Új privát üzeneted érkezett!

Cleo: Semmi jel, NST oké, folytatás pénteken. A jóslók szinte elmúltak, talán egyet-egyet elcsípek per nap, keményedés sincs sokkal több. :shock: Nyugodt hetünk lesz, úgy néz ki. Nem is bánom, csak Réka baba jól legyen odabenn. :D Matrac még mindig sehol a kiságyba, lehet, hogy arra vár Réka gyerek? :D Szerdán hidegfront, a védőnő szerint ez hozhat valamit....mindenesetre úgy teszek, mintha türelmes lennék és várunk szépen. Egyetlen gubanc, hogy megint nagyon fáj a medencém, szeméremcsontom, szóval kín minden lépés sokszor. Lehúztam a rolót a terhesgondozóban is, még egy labort megcsináltatok (pisi), aztán engem többet nem látnak. :D

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Petri,sajnos igazad van anyósékkal kapcsolatban,de apa előtt nem mondom ezeket,csak egy kicsit rosszul esnek.Apa tesójáűéknak van egy 2,5éves kisfiúk,arról hogy hogyan öltöztetik nem is mondok semmit,mert ki nem vinném a gyerekemet úgy az utcára,mégha a szomszédba megyek akkor sem.nekünk sincs több pénzünkl,mint nekik,de azért én adok arra,hogy milyen ruhát veszek Lucának,neki is vannak használt ruhái,turiból,meg börzéről,de ott is az igényesebbek veszem meg.És most jön nekik a 2.ik baba,nem lejáratni szeretném a férjem családját,félre ne értsetek,csak nekem ezek furcvsa dolgok,ahogyan nevelik a kisfiút,a mama meg agyon dicséri,pedig én szégyelném ha az unokmáat igy kellene látnom.Na de mindegy:)

Judit,nagyon szép tortája volt Marcinak:) Tuti fincsi is volt:) Aranyos a képeken,szép nagyfiú.

Nekem sajnos begyulladt a cicim,és Szilvi pont azért amiért neked.Ahogy megjött,elkezdtem több laktoherbet inni,mert azt hittem kevesebb lesz a tejcsi,és hát jó bedurrant..És Luca nem evett annyit.Volt itt a védőnő,megnézte és azt mondta amit te,borogassam,melge zuhannyal masszírozzam,próbáljam más pózban szopiztatni.Na most ezeket teszem:)

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
tundi24

Most csak egy gyors bekukk...bocs!

Tündi, a csajok már jól leírták, maszírozás (még ha fáj is), váltott szopi, más póz. Nekem pl. az jött be, hogy a fürdőkádban ráengedtem a melegzuhanyt és közben fejtem. Nem fájt annyira. Pár nap kell azért (éjjel is szopizzatok, meg ha van erőd fejjél is)! Szóval nem szopi után, hanem bármikor amikor úgy érzed maszírozd, fejjél, csökkents a nyomáson.

Elin, szegény Lilcsi :( Remélem pár nap szellőztetéstől rendbe jön.

Judit, éééédes ez a Marci gyerek! Marha jól néz ki a tortája!

Betti, nagyon szép Bettikéd van! Az óvónőt sz*rd le, van aki lázasan viszi a gyereket! Csongit is viszem ha köhög még egy kicsit, meg van még az orrában. Tavaly akár egész télen itthon lehetett volna miatta! Mindenesetre jól a lelkivilágodba tiport. Ha Bettike nem érzi magát betegnek, akkor vigyed nyugodtan!
Jó tanulást!

Jaimee, hajrá!

Mi tegnap 8-tól 16-ig focikupán voltunk, két ezüstérmet termeltünk. Ma munka, fogorvos, fociedzés. Kész vagyok.

Bocs, akinek nem reagáltam, majd holnap....

Évi és
Kép
csongianya

Jaimee
Örülök h ízlett a mézes :D Nálunk se volt ideje megpuhulni. Holnap megint sütök egy adagot mert jövő hét kedden lesz az idősek otthonában a karácsonyi buli, oda illik vinni sütit. Jól el kell dugnom hogy maradjon belőle és mindez úgy h eddig én se rajongtam a mézesért :roll: :lol:
Honnan rendeltétek a matracot h ilyen sokat kell rá várni? Kókusz?
Én ismerek egy kárpitos üzletet ahol lehet kapni... a tesómnál :wink:

Mi is láttuk Lolát igaz csak pár perc erejéig. Túl hangos volt nekünk is.

Évi
Még szerencse h Te is szereted a focit :D Jó sokat jársz meccsre :D Gratula az ezüsthöz :D

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Na, most felizgattatok ezzel a mézessel, én is ki fogom próbálni....

Lilcsi már jól van jelentem, ma nagyot aludt délben is, az egyébként is szép popsija még szebb :lol: . Köszönjük a gyógypuszikat!!!!

Hát azon én is csodálkoztam, hogy a szabályzatban benne van, hogy beteg gyereket nem lehet vinni bölcsibe, és hát az a 2 kisfiú, aki Lilcsin kívül járt a múlt héten bölcsibe, szájba lógó t.....nyal játszott és egyebek. Az udvaron, meg volt, hogy én töröltem meg a gyerekek orrát. Szóval sz..nak tényleg az ilyen dolgokra :? És ott is szóltak egy anyukának, hogy zöld váladék jön a kislány orrából, talán nem kéne közösségbe hozni. Pedig a mama a dadusa, mégsem volt kivétel. De azért még az anyukának állt feljebb, hogy érdekes, otthon nem folyt neki az orra....és ez volt az a kislány, aki nyomult volna Lilcsire, ölelgette volna. Szerencsére Lilcsi nem az az ölelkezős fajta :lol: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szegény Lilcsi,de már az a lényeg hogy jobban van!
Nóri regiznem kell,mert nekm ez a négyzet még mindíg nem tünt el az asztalról!?

Tündi!
Nem írigyellek,az én anyósomnak is vannak húzásai,de hát az ember nem szólhat!
Nálunk most az a nyerő hogy "Mért nem adsz már neki a levesból cuccoka!

Judit!
Marcinak nagyon szép volt a tortája hol csináltattátok?
Könyv elolvasva szerintem szombaton ha otthon vagytok vissza is vinném!
Szilbee!
Levi Lola rajongó?

Kép

Kép
katlina

Katlina!
Lola rajongó? öööö.. Ki az a Lola? :oops: :oops:
szilbee

Nekem anyósommal nagy szerencsém van! :D Nem tudok semmi negatív dolgot mondani. Levente nevelésében is igyexik alkalmazkodni a mi elképzelésünkhöz és inkább támogat, mint akadályozna minket!
szilbee

Marci! :D

Kép
szilbee

Cici ügyben helyrejöttem nagyjából,este jó sokáig zuhanyoztattam aztán pedig fejegettem,meg Luca is szopizott belőlle,de sírni tudtam volna.Barátnőmtől kaptam egy cseresznyemagos kis zacsekot,ausztriában vette,császárosok sebére való,meg hasfájásra,meg kell melegíteni mikorban és odarakni ahol fáj.Hát tegnap a cicimre is kipróbáltam,és nagyon jót tett neki,este 11kor evett Luca ,az még piszkosul fájt,utána kifejtem és még dőlt belőlle a tejcsi,egy kis aventos cumisüveg tele lett,ennyire tele volt ,ahogy ezt kifejtem teljesen puha lett. :) Éjszaka sem kemélnyedett be,és ma sem.Csak félek,hogy mostmeg kevés lesz ha nem iszom a laktoherbet,kihagyok mots pár napot és újra elkezdem,de csak 1sével úgy mint eddig és nem 2sével.

Szilbee,akkor te tényleg szerencsés vagy :)

Szép napot mindenkinek!! :)

Kép
Kép
tundi24

Katlina! Nem tudom, milyen kockád van.. :shock: ? De letöltötted a serialokat is, nem? Azok közül az elsőt kell bemásolni a regizéshez...azt nem csináltátok meg? Hát az a lényeg! :wink:

MARCINAK BOLDOG
Kép
2. SZÜLINAPOT!!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szilbee!
Nem ő énekelt a karavánon? :shock: Úgy emlékszem valahol olvastam!

Elin!
Hát én olyat nem másoltam be,az a kockám van meg amibe behelyezed a fényképet!

Marci boldog szülcsinapot!!!!

Kép

Kép
katlina

Jaaa! Én nem ismerem a mostani előadókat! :oops: Totál kiöregedtem már a mai zenei életből... gőzöm sincs ki-kicsoda... :oops:

Én nem voltam ott egyébként. Ádám vitte ki Leventét... de ahogy Leventét ismerem, neki mindegy mi szól, csak lehessen rá seregni-forogni... lehetőleg addig, amíg el is esik a sok pörgéstől. :roll: :lol:

De azért csiszolgajuk a zenei ízlését! A Kolompostól, az Alma együttestől, Halász judittól hallgatunk zenét itthon; a kocsiban meg Apocalyptica, Tankcsapda, Guano Apes... stb... :roll:
szilbee

Tündi! Örülök, hogy rendeződni látszik a gyulladás! Ha lehet egy javaslatom, szerintem hagyd a laktoherbet! Szoptasd Lucát igény szerint, akkor beáll a kereslet-kínálat, fejni is csak akkor kell, ha véletlen nagyon kemény, vagy csomós lenne. 3 hónapos kora körül számíthatsz egy fejlődési ugrásra, akkor érdemes a szopikat sűrűbbre venni és pár nap alatt vissza áll a régi rend!

Petri, hát igen... a focista anyuka :lol: És azt még nem is meséltem, hogy az egyik érmet nekem adta :lol: Mert mindig ott vagyok vele, és most felvettem videóra :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Azért Csongi biztos nagyon büszke az anyukályára hogy minden meccsen ott van!Az anyukálya meg a fiára hogy ilyen ügyes! :D

Én még képben vagyok Szilbee!
De legalább Levi is megismer mindenfajta zenét habár Halász Judit_Tankcsapda :D ,jó párosítás :D :D :D

Kép

Kép
katlina

Évi,hát szuper ügyes fiad van :) Büszke lehetsz rá,és te is megérdemled az érmet,sztem sok szülő nem ennyire figyelmes a gyerekével kapcsolatban,vagy nincs ideje kimenni megnézni :(
Laktoherb szünetel :)

Szilbee,elég széls körű Levente zenei ízlése,de nem baj az :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi
Ilyen cseresznyemagos párnát lehet a DM-be is kapni, én onnan vettem. Örülök hogy rendbe jöttél! Jó sok tejcsid van :shock: :lol:

Marci
Sok Boldogságot!!!

Timinek még mindig van hőemelkedése. 37,7 körül mozog, szerecsére már engedi hónaljban mérni hipp-hipp-hurrá egy gond megoldva. Megvan a ludas is a foga. Nekem ez egy kicsit furcsa mert ő fog miatt eddig még nem lázasodott be. Most jön a 13.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

MARCINAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK Kép
Vendég

Kép MARCI

NAGYON SOK BOLDOG 2.SZÜLINAPOT KÍVÁNOK

KépKép
KépKép
cleo27

sziasztok

Mivel anyukámék elmentek ügyeket intézni a gyerkőcök meg alszanak ide jutottam egy picit a géphez. Nézzük csak mi is történt velünk: Emma napról napra tanulja a szavakat és ismerkedik a bilivel, olyannyira pozitívan,hogy a pisi bele is megy(persze nem mindig de egyszer kétszer már szólt előtte, amúgy meg fürdetés előtt ráültetem és már jön is a pfű :lol: ) Kis Pisti úgy nől mintha húznánk, vigyorog, oldalra fordul , gagyarászik és imádja az őt egyfolytában nyúzó nővérét. Valamint rájött arra,hogy ha gondja van hogyan nyugtassa meg magát, tökéletesen megtalálja a hüvelykujját pár perc szopi és már nyugodt is. A ház ügyünk úgy áll ,hogy a héten kifizetik a pénzt a tulajnak, és ha minden igaz a jövő hét elején költözhetünk is.
Azért történt negatívum is , sajnos a drága férjecskémnek sikerült összetörnie a kocsit. Szerencsére nem olyan nagy a kár (hál'Ist van egy jó karosszériás ismerősünk), de akkor is egy plusz kiadás ami most egyátalán nem jött jól de nem panaszkodom. Így legalább felfedeztem újra a buszozás "szépségeit". Egyébként most hétvégén visszük a szerelőhöz, aztán kész lesz amikor kész lesz..
A házhoz még annyit,hogy megvettük a konyhai csempézéshez az összes szükséges dolgot(szép színes csempém lesz ami régi álmom), valamint megvettük az álomsütőmet amibe első látásra beleszerelmesedtem (itt várja anyukámék előszobájában, hogy költözzünk :lol: ). Tehát karácsonyozni a saját SAJÁT otthonunkban fogunk. Annyira izgulok mint a gyerekek amikor várják az ajándékokat. Meg hát nem tagadom jó lesz már végre csak négyen lenni...
Ma reggel kattintgatott anyukám egy párat ugyhogy teszek fel nektek egy pár képet a csöppségekről:
Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltüntünk,mert el vagyunk havazva a karácsonyi készülődéssel,de azért hál istennek mi jól vagyunk! A coca-cola karavánt mi is kihagytuk de ahogy olvaslak benneteket nem is volt valami nagy szám,úgyhogy sebaj.

Zenével kapcsolatban mi is hasonlókat hallgatunk mint Szilbee Halász Judit, Judit és a zenemanók, Alma, ovis zene, Franci még egész picike volt mikor elkezdtük ezeket hallgatni mai napig imádja őket,sokszor ő kéri hogy kapcsoljunk zenét!
Nem tudom kinek van Minimax csatornája,de azon megy mostanában a lilly baba na az még most nagy sláger nálla,ha meghallja bármit csinált előtte dobja el és rohan be tévézni. :D

Elin!
Örülök,hogy jobban van Lilcsi,akkor már viszed bölcsibe? Vagy majd csak jövőhéten? Bár lassan meg itt a téliszünet,és egyébként sincs bölcsi!

Petri!
A láztól eltekintve azért a közérzete jó Timikének? Akkor mostmár nem bibis a füle?

Tündi!
Én nem is tudtam,hogy Abonyba laktok,azt hittem szolnoki vagy! :oops: Anyóssal kapcsolatban a jelenlegivel még jó a viszonyom nem szól bele a dolgokba (meg ritkán is látom)lehet,hogy ezért! :roll: De a ex férjem anyja na az nem volt semmi!Olyat senkinek nem kívánok,igazi boszorkány volt! :evil:
Ne vedd a lelkedre amit művelnek,mert annál rosszabb,mondjuk a párommal azért én anno megbeszéltem a sérelmeimet,de attól semmi nem változott.Dávid fiamnak,még egy képeslapot sem küldenek szülinapjára sem,nem számít hogy ő is az unokájuk.Teljesen elfelejtették miután elváltunk!Mondjuk engem nem érdekelt,de Dávidnak azért tudom,hogy rosszulesik!

Judit!
Nagyon szép volt az a torta!Tényleg hol vettétek?Nagyon klasz!

Na jól van lépek is!
Pusza mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük szépen Marci nevében is a köszöntéseket!

A tortáját a Tünde cukrászdából hoztuk, finom volt!

Petri! most már én is kedvet kaptam a mézeskalácskészítéshez! :)

Tündi: örülök, hogy rendben jöttél! ezek szerint nagyon hatásos ez a laktoherb, úgyhogy csak óvatosan vele...
Nem lehet könnyű ilyen anyóssal... :?
Mi jól kijövünk, igaz 200km-re lakunk egymástól, s úgy nem nehéz :lol: Na jó ez vicc volt, tényleg nem lehet egy rossz szavam se.
De az olyantól falra másznék, amit Katlina írt, hogy beleszól valalki a gyereknevelésbe, vagy kéretlen tanácsokat osztogat.

Katlina! Szombat OK! Itthon leszünk. Egyikünk biztos.

Lizocska! Gratula az új házhoz!! Nagyon édesek a gyerkőcök, és hogy hasonlítanak egymásra!

Na remélem, most már alszik a 2évesem, én is lepihennék egy kicsit. Sajna nem vagyok jól, megfáztam és nem bírtam kigyógyulni belőle. Muszáj volt antibogyót felíratnom. Marci meg betaknyosodott mára :(

De még teszek fel ilyen volt/ilyen lett képeket!

Marci pont két évvel ezelőtt:
Kép

3 hónapos korában:
Kép

Mostanra meg ilyen kópé lett belőle:
Kép
judit_79

Pircsi! Nekünk is valszeg a fog volt a ludas a popsipirosodásban. "Megerőszakoltam" Lilcsit és benyúltam a szájába, körültapogatózni. Hát, mintha a bal alsó leghátsó fognál keményebb lenne az ínye, mint a többi üres helyen.

Évi! Gratulálok én is a fiadnak!!! Remélem, sosem múlik el a lelekesedése.

Katlina! Akkor nyitva van a program...zárd be. Jobbra lent van 1 kis karika, benne 1 vonal, mint a kikapcsolás jele.
A Serial számot meg legalul az "About"-ot nyisd meg, ott kell bepötyögni valahol. Először nyisd meg a Serial.txt-t, másold ki a nevet, illeszt de az "aboutnál" a megfelelő részbe, utána a számot is. Remélem, sikerál.

Cleo! Hogy megy a suli? Hova jársz amúgy?

Jók ezek a zenék Szilvi! :wink: Mesét szokott hallgatni Levi?Itt van egy pár mese Szabó Gyula tolmácsolásában: http://detto4.fileposta.hu/xfiles.do

Nóri és az ovis...
Kép
elin

MAno
Csak 1x mondta hogy bibis a füle, azóta nem fálalja vagy csak tagadja. Ma néztem meg mi a helyzet a fogaival és akkor láttam hogy jön a felső szemfog. A közérzete nem 100%-os de egész türhető. Délelőtt főztünk, jól elvolt a konyhapulton. Ebéd előtt még lementünk egy kicsit levegőzni de az nem tetszett neki.
Nem is tudom lehet hogy lázasan nem kellene menni?? Bár ez csak 37,7

A nagy 2 éves Marci :D Olyan édesen mosolyog :D :D

Lizocska
Örülök hogy Te is írtál! Aranyosak a gyerekek!
Akkor Te már nagyon várod a karácsonyt :lol: :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Hát bemásolni bemásoltam,de még a keretem mindíg ott van az a kis keverő kütyü az eltünik de a keret marad,hát mostmár teljesen hülye vagyok hozzá

Kép

Kép
katlina

Judit! Marcinak nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Nagyon szép tortája volt, majd én is megnézem márciusra a Tünde cukis tortákat.

nagyon jók a fényképek. Ugye milyen gyorsan eltelt ez a két év.

Megint nagyon eltüntem, szaladozok össze vissza a városban karácsonyi ajándékokért, meg dokihoz, laborba, terhesgondozóba/ ez utóbbi nagyon gáz, pont tegnap voltam, azt sajnáltam, hogy kifelé menet nem mérnek vérnyomástm pedig megérné/

Kép
Kép
mongi

Judit!
Jobbulást nektek!!
Nagyon édes Marci a képeken! Úgy látom nagy kópé lett belőle! ; :lol:

Nóri!
Inkább régebben volt jellemző a mesehallgatás nálunk. Nagyon szerette Rudolf Pétert hallgatni anno, de most már az eljátszós meséket és mondókákat szereti.

Liz!
Örülök, hogy ilyen szépen alakulnak nálatok a dolgok!! :D Jó hogy írtál már, épp ma akartam érdeklődni felőled, csak a legkisebb ma elég nyűgi... ilyen még nem volt mióta megszületett. :? Menek is mert hív..
szilbee

Na most már úgy bemérgesedtem hogy kitöröltem az egész programot ,és képzeld a keretem megmaradt nem tudok vele mit csinálni,meg kell várnom sógóromat :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
katlina

Marcikának Nagyon Sok Boldog Szülinapot kívánunk!!!! Kép

KépKép
diÁcska

Katlina! :lol:
Bocsi hogy így megmosolygom a dolgot... :oops:
Egyszerűbb, ha a vezérlőpult :arrow: beálítások :arrow: megjelenítés menüben visszaállítod az alap háttérképet, akkor automatikusan kitörlődnek a képek is.
szilbee

Köszi!!
Hát nem vagyok egy guru :oops: :oops:

Kép

Kép
katlina

Teszek két képet a fiaimról... kb. ugyanabban az időben készültek. Nagy a hasonlóság, de van sok különbség is.

Levente
Kép

Dávid
Kép
szilbee

Asta teljesen egyformák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amúgy köszi sikerált csak már meg nem tudom visszatelepíteni ,de már mindeggy........ :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
katlina

Háááát, én nem is tudom :lol: . Vitatkoznék.....de nem fogok, majd úgyis változik még Dávid is.

Katlina! Én már nem is mondok semmit... :lol: Gondolom, a telepítőprogi még ott van a gépen, ha lesz valaki, aki jobban ért hozzá, majd annak szóljál.

Lizocska! Mennyit nőtt Pistike tényleg!! Jó lenne, ha megint gyakrabban jönnél már!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szilbee!

Azt a mindenit,először a képeket néztem,és állapítottam meg milyen édes Dávidka,aztán olvasom,hogy az egyik képen Levente van!Ha jobban megnézzük azért van kis különbség nekem Dávidnak mintha egy kicsit kerekebb lenne a pofija! :D
Egyébként itt akarom megjegyezni,hogy látom Dávid baba szereti a hasát! :lol: :lol: Jól néz ki nagyon ,és napról napra változik!

És ha már a fényképekről van szó,Judit Marci is nagyon aranyos a képeken!Hogy elrepült az a két év! De nagy kópé lehet ahogy elnézem! :lol:

Lizocska! A te gyerekeid is nagyon szépek!Pistike már jól megnőtt!

Szóval minden gyerkőc szép!

Mostmár lépek mert,nagyon fáradt vagyok,a tegnapi éjszaka megint szörnyű volt! Nem is tudom,lesz olyan éjszaka egyáltalán,hogy végig aludja majd Franci? :roll: Na mindegy végülis ez legyen a legnagyobb problémám!

Pusza mindenkinek! És JÓ ÉJSZAKÁT!!!
Vendég

Mano!
Akkor jól megtréfáltunk! :lol: :oops:

Úgy összességében tényleg látszik, hogy tesók, de mégis mások... szerencsére... már kezdtem azt hinni, hogy nem fogom tudni, hogy melyik gyerekkori képen melyik fiamat látom. :oops: És igen! Sokkal jobban hízik, mint anno Levente... pedig Levente is nagyon gyorsan gyarapodott. Viszont sokkal erősebb, mint a bátyusa volt ennyi idősen.

Más!
Ezt nézzétek meg!! :lol: :lol:

Gyerektámasztó kézpárna

Ha lentebb görgetitek az oldalt, ott találtok még több képet! :lol:
szilbee

Anyám, mit ki ne találnak már! :shock:

Petri! Megsütöttem a sütit! Így is finom, de eltettem puhulni. Kb. mennyi idő? És ez meddig áll el?
Ja, és mivel szaggattam ki? Na? A formaevő formáival. Tiszta hülye vagyok... :roll:
És tudtok valami tuti cukormáz receptet is? Mert ez a bolti annyit ér, mint f..gban a bumm :oops: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Csajok!!!

Most látom a mobilomon.... Jaimee írta 5:04-kor, hogy:

"Asszem ma szülünk!"
szilbee

Hú, EZ TÖK SZUPER!!! Akkor gondolok ma sokat rá, hogy minde OK.legyen! Hú, de jó....

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Viszont Lilcsi visszaesett :cry: :cry: . Tök nyűgi, alszik meg alszik, de csak 5 perceket, le sem akar jönni az ágyról, még nem evett. Csúnyán hörög. De mindjárt megyünk a dokihoz.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Jaimee-Híradó:

Jaimee a szülőszobán van. Most készítik elő. Tartom Bettivel a kapcsolatot. :wink: Mekkora mák, hogy még akkor szül Jaimee, mikor Betti is bent van! :D
szilbee

Nóri!
Gyógypuszi Lilcsinek! :cry: Majd írj, mi volt a dokinál!!!!
szilbee

Jaimee hírek: :)

"Elment a magzatvíz, 1 ujjnyira vagyok nyitva, kb. 5 percesek a fájások, jól vagyok, de még messze a vége. Puszi! Mindenkinek!"
szilbee

Jaimee,-nek megy a drukk :) :)

Lizocska,gratula,nekünk még hiányzik egy bankos papír,sztem csak januárban kapja meg a tulaj,de szombaton már bontás van, Luca miatt megengedték,hogy költözzünk,sok cuccunk már a helyén van :) Nagyon aranyosak a gyerkőcök :)

Nóri,jajj szegény Lilcsi :( Gyógypuszik neki :)

szilbee,hát ezt nevezem hasonlóságnak :) Össze lehetne őket téveszteni :) Ez a "kezes" dolog nem semmi :) Tényleg néha elképeztő,hogy miket kitalálnak már

Judit,nagyon aranyos Marci,és még a pólóján is rajta van a neve :)

Mano,szolnokon laktunk bent 1évig,de amugy én abonyi vagyok,és most itt lesz a házacskánk is :)

Az én anyósomék is 80km-re laknak,úgy nem szokott "bántani",csak az a rossz,hogy nem vett Lucának még egy kis Mikulástt sem,ami sztem 100ft-nál sem több,na de mindegy már.Ez van...

Kép
Kép
tundi24

Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.

1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Nagyon drukkolunk jaimee :) :)

Kép
Kép
tundi24

Na, itt vagyunk, gyorsan néztem, mizu' Jaimeevel. Szépen haladnak akkor... :lol: Én is ilyen paraméterekkel mentem be és 3-4 óra múlva megszületett Lilcsi... :wink:

....aki most ismét alszik, ki tudja, meddig. Enyhe torokgyuszi, újabb gyógyszerek, és hétfőn kontroll. Kezdek kétségbeesni a beszoktatással kapcsolatban. Ha kedden mehet, én mondom is a dadusnak, hogy akkor azonnal legyen ottalvás, szoknia kell azt is.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Elin
Nem tudom mikorra puhul meg a mézes és meddig áll el mert mi addig megettük. :lol:
Hú de kreatív vagy én meg lementem formát venni.
Máz : 15 dkg porcukor 1 tojásfehérje pár csepp citromlé habverő neki, majd zacsiba, annak a sarkát kivágni és mehet a rajzolás. Én így szoktam.
Ma felhívtam az OEP-et taj számmal kapcsolatosan. Azt mondták írjak levelet és fénymásoljak le mindent majd ők utána megnéznik mi a hiba. Szerinted jobb ha bemegyek személyesen? Mert attól félek ha csak levelezek akkor sokára intéződik el én meg biztos akkor leszek beteg. Fizetni meg nem fogok 2x
Hát Timinek még mindig semmi más tünete nincs a hőemelkedésen és a nyügin kívül. Most 38 fokkal feküdt le. Én ilyenkor még nem adok neki lázcsillapítót hagy dolgozzon egy kicsit a szervezete. Ha még magasabb lesz akkor kénytelen leszek. Tegnap délután mondjuk adtam neki nurofent de csak a foga miatt. A hőjét csak fél tizeddel vitte lentebb. Nézetem volna a torkát de nem nagyon tetszett neki.. mintha piros lenne.. de nem bizti. Félek elvinni a dokihoz mert most a miénk még helyettesít is, ilyenkor ezren vannak és ha eddig nem beteg akkor utána tuti az lesz.
Hát nem tudom hogy ez tényleg csak a foga… de egyre nyűgösebb..
Lilinek is JOBBULÁST!!!! Eddig nem is volt beteges, ugye?

JAimee
Sok erőt küldök neked!!!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Hétfőn amikor egész nap szakadt az eső lementünk a boltba. Mikor mennénk haza sehol sem találtam a kulcsomat. Mehetünk vissza nem-e valahol kiesett. Persze nem találtam sehol közben jó bőrig áztam. Timi egyre nyűgösebb, apja 2 óra múlva ér haza.. tesómek elutaztak.. Felmentünk a 4. emeletre egy ismerőshöz melegedni mire ők mondták hogy a szomszéd talált egy kulcscsomót. Hát nem benne hagytam a babakocsitároló ajtajába :twisted:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Hajrá, Jaimee :lol: :lol: :lol:

Petri, szerintem egy fog nem "csinál" 38 fokos lázat. Valami biztos bújkál Timiben. De ha más tünetetek nincs, hátha csak valami vírus, arra meg úgy sem adnak lázcsillapítón kívül mást.
OEP. Nem kell kétszer fizetned akkor sem, ha beteg leszel. Egyelőre csak szólnak, hogy nincs rendben a TAJ kártyád. Jövőre is ellátnak elvileg, max. később behajták. Annyival jobb, ha behozod, hogy ott egyből át is nézik, és ha hiányzik még valami, akkor megmondják, nem levelezgettek 30 napig...

Judit, van már valami az állással kapcsolatban?

Elin, háááát, sajna jobb, ha felkészülsz, mert a betegségek akkor is jöhetnek, ha már dolgozol. Lesz valaki aki tud ilyenkor vigyázni Lilcsire?
Jobbulást neki! Nálunk is beteg az oviban a fél csoport!

Tündi, cici hogy alakul? Rendben van minden?

Évi és
Kép
csongianya

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?