Szia Klára! Isten hozott közöttünk! (közöttem
)
A Pestújhelyi téri játszit 4-5 éve levélírói kérésre a Matáv megcsináltatta. Most nem olyan nagy kiterjedésű, de jobbnak jobb. Mondanom sem kell talán, hogy a köteleket elég gyorsan levagdosták róluk. Valami helyi apuka, vagy nagypapa foltozgatja állandóan. Minden elismerésem az övé.
A kerületben nagy játszótér felújítási program van. Az első három játszi újpalotán alakult át. Mind nagyon szép lett, bár sajnos hamar lelakottá váltak. Kicsit talán túlzok. A nagyobb kölykök gyorsan összefirkálják a játékokat, esetenként igyekeznek törni-zúzni is. (kisebb-nagyobb sikerrel) a tombolás főleg azokat a játszikat fenyegeti, amik közvetlen iskola előtt állnak. A Szerencs utcai a leginkább megkímélt. Bár ez a legkisebb. Pestújhelyen, a sulival majdnem szemben, szintén megújult az a kis öklömli placc. Most sincs rajta sokminden, de az legalább szép.
A Kolozsvár utcai suli mellett, a MÁV telepi villamosvégállomás mögött egy tök frankó kis játszi van. Meg kell nézni. Még én is kipróbáltam a játékokat.
Játszóházat most nem tudok, nyáron elmaradoznak a dolgok. A Kozák téri Művházban szoktak mindenfélék lenni, de újpalotán is. Majd ha konkrétan tudok valamiről, akkor szólok. Hétfőtől indiánosdi, de azt már írtam.