Új privát üzeneted érkezett!

Marietta, itt van pl. a váci Waldorf ovi és suli honlapja: http://www.zpok.hu/waldorf/wism.htm
Innen másoltam ki ezt, de ott jobb, mert képek is vannak.

Waldorf nevelés szempontjai:
A gyermek testi, lelki és szellemi erőinek sokoldalú fejlesztése, természetes fejlődési tempójának figyelembevételével, valamint a benne szunnyadó képességek kibontakoztatása.
Az intellektuális fejlesztéssel egyenrangúnak tartja a művészi és kézművestevékenységeket (festés, rajzolás, zene; fafaragás, szövés, fazekasság).
Környezetünk és a természet iránti felelős magatartásra nevel.
Rendszerszemléletű, a világot a maga szerves összefüggéseiben vizsgálja.
A keresztény kultúrkör alapjaira épül.
A magyar oktatási rendszer követelményeihez igazodik.
A magyar kultúra hagyományait közvetíti a Waldorf-pedagógia módszereivel.
A tanár személye által kiváltott tekintélytisztelet fontos része a gyerekek biztonságérzetének.

Milyen formában valósítja meg az óvoda a Waldorf-pedagógia elveit?

A gyerekek a legkülönbözőbb természetes formákkal, színekkel, anyagokkal vannak körülvéve (fa, gyapjú, méhviasz, kő, termések).
A nevelés alapvetően az utánzásra épít, mind a tevékenységek megtanulásában (pl. kenyérdagasztás, fűrészelés, gyomlálás, varrás), mind a magatartásformák kialakításában (az óvónők a gyerekek jelenlétében csak olyat tesznek és gondolnak, ami utánzásra érdemes lehet).
A művészi tevékenységek (pl. vizes festés, viaszgyúrás, gyapjúképkészítés) szabad teret engednek a gyerekek alkotó fantáziájának.
A biztonság kialakításának fontos feltétele az óvoda napi-heti-éves ritmusa, amely támaszt nyújt a gyerekeknek.
Az óvodai étkezés a korszerű táplálkozási elveknek megfelelő.
Az óvodában nincs életkor szerinti csoportbontás. A közösséget 4-7 éves korú gyerekek alkotják.

A dilemmához: nagyon másmilyenre úgysem tudod nevelni a gyereket, mint ahogy Te élsz. Ha vmennyire sikerülne, akkor az egy magatokra kényszerített szerep lenne, ami kiegyensúlyozatlanná tenné, és úgysem tartana sokáig.
Szóval kalandra fel! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Nándorka!

Köszi a felvilágosítást! A receptet holnap küldöm!
csipcsab

Köszi! Aludj csak!
ja igen, arra kérdeztem rá a múltkor, sikerült-e már lassítani. Kell az is néha, hidd el.

Kislányom második napja a g hangot gyakorolja. tipikusan gagyog. :D

Nem tudom ,sírjunk-e v nevessük, h minden baba ezt csinálja. Az enyém is 4-5-ször ébred éjjelente. Napközben hosszabban bírja. Talán akkor reménykedjünk. Ha sokan ezt csinálják, talán vmi átmeneti dolog.

Csengének és más betegeskedőknek jobbulást!!! ++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
nán-dorka

Juj, velem lesz tele az oldal :oops: !

De muszáj megírnom, h Csongi nagyon édes! Az a fekvőtámasz, meg az elégedett jókedvű mosoly! Cupp!

Olinak is köszönjük, h jött nekünk társaságnak! :wink: Nagyon megszeretgetnivaló! A mikulásos képen különösen, ahol olyan kis plüsskobakja van. Mekkora a haja?
Mikor láttam Olit ezzel a kobakkal, megsimogattam Dorka fejét, mennyire plüss. Az. És azt a mosolyt, amit erre kaptam... :)

Azt hiszem, mást nem akartam. Ja, kösz a sajtkrémváalszokat. Most megyek aludni, alszi ka kicsi is!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok Drágáim!
Hét, nekünk is extranyűgi éjszakánk volt, most remélem kicsit még regenerálódik a Gyermek...nem,ébredezik:D
Dorka:D
Apa tegnap sikeresen kihúzta magát a képfeltöltés alól, mert konyhát rámolt:D Na de hamarosan, ígérem:D:D

A neveléssel kapcsolatosan nagyon igazad van, hitelesen tényleg úgyis csak azt tudom közvetíteni, amiben hiszek, a hiteltelen közvetítésnek meg nincs értelme, űgyhogy lesz, ahogy lesz:D

Csajok, Ti hog álltok a karácsonyi készülődéssel? Nálunk katasztrófa, még semmit nem vettem....:Bár hála Istennek nálunk soha nem annyira az ajándékozásról szól a dolog.:D
puszik

porsika

sziasztok!

Nándorka!

Muffin

25dkg kocka margarin
25dkg kristálycukor > habosra keverni

3db egész tojást hozzáadni
majd 8-10 evőkanál főzőtejszint

ezután:
25dkg liszt
1/2 csomag sütőport hozzákeverni

belekverni:
-kókuszreszelék
-manduladarabkák
-meggy
-csokidarabok

papírt a muffinsütőbe-formákat csak 3/4-ig szabad tölteni!
előmelegített sütöben 180°-on 20-25 percig sütni!

én csokisat szoktam csinálni és úgy hogy 2 tábla csokit késsel felkockázom (se nem kicsi se nem nagy)és belekeverem a masszába és úgy a sütőbe! Teflonos muffinsütőt vettünk és abba muffinpapírt rakok így sokkal egyszerübb és utána még jobban is mutat! De azt keversz bele amit csak szeretnél! Az időt meg nem szoktam nézni mikor a teteje szép barna akkor kiszedem. Nekem ebből olyan 30db szokott lenni de van hogy több is!
csipcsab

sSziasztok Drágáim, nagy itt a pangás...:)

Én is nagy muffinos vagyok ám, én a legsnasszabb Stahl-féle csokist szoktam sütni.

Képzeljétek, megjött a mei tai-m és imádjuk!!!!!!! Ez LEGJOBB gyermekgondozási eszköz,amihez az 5 hónap alatt szerencsém volt. a Gyermek már egy órája rajtam és nem is érzem a súlyát, plussz 15 perce édesdeen alszik... nem fáj a háam, mint a rendes kenguruval, de könnyebb kezelni,mint a hordozókendőt.
Nagggggggggggggggyon odavagyok,muszály volt megosztanom.
puszik

porsika

Sziasztok!

Itt vagyok ,ma én is sütöttem meg fodrásznál voltam tőfestésen.Karácsonyra rendesen nézzek ki.holnap maniküröshöz megyek megcsináltatom a körmeim.

Porsika karácsonnyal haladunk de fánk még nincs és botrány hogy mennyit kérnek érte az idén...
ma vettem Nyunyinak Baby Björn előkét még v.mi jó kis fejlesztő játékot kap tőlünk.Anyuét is már csak meg kéne venni,amit készíteni kellett azt már majdnem mindent megcsináltam.
vasárnap takarítunk hétfőn sütés főzés fa diszités.aztán Ricsiéknél leszünk a következő 2 napban.

muffint csak azért nem szeretem mert sokáig tart az összeset megsütni.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok,

Porsika:
az micsoda? :oops:

Karácsony:
mi még sehogy. :(
Se fa, se szaloncukor, ajándékok csak a gyerekeknek amiket mutattam. :?

Muffin:
én is, de mostanába nem sütöttem.

Viszont hétvégén Hamburgertortát csináltam. :lol:

Csongi nagyon cukika. :)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Látom, nagyon felélénkültek a dolgok :)

Nálunk egész jól áll a pakolászás, holnap/holnap utánra készen leszünk. Igaz, holnap egész nap a konyhámba pakolok vissza :) Úgyhogy akkor majd mellékelek képeket :) Csütörtök tájékán megyünk Ikeába megvenni a szekrényeket, polcokat, dohányóasztalt, hétvégén azoknak az összeszerelése történik, meg a bepakolásuk. Aztán a 2 ünnep között talán felrakjuk a képeket is :) Esténként persze hullakén mászom be az ágyba. De megéri, majd meglátjátok :)

Marietta, ez a muffin repect incsiklandónak tűnik. :) Én a 26.-i családi ebédre karácsonyi kuglófot igértem csoki- és vanília öntettel :)

Csajok, úgy sajnálom, hogy Manócskák ennyire rosszul alszanak :(:(:(:(:(

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok!

Bocsánat az eltűnésésrt...hasonló okokból történt mint Adrinál...asszem kicsit összezuhantam...
Samuval minden oké,szerencsém van vele,jó baba.Tényleg csak eszik alszik mosolyog nézelődik.
Viszont Domi....hááát olyan szinten kikészít néha...pl tegnapelött hányingerem is lett egy jó "kis" fejfájással egybekötve.
Nem tudom mi van vele...képzeljétek be is pisil... :shock: :(
Persze ez butaság,hogy nem tudom mi van vele...tudom...unatkozik itthon és gondolom Samura is féltékeny.Bár ezt nem mutatja ki...imádja,puszilgatja,stb. mint régen.

Visszaolvastam,láttam,hogy majdnem vége lett a topiknak,de szerencsére nem. :D (én is hibás vagyok,hogy ilyen ritkán jövök,meg nem is írok mindíg mindenkinek... :oops: )

Arwen!
Nagyon sajnálom ami történt...Fogadd őszinte részvétem.

Nán-Dorka!

Doró baba egy angyal ezen a képen!Gyönyörű szemei vannak!
khmmm hogy is mondjam...lestopizhatom Samu számára?
:lol: :wink:

Hajni!

Lilla is nagyon szép!
:wink: Kis husi ő is.:)Marcus is husis baba volt?
Nálunk csak Samu ilyen golyó...Domi átlagos volt,sosem voltak hurkái,mint az öccsének.:)

Fio,Ágota!
A fiúk is nagyon helyesek!!!:)

Karácsony: nálunk csak a gyerekek kapnak ajándékot,de ők sem túl nagy értékben.
Fa:megvan,műfenyő,de azért szép.:)
Szaloncukor,szerdán lesz beszerezve.

A mézeskalácsaim tök jól megpuhultak,csak az a kár,hogy mindezt a párás lakásnak köszönhetem...a falak tele penészgombávall :evil:
Befújom ,aztán egy-két nap múlva megint előjönnek...

KépKépKépKép
*orsi*

Köszöni Doró baba a bókokat.
Olyan nagy gagyogóművész lett, irtó választékosan beszél. :lol: Anyukám rá sem ismert a telefonból! :D

Orsi, nehéz lehet. Nincs vmi baba-mama-klub a környéketeken, ahová eljárhatnátok, h Domi ne unatkozzon?
Mondjuk mindenképp nehéz, de legalább h elviuselhető legyen a helyzet.
Az én fiam is miket produkál! Néha majd kiugrom a bőrömből mérgemben! Barátnőm biztat, h csak az első év ilyen nehéz. És sok helyen tényleg szinte csajk a felnőtteken csapódik ler a féltékewnység. No azért van ez-az néha Doró irányában is, de ritka.

Kép

Kép
nán-dorka

Porsi, én is kíváncsi vagyok, milyen az a hordozó!

Hajni, a gyerekek legalább már készen vannak. Mi csüt-ön megíyünk még a fiú ajándékáért!

Mézeskalácshoz, keményhez, már késő van? Bár én férjem kedvenc sütijét szeretném.

Kép

Kép
nán-dorka

Egy kérdés: ti hogy viselitek lelkileg az orrszívást? Mi dokibácsink azt mondta, addig kell csinálni, amíg jön, s ha jön, akár félóránként. De a picilány úgy ordít közben, h nagyon sajnálom. Már az is eszembe jut néha, nem ártok-e többet így... :roll:

Kép

Kép
nán-dorka

Szeri, megjöttetek? h siokerült, Bali h bírta?

Kép

Kép
nán-dorka

Itt vagyok én is, de a készülődés eléggé leköt. Gabi baba mellett elég lassan megy minden. A szeparációs dolog nálunk közel 2 hónapja tart csak nem tudtam eddig, hogy az. Ha ébren van, akkor szinte el sem tudok mellőle mozdulni, mert nagyon elkezd sírni :roll: Szóval igy szinte semmit sem tudok csinálni. Persze a netezés sem járható út, mert ráveti magát és csapkodja a billentyűket és ráfekszik a monitorra (laptop) 8)

Hopp apa most haza, megyek vacsit készíteni neki, bocsánat :oops:

Orsi,
csak neked gyorsan, én olvastam, hogy teljesen normális, hogy a nagyobb testvér, féltékenységből, picit "visszafejlődik" pl bepisil a szobatiszta gyerkőc. A szakirodalom szerint hamar kinövik... :shock:

Bocsánat de tényleg megyek :oops:

Kép
Kép
adrienna

Jó reggelt Drágáim!

Először a mei tai-ról:D
Ez egy ősi kínai hordozófajta, kevésbé hangzatos nevén kötős kenguru, voltaképp a kenguru és a hordozókendő hibreidje. Olyan elven műkszik,mint a kenguru, de meg kell kötni a pántjait, nem csatjai annak, és úgy tartja a gyerek hátát, lábát, mint a kendő, tehát egészségesebb Neki meg Neked is. Könnyebben kezelhető (legalábbis számomra), mint a hordozókendő, de ugyanolyan kényelmes mind a babának, mind a mamánakD Na, egy kis ingyen reklám;) De tényleg isteni!!! (Ja és ami nekem nagyon nem mindegy, hogy postaköltséggel együtt volt 8500 ft...szerintem naggyon baráti)

Apa benáthásult, így már nem ígérgetek a képekkel kapcsolatosan, csak egyszer majd jólmegleplek, jó?:D Orrszívás...fúúúúúúúúúú, énis utálom! Szegyénykén úgy kapkodja el a fejét, meg olyan kétségbeesett fejet vág...vszont utána már vigyorog. Viszont ma reggel a mei tai-ban últ, mikor kiszívtam a nózit és nem sírt, fejelkapkodás sem volt olyan vészes, szóval erre is jó:D:D:D

Hajnikám:D
Részletes leírást lásd fenn...:D:D:d Hamburgertorta?Hmmmmmmm, nem hangzik rosszul..én, azegykori ovo-lakto vega most kétpofára zabálnám a húst...ez van:D

ORsikám:D
Sajnálom, hogy Domi így kikészít...remélem mielőbb javulni fog a helyzet! Én is kezdek mostkicsit beborulni, ma éjjel 2 óránál többet nem aludtam egy huzamban...hajnali 4 körül jön a holtpont, mert addig csak fel kell hozzá kelni úgy óránként, megsimizni, de négyre már annyira bepürüg, hoyg fel is kell venni, és ilyenkor úgy szégyellemmagam, mert sokszor türelmetlen gyok,meg baromira sajnálom magam, hogy én szegény, hogy fogom ezt bírni...:D Aztán marha érdekes, reggel felébred mellettem, rámvigyorog, ésmáris azt érzem, hogy mi ehhez képest az éjszakázás! De estére naggyon szar kedvem tud lenni, pedig tudom, hogy van, aki sokkal jobban megszívja az éjszakákat, mint én, ésvégülis volt 2 és fél hónap, amíg aludt...:D Egyszer csak felnő:D:D:D:D:D

Adri:D
Elhiszem, hogy nem egyszerű készülődni, amikor a Gyermek 0-24-ig rajtad lógna..nálatok esetleg nem leetne járható út ez a kengurúzás? Ugyan kaargatós dolgot nem lehet így főzni, de mosogatni, takarítani, olyan dolgokat készíteni, amiet csak be kell dobni a sütőbe kiválóan lehet vele. Vagy Gabi már túlmozgákony és nem tűrné az ilyen szintű korlátozást?

puszik

porsika

Nán-Dorka!

Mézeskalácshoz szerintem sosincs késő.:)Van egy jó receptem ami másnapra megpuhul...vagy lehet,hogy csak azért mert nálunk nagyon párás a levegő?A receptet itt találod:
http://www.desszert.eu/mezeskalacs_haziko_keszites

Orrszívás: Samu nem sír,csak kapkodja a fejét...szóval ehhez nem tudok hozzászólni nagyon mert nálunk nincs ezzel gond.

Baba-mama klub...van a városban...csak mi a város legeslegszélén lakunk.Ahhoz,hogy bejussak a központba,gyalog kell 1 óra...ráadásul rendes járda sincs...az autók meg száguldoznak..szóval marad a játszótér. (megjegyzem pár hónapja erről a játszótérről vitt el mentőhelikopter egy kislányt...ennyire biztonságos) :?

Próbálok többet foglalkozni Domival,remélem hamar túl lesz ezen a bepisilés dolgon is.

Adri!

Köszi,hát remélem tényleg kinövi...
Samu is csinálja ezt,hogy nem tudok 1 méternél messzebb menni tőle,mert elkezd nyekegni...folyton követ a szemével.:)

Porsika!

Jó lehet ez a hordozó! Nemrég vettünk sima hordozót...rám nagy,ezért apa cipeli a gyerkőcöt,de mindíg mondja,hogy leszakad a háta...de Samu szereti.:)

Sajnálom a nem alvásokat...ma este nekem is részem volt benne.10 percenként ébresztett.

Kép
Kép

KépKépKépKép
*orsi*

Porsika:
bizti szuper a hordozó.
Hamburgertorta :lol: :lol: :lol: :lol: bocsi, de ezen akkorát nevettem.
Ebben nincs hús, csak úgy néz ki, mint egy hambi. :lol: :lol:

Orsi:
nagyon édes Samu.

Szerike??????

Kép
Kép
h@jni

jól eltűntetek, biztos mindenki süt-kézimunkázik-vásárol!
én mindegyiket szeretném, de csak lassacskán haladok...
Dorka szokás szerint itt durmol az ölemben...

kösz a recepteket!
holnap kapros-túróst csinálok, aztán jöhet a többi! :D

Orsi, sztem is el fog múlni, persze ha Te nehezen bírod, arra is így reagál. Rám most nagyon jól hatott a Nevelés mindennapi művészete c. könyv, ismered?
(Én karácsonyra fogom kapni. :lol: )
nagyon ari Samu baba!

Arwenre és Attira nagy szeretettel gondolunk.

Adri, jó, h jöttél. Hát igen, klaviatúra nekünk is tetszik. És minden ketyere, mobil, ilyesmi.

Sztem ne zavarjon, h "semmit sem" tudsz csinálni!
Egy kicsit magamnak is mondom, h lakást karácsonyira díszíteni egész életemben tudok majd. Babát dédelgetni, egy kis lelkecskének megadni, ami neki a legjobban kell, azt csak most!!!

Kép

Kép
nán-dorka

Drága Lányok!

Ismét itt vagyok, jöttem, hogy fellendítsem a topicot. :D Bár ilyenkor ünnepek előtt mindenkinek ezer a dolga és ez érthető is, lehet, hogy kicsit pangás lesz a napokban...

Bocsi, az eltűnésért, péntek óta nem tudtam behozni magam, most is próbálkozom. Rengeteg a dolgom. Ilyenkor eszembe jut, hogy vajon a két gyermekes anyukáknak hogy van idejük akár netezni is, akár egyéb szabadidős tevékenységre? :shock: Lehet, hogy én gazdálkodom rosszul az időmmel, a fene se tudja. :roll:
A héten itthon volt a férjem és egy csomó mindent intéztünk. Megvásároltuk az utolsó karácsonyi ajándékokat is. Balázsnak vettünk egy autósülést, ugyanis a hordozót már kinőtte. Úgy döntöttünk, hogy a dömper mellé ezt kapja még karácsonyra, mert ez eléggé megviselte a családi kasszánkat. Voltunk tanácsadáson 7790 gramm és 73 cm a kis ördögfiókám. A súlyával nem vagyok megelégedve, kicsit soványnak tartom ehhez a magassághoz. Mostmár elkezdett mászni, úgy teper, hogy ajajajjj… persze rögtön megtalálta a dugaljakat, kábeleket, valahogy ki tudja szúrni a veszélyes dolgokat. Az egyik fiókunkból is kipakolt már. A kiságyában a betétet lejjebb kellett rakni, mert már megfogja a rácsot és úgy térdepel, próbálkozott az állással is, de az még sikertelen volt. Szóval számomra vége a jó életnek. :( Ja, és felháborodott, amikor látta, hogy szereljük át a kiságyát, tisztára rosszul volt, hogy most mit csinálunk. Zabálnivaló egy gyerek, imádom nagyon. :D
Most először hagytuk egy éjszakára a szüleimmel, jól elvolt, a fürdetés nem tetszett neki, pedig itthon szereti, csak gondolom rájött, hogy az nem az ő kádja… Amikor pedig meglátott bennünket rögtön elkezdett sírni, akkor jutott eszébe, hogy mi két napra őt másra hagytuk. Ez a szeparációs akármi nálunk is megvan, ha kimegyek a szobából rögtön sírás van.
És képzeljétek kijött a második fogunk is, úgyhogy már nagyfiúk vagyunk ám!
Az ünnepekben megyünk uszodába is, elkezdem szoktatni a vízhez, járatni szeretném babaúszásra is, az is jót tesz állítólag a ferdeségének.
Tényleg, nem tudjátok, hogy ilyenkor télen hol lehet úszógumit, vagy úszómellényt, karúszót kapni?

Porsika: korábbi kérdésedre válaszolva, szerintem lehetséges, hogy a gabona másképp bomlik le és büdösebb a kaki tőle. Tegnap én is szinte egész nap tápszert és tejpépet adtam Balinak, mert nem volt időm etetni főzelékkel (úton voltunk) és a kakija büdösebb is volt, meg nagyon zöld. Ne aggódj, én úgy gondolom ez normális.
Jobbulást Ákinak!

Csajok! Épp már írni akartam, hogy ha vesztek bébiételt, akkor figyeljetek oda, hogy melyikben van cukor és só. Pl. a kecskeméti kaják tele vannak cukorral. Én ezért csak univert adok a gyereknek. A hipp lenne az igazi, azt mindenki dícséri, néha veszek is, de hosszabb távon csődbe mennék…

Nán-dorka: még nem volt időm megnézni a rádió hangtárát, de észben tartom és visszakeresem, mert érdekel, hogy mit mondtak a tévénézésről.
Jobbulást Dorkának! Adsz neki cebiont? Én minden nap adok Balinak, jó lenne megúszni a telet megfázás nélkül.
Köszi a nyugtatást, igazad van, mindenkinek van hibája, csak az a jó hiba, ami nem látszik. És én nem szeretném, hogy látszódjon bármi is Balin, főleg, hogy majd ne csúfolják az oviban, isiben, bárhol, hogy ferde, vagy bénán jár… de hát most jelenleg ezen dolgozunk.
Vicky kérdezte, hogy mitől alakulhatott ez ki nála… hát pontos választ még nem kaptam, de veleszületett dolog lehet. Általában koraszülötteknél, vagy oxigénhiányosoknál van ilyen betegség… ő egyik sem, így kivételek vagyunk. Már az sem biztos, hogy kiskorában a csípőjével volt a gond, hanem már akkor is ez az izomtónus jelentkezett.

Nán-dorka: a masszír mindenképp jó a hátadra, de ha nem múlik, akkor orvos. Hogy vagy egyébként? Fáj még? Még annyit, hogy én a férjemnek Fastum géllel szoktam ilyenkor kenni és az elmulasztja.
Dorka kis csáboska! Meg is mutatom majd Balinak a fényképét…
A kérdésedre a válasz, nekem annyira elegem volt a munkából, meg közben a fősulit is végeztem és így cakkpakk a tanulásból is, hogy nekem ez most megváltás, hogy itthon lehetek. Mégha nem is pihenhetek igazán, de ezt a fáradtságot a fiam feledteti, amikor rámmosolyog, szóval én imádok itthon lenni és gyereket nevelni, mert látom értelmét. Az élet minden más területe eltörpül mellette. Ha kicsit ki is akadok néha, akkor mindig ezekre szoktam gondolni és máris jobb lesz.

Arwen drága! Nagyon sokat gondolok rátok, remélem, hogy lassan visszatérsz közénk.

Vicky: lábad jobban van már?
Párod kivizsgálásában végülis az a jó és persze ez a rossz is benne, hogy kiderült kinél van a gond és mi a gond. Annyira jó lenne, ha rendbe hoznák a párodat. Szegénykém… gondolom hogy kilehet, pedig nem is tehet róla. Mikor műtteti meg magát? Nagyon-nagyon szorítok nektek és erőt kívánok az egész hercehurcához! Januárban pedig új év, új élet és egy bébike.

Esztora: Nyunyinak és neked is jobbulást! Ez a fránya nátha…

Adri: a biobeszerzést én is irigylem. Képet kérünk Gabi babáról! (állósat is!)

Fio: nagyon jót nevettem a Medvék életéről tett kijelentésen. :D Oli (elgondolkodtatott, hogy Lilla-e vagy Oli) tündéri ebben a mikulásos cuccban… nekünk is pont ugyanilyen szundikendőnk van! Bali ezzel alszik, imádja. És az a liberós virágocskánk is van.
A kevés alvást sajnálom…

Csengének is gyógyulást!

Ragota: Csongi is milyen ügyes!!! Látom erősít már ő is rendesen!

Rájöttem, hogy nekem tetszik a Ghymes zenéje. Pl. ez a dunatévés kimondottan. De felmentem az oldalukra és ott van egy karácsonyi cd-jük bele lehet hallgatni, hát nekem az kell, annyira jó!

Muffint én is sütök, már egy ideje nem volt időm és porosodott a muffinsütő, de most meghoztátok a kedvem. És Marietta félét ki is próbálom.
A hétvégén pedig mézeskalit fogunk sütni anyukámmal. Úgy imádom az illatát…
Nálunk is műfenyő van, de nagyon tuti, formás, pár éve vettük. Így környezetkímélő is vagyok… viszont egyszer azért szeretnék élő fenyőt, hogy Bali olyat is lásson, de majd pár év múlva…

Kismamik hogy vagytok? Pocakfotók?

Orsi: nagyon édes a babód! Az első képen mintha puszit dobna, jól látom?

Hajni: köszi a hiányolást. Karácsonyi készülődés alakul már nálatok?

Bodzi: Neked utólag is nagyon boldog születésnapot!

Még képet is akartam tenni, de nyekereg a fiam... így most adós maradok, de igyekszem.

Pussszzzz
szerika

Sziasztok Drágáim!

Hajni:D
Jujj, de béna vagyok, azt hittem, ez olyan, mint a palacsintatorta, hogy palacsinat, csak torta formájóra hagyva...akkor mit is csináltál? Olyan édes tortát, ami ambinak néz i? Mostmár nagyon izgatja a fantáziámat...:D:D:D:D:D

Jelentem, én nem vásároltam..:D:D: A Gyermeket abajgattam, aki mostanság hipernyűgi.

Szeri:D
Köszi utólag is! :D:D Bali egy édes pofa lehet! Majd teszel mg képeket? A múltkori pucsítós is olyan édes volt! És Ti hogy éreztétek magatok a hétvégén? Nem volt furi Gyermek nélkül?

Ágota:D
Már tegnap is akartam írni, Csongi gyönyörűűűűűű!!!

Bodzikám:D
ISten éltessen így utólag!

Arwenre én is sokat gondolok!

sok puszi mindenkinek!

porsika

Porsika: ez a mai tei vagy mi ez hány kg-ig jó? és honnan rendelted? és mennyiért? Lehet,hogy nekem is kell vmi hordozóeszköz, mert Balit vinnem kell gyógytornára. Jól hangzott, amit írtál róla.
szerika

Pinkiné: kuglóf... nyami-nyami. Jó ötlet!

Bocsi, de most olvasom vissza ezt az oldalt, még le vagyok maradva, így egyenként reagálok...
szerika

orrszívás: van mikor nehéz, mert nem engedi, de általában engedi szerencsére. De amikor ordít közben elég nehéz lelkileg, úgy sajnálom. Az egyik barátnőm mondta, hogy náluk a tesójáék gyerekénél bevált az aloe aktivátor, belecseppentettek a gyerkőc orrába (persze hígítva) és így ritkán kellett neki szívni. Én még nem próbáltam, de ha meg lesz fázva, akkor ki fogom.
szerika

Hahó Lányok!

Elhatároztam, hogy jegyzetelek olvasás közben, mert mostmegaztán annyit írtatok, hogy a következő oldalra el is felejtem, hogy kinek, mit akartam írni.

Előszöris köszi a bókokat Csongit illetően. Hasonlóan szépeket tudok mondani minden Lurkóról. Hihetetlen, hogy mindegyik Baba milyen gyönyörű.
Gondolkodtatok már azon, hogy nem véletlen, hogy mi így egymásra találtunk, hogy feladatunk van egymással? Tök érdekes, pedig ez így van. Például az is érdekes, hogy nagyon sokmindenben egyezik a véleményünk (a nevelést illetően, az ufósággal kapcsolatban :o ).
Nem pénzközpontú világot szeretnék bemutatni Csonginak, bár sajnos abban élünk, és ez nehéz is lesz, hisz Csongi Bika, de az értékekre, az érzésekre és elsősorban a szeretetre szeretném nevelni Kicsi Fiam. Igen, félő, hogy ez a gyengeség jelének veszik sokan, de én, és mi tudjuk, hogy ez a legnagyobb erő, kincs, a szeretni tudás, amit adhatsz ennek a világnak.
Na ez csak egy kis kitérő volt.

Porsi, annyira röhögtem, amit írtál, én is elképzeltem, ahogy teázunk...és a cicinken lóg a két Srác. Ez nagyon vicces :lol: és mégis valósághű. jaja nem izgulok. Bár most kezdtem párhuzamot vonni, hogy mindkét Fiúnak Vízöntő Holdja van, lehet ez is szerepet játszik a hasonlóságban (talán nagyon anyásak lesznek, de erről már írtam egyszer).

Csongi most továbbfejlesztette a szopitémát. Már egy pár napja csinálja, hogy megfordul szopi után hasra, és hason kezd el tovább szopizni. OLYAN ÉDES, ahogy odafordul felém, és csücsörítve próbálja, a fejét megtartva, bekapni a cicmet. Van, hogy megfogja és oda akarja húzni a szájához, no ez egy kicsit fáj...
Tegnap pedig, feküdtem Mellette a szőnyegen, odafordult felém, és elkezdte a cicimnél ráncigálni a pólomat, hogy na akkor Ő most enne. Hihetetlen...

CsongLinek még csak a lábait sikerül előre mozgatnia, a kezei még maradnak, így hasraesés a vége a próbálkozásoknak. Próbálom kiélvezni még ezt az időszakot :twisted:

Fio, milyen hoemós bogyó van a túlpörgés ellen?
a Plútótól ne félj a Iv. házban. Ha jól éli az életét (könnyű ezt mondani), akkor a családban élheti meg a sikert, a hatalmat. De ha tudod, mi a feladata Lillának, akkor abba az irányba kell terelgetni (jó, ezt is könnyű mondani).
Keksztémában köszi a megnyugtatást. Ezt felpezsdítendő, tesómmal találtunk egy társasjátékot (Érzékek Birodalma), amivel humorosan, játékosan lehet egy kicsit a kekszuális életet felaljzani. Szülinapra ezt kapja Apa :twisted:

Én a sütőtököt sülve adom Csonginak, de meg lehet próbálni főzve is, bár a sütőtök sütve jó :lol:

Szóval a tízórai (reggel szopi és rá 2 órára gyümi). azt mondod, hogy azt még nem kellene. Nem tudom, valahogy úgy éreztem ez jó ötlet. Zabálja is rendesen. Nem tudom... :roll:

Pinkiné: örülök, hogy már ilyen jól álltok az átalakítással! kép... :wink:

Bodzi, Madoemszi, merre vagytok, Rólatok sem feledkeztünk ám meg!!!

Bodzi, Vicky, utólagosan is boldog Születésnapot!!!!!!!!!

Mareitta, nagyon jól hangzik a muffrecept :twisted: Nekem is az a bajom a muffinnal, hogy kevés fér abba a fránya formába!

Orsi, sajnálom, hogy Domi rosszul viseli a bezártságot és a testvértémát, de belerázódik. Nevetséges, hogy nem veszik be az oviba. Egyszerűen felháborítónak tartom! Samu az alsó képen 1az1ben Domi!

Ha hirtelen elküldeném, akkor Csongi felébredt (kivételesen elaludt a hintában).

Nándorka:

nézzétek még meg a carol.hu-t, az is érdekes!
Olyan szép Dorka, olvadós az a kép!
Orrszívás: szerencsére vigyorog közben. A porszívós megoldást (amikor beteg volt), úgy oldottam meg, hogy a másik szobában, zárt ajtó mögött kapcsoltam be a gépet, szépen lasan kinyitottam az ajót, átvonultam, és akkor nem ijedt meg a hangjától.
A hangváltozást illetően, Csonginak is megváltozott a hangja, nagyon.

Csenge, Nyunyi, Esztora: jobbulást!

Szeri, olyan gyorsan fejlődik Balázs. Nem fog látszódni semmi!! Hány ferde embert látsz, láttál Magad körül? Nem sokat, talán egyet sem. Pedig statisztikailag jóval nagyobb arányban fordul elő izomtónus-probléma babakorban! Szóval ne izgulj.
A kecskeméti kaja tényleg tele van cukkerrel.

Bio dolgokat én is az örsről szerzek be. Déli gyümölcsöt pedig berendelek. Tényleg, hol is lehet inteneten biot rendelni?

Adri, Gabi már anyira ügyes!

Alvásügyileg akartam még írni, hogy nálunk is gyakran felébred. ált. 3x, de cicin elalszunk együtt. A mi rekordunk 4és fél óra egyhuzamban... :roll: Amióta nem nézem, hogy mikor kezdjük, meddig eszik, emnnyit alszom, azóta olyan jókat alszunk. Kómásan kiveszem az ágyából, ráharap a cicire ésmár alszom is :P

Nem is tudom, mondtam -e már, hogy kibújt a felső foga, de 1 hétre rá nyomtalanul eltűnt!!! Pedig határozottan kint volt, szépen lehetett látni már amikor nevetett, sőt tapintásra is kint volt. Hogy hová tűnhetett. Gondolom megduzzadt az ínye, de hát...????

No egy-két kép, és megyek is, ébredezik Csongi.
Kép Kép

KépKép
KépKép
ragota

A hamburgertorta engem is érdekel...

A billentyű nálunk is menő, most is itt az ölemben és csapkodni akarja.

Jaj Orsi sajnálom ezt a féltékenykedés dolgot. Nehéz lehet... Ilyenkor belegondolok, hogy majd mi vár rám a jövőben kistesó esetén... :roll:

Porsi: az utolsó kérdésemre, hogy mennyiért már nem kell válasz, mert most olvasom, hogy leírtad...

Nehéz volt Balázs nélkül a kimozdulás, vagy legalábbis furcsa. Hiányzott, sokat gondoltam rá. Szerencsére ő jól viselkedett, csak ahogy írtam is, amikor meglátott bennünket akkor sírt nagyon. Valahogy nem tudtam úgy kikapcsolni, mint korábban, azért csak egymáshoz vagyunk kötözve már lassan 7 hónapja. Amúgy a buli sem volt annyira jó, olyan átlagos volt, lehet azért, mert többre számítottam.
szerika

Fio még neked akartam: most esett le, hgoy Lillus nem jár oviba... ilyet lehet? nem is akarod egyáltalán járatni?
Sütőtököt én egyszer sütöttem, de rossz volt szerintem a tök és alig akart megsülni, rossz is volt, így feladtam. Bébiételbe szoktam neki adni.
szerika

most ez a tejpép dolog is elgondolkoztatott, hogy a továbbiakban adjak-e neki :roll: :?
szerika

sziasztok lányok,

kicsit eltűntem, mégis összejött a hétvégi program :lol:

Marietta, jól hangzik a muffinrecept, majd kipróbálom :D

Porsi, sajnálom a nehéz éjszakákat... :( Kérdezted a karácsonyt, én magamat meghazudtolva jól állok, minden ajándék megvan, a fa is, a díszek is, igazából semmi dolgom már... :D

Pinkiné, szuper, hogy ilyen jól haladtok! Képeket kérünk majd! :D

Fioona, mizu a lakással? Megoldódott a beázás?

Orsi, sajnálom a féltékenykedést, nem lehet könnyű! Oviba nem vették föl végül?

Dorka, olyan szépen megfogalmaztad ezt a gondolatot, a „semmit nem tudsz csinálni”-val kapcsolatban :D

Szeri, úszócuccokat esetleg próbáld meg nagyobb sportboltban, pl. Decathlon, bár nem tudom, hogy speckó babadolgaik vannak-e...
Köszönöm, a lábam szombatra teljesen megjavult :D
Voltunk azóta újabb vizsgálaton, ami megerősítette, h. javasolt a műtét. :( Most úgy gondoljuk, h. jan. közepén 2. inszem, aztán műtét. A párom is hajlik rá, bár szegényt úgy sajnálom, azt kívánom, bárcsak inkább nekem lenne bajom... :(

Bodzi, Isten éltessen!!!!!! :D

Ágota, köszönöm! A társasjáték jól hangzik!!! Remélem, bejön
:wink:

Mennem kell, mert meló van :( Puszi!

Kép
vickybabe

Most csak gyorsan, mert naggyon sz×r napunk van...tiszta takony, be is lázasodot, köhög...áááááááááá....

www.babakozelben.hu. Itt megtalálod az összes fontos infot, kötős kengurú néven szerepel. ÚGy emlékszem, elég sokáig (2-3 éves korig) hordozható benne a Gyermek.

Ágota:D
Hát -gy jártunk...;):) Egyébként szerintem néha még külsőre is hasonlítanak a Srácok. :D Márvárom, hogy összehozzuk őket!

Vicky:D
Milyen volt a hétvége ?
Kitartást mindkettőtöknek,de a Párodnak tuti rengeteget jelent, hogy ennyire támogatod!

puszik

porsika

Az ígért képek:

Szaloncukorkóstoló:
Kép

Térdenállás:
Kép

Ezen a képen pedig látszódnak a fogacskáim:
Kép
szerika

Ragota: hű de hosszút írtál! Csongi-bongi kis zabálnivaló ezeken a képeken, a másodikon olyan, mintha bohócszája lenne :D
Köszi a bíztatást, én is próbálok pozitívan állni Bali kis hibájához, szerintem is meg fog gyógyulni.
Ez a fogeltűnés érdekes... biztos az ínye lehetett. Egy fog, ami meggondolta magát? hi-hi :lol: :D
Apának jó ötlet a társasjáték :wink: Drukk hozzá!

Porsi: köszi :)

Vicky: de jó, hogy végül el tudtatok menni! Milyen volt? Mesélj! Képek? Kár, hogy ezt a műtétet mindenképpen kell, sajnálom a párodat, borzasztó lehet.
Inszem... megint izgulhatunk januárban! Hátha...
Köszi a tippet úszógumi ügyben, de itt Szegeden nincs ez a Deca..akármicsoda :( Talán játékboltra gondoltam, ott talán rákérdezek...
szerika

Sziasztok!

Édes képeket tettek fel megint!!!

Szeri azt mondta a babaúszást itt Mo.-n népszerűsítő néni hogy télen ne kezdjük el járatni a lurkókat.

megvettük a karácsonyfát 2,5m magas normand fenyő meg az ajándékok nagy részét (illetve kisebbet mert áltálában készített ajándékok lesznek)

Vicky merre voltatok?

Nándorka Nyunyi nem rajong az orrszívóért de mindig elmondom magamnak hogy jobb mint az arcüreg gyulladás!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok Lanyok!

Ma volt a temetes,nagyon megviselt..de valahogy megis konnyebb most mar...
Tudom jo helyen van,es hiszem,hogy lat minket..

Igyekszem,hoyg most mar jovok es olvasok-irok is!Csak most nezez nap all mogottem....
Sokat gondolok Ratok,es orommel latom,hoyg rengeteget irtatok,mig tavol voltam!
A kepek szenzaciosak!!!!!!De majd jovok es irok sokat-sokat!!!

Holnap meg le kell mennem a gyerekorovoshoz is,meg gyartom a tradicionalis mezeskalacsot is,de most nagyon szuper lesz,mert vettem rozsaszin es kek cukormazat is,kapasbol tubusban,kulonbozo formazofejjel!Plusz szines cukorgyongyoket,meg ezustbol is!Szoval szep lesz na.

Ti mit foztok kaarcsonyra?Nalam mar korvonalazodik..majd le is irom :wink: Es hoy telik az unnep?Utaztok,hozzatok megy a csalad?

na holnap tenyleg jovok!
Puszi Nektek!

Kép

Kép
arwen07

igyekszem=igerem :oops:

Kép

Kép
arwen07

Kedves Arwen! De jó, h itt vagy! Tegnap fontosnak éreztem megírni, h szeretettel gondolok Rád, most már tudom is, h miért...

24-én este itthon, négyesben, 25-e férjem szüleinél, 26 és azután vmeddig szüleimnél (vidéken). Így csináljuk, mióta önálló család vagyunk.
Menüt még nem tudom, sztem hal, ha mindenki jóváhagyja.
Ebédre meg diós és mákos guba. Ez hagyomány a családban.

Ragota, nagyon szépek a Csongi-képek! Olyat nem csináltatok még, amin a háttér csak a kép? Irtó jól mutat ott abban a kis csuklyában!

Kösz a válaszokat orrszívás-ügyben. Jobb így, h hallottam a tapasztalataitokat!

Mi holnap megyünk még vásárolgatni. Dorka kap ujjas előkét, az már biztos!

Szeri, nagyon szép Bali baba! Látom, ti is szeretitek a meander-mintát. Nekünk a gyűrűnkön is az van!
Ki tudja, lehet, h így kellett lennie, h ez a buli olyan közepes volt. vszínűleg Balihoz képest minden buli csak közepes lehet. :wink:

Porsi, akkor ezért volt olyan hipernyügi szegény! :( Gyógydrukkok! ++
+++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++

Viki, de klassz, h rendbejöttél és h síeltetek! (ugye az volt?) Várjuk a beszámolót!!!
Aztán meg hajrá január! Örülök, h tetszett, amit írtam. De néha olyan nehéz meglátni, mi igazán fontos.
Ügyes vagy, h minden megvan. Jó érzés lehet!

írtátok a cukrot a bébiételekben. nekem egy csomó gyümis ezért esett ki annak idején a fiamnál, mert nem akartam cukrot és citromsavat adni neki.

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Arwen örülök,hogy írtál!

Megkérdezhetem,hogy hol tudtál venni cukormázat formákkal?
Én csak tortakrémhez valót találtam....

Karácsony: 22.-én a nagyszüleimnél,itt összegyűlik a fél család (apuék részéről),23.-án itthon 4-esben,24-25-én anyuéknál,26.-án anyóséknál.

Szóval van program.:)
Szerintem az ünnepek végéig nem is tudok már jönni,így MINDENKINEK NAGYON BOLDOG,BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK!

Szeri!

Bali baba annyira kis helyes!:)Szöszke herceg.:) És olyan naaagy!!!
Gratula a fogasckákhoz! (Dominak 11 hónaposan jött ki az első..már azt hittük nem is lesz neki.. :D)

Nálunk is van egy kis gond Samuval...neki a feje formálódott el....csak balra szeret fordulni,nagyon ritkán fordul jobbra...ezért kicsit laposabb lett baloldalt a buksija.Védőnő szerint nem gond,csak néha át kell fordítani és 15mp-ig úgy tartani...vajon ez tényleg használ majd? :roll:

Ágota!

Jó a társasjáték ötlet! :D Nekünk angyal vagy ördög van...háát azon inkább össze szoktunk veszni,mint...

(ha nem ismeritek...csak annyit mondok egy "hazugságvizsgáló" van benne...:D )

Csongi nagyon aranyos a képeken!Szereti nézegetni a falon látható állatkákat?

Hajni!

Esetleg egy kép a hambi tortáról??? :D(hogy mik vannak) :D
Egyik rokonom szokott szinte élethű barack formájú sütiket sütni...tök nagy csalódás amikor beleharap az ember és dió íze van...:D :lol:

Esztora!

Hű szép nagy fát vettetek! :) Biztos gyönyörű lesz majd.
Nálunk idén műfenyő lesz...barátkozom a gondolattal...de legalább környezet védek.:D Nem mintha nem vágnák ki ettől függetlenül is a fákat... :roll:

Nán-Dorka!

Biztos jó könyv amit ajánlottál,köszi!Még nem ismerem,de utánna nézek.:)
Javult egy kicsit a helyzet...ma nem pisilt be és nagyjából szót is fogadott nekem.:)

Porsika!

Ákosnak gyors gyógyulást kívánok!!!

Vicky!

De jó hogy mindennel elkészültél a karácsonyt illetően!!!Irigyellek!:)
Még az ajándékokat sem volt időm becsomagolni...igaz legalább már 90%-ban megvannak.:D
Láb gyógyulásnak örülök!:)

Ma együtt locsiztunk Samukával.:D Nagyon tetszett neki a dolog,kb. 20 percig elvolt a vízben és csak azért eddig,mert én szedtem ki,nehogy megfázzon.:)

Szombaton megyek fodrászhoz juhééé!:) Pont 1 éve nem voltam...
:oops:

Kép
Kép

KépKépKépKép
*orsi*

Sziasztok,

Porsi, Szerika, Dorka! Szuper volt a hétvége, képeket most nem csináltunk, mert nem volt napos idő. 1. nap kíméltem magam a lábam miatt, aztán a végére nagyon belejöttem, jó volt, a friss hegyi levegő teljesen átmosta az agyamat :D Azért teszek fel 2 képet, ezeket ugyanott csináltuk 2 éve. :D Az egyiken én is rajta vagyok :D

Szeri, nem muszáj a műtét igazából, csak javasolt, nekünk (neki) kell dönteni...próbálom a jó oldalát nézni, hiszen ez most a legnagyobb reménysugár arra, hogy lesznek gyerkőceink, akár természetes úton is...

Esztora, Stuhleck-en voltunk! Ti mentek végül?

Orsi, Szeri, Ágota! Aranyosak a képek! :D

Orsi, nálunk cserepes fenyő lesz, szintén környezetvédelmi okokból :D Na meg persze tavasztól majd a kertet fogja díszíteni :D

Karácsonyi menütippeket várom, azt még nem találtam ki (nem is gondolkodtam még rajta, jó, hogy írtátok :D ) Úgyhogy mégsem vagyok kész mindennel :?

Arwen, de jó, hogy újra itt vagy!!!!! Mi 24-én itthon leszünk kettesben, aztán megyünk a szülőkhöz, mindig így szoktuk, mióta együtt élünk. :D

No és a képek, amit ígértem:
Kép Kép

Kép
vickybabe

Még egy kedvenc képem, az olasz Alpokból (csak a téli hangulat miatt :lol: )

Kép

Kép
vickybabe

Sziasztok Drágáim!

Juuuuuuuuujm Vicky:D
Ez CSUDISZÉP!!!!!!!! Én is úgy vágyom a hegyekbe! El is határoztam, hogy ahogy Áki elég nagy lesz, megyünk, és megtanulunk mind síelni és snowboardozni (ezt gondolom nem így egybe kéne írni... :oops: )

Arwen:D
De jó, hogy jöttél! Igen, ez a temetés-dolog azért ki van találva...nehéz, de utána mégis alahogy megkönnyebbül az ember. Könnyebb így az elengedés folyamata, szerintem legalábbis . (Pedig érdekes, hogy nem vagyok temető-járó típus, én sem szeretném, ha majd engem temetőbe temetnének (csak szórjanak szét a kertben, azt jól van ;) ), de a rituálé, az "elengedési szertartás" szerintem nagyon kell.
Ja, és még vmmi eszembe jutott. Mikor apu elment, dec. 17-e volt. Reggel úgy ébredtem, hogy mondtam a Férjemnek, hogy úgy sajnálom, hogy Apu nem tölti velünk az ünnepeket, de viszek be neki egy kis feldíszített ágat. Erre egy óra múlva jött a telefon, hogy elment...és akkor az volt az első, ami eszembe jutott, hogy mégis velünk tölti az ünnepet.... Gondolom, tudod, miért írtam ezt le Neked. Millió ölelés!!

Iegn, ezért voltszegény ennyire rossz passzban. De ma olyan büszke voltam rá, szerintem jobban viseli ezt a náthát, mint sok felnőtt...pedig olyan kis beteg szemei vannak...jaaaaaaaaaaaj, sose gondoltam volna, hogy ilyen szörnyű érzés, ha beteg az ember gyereke. Doró jobban van, vagy még mindíg megy a porszívózás? Jaj, még egy trükk: tegnap pl. úgy sz-vtam ki az orrát, hogy apa álló helyzetben tartotta, és így sem sírt. Hátha....

Bali csudiszép!!! Olyan nagyfiú!!!

Orsikám:D
Samu is gyönyörű!! Húúú, ez az együttfürdés nagyon klassz lehetett! Én is mióta tervezem már, de még csak Apával fürdött...azt imádta. :D

Fioo:D
Remlem jól vagy! Hiányolunk ám!

Esztora:D
De ógyik vagytok! Én még sehogy nem állok, detényleg! Na, annyi van, hogy tegnap vettünk díszeket, meg ajándékokat a barátok Gyerekeinek.

Menü: hát, ezzel nagy bajban vagyok. Nálunk ált. gesztenyés pulyka van, de most nincs kedvem ezzel vacakolni. Szerintem halászlé lesz, valami hal, sült és saláták köretnek. Desszertek pedig (mivel nagy francia.konyha rajongó vagyok)creme caramel.

Puszi mindenkinek!

porsika

Esztora:D
Az ógyik ügyik akart lenni! :D

porsika

Sziasztok!

Esztora: azért nem ajánlja, mert nagyobb az esély a megfázásra? :shock: Majd jól bebugyolálom, na meg a bébimedence úgyis meleg, nem hiszem, hogy fázna. Ráadásul télen is van babaúszás ugye, ha mindenki így gondolná, akkor télen senki nem vinné a babáját az usziba. Különben is szoktatni kell a gyerkőcöt, annál ellenállóbb lesz.

Arwen: klassz, hogy bejelentkeztél, már hiányoztál. Ez,hogy túlvagytok a temetésen már egy leesett kő a szívedről. Nagyikád pedig veletek lesz karácsonykor és szeretettel gondol rátok. Jobb így neki, csak ugye a személyes jelenléte... az bizony hatalmas hiányérzet.
A mézeskalijaidról kérünk fotót, no és Atit is régen láttuk már!

Karácsony: Nálunk is hiányzik még pár apró ajándék. A csomagolással félig vagyok csak meg, de ez még nagyon ráér. Mondjuk ahhoz képest, hogy máskor már december elején megvolt minden ajándék flottul becsomagolva... jól le vagyok maradva...
A karácsony nálunk az idén úgy lesz, hogy a szentestét itthon töltjük hármasban :D 25-én férjem szüleihez megyünk, 26-án pedig az én szüleimhez.
A menü halászlé és sült hal lesz, sült krumplival, tartármártással.
Édességnek mézeskalik lesznek. A szülők úgyis sütnek bejglit, azt majd náluk eszünk.
A halászlét ti csináljátok?

Orsi: édes nagyon Samu baba, nem is látszik a képeken, hogy el van deformálódva a feje. Erre figyelj majd oda, ugyanis épp olvastam valahol, amikor Bali betegségéről olvastam, hogy ez is baj lehet, ha csak az egyik irányba teszi a fejét. Ezen is gyógytorna tud segíteni, de szerintem nektek ez még nem áll fent.
A védőnőről meg csak annyit, hogy nekem azt mondta, hogy nincs gond ezzel, hogy Bali ferde, mert rendes a mozgása, ő nem lát problémát, de mondjuk ugyanezt elmondhatom a csípődokiról, aki szintén azt mondta, hogy Balinak semmi baja...
Ha a szülő belülről érzi, hogy nem stimmel valami, ennek nem így kellene lennie, akkor a belső hangra hallgatva menjen és kutassa, hogy mi a gond. Nem szabad ráhagyni!

Vicky: annyira jók a képek, képeslapiak! Én is elhatároztam, hogy Balit visszük síelni (bár még mi sem tudunk). Én szeretnék megtanulni, irtó jó lehet. A havas tájat is szeretem nézni.
szerika

Porsi, Szeri, örülök, hogy tetszettek a képek :lol: és annak is, hogy kedvetek lett a síeléshez :lol: Én úgy szeretem nézni, ahogy a kis 3-4 éves manók száguldanak a pályán, olyan kis ügyesek :D :D És a szép tájakon felül, a magasság azt is mindig eszembe juttatja, hogy a felhők fölött tényleg mindig süt a nap :D

Kép
vickybabe

Szeri a kezdést nem javasolta a téli hónapokban.

Vicky szép helyen voltatok,nekünk a ct-től függ mi lesz a program.
a lécemet is elkéne vinni a szervízbe,meg kesztyű is kéne de egy jobb kesztyű 10e Ft.ha megyünk veszek hanem akkor megvárom a szezon végét olcsóbb lesz.
meghoztuk a kedvet a síeléshez!!!

mi 24.-én itthon leszünk aztán 2 nap Ricsiéknél a második napon jönnek Anyu unokatesójáék hozzánk.menű nem lesz húsleves,fehérborban sült hús kpüré.semmi hal mert nem szeretjük.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Vagyok csak, annyi minden kell csinálni. :roll: Kép

Kis karácsonyi hangulat. Enyém eltünt, szóval magamnak is. :roll:
Most Gymest hallgatok épp, Dorka köszi a linket, nagyon jó eza szám. Nem tudtam róla. :oops: Határnyitás nekünk nyárig nerm sokat jelent. Örülök, ha a városig eljutok, akkor mikor már nagyon muszáj. :( De remélem jó időben már sokat tudunk csavizni. Sokat szoktunk Lillával bringázni. Pl. volt, mikor apa elé eltekertünk kettesben. (5KM) :wink: Hazafelé meg fagyi, vagy tópart, séta, miegymás. :lol: Ez naygon hiányzik, és Lillának is. Mostanában nagy hisztik vannak. Szinte kezelhetetlen. Azt mondja ő nem foga szót. Te is megvetted a könyvet? :wink: Emlékeztek, hogy már ajánlottam? Naghyon kíváncsi vagyok a véleményedre!!!!!!!!!! :!:

Én azért nem jöttem pár napig, mert apa itthon volt, és próbáltuk behozni a lemaradást karácsony ügyben. Meg takarítottam amit most is kéne. :roll:

Szeri! Oviba csak az utolsóü év a kötelező. Én azzal együtt, hogy pl. múlt éjjel is 1,5-1,5-2 órát aludtam, reggel fél tízkor keltünk! Ha reggel akárcsak 9-re is oviba kéne vinnem Lillát, belehalnék. A szemem alja már olyan este, mit akinek monoklije van. Nem vicc, tényleg. :roll: Szóval akkor aztán....... Ráadásúl úgyis csak fél napra vennék be, mivel itthon vagyunk, szóval délre mehetnék vissza érte.

Annyit akartam írni, de most is hulla vagyok! Köszi az Oli dícséretet. :wink: A rongyit mikulásra kapta Oli, mert jobbban szereti a textileket a szájába tömni. 8)

Orrszívó Lillával nem volt gond. Sztem hamar rájött, hogy az neki jobb, ha kiszívtuk. bezzeg mióta nagylány...... :roll:
Azért nincs is mostanába kép róla, mert szinte mindig kiabál, hisztizik, vagy parancsolgat......... Ő pl. az öltözésbe fejlődik vissza. Képes öltözni, de még a bugyiját sem kaarja sokszór egyedűl felvenni. Én meg ugye örökké fáradt vagyok, ingerlékeny...........

Árota, megnézem a bogyót! :!:

Porsi! Örülök, a horodzódnak! Eredeti Mei Tai? :lol: Én varrtam egyet, még mielött Oli beköltözött a pociba, de kendő, ergo nekünk jobb. Meg kötőst újszülötteknek inkább nem annnyira ajánlják.
Most Lillának, illetve Baby Annabell babájának akarok egyett varrni névnapjára. Persze keresztszemes hímzés lenne rajta. :D Tied hogy néz ki?

Arwe! Gyere amikor csak tudsz! Írd ki magadbóla bánatod. Én apikám is télen hallat meg, igaz ő november végén, de ez is rányomta a bélyegét az ünnepekre. :(

Vicky köszi az érdeklődést, sajnos alulról vizesedünk. :x Most az ünnepekre koncentrálunk. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Én eddig azt hittem, hogy téged műtenének. :shock: A pasik nagyon nehezen vetik magukat alá a késnek...de megértem őket!!!!

Szeri, nektek olyan beülös úszogumi kéne nem? Nem tudom, hogy hívják..... Esetleg Brendon? Már lehet neten is rendelni.

Ez a Mákosguba hagyomány Bács-Kiskun hagyomány Dorka? :lol:
Mi is tartjuk! :lol: Amúgy válaszoltam már, hogy Kiskunhalason születtem?

Ágota, ha 2 óra múlva van kajcsi, az inkább tízórai már. :wink: Én azért azt vezettem be utoljára, mert akkor reggel lehetett lustítani. :mrgreen:

Annyi mindent írnék még......... de már nem is emlékszem mit!

Samu nagyon édes, főleg az alvós képen. :lol: Feje bizti rendben lesz, én is sok babáról hallottam már.

Bali csudi ügyes? Így áll térden? :shock:
Oli egyik nap felűlt, de úgy, hogy belém kapaszkodott, és úgy egyensúlyozott. Egyébként még nem képes rá. :lol: De sokszór felrúgja állásba magát, nagyon erős. Amúgy ő sem teszi a kezeit még, de ettől független, bármit elér amit akar!!!!!!
Nagyon akaratos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Porsi! Vigyázat!!!!!!!!

Jobbulást Ákosnak! Hamar túl vannak rajta, főleg, hogy hordozod, éd szoptatod! Ez a legjobb amit tehetsz!

Apa nálunk is társast kap, de más témából! Viszont én is azzal a célzattal, hogy fordítsunk több időt egymásra. Hogy nevessünk együtt, és kicsit kikapcsolódjunk. Lilla is azt kap. :mrgreen: Meg egy kamiont, meg puzzlet mamától, arra nagyon rákapott. 8) És eszméletlen ügyes is! (szűz jupiter az aszcendesen :twisted: )

Azt hiszem most befejezem, ha valami eszembe jut még jövök. Bocsi a sok csapongásért, de agyilag mostb ennyire vagyok képes. :twisted:

Puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
fioona

Na, közkvánatra Lilla kép!

Kép

Én örülök, ha letudom emberem állítani amikor morog a hó miatt. Még hógolyózni se lehet vele. :? Mondjuk nem is sielhetnék a térdem miatt. :?

Steri, ezt hallgasd meg. Nem tudom sírás nélkül hallgatni. :wink: :D Azért mert olyan szép!

http://www.ghymes.hu/hu/lemezek_1998rege.php
Szóval innen a tánc a hóban című számot! :lol:

KépKép
KépKép
fioona

Ma, szóval Orsi ti együtt fürödtök a babával?

Lilla nem hajlandó a nagykádba mos sem.

KépKép
KépKép
fioona

Jé, ma vagyunk 7 hósak!!!!! :lol: 8)

KépKép
KépKép
fioona

De, hogy lehet jól megélni a IV.-es házas Plutót??????
Jelenleg az van, hogy gombásodik a szobájának a fala. :x

Orsi! Mivel kezeled a falat? MI
2 dl ecet+2-3 csepp levendula illóolaj+ 2-3 csepp teafaolaj
ezzel kb 1 hónapra tudjuk hatástalanítani őket. :twisted:

KépKép
KépKép
fioona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?