Sziasztok!
Na most már aztán tényleg megpróbálok sűrűbben jönni, vége van az egyetemnek!
Ma voltam álllamvizsgázni, ötösre védtem a diplomadolgozatomat, a tételeim hármas és négyes lettek, így összességében a krediteket is figyelembe véve négyes lesz a diplomám. Az egyik tételsort egyszer, a másikat kétszer olvastam el, ennyire futotta az időmből. Indokok alább.
Tünci ugyanis beteg pár hete. Először elküldtek a bölcsiből dokihoz, mert hőemelkedése van a gyereknek
. Aztán a doki kiírta betegre, ne legyen balhé a bölcsivel, mert szerinte nem beteg. Aztán rá egy hétre hajnalban hányt, aztán ment a hasikája és láza is volt. Na akkor már tényleg beteg volt. Aztán mikulásra helyrejött, előtte már semmi baja nem volt. A miki-ünnepségen azonban háromszor ment a hasa, úgyhogy megint doki. Másnap reggel vizeletvizsgálat, de mire eredmény lett, nem volt háziorvos. Ezért felhívtam a Heim Pált, ahol közölték, hogy hasmenős gyereket meg ne próbáljak odavinni. Ezért László kórház, ahol viszont csak úgy nézték meg a vizeleteredményt, ha befekszik. Ki volt száradva, kapott egy liter infúziót, a lábába, mert a két kezén eldurrantottak egy-egy vénát. A másik ágyon egy nevelőotthonos kislány feküdt, akkor került be, mint mi, és senki rá se nézett egész hétvégén. Négy évesen még nem tud pohárból inni, kanállal enni és kb annyit beszélt mint a Tünci. Szóval neki is be kellett segíteni, úgy, hogy technikailag senki nem mondta, hogy mi baja van. (Ötpercenként mentem kezet mosni.) Vasárnap engedtek haza, teljesen egészségesen. Aztán ma elmentem dipizni, erre anyukám hív (mert felköltöztettem hozzánk pár napra, hogy tanulni tudjak, csak közbejött a László), hogy lázas a Tünci, 39,8. Ez még külön jól jött eredményhirdetés előtt. Aztán hazajöttem, tiszta kómás volt a gyerek, a túrórudi kiesett a kezéből, olyan fáradt volt. Aztán hűtőfürdő közben elég rendesen ebédelt, hála az égnek iszik is, mert a Lászlóba még egyszer nem szeretnénk visszamenni. Most meg már csak hőemelkedése van, és eleven mint a csík.
Egyéként olvastam, hogy valaki írta, hogy beteg gyerek van bölcsiben, oviban. Ez az egész nekünk úgy jött, hogy van a bölcsinkben a Sárika, aki a vezetőnő valakije. Egy hétig minden nap hallgattuk, ahogy közlik anyájával, hogy megint lázasan ébredt, folyik az orra, csűnyán köhög (mint egy TBC-s), de ő mehetett, sorra fertőzte az összes gyereket. Anyukája meg minden reggel mondja, hogy "csak azért köhög itt, mert túl eleg van a bölcsiben, mert otthon semmi baja". És ami a legszebb, a kicsi lánykám imádja a Sárát, mindig elmodja, hogy Maamó (Margó néni), Kati, és Sááá (sára). Ezek a kedvencei.
Egyébként mi most a mindent ismétlünk korszaknál tartunk. Ma tanítottam neki, hogy diploma: pipopa.
Ildi!
Fogas dolgaidat sajnálom. Gyerekeknél egyébként a szomszédasszony bevált receptje: Zymafluor nevű tabletta, erős fogakat csinál. Csak szerintem lassabban jönnek így ki a fogak. De ez az én szubjektív véleményem.
Mamacka!
Olyan Ukulele című könyvet hol lehet venni és mennyiért?
Mi karácsonyra hazamegyünk, majd anyós süt-főz, én meg lustizok végre.