Új privát üzeneted érkezett!

szijjjasztok!!!! :lol: :lol: :lol:
Csak gyors bekukk, aztán olvasok vissza, hu a mindenit, ti aztán termeltek rendesen!!! :lol: :lol: :lol:

De elküldöm a tegnapi terméseim :lol: :lol: :lol:
A dátumot ne nézzétek, az május.... :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

upsz! laptető-nem kérem :cry:
Na nincs időm visszaolvasni, kell rohanjak...majd még jövök!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Ja, ott hátul a kislány az imádott uncsitesó :lol: :lol: :lol:
na most tényleg megyek pusz-pusz!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti

Nagyon jók a képek. Élvezték a gyerekek a havat.

Andy

Szerintem is nagyon jó a görbéd. Drukk, hogy baba legyen belőle. Aztán majd elmesélsz mindent nekem.

Kép
p__lilla

Sziasztok!

Lilla, ahogy gondolod a hőmérést, meg ovutesztet. Én csinálom tovább, de már nem akkora hajrával, mint a múlt ciklusban.
Valami kicsit összetört bennem.
Ma reggel a hőm ugyanannyi volt, de bejött a ,,rózsaszin wc papir szindróma''. Szóval nem lesz kaácsonyi meglepetés.
Talán azt akarta a baba, hogy most a szülei az eljegyzésre koncentráljanak, és ne rá. :)
Remélem, a májusi esküvőt nem akarja kivárni. :shock:

Na szóval én szeretek hőt mérni, megszoktam már, ez lesz az 5.ciklus, hogy mérem. Apával már az újitást is megbeszéltük, amit tippként kaptunk a barátainktól.
Szex után ezentúl totális gyertyaállás, és semmi zuhany, hanem maradok fekve, és úgy alszom szépen másnap reggelig, hogy egy csepp se vesszen kárba. Ezt olvastam, már máshol is, hogy ez jó módszer.

Na, megyek lányok, mert sok dolgom van délelőttre, posta, bolt meg ilyenek. Jók legyetek!

Kép
jenny29
Mór

Jenny
Hát nálunk nem vált be a gyertyaállás és az úgy alszom másnap reggelig módszer. Na de nem akarlak elkeseríteni. Nálatok biztos sikerül. Mi betegek voltunk a hónapban.

Kép
p__lilla

Annyit írtok, hogy képtelenség visszaolvasni, Mire a végére érek, már megint van vagy 2 oldal. Azért pár dolog amihez írnék:

Márti: már akartam kérdezni, hogy apa mit szólt, hogy elment a baba? Gyönyörű fehér karitok lesz. Sajna ami itt esett el is olvadt.
Köszi a karikás választ. Tényleg aznap korábban mértem. :)

Lilla: sajnálom piri! :( :( Nyugi nem mindenkinek sikerül elsőre. Nekem 18 hót kellett várnom a fiamra, és ugyanezt mondta, hogy nekem sose lesz babám és lásd itt van nekem ő. Neked is lesz, csak türelem.

Bejci: mi már 8 hónapja próbálkozunk. Nagyon szépen leírtad, hogy fel a fejjel :)
Nekem most írt fel a doki clostit. Nekem a menses 5. napjától napi 2 szem 5 napig. Aztán 2 nap múlva kapom a szurit.

Babaett, Holka: üdv a fedélzeten ;) Mihamarabbi babásodást.

Odri: hurrá-hurrá. Szuper. De még csak halkan örülünk. :)

Andy: még ne add fel. Szerintem te pocakos vagy.

Pintyus: nyugi-nyugi. Nő és helyezkedik a méhed. Azért szurkál.

Jenny: sajnálom, hogy lőttek ennek a hónapnak :( De fel a fejjel. A gyűrűk mikor is lesznek kész?

Kép Kép
kisvirág_30

Én tegnapra végre végeztem a takarítással, du meg még vásároltunk kicsit. :)

Viszont még egyszer kérdezném, hátha most tudja valaki a választ:
Ugye én a 9. dpo-n vagyok. És ez meddig fog nekem elszámolni? 17 napig, mert akkor volt a középidőm? Azaz még 8 nap a mensiig? Vagy ezt hogy kell nézni, értelmezni??? Remélem értitek.

Teszek egy görbét. Ki mit szól? Én reménykedek. :)

Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Kisvirág
Szerintem nálatok beköszönt a gólya. De azért csak halkan mondom.
A 7. dpo-n a leesés szerintem a beágyazódástól volt. Azóta a hőd igencsak kúszik felfelé.

Kép
p__lilla

Lilla: nagyon reménykedek, de csak halkan ;)

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást. :)
Jenny
Mi esküvőnk előtt 4 hónappal elkezdünk próbálkozni,de csak közvetlen az utólsó hónapban fogant meg a kislányunk mert akkor már nem a babára koncentráltunk hanem az előkészületekre. És akkor rögtön sikerült!! Így legalább a nászútunk első reggelén volt nagy öröm a pozitív teszt láttán!!! :lol:
Szóval élvezd az ünnepeket és az eljegyzésedet és lehet januárban már poz.lesz a teszt!!

Odri
Ha ugyanolyan vastag a csík mint a control csík csak halvány,akkor az babát jelez!((gratula!!))
:D

Marti
Hú de klassz már annyi hó van nálatok,hogy hóembert is tudtatok építeni!!! Fiúk biztos nagyon élvezték!! :lol:
holka

Magdolanam
Gratula a babához!!

Pintyus
Görcs és friss vérzés baj, szurkálgatás NEM. Pihenés,Magne B6.

Ez komoly.hogy görbe nélkül nem ír ki Nektek a doki progeszteron vizsgálatot??
holka

Holka: nekem sose kellett vinnem görbét. És már 5 vagy a 6. hormonvizsgálaton voltam. Szóval nem kérik a görbét. Nati a családtervezőbe volt, ott lehet hogy jó ha viszel, de egy sima doki nem kér. Sőt nekem nem is mondta, hogy vezessek. Ez csak önszorgalom.

Kép Kép
kisvirág_30

Köszi holka, megnyugtató!!!
Én már csak kiváncsiságból mérem a hőmet de még mindig 372 és 37,4 között van!

Andy. Izgatott vagy már hogy lehet babás vagy!!! Pedig hogy izgultál. Nagyon kiváncsi vagyok. Kép ezt kivánom neked és mindenkinek!!!!!!!
Vendég

Kisvirág

A pé után eltelt időt nézi a program. Akkor ér véget a számolás mikor megjön. Legalább 12 napnak kell lennie. Lillának igaza lehet. Talán baba van odabenn. :lol:
nati80

Kisvirág
Én szoktam nézetni a progi szintem,most is megyek a 2 ünnep között,így tudom volt-e peteérés, nincs-e sárgatest elégtelenség...
Eddig minden rendben volt ezért úgy gondolom nem fogok LH tesztezni se hőt mérni. Úgy érzem le a kalappal azok előtt akik méregetik a hőt nekem túl macerásnak tűnik. Persze lehet azért érzem így mert a kicsi lányom ébredése kiszámíthatatlan.. :lol: És ha ő ébred akkor ugrás van az ágyból :lol:

Pintyus
nincs mit :) Klassz a vonalzód.
holka

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.9948.pdf

Ez az e havi görbém. Elemezzétek légyszi!!!
nati80

nati80

Holka

Kislányod mellett nehéz is lenne hőt mérni. Kisvirágnak sem könnyű. A lényeg hogy tudd és érezd mikor van péd.
nati80

Sziasztok: Nekem karácsonykor kellene megjönnie illetve nem megjönnie. 23 vagy 24én. Tünetem az, hogy felvagyok fujjodva és kicsit lent fájdogál a hasam. A mensi elött ennyivel nem szokott semmijen tünetem lenni. Szóval most remnykedek. Bár azért nem is élem bele magam mert az ember tud tünetet is produkálni ha akarja a babát. De tény, hogy a haspuffadást nem lehet befolyásolni. Na majd meglátjuk mi lesz. Elvileg múlt hétfőn készült el a kistesó.

Kép
csucsu05

Nati: köszi. Akkor nem fog 17-ig elszámolni. Én azt hittem, hogy a pé az középen van és akkor 17+17 napra oszlik a hónap. :)
Húh ez a nem semmi a múlt havi görbéd. Az enyém a tiedhez képest egyenes. Hát ha nem tudnám, hogy nem volt éles ez a hónap nálatok akkor azt mondanám, hogy lehet tegnap volt a beágyazódás és most kúszik felfelé. De tudom a pirit várod. :(
Tényleg a köhögésed elmúlt?

Holka: én múlt héten nézettem a hormonom. Még nincs eredmény, majd a hét közepén kell telcsiznem. A múlt hónapban rendben volt.
Hőmérőzni nekem is nehéz a fiam mellett :) Össze-vissza ébred. Olyan hajnal 3-tól várható a kelés. Utána velem alszik vissza a nagyágyon, és így általában 7-kor sikerül megmérnem.
Mennyi idős a lányod? Mikor született? Nem akarsz volanalzót feltenni?

Csucsu: azt hogy érted, hogy fel vagy puffadva??? Nekem is csütörtök óta fájdogál a hasam, olyan nagyon-nagyon enyhe mensis szerűen. De nekem előtte nem szokott fájni, csak ha megjött.

Kép Kép
kisvirág_30

Kisvirág: haspuffadást érzek szó szerint. Megnéztem a neten ez is lehet terhes tünet. Nekem sem szokott fájni a hasam csak akkor mikor megjön esetleg előtte 1nappal. na meg annyira nem fáj mint mensinél. na nem agyalok majd kiderül. Csak az ember ilyenkor annyira akrja tudni mi van. Hú neked hamarabb kiderül most látom a vonalzodon. Kivánom, hogy a fa alatt pocakosan állj már :)

Kép
csucsu05

Hát tényleg jobb, ha nem agyalunk. A múlt hónapban is már hányingertől kezdve minden tünetem volt és mégse volt babó.
Az tuti, hogy az ember ilyenkor már tudni akarja hogy mi is van. Én tegnap azon gondolkodtam elmegyek dokihoz, de aztán letettem róla, mert tuti hülyének néz. :)
A vonalzóm most kicsit téves, mert szerintem olyan 23-a körül nem kellene megjönnie, ahogy neked is. A középidőm csúszott.
Neked is nagyon-nagyon kívánom, hogy karifa alatt már négyen legyetek :D

Kép Kép
kisvirág_30

csuscu, kisvirág!

akkor hárman izgulunk hétvégéig. kiváncsi avygok, 3 vagy 0 lesz.
inkább 3 kismam legyen.
Én már lassan eyg hete szurkálok, asszem ma már feltettem a ciklusos görbémet vaalhová, megnéznétek.
a reggeli órákban.
Kisvirág a tied nagyon szép, és ahogy Lilla írta, szerintem is akkor volt beágyazódásod.

kívánok sok babust

Kép
andyfekete

Na itt vagyok. Kisvirág, drukkolok neked, szép a görbéd!
A jelekre én már nem tudom, mit mondjak. Nekem ebben a ciklusban volt minden. Haspuffadás, görcsök a ,,beágyazódás'' napjai körül, rosszullét, hányás, bedurrant cicik, sőt tegmap néztem, hogy akkora kék erek vannak a mellbimbó körül, mint egy belövellt anyucinak. És ma mégis rózsaszin nyálka van.
Hogy ezenkivül mire kell még gyanakodni? Teljesen tanácstalan vagyok.
Ma elmentem boltba, és vagy 4 babakocsi volt az előtérben. Orditani tudnék.
De inkább azt mutatom, hogy nem fáj, nem akarom apát ezzel elszomoritani.
Kisvirág, ha én 1 hónapnyi próbálkozás után elmegyek dokihoz, hogy nézze meg a hormonjaimat, nem fog kiröhögni? Kb. mennyi idő az, amikor érdemes ezt kivizsgáltatni? De ne mondd, hogy 1 év, mert azt úgysem várom meg.
:D

Kép
jenny29
Mór

Andy, Csucsu szerintem háromból-három lesz. (remélem) :lol:

Jenny: amíg nem jön meg addig van remény. Egyik ismerősöm 2 napig vérezgetett, barnázott és baba volt a pocijába. Erre mondják azt, hogy a szervezet emlékszik a megszokott ritmusra.
Szerintem nem fog kiröhögni. Max azt mondja várjatok még. De ez a dokitól függ. Én most mentem a dokihoz és közöltem kérek egy hsg-t. Meg is csinálta, utána kérés nélkül csináljuk a hormonokat. De én más eset vagyok.
Amúgy én Kende előtt elég sokára mentem el dokihoz. Majd egy év múlva. Addig csak bizakodtam, meg ráfogtam a stresszre, hogy azé nem gyün a babó. És akkor nekem a következő hónapokban már csinálta is a HSG-t meg a hormonvizsgálatokat.

Kép Kép
kisvirág_30

És szerintetek ha a görbe rendben van, és van pé akkor is lehet hormonprobléma? Mi az a HSG?
Magándokihoz érdemes menni ugye?
Mondjuk ahhoz sok az az 5-6 ezer forint, hogy azt mondja, hogy majd jöjjön vissza később.

Kép
p__lilla

Sziasztok!
Hát képtelenség visszaolvasni!!!

Lilla:
A HSG petevezeték átjárhatósági vizsgálat. Kontrasztanyagot juttatnak a petevezetékedbe, úgy nézik, hogy nincs-e elzáródás.

bejci:
Mi újság dokiváltás terén??

Na hát nekem kár volt panaszkodnom, hogy nem akar normálisan megjönni... Bepótolta... De lassan túl leszek rajta :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hát én már nem akarok bizakodni. Inkább megemésztem most, hogy nem sikerült. Holnapra úgyis sokkal több vér lesz.
Ha a 4. hónapra sem jön össze, akkor úgy döntöttem, kérek a dokitól egy hormon vizsgálatot, apát meg elküldöm sperma vizsgálatra.
Sajnos én már 29 éves vagyok, nincs időm várni, főleg úgy, hogy első gyerek lenne.
Lilla, a HSG az az átjárhatósági vizsgálat, ha jól tudom.

Kép
jenny29
Mór

Szia Jenny

Azért még ne add fel a reményt! A kis rózsaszín cucc lehet beágyazódás miatt is. Ezt Kisvirág jól mondta. Mikor is kellene nem megjönnie? Hány napja volt péd?
nati80

Lilla: a HSG- petevezeték átjárhatósági vizsgálat. Attól mert rendben van a görbéd és van péd lehet hormonprobléma. Lehet van hormontermelés, csak mondjuk az kevés.
Én magánba jobb szeretek menni, mert ott jobban tudok a dokival beszélni.

Jenny: én is pont 29 voltam mikor elkezdtük a babót tervezni. És 31 lettem mire megszültem. Úgyhogy hajrá ;) Tessék elmenni a dokihoz és megbeszélni vele mindent.

Mágnes: nagyon örülök, hogy Anna ül. Nagyon jó hogy elvitted őt tornára. Kell még mennetek? Sajnálom mikit Fel a fejjel.
Neked most volt az első clostys hónapod? Te nem kaptál tüszőrepis szurit?

Kép Kép
kisvirág_30

kisvirág, a ciklus hossza attól függ, hogy mikor van a peteérésed, mert onnantól kezdve adott a dolog. Szóval pé után 14. nap kell megjönnie.

Üdv az újaknak, mihamarabbi babásodást kívánok!

Én szerintem februárban fogok menni orvoshoz, ez a hónap valószínüleg a rossz időzítés miatt nem jött össze, de januárban jó lesz az időzítés. Legalábbis remélem. Szóval, ha megjön január végén, akkor utána elmegyek orvoshoz.

Kép
Kép
cs_erika

Nati, ma vagy holnap kell megjönnie. Szóval óramű pontosságú a piri mamám. Apa úgy jött haza a munkából, hogy ugyanazzal biztatott, mint ti. Hogy az ikres csajnak is megvolt, közben akkor már terhes volt, és hogy holnap reggel lőjjem el a terhességi tesztemet. Kész röhej! :) Pedig jobb lenne nem áltatni magam, hisz az ovuteszt is nega volt a 11.dpo.-n.
Nézegettem a babatervezők lapját, és azt hiszem, rendelek onnan ovu meg terhességi teszteket, 158 ft darabja. És ez német, tuti nem gagyi. Barátcserje is van, és akkora koncentrációjú, hogy az a prolaktin szintet is belövi.
Remélem, kicsit hozzásegit,hogy a következő hónap jobban sikerüljön.
Tudtok valamit tanácsolni? Kisvirág, nektek hogy jött össze?

Kép
jenny29
Mór

Jenny, az a barátcserje ami benne van a Premens-ben szerinted nem elég? Hol lehet szerezni pluszban?

Kép
Kép
cs_erika

Erika: köszi a választ. Akkor ha jól számolom a 7végén nem kéne a piri :lol:

Jenny: nekem a HSG után a 2. hónapra jött Kende. Elevitet szedtem és voltunk egy laza 7végén Egerbe apával. Így sikerült. :)

Kép Kép
kisvirág_30

Erika, a barátcserjét a http://babatervezok.otthona.net/shop/ma ... fbf72b3ce9

oldalon találod meg. Kiszámoltam, ha rendelek 10 ovu tesztet, 5 terhestesztet és egy doboz barátcserjét, akkor 1000 ft a postaktg. Igy összesen 6300 ft. Én ebben a hónapban vettem az 5 db ovutesztet 2400 ft-ért, amit én soknak találok.
De szerintem az az 1000 ft nem sok ahhoz képest, hogy németo.-ból jön. A postaktg. a mennyiségtől függ, de mielőtt véglegesited a rendelést, kiszámolja neked, hogy mennyi lesz.

Kisvirág, és a HSG-t mennyi próbálkozás után kérted? Volt valami tuti póz, ahogy összejött Kende? Gyertyáztál? Bocsi, de nem akarok hiba%-ot köv. hónapban. :oops:

Kép
jenny29
Mór

Kisvirág, Ani: Én azt mondom három a magyar igazság :)

Kép
csucsu05

Jenny

Szerintem még ne csinálj terhességi tesztet, csak ha valami nagyon érzékenyed van. Ha nem elég érzékeny nem biztos, hogy ki tudja mutatni és akkor csalódni fogsz. Holott tényleg lehet baba a pocidban.

Nem érzel semmit?
nati80

Már fájogat a derekam és szúrkál a hasam, de nem fűzök hozzá túl sok reményt, hogy megjön holnap. De remélem leesik a hőm és ezerrel megjön reggel. Szerdán dokihoz akarok menni!!!!!
Mivel lehet még a forró fürdőn kivül elindítani a pirit?
nati80

Ja és Erika, a Premensben csak 20 mg barátcserje van, a honlapon rendelhető német változatban pedig 250 mg. Van közte egy kis különbség.

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok Lányok!

Nagyon rég nem írtam, de otthon betegeskedtünk, itt meg a melóhelyen rengeteg a munka, de most jöttem mert mindenképp meg szeretném osztani veletek az örömömet!

Na szóval nekem 16. kellett volna megjönnie, olyan 8.-a körül lebetegedtem, de nagyon 3 napig lázas voltam és még most is arcüreggyulladással küzdök! 10.-11.-én véreztem, nem volt nagy mennyiség, de rendes piros volt, gondoltam tutira megjön előbb a betegség miatt, kicsit csalódott voltam, hisz pár napja fájdogált a cicim! 2 nap után nem volt semmi, vasárnap kellett volna megjönnie, de még szombaton sem volt semmi jele, mivel eléggé szenvedtem a fejfájástól, arcüreggyulladástól elterveztem, hogy elmegyek ügyeletre, de előtte tudni akartam, hogy miért nem jön már meg! Vettem egy tesztet és vasárnap reggel megcsináltam! Hát azt hittem rosszúl látok, KÉT CSÍK volt rajta! Elmentem dokihoz és már úgy kértem gyógyszert, hogy valószínűleg baba van!
Annyira hihetetlen volt, hisz véreztem, beteg vagyok, ráadásul napokig forró vízben fürödtem, mert az esett jól és lám csodát! Azért ma reggel is csináltam egy tesztet és az is pozitív volt!

Hát ennyi az én kis történetem!

Puszi Mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

NAti, ez már biztos a piri, nekem nem szokott 29 napnál később megjönni. Mai a 28.
Piri meginditásához másik legjobb módszer a szex. Az orgazmus összehúzza a méhet, és a vér leválik. Nekem párszor bejött már. :)

Kép
jenny29
Mór

Jenny

Most nem lehet hancúroznunk, mert szerdán visszük párom "anyagát" vizsgálatra és előtte 3 nap semmi nem lehet. Most tornázok majd egy keményet és talán lesz eredménye.

Györesz

Gratulálok!!!
Jobbulást!
nati80

Györesz, gratulálok én is! Ekkora mázlit! :D
Nati, akkor marad a forróviz vagy a torna. Párodnak drukkolok, remélhetőleg minden rendben van vele!
Én kajálásba fojtom a bánatom, már mindjárt elpusztitok egy zacsi Gold Fischli-t. :D

Kép
jenny29
Mór

sziasztok

Szia Györesz, szép történeted van, gratulálok, ebből mi nagyon soakt tudunk kiszűrni, és tanulni belőle.
Csajok még él a remény!
Jennynek is , ugye?

jobban vagy Jenny? görcseid vannak?

nati? veled mizujs?

kisvirág én még remélem, ma már nincs olyan fájdalmam, néga szúrkálok, és a derekam kezdett el fájni délelőtt, néga nyilal bele.
ne tom minek a jele.
de majd szombaton reggel tesztelek, az a 30.nap, persze ha addig nem jön meg, és kibírom addig.

most megyek még üvegfesteni egy párat.
felteszem azt ami még nem volt, akit érdekel.

Kép
andyfekete

csucsu!

haspuffadásom nekem is van minden reggel mióta gravidát szedek.

ma is kint voltam reggel 5kor pisilni.
most már 1 hete nem tudom végigaludni az éjszakát, előtte minden reggel fél 7kor mint a svájci óra keltem fel.
most meg már nem tom mitől, de szerintem csak az idegessséghtől nem tok aludni olyan jól.

na megyek tényleg festeni, nincs itt most senki

Kép
andyfekete

sziasztok

Szia Györesz, szép történeted van, gratulálok, ebből mi nagyon soakt tudunk kiszűrni, és tanulni belőle.
Csajok még él a remény!
Jennynek is , ugye?

jobban vagy Jenny? görcseid vannak?

nati? veled mizujs?

kisvirág én még remélem, ma már nincs olyan fájdalmam, néga szúrkálok, és a derekam kezdett el fájni délelőtt, néga nyilal bele.
ne tom minek a jele.
de majd szombaton reggel tesztelek, az a 30.nap, persze ha addig nem jön meg, és kibírom addig.

most megyek még üvegfesteni egy párat.
felteszem azt ami még nem volt, akit érdekel.

Kép
andyfekete

Hello lányok!

Én is megjöttem!

Mágnes: Nem tudom még mi legyen a dokiváltással... olvastam itt a Babanet rendelőbe, hogy:"A fogamzásgátlók többek között felfüggesztik a peteérést és elsorvasztják a méhnyálkahártyát, amelynek kellően fejlettnek kell lennie, hogy a megfogant petét befogadja. Vannak gyógyszerek, amelyek után gyorsabban, vannak amelyek után lassabban.
Igaz persze az az empirikus tény is, hogy általában nem is jön létre terhesség, vagy ha megfogan és fejlődni kezd , akkor a gyógyszer úgymond már nincs hatékonyan jelen és hatásai felszámolódtak. Mivel azonban nemcsak a peteérés, de a méhnyálkahártya is perdöntő, óriási a kockázat a koránt fogant terhességnél annak korai kilökődésére."
Ennek hatására felfüggesztettem a stresszelést, mert én azért alapvetően bízom az orvosomban.Megvárom még a 2., és 3.clostys ciklust, aztán esetleg mélyebbre ások: mi lehet a probléma. A mi próbálkozásunk még elég gyerekcipőben jár...úgyhogy dokiváltással még várok egy kicsit.
Vendég

Magdolnám! Köszi a választ! Remélem követem példádat, most jön a 2. clostys-ciklusom... :lol: :lol: :lol:

Nati: Ovutesztet nem kaptam a gyogyitárban, mármint olyat, amilyet Erika ajánlott, viszont a hőm a 36,5-ről 36,0-ra esett le. Mitől lehet? :?:
Vendég

Kép

Kép
andyfekete

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?