Ritago,
A szájában nem lehet, hogy afta volt? Pici hámhiányok, amik igencsak fájnak? A herpesz az ajakvonalban szokott kijönni és nem jellemző rá a száj belseje és a szájzug. Aftát ha jól tudom adenovírus okozza, ami nem tárolódik a herpeshez hasonlóan.
Ildikó,
Így már értem a fülgyertyát.
A kitalálója eléggé bajban lehetett, ha ilyen bonyolult dolgokra képes, de alapvetően egyszerű dolgot kitalált.
Bilizés:
Azt hiszem, betegség terén rosszabbul állunk, mint itt mindenki együttesen.
De legalább már sikerült elfelejtenem, milyen is egy tipegőt pelusozni.
Fél év, szinte balesetmentesen. Persze hogy annyira azért ne örülhessek magamnak, Szabi most ott tart, hogy szabadfogású bírkózásra emlékeztető meccsekkel ajándékoz meg, napjában többször is.
Roberta,
Nem tudom, hogy tudok-e újat mondani. Székrekedésre banán, rizs, répa és hasonló mentesség. Alma és hasonlók nagy mennyiségben. Rostdússal vigyázni azért, korpás, teljes kiőrlésű dolgok még nemigazán jók, viszik a vasat. Emésztést nehezítő főzési technikák pl zsírban, olajban bő sütés. Növényi eredetű kaja hússal szemben. Só csökkentése, pl felvágott, virsli nem. Adalékanyagok sokszor okoznak gondot. Aszalt sárgabarack nasiként, ha szereti, a kecskemétinek van szilvás bébikajája, az jó egy kis cornflakes jellegű kajával. Ha eszik csokit, kakaót, azt inkább mellőzni. Laktóz kicsit gyorsít.
Szomszéd baba barátnő születésétől kezdve ezzel küzd, ha gondolod, még kérdezek dolgokat.
Minyu,
Egy kétméretes cipőt én is néztem, ha egyre gondolunk. Annyiba került, mintha kettőt vennék.
Ritago,
Jó neked. Én még nem találkoztam tapasztalt eladóval. Az eddigi max segítségem annyi volt, hogy ... és ez nem tetszik?
Pénteken voltunk orvosnál, nagyon kiakasztott a doki. 3 hete szerinte adenovírus fertőzése van, ami annyit jelent, hogy beteg a gyerek valamitől, annyi fajtája van. Most azt találta ki, hogy allergiás és indítana egy 3 hónapos kezelést olyan szerekkel, amiket nem ajánl a betegtájékoztató 6 éves kor alatt. A helyettes doki volt, de azt hiszem a sajátomnál sem szerzek jó pontokat azzal, hogy nem vagyok hajlandó az utasítás szerint kezelni. Szabinak írt fel antibiotikumot, de még csak nem is közölte, csak a receptet nyomta a kezembe. A két gyerekre 7 recepttel távoztam. Továbbá le lettem szúrva, hogy miért szoptatom a 10 hónapost annyit, értsd éjszaka is, nem csak max reggel-este, továbbá hogy miért nem kap tápszert. Kértem HA tjpép receptet, mire csak annyi volt a válasz, ekkora gyereknek minek?! adjak neki tejbegrízt. Emellett még jót röhögött az asszisztenssel együtt, hogy jó, hogy nem eszi meg, mert az rossz és a tej tiltása csak magyar akadékoskodás, semmi értelme. És ez csak zanzásítva.