Sziasztok!
Na pont most reklámozzák be a Naplót,benne az otthonszülés tragédiáját...hát kíváncsi leszek
....
Timi
Hát őszintén szólva pocakos csecsemősnővérre nem emlékszem
,bár lehet,hogy jól leplezdted
!Én engem nem érdekelt akkor az ilyesmi
.Ha küldesz képet priviben,tesztehetjük a memómat
!
Egyébként Piroksa járt az osztályomba,nagyon szerettem,sokat ebszélkgettem vele.És hogy mindenkire büszke lehess,én a csecsemősökkel is nagyon meg voltam elégedve!!!!Mindig segítőkészek voltak,még ha néha kissé morcosak is.
Bár ez áll Bulcsú születésére is.
Lehet,hogy én vagyok szerencsés és midnenkivel megtalálom a hangot,de velem akkor is midnenki normális és segítőkész volt
... Egyedül az osztályvezetővel rúgatm össze a port
... de ez más kérdés.
A kisfiút igen,Ákosnak hívják,egyről beszélünk
.Az ő anyukája is az osztályomba járt.Nem tudom,most mi van velük...néha hallok róluk infot...
Piroskával ha esetleg találkozol,akkor add át üdvözletemet,kérlek!(mint volt ofője
)!
Áfonya
Hát enm tudom,mennyire a rendszer áldozata vagy az ügyeleti rendszer miatt.Inkább annak a pár,nem megbízható orvosnak.
Már írtam több helyen,nem is akarom ezt taglalni...
De szt az is
értetek van(érted és Barnusért),hogy ügyeleti és munkaidőn kívül nem jöhet be a dokid.Említettem anno a nálunk bekövetekezett tragédiát,Timi is tudna róla mesélni biztosan,hiszen ők vannak ennek csak igazán a közelében.Milyen egy kialvatlan,fáradt orvos stb...Szl nem biztos,hogy alapvetően ez egy marhaság
....
Szl szt ez eléggé egy patt-helyzet és szomorú,hogy emiatt mondjuk szülésindításhoz kell folyamodni.
Bár hozzáteszem, a mi kórházunkban dolgozó orvosok esetében is vegyes érzelmek vannak,hiszen ki ebben,ki abban bízik/nem bízik.
Éppen ezért nálunk (Timi kijavít,ha nem így van) a fiatal,kevésbé rutinos orvos mindig egy "öreggel" van beosztva ügyelni....
egyébként az én fejemben is megfordult,mi van,ha olyan jön,akinél NEM akarok szülni.Hát tuti addig ordítottam volna,amíg nem jön a másik ügyeletes
!Szt jogom van visszautasítani egy dokit...vagy nem?
Palcika
Most nem tudom eldönteni,de nem megbántani akartalak a naívsággal.
Minden esetre érdekes,amit írsz.Azt írod,hogy amit leírtál ,ritka.És hogy az orvoslás nem változtatja meg az alapvető természetet(nem szó szt idéztem,bocs).Akkor a fennmaradó nemritka orvosok mind alapvetően "nemköszönők"?
Egyébként a durva vizsgálatról csak az jut eszembe,hogy amikor a fiammal voltam terhes,akkor vizsgált egy doki a szülés előtt 2 héttel.Azt hittem,leugrok a székről,annyira fájt.uez a doki volt az SZTK-ban a 24 hetes vizsgálatnál,amikor a lányommal voltam terhes.Kicsit beijedtem,hogy mi lesz és érdekes módon SEMMIT nem éreztem a vizsgálatból!!!Szl enm biztos,hogy pillanatnyi,vagy egyszeri esetekből messzemenő következtetést kell levonni.
OK,OK,a köszönéssel kapcsolatban igazad van,de ez nem csak a dokikra áll!!!!
Ráadásul ha XY azt mondja,hogy ez a doki milyen rossz,az nem biztos,hogy így van!Neki nem jött be,nekem pl igen.Nem vagyunk egyfomrák,nem mindenkinek uaz jön be.Én spec megvagy anélkül,hogy a doki mellettem üljön vajúdás közben és a kezemet fogja.Másnak meg pont ez kell!Az egyik doki megteszi, a másik nem.Hát biztosan sokat számít az első benyomás,amikor az ember választ.
viszont örvendetes,hogy nektek minden jól sikerült
!
Bocs a hosszúságért lányok!