg nem igazán vagyok rosszul... (Ezt akartam volna írni...) Viszont a figyelmem az lankad... Kép
Olyan jó, hogy vagytok!
Niki K.
Niki K.

Sziasztok!

Móninak hívnak és idén leszek 27 éves, a babaneten nem vagyok új, de ezen a fórumon viszont igen.
Még év elején a "Már megint megjött" topickba írogatam, aztán egy idore eltuntem.
Most viszont itt vagyok, mert pozítiv lett a tesztem!
Nagyon sok kérdésem van és szeretném ha segítenétek és válaszolnátok.
Számításaim szerint 4 hetes terhes vagyok, de ha az utolsó menstruáuciót veszem alapul, akkor 6 hetes.
Van köztetek olyan, aki aktívan sportolt a terheségéig? Ha igen, akkor abbahagyta-e vagy pedig folytatta, de egy kicsit mérsékelte az intezitást?
Én heti 3 alaklommal jártam sportolni, 2 aerobic és 1 alakformáló órára! Megkérdeztem a nogyógyászomat és o azt mondta, hogy nyugodtan csináljam tovább, de csak annyit, ami még jól esik!
Nektek mi a véleményetek?
Különben jovo héten megyek az elso vizsgálatra!

Várom válaszotokat,
Moncsi
Moncsi

Szia Erás, szia Moncsi, rmeéljük jól fogjátok itt érezni magatokat. Ha egy kicsit visszakerestek, láthatjátok, van egy remek táblázatunk a mamákokról, ha ti is megadjátok az ott szereplo adatokat, bekerülhettek.
Örülünk nektek KépKépKépKép

Kata
mégegykata 10

Moncsi,
Én is tornáztam a terhességem előtt, és mivel nagyon hiányozna a mozgás nem hagytam abba. Néhány gyakrolatot másképpen csinálok, aki a tornát tartja tud róla, hogy kismama vagyok, és nem szól rám ha megállok, még mondja is hogy mit ne csináljak és mit másképpen. Egyébként érezni fogod, hogy mi az ami megy és mi az ami nem. Én pl. még a pozitív teszt előtt érzetem, hogy nagyon nem jó a hasra fekvés...
Szóval tornázzál csak tovább ha zárt a méhszájad és minden okés. A mozgás kell, megelőzi a visszeret és könnyebben fogod szülés után visszanyerni az alakod.

Mégegykata,
Köszi, félre olvastam Kép hiába, képről tanultam olvasni Kép Kép azért jó lenne ha tényleg lenne ilyen. De ugye nem csak Pesten lenne?

Mindenkinek puszikát küldök Kép

Mamacica
Mamacica_8

Sziasztok!
Én úgy hallottam az országgyulésben leszavazták...
Sajnos...
De Még1kata! Te még lehetsz a 2002. év elso babájának a mamája... Kép
Drukkoljak neked?
Tud valaki terhestornás helyet? Azt hallottam könnyebb a szülésnél is...
Sziasztok!
Niki K.
Niki K.

Sziasztok!

Lányok! Tud valaki valamit arról, hogy milyen juttatások járnak a veszélyeztetett terhes nőnek, aki a veszélyeztetettség miatt nem tud dolgozni? (Nincs semmi baj, csak most a dolgozóban elég gázos lett a helyzet, és most mindenfelé érdeklődök. Mondjuk velem hálistennek nem tudnak mit csinálni, de akkor is.) Vagy hol találhatok ezzel kapcsolatban anyagokat a neten?
Jaj, elég zűrzavaros itt minden.

Előre is kösz.

Szila
Szila

Szia Szila!
www.szcsm.gov.hu
Ott van az összes gyermekek után járó juttatás, a gyermekágyi segély... Stb....
Az biztos, hogy táppénzre elmehetsz és ha határozatlan ideju a munkaviszonyod nem külödhetnek el... Gyed alatt ugyanez igaz...
Üdv.: Niki K.
Névtelen

Nem szavazták le, csak nem vették napirendre. Szerintem még osszel elo fog jönni, a fovárosban meg a demszky nagyon akarja. igaz a mi gyerekünk sem lesz fovárosi pógár, úgyhogy ilyens zempontból mindegy.
mégegykata 10

Kedves Mamacica 8!

Köszönöm szépen a válaszod! AZt még megkérdezhetem, hogy Te mit sportoltál, mit sportolsz? És a terhesség elso heteiben is tornáztál?
Szerintetek az normális, hogy én egyáltalán nem érzem magam rosszul? Most 4 hetes terhes vagyok, csak a melleim feszülnek és ritkán van egy kis hányingerem, ami gyorsan elmúlik! Egyébként pedig kutyabajom! Csak el ne szóljam magam!
Moncsi

Szia Mégegykata!
Akkor te Bp-re bejársz dolgozni? Vagy hogy van ez?
Különben nem tudom miért mindig "rajtunk" spórol az állam bácsi...
Niki k.

Sziasztok lanyok!

Aranyosak vagytok, hogy emlekeztek ram.

Lara,
Igen a genetikai UHon kiderulhet a neme, de mi ugy dontottuk, hogy legyen inkabb meglepi. Szoltunk az orvosnak, hogy ha latja se mondja meg.

Minden ujnak gratula!!!

A mozgasrol az a velemenyem, hogy csak annyit amennyi jol esik. En futottam az 5dik hetig, es sieltem a 8dik hetig, utana rosszul lettem ezert hagytam abba. Most mar nem kezdem ujra a futast de valami tornafelet el kene kezdeni.

Amugy mar gyarapodik a sulyom a kezdeti fogyas ellenere. Most vagyok plusz ket es fel kilonal.
Lara Te hogy allsz?

Mindenkinek a legjobbakat
Udv
PK
petrakovacs50

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?