Új privát üzeneted érkezett!

Piroska, jól sikerült! :lol: :lol: Köszi :lol:
És gratula neked!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Bocsi, de nem bírom ki, muszáj feltennem ezeket is, egész délután a nagyágyban fetrengtek és hancúroztak a drágáim: :D :D :D

Kép

Kép

Találtam egy tök jó sütis oldalt:

http://web.oetker.hu/sutikodex.php

Üdv:
andibab

Sziasztok,

nálunk is beköszöntött a betegség, Lellének 38 C fölött van a láza, germicid kúpot adtam neki, most nézem folyamatosan a homlokát, tök forró. Milyen időközönként lehet kúpot adni, 4 óránként? Vagy tegyem be hűtő-fürdőbe, ha nem megy le vagy vigyük át az ügyeletre, itt van szemben a kórház, ajj annyira be vagyok most pánikolva...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Már fél 8tól alszik, ahogy szokott, de előtte nagyon sírt már vagy fél órája, megfürdettük, vacsizott, lázat mértünk, leöltöztettük, kúpot adtunk és alszik szépen. Mit kell ilyenkor csinálni, olyan tanácstalan vagyok.

Nircee, a díszmézeskalács tésztája nagyon kafi, épp most csinálom a házat, már csak a fél tetőszerkezete sül. Miután kihűlt olyan kemény, mint a kő. Már dísz is van egy jó pár, de kicsit kicsiknek találom, már csomó helyen néztem nagyobbakat, de sehol nem találok.

Na megyek megnézem a kis Mazsolánkat.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

pimpo

nyugi!!
azt szokták mondani 38,5 alatt nem is érdemes lázat csökkentni.....
egyenlőre várjál merre mozdul, ne kínozd hűtőfürdővel egyenlőre....azt ráérsz 39 körül, vagy ha órákig nem megy lejjebb...azért a kúptól is legalább egy óra..../függ a betegségtől, hogy milyen lázat produkál, van ami pillanatok alatt lemegy, aztán vissza, van ami masszívan tartja magát/
kúpra rá van írva biztos...már nem emlékszem
mi múltkor voltunk bajban Szonjánál mikor egész éjjel lázas volt és már nem mertünk több panadolt adni, mert, hogy négyet ír 24 óra alatt........de a doki azt mondta a nurofennel felváltva akát 6 adagot is adhatunk 24 óra alatt.......

nekünk spec a fél óra hűtőfürdőtől 38,9-ről 39,2-re ment fel és a gyerek tökre élvezte a pancsit éjfélkor...én meg sikítófrászt kaptam mikor megmértem...

kórházat szerintem felejtsd el......csak ha teljesen kidől...igaz most ez nehéz mert fáradt is...

rohanás volt a nap...az esti kürtős kalács sütésnek a suliban óriási sikere volt... :lol:

jó éjt
becsi
Iklad

Pimpoka, nyugi....
Becsinek igaza van, én csak 38 fölött szoktam kezdeni csillapítót adni.
Hűtőfürdőt még nem alkalmaztunk...talán nyáron, mikor a hátsó rágók jöttek, és árnyákban 45 fok volt... :?
Tegnap éjjel Szonja is lázas volt. Egyszer adtam neki Nurofent, aztán reggel. Éreztem, hogy meleg, majd azt is amikor már lejjebb ment. 38 alá csökkent, én ezzel már tudtam nyugodtan aludni. Délelőtt doki. Ne pánikolj, nekünk is nagyon lassan megy le, 1-2 óra. A germicidet 6 óránként lehet. Az összes többit is, a Panadolt is, csak az van rajta, hogy ha rövidebb időközönként, akkor is csak 4x mehet 24 óra alatt.
Az alvás pedig jót tesz, majd figyeld meg. Alvás közben tehetsz rá vizes törcsit. Kezére, lábára, nyakára szoktam.
És nyugodj meg...kórházba fölösleges menni.
Aztán írj, hogy alakul, ha még ébren leszel...

thenus

Sziasztok!

Szantre, a Márk példája megerősített... minekünk is tornáznunk kell, mert a csaj is utál hason lenni... mostmár erős leszek...
és Piroska... Dorka 280 ml-t evett este lefekvés előtt (200 ml cici majd pótlás... addig visított, hogy neki kaja kell amíg meg nem kapta... tegnap is volt kb ennyi, akkor nem mértem, hogy mennyit evett...) akkor mi asszem túlesszük magunkat... de most mit tegyek? Hagyjam, hogy sírjon?
Kaki - hőmérő, nekünk napi sok kaki van, mégis néha hőmérő kell, mert visít és húzza a lábát... de én sem szívesen, és csak ritkán, de most Andi története is elgondolkoztatott, tehát ezt is csak ésszel... (mondjuk pár napja már normálisan jön a cucc sírás nélkül, csak utána sírdogál - úgy gondolja, hogy a nagy meló után cici jár neki :lol: és mivel kb mindig evésidő előtt van kaki (meg még alatta is néha) ezért kapja is a vigaszt! Mondjuk nálunk pont a túl híg kaki okoz gondot... mondhatni hasmarsa van vagy 5-6x...
Andi, édes a családod!

Jutta

KépKép
jutta

Pimpoka!
Remélem nincs nagy gond Lellével! Tanácsot sajna nem tudok adni mert Dóri még nem volt lázas (kopp-kopp). De a többiekre számíthatsz!

Andi!
Nagyon ari a család!! :D

KépKép
tüccs

Andi:
nagyon édes képek, nagyon jóóók! :):):)

Pimpoka
mi van Lellével?

Jutta
280 ml nagyon sok szerintem

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy tudna-e nekem valaki segíteni nőgyógyász ügyben??? A kistarcsai kórházban sajnos nem ismerek senkit, de mindenképpen oda szeretnék járni és a második gyerkőcöt is terveim szerint ott szülném...

Segítségeteket nagyon megköszönöm!

KépKép

Sylvie
sylvie26

Szia, Sylvie!

Itt általában jók a dokik. :)
Én a Szentágothainál szültem, teljes mértékben elégedett vagyok vele, vannak többen az Erdélyi dokinál, őt sokan szeretik, a Szabót is. Van, aki Toldinál szült, ő is nagyon rendes, aztán van, aki Surányinál, vele is elégedettek, meg van itt anyuka, aki Várkonyinál szült. Van még ezen kívül Cseh doktornő, vele szemben is jók a tapasztalatok. Nehéz lesz a választásod, mert jók itt a dokik, elég jó a kórházban a szülészeten a felfogás. A szülésznők egyenesen csodálatosak. :)
Mikor lesz második gyerkőc?
Most megyek aludni, mert kettőkor vagy háromkor szeretnék kelni.

Jó éjt! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, tudom de szerintem tegnap is ennyit evett, csak nem mértem... és tegnapig nem kapott pótlást, úgy másfél órát sirdogált mire elaludt... :shock: :shock: :shock:

Jutta

KépKép
jutta

Köszönöm a nyugtató szavakat! Alszik és izzad nagyon. Tüzel a kis teste. Biztos megfázott vagy elkapta, anyósom és hugom is beteg volt, reméltem, hogy mi nem leszünk, de nem tarthatom búra alatt, hogy senki hozzá se érjen, mert elkaphat valamit.

Piroska, olvastam a lufifújót, elég nagynak tűnik, de még nem mértem meg. Azt hittem, hogy ráhúzom a lufit, pumpálom, aztán fújódik szép lassan, de az van, hogy lufi rajta, pumpálom, már a nyakát is befogtam, de nagyon szar, nem lehet visszatartani a levegőt, ami bement. De a buli szerintem az anyóséknál lesz, nagyobb a hely, mint nálunk, nekik pedig van kompressor, azzal megoldjuk. De köszöm, hogy megkérdezted.

Jutta, azta, Lelle pár hét múlva egy éves, de még soha nem evett ekkora adagot! Biztos, hogy hasmenése van? Az anyatejes babáknak híg kaksijuk van, legalábbis Lellének az volt, és majdnem citromsárga, nekünk ilyen korban, mint Dorka, napi 5-7 simán volt. Amikor cicizett akkor tuti rottyantott egyet.

Na lefekszem, biztos, hogy nem fogok aludni, de azért pihenek.

Holnap megyünk a dokibácsihoz.

Első nekifutásra a ház összedőlt, Apára bíztam, hogy tartsa, mert nekem csörgött a telefonom. Mire visszaértem, vízszintben volt a mű, mert nem bírta egyedül kezelni az összeomló ház helyzetét.

Valamint szuper glazúr recepteket várok, mert amit most kreáltam, elég gagyi...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Mondjuk Didri is sír, ha álmos, de azért az a másfél óra tényleg kicsit sok. Nem tudom...
Hason alszik? Didri úgy hamarabb elalszik, mint háton. Van légzésfigyelő, úgyhogy hason alszik és akkor sokat bír aludni egyben, sokkal nyugodtabb.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka,
nyugi! A hűtőfürdővel ráérsz ha 39 vagy afölé megy a láz. Ha adtál kúpot, akkor hagyd aludni, mert a lázcsillapítótól elálmosodnak a picik. Lehet, hogy reggelre meg semmi sem lesz már! Napi 4-nél többször ne adj lázcsillapítót. Ami viszont a legfontosabb: SOK-SOK-RENGETEG FOLYADÉK!!!!! És az is legyen hűvöskés (ne hideg). Akkor is, ha csak egy kortyot iszik egyszerre. 3 perc múlva megint megpróbálni itatni. Mi egyfolytában játszottunk Bogival, a nyuszi is ivott, a kutyus is, anya is, apa is, Roni is... Már kezdett víziszonyom lenni... A hűtőfürdő nem biztos, hogy a legjobb megoldás, sokszor csak a "hidegborogatás" használ, ami sokkal brutálabb megoldás, mert nem a végtagokat kell hűteni, hanem a törzset kell betekerni langyos-hűvös (nem jéghideg) vizes törölközővel.
Ja, és olvasd el amit az Egészségügyi Kiskönyvben írnak a lázcsillapításról!!!! Benne van minden!!!! (sokan nem is gondolnak rá)

Sylvie,
Üdv itt!
segítene a doki ajánlásban, ha megmondanád milyet képzelsz el. Legyen magánrendelése, vagy csak a kórházba járnál be? Fiatal-középkorú-idős? Nő-férfi? Aggódós vagy lazább? Stb...

Jó éjt!
andibab

Piroska, háton alszik mert hason üvölt... és ha véletlen bealszik akkor sem hosszan, mert ahogy felkel rögtön üvölt (hiszen hason van) háton meg már néha azt hiszem félálomból visszaaltatja magát...

Pimpoka, nem tudom, hogy hasmenésnek minősül -e... nem is zavarna csak FÁJ néha neki és már nem a szelek bántják, csak a kakival szenved. Mondjuk ma kisebb sírással, meg néha csak nyöszivel egész hamar lerendezte a dolgot...

Csajok, mikor lesz amúgy a napi 1-2 kakira átállás elvileg? Vagy csak hozzátápinál? Azért már várom, mert ma is 1x a kaki miatt kelt fel fél órával elavás után... és néha még mindig sírva jön ki a cucc...

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt mindenkinek! :)

Hihetetlen, hogy az idő hogy repül. Egy órája keltem és még nem tudtam tanulni.

Pimpoka:
mi van Lellével?

Jutta:
nálunk most van az átállás, bár most ha hetente egy kaki lesz, annak is örülni fogunk. Eddig lerottyantott, most meg imádkozom egy kakiért. Hát van ez így ....

Na, megyek tanulni...

Ja, lányok,
most, hogy kevesebbet alszom, mert tanulok, érzem, hogy nem annyi a tejem. Az is feltűnt, hogy ha iszom a szoptatós teát, akkor jobban van. Meg amikor látom, hogy már nagyon nem, akkor lefekszem egy órácskára és akkor megint termelődik. Szerintetek ki fogja bírni a cicim ezt a pár vizsgát még? Úgy gondoltam, hogy napközben indőnként alszom egyet és akkor tisztán látszik, hogy jobban van tejem. Csak azért kérdezem, mert ha nem, akkor én nem töröm magam, inkább nem tanulok, csinálok puskát, mindent elolvasok egyszer és kész. Kettesnél nincs jobb jegy, csak szebb jegy. Csak olyan nehéz, mert nekem mindig négyes felett volt az átlagom. Legalábbis az utóbbi öt évben. 18 évesen még nem érdekelt annyira, akkor nem :).

Mindenkinek szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

Pimpo!
Már újjat nem tudok írni,csajoknak igazuk van!Nyugi!Írj ha valamit tudtok! :!: :wink:

Andibab!
Sajnálom,hogy így póruljártatok!tényleg ha vesztek egy(gagyi)lejátszót,az megteszi!Megjegyzem nekünk kettő (gagyi)van és az mindenféle lemezt lejátszik ,ellentétben az Öcsém hiper szuper házimozirendszerével! :D :!: :wink: a csajok és "apa" nagyon édesek! :lol: :wink:

Piroska!
Gratula az 5-höz! :wink: :D Sok sikert a többihez! :wink: :!:
Hőmérő ügyben már leírtam a véleményem,mégegyszer nemfogom!A sírásban is,úgyhogy már csak sok kitartást teszek mellé!!!!! :!: :wink:

Jutta!
amit Piroskának itt már mindenki leírt (velem eggyütt)az neked is szól! :wink: :!: Az 1-2 kakira átállás az hosszadalmas folyamat!Nekem van,hogy Zsani is még kakil 2x 3x egy nap!De van,hogy csak 1x!!!Igazándiból akkor fog rendszereződni a kaki amikor a szilárd kajcsi felváltja a szopi nagy részét!!

Henus!
Sajnálom,hogy betegek vagytok,tudom milyen sz@r!Mi tavaly voltunk betegek(az egész család)karácsonykor és egész ünnepek allatt!Szonja pedig ugyan azokat a tüneteket produkálja mint Zsani egy pár héttel ezelőtt!!Zsani is a köhögéssel kezte és utánna jött a láz,2 óránkénti kelés stb.....!Kitartást és jobbulást nektek!Anyósod hazamehet az ünnepekre?Bár nekem volt 3x vesemedence gyulladásom és akkor én 2 héten át kaptam infuziót+injekciókat naponta 3-at!Így 3x 2 hetet korházban voltam,mindez nyáron és 18 évesen! :? :evil: Jobbulást neki,tudom milyen sz@r betegség! :cry: :twisted: :twisted: :wink:

Sylvie!
Üdv közöttünk!Edélyi dokit ajánlom!Ha több infó kell róla akkor megírom priviben,mert szerintem itt a csajok már unják az áradást róla! :lol: :lol: :wink: Három gyerkőcöt szültem nálla! :!: :D

Tegnap megvettük a fenyőfát!Normandot vettünk 12000Ft :shock: :!: De nagyon szép!Kidíszitettük Anettel (és Roli is besegített) a mézeskalácsokat!Nem lettek hiper szuperek,de szerintem nem is csúnyák4Mutatok egy párat! :wink: Kép
Kép
Kép
Kép
Ezeket Anett készítette!
Kép
Roli +Ani mű!
Kép
Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Tiop már gondoskodott a reggeli hangulatról a szépséges mézeskalácsokkal. :lol: Nagyon ügyesek voltak a gyerekek, a képeken láttam, hogy mindenből kivették a részüket. :wink:

Pimpoka, jobbulást Lellének! Milyen éjszakátok volt? Láz?

Henus, Szonjának is jobbulást kívánok!

Szantre, örülök, hogy Márk megkezdte a forgolódást és kúszást. Hamar be fogja hozni a lemaradását. :wink:

Piroska, a tejcsis dolgohoz nem tudok hozzászólni, de azt tudom, (és azt hiszem, hogy már említettem is Neked) hogy a szoptatós teától is fájhat a babák pocakja.

Andibab, jók a képek és tüneményesek a lányok. :wink:

Mano, a dobozban telefonálós Levi... Csúcs! :lol:

Bocsánat, hogy tegnap úgy kiakadtam, de ezt már el sem hiszem, hogy ilyen körülményesen megy nekünk ez a műtét dolog. Mikor végre találok egy jó dokit és kórházat, akkor kiderül, hogy mégsem... Nagyon tele van a hócipőm. A doktornőn pedig egész egyszerűen kiakadtam. Lehet, hogy én várok el túl sokat... :shock:

Verna, lesz babamuzsika? Mi biztos nem tudunk menni, mert holnap még ajándékokat szerzek be.

Sajna a karácsonyi vacsink is hiányos, mert nem kaptam se kacsacombot, se kocsonyahúst. Ma még próbálok szerezni, de ha nem sikerül, akkor jó kis szentesténk lesz... :cry:

Na... Eldugulok...
Vendég

El is felejtettem írni, hogy Laura azt mondja Sárára, hogy "ÁLA". Olyan édes és én olyan büszke vagyok! :oops: :cry: :lol: Tegnap kérdeztem Tőle, hogy "kérsz inni?", erre hozta a cumisüvegét. Minden nap valami új dolgot mutat be a kisasszony.
Vendég

Pilla!
Neked akartam még írni,hogy nagyon sajnálom a dolgot!Ilyen egy tetű országot,de tényleg!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry:
Laura nagyon édes lehet,ahogy próbálgat beszélni!Zsani Anettre azt mondja,hogy ANI!a távirányitót is próbálja kimondani valhogy így-táitató! :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi a dicséretet! :oops: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla:
tudom, említetted, szoptatós teát csak most iszom a vizsgák miatt (legalábbis rendszeresen, mert előtte néha ittam egyet-egyet, nem sokat, pont azért, mert mondtad, hogy gond lehet belőle), mert nem tudok eleget pihenni. De nem nagyon látok eltérést azóta, hogy iszom. Nem is fogok inni sokat, jobb félni, mint megijedni. Most egyébként nem is annyira a hasfájással van gond szerintem, inkább az lenne a jó, ha kakilna már. Ugyanis ha a kaki miatt fájna a hasa, akkor fröcskölt volna, vagy legalábbis nagyon jött volna a kaki, de nem, hanem csak szép komótosan :). Szóval szerintem nem fáj a hasa, vagy ha igen, akkor nem azért (gondolom én). De nem nagyon nyűgös szegénykém, csak ha front van, azért gondolom, hogy nem a hasa fájhat... Aztán ki tudja, próbálom kitalálni, hogy szegénykém mikor mit miért csinál, de még azért az elején járunk. Na, nem baj, a lényeg az lenne, hogy kakiljon már végre!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Annyi pszichológiát tanultatok, mondjátok már meg nekem, legyetek szívesek, hogy mi az a dogmatizmus kvóciens (DQ). Tudtok ebben nekem segíteni? Nagyjából megértettem, de azért jól jönne egy kis segítség....

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Tiop, nagyon szépek lettek a díszek!!! Én is próbáltkoztam tegnap, mert mára kellett volna már egy adag, de a házhoz készült ragasztót(simán tojásfehérje+porcukor) nem lehetett szép véknyan kinyomni, ezért abba is hagytam, mert egyébként is tök feszült voltam.

Viszont a ház állva maradt reggelre, de már bánom, hogy ragasztópisztollyal csináltam, most a tetőt már azzal fogom rátenni, úgysem eszi meg a kutya sem, inkább csak díszítésre használom a glazúrt.

Lelle már jobban van, igaz elég nyűgös, de most nem lázas. Éjszaka óránként keltem és néztem meg, hogy nem túl meleg-e, de hála égnek nem volt az. 7:10ig aludt, kicsivel kelt korábban, mint egyébként. A tápijából is valamivel többet ivott, majdnem 150 ml-t.
A dokibácsohoz délután megyünk, úgy szeretnék menni, hogy még tanácsadás végén, mert akkor még nincsenek ott az igazán beteg gyerekek, viszont én sem szeretném korábban vinni, mert nem szeretem, hogy ha egészséges rendelésre beteget hoznak. Majd előtte úgyis felhívom, mi a helyzet ott.

Na, megyek befejezem a házat, meg Apát elindítjuk a dolgozóba.

Piroska, a sok tejcsihez nyugalom, pihenés kell. Én most letojnám, hogy kettes-e vagy ötös-e, fontosabb szerintem inkább Didrinek a jó anyatej.

Henus, Szonjának jobbulást!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jóreggelt!

Pimpo!
Lehet, hogy Lelle kiizzadta a betegséget éjjel. :roll: Jó , hogy már nem lázas.

Tiop!
Szépek lettek a mézeskalácsok!! Ügyesek vagytok!
Jövőre már mi is beszállunk a készítésbe! :D

Giga!!
MIZU???

KépKép
tüccs

Az előbb teszek-veszek, és olyan furcsa csendre leszek figyelmes. Az én drága kislányom kihalászott egy kakis pelust, a tartalmát szépen szétkente a padlón, és meg is kóstolta. :shock: :evil: Jól lemosdattam és most bőszen itatom teával...
Vendég

Háááát, sajnos a gyerkőcök csinálnak néha ilyet :?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla,
Kb ennyi idős koromban én ugyanezen "festékkel" a tapétás falat kentem ki... tehát jobban jártál, mert a padlót le tudod mosni! :lol:
Saját kakijától meg (szerintem) nem lesz baja...

Ja és ettől a giga kajától nem lett rosszul éjszaka - pedig ettől féltem... csak fél 8-kot halál éhesen kelt... mondtam is neki, hogy amit tegnap betermeltél attól délig is aludhtaaál volna! :lol:

Piroska, tényleg pihi kellene... és a szotatós teával meg vigyázz, a sima folyadék is madjnem olyan jó! MEg van vmi homos bogyes és egy recept is... nálam mintha működnének... nem mintha 3 dl tejem lenne estére, de 2 van! :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
csak most iszom a szoptatós teát, legalábbis ilyen intenzitással, hogy minden nap iszom. Máskor heti egyet ittam, vagy amikor eszembe jutott. Volt, hogy nem is ittam. Csak most érzem, hogy megiszom és a következő szoptatásnál már sokkal több a tejem. Erre a pár napra már csak nem lesz belőle gond. Amúgy meg gyógyteákból áll, úgy láttam.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Napi egyet vagy kettőt iszom egyébként. Vagy max hármat, de annyit nem nagyon szoktam, inkább egyet vagy kettőt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

nálunk ilyen nehéz munka a mézes készítés

Kép
becsi
Iklad

Pilla,
írtad, hogy nem kaptál kacsát. Most néztem az Auchan-os újságot, egész kacsa, comb, mell is van benne. Bár nem tudom, milyen lehet a minősége.
andibab

Asszem ma délután mi is sütünk mézest Bogival, csak Apát kell valahogy távoltartani tőle, mert képes fél nap alatt felzabálni az összeset... :roll:
andibab

Sziasztok!

Azt hiszem már nem leszek karácsonyig, mert nálunk már ma kezdődik a családi banzáj, szóval ezúton szeretnék mindenkinek

Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánni!

Giga: Lili druszánknak előre is Boldog 1. Szülinapot!

Szép napot és jó készülődést mindenkinek!

murphyke

Kép
murphyke

Na, megjöttünk dokibácsitól. Lellének torokgyulladása van, nem kicsit. Curam nevezetű antibiotikumot kell neki adni. Nem nagyon ízlik neki, de a nurofenes bizgentyűvel és egy határozott mozdulattal már be is varázsoltam a szájába, úgy, hogy egy csepp sem jött ki.

A kocsiban hazafelé naná, hogy elaludt, ami kb. 5 perc volt, ebédelt és most alvás helyett ácsorog és hevesen dumál a kiságyából.

A dokibácsi mondta, hogy a láz sajna nem egyszeri volt most, várható még, sőt elég magas is, még csak most kezdődik és mondta, hogy mint a kutya, úgy fog utatni...

Murphyke, áldott Ünnepeket kívánunk Nektek, ha már nem jössz!

Én most lépek, mert még a konyha úszik a mézessütéstől, kaja nincs, rendetlenség az van.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Csak nagyon rohanva futottom át...

Pilla: látod, erről beszéltem én a dokinénivel kapcsolatban, nem véletlen, hogy a baráti körünkből a többség nem hozzá jár... Neked is nagyon ajánlom a doktor bácsit, akit találtunk, közel is van, házhoz is jön, és nagyon lelkiismeretes...
Mondjuk fizetős, de nem vészes; ha házhoz jön, a Szarka is tartja a markát rendesen - ha méltóztatik egyáltalán kifáradni....

Hőmérőzés: én néha bevetettem, és nem volt gond. Csak addig kellett, míg a hozzátápit elkezdtük, azóta minden ok a kakival. :)

Na megyek, majd ha lesz időm, teszek fel egy videót. ;)
Vendég

Sziasztok,
nekünk nagyon jó dokink van. Onnantól, hogy Beni született minden héten kijött 1 hónapig és azt mondta, ez benne van az ellátásban, nem kell fizetni érte. Bármikor hívhatom telefonon és hétfőnként mindig hívnom kellett, hogy mennyit gyarapodott a súlya 1 hét alatt.
Nagyon lelkiismeretes, nekem őt a kórházban javasolta a gyerekorvos, mert nem ismertem itt Gödöllőn senkit.

Piroska
Gratula a vizsgádhoz, csak így tovább!!!
Egyébként Beni nagyon jól viselkedik ma, de tegnap szinte félóránként ébredt és nagyon sírt. Aztán eszembe jutott, hogy régen valaki írta a fórumban, hogy meg kell maszírozni a hasát olajjal, úgyhogy végső elkeseredésemben elővettem a Gabi olajat, pedig a védőnő lelkemre kötötte, hogy ne használjak mindenféle pacsulit( ezt még szülés előtt vettem) megmelegítette a kezem és megmaszíroztam a hasát. Teljesen elernyedt, a lábai csak úgy lógtak :D
Aztán 1 óra múlva újabb ordítás, úgyhogy fogtam egy nagy takarót, a férjemmel magamra köttettem és beletettem a babát. 2 órát járkáltam vele, közben tettem-vettem, na egy hangja nem volt, pedig nem aludt, csak nézelődött.
Vennék olyan babahordozót, csak úgy félek, mert úgy meghajlik benne a baba háta. Az nem baj???

Piroska írtad, hogy kölcsönadnád. Mekkora a tied? Bár, hogy így takaróban jól elvan, valószínűleg a kendőt is szeretné.

KépKép
Kép
danka33

Ja még a teához... Amióta van tejem én minden reggel csinálok egy nagy teafőzőnyi 2 literes teát 1 filterrel. Az éjszaka elfogy. Nekem így jó, mert szerintem 1 filter 2 decibe nagyon tömény. Lehet hogy így meg híg, de nekem ez bevállt, tejem van...
Tegnap vettem alkoholmentes sört is, de nem nagyon szeretem a sört alapvetően, úgyhogy lehet hogy nem kellene magamat kínoznom vele.
Szerintetek baj, ha capuccinót iszom? Tegnap megittam egyet, mert annyira fájt a fejem...

KépKép
Kép
danka33

Sajnos elforgatni nem tudom, de íme az ígért videó:

Nem hiába járunk zenebölcsibe! ;)

http://videa.hu/play.php?v=oG1wASSsWkMlLgeH
Vendég

Danka, nekünk Gödöllőn Dr.Páll Gabriella volt a gyerekorvosunk, nagyon kedveltem. Ő is kijárt házhoz, hívhattam bármikor. Meg ő allergológus is, így még mielőtt eljöttünk, jól kifaggattam.

A miskolci dokink is nagyon rendes, természetesen a város másik végébe hordom, mert amikor egyszer itthon voltunk, amikor Lelle újszülött volt és beteg lett, ő volt az egyetlen, aki este 10kor eljött hozzánk.

Szoptatáshoz pedig még ajánlom a homeos szereket nektek, ezek vannak a könyvben:

Szoptatás

Elégtelen tejtermelés esetén

RICINUS COMMUNIS 5 CH, URTICA URENS 5 CH, napi 1-2x5 golyó
A két szer kombinálva is szedhető.
Figyelem! Csak alacsony potenciában tejserkentő hatású!

LAC CANINUM 9 CH, napi 2x5 golyó
Az emlő fájdalmas, duzzadt, mellgyulladás

APIS MELLIFICA 15 CH, napi 3-4x5 golyó
A mell duzzadt, rózsaszín. A jegelés, hideg borogatás csökkenti a fájdalmat.

NITRICUM ACIDUM 9CH, napi 2-3x5 golyó
A berepedezés olyan, mint a vágott seb, tövis vagy tüskeszúrásra emlékeztető fájdalom kíséri.

Hátfájás a szoptatás alatt
SILICEA 9 CH, napi 2x5 golyó, legalább egy hónapig

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Oh, Verna, nagyon édes Lolo.

Mi Lellének vettünk karácsonyra xilofont, szájharmónikát meg ilyen rázótököt, azokat szerette ő is a zenebölcsiben.

Majd ha lehet, ünnepek után, egy kis részletet az Apa ajándékából, hogy Lolo úszkál, tegyél már fel lécci. Olyan kíváncsi vagyok, mert Lellét nem vittük úszni, itt sajna nem volt adott a lehetőség annyira, vagyis inkább a víz minőségével és hőfokával nem voltam elégedett.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

gyors leszek, mert naggggyon sok dolgom van :x Ma megcsinálom ovi után a hókifli tésztáját és beteszem a hűtőbe, én mákkal szeretném megtölteni és azt szeretném kérdezni, hogy a tölteléket ugyan úgy kell csinálni mint a bejglinél :roll: mint írtam nem vagyok egy házitündér :oops:

majd később még jövök és felteszem a karácsonyi képet a gyerkőcökről

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Lilinek Boldog Hófordulót!

Andibab, köszi, ma sikerült vennem egész kacsát, bár combokat szoktam sütni. Mondjuk ez is jobb, mint a semmi. Kocsonyahúst is vettem.

Verna, az előbb hívott a dokinő, hogy ma nem mentünk a beutalóért. :shock: Kedvesen el bájcsevegtünk... Erre most mit mondjak?

Becsi, nagyon erőlködik a lány. Édes pofa! :)

Jutta, akkor tényleg jól jártam, hogy nem a frissen festett tapétát kente össze a lány.
Vendég

Sziasztok!

Pilla!
Nagyon sajnálom, hogy ennyibe kerülne a műtét. Akkora egy tetü ez az ország, hogy le se lehet írni, az egészségügy meg egy nagy rakás sz@r! Tudom, hogy milyen ezt átélni, mert a férjem is hasonló cipőben járt tavaly előtt. Neki lipómái vannak (bőr alatti zsírcsomók), és ezeket kellett volna plasztikai sebészeten kioperálni. A doki, aki már egy-két ilyen műtétet végrehajtott rajta bejelentette, hogy sajnos 150 000 forint a műtét, mert a tb nem támogatja többet. :evil: Aztán végül sikerült vele "stikában" megcsinálni. Az altatós orvosnak kellett fizetni, meg annak a dokinak akié arra az időre a műtő lett volna. De mekkora egy mocsok, undorító dolog, hogy ilyenekre van kényszerülve az ember... :x :evil: Szóval teljes mértékig megértelek!
A kakis akción olyan jót nevettem. Én is mentettem már ki a csajom kezéből jól megrakott pelenkát... :wink: :lol:

Pimpo!
Mi a helyzet Lellével?

Tiop!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök, hogy így segítenek neked a konyhában. Nagyon is szépek lettek a mézeskalácsok! :)

Tüccs!
Voltam a kh-ban, de nem sok értelme volt, mert este volt már mire odajutottunk, és csak Makarászné Andival tudtam beszélni. Azt mondta, hogy nem hallotta, hogy bevezetnék a dokiválasztás tilalmát, de erről a főorvost kéne megkérdeni, mert ő tudja. A vércukrot is megkérdeztem. Azt mondta, hogy nem olyan vész, de lehetne sokkal jobb is. Szerinte kéne csináltatni még egy éhgyomri vércukrot. Szerintem valamelyik nap le is sétálok majd a házidokihoz. Remélem minden rendben lesz!

Lilimanónak kint van a 7. fogacskája is. Egy kicsit nyűgösebb volt a napokban, és tegnap már láttam a foga tetejét, hogy áttört.

Murphyke!
Előre is köszi a köszöntést! :D

Tudom, hogy sokatokat kihagytam most, de majd igyekszem pótolni... :oops:

Kép
Kép
giga1

Murphyke!
Mondtam én, hogy ez-az el fogja kerülni a figyelmem... :oops:
Lilinek nagyon boldog hófordulót kívánunk!

Kép
Kép
giga1

Pilla: nagyon jó fej... :roll:

Pimpoka: az a nagyik ajándéka, a férjem saját magát kapja (kicsikori felvételt). ;)
De mindenképp megpróbálom, egyébként pont most lettem kész az úszós film megvágásával, a végére csináltam egy kis összeállítást a legjobb merülésekből, majd azokból teszek fel, ha lesz egy szusszanásnyi időm! :)
Vendég

Sziasztok!

Mindjárt olvasok vissza is, de ezt meg kell osztanom veletek.

No Dorka utál hason lenni, de orvosi utasításra és Márk példáján okulva naponta többször hasaltatjuk (néha már nem sír, sőt 1x-1x már mosolygot is, ha nagyon szórakoztattam közben), és ma:

MEGFORDULT!!!! :lol: :lol:

(nem átbillenés volt, hanem akaratlagos mozgás, többször vett lendületet, és próblkozott, ő nem örült annyira ennek mint én az apjával - konkrétan sírt, hiszen előttehason volt)

Jutta

KépKép
jutta

Piroska, küldtem neked emailt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jutta!!
Óriási gratula Dorkának!!

Réka [szantre]

Kép