Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Névtelenek! Elmondanátok, mi volt a probléma a Szabóval? Én nála tervezek szülni, most még csak az 5. hétben vagyok, de van valami rossz érzésemKép Légyszí írjátok leKép
Kaktusz

Ha rossz érzésed van, akkor szerintem keress másikat, még akkor is, ha senki nem ír-mond rosszat róla. A szülés annyira bizalmi kérdés, és annyira meghatározó egy egész életre, hogy nem mindegy, mi hogyan alakul. Szerintem a Sz. túlvállalja magát, rengeteget kellett várni rá. Olyan orvos meg nincs, aki megér 2-3 óra várakozást úgy, hogy utána a legalapvetőbb dolgokra nem figyel oda, amik a bajt jelzik.
Velem nagyon felületesen viselkedett, nyilván ez a túlterheltsée miatt is van, de 1. terhességnél csak utólag okos az ember.
És kérek mindenkit, akinek más a véleménye, ne hazudtoljon meg, hogy "de a Szabó így meg úgy". Van, akinek nincs komplikációja, és fel sem tűnik a felületessége az udvariassága mögött, de nekem nagyon nem vált be, objektív dolgokat cseszett el (elnézést), úgyhogy én személy szerint nagyon rossz véleménnyel vagyok róla.
Névtelen

Kedves Névtelen!

Nem akarok erőszakoskodni, de nagyon örülnék, hogyha leírnád, a konkrét esetedet. Nekem is volt problémám ez a második terhességem, és nem akarok és nem is tudok kockáztatni.
Plíz, oszt meg velem, mi volt a baj.
Kaktusz

Gumicukor!

Nem tudom Mészáros doktor magánrendelői paramétereit. A 12. hét után, amikor szóba került a kérdés, annyit kérdezett, hogy a kórházba szeretnék-e menni a továbiakban is külön időpont alapján, vagy az Istenhegyi Klinikán lévő magánrendelőjébe. Mivel a kórházat választottam, ennyiben maradtunk. Azt mondta, hogy a magánrendelőben 7000 egy alkalom. Szerintem a legegyszerűb, ha felhívod.

Üdv
Anita
Névtelen

Hello!

Van valakinek infója Gozár doktorról? Úgy tudom, elég új, nemrég óta dolgozik itt a Kútvölgyiben.
Várom a véleményeket, köszi,

Barbara
Barbara

Köszi Anita!

gumicukor
gumicukor

Kaktusz!

ha ideírod a mail-címedet, akkor privátba szívesen megosztom veled, hogy mi volt. nem akarom untatni a többieket és mivel járóbeteg-rendelésre még most is oda járok(máshoz), ezért maradok inkább névtelen
Névtelen

Titeket olvasva:
Sajnos az ember sok olyan orvossal találkozik, aki elfelejtette, vagy talán soha nem tudatosult benne, hogy milyen munkát végez. Olyat, ahol nem lehet hibázni. Hogy sorsokat, életeket dönthet romba egy-egy rossz döntéssel (most általában az orvosokra gondolok). Hogy mekkora felelősség emberekkel bánni, néha tényleg úgy érzem fel sem fogják. És nem csak a fizikai felelősség, hanem a lelki is óriási. Egy bátorító szó, mosoly mit jelenthet valakinek, aki kétségbe van esve, fél, aggódik. Az a fogorvos, aki lélekben már az esti partyn volt, miközben a fogamat fúrta-véste péntek este, szerintem bele sem gondolt, hogy rossz munkájával kínszenvedéssé tette a hétvégémet. Fel sem fogta, hogy nem egy vashordót foltozott meg.
Szóval ilyesmik jártak a fejemben, meg az , amit drága édesapám mindig hangsúlyozott: ..emberrel nem lehet szeretet nélkül bánni...
Barbara

Szia Névtelen! Igen, az alábbi e-mail címre várom nagyon a leveled:

kaktusz03@freemail.hu
Légyszí jelezd itt hogy elküldöd, mert nem nézem mindig. Nagyon nagyon köszönöm előre is.
Kaktusz

Kaktusz!
küldtem mailt!
Névtelen

Szia kedves Névtelen!
Nem akarok tolakodó lenni, de ha el tudnád nekem is küldeni amit Kaktusznak elküldtél, azt nagyon megköszönném, mert én is érintett vagyok a témában.
mocsika75@freemail.hu

Előre is köszi: Andi
Névtelen

mél ment
Névtelen

Kismocsoknak és Ritának gyereke lesz és a Kútvölgyiben fognak szülni???
(Kettővel feljebb!)
figyelmes

direkt megnéztem a vv honlapját. kismocsok 25 éves, akkor nem születhetett 75.ben, nem?
mégsem vagy elég figyelmes!
Névtelen

Köszönöm, hogy elküldted!

Andi (nem Kismocsok)
Névtelen

Halihó!

Fiatalasszony, én három gyereket szültem Szalay profnál és teljes mértékben elégedett voltam vele a terhességek előtt is, alatt is, szülés közben is, és azóta is. Az tény, hogy sokat kell rá várni, de én úgy megyek hozzá, hogy ez benne van, és ettől kezdve nem vagyok hajlandó idegesíteni magam a várakozás miatt.
Amit a megfejésről írtál, meglepett, én nem tapasztaltam ezt nála, igaz, már majd' egy éve voltam utoljára, de eddig ez nem volt szokása.
Ha esetleg bővebben megírnád, mi volt a gond, szívesen venném. Ha itt nem akarod, küldj mélt: jikka@freemail.hu

Sziasztok, Judit
jéjé

Szia Judit! A hangsúly nem is a várakozáson van. Ahhoz már hozzászoktam.
A kútvölgyi egy állami kórház. Többek közt az én TB-mből, meg adómból tartják fenn. Kincstári az összes eszköz, sőt kincstári a doktorúr ideje is amíg "szolgálatban" van. Innen kapja a fizetését.
A szabad orvosválasztási jogomat kihasználva mentem Szalay profhoz. Összesen kb öt percet pazarolt rám a drága idejéből, mert az összes többi vizsgálatot nem ő szokta ugye végezni.
A fenti körülmények figyelembevételével úgy gondolom, a megközelítőleg három óra várakozás és pontosan négyezer forint szerintem nemhogy túlzás, de erkölcstelen. Ja és egy kis kiselőadást is kaptam, csak hogy tisztában legyek a dolgokkal, miszerint a Kútvölgyi nem sztk. Kép (Nem bírom a dokik kioktató stílusát. Mintha azt gondolnák, hogy rajtuk kívül mindenki más fogyatékos)
Szóval megint másként hangzik a történet, ha az embert a magánrendelőjében fogadja. Merthogy természetesen ilyen is van neki. Hívhatott volna oda is. Legalább nem raboltuk volna egymás drága idejét. Szóval ebben az esetben jogosan kér fizetséget, és az ember számít is rá.

Röviden ez a történet. A részleteket elküldtem neked mailben.
fiatalasszony

Sziasztok!

Ez a kismocsok és Rita ügy hányigert keltő Kép

Ma megyek Uh-ra, ilyenkor mi mindent lehet látni (11 hét) nem tudom, de olyan kíváncsi vagyok Kép Legszívesebben privát Uh-val nézegetném egész nap.

A hétvégén megmértem magam, és a két héttel ezelőtti súlyomhoz képest 3 kilóval könnyebb vagyok. Pedig nem vagyok hányós és eszem rendesen. Azért furcsa, mert még sosem fogytam úgymond magamtól egy dekát sem.

Kedves Gumicukor, na ezt nem akartam, hogy valaha is ilyen véleményem lehessen, mint Szabó doktor úrról Névtelennek.

Szép napot,

Fruzsi
cinderella

Fruzsi!

Úgy éljek, nem értem, miket hordasz össze!
Mitől lett hányingered a terhességen kívűl?
Te tényleg azt hiszed, hogy KM-nak és Ritának lesz gyereke? Talán még azt is elhinnéd, hogy közösen hozták össze?
Mi a baj Névtelen véleményével?
A -3 kg-ot honnan fogytad? Nyaktól fölfelé?
Névtelen

Névtelen!

1. Például tőled van hányingerem.
2. Egy hozzászóláson belül reagáltam pár dologra. Arról, hogy a szürkeállományod ezt nem tudja befogadni és összekombinálni, nem én tehetek.
3. A KM és Rita körüli pletykákat nem én találtam ki.
4. Természetesen Rita megdugta KM-t, innen van a gyerek.
5. Névtelen véleményével semmi bajom. (Ha jól látom, nem te vagy annak a bekezdésnek a címzettje).
6. Ne bomlassz, és ne szój hozzám, főleg ne névtelenül.

Fruzsi
cinderella

Fruzsi!
Az én első ultrahangom fantasztikus volt. Kár, hogy csak utólag tudtam meg, hogy fel is lehetett volna venni videóra. Sajnos későn értesítlek (ha eddig még nem hallottad)
Mindent látni. A kis ujjacskáit, a fülét... Az én bátor fiam csak úgy bukfencezett a kamerának.
A fogyás klasz! Ne izgulj! Biztos csak több kalóriát égetsz, mint egyébként. Lesz még időd visszaszedni. Kép
A névtelen köcsögökkel meg nem érdemes foglalkozni.
borcsa

Kedves Bori,

Köszönöm a választ, és nem késő, rohanok kaziért Kép A Kútvölgyiben voltál? Remélem ott is fel lehet vetetni!!!
Megyek is!

Puszi, Fruzsi
cinderella

Persze, hogy a Kútvölgyiben. Asszem kérnek némi ellenszolgáltatást is, de nem tudom mennyit.
borcsa

SzaBori, Fruzsi!

Annak idején (közel két éve) én is kértem, hogy vegyék fel Ákost videóra az ultrahangon, és egy forintot sem kértek érte! Persze, ez azóta változhatott (elvileg), de most várandós barátnőm sem számolt be semmi ilyesmiről. Lehet, hogy orvosa válogatja, ki kér ezért pénzt?
Mészáros doktor - úgy tudom - nem kér.

Zsu
Zsu

Igazad van, Zsu, ingyenes.

Mészáros doktor ahogy belépünk az uh helyiségbe, már kéri is a kazettát, kapcsolja be a gépet. Kimerítően mindent megnéz, mindent megmagyaráz /!/, elmond, mindig hallgat szívhangot, nézi a méhlepényt, magzatvizet stb. és a végén odaadja a 3 db-os "fotósorozatot". Soha fel sem merült, hogy ezért fizetni kellene. Még az első 12 hétben sem, amikor "ingyen" jártam hozzá.

Fruzsi, nem akarlak "elkeseríteni", de nem biztos, hogy ilyen hamar látszani fog valami. Én is izgatottan készültem mindig, aztán csak 23. héten látszott, hogy kislány. Bár ez azóta sem lett "megerősítve", mert múltkor is szemérmes volt a kisasszony /?/ Kép

Anita
Névtelen

Csak a 3D-s UH videóért kérnek pénzt. februárban 2000 Ft-ot kértek.
Névtelen

Szép jó reggelt!

Oscar-díjas felvételek birtokában vagyok tegnap óta! Kép Nem került semmibe, Mészáros doktor pedig ari volt, mindent megmutogatott! Kép Nos, van két lábunk, két kezünk, két szemünk, és bár doki bácsi párom felkiáltására, miszerint: Ott van a kukija!, csak sejtelmesen mosolygott, otthoni vizsgálódásunk után biztosra kijelenthetem, hogy: kisfiú! (Ha nem, akkor kislány Kép )
Olyan gyönyörűséges volt, hogy elhatároztam, nemsokára elmegyek 3D-s ultrahangra, és majd amikor 6-7 hónapos lesz, akkor is. Csak félek, nem túl sok-e, nem árt-e az Uh, árt-e egyáltalán?
Olyan boldog vagyok, olyan szép! És nézett doki úr nyaki redőt is, az is OK. (1 mm).
Ilyen gyönyörűségesen szépet, mint tegnap, még nem is láttam, úgyhogy már a liftben eltört a mécses. Kb. 8 cm. És ennek a miniatűr emberkének teljesen emberke formája van! Halleluja! A kis drága!
cinderella

Az én dokim azt mondta, hogy nem bizonyított még sem az, hogy árt, sem az, hogy nem árt.
Ezért ő normális esetben a terhesség alatt négy ultrahangot csináltat, speciális esetekben többet, de nyolcnál többet soha.
borcsa

Fruzsi

Névtelen bunkókkal nem kell foglalkozni.

A 3D-s uh-t nekünk tavaly májusban 8000 Ft-ért csinálta a Kútvölgyiben egy doktornő (nevére nem emlékszem), ez volt a 31. héten. Sajnos pont úgy kuporodott össze Dani, hogy az egész felvétel olyan, mintha egy kis grillcsirke lett volna Kép
Ez a rendelőintézetben van és nem a kórház 5. emeletén, lehet ott is csinálnak, nem tudom.

Nekünk a 12. hét környékén látszott már a kis kukker, aztán a 18. héten is és utána tutira a 23. héttől lehetett jól kivenni. Kisfiam egyáltalán nem volt szemérmesnek nevezhető.

Nekem az volt nagy élmény, amikor először "szembefordult" a kis fejével a képernyőn, tisztára olyan fejformája volt, mint az apjának. És most meg különösen, még a hajuk vonala is uúgy rajzolódik mindkettőjüknek.

A sima uh-ért sosem kért pénzt Mészáros doki. Mi csak a szüléskor adtunk neki nagyobb összeget. A következő babánál viszont bizosan adunk a nagyobb vizsgálatok alkalmával, mert már bizonyított.

üdv és szép pocakos időszakot!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Rákócsi Ági!

Már régen járt itt, mikor várható ismét?

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hahó Gumicukor!
Ez aztán a telepátia, hogy éppen most kapcsoltam be a gépet. Nagy a "nyüzsgés" ilyenkor nyáron, kevesebben vagyunk a szabadságok miatt,a feladat pedig ugyan annyi. Ezért az ember örül, ha bedölhet este az ágyba, a melegről nem is beszélve: alulvezérelten működöm időnként.
Az elmúlt hetek hozzászólásait elolvasva, egyébként is úgy tűnik, nekem jelen pillanatban nincs hozzászólni valom.
Örülök a szépen fejlődő babáknak.
Jelentem: az alapítványunkba befizetett támogatásokból ismét egy nagyobb beruházást sikerült kiviteleznünk: a "B" szárnyon a fürdőszoba-WC egységet sikerült felújítanunk. Ajánlom Mindenkinek - aki éppen vizsgálatra jön hozzánk - nézze meg, érdemes. KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT!
Jó babavárást Mindenkinek!
Üdvözlettel: Rákóczi Ágnes
Rákóczi

Kép
cinderella

Kedves Zachár Erika szülésznő!

Ezúton szeretnénk Neked névnapod alkalmából sok boldogságot kívánni.
Velünk minden rendben, szépen fejlődünk.
Mégegyszer köszönünk mindent, főleg azt a sok segítséget, amit kaptunk Tőled a szülés alatt.
Boldog névnapot: Dóri és babája Botond (június végéről)
dodo

Kedves Rákóczi Ági!

Kérem, amennyiben lehetséges továbbítsa névnapi jókívánságaimat Szirtes Jánosné Erikának, aki tavaly július 2-án nagy segítséget nyújtott kisfiam születésénél! További szép munkát kívánok neki és hasonló elégedett mamikat!
Képeket Daniról a http://ocsidani.fw.hu oldalon lehet nézni.

Köszönöm a közreműködést!

Üdv:
gumicukor és dani (14 hónapos holnap)

Na

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Dóri! Köszönöm a jókivánságaidat. Nagyon szivesen segitenék a következő babátoknál is. pozitiv emléket hagytál magad után. Vigyázzatok egymásra, sok boldogságot neked és a családodnak is . Üdv.: Zachár Erika
zachár erika

Kedves Zachár Erika!
Kicsit megkésve (metségünkre most jöttünk haza a Tiszáról) de mi is szeretnénk boldog névnapot kívánni, és nagyon szépen köszönünk mindent! Mindíg nagy nagy szeretettel gondolunk rád!!!))))
Kriszta és Botond 2003.06.10-11
Névtelen

Kedves Gumicukor!
Továbbítom Szirtinek a jókívánságaidat.
Jó egészséget a babádnak és családodnak! R.Á.
Rákóczi

Kedves Kriszti!
Köszönöm, hogy gondoltál rám. Remélem jól vagytok.Jó egészséget és sok boldogságot nektek is. szeretettel: Zachár Erika
zachár erika

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, hogy mikor erdemes hivni a szuleszetet a Kutvolgyiben, ha az ember azt szeretne, hogy felvegyek a telefont? Nem birom elerni az orvosomat, mar 3. napja.
Névtelen

Szia Nevtelen!

Talán probald meg kora delutan 3 ora korul.
Vagy hivd oket kesobb es kerdezd meg mikor ugyeletes az orvosod, es azon a napon hivd delutan. Mert delelott biztos nagyon elfoglaltak.
Vagy legkozelebb kerj egy mobilszamot a dokidtol.
Sok szerencset!

J.
Névtelen

Koszonom, probalkozom
Névtelen

Nem tudja valaki a korhaz honlapjanak a cimet?

Elore is koszi

Bea
Névtelen

Én úgy tudom, hogy nincs nekik. Legalábbis én is már kerestem, de nem találtam. Mindenesetre engem is érdekel, ha valaki tudja Kép

Jövő kedden bevonulok a kórházba a 39. héten, hogy "szem előtt legyek". A hivatalos idő október 13., kíváncsi vagyok, mikor jön a lányunk Kép Majd utólag beszámolok, milyen volt a kórház és a szülés.

Anita
Névtelen

Sziasztok!

A szülészetre történő telefonálás ügyében nekem is lenne egy észrevételem. 6 éve járok már a Kútvölgyibe, ez idő alatt rengetegszer telefonáltam a szülészetre, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy sokszor a 15-20. alkalommal sikerült felvenniük a telefont. Az esetek túlnyomó többségében persze azért nem vették fel, mert dolguk volt. Igenám, de amikor a szülés előtti utolsó hetekben igen sűrűn jártam CTG-re, és amikor szülés után az osztály vendégszeretetét élveztem, nem egyszer tapasztaltam azt, hogy a kedves nővérkék trécselnek a pult mögött, vagy a mobiljukon igen "fontos" magánbeszélgetést folytatnak, és nem veszik fel a csörgő telefont. Ha mégis, azt olyan arccal teszik...
Ez csak akkor ciki, ha egy kismama csak így tudja elérni az orvosát, illetve az ügyeletes orvostól szeretne segítséget kérni.
Tudom, hogy nagyon le vannak a nővérek terhelve, de ERRE (IS) ODA KELLENE FIGYELNI!!!!
Arra is volt már példa, hogy a trécselő nővérkék mellett épp egy arra járó orvos vette fel a telefont. Érdekes, neki nem derogált! És még pofákat sem vágott hozzá.
Hiába, a magyar egészségügy gyönyörei kedvenc szülészetünket sem kerülik el..
Zsu
Zsu

Sziasztok!
A Kútvölgyis orvosokról és a vizsgálatok rendjéről szeretnék érdeklődni. Még nem vagyok állapotos, de időben szeretném megtalálni azt az orvost és kórházat, akinél a legnagyobb biztonságban lehetek. Úgy gondoltam, hogy ameddig nincs nagy hasam, járnék a kórházi rendelésre, amikor ez már fárasztó, mennék a magánrendelőbe. A kórházi rendelésre időpontot kell kérni? Ott kell fizetni? Mészáros doktorról sok jót olvastam. Sándor dr- hoz jár/járt valaki?
Krisz
chrisy

Az a furcsa, hogy en ugy emlekszem, hogy par eve belebotlottam egy ilyen honlapba, de most nem talalom. Lehet, hogy megszunt?

Kinel fogsz szulni Anita?

Bea
Bea

Szia Krisz!

En Meszaros dokit, Toth dokit es Vida dokit is tudom ajanlani (szemelyes tapasztalataim csak Vida dr-rol vannak). Szerintem valassz kozuluk es vagy menj el rendelesi idoben (nem kell bejelentkezni, a portan meg tudjak mondani ki mikor rendel Vida dr pl. most 29-en de.). A fizetes orvostol fugg, azt tudom, hogy Vida dr rad bizza, hogy adsz-e, de a tobbiekrol is irtak mar fentebb ilyen ugyben.
Sok sikert a babocahoz!

Reka
Reka

Szia Krisz!

En Meszaros dokit, Toth dokit es Vida dokit is tudom ajanlani (szemelyes tapasztalataim csak Vida dr-rol vannak). Szerintem valassz kozuluk es vagy menj el rendelesi idoben (nem kell bejelentkezni, a portan (355-1122) meg tudjak mondani ki mikor rendel Vida dr pl. most 29-en de.). A fizetes orvostol fugg, azt tudom, hogy Vida dr rad bizza, hogy adsz-e, de a tobbiekrol is irtak mar fentebb ilyen ugyben.
Sok sikert a babocahoz!

Reka
Reka

Zsu, maximálisan egyetértek veled! Hányszor láttam én is ugyanezt Kép Múltkor pl. reggel fél 8-kor CTG-re vártam, egyfolytában csöngött a telefon, nővérkék benn a hátsó kis szobában, az arra járó Tóth doktor vette fel a telefont. Kb. 10 percre rá ugyanez megismétlődött, akkor Mészáros doktor vette magának a fáradtságot, hogy felemelje a kagylót. Pedig csak egy kis odafigyelés kellene...

Én nagyon tudom ajánlani Mészáros doktort /nála szülök majd/, csütörtökön rendel 14 és 18 óra között a rendelőintézet 2. emeletén, nyugodtan el lehet hozzá menni bejelentkezés nélkül is. Egy látogatás semmire nem kötelez, megnézed, szimpi-e. Én is így tettem egy éve, aztán nála ragadtam Kép

Anita
Névtelen

Sziasztok,

egy kerdesem lenne. AMikor csaknem ket eve az elso fiamat szultem a Kutvolgyiben igertek, hogy majd lesz egyszer papás szoba is, ahová apuka is bejöhet kicsit családozni amig a mama szules utan benn fekszik. Most fogom szülni a másodikat, és feltűnt egyik nap, hogy a korábban nem látogatható részből (az üvegajtó mögül) kijött egy apuka zöld köpenyben. Ez azt jelenti, hogy már van ilyen szoba és lehet használni? Milyen jó lenne!
Valaki tudja mi a helyzet?
Előre is köszönöm
katuska
katuska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?