Na, ismét elkezdem!
Sziasztok!
Vizsgám sikerült, az évre enyni, jövőre folytatom!
Képek nagoyn jók!
Ovi kérdés...
Lillát egyáltalán nem lehetett szerintem vegyesbe íratni, mert anynira tart a gyerkektől (persze egy idő után megbarátkozik), és annyira nem viseli el, ha valaki hozzányúl (pl. kellett pár hét, mire megengedte az oviban, hogy megfogják a kezét. Az óvónő először azt hitte, hogy el van kényeztetve, azért nem fogja meg a másik kezét, de aztán felvilágosítottam, hogy egyáltalán szerencse, hogy elviseli, hogy pár méteres körzetében más gyerek is van.
Szerintem ez is, mint sok más dolog a koraszülöttségből adódik. Pl. nem lehet piszkos a keze, azonnal törölni, mosni kellett, ha került rá valami. Úgy tanítottam meg, hogy hgoy törölje a sarat a nadrágjába, mert már besokalltam, hogy a játszótérről is fel kellett jönni, ha piszkos lett valamije.
...ezt folytathatnám még...) Szóval a nagyobb gyerekek meg szívesen terelgetik a kicsiket, próbálják irányítani őket. Hát Lillám ezen kibukott volna azonnal.
Itt is hallom sok helyen, hogy az ovis nem mehet, csak délig, ha anyuka otthon van a kistesóval...stb. NÁlunk ez nem így van. Sőt, itt senki sem hordja haza délben a gyereket. Itt a szoktatás is olyan volt, hogy reggel 8 körül bevittük a gyerekeket, és háromra mehettünk értük. Imádtam a rendszert, egyik gyereknek sem fáj a szíve, hogy a másik hazamegy, ő miért nem mehet, vagy épp a másik ott aludhat, ő miért nem teheti...
Szerintem, ha felvették a gyereket az oviba, akkor onnantól nem kötelezhetik a szülőt, hogy ne vigye! MÉg akkor sem, ha születik közben egy tesó. Maximum megkérhetik, de annak nem sok értelme. Bár a törvényt nem tudom, szóval csak saját gondolataimat írom...Viszont megkérdezek Nektek egy-két okos embert, hátha tudják a választ!
LIllával vagyok most itthon, apa meg Csigi elmentek boltba egy kis vacsihozvalóért. Lillának nem volt kedve, így maradtunk itthon. Bedobtunk csak úgy csajosan egy kukoricasalit, most pedig mesét néz, mert megijedt, mert fúrnak.
Így abbahagyta a játékot, és bekucorodott a mese elé.
Jajj, még azt is elmesélem, hogy Csigikém még nem jár. VAgyis néha megy magától, volt olyan este, hogy kb. húsz percig gyalogolt egyedül a szobában, de szerintem csak zért, hogy ne essek nagyon kétségbe.
Meg ha valami nagoyn motiválót teszek elé, akkor gond nélkül odasétál...de egyébként csak egykézen fogva hajlandó. És ma megtanult Lillával kézenfogva sétálni.
Ebből is látom, hogy tudna járni, ha akarna, mert Lilla olyan sebességgel megy elöl, és húzza maga után Csingit, hogy ha nem tudna járni, akkor kb. egy lépés után orra este. De ő nem, ő röhögve szalad utána.
Meg áll kapaszkodás nélkül, mondom neki, hogy táncolj már, erre elkezd rugózva, majd dőlöngélve táncolni.
Szóval díjaznám, ha elindulna végre igazából, bár Lilla is így csinálta, csak akkor indult el, mikor már totál stabilan ment. Neki ez elős lépései többszáz méter volt, és szaladva tette meg.
Na, összehordtam már itt sok hülyeséget, látszik, kicsit kiürült az agyam az elmúlt hetekben.
Puszi Mindenkinek!