Új privát üzeneted érkezett!

Sajnálom Drumka!
Olyan van hogy állandósult 5 perces fájások és még a szülés szóba sem jön? Én azt hittem az már jócskán annak a jele. Vagy ez a betegségnek tudható be?
Bocsi, de ehhez aztán tényleg nem értek egyáltalán, csak az tudom amit itt beszélgettünk és amit a könyvekben olvastam.
Drukkolunk azért hogy a helyzet változzon valamilyen irányba, ami neked a legjobb!!!

Kép
solymosy

Réka
Kipróbáltam a mosódió-folyadékot, amit a barátnéimmal együtt rendeltünk kipróbálásra. Tök jó! És az illóolaj-csepegtetős trükköd is kipróbáltam, nagyon kellemes halvány menta illata lett a ruháinknak!
Szóval ha beválik akkor én is kipróbálom a "szemes" változatot is! :)
Sebi cuccait még nem mostam vele, de legközelebb! Remélem bírja majd a bőre, és akkor teljesen áttérünk erre!

Drumka
Huh, szegénykém, jól összejött neked itt a végére!
Az 5 perces fájások hogyhogy nem jók semmire? Nem tágulsz? Vagy nem elég erősek? Nem tartanak elég sokáig? :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Csajok
50-60-70-es fájásaim vannak az NST szerint. A fiamnál ilyen nem volt. Voltak jóslófájások, amiket betudtam annak hogy szilveszterre készülünk és elfáradtam, majd 3 óra múlva elfolyt a magzatvíz és onnantól 4 óra múlva megvolt a fiam. Ezek a dolgok nekem újjak. :oops: Ha esetleg valaki tud valami okosat mondani szívesen fogadom az ötleteket tanácsokat. :wink:

drumka

Drumka
Ezek még tényleg nem olyan nagyon erős fájások szerintem, ilyeneket simán produkáltam Sebivel a szülés előtt 1 héttel. :oops: Igaz nem 5 percenként, hanem csak néha?!
Okos ötletem nincs. :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!

Igen, elég halovány a topik mostanság5...

Drumka
Én sem nagyon tudok hozzászólni, tanácsot adni. De a dokidat én sem értem. :shock: Csak kitartást és sok erőt kívánhatok. Már nagyon a finishben vagy!

Réka, Hozzád hasonlóan nekem sincs kedvem semmihez.
Ma már egy adagot kimostam, most megvarrom Párom munkás zoknijait, aztán el kéne mosogatnom. Ja, egy ablakkép kontúrjait is "megrajzoltam". Ejjha, micsoda teljesítmény. :oops: :lol:
Tegnap délután összedobtam egy karfiollevest, az kb 3 napig lesz az ebédem, mert Apácska nem szereti. Neki ma nem főzök, mert sajnálom kidobni a kenyeret, úgyhogy bundikenyeret vacsizunk. Aztán meg megyünk autó-ügyeket intézni.

Tud valaki valami jól bevált gyümölcskenyér receptet? Csak azért, mert rengeteg van a neten, és a leírásból nem nagyon tudom, hogy melyik lehet a fincsi.

Na, nekilátok varrogatni ezzel a béna kezemmel...

Kép
tittina1982

Drumka

Nagyon sajnalom, hogy igy osszejott a vegere. Remelem, legalabb a lazad lemegy, mire szulni kell majd menni! Es probalj enni valamit, mert kulonben iszonyatosan legyengulsz, es az ugyancsak nem teszi konnyebbe a szulest! Aludj, ha mashoz nincs erod, az is pihentet, es ha ilyen beteg vagy, duplan jar neked! Ugye van segitseged Kareszhez??? O hogy van???

Cas!
Nalad meg semmi?????? Sebi nem erzi meg vesztet?

Titti"
Sajna nincs jo gyumolcskenyer receptem, de ha valaki feltesz
egy jot, azt en is megkoszonom.

Voltunk ma vedononel. Elarulnam hogy Zsofi most csak egy kiloval konnyebb, mint Rebeka volt othonaposan. :? Hihetetlen, hogy ekkora kulonbseg lehet ket testver kozott!

Puszi mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Sebi tegnap este egészen konkrétan le akart passzolni, és anyuéknál aludni! Szóval semmi bújósság! És ma reggel is azon hisztizett, hogy az apja ne menjen dolgozni, hanem játsszon vele itthon! :D
Nálam semmi hír, Csilla keveset mozog (de már egy hete), néha jósolgatok, de semmi extra.
Holnap elnézek még egy ctg-re, aztán csak várunk és várunk. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Jó reggelt mindenkinek!

Teljesen tanácstalan vagyok nem tudom, hogy mit csináljak.
A dokinőnk azt mondta, hogy 40-et max.50-et adjak a gyereknek anyatejcit,szerintem ez kevés.Abból gondolom, hogy múltkor 105-öt(lefejt tejet adtam neki onnan tudom, hogy ennyi evett,nem szoktam mérni) teljesen elégedett volt,nem sírt nem bukta vissza.Most csak cici,nem tudom mennyit eszik de bufinél nem jön vissza semmi csak utána visszabukik elég sokat,és sokat csuklik.Nekem azt mondta a szoptatási tanácsadó, hogy ő tudja, hogy neki mennyi kell.De ha ő szabályozza akkor meg sokat visszabukik és ez nem tudom, hogy mennyire baj.Elvileg neki a védőnő kiszámolta 75-85-öt kéne enni.De én a védőnőmnek azt sem hiszem el amit kérdez. :wink:
Ja és kaja után még iszik teát is mert különben sír.Szerintetek mit csináljak?
Remélem mindenki jól van.
SZILVI:Otthon vagytok már?Képet tegyél majd fel a piciről légyszives.Kszönöm.

Sziasztok
szilvi17

Szilvi

En nem igazan tudom, mennyit "KELL" egy ekkorka babanak enni, de szerintem amennyit ker es elfogad, arra van szuksege. A 40 nekem is kevesnek tunik, a 75-80 mar realisabb, barmennyire is nem bizol a vedonodben. :cry:
Egyeb gondolataim is vannak, csak nem akarok kontar modon tanacsokat osztogatni. Az a baj, hogy ha az ember minel jobban korul akar jarni egy temat, annal nagyobb az eselye, hogy teljesen osszezavarodik, mert ahany embertol kerdezi, annyifele valaszt kap. Szerintem Levi tudja a legjobban, hogy mit akar! :D Bizz benne!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szilvi17
Nekem a védőnő azt mondta (persze megint csak egy vélemény), hogy van baba aki 80-at eszik és van amelyik csak 40-et, de nem a mennyiség a fontos, hanem rendszeresség. És ha majd Csongor annyit kíván, akkor annyit adjak neki, mert ahogy minden felnőtt ember evés igénye is más és más, úgy a babák sem egyformák. Ő azt mondta ne korlátozzuk nagyon abban amit maga kíván és tud is megenni, mert ő tudja hogy a fejlődéséhez mennyire van szüksége.
Nem tudom mennyit segítettem, mert hát én is ezt még csak elméletben hallottm tőle, de nekem elég szimpi hozzállásnak tűnik.

Cas
Hát akkor Sebi még nem érzi, hogy hamarosan Anyából kicsit "kevesebb" lesz :) . Persze ez nem azt jelenti, hogy kellene neki és tök jó ha ennyire önnálló akar lenni nem?
Csilla pedig csak úgy dönt lassan hogy megismerkedik a külvilággal is!

Tittina
Én sem tudok gyümölcskenyér recepetet, mert éltemben egyet csináltam (igaz az jó lett), de már nagyon régen és fogalmam sincs milyen recept alapján. Idén én is akartam sütni, de mivel annyi találtam én sem tudtam eldönteni melyik a jó és inkább egy olyan sütit választottam, amit ismerek hogy tuti jól fog sikerülni :) .

Gem
Hihetetlen Zsófi fejlődése, de igazából az egész baba tényleg olyan "nagyos" már. Hogy csinálja? :D

Drumka
Hogy vagy? Hogy alakulnak a dolgok?

Kép
solymosy

Cas
Örülök, hogy tetszik a mosódiós és az illóolajos ötlet. Én nagyon szeretem és örülök, hogy megismerkedtem vele.
Remélem Sebinek is bírja majd a bőre (bár pont ez lenne a lényege, hogy mivel ennyire természetes, csecsemőknek is tökéletes és akkor reméljük Sebinek is az lesz, de majd meglátod).

Tegnap nagy nehezen rávettem magam a varrásra és végre leszűkítettem két kismama nadrágomat szárban (ideje már így pár héttel szülés előtt :lol: , röhögtem is magamon), de a lényeg, hogy most sokkal jobban érzem magam.
Aztán még a végén rávettem magam egy kis pakolászásra is.
Csongor jól van, egyik nap sokat mocorog másik nap alig, de hát ezzel nincs is semmi baj. Csak az esték lesznek már mindig kicsit láb, hát, derékfájósak és a pocim is elég kemény addigra. Az ember nem is gondolná hogy mennyire el tud fáradni...

Kép
solymosy

Sziasztok!
Megírtam egy litániát és valamiért nem ment el :evil:
Még mindíg egyben vagyunk. Ilyen jó éjszakám már nagyon rég nem volt mit most. :wink: Szinte meg sem mozdult egész éjjel. A lázunk lement, de viszont nagyon köhögünk. :( Karesz sulijába valami vírus van, ami a fél iskolát levette a lábáról.
Ma még csinálok ezt azt beköltözök az új könyvespolcomra, kitakarítok aztán várom a hidegfrontot hátha segít rajtunk. :lol:
A 4D-s uh a mai napra tette a szülést, jó is lenne már. :lol: Így karácsonyra 2 hetes lenne Barbi. :wink:

drumka

Csináltam pocakképet, lehet, hogy ezek az utolsók.
:lol: Kép
Kép

drumka

Drumka!

Szep a pocak, es a furdoszoba is! :D :D :D Vegre es kicsit a lakasba is balatunk.... Majd tegyel fel kepet a tobbi reszerol is, mert szules utan mar kisebb gondod is nagyobb lesz ennel!

Orulok, hogy vegre jobban aludtatok! Igyekezz rendbe jonni, OK? Mar igazan nincs sok idod!

Cas!
Meg nem jottel ma! Ugye szolsz, ha action van?!

Reka!
Koszi! :)

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Itt megleshetitek a lakásról a képeket
http://kep.tar.hu/jamiebaby/50542936#2
nem akarom a topikot elárasztani képekkel. Még egy jó nagytakarítás ráfér a lakásra, na meg még sok minden nincs a helyén. :oops:
De most elvonulok, és megpróbálok a káoszból rendet csinálni. :lol:

drumka

Sziasztok!

Szilvi17:Nekem a korházban mondták,hogy a baba súlyát be kell szorozni 150-nel,és elosztani ahányszor eszik egy nap,és annyi az adagja.Rékánál pl.8 cal.Réka 2960g,és az adagja 55 lenne,de simán megeszi a 75-80-at,és azt mondták,hogy semmi gond,nagyon szépen hizik.

Drumka:nagyon szép poci,meg a fürdőszoba is.én is ilyen szinű fürdőszobát szeretnék,vagy még tetszik a bordó márvány.

Kép

Kép
ancsa03

Drumka:Nagyok kircsi a lakás!!!!!!!!!!!!!A fürdőbe,és a konyhába teljesen beleszerettem.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa: :D
Köszönjük a dícséretet :oops: előszőr úgy volt, hogy nálunk is bordó fürdőszoba lesz és üvegtéglát rózsaszínt vettem, hogy passzoljon, de mikor megláttam ezt a csempét nem gondolkodtam sokat, azonnal megvettem. Ráadásul nagyon sokan mondták, hogy a bordó nagyon kényes mivel sötét minden nagyon látszik rajta.
És persze az egész lakást meleg színre festették, és rengeteg a fenyő és a természetes anyag. Még a konyhaszekrény fogantyúja is tégla kocka :lol: itt mindent egy ember csinált, és minden kézi munka. A konyhaszekrények fenyőpolcból vannak, a figanytyúkat a páron szeletetle téglából. Itt csak egy srác volt és mi segítettünk neki az aljzat betontól a végső apró munkákig. De asszem megérte. :wink: :lol:

drumka

Szilvi17
Hát azért elég erősnek érzem, hogy ilyen szinten korlátozni akarják, hogy mennyit egyen a kölök?! :? Mivel indokolják, miért van erre egyáltalán szükség?!
Tápis babánál oké, mert ők tényleg túl tudják enni magukat, és megfekszi a gyomrukat, mert a tápszer kb. 3-4 óra alatt bomlik le a pocakjukban.
DE AZ ANYATEJ AZ MÁS!!! Sokkal gyorsabban (cirka 1,5 óra, ha jól emlékszem) szinte teljesen fel tud szívódni! És a baba pontosan tudja, mennyire van szüksége belőle! Pláne ha ő 105-t simán benyomott, és utána volt kiegyensúlyozott, akkor meg miért kéne "diétáztatni"? :?
Ha nem bukik jelentős mennyiségeket vissza, akkor egyáltalán nem eszi túl magát! (Pláne ha még teát is tud inni utána, egyébként abból mennyit iszik?)
Na szóval erre mondtam én, hogy mindenki fogja neked osztani a sok okos tanácsot (gyerekorvos, védőnő, barátnők :)), de te leginkább csak a saját gyerekedre, az érzéseidre és a józan eszedre hagyatkozz!!! :)
Ja, és tényleg az számít, heti szinten mennyit gyarapszik! Ha szépen nőddögél, akkor minden oké (és az első 6 hétben mindennap van széklete).

Réka
Ma bezzeg olyan bújós a fiam, hogy csak na... :)
NIncs két egyforma nap... :)
CSilla babának meg esze ágában sincs még jönni, legalábbis a mai ctg tanúsága szerint... :( :)
Mosódió: na ma kimostam Sebinek egy adagot vele, pár nap múlva meglátjuk az eredményt. :) Jó dolog a természetes alapanyag, csak hát arra is lehet allergiás az ember. Sebi pl. a kamillára. Ne tudd meg, milyen nehéz neki testápolót venni, mert MINDBE raknak szinte! :shock: Úgyhogy még mindig többnyire gyógyszertári kevertet használok neki.
De a mosódió termés (nem pollennel teli virágzat), ezért bízom benne, hogy bírni fogja, és ezerszer szívesebben használom, mint a hagyományos mosószereket!

Drumka
Szép a pocid, és a fürdőszoba is! :) És örülök, hogy jobban vagytok! :)
Érdekes, Sebivel nekem is megvolt ez a függőleges barna csíkom (ha jól látom neked is?), most meg nincs?! :shock: Min múlik?
Én is a holnapi hidegfrontban bízom, hátha CSilla elindul tőle, mert már nagyon-nagyon nehéz vele, folyton légszomjam van, leszakad a derekam, időnként annyira ránehezkedik a gátamra, hogy alig tudok lépni tőle, szóval ultra nyűgös vagyok.
Éjjel viszont szerencsére engem is hagy aludni.
Úgyhogy ma délelőtt bevásároltam, tücsökzenéztünk, ctg-ztem, délutánra is szerveztem programot, hátha ez a mozgalmas élet megnoszogatja picit a kisasszonyt! :)
Fúúúúúúúúú. szuper a kégli!!!! A konyhád is gyönyörű lett!
A hálóban hogyan készült a falfestés? Én is ilyet szerettem volna, de nem tudtuk, hogyan kell csinálni... :oops: :D

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: :D
Bevallom nőiesen, hogy mi minden helyiségbe kikevertettük a festéket egy vagyonért. Mikor mondtam a festőnek, hogy én azt szeretném, hogy foltosan kenje fel csak meresztette rám a szemeit. Pedig ő tudta az elejétől mit is akarok. Aztán elmentem a festékboltba valami apróságért, és megláttam a kis "púderos" dobozokat. Kérdeztem az embert, hogy ez mi. És akkor elmagyarázta és lis mintákon megmutatta. Egy doboz 3000-4000Ft és 100 nm-re elég. Annyi kell hozzá, hogy legyen egy glettelt falad ami át van kenve fehér diszperzittel és meg van száradva. Majd veszel egy kis vödröt teszel bele mélyalapozóz ennek asszem 5 literes kszerelése 2500Ft és vízzel kb 1:1 arányba kikevered a porral. Majd gumikesztű és egy jó szivacs kell hozzá. Körkörös mozdulattal elkezded felkenni és ez lesz belőle. Mind ez fillérekből ahoz képest, hogy a kikevert Héra festék több mint 60.000ft volt. De most a kőműves srác fog a lányainak szobát festeni belőle (rásóztam, csak itt ne lássam :lol: )
Találtam egy oldalt itt utánna nézhetsz. Ha megtalálom a festékpor dobozát, megmondom a márkáját. Annyit tudok, hogy a szoba téglavörös a konyha havannabarna a gyerekszoba amiről nem csináltam képet :oops: napsárga.

drumka

Drumka
Köszi az infót!!!! El is mentem, ha pár év múlva úgyis újra kell majd festetni a lakást (mert hát tavaly újítottuk fel), akkor jól jön majd.
Mutattam a páromnak ilyesmi falakat még a felújítás előtt, de közölte, hogy ez marha macerás, és utána biztos fel is kell csiszolni, úgyhogy hagyjuk! :(
NA de most majd nem hagyom magam, ha kell saját kicsi kacsóimmal csinálom meg a maszatolós részét! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Nekem a konyhaszekrény tetszik nagyon. Gyerekszobáról is kérünk majd.
Kérdések! A köldökét ha feljön a seb, de még egy pici ficak rajta van, akkor alatta kell hintőporozni, vagy csak ki kell pucolni a gennyet és annyi?
Ha nem akar böfizni ti mit csináltok? Ki hogy böfiztet?

Kép
nyafi

Drumka!
Nagyon KLASSZ A KEGLI! Gratula!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kedves Édesnyák!

A napokban sok-sok karácsonyi zenével gazdagszik a www.pszichologia.multiply.com oldal. Lesz hangszerrel játszott zene, lesz magyar nyelvű és angol nyelven is – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A feltöltött zenék listáját itt is megtaláljátok az „Érdekességek” menüpont alatt: www.pszichologia.mlap.hu Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok. Természetesen a tanácsadás lehetősége a továbbiakban is fennáll.

Barátsággal, Nisreen
nisreen

Túl vagyok a nagytakarítás nagyján.
Szülésnek semmi jele, pedig mindent csináltam amit nem kellene már (létrázás, négykézláb mászás, és had ne soroljam) :lol:
Cas: és ami a legjobb ebbe a festésbe, hogy fényes felület és mosható. :lol:
Ha valaki nagyon kedvet kap lakásfelújításhoz megadhatom a szakink telcsiszámát szerintem nem drágán dolgozik és nagyon sőt túl alapos. :lol: :wink:
Köszönöm mindenkinek a dícséreteket, átadom a szakinak is. :lol: :lol:

drumka

Sziasztok!

And topiktársa vagyok a 2005.őszi babásoktól!

Ma délelőtt megszületett And kislánya Júlia, 3030g-mal, és 51cm-rel.Anya is, baba is jól vannak!Már túl vannak egy sikeres szopin!

Mindenkinek jó egészséget, jó babázást kívánok!

Hajni

KépKép

Hajni&Panna
totka

Nyafi
Amíg teljesen le nem esik a köldökcsonk, addig ugyanúgy kell kezelni tovább. Mindaddig, amíg a köldöke olyan nem lesz, mint pl. a tiéd.
Büfiztetés: én egy picit magasabbra raktam Sebit a vállamon olyankor, hogy a vállam picit nyomja a pocakját, úgy könnyebben kijön a büfi, és így sétálgattam vele fel-alá, és ütögettem a fenekét.
De ha belealudt a szopiba, én nem nagyon erőltettem, ha szunyált a vállamon is letettem aludni - szerencsére ő í]y is remekül aludt, és nem bukott meg nyűglődött... :roll:

Drumka
A szaki elérhetőségét megköszönöm! Később még jól jöhet, mert akik most csinálták ismerősök voltak, olcsón dolgoztak, de elég linkül... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Totka
Köszi a jó híreket!!! :)

And
Nagy-nagy gratula nektek, és sok boldogságot az egész családnak!!! :)
Júlia szép név!

Olyan jó mostanában ennyiszer leírni az új élet születéséhez a gratuláló sorokat! Na remélem nemsoká nekem gratuláltok! :wink:

Kép
Kép
Kép
cas

Andi Gratulálunk!!!!

Kép
nyafi

AND!
NAGYON NAGY GRATULA! A JULIA TENYLEG NAGYON SZEP NEV! SOK SIKERT A SZOPTATASHOZ!
Gem

Totka!
Koszi az infot!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

And, én is gratulálok Nektek! Sok egészséget, boldogságot!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

És még valami... :wink:

Nem tudom, kinek kellene ezt leírnia, bocsi is a kotnyeleskedésért, de ma reggel olvastam az iwiw-en:
"Kedves Ismerősök!
megszületett a kisfiam!!!Minden rendben van velünk.3950g,52 cm"
.

Ezek a sorok természetesen, KRISZTITŐL származnak.

Kriszti, Nektek is gratulálok, további jó egészséget, gyors hazatérést, boldog ismerkedést kívánok!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Micsoda hírek!

Kriszti
szépen kivárta az idejét! :)
Sok-sok boldogságot nektek, és persze gratula az egész családnak!

Na lányok én tegnap du. óta jósolgatok, éjjel alig aludtam, ez a hidegfront kivégez teljesen... :( Csilla legalább jól van, amúgy nagyokat dudorog. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Bocs', hoyg ismét eltűntem pár napig, de nem tudom, amikor kimaradok egy-egy időre, olyan nehezen szedem össze magam, hoyg újra bekapcsolódjak! :roll: :oops:

Cas, most már valóban rajtatok a sor, talán Viki ha beelőz még! :wink: Abban reménykedem én is, hoyg a hidegfront nálunk is hoz valami eredményt. Ide 1-2 nap késéssel szokott érkezni. :)
Vannak napok, amikor nekem is vannak jóslóim, sőt, vasárnap 10-12 perc kbséggel 4-5 fájásom is volt, de persze, nem túl erősek. :roll: Azóta is voltak, de nem sok és nem rendszeresek.

Viki, én is megkuksiztam a lakásotokat, tényleg szép munkát végzett a srác, nagyon szép lett a lakás és a berendezés is! Most már csak Barbi hiányzik! :) Remélem, Karesz is, te is jobban vagy, a tegnapi takarítás nem robbantott le még jobban! :roll:

Nyafi, itt csak szeszes vattával kellett mosni a köldökcsonkot, nem kellett hintőporozni. De azt addig kellett csinálni, amíg teljesen be nem gyógyult, sőt utána is időnként nem árt áttörülni alkoholos ruhával, nehogy összegyűljön neki ott váladék.
Én is vállom szoktam Böfiztetni Krisztát, de a hasrafektetés is szokott működni némely babánál. Ezt úgy értem, hoyg a karodra fekteted hasra, és itt is érvényes az, hoyg a feje picivel magasaban legyen.

Magunkról már írtam, különösebb dolgok nem történtek! :roll: Lightosak a napok, bár nem kímélem magam maximálisan. :wink:
Tegnapelőtti fotók:
Kép
HA jól megnézitek, a bal oldalamon látszik Mütyürke "lába" (a kis kiszögellés :D ):
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
AND, Kriszta:
GRATULÁLOK JÓ EGÉSZSÉGET, SOK TEJCSIT ÉS NYUGODT ÉJSZAKÁKAT KÍVÁNUNK! :wink:
Nálunk a helyzet változatlan, tegnap a fiúk beszereztek egy 4,5 literes whiskyt az összes haver itt toporgott, hogy na mikor megyünk már. :lol: Én kényelmesen elnyúltam a kádba 1 órát pihiztem, és elmagyaráztam a fiúknak, hogy nem rajtam múlik. :lol: Majd meglátjuk, ha történik valami jelentkezek. :wink:

drumka

And és Kriszti
Hatalmas gratuláció a megszületett csöppségekhez. Sok-sok boldogságot, egészséget Nektek!

Cas
Most már tényleg Te jössz :) és hidd el már mi is várjuk, hogy legközelebb Neked gratuláljuk!!!

Drumka
A lakás csodaszép és az ígért címeres tégláktól el vagyok ájulva. Nagyon tetszik. Sok munka volt, de maximálisan megérte, ez egyértelmű. A gyerekszobáról pedig még várjuk a képeket, ha addig nem szültök :D , akkor majd csak utána.

Edit
Hát szép kis pocak nem mondom. A lába tényleg édes ott oldalt, nálunk is kb. ilyen formát szokott ölteni, plusz még a másik oldalon kinyomja az egész fenekét, hátát. Na ilyenkor tényleg kicsit furcsa érzése támad az embernek, mintha az egész pocakja két irányba akarna mászni (és valahogy úgy is van :) ) és a legjobb, hogy ezt sorozatban, tornagyakorlat-szerűen végzik, mintha valaki ritmusra nyomná, hogy 1-2-1-2, nyom és vissza enged, nyom és visszaenged :lol: , elég vicces még látványra is.

Nálunk ez a hidegrfont túl nagy változást nem hozott. Jól aludtam (bár sokat álmodtam, de pihentető volt mégis), Csongor pedig talán kicsit élénkebb, mint máskor délelőtt, de semmi különös, volt már ilyen nem front idején is. Szóval nálunk lehet, hogy inkább a melegfront hat (legalább is a múltkor nagyon éreztük), ami azért mostanában kevésbé várható.

Kép
solymosy

Cas
Írtad a barna csíkot a pocin. Nekem is van, pedig azt hittem nem lesz, mert én olyan igazi hófehérke börű vagyok. Sokszor kérdezik meg (és amikor még nem voltam várandós is), hogy nem vagyok-e rosszúl, mert olyan sápadt vagyok. Pedig nem, csak ilyen a bőröm. Szóval én azt hittem nekem biztos nem lesz és mégis van egy halvány barna csík. Ráadásul a köldököm körül van egy nagyobb, vastagabb barna kör, amitől olyan céltábla kinézete van :) . Csík, majd jön a céltábla és végül megint folytatódik a csík majdnem a gyomromig.
Fogalmam sincs mi az oka. Anno olvastam, hogy pontosan még az orvosok sem tudják. Betudják a hormonváltozásoknak, no de nálatok akkor az miért más, mint az előző terhességnél :?:
Érdekes változások ezek és valójában az értelmét nem látom még, de hát mindegy. De ugye azért el fog múlni teljesen?

Mi holnap megyünk NST-re. Kiváncsi vagyok a holnapi produktumunkra Csongorral :) , bár az az igazság, hogy ő délelőtt általában nagyon nyugodt és sokat alszik, aztán 4-5 körül kezdi a mocorgás és este pedig nagyon élénk, amíg le nem fekszünk. Mire ágybakerülök teljesen megnyugszik és alszunk békésen. Hát így a reggeli NST-k nem tudom mikor lesznek olyanok, mint amit várnak tőlünk :) .

Kép
solymosy

Réka, most hogy említed, jut eszembe, hoyg én is a napokban jöttem rá, hoyg most nincs barna csík a hasamon. :roll: Krisztával volt, méghozzá jó vastag, és amint te is írod, a köldök körül is sötétebb volt.
Ez nem jelent semmit. Egyeseknek van, másoknak nincs. Persze, hoyg nyomtalanul eltűnik, sőt, ha kicsit jobban megdörzsölöd, észreveszed, hoyg halványodik, de ezzel nem érdemes foglalkozni, főleg most, amikor a pocak nagy és nagyon feszül a bőr. Biztos azt is megfigyelted, hoyg a mellbimbó körüli barnás rész is nagyon besötétedett. Ezek mind temészetes dolgok, nem kell problémázni miattuk. :)

Vajon Szilviékkel minden rendben? Eddig már biztos otthon vannak :D , csak éppen nem jut ideje gépközelbe kerülni! :roll:

Gem, veletek mi van? Biztos fáradt vagy te is! Mesélj, amikor van pár szabad perced! :)

Én az imént jöttem a pedikűröstől. Gondoltam "megcsináltatom" most a lábamat, hoyg rendben legyen. Sajnos én már nagyon nehezen érek a lábujjaimhoz, így nekem most nem ment volna!

Réka, Mütyürke is estefelé az aktívabb, de már délután elkezdi. Sokszor délelőtt alig mocorog egyet-egyet, du. meg órákig aba nem hagyja. Amit leművelt tegnapelőtt (amikor aztán fényképeztem és filmeztem), oylat még nem csinált. Nemcsak kétfelé, ő minden irányban nyomkodott, egyszer erre, máskor arra, estére azt hittem kilyukad a hasam. Szabályosan úgy kidugta a lábát az oldalamon,, hogy két ujjal be tudtam mérni, hoyg ez a talpa! :shock:

Tittina, én nem sütöttem még gyümölcskenyeret, de egy régi fórumon valaki leírta a receprjét, és ő garantálta, hoyg nagyon finom. Én beírom neked ide, de mondom, én nem vállalok felelősséget érte! :D

Gyümölcskenyér:
"(Ma Gyümölcs kenyeret sütöttem, ami nagyon egyszerű süti:)
Hozzávalók:
2 dl tejföl (vagy joghurt)
2 egész tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
max 15 dkg mandula, mogyoró, dió durvára vágva, apróra vágott asztalt gyümölcs

A tojást a cukorral, tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és citromhéjat. Őzgerinc formába öntjük és rászórjuk a max 15 dkg magvakat és gyümölcsöket. Egy tompa kés hegyével vagy fakanállal lazán a tésztába nyomkodjuk. 180 fokos előmelegített sütőbe teszem és kb 40-50 percig kell sütni.
Ha kihűlt akkor csokimázzal bevonhatjuk. Én nem szoktam. Kb 1 óra alatt sütéssel együtt kész a süti.
Jó étvágyat!
Eszter "

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

And, Kriszti
Óriási gratula! :) Jó egészséget, sok tejcit, és minden jókat kívánunk Nektek!

Drumka
Eszméletlen szép lett a házatok. Irigykedem is. :) Nekem a fürdőszoba tetszik a legjobban, de a konyhádat is szívesen elfogadnám. És valóban különleges a festés...

Edith, Drumka
Szép nagy pocakotok van már, biztosan kezd szűk lenni a hely a Babáknak, úgyhogy hamarosan megérkeznek Ők is.

Cas
A vonalzód szerint még 4 nap. Lehet beelőzöd Edithéket... :wink:

Gem
Asszem írtad, hogy Rebeka megy a "bölcsibe" - gondolom akkor teljesen meggygógyult a barihimlőből, és talán most már 100%-osan ki lehet jelenteni, hogy Zsófi-baba megúszta. Ugyi?

Réka
Már egy ideje nekünk is látványos a Törpe akrobatizálása. :) Én sajna nem tudom, hogy mikor mit dugdos, de azt azért érzem, hogy vagy könyök, sarok, mert egész pici de nagyon kellemetlen tud lenni. :) De imádom.

Apácska tegnap azt mondta, hogy gondolkodott, és ha nagyon szeretném, akkor bejön velem szülni. Mondtam, hogy olyan nagyon azért nem szeretrném... Ha már az elejétől úgy állt volna hozzá, akkor tetmészetesen, de nem akarom, hogy kényszernek érezze.
Mi mostanában nagyon rosszul alszunk. :( A kezemet leszámítva is. Akármelyik oldalamra fekszem, légszomjam van. Baloldalon fekve ráadásul bizsergést érzek a bal mellem alatt. Úgyhogy sehogy sem jó... Kb. mikor szokott lejjebb ereszkedni a pocak?
Jövő héten csütörtökön megyünk a kórházba, akkor leszünk 35 hetesek. Megkérdem, hogy az alap dolgokon kívül mit kell viinni a kórházba. Meg hogy hogyan fekszik a Törp. Meddig kell bnet maradni, ilyesmi...
Képzeljétek, kaptam egy szóróanyagot, és ilyeneket ír a kórházi csomagba, hogy két párna a kedvenc huzatoddal, nyalóka szájszárazságra, szőlőzsír, hátmasszírozó... hát nem hiszem, hogy ilyesmikre lenne szükségem. :roll:

Kia és Levi baba hogyan élhetik meg első közös napjaikat? Remélem jól vannak és boldogok... Ha lesz egy pici időd, írj egy pár sort lécci!

Szilviáék vajon hazamehettek már? Olyan jó lenne tudni róluk valamit...

Na eldugulok egy időre, :arrow:

Kép
tittina1982

Edith
Nagyon köszi a receptet!

Érdekes, amit a köldök körüli barna körről írtok.
Nekem most ott nagyon világos körbe a bőröm, félek is nagyon nehogy ott repedezzen meg, mert ott azért elég látható maradna sztem. Láttam egy másik topikban egy pocakfotót, ahol nagyon csúnyán szét volt repedve a kismama köldöke körül. :cry:

Kép
tittina1982

Titti, úgy lenne normális, ha Cas és Viki mindenképpen előttem szülne, de persze, már szívesen indulnék én is. :roll: :oops: De nem úgy néz ki, hoyg Mütyi is így szeretné, hiába folynak a tárgyalások! :wink: Kemény partner, mindenesetre! :wink:

Nekem napok óta már, hoyg légszomjam van, sokszor mindenféle ok nélkül, éjszaka szerencsére nem. :roll: Első terhességnél a 34. héttől már leereszkedhet a pocak, de ez sem szabály.
Ha félsz a berepedezéstől, talán kenegesd gyakrabban és vastagabban a köldök környékét. Én most csak hébe-hóba kenegettem a hasamat és eddig (kopp-kopp) egyetlen csík sincs rajta! :roll:

A szőlőzsír talán hasznos lehet a kórházban, meg a párna (azt én is viszek, mert iszonyú kényelmetlenek tudnak lennia kórházi párnák), de ezek valóban csak kiegészítők, és ezek létén vagy nemlétén nem múlik semmi.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Csak nagyon gyorsan bejelentkezem, hogy megköszönjem a gratulációkat, s

And, Kriszti :D
NAGY SZERETETTEL GRATULÁLOK A BABÓKHOZ!!!!!
MINDEN JÓT NEKTEK!

Mi jól vagyunk, Marci egy igazi tündérherceg, s én nem győzök betelni vele..minden perc egy ajándék :) tényleg :)
Képeket is rakok majd, de most letettem, s talán van fél órám, hogy lezuhizzak, s kis rendet teremtsek....

Egyébként már tegnap óta itthon vagyunk, de a kórházban sem adtam ki őt a kezemből, csak fürdetni vitték el napjában egy - egy órára...már az első éjszakát együtt töltöttük KETTESBEN - úgy éjféltől....párom a fiammal itthon volt, s én nem tudtam megválni tőle...

szülésélmény - egyszerűen fantasztikus...persze nagyon fájt, de mindennel felért a "vége élmény" :wink: s +1: nagyon jól döntöttem, hogy itt maradtam ebben a közeli kórházban...

igyekszem mielőbb jönni, s nagyon szurkolok a még babásoknak, hogy mielőbb egy hasonlóan csodás élményben legyen részük!!!!!!

Puszilunk Mindenkit!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

KRISZTA!
Sok szeretettel gratulalok neked!

Titti!

Igen, a baranyhimlo fertozo reszen mar ket-harom hete tul van Rebeka, most kezdenek teljesen eltunedezni a hegek. Bolcsibe ment mar mult het hetfo ota, de ma megint itthon fogtuk, mert tegnap este ota hany. Apja szerint csak a elcsapta a gyomrat azzal a tomenytelen mennyisegu csokival, amit tegnap akkor tomott magamba, amikor en szoptattam, az apja meg kint volt a tyukokat etetni. Egyszeruen magaeva tette a dobozt, es abbol a bonbonbol, amibol en is csak max 1-et tudok megenni, vagy 3-4-et megevett. Azota hany, es meg a viz sem marad meg benne. Remelem, tenyleg csak ez a gond. A mosogep megy folyamatosan, a felmososzett mar itt van a szobaban, ha kellene.

Ugy nez ki (lekopogom), hogy Zsofi nem kapta el a baranyhimlot. Most fog letelni a max 3 hetes lappangasi ido, es meg nincs semmi jele. Remelem, az anyatej tenyleg megtette a hatasat! :D Tul azon, hogy szerintem tenyleg nagyon jo erzes szoptatni, hasznos is!

Sajnalom a kezedet, es a nemalvast! Azon pedig, hogy a parod bemegy-e vagy sem a szulesre, majd raertek akkor gondolkodni, ha akcio lesz. Szerintem akkor ugyis minden annyira spontan alakul. Ha akar, bemegy, ha meg nem, nem. Kezdetekben az en parom is bizonytalan volt meg Rebekanal, aztan folyamatos jott elo belole, hogy o bent akar lenni. Nem is tudom, mit csinaltam volna nelkule.

Szolozsir es nyaloka? Hat nem tudom. Esetleg arra gondolnak, hogy vajudaskor jol johet, mert annyira kiszradsz, inni meg nem ihatsz? Nekem a korhazban adtak (sajnos mar csak a vajudas vegen, ki tudja miert vartak vele 19 es fel orat :roll: ) vizet spray formaban, mert mar annyira ki voltam szaradva. Vegig ott volt az agyam mellett, csak nem tudtam, mire kell(het). En vajudas kozben nyalokara gondolni nem tudnek, az biztos...

Szivi!
De jo, hogy ujra jottel! Es nagyon orulok, hogy vegul jol dontottel, es elegedett voltal ezzel a korhazzal. Gondolom, majd meselsz, ha idod es Marci engedi! Es kepeket kerunk, legyszi legyszi!!! :P

Edith!
Nagyon jo a kep!!!
Koszi az erdeklodest es a gyumolcskenyer-receptet. Veszek hozza egy format, es a hetvegen megcsinalom. Meg beiglit is kellene csinalnunk, meg mezeskalacsot. Mennyi dolog, vajon mi fog beleferne az idonkbe?

Drumka!
Nekem a konyhatok tetszik, de nagyon!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most írok, de alig van időm :)
Levi imád enni, na és persze elaludni a cicin :wink:
KÖSZI a Gratulációkat!

Átolvasgattam, hogy miker írtatok..
hogy mennyi menyem lesz :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Most nem akar aludni :(

GRATULÁLOK
Szilvinek Marcihoz, Andnak Júliához és Krisztinek is!!
Sok Boldogságot!!

Szépek a babás képek (Gem, Benszi - és itt is van Apás kép :wink: , Szilvi)!

Tittina
Jól néz ki a babakocsi - tetszik a színe is :wink:
A kórház - na igen :lol: Apának sem tetszik az a radiótor...
Ettől a héttől meg is szünt az a kórház.. :oops:

Szilvi
Olvastam, hogy AngelCare légzésfigyelőtök van - mi is vettünk, mert Levi a kórházban soxor úgy csinált, mint aki nem kap levegőt, néha kis mohó... ezért inkább beruháztunk ebbe (és most akcióban kaptunk egy szagelzárós vödröt is mellé :wink: )
Örülök, hogy pozitívan csalódtál a kórházban!

Edith
Szép nagy a pocak!

Drumka
Nekem is tetszik a fürdőszoba... na és a konyha is :wink:
Megérte a sok por, a sok munka!!

Nyafi
Itt vagyok :wink:
Abigél is nagyon jól néz ki a bealvós képen!

folytatom

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

radiótor helyett radiátor :oops:
Bocsi az esetleges hibákért!

Nyafi
Tejbeindítás...
Én eddig ittam Laktoherb teát napi kb fél litert, de azt mondta a védőnő és a gyermekorvos is, hogy ne igyak :shock: mert gázokat csinál.
Iszok - de most csak napi 1 bögrével.
Mellette ásványvíz, és sok szopi...
Remélem van tej!

A gyermekorvos mondta, hogy 1 hétig méregessük kaja előtt és után - van, hogy 40, de van, hogy 60 ml is fogy.

Köldök - én már nagyon várom, hogy leessen - úgy sokkal könnyebb lesz minden..

A böfi-vel én is nagy bajban vagyok - van amikor nem akar kijönni... hiába teszünk bármit.

Születéstörténet:
Azt tudjátok, hogy még 4 körül az interneten voltam :P aztán zuhi.
A zuhi után beerősödtek a fájások , azok már nem voltak olyan gyengék, mint a menstruációs görcsök. Felhívtuk a szülésznőt.
Apa izgult, összepakolgatott még náhány dolgot én addig szenvedtem az ágyon. Alig bírtam már felöltözni.
Elindultunk... 6 előtt értünk a kórházba, ahol a szülésznő már várt.
Átöltöztem és irány a szülőágy.. megvizsgált - és nagyon meglepődött. Eltűnt a méhszáj.
Szólt Apának, hogy síessen, mert azonnal szülünk. Megérkezett a doki is.
Pár perc után már éreztem, hogy nyomnom kell.
Apa végig ott állt mellettem, fogta a kezem, ha épp nem legyezett, mert nagyon melegem volt.
...és végignézett mindent, megnézte azt is, amikor a feje már látható volt. :) Kicsit könnyezett is :wink:
A kellemetlen - fájdalmas dolog csak az volt, amikor a feje feszítette, nyomta a gátat és a varrás.
A szülésznő masszírozta a gátat, de nem úsztam meg a gátmetszést - ezt is éreztem :?
Apa azt mondta, hogy nagyon büszke rám, mert a többi nőhöz képest és csendben tűrtem a fájdalmat. :wink: ...és bevallotta, hogy amikor vitt be - végigsírta az utat.

Nem volt annyira vészes a szülés, és utána sem...
Kijött az aranyerem - ez volt csak kellemetlen.

Megpróbálok jelentkezni gyakrabban.....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szia!

Kia:Örülök, hogy jelentkeztél.És hogy jól vagytok. :wink:

Kisfiam szerintem frontra érzékeny,megint nem aludtunk éjjel,de napközben(tegnap) sem aludt csak 1-1 órákat.Bíztam benne, hogy aludni fog éjjel,de sajna nem.Görcsölgetett szegénykém,vagy nézelődött de aludni nem tudott.Hajnali 4 órakor annyira sírt, hogy apa feljött átvette tőlem,tisztába tette,hátha az a baj,de nem.A mellkasára fektette,én apa lábához bújtam és elaludtam.Ők fent voltak még 6-ig,akkor tudta csak letenni.És aludtunk 8.45-ig.ma úgyszintén csak 1 órákat aludt,és 2 óránként eszik.Pedig eddig általában betartotta a 3-4 órát.Most alszik 1.5 órája kíváncsi vagyok mikor kel fel.
Ma édes kettesben leszünk a fiammal,apa elment az előbb a barátaihoz pókerezni,így ma én virrasztok(remélem nem) egyedül. :wink:

Milyen ruhában altatjátok a kis Manókat?
És ha kiviszitek őket a levegőre mit adtok rájuk?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Jó éjt nektek
Sziasztok
Szilvi
szilvi17

Altatás! Mi rövid ujjú body, hosszú ujjú rugi, vagy fordítva.Levegőn még nem voltunk,csak szellőztetem napi egyszer a szobát, mikor nincs benn. majd lesz lábam, addigra neki is immunrendszere...

Kép
nyafi

Sziasztok!
Harmadszorra próbálok felrakni képeket, de egy nekiüllésre nem megy, s most is elszállt minden..

Gyorsan akkor képekben:

Megszülettem 2007.dec.09. este 11 óra:
Anyával:
Kép
Apával:
Kép
Hazajöttünk:
Kép
Kép
Első fürdi után bátyussal:
Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

sziasztok!
Szilvi: Gyönyörűek vagytok!!! :wink:
Én ma voltam NST-n, 4 percenként vannak méhösszehúzódásaim, persze a dokim éppen műtött, ha végez 1-ig akkor még ma megvizsgál, ha nem akkor kedden hogyha addig nem történik semmi. De most már bármikor itt lehet az idő. Olyan rossz ez a készenléti állapot, és egész nap csörög a telefonom, hogy gratulálhatnak már? Annyira dühít, hogy már fel sem veszem a telefont. Legkésőbb 21-én be kell feküdnöm, ha addig szülünk. :lol:

drumka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?