Névtelen, nagyon tévedsz, az életben sok dologhoz kell alázat, de a legkevésbé magunkhoz. Ezt önzésnek nevezik, amiről te beszélsz.
A többiben egyébként akkor igazad van, ha tényleg csak a gyerekért maradnak együtt, anélkül, hogy bármin változtatnának. Én azonban nem ezt javasoltam, hanem azt, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a kettejük együttélése ne langyos, hanem örömteli legyen! Ezt pedig, igenis, a gyerek kedvéért, meg kell kísérelni, akár ezerszer is!
Persze vannak olyan esetek, amikor semmi nem használ, vagy talán csak sehogyse sikerül megtalálni a közös nevezőt, noha lenne.
Mindenesetre a boldogságot és az örömöt nem a társunktól kellene elvárnunk, hanem magunkban megtalálni annak forrását, és akkor már sokkal könnyebb egyrészt kiegyensúlyozottnak maradni, másrészt a másikhoz eredményesen közelíteni.
Na ez csak a bölcselkedés volt, nem mintha nekem minden ilyen jól menne
Titati,
mi is tűz és víz vagyunk a férjemmel, aztán mégis tudunk egymással mit kezdeni. Az biztos, hogy egy csomó megalkuvással jár, egy csomó feladással, de valamit azért kapunk is cserébe, nem? Rá lehet hangolódni a másik hullámhosszára, és ha már ott vagy, át is húzhatod a sajátodéra!
Na persze vannak lehetetlen, vagy annak tűnő esetek is. Már csak azt nem értem, hogy azokkal miért kellett egyáltalán összebútorozni?
(A mi esetünk más volt természetesen
, nálunk a kész tények teremtették a "helyzetet".) Ott vannak például az unokabátyám szülei. Az apja kb. az a típus lehetett, mint a te volt férjed, ahogy a családi legendárium emlegeti. A nagynéném meg épp az ellenkezője, temperamentumos, agilis nő, aki egy szép napon váltott egy olasz palira, aki mellesleg ma is a férje. Az unokabátyámat ő vitte az új házasságba, míg a papa sosem nősült újra. (Eddig legalábbis
) A kapcsolat a gyerek és az apja között kiváló volt évtizedekig, az egész nyarat apjával töltötte a gyerek, s szünetekben is találkoztak néha. Ma már viszont nemigen látogatják egymást, talán telefonon tartják a kapcsolatot. Amit említésre méltónak tartok: az unokabátyám képtelen megnősülni! (41 éves) Egyetlen kapcsolattal sem tud elérni arra a fokra, hogy én a tiéd, te az enyém! Valami gátolja ebben! Vajon mi? Jó, jó, ez nem törvényszerű, de azért leírtam, mert a látszat iőnként csal: úgy néz ki, minden a legnagyobb rendben a gyerekkel, aztán kiderül, hogy mégsem.
Különben számítógépmániás férj - az se piskóta! Az én párom is megéri a pénzét, bár ő más témában. Igazából csak az iszonyú balhék és hisztik - fel kellett őt rázni
- használtak hosszú távon, meg a kitartás. És még tudod mi? A sok gyerek! Épp nemrég beszéltünk arról, hogy mindketten egyre nyugodtabbak lettünk egymást illetően, ahogy szaporodott a gyerekeink száma. Ilyen is van.
Kíváncsi