2000.08.06 09:03
Szerző: Anonymous
Szia Timea!
Nem mindig 2,5 óránként eszik, csak még most is előfordul, hogy nem akar rendesen enni és akkor hamar éhes lesz. A probléma forrása nálunk az, hogy sosem volt éleg tejem, de amig lehetett szoptattam. Igy 4 hónapos koráig sokszor kevesett evett. Azután, amikor már lehetett volna, sem birt sokat enni egyszerre. De nem panaszkodom, mert az általános a 3,5-4 óra most már a két etetés között. Sírni nem szoktam hagyni pár percnél tovább, akkor inkább elfoglalom valahogy, énekelek neki, járkálunk a kertben és közben mutogatom neki a fákat, madarakat, stb. Ha kézben van, sokáig bírja. Csak én nem, mert már nagyon nehéz:) Hogy konkrét példával éljek a problémámat illetően: Ma reggel az első etetéskor nem ette meg az adagját. 180 ml tápszert szerettem volna ÉN, hogy megegyen, ő 50 ml-t talált jónak. (A gyártó 210 ml-t).Most éppen mindössze azért nem evett rendesen, mert NUK-os cumiból adtam, amiből nem jön annyira egyszerűen, mint egy "noname" másikból. Ezért inkább feladta, nem dolgozott vele, annyit evett, hogy ne haljon éhen, aztán jónapotkivánok. Kicseréltem neki a cumit amikor láttam, ez igy nem megy, de már nem evett tovább, elfáradt. Viszont igy hamar éhes lett megint, 2 óra 15 perc múlva követelte a következő hamit. Most persze rendesen evett, kb 120 ml gyümölcsöt+50 ml tápszer (persze tanulván az előző gixerből noname cumival). Igy biztos ki fogja megint birni. Szóval szerinted/szerintetek ebben az esetben jó volt ez igy ahogy volt? Persze legközelebb lesz másik baja, nem szeretem a spenótot, vagy mittomén és mire rájövök a baj okára, kicserélem a hamit másra, stb addigra már semmi nem kell neki, hisz annyit már evett, nem hal éhen, egy rövid időre újra szép az élet. Nem akartam túl hosszú lenni, bocsi érte, de mivel azt írtad, hogy "rájött, muszály ennie, különben éhes marad", azért kérdeztem, hogy ilyen esetben is érvényes-e szerinted a passzus? Sziasztok, Bea