Sziasztok!
Nagy bánatom van. Nappal monapel belsőt használunk gyapjú külsővel (saját gyártmány), eddig minden simán ment, de mostanában, hogy Flóra többet eszik és már vizet is iszik (igaz, csak pár kortyot), többször átázott, szinte minden nap egyszer. Tegnap fogtam magam, kimostam 2 gyapjúkülsőt, lanolinoztam is (eddig nem voltak). Ma reggel az egyik lanolinosat adtam rá, hogy tuti legyen. Reggelizett, aztán pelenkacsere, aztán én varrogattam, ő meg játszott, üldögélt, mászott (közben volt egy szopi is) és kb. egy-másfél óra múlva, mikor mentünk aludni, akkor éreztem, hogy átázott. Gyorsan lecseréltem mindent, a monapel vizesebb volt, mint mikor centrifugálás után kiszedem a mosógépből...
De azért a gyapjúnak tartani kellett volna, nem?
Nem tudom, mit csináljak. Tudom, hogy a gyapjú működik, hisz többen is használjátok nagyobb gyerekeknél is (akik gondolom még többet pisilnek). Ráadásul meg is szerettem, el sem tudom képzelni, hogy mást használjak. Elrontottam valamit? Vagy másik belső kellene? Úgy tudom, a popolini nagyobb nedvszívó képességű, de még sosem próbáltam.
Indi!
Te is monapelt használsz és azzal is működik, ugye? Milyen gyakran kell cserélni? Van, hogy óránként cserélem! (pl. az evés utáni időszakban), de szerintem az se normális, hogy egy pelenka nem bír ki mondjuk 2-3 órát. Vagy moshatónál ez normális? Sokan éjszakára is textileztek (mi éjszaka papírt használunk, nem mertem még textilt), ami kb. 10 óra lehet. Azt is bírja... Vagy több betét kell bele (nappalra is)? De akkor meg kényelmetlen lehet, mert még nagyobb a csomag.
Lehet, hogy a lanolinozást rontottam el? Nem masszíroztam bele eléggé? Mennyi ideig kell masszírozni? Én pár percig csináltam (kb. 5 perc). Túl meleg volt a száradáshoz? Panellakás, nem tudok hidegebbet csinálni, max. a beépített erkély, de ott meg most csak 5-10 fok van, az elég kevés.
Nem volt szoros a body, bár lehet, hogy még nagyobb kell? Amúgy nem a fenekén ázott át, hanem a combnyílásnál. Háromszög alapú a gyapjúkülső, lehet, hogy segít, ha kötök egy kis részt a combnyíláson körbe (most nincs rajta ilyen).
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam. Segítsetek!
Üdv,