Új privát üzeneted érkezett!

Rendben van
Vendég

Akivel a Jantnernél találkoztam szóljon, mert nem tudom így be azonosítani.Rettentő uborka vagyok : :roll:
Vendég

Devcsa! Velem találkoztál :lol: Ahogy kijöttetek a fényképezésről, és megláttam a kisfiadat, tudtam, hogy valahonnan ismerem, a neve is rögtön beugrott, de nem tudtalak titeket hirtelen hova "tenni", azért kérdeztem meg tőled, hogy szoktál-e írni a babanetre :lol: Annyira tündéri a kisfiad, azok a hatalmas gyönyörű szemek!!! A képen, amit ide beraktál múltkor, azon is nagyon szép, de így élőben még szebb!!! :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Hogy mik vannak! :lol:
Szentgyörgy felé nem jár senki? :roll: :lol:
Vendég

Emma drága, járjunk arra felé? :wink:

dadomi

Hétfő reggel 6-kor mindig arra járok(majd integetek a buszról):))
Dadomi, olyan fiatal vagy, hogy azt hittem csak egy gyereked van, ezért azokra próbáltalak leszűkíteni, akiknek egy vonalzójuk van.
De látom próbálkozhattam volna még egy ideig :lol:
Vendég

Devcsa! Mert te aztán olyan öregasszony vagy! :P :lol: :lol: A nagyobbik fiam ott rohangált a kis barátnőjével :D

dadomi

A nagyobbik fiad a barátnőjével :shock: Na azt észre sem vettem. Csak a kis Dominikot, aki nagyon tündéri. Látom ő is szépen nyugton várta a sorát :D
Vendég

Dadomi, lassan unokázhatsz! :D
KOmolyan mondom, hogy járhatnátok erre! Ünnepek után? Hm? Lehet csatlakozni! :)
Devcsa, jééézus, hajnali 6kor merre jársz te Szentgyörgy felé félúton? (Amúgy akár integethetnél is, közel lakunk a hatoshoz; bár akkor én még alszom... ) :wink:
Vendég

Emma veled bármikor bárhol szívesen találkoznék! :D :lol:
De a többiekkel is ám!
Vendég

Emmamami pont úgy ahogy írod. Félúton Pest fele. Azután pedig este 8-kor haza fele. Bizony nehéz a popszakma :) (egyetemen leledzem)
(Hogy felismerhető legyek, ha valakit érdekel elküldöm privibe a wiw-es elérhetőségemet)
Vendég

devcsa nekem küldjed :wink:
Vendég

devcsa, nekemiiiiiiiiiiiiiis!
milyen egyetem?
Vendég

Hellóka lányok!

Látom itt már készülődtök a karácsonyi sütés-főzésre. Nálunk az idén jól megoldottuk, mert karácsony első napján tartjuk a kisfiam keresztelőjét és elmegyünk étterembe ebédelni, másnapján pedig anyóshoz megyünk ebédre, szenteste meg anyuékhoz halászlére. Nekem nem kell nagyon készülődjek.

Képzeljétek, már napok óta nagyon nyáladzik a kicsi Olivérkém, de ma egész nap sírdogált mellé és alig evett, tömködte a szájába a kicsi kezét és cuppogtatta, harapdálta, nem is igen aludt és hasmenése volt, ami eddig nem volt jellemző. Ilyen korán jönne a foga? Gyors hoztam neki a gyógyszertárból, fogzásra zselét és Nurofen szuszpenziót éjszakára, hogy tudjon egy kicsit aludni is szegény, mert nagyon sírt már estére. Ti hogy oldottátok meg ezt a problémát? És ha a foga csak 2 hónap múlva jön ki, akkor addig szenved majd szegényke??!!

Kép
timesz

Budapesti Műszaki és Gazdaság Tudományi egyetem Hehe milyen szépen leírtam :lol: BME
Vendég

Devcsa, köszi, meg is vagy! :wink: Nagyon szép a kisfiad azokon a képeken (is). Hallod, az a suli nagyon kemény! :o Le a kalappal, a kiskölyök mellett főleg. (Én oda jártam a "szomszédba") :D
Csajok, én benne lennék egy tavaszi taliban itt nálunk, majd, ha jobb idő lesz és ki tudjuk csapni a gyerekeket az udvarra! :wink:
Vendég

Jaj, Timesz, neked meg elfelejtettem!
Lehet a foga. Kínlódhat is, amíg ki nem jönnek az elsők, akármeddig; de nálunk pl úgy volt mindkettőnél, hogy időszakosan jelentkeztek ezek a fogzási problémák. Sztem neked/neki sem lesz mindennapos. Aztán ki tudja, lehet, 4 hósan már foga lesz a kis Olivérnek! :wink:
A "tünetei" abszolút a fogzásra utalnak szerintem; enyimgyerekek is 3 hósan kezdték, Hannának 8 hósan jött ki az első foga, Árminnál fogalmam sincs, még semmi sem látszik... Tanácsot adni nem tudok, én is kínlódok éppen így Árminnal most; a Nurofent többen dicsérik; nekünk a Dentinox (ha azt vettél) nem jött be.[/img]
Vendég

timesz Eliza is ezeket produkálja,és úgy csurog a nyála sokszor...
Kristófnál jól bejött a dentinox,igaz,nála nem is igazán vettük észre,mikor jöttek a fogai...

Kép
Vendég

a nőivonalas vonalzók nem számolnak jól... :twisted:
Vendég

Reggelt!
Ejnye, ezek a női vonalak! :P De lehet, Cseriani, Kristóf szülinapján meg beáll a 3 évre. Én Árminnal jártam így a babafalvással. Megtévesztő, ahogy számolja a napokat.
Oszt majd szerdán kiderül. 8)
Vendég

Timesz, fogzás ügyben én se tudok több tanácsot adni mint itt az előttemszólók,Noéminek 5 hónaposan jött ki az első foga,de mi se vettük észre,remélem Csillánál is így lesz!! Devcsa én is kérem az iwiwes elérhetőséget!!

Kép
Kép
josi

na,kaptam egy okos választ vonalzó-ügyben...karácsony valójában akkor lesz,ahogy a vonalzó is számol,hisz 24.-e nem karácsony még,hanem csak szenteste... :shock:
Vendég

:lol: :lol: :lol:
Végülis, ahogy vesszük, Cseriani... :lol: Tényleg nem karácsony... De én azé onnan számítom... :roll:
Vendég

nna,írtam a női vonalnak,hogy valami nem okés a vonalzókkal.
Kiváncsi vagyok a válaszukra :shock:
Vendég

Ezek után már én is! :wink: :lol:
Vendég

Most jöttünk az orvostól. Evelin szurit kap egész héten, tüdőgyulladása van. Én kértem az injekciót, mert múlt héten is szedte a gyógyszert és nem segített semmit. Szegénykémet sajnálom nagyon, de remélem végre meggyógyul. Már olyan szintre jutottunk, hogy csak 2 napot volt oviban. Edig 1,5 hét itthon 1 hét ovi.

Cseriani ha hívlak mikor Őcsénybe megyünk, akkor ne csodálkozz, ha úgy mutatkozom be, hogy Simonné vagyok. :oops: :oops:

Többiek mi újság? Remélem máshol nem betegek a gyerkőcök.
Vendég

Simonné, és te nem vagy fent iwiwen? :lol:
Szegény Evelin, nagyon sajnálom, remélem, hamar meggyógyul... Az injekció biztos használ majd neki.
Vendég

Nem, a párom van fent Simon László, de képeket nem tett fel. Igazán nem is foglalkoztam még ezzel az iwiw-vel. Hát még a további nevem: Simonné Szép Tímea. Én legalább elmondhatom, hogy ha megérem a 85-öt akkor is szép maradok. Még papírom is van róla.
Én is bízom benne, hogy hamar felgyógyul. Nagyon sajnáltam mikor kapta a szurit, úgy sírt szegénykém, de azért vígasz kinder pingut kapott.
Vendég

:lol: :lol:
Ez jó volt. Szép neved van mindenesetre.
Elhiszem,. hallod, én is úgy utálom, mikor szurit kapnak, inkább döfnék belém... De meglátod, lesz eredménye.
Vendég

Devcsa! Bejelöltelek iwiw-en, vagyis remélem te vagy az :P Az öregasszony, azt mondja rám, hogy olyan fiatal vagyok, aztán mik derülnek ki, 4 (négy) évvel én vagyok az öregebb!!!!!! :evil: Bár, 20 évesen ciki, ha az embert 10-nek nézik, de a 40 éves nem sértődik meg, ha csak 30-nak nézik :wink: . Na jó a 40-től még messzi vagyok :P

Mi a pulmonológián voltunk ma Danival kontrollon, onnan átküldtek minket a gégészetre, ahol a doki azt mondta, hogy hatalmasak az orrmandulái, ki kéne venni, mert ezért van állandóan nyitva a szája, vagyis szájlégzése van, és ez is okozhatja az állandó köhögéseket. Hát elkeseredtem.

Emma! Aztán nehogy meglepődj, ha te unokázol előbb :P :P Vagy ha egyszerre leszünk nagyik :shock: Ki tudja, hisz a drágámnak nagyon jó ízlése van, és a te kislányodra mindig mondja: Anya, ez nagyon szép kislány! :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval nászasszony, ki tudja még mit hoz a jövő? :wink:
Én benne vagyok egy tavaszi taliban nálatok (nálunk a lakásban sajna kicsi a hely, bár ha összehúzzuk magunkat :D , a tanya meg még nem igazán van gyerekbarátra kialakítva. Ha kész lesz a szakdolim (még csak a címe, meg egy nagyon vázlatos vázlatocska van meg belőle), akkor visszatérhetünk rá, még az államvizsga előtt. Aztán utána is :lol: utána már rá fogok érni mindig :lol: :lol:

dadomi

szegény Evelin..de legalább meggyógyul karácsonyra... :wink:
Kristóf is tiszta takony(bocsánat a kifejezésért :oops: ).Lázas nem volt,meg ma már jobban is van,így nem mentünk el doktornénihez,kúrálom itthon.
dadomi a mandulaműtéthez nem tudok hozzászólni,közvetlen környezetemben van pozitív és negatív példa is,kinek hogy jött be... :?
a tavaszi tali szerintem is jó,Emma azért is jó nálatok,mert akkor Áfinak sem kell kocsikáznia-igaz,már befér a kormány mögé,ugye,Áfi?? :wink:
Vendég

Szegény beteg gyerkők... :cry:
Unokázást arra értettem, hogy kis barátnőjével (ha jól emlékszem) volt a fiad :wink: Amúgy kétségtelen, hogy unokázni én fogok előbb... Illetve, így helyes: én lépek előbb nagymamakorba. :lol:
OK, tavaszi tali! Áfi így is kocsikázik, mer messze laknak. :lol:
Én Hannámnak reggel fájt a hasa, 37,6 volt, de délelőtt már semmi baja se volt. nemértem... Árminom meg a szokásos formáját hozza. :mrgreen:
Vendég

Cseriani,
már beférek a kormány mögé! :wink:
Mostépp jogsim nincs! :D Lejárt okt. 1-jén és még nem volt időm meghosszabbíttatni. Ettől függetlenül vezetek a faluban. Máshol nem merek, félek ha elkapnak ugrik végleg újravizsgázni meg tuti nem tudok. :P
Vendég

Rékababa!
Köszi a gratulációt! Jobbulást a gyerkőcnek!

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Dadomi eltaláltad én vagyok :lol: ki más is lehetne :roll:
Lányok nektek mikor maradt abba a haj hullás? Vagy nekem is a baba hajam hullik, nem is lenne baj csak csomókba távozik a fejemről.
Tudom ez legyen a legnagyobb gondom, de nincs valami ellenszeretek esetleg ellene?
Vendég

Devcsa, nekem Ármin kb 3 hós korától kb 5 hós koráig hullott, ijesztő mértékben és csomókban, aztán megállt, és közben nőtt az új. A fodrászom valami Varga cseppeket javasolt, de nem vettem.
Vendég

Jaj, szegény rékababa és Evelin! Gyógypuszit küldök, biztosan használni fog! Nem semmi, ennyi injekció, kis hős!
Én még mindig egyben, de egyébként ha nem lenne ilyen közel a kari, nem is siettetném. Egész jól érzem magam a nagy hasam ellenére, bár futni már nem tudok a gyerekem után. Inkább gurulni :D Karácsonyi ajándékot nem vettem még, határozottan idegesít a dolog!De majd aptyuk... :D

Kép
Kép
banoed

Én is benne vagyok a tavaszi taliban. Csak nekem nincs még jogsim, tavasszal állok neki, de azért meg tudom oldani az utazást.
Már az első szuri után sokkal jobban van a lánykám. Tegnap este szépen bevacsorázott, szerencsére. Jobb megint az étvágya. Bízom én is abban, hogy most már meggyógyul. Ezek után nem gyógyul meg rendesen akkor viszem másik orvoshoz. A mi dokinénik azt mondta, hogy most nagyon sok a tüdőgyulladásos beteg gyerek magas lázzal. Nekünk szerencsére láz nincs. Láz mentesség miatt nem küldött be a kórházba.
Többi beteg gyerkőcnek szorítok, hogy mihamarabb gyógyuljon meg és messze kerülje el Őket is a betegség.
Vendég

Banoed, olvasom a blogodat! 8) Drukk a mielőbbi osztódáshoz, hogy karácsonyra már itthon lehessetek négyesben!
Rékababa, örülök, hogy jobban van a lánykád... Durva lehet, ha majdnem kórházba is kerültetek... :shock: De mostmár nem fog, hamar meggyógyul biztosan.
Vendég

Rékababa! Gyógyuljatok meg gyorsan, a szuri fájdalmasabb, mint a gyógyszer, de néha elkerülhetetlen, mert sokkal gyorsabban, és jobban hat.

Devcsa! Nekem is csomókban hullott a hajam, most kezd kicsit mérséklődni, már csak fél marék haj jön ki hajmosásnál, nem egy egész :roll: Szopik még Zsombor? Azt mondják, hogy szoptatás alatt hullik a haj, ez természetes, a hormonok miatt. Az én hajam meg rettenetesen zsírosodik, mióta szültem, meg a festék sem úgy fogja be, ahogy be kéne, erre is azt mondta a fodrászom, hogy valószínű a hormonok miatt. De mivel a két terhesség után rettenetesen besötétedett a hajam, és én mindig is szőkés-barna voltam, nem tudom elviselni az új hajszínemet, ezért festem, aztán csak reménykedek, hogy ha a hormonjaim végre helyre állnak az eredeti hajszínem is visszaáll.

Banoed! A szomszédunkban van egy anyuka, aki két éve dec. 15-én szült (lehet, hogy egy-két napot csal az emlékezetem :shock: ), és még karácsony előtt találkoztam vele, már rohangált a boltokban, karácsonyi ajándékot nézni még gyorsan :wink: Mondtam is neki, hogy egy héttel szülés után otthon kéne feküdni, pihenni, de azt mondta, hogy neki semmi baja, tök jól érzi magát. Én meg egy hónapig alig bírtam mozogni is, mondjuk az én második császáromhoz képest egy gátvédelmes szülés után helyre jönni sokkal egyszerűbb. Mázlista a csaj.

dadomi

Zsombi 4 hónapos koráig csak szopott (erős túlzás, hogy szopott, én fejtem ő meg megette cumisüvegből)
10 napos volt mikor először megszoptathattam, így is csoda, hogy elfogadta) A tejem is csak szülés után 4 nappal volt, mert akkor kezdtem el fejni úgyhogy mire szoptathattam volt bőven.Ezek után senki ne dumálja be nekem, hogy nem tud szoptatni.A kora osztályon cumis üvegből etették (sunyi módon megkérdeztem, hogy ez nem árt a szoptatásnak. A nővérek szorgosan bólogattok a cumisüvegből se jön jobban) Ennek lett az egyenes következménye, ha már nem spriccelt a tej a szájába, akkor úgy elkezdet sírni, hogy belilult a feje. Ha eröltettem (védönő tanácsa) akkor meg álomba sírta magát. És félóra múlva felkelt, hogy még mindig éhes, de akkor se volt hajlandó ciciből enni. (Engem biztos nem fog egyévesen levetkőztetni az utcán, hogy neki most egy kis cici kell :lol: )
Azután meg elkezdtem görcsölni, hogy biztos egyre kevesebb a tejem, lehet hogy kellene egy kis pótlás(pedig még az egyetemen is fejtem, borogattam ki a drága tejet :( )
A haj hullás meg most is tart:(
Vendég

Megint bele ütköztem, ebbe a témába: Kell-e a gyereket mindennap fürdetni ?
Elképedve olvasom, hogy az anyukák 30-40% csak hetente egyszer fürdet:shock: . És egy védőnőről is tudok aki ezt ajánlja a kismamáknak.
Lehet, hogy valaki meg orrol rám, de én amondó vagyok, hogy igen is kell. Igaz, hogy nem betonozik egésznap, de többeközött izzad, leeszi magát, urambocsá még össze is kakilja magát.Persze ott a hiper szuper popsi törlő, de azért az mégsem ugyanaz (mi sem csak dezodorálunk meg parfümözünk, és ha ne adj isten nem vagyunk büdösek, akkor meg se fürdünk?) Már rá jöttem ez az elnyugatiosodás végülis a németek is csak hetente kétszer fürdenek, mert kopik a börük, ezt egy bébiszitter ismerősöm mondta, mikor megkérdezte mért nem fürdenek.
Nálunk ez egy rendszer (mellékesen imád fürödni) tudja, hogy fürdés után jön a lefekvés. És valjuk be mi is sokkal jobban alszunk, ha tisztán (vagyis én álltalába felfrissülök) fekszem le.
Cáfoljon meg valaki, ha nem így van. Az ellenkezőjéről, mindenféle észérvet elfogadok.
Vendég

Devcsa,
mért bajod az neked ha valaki nem fürdeti naponta a gyerekét? Ha neked úgy jó, akkor fürdesd naponta, de nem értem mi ez a veszett felháborodás? Én például a kicsit 2 naponta fürdetem. Az észérvem meg az hogy szerintem nem kell többször. Ettől még nem tajtékzom hogy más naponta fürdet...
Meg azt se értem hogy mi az hogy " senki ne dumálja be nekem, hogy nem tud szoptatni" ??? Én is szkeptikus vagyok kissé hogy annyian nem tudnak szoptatni ahányan ezt állítják, de azért nem túlzás ez?
Vendég

megjöttünk csípőkontrollról,minden rendben :lol:
Köszönöm mindenkinek a segítséget,hogy hogyan tornáztassam a kisasszony hurkás combijait,bejött :D
devcsa,hajhullásra jó a sörélesztő,nekem Kristóf után bevált.
És mi is fürdünk minden nap. Eliza is imád fürdeni,már csapkodja a vizet :lol:
Én is épp tegnap olvastam az interneten,már meg nem mondom melyik oldalon,hogy sokan csak hetente fürdetik a gyereket. :roll:
Vendég

a szoptatás dologgal én is úgy vagyok,mint Áfi,saját szememmel láttam,tapasztaltam,hogy tényleg van olyan,aki nem tud,egyszerűen nincs teje... :?
Vendég

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!! Réka már megint besegített az írásba és elszállt minden!
Szóval: túl vagyunk a második szurin. Üvöltés hegyek, zengett az egész rendelő. De a hatás meg van, már most sokkal jobban van és a rosszaságát már hozza.
Fürdésről annyit, hogy nekem is minden nap fürdik mind a kettő. Mivel már Réka is elég nagy ezért egyszerre fürdetek. Így könnyebb.
Nálunk nővérem nem tudta szoptatni egyik gyerkőcöt sem. Nekem ment, megy. Igaz Evelin 3 hó-san tápit kapott pótlásnak.
Cseriani örülök, hogy minden rendben van Elizával
Vendég

Fürdetés: Nálunk is általában minden nap van fürdetés, ha néha kimarad egy nap, attól még nem történik semmi. Van, hogy bealszik valamelyik lurkó, vagy valamiért későn érünk haza, akkor elmarad a fürdés. Bár nyáron ilyen nem volt, nagy melegben fürdünk minden nap, Dani nyáron zuhanyzott, nagyon élvezte.
Szoptatás: Azoknak az anyáknak, akik azt mondják, hogy nem tudták/tudják szoptatni a gyereküket, 80%-uk tudná, csak nem tesz meg érte mindent, lustaságból, kényelemből vagy bármi más okból. De tényleg van olyan, aki ha fejre áll, akkor sem tud szoptatni. Amikor Dominik született, volt egy szobatársunk, akinek egyszerűen nem indult meg a teje, egy-két cseppet tudott kifejni, azt is úgy, hogy a könnyeivel küszködött. Valahol Paks mellett lakik a csaj, lehet, hogy valaki ismeri közületek. :?: Adrián a kisfia, idén januárban született, és van egy 10-11 éves lánya, az ő nevére nem emlékszem, a csaj Marcsi.

dadomi

Nekem nem bajom, ha valaki nem fürdeti a gyerekét :? lelke rajta

Szándékosan fogalmaztam így.Csak kiváncsi vagyok az indokokra. Egy jó komunikáció alapja az érvelés. Tényleg akarom, hogy valaki meggyőzön :twisted:
Áfonyaaa lehet, hogy bántásnak veszed, de téged az érzelmeid irányítanak.
Cseriani: sörélesztő :?: Kipróbálom és majd nyilatkozom.
Vendég

Devcsa,
kifejtenéd bővebben a nekem szánt mondatot, mert esküszöm nem értem.
Meggyőzni meg mért kéne egymást? Ha neked úgy jó fürdess naponta, nekem meg így jó, ezért 2naponta fürdetek. De azt kikérem magamnak hogy "nem fürdetem a gyerekem!"
Vendég

na,nálunk is van ám olyan,hogy Eliza alszik,mint a bunda,akkor nem ébresztem én sem,kis nedves textilpelussal letörlöm a kis kezeit,popsiját,meg egyéb alsófertályi dolgokat,amikor felébred.
De lehetőség szerint fürdetem minden nap.
devcsa,ki az az anyuka,akit nem az érzelmei vezérelnek nagyrészt?
Bocs,nem akarok beleszólni a kettőtök beszélgetésébe ám... :oops:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?