Maci
Ez nagyon izgis, emlékszem amikor én éreztem először Marcit
El sem hittem.
Na, meg jönnek majd az éjszakák, amikor nem hagy aludni, mert úgy mocorog
)
Gondolom, hogy nagy izgalom van, hogy mi van a kistesóval
)) Biztos nagyon várja már
Nah, meg gondolom anyósod is
Mi jó sokáig nem vásároltunk semmit, babonából sem. Mondjuk babakocsit, hordozót, meg ruhákat nagynénémtől kaptunk, igy azok egész hamar megvoltak. De anyuval csak az utolsó hónapban vásárolgattunk, nah meg a párom állitott be néha 1-1 aprósággal.
Egyébként pedig most látom, hogy mi az amit feleslegesen vettünk meg, vagy mi az amiből kell mééég
Na, és akkor a szüléstörténet:(most, h van 1 kis időm)
Dec.6-án hajnal fél 4-kor éreztem vmi fájás félét, elkezdtem időt nézni, de rendszeretelenek voltak a fájások. 6-kor felébredt Apája, és kérdezte, hogy: "Baj van?'" Mondtam neki, hogy nincs baj, de lehet, hogy ma szülünk. Na, ő azonnal indult volna a kórházba, de mondtam neki, hogy azért nem olyan sürgős.
Úgyhogy elment kutyát sétáltatni, beugrott a munkahelyre...
Délelőtt 10-re mentünk be a kórházba. Ott a szülésznőnek elmondtam, hogy mi van, persze haza akart küldeni, meg le voltam szidva, hogy na jellemző, első gyerek, ezért mentünk ilyen korán. Aztán jött egy szülész, megvizsgált, ő mondta, h inkább már ne menjek haza, mert majdnem 2 ujjnyira nyitva a méhszáj. Szóltam Apájának, hogy én maradok, ő menjen haza nyugodtan. Délután kettőig elvoltam a vajúdóban, olvasgattam, meg kaptunk király ebédet is!!!
Főtt kruplit, párolt káposztával, és egy egy szelet hurkával, meg kolbásszal
Délután kettőkor kezdtem érezni fájásokat 7-8 percenként, délután fél 5-re jött be Apája. Szóltam az akkor épp ügyeletes szülésznőnek, h én inkább kint lennék a váróban a férjemmel. Ekkor kezdődtek az 5 perces fájások, ilyenkor szoritottam Apája kezét, ő meg masszirozta a derekam. De a fájások között jól elvoltunk, röhögcséltünk, meg faltam a snickerseket. Jött a szülésznő, hogy akármilyen mosolygós vagyok, ő megvizsgálna. Mondta, h hamarosan itt baba lesz, 4 ujjnyi a méhszáj, menjek a szülőszobába, szólt Apájának is, ez volt este 7kor. Hamar 3 percesek lettek a fájások, ekkor már a földön térdeltem, és kapaszkodtam egy kisszékbe, és közben még benyomtam egy tábla milkát. Eközben bejött egy szülésznő, h ő lesz itt velem szüléskor. Átmentünk a vizsgálóba, burkot repesztett, meg kaptam beöntést. Rá nagyon hamar jöttek is a tolófájások. Jött a szülésznő, meg az ügyeletes szülész is, mindkettő nagyon jó volt, nagyon jól instruáltak, h mikor mit csináljak, sokat köszönhetek nekik, na meg Apájának is, mindig mondta, h mikor vegyek levegőt stb. Nagyon aranyos volt, és nagyon kitartó! Nélküle tuti nem ment volna ilyen könnyen. Szóval 20:28-kor megszületett Marcink
Ja, és gátvédelemmel szültem, nem vágtak, picit repedtem, amit 2 öltéssel varrtak össze.
Na, és még az ígért képek:
Ide töltöttem fel az albumba párat, mert most így egyszerűbbnek tűnt:
www.babanet.hu/album/index.php?album=6127&p=5143414