Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eloször is csatlakozom a pisis-klubba. Engem az egészben igazából az zavar a legjobban, hogy a menetrend-szerinti éjjeli felébredéskor többnyire csak elenyészo mennyiséget tudok magamból kipréselni. Ilyenkor kicsit mérges vagyok magamra, hogy miért kellett ehhez a néhány csepphez felébredni, szinte hihetetlen, hogy annyira zavaró volna ez reggelig.
És persze arra gondolok, amit Gabi is írt: mi lesz késobb?
A nappalival meg a nadrágom a probléma: mivel én már kismama-nadrágot hordok, sokkal hosszabb ideig tart kicsomagolódnom belole.

Márti!
A párom is számítógépezéssel tölti azt az újabban szinte hihetetlen mennyiségu idot, amit én átalszom. Számára ez az új helyzet némileg szerencsés, mert o számítógéppel dolgozik, de délelott tanult meg szakdolgozatot készített (most vizsgára készül), én meg folyton nyaggattam, hogy: PapaMackó, fejezd mááááááár beeeeeeee! Most csak az egyenletes szuszogásomat hallgatja.

Laura
Laura13

Niki!
Én sem szedtem magzatvédo vitamint. Nekem a dokim mondta, hogy ezeket elsosorban azoknak találták ki, akik nem tudnak hozzáférni a szükséges táplálékoz (szegénység, nemtörodömség, stb.) De azok sajnos a magzatvédo vitaminhoz sem jutnak hozzá. Én ezek után úgy döntöttem, hogy egészségesen, sokoldalúan táplálkozom, nem hányok, mint a lakodalmas kutya, úgyhogy semmi oka nincs esetemben a kiegészíto vitaminoknak. Azóta már a folsav mellozését persze már megbántam, majd a következonél legalább azt ki fogom eroszakolni a dokitól.

Mónika!
Én ma dolgozom utoljára, mert nem túl jó itt a légkör + jön a nyár, kertes ház + telek, és mi mindig nagy befozéseket szoktunk csinálni. Nekem sem túl sok a munkám mostanában, és gyakran az jár a fejemben, hogy mi mindent lehetne/kellene otthon csinálni.

Laura
Laura13

Sziasztok,

Hát akkor hadd csatlakozzam én is a pisiklubhoz. Már szinte nem is tudom mióta ébredek fel éjfél és hajnali négy közt..Kép

Köszi mindenkinek az infot a bababoltokról. Én még nem vettem semmit, mert bár nött ahasam kicsit, eddig sem voltam túl sovány, így a régi ruháim még jók. De nagyon gondolkodom egy kötényruha és egy nadrág beszerzéséről.
Melltartóból 85B-t hordok, tán már abból is kéne lassan kismamafajta...

Laura,
Iszonyúan irigyellek. Annyira jó lenne most otthon maradni. De nagyon sok feladtam van és sajna elég stresszes is, juniusban külföldröl jönnek auditálni meg még egy csomó már országból is vendégem. Jó lenne, ha addigra már látszana rajtam és leesne nekik is a tantusz...
Nem s tudom mit szólna a fönököm, ha simán kijelenteném hogy bocsi de táppénzre megyek... Valahogy nemigen akarják tudomásul venni, hogy terhes vagyok. A fönököm dettó úgy kalkulál hogy maradok az utolsó pillanatig, amit bár én is mondtam de elöfordulhat, hogy meggondolom magam..
Annyira nem figyel, hogy ki akart küldeni németekhez 1000 km kocsival. Mondtam, hogy örült, nem vállalom és max repülő, de még úgy sem. Nem is tudom mit csináljak. Világosítsam fel?? Pedig van 3 gyereke meg elég családcentrikusnak vallja magát.
Lehet hivatalosan kéne bejelentenem, hogy tudjon róla az egész cég, talán akkor kicsit leállnának..
Na mindegy, bocsi a hülye nyavalygásért, de tényleg kezd elegem lenni hogy nem fejezik be a és állnak le a leterhelésemmel..Fél nyolctól fél hatig dolgozom..Kép
Na mindegy, majd megoldom valahogy...
Most már nem leszek többet, hétfön találkozunk. Jó hétvégét mindenkinek.
Puszi, Évike11
Évike-11

Szia Laura!
De jó neked, hogy ma vagy utoljára dolgozni. Megértelek hiszen a kertben letudod magad foglalni, de én panellakásban lakok és nemigen tudnék magammal huzamosabb ideig mit kezdeni.
Jó pihenést és kertészkedést neked!

Évike!

Nem is tudom milyen lehet a te fönököd, hiszen tudja már, hogy kismama vagy?! Tölem a fönök még azt is megkérdezte vagy 3 hete, hogy bízhat e rám még órákat amig dolgozom. Nem tudom hogyan álltok anyagilag de az biztos, hogy ahogyan teheted és ha nem változik a helyzet szerintem menj el táppénzre, mert ahogyan nöni fog a kisbaba úgy fogsz több és több pihenésre vágyni és naponta 10 órát dolgozni nem normális dolog.
Puszi
Mónika 15

Azért érdekes ez a fonökökkel - az én fonökasszonyom, maga is négygerek anyukája, tök megérto volt, meg kedves, mindig megkérdezi hogy vagyok, meg mondta, hogy zsóljak ha fáradok, mert akkor kevesebb munkát ad, meg feküdjek le mindig idoben és sokat pihenjek stb. erre ma eloször mondtam neki, hogy hát lehet hogy az este nem kísérném el arra a jótékonysági rendezvényre, ahová mennünk kellene, erre csak kibulizta, hogy menjek el vele. Pedig ráadásul tiszta nátha vagyok, ott fogom fujkálni az orrom az elso sorban... te jó ég. Na mindegy, most hazamegyek rápihenek az estére, meg fújkálom az orrom ezzel a bigyóval, hátha télleg feléledek estére, és kibírom.
Jó hétvégét mindenkinek
mégegykata
mégegykata

Szia Évike!

Nyavalyogjál nyugodtan, azért vagyunk.
Igen, az, hogy meddig dolgozzunk, nem is olyan könnyu döntés, mint eloször gondolná az ember. Jól gondolom, hogy pénzügyi területen dolgozol? Mert az ember azt hinné, a május 31-ei zárás után kicsit felszabadul ez a szakma, vagy nem?
Az ideális ilyenkor egy 4 órás állás lenne.
Hogy meddig dolgozz és mikor jelentsd be, az a fonököddel való kapcsolatodon múlik, de úgy gondolom, ha elmondod mindenkienk, a noi kollégák ösztönösen kényeztetni fognak, és talán valami a férfiaknak is lassan le fog koppanni.

Laura
Laura13

Sziasztok!

Laura!
Nagyon irigyellek, bár a panelban én sem tudnám lekötni magam. Jó pihenést!

Nálunk viszonylag megértöek a terhességgel kapcsolatban, bár ez inkább csak elvileg igaz, a terhelés nem változott. Söt, úgy tünik, még külföldre is kiküldenek. Igaz, repülövel, de mivel nem is egy helyre, ez 3 utat jelent egy héten. Úgyhogy kicsit azért tartok a dologtól.

Én mostantól ritkítom a vitaminszedést, helyette napi 2-szer vasat szedek (ebben van folsav is), amit a doki írt fel. Maternát meg 2-3 naponta.

Kellemes hétvégét, jó pihenést mindenkinek!

Eszter
eszter 15

Sziasztok!
Én az Elevitet minden nap szedem, nem tudom arra gondoltam, hogy nem ettöl óriás a baby? Az orvos rá is írta a kezelölapra, hogy Elevit tovább.
Van amikor elfelejtem és csak délben veszem be,de olyan borzasztó még lenyelni is. Szeretném ha egészséges lenne a babuci, de azért megszülni is meg kell valahogyan és nem mindegy, hogy 4 vagy 5 kg-os babát. Aki szed valami vitamint minden nap szedi rendszeresen?
Mónika 15

Mónika!
Bár igazad van, hogy sokszor a vitaminra fogják az óriásbabyt. Ez valahol úgy igaz, hogy a mai diökben az a normális, hogy ha 3 kb felett van egy baba. Régen, anyukám korában a 3 kg egy csoda volt.
Én most is szedem egyfolytában az Elevitet, és az elsövel is szedtem, és a babám 3,40 kg lett. Azt hiszem, ö aztán nem számít óriásbabynek. Úgyhogy úgy gondolom, hogy csak azért, mert attól félsz, hogy nagy lesz a baba, azért ne hagyd abba a szedésést. Ha úgy gondolod, hogy a táplálkozásod viszint teljesen egészséges, akkor megvan az okod arra, hogy elgondolkodj, szedd-e a vitamint. Mondjuk az én orvosom akkor is azt mondaná, hogy szedni kell.

Mindenkit puszilok, és nagyon kellemes hétvégén kívánok. Pihenjetek sokat!

BGabi
Bánhidi

Hello!

Márti én Margitban Laczához járok, de ott van vagy 20 doki és mindenkit dicsérnek.

A Pisi-Klibba én is belépek, szerintem ebben nincs kivétel.

Westendben a Benettonban vannak külön kismama ruhák. Nem olcsó, de olyan dögösek, nem zsákruhák és elefántnadrágok. A polok is édesek kb. 6ooo-ért.

Jó hétvégét!

Adri
Adri 18

Lányok!

Ma voltam egy bababizományiban ahol nem csak használt dolgok(Azok is elsõ osztályúak)de van
neki külföldi babaruhája is.
NAgyon aranyosak rögtön vettem 7 rugit és két szellõztetõ zsákot és az egészért fizettem 2400 Ft-ot.(De sok mindenért fájt a szivem)
A Bolt A Bosnyák Tér 2-ben van a pincében, nagyon aranyos a "fönök asszony" és a férje.

Már nagyon várom ezt a kisbabát!

Sziasztok!

Vica
tvica

Szia Mónika!
Valóban találkoztunk! Én is emlékszem rád, még gondoltam is, vajon nem te vagy-eKép
Ezek szerint deKép És a kék ruhában voltam, a férjemmel Kép
Nyilallás: én már többször éreztem, fõleg ha hirtelen álltam föl fekvésbõl. Ilyenkor gyorsan visszaülök és elmúlik.
Vitaminok: én Maternát szedek minden nap. Szerintem a baba az elsõ, és ha a szülés kissé nehezebb is lesz, még mindig inkább ez legyen, mint hogy valami baja legyen.

Niki!
A baba valóban hall a 15.héttõl a könyvek szerint. Én ma Mozartot hallgattam vele (állitolag azt nagyon szeretik a babák), a férjem pedig beszélgetni szokott veleKép

Ma tudtam meg az eredményt a toxoplazmával kapcsoltaban. Negativ lett.
Most sajna nem leszek egy darabig, mert férjem szüleihez utazunk és onnan nem tudok netezni.
Addig is minden jót nektek és vigyázzatok magatokra!
helga-16

Kedves ujdonsült kismamak!

Nem tudom megallni szo nélkül azt, hogy mennyien akarjak mar a 15-20. héten abbahagyni a munkat.
Sokan panaszkodnak hogy milyen sok munka van, meg hogy mennyi stress, és a fönök, stb...

Ne haragudjatok, de igy visszaolvasva latom, hogy sokan oranként(!) irnak a forumba. Nem sok ez egy kicsit egy huu de stresszes munkahelyhez??
Mindegy, nem az én dolgom, csak egyet ne felejtsetek el:

A TERHESSéG NEM BETEGSéG!!!

Ildiko
Ildiko

kedves ildikó!

én ugyan nem dolgozom, de úgy gondolom, mindenkinek joga van akkor abbahagyni a munkát, amikor ő gondolja. Nem igazán értem, miért zavar ez téged.
KATA

Sziasztok!

Pisi ügyben nekem sem jobb a helyzetem, sõt, most már rendszeres az is, hogy a baba belerúg a hólyagomba.

cory
cory25

Sziasztok!

Ildikó! Szerintem mindenkinek magánvéleménye, hogy meddig akar, tud dolgozni. Én pl. már a fogamzás elött itthon voltam ( lombik babánk lesz ) és maradok is a terhességem végéig. Ugyanis a munkahelyem igen strapás és a fertőzés veszély sem elhanyagolható (szívsebészet intenzíven dolgozom egyébként ). Szóval hadd döntse el mindenki, hogy mikortól maradjon otthon.

Sziasztok
Katus
Katus-13

Sziasztok Lányok!

Már ezer éve nem tudtam írni! De 5-én államvizsgázok...

Sajnos rosszullétek még mindig vannak, elég sokszor hányok is, egyenlőre nem segít semmi.

BGABI!!!

Azt hiszem hülyén írtam le az adataimat, mert két sorban is szerepelek Szilviként, ha tudod majd egyesíted nekem? Szóval : Szilvi, 25 év 2. baba, 1 hónapban összejött, szülés időpontja dec közepe (még nincs konkrét időpont, mer nem jött meg Lili születése óta, nincs mihez számolni), Budapest (Érd). Köszönöm!!!

Remélem Ti jól vagytok!!!

Lili még mindig szopizik, bár egyre kevesebbet, meg szerintem a tejem is nagyon fogy.

Ki meddig dolgozzon? Ez szerintem teljesen egyéni. Lilivel 12 hetesen veszélyeztetett terhes lettem, otthon kellett maradnom, de valószínűleg akkor se dolgoztam volna sokáig, ha nem lett volna semmi baj, mert hát a munkahelyi légkör... Nekem jó volt otthon.

A pisi klubb nálam is aktuális, bár mostanában jobb a helyzet, éjszaka már nem kelek fel.

Na megyek tanulni, mindenkinek jó napot!Kép

Szilvi
Szilvi

Sziasztok,

Szép hétfö reggelt mindenkinek.
A Vitaminokkal kapcsolatban én is Elevitet kezdtem szedni először minden nap, de egy hete áttértem a kétnaponkénti szedésre, szerintem elég változatosan táplálkozom. Ezt folytatom a köv. laborig, aztán majd kiderül bejött-e vagy nem.

Ma megyek dokihoz, most töltöttem be a 11. hetet: Kiváncsi vagyok a babuciraKép Viszünk kazit is és felvesszük ami látszikKép Úgy izgulokKép

Laura, Mónika,
Köszi a megértö szavakat. Ma is tiszta görcsös gyomorral és undorral jöttem be. Nem pénzügyi területen dolgozom, hanem egy amerikai multi cég magyar gyárában vagyok,a beszerzést vezetem és nálunk az év vége jún 31-én van (amerikai törvények szerint).
Sajna kb 2-en vagyunk nök a vezetésben és vagy 20 férfi, úgyhogy nemigen tudok nöi kollégákkal "szövetkezni".. Mindegy a júniust valahogy muszáj végigcsinálnom, aztán júliustól úgyis lazább lesz, szabik miegymás, szeptemberben meg már az utódomat fogom tanítgatni és ennyiKép Csak még ez az egy hónap lesz húzós, remélemKép
Sajna elöbb csak probléma esetén tudok elmenni táppénzre, mert olyan hülye lelkiismeretes vagyok, hogy nem tudnám megtenni, hogy itthagyom öket föni a levükben....

Pussz,
Évike
A főnökösdivel kapcsolatban...
Évike-11

Szép jó reggelt mindenkinek!
Sajnos ma megint hánytam és szombat éjjel is. Szeretném töletek megkérdezni, hogy nektek nem szokott fájni a derekatok? Én kb. 1 hete szenvedek a reggeli öltözéskor vasaláskor, hajoláskor stb.
Egyébként minden szép a héten leszek 4 hónapos.
Kép
Már annyira várom, hogy megmozduljon és érezhessem, hogy bent van.
Puszi
Mónika 15

Mónika,

Hasonló problémáim vannak a derékfájást illetöen...
Tartok is töle mert csak most léptem a 12. hétbe és mi lehet késöbb?? Pedig járok úszni és tornázgatok is aminek elvileg segíteni kéne. Lehet jobban rá kellen dolgozni lazítani derékre...
Évike
Évike 11

Sziasztok, szép hetet!

A dolgozással kapcsolatban: szerintem egyéni, hogy ki meddig akar dogozni. Aki megteheti anyagilag, és úgy érzi, hogy jobban érezné magát otthon, nyugodtan abbahagyhatja a munkát. Én úgy tervezem, dolgozom, amíg tudok, bár 1-1,5 hónappal a szülés elött biztosan táppénzre megyek.

Móni!
Hát igen...A héten 4 hónaposak leszünk Kép. Olyan hihetetlen! A derekamat csak olyankor érzem, ha sokat vasalok vagy mosogatok, alapesetben szerencsére nem fáj.

Évike!
Próbálj lazítani, a gyomorgörcs nem tesz jót a babának!

Szerintetek veszélyes 18 hetesen repülni? A dokim szerint nem, de egy picit azért tartok a dologtól.

Eszter
eszter 15

Szia Évike!
Te ülömunkát végzel? Mert én igen és lehet a sok ülés sem tesz jót. Gondolom én. Egyébként nekem azelött is fájt néha a hátam, de most a sogornöim azt mondják ez már a babától van.
Szia
Mónika 15

Sziasztok !
Pisi: 30. hétben vagyok, ha nevetek nagyon erős pisiingert kapok - mostanában elég sokat vigyorgok hangosan. Mi történt szombaton: párom eszméletlenül +nevettetett, az első 5 másodpercben egyszerűen BEPISILTEM. Ezután már saját bénaságomon visongtam, úgyhogy olyat csináltam, amit utoljára talán 2 évesen, mire a wc-re értem, a bugyimon keresztül pisiltem. Na, kész vagyok. Gondolhatjátok. Pedig előtte semmi ingerem nem volt. Megfogadtam, mostantól óránként megyek, ha kell, ha nem.
Derékfájás: hónapok óta tart, de ez teljesen természetes nálam, az első kettőt epidurállal szültem, nekem azóta rendszeresen fáj a derekam, így most nincs mit csodálkoznom, szép csendben szenvedek.
Vitamin: mivel a folsav nagy mértékben megelőzi a nyitott hátgerinc problémákat, ezért már a terhesség előtt 3 hónappal javasolják a szedését. Én is így tettem, igaz csak 1 hónapig, mert nagyon gyorsan jött a babus. Az első három hónapban, míg a szervek kifejlődnek és növekedésnek indulnak, addig szorgalmasan, naponta szedtem a multivitamin terheseknek - igaz az émelygős időszakban nehéz lenyelni ezt nagy rózsaszín izét, de ebben minden benne van, a kellő mennyiségben. A második harmadban csökkentettem az adagot, ugyan a kiskönyvemben továbbra is a "naponta" szerepel. Mivel enyhe vérszegénység lépett fel, ezért most az utolsó harmadban inkább napi 2 vasat szedek, mely folsavval kombinált, és 2-3 naponta a multivit terheseknek. (ez állítólag tökugyanaz, mint a Materna, meg ilyenek, csak jóval olcsóbb és magyar. Nem tudom, nem néztem utána, de gondolom ellenőrizhető, rajta van az összetétel.)Nem szedem naponta, mert én is úgy tudom, hogy ezektől a multivitaminoktól nőnek mostanában nagyobbra a babák, és a túl nagy méret és súly nekik sem jó a szülésnél, nem csak mi szenvedünk jobban, hanem nekik is nehezebb kibújni, és stresszesebb, ha szorulnak, vagy nehezen férnek ki.
A munka abbahagyásáról: én úgy terveztem, hogy akkor hagyom abba a munkát, amikortól jár (kivehető) a terhességi-gyermekágyi segély, azaz a szülés előtt négy héttel. De már most így a harmincadik héten annyira elnehezültem, és fáradékony lettem, hogy már most csökkentettem a munkaidőmet, szerencsére nem szóltak érte, sokat vagyok szabin, és ha lehet később megyek és korábban indulok haza. Megtartok 10 nap szabit is, így szülés előtti másfél hónapban nem dolgozok. De nekem az a véleményem, ahány munkahely és ahány terhesség, annyi variáció lehet arra, hogy ki meddig dolgozik.
Sziasztok, további jó babavárást.
Cseri
cseri

Mónika,

Igen, ülőmunkát végzek. Ez azt jelenti hogy reggel fél nyolctól nagyjából egész öt fél hatig ücsörgök a gépem előtt vagy a megbezéléseken. Lehet ettől is van, és régebben is szokott fájdogálni, de nem ennyit...

Eszter,
Én mindenhol azt olvasom, hogy a repülő nem okoz semmiféle problémát. Akkor kellemetlenebb ha hosszú 8-12 órás útra mész, de gondolom a Te esetedben közelebbi célpontról van szó. Engem is akartak küldeni 4 hét múlva, akkor lennék 16 hetes, de a főnököm segítségével kibuliztam hogy itt tartsuk Magyarországon a megbeszéléstKép

Pussz,
Évike

Ui. Most csapott a villám az agyamban hogy én már nem 11 hanem 12 hetes vagyokKép Nemsoká eljő a várva várt második harmadKép
Évike 12

Sziasztok!
Én nem értem, miért fél mindenki a vitaminszedéstöl? Én nem hinném, hogy ha eljut a szervezetünkbe a megfelelö mennyiségü (márpedig ezekben a vitaminokban pont annyi van amennyire nekünk és a babánknak szükségünk van) attól miért lenne óriás méretü a gyermekünk? Én nem látok összefüggést. A tapasztalataim is pontosan ezt mutatják: én végig szedtem mindkét gyerekkel már fogamzást megelözöen is a Maternát, és 3,20 ill. 3,40 kg-mal születtek a lányok. Söt én még a szoptatás alatt is végig szedtem. Ebben az idöszakban megnövekszik az ember vitaminszükséglete, amit képtelenség csak zöldségböl és gyümölcsböl fedezni. Csak azért írtam ezt le, hogy ne éljetek abban a tévhitben, hogy óriásbébitek lesz a vitamintól és ne féljetek vitamint szedni. (Ez nem reklám!)
Szép napot mindenkinek!
Andrea
Andrea

Sziasztok!
Újra vagyok, de sajna csak 2 napotKép, mert a hét közepére beszerveztek nekem egy továbbképzést, pénteken meg nem sok kedvem van dolgozni jönni. Nem a legjobbkor jött ez a tanfolyam. Most gyorsan meg kell csinálnom a bevallásokat, amikre elvileg lett volna 4 napom! Az sem biztos, hogy be tudom fejezni a sulit! Most küldték az új idöpontokat: a nyolcadik december 11-12-én lesz, én meg 15-ére vagyok kiirva (elvileg). Majd UH után megkérdem a fönököm, hogy így is járhatok-e?

Most megyek tovább olvasni, egy kicsit le vagyok maradvaKép

Orsi
Orsi

SZiasztok, én ma reggel már átestem egys or vizsgálaton a Kútvölgyiben. nagyon megszivtuk ezt a NATO-csucsot, hihetetlen, hogy milyen dugó volt a városban, ráadásul éhgyomorra voltam, hát nem mondom...
A doki viszont megint elragadó volt és most már a párom is látta UH-n a kutyaházit. Már 21,5 mm a kis büdös, szóval kétszeresére nott az elmúlt tíz napban. KépKépEmiatt megérte.
Nátha, torokfájás nem múlik, már eléggé unom, lehet hogy megpróbálok két napot rápihenni.
na sziasztok, jó napot mindenkinek
még1Kata
mégegykata

Szia Mégegykata!
Megint volt ultrahangod is... Irigyellek! Én csak 2 hét múlva megyek... Akkor most vagy a 9. hétben? Az én drágám akkor volt ekkorka... Tíz napja 61,4 mm volt... A papának tetszett a dr.?
Vigyázz magadra, légy jó!
Üdv.: Niki
Niki

Szia Niki,
igen, a 9. hét körül vagyok. Illetve a tizedikben, de a mi gyerekunk nem a 14. napon fogant, hanem szerintem majdhogynem a 20.-on es ezt az UH is mindig jelzi, szoval nem csak szerintem. Szerintem csak azert csinalt megint UH-t, mert ott volt a parom es neki is meg akarta mutatni. Szegeny ferjem tok nagy zavarban volt, dehat gondolom majd hozzaszokik a dologhoz.
Junius 10-en megyek legkozelebb. Es te Niki?
mégegykata

Szia Kata!
Teljesen jó, hogy a papa is látta. Itt ülök és fülig ér a szám attól, hogy ti örültök... Az én párom is bátrabb volt 2. alkalommal... Még kérdezett is! Elosször beállt a függöny mögé... Olyan édes volt, de a múltkor már odajött és fogta a lábam: akkor már pocakos ultrahang volt...
Vasárnap mész? Ügyeletes a dr?
Képzeld! Képzeljétek! Elkezdett égni a gyomrom... Az egészen a nyelocsövemig... Nem valami kellemes.
Üdv. mindenkinek!
Niki
Niki

Eloször!!!! .... Béna vagyok, írni sem tudok...
Niki
Most látom, ahogy visszaolvastam....
Niki

Igen, gondolom azért hívott akkorra, mert ügyel. Mondta, hogy akkor reméli, sok ideje lesz, aztán "beinditjuk a verklit" - vagy valami ilyesmit mondott.
mégegykata

Szia Mégegykata!
Ezt nem értem... Miért indítja be? Mikorra lesznek eredményeid? Én már az AFP miatt izgulok. Ma nagyon nyugös vagyok: a gyomrom, álmos is vagyok...
Niki

Szia mindenkinek!

Mégegykata, szijaKép

A mi pocaklakónk is 21.4 mm volt a 9. hét elején, ezek szerint "egyforma magasak" a babócáinkKép
Beja 12

Szia Beja! Kép
mégegykata

Szijasztok!

Márti! Nagyon teccett, amikor irtad, hogy tanulmányoztad az arcod, hogy
változott-eKép Ilyet én is tettem, de nem jöttem rá...
Ruha átrendezést én is megejtettem pár hete, hasonló szomorúsággal, igy
alig maradt valami a szekrényemben:-((

Pisi.
Én is kijárok éjjel többször is pisilni, pedig már a 21. héten tartok.
Napközben szerintem vagy 20-szor minimum, de lehet, hogy keveset irtam.
Pedig aszittem majd elmúlik a 12.hét után, de nem.
Lehet, hogy a 40. hétig éjjel is wc-re kell majd járkálni?

Mónika! Ez a nyilalásos dolog teljesen normális, majd érzed többször is.
Nekem akkor szokott, ha hirtelen felállok, vagy tüsszentek, szóval ha
valami hirtelen mozdulatot teszek. Ezt állitólag a szalagok, szövetek
nyúlása, belsö átrendezödése okozza.
Elevitet én is szedek minden nap, de én nem félek, hogy óriásbébi lesz a
végén, ugyanis a barátnöm is végig szedte és 2800g-os babát szült, másodszorra
pedig 3050g-ost, és ekkor is szedte. Szerintem a szülök adottságán is
mulik, hogy mekkora lesz az a baba.

Lányok! Szerintetek hogy kell számolni a hónapokat? 4 hét=1 hónap?
Szóval a 12.hét=3.hónap, 16.hét=4.hónap, 20.betöltött hét=5.betöltött hónap???
Sokan azt kérdezik, hogy hanyadik hónapban vagyok, én meg asse tudom mit mondjak..

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Szisztok!

Derekfajasra ajanlom a kismamammasszazst.(Nemetorszagban pl.a doki irja fel ezt is....)

Az alternativ anyasag rovatban Kata ajanlott egy cimet, en biztos megnezem.

Kenyeztessuk magunkat es a babankat!

Lili
lili73

Szija mindenkinek!

Beja, Mégegykata: Amikor először voltam UH-n, az én babócám 22 mm volt (ekkor 8hét 5napos voltam), majd rá egy hétre (9hét 5nap) már 30 mm!!! Nem fantasztikus, hogy ilyen gyorsan nőnek ezek a kis drágák? Én már alig várom, hogy megmozduljon.

Vitamin: Én a multivitamin terheseknek-et et szedem minden másnap, reggel és este pedig magneB6-ot szedek.

Üdv:
Szila
Szila

Sziasztok!

Ma töltöm be a 10. hetet! Ahhoz képest, hogy csak a 12. hétre ígérte a doki, hogy sokkal jobban leszek, máris feltünöen javuló tendenciát mutatok! Az utóbbi néhány napban sokkal kevésbé szédülök, sokkal nyugodtabb a gyomrom is, és még a melleim se fájnak annyira. Lehet, hogy lassan megtanulok együtt élni a pocaklakóval? Kép

Laura! Pont úgy viszonyultam eddig a számítógépezéshez, mint te. Kép Mondjuk az én Párom itthon nem dolgozik, hanem vagy az Interneten lóg, vagy játszik, de a józanabbik énem belátta, hogy hagyni kéne néha egy kicsit kiszórakozni magát. Ugyanakkor kb. 1 órahossza után elkezdtem feltünöen elhanyagoltnak érezni magam, és eleinte csak zavaró módon mászkálni kezdtem körülötte, aztán szemrehányó pillantásokkal illetni, majd mindenféle apró cseprö kérdésekkel megzavarni, és ha mindez nem használt, akkor elökerült nálunk is a mikor hagyod mááááár abbaaaa?!?! kérdés. Kép Most bezzeg este 9-kor édesdeden bealszom, ö kioson a számítógépéhez, és éjfélig még 3 zavartalan órája van, hogy kiélhesse magát. Kép Kép Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

Nálam még vissza van a szekrény átrendezés, pedig már alig férek el, mert már a kismama nadrágokat is bepakoltam! Remélem a hétvégén meg tudom ejteni!
Én még nem járok túl sürün a WC-re, bár igazság szerint a munkahelyen nem is iszom túl sokat. Amikor hazaérek, olyan érzésem szokott lenni, hogy mindjárt szomjan halok. Volt már, hogy egyszerre egy liter ásványvizet ittam!
A reggeli rosszullétre nekem savanyú cukor lett a megoldás. Ezt eszegetem, amíg be nem érek a munkahelyre, így nem kell megállnom útközben! Viszont tegnap este alig bírtam fogat mosni, állandóan öklendeztem! Mire megoldom egyik "gondomat", jön a másikKép!

Képzeljétek tegnap rekordot döntöttem: este 10-ig voltam fenn (adóbevallásokat csináltam), igaz ebböl kifolyólag ma reggel is sikerült megdöntenem a késési rekordomat, ugyanis csak 8-ra értem be (7 helyett), egyszerüen képtelen voltam felkelni. Kép

Ma megyek dokihoz! El sem hiszem, hogy eltelt négy hét! Remélem még pénteken mehetek UH-ra is, és nem húzódik át jövö hétre! Már annyira kiváncsi vagyok az én kis pocakmarcimra!

Most egy kicsit dolgozom, mert két napig tanfolyamon leszek, pénteket még nem tudom, de sok kedvem nincs dolgozni!

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-11

Sziasztok!
Lara!
Köszi, hogy megnyugtattál a nyilalással kapcsolatban mert amikor elöször jelentkezett azt hittem valami baj van. Nekem föleg a bal oldalon szokott jelentkezni a fájdalom, ha hapcizok, guggolásból felállok.Neked mikor mozdult meg a babuci? Milyen érzés volt? Egyböl tudtad, hogy ö az?
Egyébként ma nem hánytam a melleim pedig eddig nem fájtak csak néha beleszurkált a mellbimbómba.
Mindenkinek szép napot!KépKép
Mónika 15

Sziasztok,
Szép jó reggeltKép
Képzeljétek tegnap voltam dokinál. Az UH szerint nem is 12 hetes és 0 napos hanem 12 hetes és 6 napos voltam tegnap. A pici ülömérete 6 cm a teljes pedig 9 cm.
Olyan édes voltKép Látszott a fejecskéje, a test a kezei lábai és úgy mozgott mint egy kis örökmozgó. Össze-vissza fincánkoltKép Azt mondta a doki, hogy nagyon szép a méhem és nagyon kis egészségesnek és életrevalónak tűnik a babaKép Videokazin is megörökítettük. 3 hét múlva megyünk vissza AFP-t egyeztetni. Háte zek után ma nemigen bírok dolgozni...
Évike
Évike 12

Sziasztok!

Múltkor beszéltünk az Anita boltokról, azt hiszem, rosszul írtam a körúti üzlet nevét, ahol lehet kapni. Helyesen: Donna Grande. Tegnap voltam benn, de nem egy nagy szám. Kismama-fürdöruhájuk egyáltalán nincs, bugyi is csag egyféle volt, de az még hatalmas. És minden marha drága.
Viszont vettem tegnap fürdöruhát. Ez ugyan nem kifejezetten kismamáknak van, de a szabása és az anyaga miatt nagyon jól használható. És nem is öregasszonyos!

Lara!
Végre hallunk felöled Kép! Gyakrabban mozog már a babuci?

Lehet, hogy hülyének fogtok tartani, de én tegnap éreztem valamit. Nem biztos persze, hogy ö volt, mindenesetre ilyet még soha nem éreztem. Olyan volt, mintha valaki belülröl megsimogatta volna a hasamat. Tudom, hogy elég korai lenne (a héten töltöm be a 16. hetet), ezért nem is élem nagyon bele magam.

Eszter
eszter 15

Sziasztok!

Régen írtam, gondoltam hallatok már magamról Kép
Olyan aranyosak vagytok, nagyon jó olvasni benneteket nap mint nap, legalább látom, hogy ilyen meg olyan tüneteim nem csak nekem vannak.
Úgy irigylek mindenkit aki volt már UHn, mi csak a jövő héten megyünk. Addigra 8 és fél hetes lesz a baba, remélem már látunk sok mindent.

Eszter,
Szerintem a babát érzeted! Elég korai még, de ha úgy fekszik, úgy fordul akkor lehet. De jó neked Kép

Vitamin: Ritkítottam, már csak másnaponta szedem, úgy érzem elég, és hallgatok a megérzéseimre. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszek, a dokitól majd megkérdezem elég-e esetleg csak folsavat szedni..

Kezdenek picit szorítani a ruhák.. (Normális ez a 8. héten??) Nem tudom mennyit híztam, vagy híztam-e, mert kevesebbet eszem, mint eddig. Jó lenne ha még pár hétig be tudnám húzni a hasam, nem akarom, hogy a munkahelyen felűnjön.. egyenlőre.

Mindenkinek kellemes babavárást!

Mamacica
Mamacica_8

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Lara, szija! Én "kitaláltam" magamnak egy számítási módot. Ha a baba korát nézem, akkor:
13 hét = 3 hónap
26 hét = 6 hónap
39 hét = 9 hónap

Egyszerûen csak harmadoltam. Szerinted így van értelme? Kép

Orsi, szió! Részletes beszámolót kérünk majd, hogy mi volt a dokinál!!! Kép

Évike, szija!Kép De jó lehetett neked tegnap, hogy végre láttad a picuritKép Annyira édes lehetettKépKép Már úgy várom, hogy végre én is menjek a köv. UH-ra, de addig még kicsivel több, mint két hét... sosem jön el...

Pocakszurkálás: Jó, hogy feljött témának, én nem mertem vele elõhozakodni, nehogy hipochondernek tünjek, de akkor ezek szerint nem vagyok egyedül, ez megnyugtató!Kép Ugyanis ha köhögök vagy tüsszentek, vagy nyújtózkodom egy jót, akkor igencsak belenyilall a pocakomba, hol jobb oldalon, hol bal oldalon, hol pedig húz az egész alhasam... Nyújtózkodni már nem is szeretek, pedig olyan jó dolog...

Mamacica, a 8 és fél hetes picuri pont babszem-méretû leszKép és az alakja is hasonlít... már ha lehet ilyet mondani...

cupp mindenkinek
Beja
Beja12

Beja,

Nyújtózkodj úgy, hogy a lábaidat felhúzod (már ha fekve vagy). Nekem bejött Kép

Mamacica
Mamacica_8

Sziasztok!

Tegnap nem tudtalak még olvasni sem titeket, mert nem volt jó a netünk. Páran, akikkel chat-elni szoktam, láthatták is Kép

Lara!
Beja jól gondolja szerintem a hónapok számolását.
3hó = 13 hét
Így jön ki a terhesség 40 hete 9 hó 1 hétre.

Nálunk semmi gond nincsen, szerencsére, bár néha nagyon kifáradok, pedig nem is dolgozok Kép De meglátjátok majd, hogy mennyi munkát jelent egy kisbetyár KépKép

Sziasztok
BGabi

<pre>
Tvica 26 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 25 hét 5 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 23 hét 6 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Lara 1.c. 20 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 19 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 19 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 18 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 16 hét 3 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 15 hét 5 n Debrecen 27 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 15 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 14 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 13 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 13 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 13 hét 4 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 12 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 12 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 12 hét 1 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 11 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 11 hét 3 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 11 hét 0 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 10 hét Bp. (Érd) 25 év dec. köz. 2.b.
Ada 2.c. 10 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Picur 1.c. 10 hét 1 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Szila 7.c. 10 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 10 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 10 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 9 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Ancsi 4.c. 8 hét 5 n Adács 27 év dec. 31. 1.b.
Pucur 2.c. 7 hét Budapest 29 év jan. 10. 1.b.
Erika 14.c. 6 hét Erdély jan. 17.
</pre>
Bánhidi-13

Sziasztok!

Újra itt vagyok a helyzet a következ&#337;.
Sajnos a kisbabám elhalt, így m&#369;szeres befejezésen estem át.
Úgyhogy mostmár nem tartozom közétek, ki is vehettek a táblázatból.
Nektek azért nagyon sok boldogságot kívánok.
Indigo
indigo

Szia Bgabi!
Légyszi öregítsél már rajtam egy évet mert sajna május 11-én betöltöttem a 28-at.Kép

Indigó!

Amikor elolvastalak az összes szöröm felállt annyira borzasztó. De hát azt néztem már a 12. hetet is betöltötted. Mi történthetett?!
Ne haragudj mert nem tud az ember ilyenkor mit írni, mert nem is lehet. Nagyon sajnálom ami veled történt és kívánom, hogy minél hamarabb közénk tartozhassál!
Puszi
Mónika 15

Mónika 15!

Köszönöm a vígasztaló szavakat. Amikor a m&#369;tét történt csak 8 hetes voltam, csak mivel szabin voltam nem tudtam írni nektek. Ezért csak most tudtalak tájékoztatni benneteket.
Sajnos egy ideig nem tartozhatok közétek, mert az orvosom azt mondta, hogy fél évig várni kell. Azt hiszem ez lesz életem legszörny&#369;bb fél éve.
Puszi
indigo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?