Új privát üzeneted érkezett!

Most csak egy nagyon gyorsat, mert mindjárt itt a gyógytornász.

VICKY: ne haragudj Drága, azt hiszem elfelejtettünk valamit, de még benne vagyunk az 5 napban igaz? Bocsi-bocsi-bocsi :oops:
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!
Kép
szerika

Azta! Ezt tényleg jól elfelejtettük!!!!! :oops: :oops:

Vicky!
Nagyon Boldog Szülinapot kívánok így utólag is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csipcsab

Vicky!

Remélem a lábad hamar rendbe jön!
Nem különösebben parázok csak járnak ilyen gondolatok is a fejemben!!! Dokihoz jövő hét csütörtökön kell mennünk!!!

Pinkiné!

Már hol vagy megint????? :lol: Mindig úgy kell előcsalogatni??? :lol:
csipcsab

Csajok! Volt itt a gyógytornász, állítólag szépen korrigálható a dolog, de mindig meg fog látszani, illetve tökéletes már sosem lesz :( viszont ezt csak szakmai szem fogja észrevenni...
Ha vége majd a gyógytornának, akkor is utána rendszeresen ellenőriztetni kell.
Most ezt a gyógytornit én hívtam házhoz (fizetős), de ma megyünk a gyerekkórházba is, mert ott ingyenes és amikor tudunk majd oda is járunk, több szem többet lát és többet foglalkozik vele alapon.
Jajjjj.... én annyira félek, hogy görbe lesz Balázs.
Mondjuk az már bíztató, hogy a korának megfelelően mozog, kis akrobata, ez nagy előny!

Bocsi, msot nem tudok válaszolni a kérdésekre, a dolgom ezer. HOlnap megyünk céges buliba Siófokra (2 napos), Balázs nagyszülőknél lesz, így az időm teljesen be van osztva. Talán vasárnap este jövök legközelebb, addig ugye kibírjátok nélkülem? :wink:

Puszi Nektek!
szerika

Hát nehezen, Szeri! :wink:
Örülök, h nagyjából jó hírek.
ez a szakmai szem veszi észre dolog - sztem mindannyiunknak van ilyen-olyan eltérése. Nekem 3 biztosan, és tök boldog vagyok így is. :D Arról nem is beszélve, h a férjem egyiket sem vette észre, míg én el nem mondtam neki.
De azért az is jó, h megnézeted máshol is. néha a fizetős szakemberek felsrófolják a gondot, saját érdekükben.

Viki, jobbulást!!!!! És Isten éltessen!!!
Párodnak pedig erőt a szzembenézéshez! Azt rtudod csinálni, h megerősíted benne, h nagyon szereted. Ez mindig jól jön, ilyenkor meg mint a falat kenyér.

bocs, mennem kell

Kép

Kép
nán-dorka

Összeomlott a windiws. Apa azt rakta újra tegnap.
Még tiszetségesen nem olvastam vissza, de most Lilla hisztizik ezerrel. (későn feküdt le ebéd után, most meg nem bír felkellni)

Pusz!

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok Drágáim!

Szeri:)
Osztom Dorka véleményét-szerintem is szinte mindenkinek van szakmai szemmel észrevehető gerincproblémája. Tuti nem lesz görbe a nagyfiad, de én még plusszban javasolném, hogy vidd úszni, nem feltétlen most, nagyobbként is elkezdhetitek-az csodákat tesz! Húúúú, egész hétvége Bali nélkül? Furi lesz,mi? Jó pihizést Nektek!

Vicky:)
Hát, prbálkozunk...;)
Meg az a helyzet, hogy csak néhány pillanatig kellremetlen, de akkor nagyon...viszont utána már kellemessebb.:)
Csak tudod,bírom, mikor a pasi nőgyogyi közli, hogy bármi van, a keksznek menni kell, nem fájhat az annyira..ilyrnkor Rachel "barátnőmet" idézném szívem szerint kedvenc sorozatomből: no uterus-no opinion (szabad fordításban: nincs méhed, ne dumálj) ;)

Dorka:)
Igen, nyomatom az intimtornát rendesen.Köszi a bíztatást, én is az időben bízom.:)

porsika

Jujj és Vickyt Isten éltesse!

Fioo:)
De jó, hogy jöttél!!!!!!!

porsika

sziasztok drága lányok,

köszönöm a szülinapi köszöntést, aranyosak vagytok :D

Az együttérzést is köszi, jól esik :D

A lábam javult :lol: teletömtem magam gyulladáscsökkentővel meg kaptam rá kenőcsöt is, nem reménytelen a helyzet :lol: már majdnem rá bírok állni :lol:

Az a baj ezzel a műtéttel, hogy egyáltalán nem biztos, hogy jobb lesz tőle. És ahhoz meg elég nagy tortúra, hogy ne érjen semmit...inszemre elvileg elég a mostani eredménye.

Marietta, priviben kérdezek pár dolgot mindjárt, ha nem bánod! :D

Esztora, jobbulást!!!

Szeri, jó szórakozást! Tudni lehet, hogy Balázsnál mitől alakult ki ez a probléma? Ha csak szakmai szem látja, az azért nem olyan gáz, Neked meg úgyis Ő lesz a világon a legtökéletesebb!

Puszi nektek

Kép
vickybabe

Viki, azért csak óvatosan. Nem jobb lenne most egy pár napot pihentetni a lábadat, h aztán mehessen megint minden ezerrel? Ne vedd anyáskodásnak, csak eszembe jutott, bocs, most már nem törlöm ki. :roll:

Nekem meg a hátam fáj, de úgy. meghúzódhatott. vagy ía babacipelésben v a fiammal való húzakodásban vmikor. nem tudom, menjek-e vele orvoshoz, mert a dokim sokszor csak legyint az ilyenekre. azért meg nem szeretnék órákat várni betegek közt.
és képzeljétek, vmelyik nap megmasszíroztam, mert az esett jól, erre másnapra sokkal jobban fájt. Lehet, h hülyeség volt?

Viki, semmi támpontot nem adtak a műtéttel kapcs. döntéshez?

Kép

Kép
nán-dorka

Arwen!

Kép

KépKép
KépKép
fioona

Vicky!

Kép

KépKép
KépKép
fioona

Porsi, ilyenkor vissza kell kérdezni a nődoki bácsitól: neki mekkora nagy kedve van, amikor vmiért fáj. Akkor sztem elgondolkodna. :)
Hidd el, intimtorna segíteni fog. Addig húzzátok ki vhogy! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

bocs, h teleírom az oldalt, de még egy képes beszámolót Nektek szántam:

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Fioona, köszönöm :D

Dorka, aranyos vagy, hogy aggódsz :D Hát majd meglátom, még szombat messze van.
Szerintem ha makacs a hátfájás és több napja fáj, akkor érdemes megmutatni orvosnak. Nekem is volt egyszer ilyen, rossz volt a székem, és már annyira fájt, hogy nem bírtam ülni, állva dolgoztam :D Kaptam rá akkor is kenőcsöt meg gyógyszert és hamar helyrejött.

Doró nagyon édi, olyan elégedett pofit vág!!! :D

Műtéttel kapcs. a doki annyit mondott, hogy valószínűleg javulni fog, de nincs rá garancia. A másik topicban azt írják a lányok, hogy előbb-utóbb akkor is meg kell műteni, ha enyhe fokú a probléma, mint nálunk, illetve, ha nem javul a helyzet utána, nem jelenti azt, hogy kár volt, mert lehet, h. amúgy romlott volna. Ja és utána jó pár hónapig teljesen esélytelen az ember fia-lánya, mert a műtét kiirtja a kisfickókat. Úgyhogy akkor egy darabig se spontán esély, se inszem... :( Hát nem egyszerű...

Kép
vickybabe

Jut eszembe, nem is az ülés miatt volt a hátfájásnál, én is megemeltem akkor magam, lakást rendeztünk át, fotelt cipeltünk és az ajtóban kicsúszott valahogy és hirtelen rám nehezedett a teljes súlyával.

Kép
vickybabe

Sziasztok!

A reklámmal az a bajom, amit a lányok írtak. A fogyasztói társadalomra nevel, hamis képet ad a világról.

Ajándék detto. De én most Lilla miatt akarok ajándékot Olinak is. Ne azt lássa, hogy nem kap semmit, csak azért mert kicsi. :)

A cipősdoboz nagyon jó. Én is gonolkodtam rajta, de nem igazán jüönne össze egy korosztájnak egy doboznyi. Nincs valami más ötleteket?

Hajni, csuda ez a kislány. :lol: Milyen szemeket mereszt a világba.

Adri a bio beszerzést nagyon irigylem. :lol: Gabi csúcs ügyes. Van álldogálos képetek? :wink:

Vicky, az külön jó, hogy az utazásról, tervezgetésről mesélsz. Legalább kicsit átélhetjük veled, ha már mi nem jutunk sehova. :wink:

Dorka, megszakítás: Tudom! :wink: De ugye mindannyian ismerünk olyat is, akinek gyógyszer, gumi, mellett jött össze. 8) Megaztán, ha jönni akar, csinálhatsz te bármit..... ahogy akkor is, ha nem akar. :(

[quote]A írta:jándék: én most olyan vegyes érzelmekkel vagyok az ajándékozással kapcsolatban. Felnőtteknél néha olyan tárgyi pénzcserének látom, annak meg mi értelme, a gyerekeket meg arra szeretném terelgetni, h nem a tárgyak a fontosak. Nehéz ezt megfogalmazni, tudom, mennyire tudnak örülni és az jó is, csak a hangsúlyokat szeretném egy kicsit úgy helyezni, h majd felnőttkorában is jól tudjon dönteni lényeges és lényegtelen között.
Bocs, csak most itt a nagy készülődésben ezen tűnődtem. Lelkesítő sorokat szívesen fogadok ez ügyben.

Ez tök jó lenne, de sajnos csak nem rajtunk múlik. Persze elsődleges a mi mintánk, de amikor a nahyszülő már másként cselekszik.......... :roll: És akkor még a többi családtag ...... :x

[quote]n írta:em tudok aludni, nagyon felpörgettem magm. Annyira fáradt vagyok, de jár az agyam ezerrel. Sajnos a karácsonyi készülődésnek nálam ez is mellékterméke.

Erre kifejezetten létezik homeos bogyó, ugye tudod?

[quote]( írta:nekem a 7.házban van Szűzben az összes bolygóm majdnem, többek közt a Szat is, és amin most fog végiggyalogolni a Szaturnusz...szép időszak jön...)
Nem olyan gázos az. Nekem Lilla született akkor. Nálam most a Pluto áll a 7. házban. Pár év, és a 8-ba lesz, ahola Napom áll. :shock: :roll:
De amitől nagyon parázok, hogy a Lilla Pluitója a IV-es házban áll. :( :( :(

[quote] írta:El kell mondjam, hogy ezen a téren elég siralmas a dolog. Ha össze is jön a téma, akkor is csak gyorsan, durrbele módjára. Bevallom, nekem nem is jön össze a dolog, agyilag egyszerűen enm tudok, nincs időm ráhangolódni, és ez már kezd aggasztani. eZ MINDIG IS GYENGE PONTUNK VOLT, DE MOST... szóval ez nagyon gáz.

Pontosan ez volt nálunk is az első baba után. Lényeges, hogy tudatosítsd magadba, hogy ez nem törvényszerűen tartós állapot.
A szoptatástól termelődő hormonok is hatással vannak rá.
Ami az agyi részét illetti. Később nem fog ilyen ütemben változni a baba, és ezzel egy időben, te is nyugodtabb leszel. Állandósulnak a dolgok, nem lesz annyi aggódni való, már csak a ruti miatt is.
Nyugi, lesz ez még jobb is. :wink:

[quote]S írta:zóval a sétánk mindig izgalom, hogy mikor kezd el ordítani, ez egy kicsit idegileg nehéz...

Hát, ez nem könnyű. Talán a szeparációs félelem nála így jelentkezik? :? Remélem hamar túl lesz rajta.

[quote] írta:Merthogy az egy fontos dolog a fejlődésben (dislexiát és -gráfiát erre vezetik vissza, ha ez kimarad. valaki azt javasolja, hogy húzuk vissza , mászni kell vele, mert ez fontos lépcsőfok), szerintem kérdezd meg az orvost, persze ezt nem ijeszgetésből mondom, és lehet, hogy hülyeség, de jobb megkérdezni. Másoknak ezzel kapcsolatban mi a véleménye?

Ez igaz. Nálunk Lilla több mint fél évig cdak mászott, és nagyon örültem neki. A mászáskor a kezüket , és a lábukat is össze kell hangolni, ami nagyon jól fejleszti az idegrendszert. :wink:

[quote]m írta:eg a Discoveryn van az a hülye szellemjárás c. műsor, na annak a beharangozójától én is félek, úgyhogy pénteken jófogrmán nem merek Discovert nézni

Múlkotr hallottam a discoveryn egy eszméletlen mondatot. Ha nem magam hallom, el sem hiszem. Így hangzott:
A medvék élete nagyon külombözik a miénktől. :mrgreen:

Fogakra inkább a bébikomp veszélyes. :evil:

[quote] írta:plussz a másodfokú varratokat még mindíg érzem olyankor...mr bocsi,ha túl naturalista vagyok. De azzal bíztatommagam, ogy lesz ez is másképp, remélem...

Így voltam én is. NAgyon sokáig fájt, minden alkalommal. Hol kevésbé, hol jobban. Most mióta Oli van, csak néha érzem. (kopp-kopp) (megint indul a hiszti :roll: )

[quote]H írta:ozzátápi:
én 6 hónapig SEMMIT, utána max alva leve 2 hétig, majd max. alma első nap 1 kiskanál, második nap 1 teáskanál stb..Szval kb. 7 hós mikor 1 egész alma.
Majd így tovább, 2 hetente max 1 fajta új kaja.
Tej 2 éves korig nem, tejpép 1 éves korig nem...
liszt 1 éves korig nem. tojás 15 hós korig...
tejtermék 1 éves kor után( kiv. a tej, tejföl).
Nuku cukor, só.
tudom, h nem vagyok normális, de ez van.

Ez nekem nagyon szimpi. Mondjuk én még tekjet sem.
Védőnő mai napig nem tudja, hogy Oli még nem ivott vizet. :lol:

Én is éjjelente 2 órát fent vagyok, míg Oli cicizik. Tartsunk öszze!

:wink:

Balinak minden jót, rendbe lesz ő, Dorjkánakm Vickynem jobbulást.
Ránk ma nem jutott idő. :twisted:

Puszi!

KépKép
KépKép
fioona

[quote]C írta:sak tudod,bírom, mikor a pasi nőgyogyi közli, hogy bármi van, a keksznek menni kell, nem fájhat az annyira..ilyrnkor Rachel "barátnőmet" idézném szívem szerint kedvenc sorozatomből: no uterus-no opinion (szabad fordításban: nincs méhed, ne dumálj)

Mondani kell neki, hogy ha ő szabatná át a F×××t, valyon mit szólna? :twisted:

KépKép
KépKép
fioona

Viki, én nem is arra gondoltam, h ne menj szo-on, hanem h addig intenzív pihenés! Addig ne erőltesd!

Kösz a hátfájásinfókat. És háziorvoshoz mentél?

Fio, de jó, h ilyen sokat írtál! Kistesóajándékkal kapcs igazad lehet. lehet, h ewlmegyek a boltba és most vásárolom le az övterelő árát, akkor 2 légy, egy csapás. Dorka kap etetőköpenyt, tányért, poharat, ez már biztos. meg igen, játékot is.
:?: hol van az a németülbeszélő játék? vagy olyan is van, ami több nyelven?engem érdekelne. jól átgondolt formában a korai idegennyelvi nevelés híve vagyok.

Kép

Kép
nán-dorka

Hú, Fio, ez amilyen erős volt, oylan találó!!

Kép

Kép
nán-dorka

Viki, akkor most ezt kell megfontolni, h műtét hamarabb vagy később? hát igen ,ez így már jó nagy dilemma! :(

Fio, mire gondoltál más ötletre a cipősdobozzal kapcs? Úgy értem, mire kérdezted, nincs-e más ötletünk?

Kép

Kép
nán-dorka

Azt nem lehetett finomabban. :twisted: A pasik annyira kényesek rá. OK joggal, de akkor nincs joguk ilyeneket mondani.
(az én párom kivétel, ő nem ilyen :lol: , ő egy angyal, vagy Isten)

Nézzétek, milyen kifejező kép:
Kép

Legalábbis én azt érzem. Nálunk babakocsival nem lehet bejutni a postár, gyógyszertárba, boltba. Más meg nincs elérhető közelségbe. :( Ja, de, egy zöldséges. Csak az télen nincs nyitva. :twisted:

(amúgy egy keresztszemes kép is)

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok!

Először is Drága Arwen, őszinte részvétem! :(:(:( Hiszem, hogy Nagyikád a neki legjobb helyre került a Papád mellé, számotokra pedig a szép emlékek teszik könnyebbé a mindennapokat :roll: :roll: :roll:

Nagyon jó látni, hogy így felélénkültek a dolgok a topicban. Néha én sem kaptam választ a kérdéseimre, de akkor még nem voltam babás, így gondoltam topic off a téma. :oops: :oops: :oops:

Jelentem, ma befejeződött a festés és a gyerekszoba lett a lakás fényponja a napsárga fallal és a kék alapon sárga kutyusos bordüvel :):):):) De a többi helyiség is szuper lesz. Holnap már elkezdünk takarítgatni és visszapakolni :)

Egyébként Marietta, 2 napig nem volt rendesen netünk, ezért nem jöttem. Meg hát esténként dvd-t néztünk a laptopon. :lol: :lol: Mellesleg mázlista vagy, hogy nincs semmi bajod az álmosságon kívül :) Én a 8. héttől kezdve hányok, most pár napja mérséklődött, és már csak 2-3 naponta taccsolok. Bár 3 nappal ezelőtt gyerkőc úgy meghánytatott, hogy az erőlködéstől elpattantak az arcomon a hajszálerek. El lehet képzelni hogy néztem ki. Mint akinek összeverték a fejét. :roll: :roll:
De azért a napi szintű öklendezést meghagyta nekem :) Ma voltunk védőnéninél és jelentem, -4 kg-nál tartunk :)

Jövőhét pénteken megyünk 3D nyakiredő mérésre, - mert Marietta a 12. héten azt csinálják :) Igaz, mi 12+4-en megyünk :) Már nagyon várom :)

Képzeljétek, jön Karácsonykor a nagyim :) 24.-én du. jön és 26.-án du. megy haza. 26.-án ebédre pedig jönnek a tesómék is, úgyhogy felszentelhetem az új konyhát :)

Ragota, ígérem, ha helyrekerültek a dolgaink és újra megtalálom a fényképezőgépet, készítek pocakképet. Már egész formás, legalábbis szerintem :)

Na, most megyek aludni, mert holnap 800 helyre kell mennünk, megint.

Puszi

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Németes sütifaló az árzuhanásban.

Meg jött a labda tőlük, szóval nekünk nincs gondunk vele. :)

KépKép
KépKép
fioona

Dorka, igen, házidoki volt :D
na megyek, mert leragad a szemem...

Kép
vickybabe

Sziasztok Drága Lányok!

Fioo:D
Nagyon köszi, hogy ennyi mindenre válaszoltál!A dokinak szánt dumádtól majd' leestem a kanapéról a röhögéstől...hátigen, ezt kellettvolna:D Ajándék terén annyira egyet értek Veletek Dorkával! Számomra elképesztő, ogy a mai Gyerekek többségének mennyire csak anyagiakban kifejezhető a szeretet! A agypapám szokott lenni a mikulása helyi oviban, és az egyik kissrác, aki kiscsopis,tehát 3-4 év között van, megkérdezte, hogy "Ugye akkor elozod a laptopot, amit kértem?" Lehet, hogy én nem vagyok normális, de azt hittem, rosszul hallok. Oké, hogy més világot élünk, de ez serintem durva. Rendben, nálunk a szúkös anyagi keretek is közrejátszottak aban, hogy mindígtudtuk a keveset is értékelni, de szerintem azért ez alapvetően a nevelésen műik,mert sosem éreztük hiányát a Tesóimmal, hogy nincsnek flancos dolgaink. (Egyébként szerintem a Férjemet is ennek köszönhetem...én voltam az első nője, aki nem esett hasra a kocsijától, mert ogalmam sem volt, mennyit ér...na meg az elő, aki nem tette lapátra,mikor a 3 éves golf3-asát lecserélte egy skoda 120ra. Mindígmondta is, hogy az egyik, ami megfogta bennem, az volt, hogy mennyire tudok örülni apró hülyeségeknek.)
Szóval én szeretném Ákost is így nevelni. Viszont nagy dilemmám, ogy vajon ebben a mai világban nem fogja-e túlsok bántás érni, mert ennyire kilóg a sorból?A kép gyönyörű!

Dorka:D
Doró annyira édes, elégedett fejet vág! Mit evett? Almát, barackot? Nem látom rendesen a színét:D Neked is köszi a megnyugtatást, olyan jó tudni, hogy nem vagyok ufo, ha nem úgy mennek a házasdolgok, mint annakelőte. Csajok, titeket nem idegesít halálra ez a képmutatás, ami a mai vailágban zajlik? Hogy mindenki szupernő, meg szuperanyuka, ugyanúgy néz ki szülésután, mint előtte,vagy még jobban (na ez az, amit totális kamunak tartok. Rajtam nem maradt semmi plussz sóly, de teljesenátrendeződött a testem, viszont érdekes módon egyáltalán nem zavar. Ha ez volt az ára, hogy legyen egy gyönyörúű, egészséges Gyerekem, hát rohadtulmegérte.:D ), mindenki szexistennő rögtön a hat hét letelte után...és nagyon kevesen mernek beszélni arról, hogy ez marhéra nagy kamu, mert attól tartanak, hogy nincs rendben velük vmi, ha nem ezt a "normát" hozzák....
A hátaddal szerintem is menj el dokihoz, egy komolyabb hátfájás még akér kezdődő tüdőgyuszi jele is lehet!

Vicky:D
A műtéttel kapcsolatosan kitartás! Talán akkor jobb mihamarabb túlesni rajta, nem, ha mindenképp szükség leszráelőbb-utóbb? Vagy még pár spontán hónap, és a benn a Bébi, akkorbelevágni? Hát, nem könnyű döntés...

Esztora:D
Még tegnap akartam írni, hogy igen, elég durva, mi van a tejpépben...nem tudom, most eléggéelbizonytalanodtam...viszont a barátnőm at hónapos kislányának meg kifejezetten mondta a doki, hogy adja, mert a Gyereknek szüksége van rá...

puszi nektek!

porsika

Porsi, de jó, h írtál.
Te mennyire érzed magad ufónak attól, h tudsz örülni a kis dolgoknak? Ugye nem vészes? :wink:
Egyrészt mindig lesznek mindenféle emberek, meg fogja találni a gyerek a maga társaságát, másrészt úgy tapasztalom, h maximum boldogabb lehet ettől, pl. attól, h megelégszik annyival, amennyi neki van. Akinek nincs szüksége sok mindenre, az majdnem mindig gazdagnak érezheti magát.
Mert a 3 éves, aki laptopot szeretne, az máris szegénynek érezheti magát, mert nincs neki. Szegény gyerek - tényleg szegény...
Oké, van olyan, h szeretne vmit vki, az nem baj, de ha másból sem áll az életünk, mint abból, h vmire áhítozunk... :(

Nem értem, miért lenne szüksége kifejezetten a tejpépre a 6 hónapos babának?! Tejre - anyatejre vagy ahhoz hasonlóra - igen, de pépre miért?

Hát igen, ez a superwoman-dolog szomorú. De az a lényeg, h a babócánknak és a párunknak tetszünk, nem? :wink:

No, elaludt a Mókus, nekem is kéne. Rengetegszer ébredt ma éjjel is...

Kép

Kép
nán-dorka

Köszi Dorka nevében is.
Sütőtökös krumplit evett, 30 %-os lelkesedéssel. Ez már lemosás előtt volt, az elégedettség Anya bohóckodásának szól, nem a kajának. :lol:

Hozo még képet, ha más is rak. :) Ne Doróval legyen tele a topik! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

Porsi, szerintem nagyon jó (és ritkaság), hogy meg tudsz maradni annak, aki voltál, nem akarsz szupernőt játszani és nem az anyagi dolgok körül forog az életed! Nagyon nehéz ezt a mai világban elérni...

A műtéttel kapcs. én is úgy gondolom, ahogy írdod, jó lenne túlesni rajta, ne vesztegessük az időt. Ez a hónap spontán, talán jan. közepén egy inszem újból, aztán jan. 2. felében lehetne. És akkor - persze csak ha nem megint nem sikerül - utána jön majd az a pár hónap, amikor tényleg próbálunk mással foglalkozni, miután úgyse lesz esélyünk, legalább nem lesz nehéz lekattanni a témáról. Most így látom, így lenne a legjobb...

Kép
vickybabe

Csajok, aszalt gyümis hús. Só, bors, fahéj benne. Milyen zöld fűszer illene még hozzá? SOS :lol:

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok Csajok!

Bocsi, de megint elvagyok havazva. :(
Most is ezer a dolgom, du megyek fodrászhoz, este meg apával céges évzáró buliba Pzsonyba.

Csak gyorsan így, bocsi, aki kimarad.

Esztora:
drukkolok, h minden ok legyen.

Vicky:
nehéz döntés, de asszem én is a műtét mellett döntenék.

Porsika:
én nem adnék tejpépet, nem is adtam soha.
Elmúlt 1 éves mikor próbáltam, de nem kellett neki.
Meg azt tudod ugye, h abban TEJ van? :oops: tejpor.
Én amit vettem az a Sinlac pép. Az nagyon jó, de azt is csak 6-7 hóstól. Amugy 4 hóstól lehet,de én akkor még nem adtam.

Bocsi, de rohannomkell, ígérem holnap folytatom....

Árzuhanás:
van 2 db -5 %-os kuponom, ha valakinek kell szóljon.

Kép
Kép
h@jni

Hát, Csajok, asszem a tejpépnek annyi:D
Szerintem egyébként a Dokinéni nem feltétlen a tejpépre gondolt, hogy szüksége van rá a Babának, hanem effektív a hozzátáplálás elkezdésére, mert vegyes tápláláson van a Lányka...:D

Kösz, igen, igazad van, én sem érzem magam vészesen ufo-nak:D Sokkal több pozitív élményt szerez nekem ez a dolog, mint negatívat, a negatívakkal meg úgy vagyok, hogy inkább esem ezerszer pofára, de nem akarok megváltozni, szeretem mindíg mindenkiről a legjobbat feltételezni...asszem így könnyebb élni, a csalódások ellenére is. :D
Dorórl meg képeket méééééééééég!!! Én is rakok, ha Apa felvarázsolja a gépre;)

Kardamom, szerecsendió?

Hajni:D
Köszi a részletes felvilágosítást a tejpéppel kapcsolatosan, meggyőztél:D:D:D
Vigyázz ám Magadra naggyon, nem is értem, hogy bírod ezt a tempót, két gyerek mellett !!

Vicky:D
Szerintem szupi a hozzáállásod! És ugye hallottunk már olyat, hogy egy -két esélytelennek tűnő hónap milyen véget ért, igaz, Bodzikám? ;)

puszik

porsika

Ja, most látom, zöld fűszert kérdeztél, Fioo:D
De valószínű azóta rég készvan a husi:D:D

porsika

Sziasztok!

csajok nekem is kéne egy kis segítség!!!!
Régebben írtatok kenyérsütőbe recepteket!!!!! Nem tudom melyik oldalon kereshetném mert ez nem most volt már! Talán Fio írta meg még vki!!! Tudnátok segíteni recept ügyben???? Olyan kéne ami nektek is bevált és fincsi is!!!

Köszi
csipcsab

Szerecsendió jó, de nem jutott eszembe. :oops: :D Végűl római köményt tettem még bele, és szupi lett. :lol:

Marietta:

http://margit2.uw.hu/
Aztán oldalt receptek, azon belűl gépi kenyérsütés. Sajnos nincs direkt link. :roll:
Mi a sajtost, burgyonásat teszteltük, azok szuperek. :lol:
A sajtos szoktam variálni, ha valamit akarok bolondítani rajta. :wink:

Priviben is küldök valamit. :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Nahát, én is vmi recepteset aklartam kérdezni Tőletek. Ma bekapcsoltam a tévét és Stahl Judit csinált muffint, natúr tejszínes sajtkrém kell hozzá. Ilyet sztetek sima boltokban is lehet kapni (nekünk cba, plus, penny van a közelben) vagy hipiszupimarketbe kell menni érte?
Lehet, h beadom a derekam és csatlakozom a muffinosok népes táborához. Eddig még vhogy nem, de most lehet, h karácsonyra kérek msütőt.

Kép

Kép
nán-dorka

no, ezt a képet gondoltam, akkor adom "hitelbe", Porsi, és várom a viszonzást. :wink:

Kép

Fio, érdekes a kép, amit betettél. Én meg épp ma gondolkoztam azon, mennyire azt csinálhatom egész nap, amit akarok - és közben meg mennyire nem.
Ti hogy élitek ezt meg? Azért amikor az ember dolgozik v tanul, sokkal több sarokpont van az életében és fix időpontok. A babával meg egyrészt nincsenek ilyen kötöttségek, másrészt meg egy csomó van, amit mi fontosnak tartunk, aszerint.

Kép

Kép
nán-dorka

Fio!

Köszi a privit is,meg ezt az oldalt is itt!!! Kifogom próbálni!!

Nándorka!

Ez a kép számomra felülmúlja minden eddigit!!!! Egyszerűen elolvadok Tőle!!! Annyira édes,és ahogy néz!!!!!!!!!!!!! :D
csipcsab

Hú, Csajok, bocsi, de csak gyorsan, mert hiszit van...

Szerintem esetleg plus-ban lehet kpni ilyen sajtot. Annyira jó, amit írtál, őrákig tudnám fejtegeti, de már üvölt, így most csak anyit, hogy az első néhány hétben én úgy ki voltam borulva attól, hogy semmi kiszámítható nincs az életemben...nem gondoltam volna, hogy nkem ennyire kell a kiszámíthatóság az életembe. Most kezdem élvezni a babás időszak kiszámíthatatlan szabadságát, de az elején, még ha aludt, akkor semmertem semmit csinálni, mert végig az volt bennem, hogy jajj, felébred, sírni fog, mi lesz most, nehogy fájjon a hasa, nehogy éhezzen, magányos legyen, stb... igazi para-anyu voltam, mostanra -így lassan 5 hónap elteltévl- kezdek lazulni.:):)

porsika

Sziasztok!

Nyunyika is náthás lett.kezelgetem homeos bogyóval meg orrszívóval.
Anyutól meg kaptunk Bioptron lámpát színterápiával meg még pár hasznos dologgal.(karácsonyra akarta közös használatra de mivel Nyunyi beteg így megkaptuk előbb) azóta mindent lámpázok :lol:
mondjuk Nyunyit nem egyszerű dolog!

Nándorka a mascarpone az natur sajtkrém,elég sok helyen lehet kapni.
Hát Dorka baba annyira szép!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Nálunk elég rossz a helyzet.... Csenge lebetegedett. Tegnap, tegnapelőtt láza is volt, és olyan sírós, és bújós lett. Éjszaka szörnyű volt, állandóan felsírt, többször szopizott. Nem tudom mi lehet a baja. 2. fogacskánk kijött. Lehet hogy attól lázasodott be? De ha kijött, akkor mért sír még mindig fel néha, mint mikor fáj valamije? :cry:

Nándorka! Tündéri Dorka ezen a képen. A karácsonyos véleményedre úgy reagálnék hosszabban, de most nem fogok tudni. Röviden csak annyit, hogy sajnos nem csak a szülőkön múlik. Mi például idén megpróbáltuk volna bevezetni, hogy tényleg csak jelképes ajándékok legyenek, de a nagyszülőkkel nem lehet bírni. Mondjuk mi így sem adunk nagy ajándékot, de ők....
Másik kérdésedre: én szerettem ha voltak fix dolgok az életemben, és hogy el kellett járnom itthonról dolgozni vagy suliba. Most meg ugye sokat vagyok itthon, és sokszor besokallok...

Januártól szeretnék járni tornázni heti 2szer, így remélem lesz egy kis rendszer az életemben. Már ki is néztem a helyet: örs vezér téren van egy fitnessz terem, mindenféle tornával, masszásággyal(1000 ft/40 perc). Nem akar valaki velem tartani? :D :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Hát, nálunk is nehéz. Ha olyan éjszaka lesz, mint az elmúlt, még írok az éjjel. :twisted:

Most pár kép, ne legyen magányos ez a gyönyörű, komoly hölgyike. :lol:

Kép

Ő a mi kis mikulásunk. :lol: Körülötte amit hozott, sok-sok könyv. :wink:
Kép

Kép

Gyakorlatilag éjjel is 3 óránként felkel. Ez azt jelenti, hogy 1,5 órákat alszok. :roll:

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok Drága Lányok!
Na, úgy látszik, van vmi a levegőben, Ákos is náthás, mi i három napja fél5-5 körül kelünk...orrszívás, szopi, úgy másfél óra sétálgatás, majd fél7 körültől alvás egészen 8ig:D:D De nem panaszkodom, látom, sokaknak sokkal gázosabb a helyzet.

Esztora:D
Jobbulást Nektek! Elhiszm, hogy Nyunyit nem egyszerű lámpázni, Áki is nagyon beindult mostanában, máregypelenkacsere is komoly kihívás, mert folyton elforog:D:D

Megyünk a karifa díszekért, aztán utasítom Apát, hogytegye fel aképeket:D

Angyalka:D
Sajnálom, hogy Csenge is betegeskedik...nem lehet, hogy álmában ráharap az ínyére, és azért sír fel? Meg ha bújós, akkor gondolom bújkálhat Benne is egy kis nátha...szar ez a téli időszak:(

Istenem, olyan szép ez a Gyerek! Azt hiszem, olvasva, hogy mennyit alszol, tényleg nem lehet egy szavam sem...nálunk legalább fél 11-től fél5ig nyugi van. Viszont ma megdöntöttem a sajátéjszakai szoptatási rekordom: fél5-fél9ig nyomtuk:D:D:D. Na jó,volt egy fél óra, amit cici nélkül aludt:D

puszik

porsika

Hahó Lányok!

Aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok! :lol:
Az a helyzet, hogy Apa most kivételesen itthon van, úgyhogy irány az ajándékbeszerző körút. Képet ígértem, csak pont akkor ébredt fel a Lurkó. Most pótolom!

Sajnos most csak ennyire futotta.

Kép Kép Kép

Mihelyst lesz időm, írok bővebben.
Nálunk most beikattam egy reggelit, gyümit. Nagyon szereti!!!!

Pusza

KépKép
KépKép
ragota

Sziasztok!

Minden kis betegeskedőnek, jobbulást kívánunk!!!!! Azok a fránya bacik. :(

Kérdésem lenne:
A sütőtököt, hogy készítitek? Párolva vagy sütve? :roll:
MI egyenlőre almát, banánt, körtét ettünk, most kóstolgatjuk a krumplit. Általában gyümölccsel együtt adom neki, így elég ügyesen, és szívesen eszi. :lol: (kopp-kopp)

A cipős doboz kapcsán, valamilyen más szervezetről kérdeznék. Tudom, lehet leadni személyesen is, de mi ebben eléggé korlátozottak vagyunk, így valami postai dolog jobb lenne. A védődőnél annyi játék van, hogy ő tukmálja ránk, szóval ez a lehetőség is kilőve. :wink:

[quote]S írta:zóval én szeretném Ákost is így nevelni. Viszont nagy dilemmám, ogy vajon ebben a mai világban nem fogja-e túl sok bántás érni, mert ennyire kilóg a sorból?

Hú, ez annyira az én aggodalmam is. Mi lesz, ha az oviban hallja a sok buta mese, meg játék dolgokról? Beszippantja e az újdonság varázsa, és igényt tart majd rájuk, vagy kiközösítik? :shock: Én elég pesszimista vagyok ilyen téren, jót el sem tudok képzelni. :twisted: Ez (is) az oka annak, hogy Lillus nem jár oviba. Lenne még a Waldorf óvi, ahogy egyszer Doprka is említette, de az sajna nincs a közelünkbe. :( Ráadásul akkor már utána mindenképp Waldorf suliba kell járatni a gyereket.
Főleg itt falusias városrészben van ez így. A sok begyöpesedett agyú emberke között. :roll:

Tejpép sztem sem kell. De ha mindenképp akarsz, akkor anyatejjel főzhetsz valami glutén mentes gabona pépet.
Tényleg, ad ilyesmit valaki?
Mi Lillával nem pépeztünk. Még életében nem evett olyat. Se boltit, se itthonit. :twisted:

A muffin nagyon könnyen, és gyorsan kész. Csak ajánlani tudom.

Á, én utálom a kötöttséget. :D (vízöntő marsom van :twisted: )
Ezért is imádok itthon lenni a gyerekekkel. :D Ok. vannak itt is kötöttségek, de ezeket én alakítom ki, és át, ha kedvem tartja. ( na, ez a 2. dolog, ami miatt itthon van Lilla. Sztem sok összeütközésem lesz a pedagógusokkal :twisted: )
Inkább az a kötöttség zavar, ami a korlátokkal jár. Pl. hogy mennyire itt vagyunk ragadva, erre a pár utcányi sétára ítélve. :roll: Hosszú, keskeny városrész, mivel a Duna parton van. Van 3 utca, abból egy a főút, így ott nem sétáltatok. A másik 2-őt már nagyon unom. :roll:

Ez a lámpa dolog csudi jó lehet. :lol: Én is akartam, de elég húzós ára van. Aztán kigondoltam, hogy egészségpénztárra, de ott meg csak nem akar gyűlni a pénz. :twisted:

Hát, én nem tudom mit kéne kitalálnunk. Azt hittem, jobb lesz, ha kint lesz a foga. De nem. Aztán a hozzátápiba reménykedtem, de azóta csak rosszabb. :( Ez lenne nálunk a szeparációs félelem? De más jele nincs. Nappal pedig 4, de akár 5 órát is kibírna kajcsi nélkül. :roll: Nem értem........

Ágota, a reggelit a legvégén szokták beiktatni. Miért ezt választottad?

KépKép
KépKép
fioona

Látom Csongi már most bicepszre gyúr. :wink: Valami edzőterembe jár? :D

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok!

Sajnálom csajok a beteg gyerkőcöket és a rossz éjszakákat!!

Oli és Csongi nagyon aranyosak!! Oli tiszta Lilla!!!! :D

Lehet most tök butának fogok tünni de milyen az a Waldorf ovi?? Én még soha nem hallottam!!! De érdekelne!!

Ja Fio!

Lilláról is kérünk ám képet!! Nekem nem tudom miért de ha Rá gondolok mindig az a fotó jut eszembe mikor a strandkendőd van rajta és abba viszi a babáját! :lol: Nagyon cukor!!! :lol:

Bodzi!!!

Jöhetnél egy picit helyzetjelentést adni Magatokról és egy két képpel is megörvendeztethetnél minket!!!
csipcsab

Ja a muffint én is imádom olyan könnyű megcsinálni és nagyon fini!!

Nándorka!

nekem olyan receptem van amibe főzőtejszin kell,és anyósom is azt mondja hogy nekem finomabb a muffinom mint az övé!! Puhább lágyabb krémesebb!! pedig Ő istenien főz, úgyhogy ez nagy elismerés Tőle!! :D Ha esetleg kell a recept szólj és küldöm!!
csipcsab

szeretném, köszi szépen!

Kép

Kép
nán-dorka

Fio, nem ismerem nagyon a segítő szervezeteket, de Anyukám pl. a Máltaiakhoz szokott holmikat vinni., ha ilyenben gondolkodsz.
off: láttad? a Duna tévé szülinapjára Szarka Tamás szerezte a zenét! http://www.dunatv.hu/karacsony/
Nálatok lesz határnyitási ünnepség? Ti hogy élitek meg a változást?

Kép

Kép
nán-dorka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?