Sziasztok !
Én még új vagyok itt, de meg szeretném osztani veletek a lányommal történteket.Neki egy 8cm -es haemangioája van a popoján. 2008.0705-én megszületet császármetszéssel másnap mikor tisztába akartam tenni láttam egy 1,5centi átmérőjü kis foltot. Szóltam a nővéreknek és ők sak annyit mondtak beleirjákaz adatlapjába,na ez elmaradt.
Amikor haza engedtek minket eljött a gyerekorvos és azt mondta 1 éves korára elmulik.Eltelt egy hónap és vittük tanácsadásra addigra diónyi voltmár akkor is csak ezt tudták mondani mjad elmulik.Majd mikor 2,5 hónapos lett egyik tisztába tevés alalmával kicsit véres volt a pelus a folt környékén addigra már a foltban 2-3 fekete folotcska is volt . Elmentünk egy sebészhez akit a gyerekorvos ajánlott,ő azt mondta kifekélyesedett , mert elkezdet viszafele fejlődni, kenjem merkobromidival és kössem le gézlappal,majd az behámositja.Rá másfél hétre mentünk reggel kötözésre a kórházba a sebészhez és ömlött belöle a vér ahogy levette a kötés. Azonnal vitték a műtőbe elégették az a picirészt , majd du mehetünk haza. Egy hónapig semmi különösebb nem törtnt minden reggel mentünk kötözésre.Majd okt.31-én azt mondta a doki bekellene feküdnöm vele , mert két napja kötéscserénél spriccelt belőle a vér.Oké befekütünk mondván ott jobban eltudják látni , na ebből semmi nem igaz napi egy kötözés volt igy is és egész nap nem is nagyon foglalkoztak vele, azt is nekem kellett kiharcolnom ,hogy megmutassam gyerekorvosnak , mert sápadt voltés vérszegény ,ő azt mondta ,hogy vas+ c-vitamin ha vérzik még tranzfúzió. Ez volt szerdán , hétfőn megtörtént az 5-dik égettés ,hogy ne vérezen ( amig bent voltunkmásfél hétig 5 -ször égették neki el a vérző részt) az nap telefonált a doki a Tasnádi profnak ,hogy mi a helyzet a kislánnyal ő azt mondta kapja meg a vért és szerdán du.2 -kor vár minket a Heim Pál Kórházban.
Kedden megkapta a vért vagyis Szerda hajnali2 kor délbe meg mentünk fel pestre betegszállitóval. Ott megnézte a profeszor úr és a Szalai drnővel együtt úgy döntöttek fel veszik a Barbit a bőrosztályra.
Ez volt nov. 12-én. ott kenetett vettek a sebből. has uh és koponya uh csináltak és szemfenék vizsgálatot de minden negativ lett . Vér vettek töle kétszer is .ugyan ugy csak merkobromidival kezelték és napi kétszer háromszor volt kötés csere nála. talán az egy hét alatt kétszer ha vérzett. November 20-án haza engedtek minket mondván itthol is eltudom láttni én is és biztos ,hogy jobban gyógyul itthol. megmutatták hogy kell kötöznöm napi kétszer csak.lemosott kellet haszálnom hogy tiszta legyen a seb+ftőtlenitő.december15 ig hetente kétszer jártunk fel. Majd legközelebb csak jan.15-én kellett mennünk.Akkor volt még egy pici seb a folton. Febr 23-án már csak fél centi sebb volt d még mindig kötöznöm kellett. Ápr -bna mikor voltunk akkor már teljesen gyógyult volt és csak a kaki miatt kellett kötöznöm , akkor azt mondta adoktorúr ,hogy majd ősszel menjünk , fürödhet nyugotan akár a Balatonban is.Most voltunk kontrollon november 16-án és azt mondta doktor úr és a Szalaidr nő hogy nem kell már kötöznöm mert nagyon szépen hegesedik/det, csak pelenkáskor után kell emnnünk és elkezdik kenőccsel eknni és nem kizárt a lézeres kezelés se. Ha magától nme kezdene vissza húzódni.
Köszönöm hogy leirhatam nektek mindezt, mert ti legalább megértittek min megyünk keresztül nem ugy mint mások. Elakartam mesélni nektek ,hogy sok orvos mennyire tudatlan ezzel a betegséggel kapcsolatban. Sziasztok
Így nézz ki most kb.
Barbika és a kisfiam Banduci szti