Új privát üzeneted érkezett!

Ajajj. na elő mindenki a sérelmével, bújával-bajával, aztán nyomás mindenkinek a fa alá! vagy köré! :D

ezek nem is egymásnak szólnak drágáim.
gyerekek. mindenki itt adja ki a fáradt gőzt.

én is piszok dilis és ideges vagyok, kikészít ez a karácsony előtti hajtás. pedig nem is veszek ajándékokat, csinálok. de tegnap délután nem tudtam babakocsival felszállni a második buszra sem, olyan tömött volt. dugók mindenhol, imádok sütni-főzni, de már előre tartok a karácsonyi melótól...van még pár hímzés, ami nincs kész, domi beteg, és a legrosszabb, hogy a férjem hajnali 6-kor elmegy, és este 6-kor jön haza. olyan piszok ideges vagyok. és mindenki körülöttem.

őrület. a karácsonynak valami egész másnak kellene lennie. a legtöbb melóhelyen évvégi hajtás van ilyenkor.

én azt mondom, annál jobban fogod akarni a gyereket, minél többedik gyerek. de nagyon nehéz erről beszélni. és persze ezt nem lehet kilóra mérni, na vajon ki akarja jobban, meg vajon hányadik gyerekemet akartam jobban...

én a második gyerekemet jobban akartam mint az elsőt. mert már tudtam milyen jó. és a harmadikat is nagyon szeretném. és a negyediket is...

de igenis el kell ismerni, főleg a második gyerek után megszállja az embert valami hihetetlenül nagy nyugalom. mert aki két gyerekkel végül nem tud kiegyezni, az nagyon telhetetlen.

de igenis el kell ismerni, egy gyerek akkor is jobb, akármennyire is akar az ember másodikat, sokkal jobban mint az elsőt, mint egy se. mert tudod milyen terhesnek lenni, szülni...

nagyon nehéz dolgok ezek.

direkt nem czinkebnek címeztem a hsz-t, mert itt nem ő és a topik többi tagja vitatkozik valamin, amin nem értünk egyet. hanem mindenki kivan, mert stimuzik és nem jön össze, vagy felesleges stimuznia és így sem jön össze (még), és egyszerűen itt adjátok ki a fáradt gőzt.

Kép

Kép
rejo

olvasva titeket az a mondás jutott eszembe: boldogok a lelkiszegények. hát ez rám nem igaz!! nem tudom milyen kismaminak és anyának lenni és éppen ezért vagyok boldogtalan!

és tudom, h milyen az ha az ember megtapasztalja, h milyen a jó és mégtöbbet akar! én a jó sz.x-el vagyok így! :lol:

egy kis megnyugvással tölt el az amit Rejó írt! köszönöm!
mert már az csillapítja egy kicsit az ember önmarcangoló lelkiismeretfurdalását, ha azt hallja (olvassa) , h más is ua élte (éli ) át. azért , mert akkor talán elhiszem egy kis időre, h nem csak bennem van a hiba. lehet, h nem nekem címezted egyenesbe, de ....köszi! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Abszolút igaza van Rejonak, mindenki kivan már, és itta karácsony, és persze, hogy minden SOKKAL nehezebb!

És Rambókával is nagyon egyet értek(bár nincs még saját gyermekem), hogy biztosan ugyanúgy (vagy ahogy írtad még jobban) várja az ember a következőt is.
Persze, hogy már egy is nagy öröm(főleg, ha nagyon meg kellett küzdeni érte), de biztosan ugyanúgy, ha nem jobban fáj az ember szíve másodikra, harmadikra, x.-re...

És én szeretném mégegyszer hangsúlyozni, hogy kizártnak tartom, hogy itt bárki bárkit is bántani/megbántani szeretne!A véleménykülönbségek ütköznek, de döntenie, élnie MINDENKINEK MAGÁNAK KELL!!!
Aki tapasztaltabb, próbál segíteni, de mindenki eldöntheti, hogy megfogadja atanácsot vagy nem.
Emlékeztek, mikor múlt héten feltettem az eredményeimet :shock: , volt mindenféle vélemény, ne szedjek "titokban" többet, mint amit mondanak, de kevés amit felírtak stb. Ebből megvalósítottam azt, hogy annyit szedek, amit felírtak, (túl is adtam az összes 500-ason-hála Dimetnek-hogy még véletlenül se essek kísértésbe :wink: )de nem is többet, bízom az orvosban, inkább ráhajtottam a diéta+mozgás-ra (karácsony ide vagy oda, ha egyszer most jött el mostmár halaszthatatlanul az ideje)

Egy szó mint száz, szeressük egymást gyerekek, a "mellékzöngéket" pedig tessék fáradt gőznek tekinteni!

Puszilok mindenkit!

Monácska.köszi, várom :wink:

Kép
Kép
zazzy

elolvastam a heti horoszkópom az nlc , lehet, h előbb kellett volna?? :roll: pedig tényleg csak csalódott voltam!

kos:
Ahogy egyre közeledik az év vége, fontos feladatoddá válik, hogy megpróbáld elfojtani a dühödet és az agresszivitásodat, mert ezekben a napokban megtörténhet, hogy legszívesebben tombolnál haragodban, de most semmilyen formában nem engedélyezheted magadnak, hogy kinyilvánítsd a véleményedet. Akkor is mosolyogj és légy kedves, ha legszívesebben alaposan odamondogatnál a környezetedben lévő embereknek

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinkeb!
Én veled egyidőben fedeztem fel ezt a topikot, de csak olvasó üzemmódban vagyok általában (többször is naponta, csak a főnököm meg ne tudja).
Az én fiam is hormoninjekciók segítségével fogant, de ekkor még fogalmam se volt IR-ről, csak a PCO-ról tudtam. Tehát én is a "stimusok" közé tartozom!!!!! És milyen jó, hogy akkor belevágtam, hisz ő akkor most nem lenne!

Egy éves volt a fiam, amikor újra próbálkoztunk először spontán, utána stimuval. Nem sikerült. Jött egy átfúlyás, ott nem volt gond. Még egy próbálkozás, nem sikerült. Aztán el kellett mennem dolgozni a pénz miatt. Három napig agonizáltam és próbáltam felfogni, hogy akkor babaprojekt elnapolva kb. egy évet.

Én most próbálom elfojtani a vágyamat egy újabb baba iránt, bár természetesen "ugyanúgy" szeretném már őt mint az elsőt. Az biztos, hogy könnyebb így, hogy van egy már, mintha nem lenne. Nekem is elég nehéz volt néhány napja meglátogatni a volt kolléganőmet, aki egymásután két kislányt szült, "természetesen" azonnal összejött nekik, amikor akarták.

Még két történetem van, egy jó, és egy nagyon rossz!!!!

A kolléganőm keresztanya lett a hétvégén, egy örökbebaba keresztanyja. A keresztelőn megtudott egy jó hírt, az örökbebaba anyukája (aki maga is örökbebaba volt) spontán babásodott..... 9 hónap lesz a különbség közöttük :D

És akkor a rossz:
A barátnőmnek veleszületett vesebetegsége van. Saját felelősségére vállalta, hogy abbahagyja a gyógyszert és hadd lehessen legalább gy babája.
Három hónapot kapott a dokiktól, hogy próbálkozzanak a babával, különben újra folytatnia kell a gyógyszerét, amit élete végéig kell szednie. Szerencsére megfogant a kislány. Gyönyörű, duci, izgő-mozgó gyerek........volt......
A 2 éves szokásos vizsgálaton kiderült, hogy valami baj van. Másnap már onkológia, kiderült, hogy rák, menthetetlen, ötödik stádium. 43 nap múlva eltemették.......
Szörnyű karácsony vár rájuk...

Remélem mindenki feltöltődik karácsonykor és újult erővel vág neki a 2008-as évnek!
Legyen ez a MI évünk!!!!!
Sziasztok!

Kép

Kép
szakmarinekati

Lányok!

Így, karácsony tájékán mindenki sokkal érzékenyebb.
De mindenki ugyanazt szeretné: babát.
Mindegy, hogy hányadikat!
Akinek van már, azért, akinek nincs, azért.

Megkérdezhetnétek, mi a fenét akarok én 40 évesen két gyerekkel?És én is szeretnék még egy kisbabát!Hiszem, hogy sikerülni fog előbb-utóbb.

Nekem is, és Nektek is.

Kellemes ünnepeket Mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Én is nagyon ritkán írok, mert nincs nagyon energiám, meg én (mi) most szüneteltetjük a babaprojektet különböző okok miatt.
De a topic "hangulata" rávett, hogy írjak kicsit.

Lucát tudom én is megerősíteni. Év végi hajtás van, a munkahelyen mindenkit agyon nyúznak. Mindehhez jön még, hogy jön karácsony, a szeretet ünnepe, és mindannyian szeretnék apró kis csillogó szemeket (vagy legalább zebrát) látni, és ilyenkor valószínűleg sokkal - sokkal inkább. És igen, nehéz azt látni, hogy a barátaink között egyre több a baba, van aki nem is gondol rá, és máris van kettő. Sokan meg évekig várjuk a Csodát. Az elsőt vagy a másodikat, vagy az x-ediket. És csak örülni lehet annak, ha valakinek végre sikerül a többedik, akkor is, ha nekünk még nincs, mert senki nem tehet arról, hogy egyikünknek tovább tart, vagy csak egy lesz, másikunknak meg több.

És ahogy már többen írtátok, senki nem selejt. Hisz akkor minden ember selejtes lenne: a szemüveges, a cukros, a nagyothalló, a mozgássérült, az orrsövényferdüléses, a gerinvferdüléses, stb. Mindenkinek van valami, és végeredményben ez még nem is olyan vészes. Ha megnézzük a táblázatot, rengeteg baba van már. :)

Mindannyiunknak lesz, csak nézzünk optimistán előre. Még akkor is, ha sokszor nagyon nagyon nehéz, mert sok mindenen megyünk keresztül, és sokat kell várni.

Fordítsuk azokra az energiánkat most, akik a közelünkben vannak, akiket szeretünk.

Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket és békés boldog új évet. :)

Verus

Ui: remélem nem írtam sok hülyeséget (írásban nehéz megfogalmazni)
Ó, és még valami, Norka, örülök, hogy írtál, hiányoznak a hozzászólásaid. :)
verus81

Jóég, most olvastam csak vissza a lombikos hozzászólásokat. Megáll az eszem! Mégis ki mondta hogy bárkinek is selejtsenek kell éreznie magát, mert ő belevágott a lombikba?! És milyen alapon feltételezi is bárki például rólam, hogy én azokat selejtesnek gondolom? Vagy az így készült babákat? Miért gondolnék ilyet, hisz nekem sincs gyerekem!

Tudtam, hogy nem kellett volna leírnom, mert akkor jön majd, hogy a legtöbbnek nincs baja lombiktól, meg hogy azok a babák is gyönyörűek, meg azok is emberek meg minden. Hát hogy a fenébe ne lenne így! De ÉN nem vállalom a kockázatot és kész. És azt sem fogadom, el hogy az nem egyfajta kierőszakolás, azzal az iszonyú mennyiségű hormonnal és vegyszerrel. De ha én nem fortyanok fel a lombik magasztalásán, sőt, eddig a pillanatig egyéltalán nem is beszéltem róla, akkor mindenki más is legyen olyan kedves, és ne fortyanjon fel azon, hogy én viszont nem akarok belevágni. Ha ti is végignéztétek volna amit én, ti is elgondolkodnátok rajta alaposan. És ne magyarázzatok bele a szavaimba olyasmit, amit én nem mondtam. Soha senkit nem próbáltam lebeszélni a lombikról, és eszem ágában sincs a jövőben sem, és tökre örülök ha összejön valakinek úgy is a baba, de én nem akarok belevágni. És ha ebben még a férjemmel is tökéletesen egy véleményen vagyunk, akkor aztán végképp nincs oka senkinek elkámpicsorodni azon ami a mi kettőnk véleménye.

Ja, és én örökbe se akarok gyereket fogadni, de mostmár jusse mondom meg, hogy miért nem.

És még annyit, hogy elhatározni alapos okok miatt, hogy ha nem jön össze természetes úton, vagy azzal amit az orvostudománytól elfogadunk (ebbe még az inszemet is beleértem), szóval elhatározni, hogy akkor inkább nem akarunk gyereket, éppen olyan nehéz döntés, mint belevágni egy lombikba. Ugyanolyan nehéz csak másképp.

Ja és még azt akartam mondani, hogy a lombik azért kicsit több annál, hogy egy gyógyszertől több petesejt lesz egy ciklus alatt. Az csak a stimu, és az még nálam is határon belül van. A kierőszakolás meg csak egy szinoníma a mesterségesre megtermékenyítésre.

Meg azt is akartam, hogy zazzyval ellentétben én egy csöppet sem szégyenlem magam, amiért nem vágok bele, és nem tartok egy lombikost sem nálam bátrabbnak, erősebbnek, kitartóbbnak meg pláne nem. Egyszerűen ők látnak lehetőséget benne, én meg nem. Ezvan mások vagyunk. Drukkolok nekik minden porcikámmal hogy sikerüljön, és magamnak is drukkolok. Örökkön örökké reménykedni fogok, és a saját magunk által felállított határon belül azég világon mindent de mindent meg fogunk tenni a babáért.

És mindezek mellett még egy okom van, amiért nem akarom, de azt már egyszer régen említettem, és kollektíve lehülyéztek miatta, úgyhogy azt inkább nem feszegetem.
krumplis pogácsa

Na én elhúztam, szép ünnepeket.
Majd januárban jövök.
krumplis pogácsa

Sziasztok Csajok!

Boldog Békés Karácsonyt kívánok Nektek. És mindent amit szeretnétek az Újesztendőben, kívánom hogy teljesüljön! :D

Puszika!
Jók legyetek! :D
Vendég

Sziasztok, jó reggelt!

Na, szóval én csak Karácsony után szerettem volna leírni (BABONÁBÓL - ez az én hülyeségem, megjegyzem talponjáró realitás vagyok egyébként), hogy túl vagyok az első (és remélem utolsó?!) inszemen.Bár néhányan, akik a Kaális topikot olvasgatják (igaz Anyoo, Lafi?) már tudják. Karácsonykor kell tesztelnem, úgyhogy drukkoljatok.
Elkezdtem leírni a történetem, de kitöröltem, mert itt mindenki hasonló cipőben jár, a lényeg, hogy több, mint egy éve szedem a metet, helyrerázta a hotrmonjaimat, működik a szervezetem, baba mégsincs. Eddig adtunk időt magunknak, és bízunk benne kis segítséggel sikerülni fog!
Nálunk például a férjem hallani sem akar öribabáról, megbeszéltük, hogy ez az út (inszem, lombik) mindkettőnk számára járható, mindketten el tudjuk fogadni. És ez így van jól. Több, mint három éve vártunk, mostanra ért meg ez a döntés bennünk.
Mindenkinek szíve, joga mikor és hogyan dönt, és senki sem lesz jobb vagy rosszabb a topicon, ha ezt az utat választja. A saját lelki békénkről van szó! Tanácsot lehet kérni, de megfogadni nem szükséges!

Összebújós :wink: , békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

ui: Meglepődnék, ha + lenne, eléggé - ak az előjelek, de tudjátok, a reményhal.
lyutka

Sziasztok!

Hűűűű... van még a hangulatban ennél lejjebb is, vagy ez már a mélypont? :(

Lyutka!

Drukkolok Neked! Írj azonnal ha a zebra beállt a fa alá! :D

Pogika!

Mit is mondjak?! Talán annyit hogy kár ezen dühöngeni, megkeseredni, mert az hogy mi mit gondolunk egyáltalán nem változtat a Ti életeteken. Remélem jól sikerül a karácsonyotok és még véletlenül sem fogsz erre gondolni! :(

Rambóka!

Én megértelek Téged is, és nem örülnék neki ha nem írnál ide többet. Szerintem is lehet ugyanúgy, vagy úgyabbul akarni a következő babát. Már előre sajnálom, hogy max. 2 gyereknél nem valószínű hogy többet szülhetek, sajnálom hogy ha sikerül valaha is egyáltalán, akkor is csak kétszer lehet részem ebben a csodában.

Viszont, ha már, akkor el kell mondanom hogy én kicsit fájlalom hogy a babás PCOs anyukák elhúztak észak felé és csak elvétve dugják ide az orrukat. Néha szükség lenne a tanácsaitokra, hiszen Ti már átverekedtétek magatokat ezen az egészen... :?

Nah, megyek reggelizni, függönyt varrni, takarítani, mosni, főzni. Nálam a mai nappal elkezdődött a visszaszámlálás karácsonyig. :D
Tegnap dekupázsoltam képkeretet. Kicsit viccesnek tartom hogy életem első dekupázs képét a Férjem volt feleségének csináltam, mert Kata elfelejtett az anyjának ajándékot csinálni még itt volt, uh rám maradt ez a nemes feladat. :shock: Hiába, ha az embernek gyereke van... :D:D:D

Cupp!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!
Pogika, én nem hülyéztelek le azt írtam, hogy nem éreztem jól magam a bőrömben a hozzászólásodtól, de szó nem volt arról, hogy lehülyézzelek és főleg nem akarok meggyőzni senkit, hogy lombikozzon (mint írtam én is tele vagyok kétségekkel), és soha nem vártam senkitől, hogy ezért a döntésemért hősként nézzen rám! Szerintem mindenki nagyon kedvesen és őszintén írt, ezért nem értem a kirohanásod:-( És nagyon jól tudom milyen nehéz azt a döntést meghozni, hogy nem megyünk lombikra mert egyszer már meghoztam ezt a döntést a Met előtt, és most is úgy vágok bele, hogy ha azt mondják nem használt a met akkor nem lesz lombik se júniusban sem azután, és nem lesz még csak stimu sem, és örökbefogadás sem ennyi, finito!
Vendég

Mivel ma vagyok utoljára gépközelben Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!!!
Vendég

juj, lányok...micsoda forrongások :)

írok ide is, oké :wink:

szóval, az én hülye eszmém, hogy optimizmus :) szóval, látni kell a kiutat és sikerülni fog. kinek így, kinek úgy...mi, akik a másik topicba többet írunk (sajna nincs időm mindig ide is írni, de olvsaok) megjártuk ezt az utat. mi is átéltük. :)
és jönni fog az a baba, de türlemesnek kell lenni,. az a legnehezebb.
egyébként én -mivel régen írtam, lehet sokna nem tudják- 2 hónapnyi metformin szedés után estem teherbe. de előtte 120valahány napig nem volt mensim....elkezdtem a metfromint, keméyn diétát, mozgás, odafigyleés, optimizmus.....végül duphaston, hogy legyen mán vmi....ja, és kétnaponta szex :) és amikor mentem kontroll hormonlaborra, olyan eredményeim lettek,hogy elképedtem. és ott derült ki,hogy babás vagyok. emlékszem itt találgattuk a csajokkal, hogy mi a franctól lehet ilyen magas a progiszintem.
úgyhogy kitartás!!!! erő legyen veletek :)
de elkezdtem most megint az adimetet, januártól a diétát. és megint jöhet előlről minden. mi is szeretnénk még babát, és rmeélem össze fog jönni. de a pcos-ból kiindulva megint kell majd küzdeni (vagy nem...ki tudja...). de én örülök, hogy egy manó már összejött. és mindnekinek ezt kívánom!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok,

remélem hozzám hasonlóan kiírta magából mindenki minden ,,haragját, sérelmét, kétségét, félelmét,, és most már mindenki megkönnyebbült! a ,,vitához,, nem akarok többet hozzászólni.

még annyit, h hiszek a sorsban és a véletlenekben egyáltalán nem. pont tegnap kaptam egy mailt attól a lombikos ismerősömtől, akivel a minap példálóztam. olvasva a levelét , majdnem elbőgtem magam örömömben. 35 éves és kb 10 éve küzdenek. ezt írta:
[quote]K írta:öszönöm mi is jól vagyunk.Hétfőn voltunk genetikai UH-on, doki szerint a bébi jól van, mindene megvan, és minden jó, már a 20. hétben járok. Addig, bár orvosi szavak szerint nincs mit aggódni, már csak meg kell nőnie, én mindig idegeskedek valamin, messze van még május eleje....
Nekem is mindenki mondta a nagy okosságokat, hiába mondják, de abban lehet igazság, hogy próbálj meg nem nagyon görcsölni, látod nekem is akkor sikerült, amikor már "feladtam", úgy mentem el az 5. lombikra, hogy még becsületből megpróbálom, hogy pár év múlva ne tegyek magamnak szemrehányást, hogy nem próbáltam meg mindent. Lehet, hogy az is segített, hogy "beletörődtem", hogy "nekünk csak örökbefogadott gyerekünk lesz", és tessék itt a saját bébi a pocakban....

én a témát ezennel befejeztem. :wink:
pusz mindenkinek! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Lyutka megy a drukk++++++++++++++++++++++++++++++++
és mi az, hogy - előjelek????nekem semmi előjel sem volt!!!
Vendég

BOLDOG, BÉKÉS, BABACSINÁLÓS, BABAVÁRÓS, BABÁZÓS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!

Kép

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Monee, köszi!

Lafi, a - előjelek már az inszem előtt megvoltak, mindketten totál megfáztunk és még azóta sem kecmeregtünk ki belőle, ma reggel óta pedig olyan mensis-görcsölősen fáj a hasam. :( :? :)
27-én tesztelek - ha addig nem jön meg.
lyutka

Lyutka!!! :lol:
27-én van a szülinapom, hátha szerencsét "hozok" neked!;-) jaj, és a megfázásra direkt mondják, hogy jó mert a szervezeted így a náthával törődik és nem azzal, hogy kilökje a babucit, ez elég póriasan fogalmaztam meg, de ezt már több helyen is olvastam, szóval szerintem:+++++++++++++ lesz az a teszt!:lol: :lol:
Vendég

Kedves Tücsi!

Mivel nem leszel gépközelben 27-én, ezért nagyon boldog szülinapot kívánok előre is!
Próféta szóljon belőled!
lyutka

Lyutka, ha figyelmesen olvasod a Kaális topikot, akkor láthatod, hogy Harcika írja mindig, hogy direket jó a felfázás, íhogy Tücsi is írta! :wink: Szóval pozitiv gondolkodásra fel!
Vendég

TÜCSI: ELŐRE IS BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Kép

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Lyutka, Czinkeb!:-)
Köszönöm szépen! :oops:
Vendég

Lafi ok, igazad van...
lyutka

czinkeb.: Szia Ítram Neked pü-t, remélem ezt már megkaptad, ha nem sikíts.
fandi

Sziasztok!

Mivel nem tudom, hogy jövök-e még addig,

kívánok mindenkinek örömteli, békés, szép Karácsonyt és nagyon boldog új évet!

Kép

Kép

Kép
anyoooka

Kép

Mindenkinek kívánok ilyet hamarosan, legyen ez az én ajándékom!

Kicsit giccses és béna, de a szándékot nézzétek jó?? :oops: :oops: :oops:
Szép ünnepet mindenkinek, nem tudom, hogy fogok-e még jönni az ünnepekig!!!

Millió ölelés!
Vendég

Kép

Sziasztok Lányok!

Én is szeretnék békés, nyugodt és boldog Karácsonyt kívánni!

Csak a jóra koncentráljunk, többnyire diétás kaját együnk és ha lehet sokat mozogjunk az ünnepek alatt! :lol:

KépKép
charlott

Monácska! Ez nagyon édes! :lol: :lol: :lol:
köszönjük az ajándékot, remélem, itt mindenki kap belőle! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Mona: Nagyon tetszik ez az ajándék-poci :lol: Ilyet mindenkinek :)

Ide is beírom, amit a másik topikba:

Látom, vannak néhányan, akik már nem biztos, hogy az ünnepek előtt be tudnak nézni a topikba. Ezúton szeretnék nekik is nagyon boldog karácsonyt és sikerekben (babákban ;) ) gazdag új esztendőt kívánni!

Kép

Kép
bettica

Mit mondjak?
Sírnom kellett kicsit miközben visszaolvastam. És nem azért, mert bárki is megbántott volna, csak elfogott a szomorúság.
Pár nappal ezelött én is leírtam, hogy most miért nem megyek lombikozni vagy inszemezni. Nem gondoltam, hogy ezzel másokban rossz érzéseket keltek. Bizony akaratlanul is megbánthatunk másokat.
Az örökbefogadást is írtam, mert komolyan foglalkoztat minket a gondolat.
Nem a vitán szomorkodtam, hanem az emberi sorsokon amik közben kirajzolódtak!
A vita szerintem jó volt és kellett. Úgy sem mondhatjuk el lépten nyomon mi nyomja a szívünket, hogy miért nem vagyunk a régiek? Hol tehetnénk ezt meg ha nem itt? Úgy érzem kicsit bölcsebb lettem a hozzászólásoktól amiket ma olvastam.

Lona
lona1

Monácska!

Köszi-köszi az ajándékot!!
Szuper a kép! :D

Boldog, Békés Karácsot Kívánok Mindenkinek!

Lona
lona1

Örömökben Gazdag Ünnepeket kívánok Nektek!Kép pusza:Andi Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Ezt a kis mesét nektek küldöm szeretettel!

Mindenkinek áldott szép ünnepet kíván: Norka

A másik Télapó

- Apu, te most ideülsz a ládára!
- Dehogy ülök! Eszem ágában sincs!
- De amikor játszunk!
- Játszunk? Ezt eddig nem tudtam. És miért kellene nekem a ládára ülnöm?
- Mert te leszel a szegényember.
Na persze - gondolom -, mi sem jellemzőbb a szegényemberekre, mint hogy ládán ülnek.
- És te mi leszel?
- Én a Télapó.
Ez nagyszerű! Igazán rám férne már egy kis ajándék. Leülök a ládára. Szegényember vagyok.
Télapó előrenyújtja a kezét, és vészjóslóan búg. Úgy látszik, ez egy búgócsigával ötvözött Télapó.
- Remélem, Télapó, jó nehéz a puttonyod - mondom bizakodva.
Abbahagyja a búgást, a kezét leereszti.
- Milyen puttonyom?
- Amiben az ajándékokat hozod.
- Ááá - nevet a tudatlan szegényembereknek kijáró fölénnyel -, én nem az a Télapó vagyok. A másik!
- A másik? Melyik?
Újra búgni kezd, a keze fönn. Búgás közben mondja... mit mondja?!... sziszegi:
- Ebben a zsebemben - a jobb zsebére üt - van a jég meg hó - a bal zsebére üt -, ebben a hideg, téli szelek - egyik mellényzseb -, ebben van a dér - másik mellényzseb -, ebben meg a zúzmaranéni.
Én oktondi! Még hogy búgócsiga?! Nyilván a hideg téli szelek búgnak a zsebében. Vagy a zúzmaranéni. Egy zúzmaranénitől minden kitelik.
A konyhában érezhetően csökken a hőmérséklet, a födőtartón egy piros födő fázósan megrezzen. Összébb húzom magamon az ingem.
- Még szerencse, hogy nincs több zsebed - mondom, és vacogok egy kicsit.
- Ne beszélj annyit, szegényember - süvíti Télapó -, mert kieresztem a jégt és a hót.
Nem is tétovázik: kiereszti. Szép nagy pelyhekben hullani kezd a hó, a mosogatón és a gázcsöveken hegyes jégcsapok híznak. Didergek.
- Ha ezt előre mondod, melegebben felöltözöm.
Télapó kutyába se vesz, a másik zsebéből előzúgnak a hideg téli szelek, füttyögnek a konyha egyik sarkából a másikba, cibálják szegény pletyka gyerektenyérnyi, cirmoszöld leveleit, behuhognak a konyhaszekrénybe, megzörrentik az evőeszközöket, és hordják, hordják a havat. Ülök térdig hófúvásban, az ingem alá - megannyi tűszúrás - hópihék száguldanak. És mindez nem elég, kiszabadul a dér is, fehérlik a hajam, a bajszom, és ajjaj, jön már zúzmaranéni is, rám telepszik, olyan a testem, mintha ezüsttel volna bevonva - már amennyi kilátszik belőle a hóból.
- Látom, szegényember, súlyosan fázol - mondja elégedetten Télapó.
- De még milyen súlyosan - motyogom elkékült szájjal -, lassan a szívemen is jégcsapok lógnak.
Télapó ezen elgondolkozik, mereven néz, talán a jégcsapos szívemet próbálja elképzelni. Na itt az alkalom - gondolom -, és nemhiába vagyok szegényember, már mondom is, mint Tiborc:
- Akármennyire is a másik Télapó vagy, mégsem szép tőled, hogy csak havazod, jegezed, szelezed, derezed és zúzmaranénized a szegényembert. Valami jó, valami szegényembernek-való azért akadhatott volna egyik fránya zsebedben. Jaj, megfagyok!
Tényleg, kezem-lábam egy-egy érzéketlen kődarab, a fülem egyetlen szúró fájdalom. Egy jegesmedve sem bírná ezt a rémületes telet.
- Na várj - mondja Télapó -, ebben a zsebemben is hoztam valamit. Szegényembernek-valót. - Az inge zsebébe nyúl.
- Mi az?
- Téli csillagok.
Felszikráznak fölöttünk a téli csillagok, csupa sziporka, csupa ragyogás a konyha mennyezete. A hideg most is csontig ható, szegényember szívéről nagy koppanással mégis lehullik egy jégcsap. Hát emlékszik rá! Tavaly télen nézte Télapó és szegényember együtt a téli csillagokat. Mert télen a legcsodálatosabb a tiszta, csillagos ég. Csak kevesen tudják, mert kinek van érkezése nagy hidegben csillagos eget bámulni? Télapó meg a szegényember tudják. Igen ám, de akkor füles sapkában voltunk, bundás csizmában és télikabátban. Úgy könnyű!
- Ez nagyon szép tőled, Télapó - vacogom maradék erőmmel -, de csak annyit értél el vele, hogy díszkivilágítás mellett fagyok meg.
Lép felém egyet.
- Mit is mondtál, miből raktatok nagy tüzet hideg teleken amikor gyerek voltál Rácpácegresen?
- Rőzséből - nyögöm, és a dobhártyámon már dörömbölnek a fagyhalál bimbamjai.
- Azt is hoztam! - kiált Télapó.
- Mit?
- Rőzsetüzet.
- Már hogy hoztál volna, kedves Télapó, amikor nincs is több zsebed?
- De-de! - mondja büszkén, és megfordul.
Tényleg! A farzseb!
Kedves szülők, csak farzsebes nadrágot vegyetek a gyerekeiteknek!
Előveszi a farzsebéből a rőzsetüzet, elém rakja.
Eszi a láng a vékony ágakat, a ropogás boldog szimfónia, a téli csillagokig csap fel a rőzsetűz. A szegényember mohón előrenyújtja elgémberedett kezét, elpárállanak róla a havak, jegek, derek és zúzmaranénik, az északi-sarki konyha vöröslő fényben dereng.
- Te nem fázol, Télapó?
- De, egy kicsit én is.
- Akkor gyere közelebb.
Közelebb jön, leguggol a tűz mellé, ő is a láng felé tartja a kezét.
- Jó meleg - mondja.
- Ühüm - bólint a szegényember.
Melegszenek.
Vendég

Sziasztok!

Először is engedjétek meg, hogy Boldog, Békés, Szeretetteljes Ünnepeket és Sikerekben és Nagy nagy örömökben - legyen az Anyai, Babátváró....... - gazdag Új Évet kívánok Nektek és Családotoknak egyaránt!!!!

Van valakinek tapasztalata jós teszttel? Mennyire "igaz" nálunk?

hajni...
Budaörs

Békés Karácsonyt és 2 csíkosban gazdag, boldog Új Évet kívánok!

Kép
apple

Szia Hajni!

Mi az a jós teszt? :shock:

Monee

Monee

monee85

Monee:
http://babatervezok.otthona.net/LH-teszt.shtml
Arra lennék kivi nagyon hogy nálunk ez mennyire lehet igaz?
Valami rémlik, hogy valaki itt a fórumon már csinált ilyen jóstesztet, de nem tom már ki volt. Bár lehet hogy rosszul emlékszem.

hajni...
Budaörs

Hajni!

Jahogy, jahogy! :D
LH teszt. :) Itt használtak jó páran már, elmondják majd a tapasztalatokat. Szerintem ez nálunk is működik...

Monee

Monee

monee85

Békés, boldog ünnepeket kívánok Mindenkinek!

http://www.youtube.com/watch?v=Niwk6hiu ... re=related
Vendég

Szia Hajni!

Egy halványcsíkos jós teszt még nem jelent semmit.
Ha többet csinálsz és naponta erôsödik akkor az jót jelent :wink:
feltéve, hogy elötte volt már peteérés, mert ha nem akkor a peteérést jelzi.
Melegszik a helyzet?

Lona
lona1

Szia lona!

Igazság szerint magam sem tudom hogy most mi is van. Mert amint látod 51.nap, piri sehol, kb. 2hete mensiszerű pocifájás néha, cicik feszülnek és már itthon is kell melltartó mert különben nem jó érzés, többször is volt fészekszurka és tojcsifehérje amit nem tudok hova tenni hogy ilyen soxor van. Hőt nem mérek mert nem alszom valami jól éjszakánként, ideges vagyok........ vagyis inkább türelmetlen.Meg is voltam fázva.... Csak hülyeségből csináltam meg reggel az lh-t merthát ugye a jóstesztet akkor kell a peteérésre meg este. Szóval azt sem tudom biztosan hogy volt e pé-m. :( CSak kivi voltam.

Ne kövezzetek meg, de még nem vettem be a norcolutot! Nem azért mert baba lenne, mert szerintem tutkó nincs, kiindulva a fennt leírtakból, hanem mert ha bevettem volna akkor tuti szilveszterkor jönne meg, azt meg nem szeretném mert megyünk Mezőkövesd,Zóryfürdőre. Uhogy csak jövőre pirizek, akkor meg már kikuksizum hogy úgy jöjjön meg hogy a 3. napon l tudjak menni vérvételre, mert jan.24.-én megyek kontrollra Tűűhöz.

hajni...
Budaörs

Egyébként nem halványka a csík a jósteszten hanem elég erős, de nem annyira mint a kontrollcsík.

hajni...
Budaörs

Szia Hajni!

Akkor ez bármi lehet!
Jóst tüszôrepedés után 10. naptól érdemes nézni és egyre erôsödik ha terhességet mutat. Csináltam már, eléggé látszódott a teszt csík, de nem volt erôs és halványodott, nem is voltamterhes. Biztosat egy terhes teszt mondana neked. Ha negatív akkor vagy megvolt már a tüszôrepedés vagy lesz. Érdemes lenne továbbra isLh tesztelni, hogy lássd mi történik éppen. Ha terhes vagy azért, ha peteérésed van azért , nem lesz szükséged a norcolutra!

Lona
lona1

[/b]

Sziasztok lányok!

Békés, boldog karácsonyt kívánok Nektek!
Reményt és kitartást és bizakodjatok és ne görcsöljetek!
fandi

sziasztok!

Karácsony készül emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súróljátok föl lelketek,
Csillogtassátok kedvetek
Legyetek újra gyerekek,
Hogy emberek lehessetek!
BOLDOG Karácsonyt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
lecso

Mindenkinek Békés , Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Kép

"Ha az élet citromot ad................csinálj limonádét!
árnika

Kedves Lányok!

Áldott Karácsonyt kívánok Nektek! Kívánom, hogy megkapjátok a legnagyobb ajándékot, amiről álmodtok!

Kép

Kép
mamint

Sziasztok!

Minden kedves topiktársamnak és családjának szeretetteljes, boldog karácsonyt kívánok!

Pusszancs: Bettica

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?