Új privát üzeneted érkezett!

Tejfokozóként szuper minden malátaszármazék, pl. nekem a Karamalz nevű fincsi karamellizált malátaital jött be, már Bori elmúlt egy éves és még mindig, ha ittam egyet, betonkemény lett és dőlt a tejcsi. Varázsszer! De ugyanígy a Maci kávé és az Ovomaltine is.

Kép
Kép
pannati

Sziasztok Lányok!

Hogy vagytok? És a babáitok?

Nálunk a helyzet változatlan, továbbra is adok Gergőnek az anyatej mellé tápszert is. Iszom a teát felváltva az őszilével, + még a bogyót is szedem, de továbbra is csak napi 2 etetést tudok anyatejjel megoldani, a többi 3-4 evés tápszer.

Sok szenvedés és próbálkozás után megtanult végre cumisüvegből inni. Azért is volt nehéz, mert egyáltalán nem cumizik, és új volt neki ez a cumisüveg dolog. Most odáig jutottunk, hogy sajnos a ciciről nem akar enni :( , igaz onnan lassabban jön a kaja. Így lefejem a tejet, és azt is üvegből adom neki.

Hát így állunk.

Catwoman

Kép
catwoman

Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.

Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft

Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo.....mp;start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.

KépKép
KépKép
KépKép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Tegnap volt nálunk a védőnő, és azt javasolta, hogy kezdjünk el Gergőnek gyümölcsöket adni. Mivel nagy baba - 66 cm és 7150 g 3,5 hónaposan -, ezért valószínűleg már nem elég kiadós neki a tej és a tápszer. (már a születésekor is nagy baba volt: 59 cm, és 4530 g). Sokszor még tápszeres evés után is 2 órával már megint éhes. Tegnap megpróbáltuk az almát, egész jól fogadta. Nem evett sokat, de nem köpte ki és szépen elnyammogta. Tetszett neki az íze - azt hiszem.

Egy kicsit most meg van fázva; folyik az orra. Szerencsére nincs láza, és nem is köhög, csak szegénykém nem mindig kap levegőt az orrán. Naponta többször kiszívom az orrát a porszívóval, utána 1-2 órán át jobb neki, de aztán megint szívni kell. Éjszaka csak 1x kelt fel emiatt, utána visszaaludt, és aludt reggel 8-ig.

Catwoman

Kép
catwoman

Szia Catwoman!
Mi jól vagyunk, most már. Két napot sajna a kórházban kellett töltenünk, mert valami miatt begörcsölt Bogi. Nem tudják, hogy mi okozhatta, de reménykedünk benne, hogy csak egyszer fordult elő ilyen. A kisfiad tényleg nagy baba, nem is csoda, ha jó az étvágya. Nekem még elég a tejcsim Bogárnak, pedig most 2-3 napig kevesebb termelődött. Ideges is voltam miatta, meg kevesebbet ettem. Na tegnap éjjelre már visszatért minden a régi kerékvágásba, mert foltos volt a pizsifelsőm reggelre :wink:
Mi is vettünk már orrszívót, de még nem kellett használnunk. Jó szerkezet? Nem ijeszti meg a babát? Soja

Kép
soja

Sziasztok!Catwoman,szép nagy fiad van,tök jó,hogy már adhatsz neki gyümölcsöt.Ti hasfájósok voltatok?Mi néha(mostanában elég sűrün),nagyon küszködünk a pukival,és a kakival.Teljesen vörös lesz a pici feje,annyira erőlködikkHétfőn mértük,5190gramm volt,és most 6 hetes.Teljesen változó az étvágya.Tegnap nagyon sírós volt,de az az erős szél miatt volt.A pocijára próbáltam a z Infacolt,de szerintem az is megnehezíti a kakilást.Nincs valami ötleted?Én nem merem porszívóval kiszívni az orrát,nem túl brutális?Igaz,még nem is kellett sehogy.A szemünk teljesen meggyógyult 2 hét kezelés után.Üdv.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Soja!
Remélem, hogy Bogika jól van, és nem fordul elő többet ilyen rosszullét nála! A tejcsi biztos az idegesség miatt volt kevesebb. A porszívós orrszívótól én is tartottam, de muszáj volt használni, mert a kézi orrszívóval nem jött ki semmi, ő pedig továbbra is szörcsögött, és nem kapott levegőt. A mi porszívónkon lehet állítani az erősséget, így majdnem a leggyengébb fokozaton használtam. Van amikor kicsit sír, de csak ritkán - nem vészes. Van amikor meg nevet, amikor használom, mert biztos csikizi az orrát. Ma reggel csak pofákat vágott közben. Egyáltalán nem brutális, jól kiszívja az orrát.

Mushuka!
Minden nap adtam neki a héten almát, és egyre többet megevett belőle. :) A jövő héten megpróbálom nála az őszibarackot. A védőnő azt mondta, hogy befőttet is lehet neki adni, mert mostanában nem igazán lehet kapni barackot... Nem eszik könnyen kanállal, mert a szopizáshoz van szokva, és inkább leszopja a kanálról az almát. Nem baj, majd belejön. Gergő csak kb. 1 hónapos koráig volt hasfájós, nekünk az Infacol segített. Amíg csak anyatejet ivott (3 hónapos koráig), csak 3-4 naponta volt széklete, de azt mondták, ez teljesen normális. Addig elég sokat pukizott; hangosakat és szagosakat :? . Mióta tápszert eszik, naponta van széklete, és alig pukizik. Érdekes...

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!

Catwoman!
Ha ajánlhatok valamit: ne befőttet adj neki, mert az cukros... hanem mondjuk Fruttapurát, vagy üveges kiskaját. A befőttben annyi cukor van, ami a kicsiknek totálisan felesleges.... De lehet kapni fagyasztott, félbevágott barackot. De most még lehet kapni körtét. Azt is adhatsz neki.

http://otlettar.try.hu/articles/0/26/sz ... lek-1.html
Itt a kaják időrendjéről tudsz olvasni és hogy mi-mit csinál. :D
(lazít, fog)

Off:
Egyébként a védőnődet szívesen elküldeném továbbképzésre.... A tápszeres kiegészítés, a mesterséges táplálásra való átállás és a szilárd táplálék korai bevezetése (6 hónapos kor előtt) következtében gyakrabban alakulnak ki felsõlégúti megbetegedések, középfülgyulladás, hasmenés, húgyúti fertõzések, ekcéma, asztma, allergia. Az allergiára hajlamos családokban az anyatejes baba érzékennyé válhat a tehéntejfehérjére, ha az újszülöttosztályon az elsõ három nap során akár egyetlen üveg tápszert is kapott (véletlen, szükségtelen vagy szándékos kiegészítés során).
Majd, ha ne adj Isten allergiás lesz Gergő, akkor köszönd meg neki ezt a remek tanácsot.... A hozzátáplálás NEM súly, hanem bél-gyomor érettség függő.... Azért akarja szopizni a kanalat, mert még nem érett a szervezete a szilárd táplálékra.
ON

Hasfájásra:
Itt írta egy kétgyerekes anyuka a következőket:

"1. ha a gyerek bealszik szopin, és ezért, vagy más okból nem büfizik. Ekkor lehetőleg büfeiztetni mégis, valahogyan, ill. infacol (ez segít kijönni a büfinek, vagy pukinak, és nem szívódik fel belőle semmi, cserében lehet tőleg zöld a kakija, most már 2 embertől is hallottam ezt.)

2. ha valszeg nem a büfi a gond, akkor sok kisbabának egy enzime hiányzik és majd később kezd el termelődni. Na ezeknek a babáknak segít, szerintem
gripe water, édeskömény tea

Ami mindenképp segít:

torna (térdeket a vállhoz nyomni bal-jobbhoz, jobb-balhoz, és mindkettő egyszerre.

hasmasszazs (jobb bordáktól L betű alakban le a bal csípőhöz a jobb kézzel, és bal kézzel a gyerek baloldalán egyenesen lefelé, és ezt felváltva)

lehetőség szerint nem túl gyakran szoptatni (ha bírjátok húzni legalább 2 órát kihagyni) érdemes kipróbálni,mert van olyan baba, akinek segít, de van, akinek nem.

Amimre vigyázz te: a szoptatós teák felfújhatják a babát, mert van benne édeskömény. Ezért nem javaslom a teát az 1. esetben. Az 2. esetben visoznt többet segít, min tárt.

Ja és a legfontosabb!! Homeopátia. Amit tudni kell.

1. el kell olvasni egy erről szóló kiadványt (patikákban is kapható) vagy interneten is található róla info. Ki kell választani a gyerekre illő szert, tehát a tünetek alapján (hogyan nyugszik meg, össze húzza magát, hátrafeszítti,....
Meg kell venni (olcsó, szemben a töbi ajánlott szerrel). Egy bogyót nagyon pici vízben feloldani. Az nehéz, mert nehezen olvad fel, de tejesen fel kell oldani, mert a lényeg a közepében van. És !!!műanyag!!! kanállal beadogatni a babának.

Fontos. Alapvetően fájdalomcsillapító hatású, és félórát hat. Ami azt jelenti, hoyg a gyerek ha sikerült a jó szert megtalálni a beadás után kb 1 percen belül elnyugszik, azonban kb. fél óra múlva kezdődik előlről az egész. De ha eddigre van kész szer, újra adható, és megint megnyugszik. Elpny: nincs mellékhatása. Annyiszor adható, ahányszor kell, és a gyerek nem szenved, és ti is kevesebbet. De azért az ember idegeire megy, amikor a gyerek fél óra múlva állandóan újra kezdi. De idpvel megszűnik a gond, és akkor nem kezdődik már előlről.

Ja és ami segít!! Rengeteg türelem, és szeretet. "

Eszter
Kép
Kép
vok

Szia Vok!Köszönöm a jó tanácsokat.Beszéltem a doktornővel,és miután Dani bőrén kiütések lettek,ami állítólag anytejes babáknál még csúnyábbak,meg a pocija miatt is kértem,hogy váltsunk tápszert,próba szerencse alapon.Most kipróbáljuk a Milumil HA-t.Tegnap 2-szer evett belőle,és azt vettem észre,hogy este nem sírt kaja közbe,,és éjszaka sem erőlködött,úgy,mint ezelőtt.A kakit még nem tudom,bár reggel(valószínü pukival)aranysárga kakit töröltem ki neki.Remélem a tápszer miatt voltak ezek a panaszok,és nem enzimhiány miatt.Majd meglátjuk.Üdv.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Vok!
Köszi a tanácsokat, igyekszem megfogadni! :)
A befőttet én is furcsának találtam, pont a sok cukor miatt. Eddig még csak az almáig jutottunk. Naponta csak 1x kap. Egyébként a védőnőm nem egy tapasztalt csajszi, szerintem most végzett a suliban, kb. 22 éves, és nincs saját tapasztalata (gyereke). Könyvből én is tudnék okos lenni...
Gergő újszülött korában a kórházban nem kapott tápszert, ott cukros vizet adtak nekik - úgy tudom. Már elmúlt 3 hónapos, amikor először evett tápszert.

Mushuka!
Gergő Milumil HA Start-ot eszik, ez Hypoallergén, és nem fáj tőle a hasa, alig pukizik.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!

Mushuka!
Örlülök, hogy a tápszerváltás segített! Sokat számít... Remélem hosszabb távon meg tudtok maradni 1 tápinál. És még valami eszembe jutott hasfájásnál: Hanna, amikor valamiért változott, ez meglátszott a kakin is (nem értek a belekhez). Vaéahogy úgy éreztem, hogy miden bélfejlődési szakasznál megkínlódott vele. A camomilla D30 (homeópátiás szer) és az Espumizan cseppek jöttek be nála. Aztán, amikor változott a kaja, változott a kaki, na azzal is mindig megszenvedett szegényem. :(:(:( Nem egyszerű, az tuti!

Catwoman!
Nem az volt ott a lényeg, hogy a kórházban kapott-e (Hanna is csak cukros vizet kapott, ezért szeretem azt a helyet nagyon. Sok olyan kórház van máig, akik meg se kérdezik, hogy adjanak-e tápi az újszülöttnek.... no comment) hanem a korai hozzátáplálás... A tápi olyan esetben, ha nincsen tej, a legjobb megoldás. Félre ne érts! Az csak benne maradt a mondatban... nem magamtól voltam okos, hanem kimásoltam... :D
Az én védőnőm már tapasztalt, de nem ért semmihez... Ha érted mire gondolok. Az egyik barátnőmnek begyulladt a melle és még csak azt se tudta megmondani, hogy mit csináljon magával.... szóval ááááá
Én sajna azt vettem észre, hogy mindennek utána kell olvasni, ha tényleg tájékozott akar lenni az ember... valahogy senki se törődik a gyerekeddel annyira... Aztán lehet, hogy már paranoiás vagyok... :( De sajna eddig ezt tapasztaltam.

Képeket nem raktok fel a kicsikről??? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Örülök, hogy szépen fejlődnek a Babácskák!
Kedves Vok, minden szavaddal egyetértek! És az is igaz, amit a védőnőkről (tisztelet a kivételnek!) írsz.
Az még elmegy, hogy az olyasn öreg rókák nem értenek a szoptatáshoz (ugye régebben nem vol "divat", mert többnyire kevesebbet voltak otthon a mamák a babákkal), de hoyg egy 22 éves, aki most végzett... Szerintem olyan, vagy hasonló képzést kellene kapniuk, mint az ibclc szoptatási tanácsadóknak!
Hozzátápi: 6hós kor előtt nem érett a baba bélflórája ahhoz, hogy az anyatejen/helyettesítő tápszeren kívül mást megemésszen.
ÉS az Espumisan cseppe, ill. a Chamomilla Vulgaris ch15 (uaz, amit Vok írt, csak Boironos) nekünk is sokat segített hasfájás ellen. Utóbbi fogzásnál is nagyon jó!
Mindenkinek szép babás napokat! :)
B.
bukcsi

Sziasztok!Köszönöm a jó tanácsokat,kipróbálom a homeopátiás szert.A belek változásárs én is gondoltam,meg még talán az is bánhatja a pocit,hogy egyre többet eszik,és a belei még nem szoktak hozzá.Nekem szerencsére jó a védőnőm,pedig fiatal,és a dokinéni is.Tipikus nagyi típus,Danival egyidős az unokája.Én az infakolt adtam pocira,de mintha attól sűrübb lett volna a kakija,és akkor meg attól szenvedett.Tényleg nem könnyű,remélem hamar túl vannak a babák ezen a korszakon.Az normális,hogy kaja után,és 10 perc büfi után fél-egy órával elkezd sírni,föveszem,és még böfizik.Mintha bentragadna neki,vagy nem tudom.Üdv.Mushuka

Kép
mushuka

Mushuka!
Te is szoktál kaja után akár 1 órával is olyan kajásat büfizni. :D
Náluk ugyan ez volt. Volt olyan,hogy Hanna fél órán keresztül rajtam volt, hogy büfizzen, de nem jött semmi, csak bő 1 óra múlva, amikor újra próbálkoztam. Már teljesen készen voltam, hogy biztos baja lesz tőle, amikor rájöttem, hogy ha visszarakom egy kicsit és utána veszem fel, általában kicsúszik a büfi kaja maradvány nélkül. (egyébént elég sokat bukott emiatt :()
A chamomilla tényleg nagyon király cucc! :D Ha használ, akkor később fogzásál is segíthet majd!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
De jó, hogy írtátok ezt a szert hasfájásra! Mi is az Infacolt adjuk neki, de úgy tűnik, már nem használ. Ma egész délelőtt olyan keservesen sírt! Aztán egy kis torna után tele lett a pellus, de mindketten megkönnyeztük. Pedig anyatejes... Lehet, hogy hülye kérdés, de ezt a chamomillát gyógyszertárban lehet kapni? És még egy kérdés, hátha nem én vagyok az első, aki ilyet tapasztal. A kicsi, miután elaludt szopizás közben, leteszem az ágyába. De ahogy leér az ágyhoz, már ki is pattan a szeme, mintha nem is aludt volna. Persze sírni kezd. Miután visszeteszem cicire, azonnal elalszik, és kezdődik előlről. Ez szerencsére csak ritkán van így, viszont akkor általában az álomba sírás lesz a vége. Valami jó tanács? Soja

Kép
soja

Szia Soja!

A chamomillát általában lehet kapni gyógyszertárban, de érdemes megkérdezni, mivel nem minden gyógyszertár tart. Nálunk rendelni szoktak, ha nincs. Én elsőre a kisfiolásat ajánlanám neked, ami CH15-ös. Ha beválik, akkor érdemes venni egy D30as, kisgolyósat, ami üveg fiolában van. Olvass egy kicsit utána a homeópátiás szeretk szedésének, mert van egy-két érdekes infó. A legfontosabb: evési-ivás előtt és után fél órára lehet bevenni a golyócskákat, amit a kicsinek pici vízben fel kell oldani. én fecskendővel adtam be Hannának. Nem szabad fémnek, se neked hozzáérned a golyókhoz. Műanyag edény és kanál kell a feloldáshoz.

Hannát eddig max 3x hagyatm sírni, de akkor már bőven 1 éves kor felett volt. Ilyen kicsinek én nem hagytam álomba sírni. Legrosszabb esteben azon az egy éjszakán vele aludtam. Abba még nem ment tönkre a különalvásunk. Ma is békésen elalszik az ágyában. Azt is érdemes megnézni, hogy akkor nem fázik-e véletlenül. de az is lehet, hogy szimplán hiányzol neki. Én nagyon nem vagyok a sírni hagyás híve, mert úgy gondolom, hogy ők kicsinek csak ezzel tudnak kommunikálni és ha nem reagálok rá, akkor feladja egy idő után és nem kommunikál velem többet. És ami a legrosszabb, csalódhat bennem,h ogy mégsem vagyok ott, amikor szüksége van rám...
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=20767

Ezt a cikket kifejezetten jónak találom. :D De elfogult vagyok a szerzőjével. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!Teljesen egyetértek Vokkal,én sem hagyom sírni Danit,mindig van oka egy ilyen picinek,amiért sír.Bentmaradt egy büfi,melege van,pukizni kell,vagy tényleg csak egy kis szeretetre vágyik.Dani is szokott ilyet csinálni,ált.este,ilyenkor kiveszem,ringatom és énekelek neki.Gyorsan megnyukszik,és elalszik a vállamon.Amikor már "rongybaba",visszateszem.A héten,amikor volt az a nagy szél,ez sem segített,egész nap és este sírt,a végén mi is magunk mellé vetük,simiztem a pociját,és végül éjjel 2 körül elaludt.Akkor visszatettük a helyére.Szóval,Soja barkóba játék az első időszak,nem könnyű,de megéri végigzongorázni az összes lehetőséget.A torna nekünk is segít a kakinál,ált.úgy jön ki mostanában,nem tudom miért,lehet,hogy változik a bélrendszere.Váltottunk tápszert,etől mintha nyugodtabb lenne.Ezt a szert mi is kipróbáljuk.Dani elkezdett nyáladzani.A fogzás ugye még odébb van?Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Nálunk is nehezen megy az elalvás. Sokszor már nagyon fáradt Gergő, mert van, amikor napközben nem akar aludni, és estére teljesen kész. Sokszor a kezemben olyan mélyen alszik, hogy szinte lefolyik, de amint berakom a kiságyba, kinyílik a szeme, és elkezd sírni. Ilyenkor újra felveszem, és álomba ringatom. Én is szoktam énekelni, az kicsit megnyugtatja. Van olyan este, hogy 3-4x szer is eljátszuk ezt, de hát türelem kell hozzá.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Általában nincs gond az elalvással, nagyon ritka, amikor nem akar a kiságyban elmaradni. Ilyenkor persze kiveszem, és ringatom, de nem mindig tudom megnyugtatni, így van, hogy sírva alszik el rajtam. A köztünk alvás nem jön be, olyankor még nyűgösebb. Akkor inkább csak én alszom vele, na ez már jobban tetszik neki is. Viszont ilyenkor azt veszem észre, hogy nem tudja magát rendesen kipihenni, mert másnap érzékenyebb. Remélem hamar túljutunk ezen az időszakon, mert nagyon sajnálom, amikor nem tudok segíteni rajta.
Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Van valaki, akinek Cser Kati volt a szülésznője? Mit tudtok róla mondani?

Van valaki aki december végére/január elejére várja a babát? Szívesen fecsegnék vele egy kicsit. Lassan megy ez az utolsó hónap..... :(

Mindenkinek további jó babázást/babavárást!

Sziasztok!

Kép
kona

Sziasztok lányok!
Mizu veletek?mushuka?soja?
mi már elég nagyok vagyunk 5500 g imád enni!

KépKép
roxii

Szia Roxii!Köszi jól vagyunk,mi hétfőn voltunk 5650grammosak.Szóval,növünk,mint a gomba.puszi

Kép
mushuka

Sziasztok!
Mi is jól vagyunk, bár nekünk jóval kisebb a súlyunk, még nem értük el a 4,5 kg-ot. Úgy veszem észre, hogy nem elég most neki a tejcsim :( Szoptatás közben mindig felsír. Elkedtem inni a Laktoherb teát, remélem beindul. Egyébként sorban nőjük ki a ruháinkat, és a hurkák száma is gyarapszik, tehát a fejlődésben nem álltunk meg. Már vigyorgunk, mint a vadalma, és hasról átfordulunk a hátunkra.
Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!Látszik,hogy a lányok hamarabb kezdenek mozogni.Dani utál hason feküdni pici kora óta,ha hasra teszem,2 perc múlva üvölt,addig viszont szépen emeli a fejét,és próbál kúszni.A védőnő azt mondta,hogy 3-om hónapos koráig ne is rlőltessük a hasonfekvést.Viszont általában oldalra fordítva teszem le aludni,és reggelre a hátán fekszik,és keresztbe az ágyában.5 hetes kora óta gügyög,édes,hétről-hétre új hangokat hallat.Tényleg lustábbak a fiúk(már ebben a korban is) :D A barátnőmnek szépen beindult a teje a Laktoherbtől.Mi az előző tápinál sírtunk fel kaja közben,mert fájt a pocink tőle.Váltottunk,azóta ez is megszűnt,és az allaergiás kiütések is a pofiján.Szép nagyok vagytok már Ti is.Puszi,ha tudok,küldök képet.Mit hoz a Jézuska Boginak?

Kép
mushuka

Jó reggelt Mushuka és a többiek!
Nálunk pont fordítva van az alvás. Ha a hátára tesszük le, akkor nem üvölt ugyan, de addig kalimpál a kezével, míg végleg felkelti magát. Így éjszaka a hasán alszik, nappal viszont a hátán van végig, úgy nézeget a játszószőnyegén. A teát elkezdtem inni, és már látom a hatását, mert nem sír fel kajcsi közben, és én is érzem, hogy újra feszül a mellem. A hasfájással nekünk is gondunk van. Igaz, adok neki babateát, ami a szelekkel elbánik, viszont a széklettel küzdünk most nagyokat. Arra viszont jó a kamillatea. Szóval mostanában háromféle teát használunk :) A Jézuskával még nem beszéltem, de valószínűleg valami fejlesztőjátékot kap Bogi. Na és természetesen venni kell egy pár új rucit is, mert nagyon nyúlunk, és feszül a ruha :) A nagyszülőktől már megkapta az ajándékát, egy óriási Micimackót. És Danika mit talál majd a fa alatt? Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Kona!
Nekem Cser Kati volt a szülésznőm. Nem én választottam, ő volt éppen műszakban, mikor szültem. Nagyon rendes volt, mindent elmagyarázott, hogy mi, miért, és hogyan. Csak jókat tudok mondani róla. Mindig mondta, hogy mit és hogyan csináljak.

Soja, Mushuka!
Gergő újszülött korában szeretett hason feküdni, úgy nyugodtabban is aludt. Aztán 1 hós kora körül már utált hason feküdni, mindig verte a fejét az ágyba. Most megint szeret, mert már magától hasra tud fordulni, felemeli a fejét, nézelődik. Az alvás még mindig háton történik.

Szépen nőnek a babáitok!

Catwoman

Kép
catwoman

[quote="catwoman"]S írta:catwomanziasztok!

Kona!
Nekem Cser Kati volt a szülésznőm. Nem én választottam, ő volt éppen műszakban, mikor szültem. Nagyon rendes volt, mindent elmagyarázott, hogy mi, miért, és hogyan. Csak jókat tudok mondani róla. Mindig mondta, hogy mit és hogyan csináljak.

Catwoman

Köszi az infot!!!

A többieknek további jó babázást. Ja, a védőnő nálunk tartott babamasszázs tanfolyamot a kisbabásoknak, én pedig elmentem megnézni így pocakosan, hogy milyen is a masszázs. Nagyon sokat tanultam (A legjobb az volt, hogy igazán "testközelből" láttam apróságokat. Fantasztikus élmény így szülés előtt). Na szóval, a babamasszázs hatására a babák állítólag nyugodtabbak, jobban alszanak, és a hasfájás/székletproblémák is enyhíthetőek a szakszerű masszázzsal. A kisbabások minden masszázsóra elején beszámoltak az eredményekről, fejlődésről. Sajnos én még nem tudom, vajon tényleg annyira hatásos-e a masszázs, de az tény,hogy a Picurik ott az órán imádták. Ami még nagy előnye, az az, hogy állítólag elősegíti az oxitocinelválasztást az anyukánál, így akár a tejcsi is több lesz. Hogy ez mennyire igaz, nem tudom, de mindenkinek ajánlom, hogy ha lehetőségetek van, akkor nézzetek be egy-két masszázsórára. Amin én voltam, az az indiai masszázs, svédmasszázs és reflexológia keverékéből állt össze. Ha valakit érdekel, utánajárok, hogy hol lehet ilyen tanfolyamot találni.
Sziasztok, szép napot!

Kona

Kép
kona

Szia Soja!Sziasztok!Milyen bébiteát adsz Boginak?Mi a pukira édesköményt adunk,kakira mi is kamillát,meg a torna jött még be.A Jézuskával én sem beszéltem,de rucit Dani is fog kapni,és asszem kap majd egy botmixert,nagyobb korára,hogy anya finom hamikat csináljon neki.Aztán meglátjuk még,most kapott egy csomó mesekönyvet,régieket,amiken én is felnőttem(Öreg néne őzikéje)stb.Mikor mész kontrollra a dokihoz?Én végül most csütörtökön.Puszi.

Kép
mushuka

Sziasztok!
Catwoman, eleinte Bogi is beverte a fejét a rácsba, és mivel lemászott az érzékelőről egy csomószor megszólalt a légzésfigyelő is. Most már lentebb teszem be az ágyba, és így nem ér el odáig. Viszont így balra indul el , és reggelre már a rácsra van tapadva. Még szerencse, hogy van a rácsvédő, különben a keze, lába kilógna a rácsok közt :)
Kona, a babamasszázsról tartottak nekünk egy előadást a szüléselőkészítőn, és tényleg nagyon jól hangzott, pedig nem is láttam, hogy hogyan zajlik az ilyen. Nálunk a városban van ilyenre lehetőség. Csak az a baj, hogy nem tudom, hogyan viselné a kicsi, mert idegen helyen nagyon nyűgös.
Mushuka, én most hívtam a dokit, jövő héten megyek. Erre a csütörtökre csak 3/4 7-re lett volna időpont, az viszont nekünk most már késő. Viszed magaddal Danikát bemutatni?

Kép
soja

Szia Soja!Nem viszem,mert negyed 6-ra megyek,akkor pont enni szokott.Majd mutatok képet a telefonomból.Dani most ismerkedik a hasonfekvéssel,elhatároztam,hogy minden nap többször hasrateszem ameddig elviseli.Most reggel,teljesen kinyomta magát,de 5 percnél tovább nem viselte el.Kell egy kicsit erőltetni,mert a hátának meg szüksége van rá a fejlődéshez.Nincs skypod?Tudnánk bababemutatót tertani. :D

Kép
mushuka

[quote="soja"]S írta:sojaziasztok!

Kona, a babamasszázsról tartottak nekünk egy előadást a szüléselőkészítőn, és tényleg nagyon jól hangzott, pedig nem is láttam, hogy hogyan zajlik az ilyen. Nálunk a városban van ilyenre lehetőség. Csak az a baj, hogy nem tudom, hogyan viselné a kicsi, mert idegen helyen nagyon nyűgös.

Itt nekünk a védőnéni azt mondta, hogy amint rendben a köldök, lehet kezdeni a masszázst. Egyébként itt minden baba elég nyugodt szokott lenni, nézik egymást, és csodálkoznak. Persze ha valakinél eltörik a mécses, akkor aztán vége az órának, mert a többi baba is rázendít :D De ez így van jól. Egyébként a védőnéni mutatja egy játékbabán a feladatokat, aztán ha valamelyik baba nem szereti, akkor nem kell erőltetni. Pl. van aki nem szeret hason feküdni, annak kihagyják a hátmasszázst. Majd ha hasra fordul magától, és úgy akar feküdni, úgyis jelzi, elég lesz akkor masszírozni a hátacskáját.

Kép
kona

Jaj, elfelejtettem. Az indiai masszázs gyakorlatai, leírása ebben a könyvben olvasható:

http://www.konyvlelo.hu/index.php?id=te ... search_co=

Kép
kona

Jó reggelt Anyukák, Kismamák!
Mushuka, van skype-om, csak kamerám nincs :( Ha tudsz, majd küldj a kicsiről képet, vagy tegyél fel ide. Biztosan megint sokat nőtt!
Azt hiszem, hogy utánajárok ennek a babamasszázsnak. Ha nem említed Kona, akkor teljesen elfelejtem, hogy nálunk van ilyen. Végülis egy próbát megérne. Ha sikerül, majd beszámolok róla.
Mindenkinek szép napot még ebben a nyálkás, csúf időben is! Puszi: Soja

Kép
soja

Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.

1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok!

Tegnap mentünk a 4 hós oltásra, de a doktornő nem adta be Gergőnek, mert köhög. Kapott Rinathiolt, azt adom most neki, jövő héten megyünk újra. Nem tudom, hogy fog meggyógyulni, mert én sem vagyok jól, tegnap 38,8 volt a lázam. :cry: Két hete is beteg voltam, az éppenhogy elmúlt, most megint visszaestem. Akkor nem volt ennyire rossz a helyzetem.

Gergőt megmérték, szépen növöget, már 8160 g és 67 cm. :)
Nem tudom írtam-e hogy 3,5 hónapos volt, amikor hasra fordult :)

Catwoman

Kép
catwoman

[quote="catwoman"]S írta:catwomanziasztok!

Tegnap mentünk a 4 hós oltásra, de a doktornő nem adta be Gergőnek, mert köhög. Kapott Rinathiolt, azt adom most neki, jövő héten megyünk újra. Nem tudom, hogy fog meggyógyulni, mert én sem vagyok jól, tegnap 38,8 volt a lázam. :cry: Két hete is beteg voltam, az éppenhogy elmúlt, most megint visszaestem. Akkor nem volt ennyire rossz a helyzetem.

Gergőt megmérték, szépen növöget, már 8160 g és 67 cm. :)
Nem tudom írtam-e hogy 3,5 hónapos volt, amikor hasra fordult :)

Catwoman

Szia!

Sajnálom, h. beteg vagy. Nekem a nődoki azt mondta, ha ilyen meghűlés, köhögés, stb. jelentkezik a terhesség alatt, akkor Ca-sandoz+C-vitamint szedjek. Gondolom, ez most is mehet. Próbáld ki, hátha segít valamit...És jobbulást mindkettőtöknek!

Kép
kona

Sziasztok!

Kona! köszi a tanácsot, holnap meg is veszem, az hátha segít.
(tegnap megint 38,5 lett a lázam estére). Algopyrint vettem be, nekem a nőgyógyász azt javasolta a terhesség alatt magas láz esetén. Ez most valahogy nem vált be...

Catwoman

Kép
catwoman

Szia catwoman!Szép nagy Gergő,gratula.Nem lehet,hogy influenzás vagy?Mert akkor antibiotikum kéne,és most van valami vírus,ami magas lázzal jár.A szád elé kössél kendöt,hogy ne fertőzd meg Gergőt.Jobbulást,remélem hamar meggyógyultok.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok !

A második babámat várom 9 hétben vagyok és sajnos most is császárra kell készülnöm , mert az előzőnél elég sok probléma volt .

A következő lenne a kérdésem :
Valaki ismeri Timmerman dokit ? ha igen legyen szives megirni a véleményét róla , sokat jelentene .

Tudja véletlenül valaki mi a különbség a Péterffyben alkalmazott újabb fajta császármetszésnek mint a réginek .?
Nekem 2 1/2 éve még a normál császárom volt és elég rémképeim vannak vele kapcsolatban . Azt olvastam a Péterffy honlapján hogy amit ott alkalmaznak sokkal kiméletesebb és nem annyira fájdalmas mint a normál tipusú . ha valaki tud róla valamit illetve van konkrét tapasztalata akkor lécci irja meg.

Előre is nagyon szépen köszönöm !
betty
smithbetty

Sziasztok!Smithbetty!Én császáros voltam,és nagyon jó tapasztalatom van,bár a fájdalom szerintem emberfüggő.Műtét után 7-8 órával felkeltem,egyből kiegyenesedve jártam,és egy percig sem fájt a hasam.De erre még a nővér is azt mondta,hogy ez nagyon ritka.Ha magas a fájdalomküszöböd akkor nem fáj annyira,ha alacsonyabb,akkor fáj.Szerintem.Soja,Ti votatok már ultrahangon?Mi tegnap voltunk,Dani bal veséjének az üregrendszere nagyon kicsit tágabb,azt mondta a dokinéni,hogy ezt ált.1 éves korukra kinövik.És sajnos ugyan az a fokozott izomtónusa van,mint nekem volt(cak nekem súlyosabb volt,én 14 éves koromig a Pethő intézetbe jártam)Anyu már születésétől látta Danin,ezért próbáltuk hasra tenni,de nem szereti.Hát,most kell,meg tornára kell majd vinni a Dévényi Annához,ja és majd 5 hónapos kórtól úszni(azt amúgy is akartam)De az agyával minden ok.Egyik sem súlyos nála,csak oda kell figyelni.Édi Bogi az iwiwen.Dani nem emeli így magát,ha hason van,pontosabban nem bírja sokáig.De majd kialakul.Puszi

Kép
mushuka

mushuka- köszönöm a véleményedet. Én azt hiszem hogy alacsonyabb a fájdalomküszöböm , de bizok benne hogy azért nem fog annyira fájni mint a normál császár esetén. Mondjuk nálam akkor elég sok gubanc volt, ideget is bevartak , meg fertőzést is kaptam mütét alatt , nem sorolom mert ez elég ritka és senkit nem akarok megrémiteni .

Timmermann dokit ismered ?

Gratulálok a kisfiadhoz .
smithbetty

Szia Mushuka!
Nem voltunk ultrahangon, nem is mondták, hogy kellene. Csípőultrhangon voltunk, azon először azt mondták, hogy csípőficama lehet, és terpeszrugit kell használni. Aztán elmentünk egy magánrendelésre, és a Péterfybe, és kiderült, hogy csak kötöttebb az egyik csípője, mint a másik, és csak tornáztatni kell. Voltál a dokinál csütörtökön? Minden rendben volt? A babaúszáson már mi is gondolkodtunk, Érden lenne is egy hely. Csak félek, hogy télen nem fázna-e meg. Majd tavasztól kipróbáljuk! Kíváncsi vagyok ti milyen véleménnyel lesztek :)
Már régen akartam kérdezni, hogy kötött már valaki babakötvényt a kicsinek? Úgy tudom, hogy ki kell váltani hozzá a kicsinek az adókártyát.
Soja

Kép
soja

Smitthbetty!Timmermann dokit nem ismerem,de azt hallottam,hogy a Péterfyben mindenki nagyon jó szakmailag.Soja!Otthon tornáztatod?Úgy tudom,hogy 1 éve kötelező a teljes test uh.Megnézik a kutacson keresztül az agyát,a hasi szeveket,csípőt.Úszni mi is 5 hónapos kortól visszük majd,addig torna,az is segít majd.Én hétfőn akarom elintézni a babakötvényt.Igen,ki kell váltani az adókártyát,kell igazolás,hogy ki kapja a családi pótlékot,meg az Államkincstár is küld egy papírt.Ezeket,és a gyerek születési kivonatát,lakcímkárty...elmész a bankba,ahol van erre lehetőség,és megcsinálják.Puszi

Kép
mushuka

Smithbetty! Nekem nincs róla saját tapasztalatom, csak annyit tudok róla, amennyit egy egyébként orvos ismerősöm mesélt, aki itt szült császárral. A hasizmot nem vágják át csak széthúzzák, azt hiszem varrani is kevesebbet varrnak belül. Ezek miatt állítólag hamarabb gyógyul. És általában epidurális érzéstelenítésben csinálják.
Vendég

Szia Mushuka!
Én nem hallottam erről az UH-ról, az orvos sem említette. Mikor kell ezt végigjátszani? Mondjuk nyugodt vagyok, mert amikor a kórházban voltunk (tudod, a görcs miatt) akkor teljes kivizsgálás volt (agyi UH, hasi UH, mellkas röntgen, ekg, eeg, teljes vérkép)
Én Bogit itthon tornáztatom. Szegény sír is mindig, de kénytelen vagyok. Végülis csak a két lábát kell béka pózban lefelé nyomni. A jobb lába teljesen lemegy, csak a balt kell lassan hozzá nyomkodni. Nem lehet neki kellemes...
Köszi az infót a kötvényről, jövő héten szerintem mi is elintézzük.
Boldog szülinapot nektek :)
Puszi: Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Az uh-al kapcsolatban; szerintem ez kötelező vizsgálat most minden kisbabánál, minket is elküldött a gyermekorvos. Azt mondják, 2-3 hónapos kor körül a legjobb. Gergő 2,5 hónaposan volt ezen a vizsgálaton. Mi a Heim Pál-ba voltunk, de biztos lehet máshova is menni, ahol csinálnak ilyen vizsgálatot.

A babakötvényhez az adókártyát csak személyesen lehet kiváltatni a bébinek, vagy lehet másképp is? Mi még nem intéztük el.

Catwoman

Kép
catwoman

köszönöm mindenkinek a választ.
smithbetty

Sziasztok!

Most volt itt a gyerekorvos. Kihívtam, mert Gergő még mindig köhög. Holnap mentünk volna megint a 4hós oltásra, de azt mondta a dokinő, hogy majd csak január elején fogja megkapni, amikor teljesen rendbejön. Továbbra is adni kell neki a Rhinathiolt.
Az a véleménye, hogy inkább csússzon egy kicsit az oltás, de betegen nem kaphajta meg.
Kapott egy másik szert is, amit a Rhinathiol előtt kell neki mad beadni, vmi hörgőtágító, ettől könnyebben felköhögi a dolgokat.

Így állunk.

(már én is jobban vagyok, nincs lázam :)

Catwoman

Kép
catwoman

Szia Soja!Köszi a szülinapi köszöntést,ennek örömére ma megkapta a 2 hónapos oltását.Rmélem nem lázasodik be estére,bár a dokinéni mondta,hogy este ha nincs láza akkor is adjunk neki egy kúpot.Ha megcsinálták az uh-ot,akkor szerintem nem kell,de kérdezzél rá az orvostól.Én ma intézem Daninak a gyógytornászt,de már csak januártól tudják vállalni.Addig ithon,amire anyu emlékszik velem kapcsolatban,meg guritjuk,szóval igyekszünk.Veszek egy kengurut,mert ha vinnem kell tornára,könnyebb lesz,mint babakocsival átmászni a városon.Egyébként a doki mindent rendben talált a múlthéten.Catwoman!Az adókártyát csak személyesen lehet kiváltani annál az APEHnél,ahova taroztok.A baba adószáma már megvan,de mégis be kell menni,és egy papírt adnak róla.amin rajta van a száma,ezzel már tudsz banki ügyeket intézni.3-om hét múlva postázzák az adókártyát.Elég hülye rendeszer,de ez van.Örülük,hogy jobban vagytok,Gergő azért nem kaphat ilyenkor oltást,mert a betegség miatt le van gyengülve az immunrendszere,és mivel ilyenkor gyengített vírust kapnak,könnyebben,kijöhet rajtuk a betegség ami ellen beoltoták.Ez felnőtt korban is így működik.Puszi mindenkinek

Kép
mushuka

sziasztok!!!!
mi kinn kapjuk mar az oltasokat!!!!mizu veletek?

KépKép
roxii

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?