ÁFONYA!
Akkor pontosítok:
Üvegfestés, Keresztszemes öltés mintájára kéne egy Szalvétatechnika című topik. Mikor arra gondoltam, hogy jó lenne egy szelvétásos képtár, nem hittem, hogy ekkora lesz a forgalom.
És mikor idejövök, akkor a szalvéták hatása alatt mindig elfelejtek egy csomó, szalvétától független dolgot.
Ezért gondoltam arra, hogy a képtár MELLÉ jó lenne egy "beszélgetős" topik is. Lenne ott is akkora forgalom, mint a keresztszemes topikban.
Nem?
Pl. napok óta akarom mondani ZSUNYÁnak, hogy keressen a környékükön szabóságot, vagy ruhaipari céget, mert onnan nagyon sok hulladék anyagot lehet szerezni, én is ilyen helyről szereztem, vagy két zsákkal. De ha őt nem érdekli a szalvétatechnika, akkor talán nem is olvassa már ezt el, és a család paplanhuzat nélkül marad...
Mennyibe kerül az Aquacolor paszta? Mire odaértem, bezárt a H.bolt
Ezért halat vettem inkább.
ANYAPOC!
De,komolyan kérdeztem, mert fentebb csak annyit írtál, hogy lesz, de azt nem, hogy mikor. Így riaszthatom a családot. Láttál is ilyen dekor-szalvétákat?
Egyébként a képtárban van egy kicsi cserepem, amire borostyánt raktam. Mire vagy kíváncsi a cseréppel kapcsolatban? Szerintem csak arra kell vigyázni, hogy matt legyen a decoupage-ragasztó.
PHAEDRA!
Szép a citromos képem
!
IHR-majd berakom a képtárba, nekem nagyon tetszenek. Mivel nem láttam még ilyet kiterítve, meglepett, hogy az egyiken csak egy minta van, míg a másikon két motívum.
ZSUNYA!
Már akartam kérdezni: van annak jelentősége, hogy milyen irányba vágod fel az anyagot? Mikor én foltmunkáztam, akkor kizárólag olyan anyagot használtam, amit tépni lehetett, mert beleőszültem volna a felvágásba.
Foto még nincs a konyháról, a lámpa meg nem fér be a szkennerbe, ha meg be is férne, akkor sem tudom olyan magasra emelni a szkennert
.
Még mindig tetszik
Egyébként ne várd, hogy a polcoktól rend lesz, sőt, eggyel több helyen lesz kupi. Tapasztalat
.
Fűszercimke--A legegyszerűbb verziónál maradtam: Szépen megírtam Word-ben, egy elég szép/szerintem/ betűtípussal, az első betű jóval nagyobb, mint a többi, és bordós színt választottam. Halványsárga papírra nyomtattam, majd decoupage ragasztóval felragasztottam az üvegekre. A tapétaragasztó nem jó, mert másnapra ledobja az üveg, a decoupage ragasztót levakarni sem lehet.
Ami még jól jött ki, de teljesen véletlenül, az az, hogy a printer festékét egy kicsit feloldotta, és elmaszatolra a ragasztó, így nem lett anyira "nyomtatott kontúros" a felirat.
A képtárban egy üveg van beszkennelve, ezen próbálkoztam.
Gondoltam arra, hogy kellene rá valami díszítés, akár egy festékvonás, de nem lesz, csak a raffia-pácolva.
MÍRA!
Szoktál vásárolni is szalvétát( mármint otthoni használatra)? Mert arra gondoltam, hogy kapnál mezei, egyszínű, ma kapható szalvétákat is, amit itthon terítésre használok. De ha azokat is szoktál venni, akkor biztos ilyenek is vannak már. Vagy ezeket nem gyűjtöd?
Spanyol viasz--tegnap festettem a hajamat, és akkor jöttem rá, hogy a hajfestésre használatos ecset remek ragasztókenésre. Az enyém az kb. négy centis, és még be volt csomagolva, innen tudom, hogy 150 Ft.
Csi