Sziasztok!
Jelen!
Végre sikerül Veronikának annyit aludnia (kopp-kopp-kopp), hogy én is beugorhatok egy gyors híradásra.
Képzeljétek, voltunk itthon 4D-s UH-n, és kisfiunk lesz
nagyon örülök neki, mert ki akartam próbálni ezt is... Bár kicsit félek a kihívásoktól, mert én mindig is könnyebben megértettem magam a lánygyerekekkel, de meglátjuk. Mégiscsak az én fiam lesz
Xéna, gratulálok a fiúhoz! Legalább a két srác jól meglesznek együtt
Hogy viseled a terhességet? Mikorra is jön?
Rima, te még mindig nem tudod, hogy milyen nemű lesz, ugye? Meg ha jól veszem ki a szavaidból, nem is akarod tudni.
Az elején én sem akartam, csak annyira hadilábon állunk a fiúnevekkel, hogy nem akartam a szülés után elkezdeni gondolkodni a néven, mert lehet, hogy 6 hét kevés... Mondjuk már vannak ötelteink, de majd ha tuti lesz a gyerek neme (értsd megszületik), akkor megmondom
Vásároltok már? Készülődtök a babára? Jártok valamilyen szüléselőkészítőre? Neveket találtatok már?
Timur, nem semmi, hogy kocsival mentetek haza... Így egyszerűbb volt, mint repülővel? Kellett a kocsi otthon? Vagy miért? Nem tudom, bennünket mi tudna rávenni egy ekkora útra. Mondjuk én könnyen vagyok, mert anyukám autóját kérjük el mindig, így tudunk itthon közlekedni.
26-án megyünk vissza, Angliába. Már nagyon várjuk! Nagyon hiányzik a férjem, a gyerekemnek meg az apja
Tényleg szép volt itthon a tél! Az elején jó hideg meg hó, amit imádok (mindkettőt), most meg 15 fok van, és süt a nap! Veronika imádta is a havat! És persze ment ő is a nagyszülőkkel havat lapátolni. Bejártuk az egész Dél-Magyarországot! Szerencsére a férjem szülei és anyukám közel laknak egymáshoz - a Duna két partján, így azt az utat gyorsan meg lehet járni. Aztán mentünk még rokonsághoz is, ami kicsit messzebb van, de ennyi még belefér. Rosszabb lenne az ország két végén lakni.
A szülés miatt csak karácsonykor jövünk legközelebb, úgyhogy most ez a 7 hetes nyaralás/telelés nagyon jól jön.
Mónika, szerintem is valami ilyen angliai munkáról szóló fórumot kéne nézned. Gyerekügyben annyit tudok, hogy nekem egy barátnőm akart a tizenvalahány hónapos kislányával nanny-s munkát találni, és fel is vették volna bentlakással. Szóval a munkaadótól függ, de tuti találsz ilyen munkát. A férjed viszont nem tudom, hogy lakhat-e veletek. Nem tudom sajnos azt sem, hogy hol vannak ilyen honlapok. Talán google-ön találsz valamit.
Jah, az oviról még annyit. Veronika heti kétszer fog járni, és csak iskolaidőban, 9-től 3-ig. Kíváncsi leszek, hogy fog tetszeni neki. Március elején kezdjük el... Majd mesélek. Ettől függetlenül szeretnék továbbra is járni vele a Children Centre-be, mert oda 3 éves korától majd ingyen mehet oviba délelőttönként.
És már szeptemberben feliratkoztunk várólistára.
Uh, jó sokat beszéltem
De mert jó régen voltam!
Jaj, Berni, annyit akartam még írni az Uniós EÜ kártyával kapcsoaltban, hogy kellett-e használnod végül? Mert nekünk sajnos igen, és egyetlen orvos vagy asszisztens sem tudta, hogy akkor most mi is a teendő vele, melyik számot hova kell írni, stb. Szóval mindenhol ment a hálapénz, meg vásároltuk a nem TB támogatott gyógyszereket... Jó sok pénzt kapott most tőlünk az állam.
Javaslom Nektek (ezt az OEP mondta), hogy váltsunk ki vmi E106-os nyomtatványt Angliában, és az olyan, mintha otthon, Magyarországon is fizetnénk TB-t, úgy látnak el. És akkor nincs gond. Ennek majd utána fogok nézni.
Üdv mindenkinek, majd jövő héten már otthonról (Angliából) jelentkezünk! Addig is minden jót, kellemes hetet!
Krisztina