Új privát üzeneted érkezett!

Mit csináljunk, ha annyi cukkinit kaptunk az idén anyósunktól, hogy már a fülünkön folyik ki?

Ha már minden elképzelhető és elképzelhetetlen receptet kipróbáltunk, végiglátogattuk az összes táplálékos honlapot, az anyukánk már nem veszi fel a telefont, mert ,,nem tudok több receptet, kislányom, a nagyi szakácskönyvébe sincs"; és a szomszédból a szakács már átmegy az út másik oldalára, ha meglát minket...
Akkor egyszerűen fogjuk meg azt a fránya cukkinit, ha kellően zsnge, ne pepecseljünk feleslegesen a megnyúzásával és kibelezésével sem; egyszerűen szeldeljük darabokra és dobjuk forró olajba/zsírba. Pusztuljon!
Utána kellően szoláriumbarnán kapjuk ki onnan, sózzuk -és egyszerűen együk meg. (Bár kicsit gyanúsan ráncos öregasszony benyomását kelti -de nagyon finom!)
Garantálja:
Jamina
jamina
 
 


Bocs,hogy így bekontárkodom,de már nem bírom ki szó nélkül...
Isteni finomságokról írtok!
Egyébként a padlizsánt le lehet fagyasztani,én ki se bírnám a hosszú telet nélküle.Megsütöm,összedarabolom,és mehet a hűtőbe.Mikor kifagy salátának-én majonézesen szeretem-tökéletes.Ja,a mikrót nem szereti...

Emese
emesu
 
 


Sziasztok, én az uborkát, vagy cukkinit kis kockákra vágom és úgy fagyasztom le uborkasalinak.
Igaz nem olyan lesz télen mintha a friss szeletelt változatábólk készíteném, de azért nagyon finom és nem esik össze mint a szeletelve fagyasztott.
Amúgy látványra is klassz a kocka uborka saláta.


Jamina,
és ha már nem annyira zsenge az a tök?
Én is pont ilyenekkel rendelkezem. :-)
De azért holnap kipróbálom milyen ezt a fajta cukkini szoláriumozást. :-)
Míra
Névtelen
 

 
 

Emese!
Hogyan sütöd meg, sütőben, olajban? Aztán darabolsz?
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Ha már a tökféléknél tartunk. Vadul burjánzik a kolbásztök a kertemben. Marha jól néz ki, de fogalmam sincs mit lehetne kezdeni vele. Eddig még olyan emberrel se beszéltem aki evett volna ilyet.
Van valaki közöttetek aki már látott kolbásztököt tányéron?
Vacskamati
vacskamati
 
 


kolbásztök:
Nem az amelyiket fel kell futtatni drótra, a tökből meg ha levágsz egy darabot beforrad és nő tovább?

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kíváncsi,
sütőben sütöm meg ,pucolom,aztán darabolom,vagy turmixolom,mint mikor salátát csinálok.

Mi is vetettünk kolbásztököt,de nem lett rajta semmi,csak fut világnak.Majd írd meg,hogy finom-e!
emesu
 
 


Emese, még mindig nem világos, hogy csinálod? Addig ok, hogy megsütöd, de miért turmixolod? Akkor krém lesz belőle?
kíváncsi
 
 


Rákerestem a tökre, de recepte egyett sem találtam.

Szerintem ugyan úgy kell felhasználni mint a többi tökfélét. Kép

Pocok jól sejtettem/ed ez a kolbászból kerítés, mert Bálint gazda ezt írta róla:
http://www.balintgazda.hu/hugom11.php
Kerítések, oszlopok befuttatására alkalmas a kevésbé ismert kolbásztök, amelynek combvastagságú gyümölcsei akár két méter hosszúra is megnőnek.

Emese!
Neked meg ezt találtam:

A tökfélék termesztése, különös tekintettel a sütőtökre és az olajtökre
http://www.agronaplo.hu/index.php3?szamid=16&cikkid=715

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Itt meg van egy rozmaringos kenyérrecept:

Mit tud a rozmaring
http://www.kertpont.hu/index.php3?menu=cikk&cikkid=306&PHPSESSID=8d32e614771e749 8f688c3c0ca353870

Aki szeret kertézkedni is, nézegesse jó kis oldal.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga Kata!Megpróbálkoztam a kolbásztökkel. Neked lett igazad, olyan mint akármelyik tök.
Két kanál olajon megpároltam, ezzel azzal megfűszereztem és megkóstoltattam a párommal (bátor ember Kép ) Az ízlelőbimbóink azt jelezték, hogy pont olyan ízű mint bármelyik másfajta tök. Ezért ezentúl úgy is kezelem, nem félek tőle.
Egyébként nálunk mostanában a rakott tök (zsenge spárgatökből) a sláger (a rakott kel mintájára kreáltam), a héten már két tepsivel elfogyott.
Vacskamati
vacskamati
 
 


Én panírozottan szoktam lefagyasztani a cukkínit meg a patiszont. Egy tálcára rakom őket külön-külön, hogy ne faggyanak össze. Másnap már mehetnek együtt a zacsiba. 2-3 hónap után is nagyon finom. Csak kiveszek belőle és mehet a forró olajba. Szinte olyan, mintha frissen csináltam volna.

Csirketorta:

A kifilézett, vékony szeletekre vágott csirkemellet sózzuk, majd lisztbe, fűszeres tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Egy mély tűzálló tálat kivajazunk és szorosan egymás mellé rakjuk a husit. Egy tejfölbe belekeverjük a maradék tojást és sajtot, ha nincs maradék akkor 1 tojást és 10dkg sajtot és egyenletesen a húsra öntjük. Megsütjük.

Ez az étel frissen nem olyan finom, mint másnap megmelegítve. Másnapra szépen "összeáll", lehet szeletelni és mikrózva isteni finom!

Kata
kovkata
 
 


Bigacsiga!
Kösz a linket!
Off:aludni mikor szoktál?Most ismerkedek a babanettel,és csak ámulok,hogy mi mindenben vagy otthon...

Kíváncsi:azért pépesítem így-vagy úgy,mert salátát csinálok belőle kiengedett állapotban.Másra nem hiszem,hogy használható fagyasztás után,de ha igen írjátok meg!!!
emesu
 
 


Sziasztok Lányok!

Hétvégén mi is tököltünk. Kép

Szombaton csak úgy bécsipanírba kirántottam egy patiszont. Picit nagy volt már, de mivel csak egy volt most nem szedtem ki a magos belsejét. Kép
Köretnek meg megpároltam egy kis sárgarépa kockát zöldborsóval és összekevertem a főt rizzsel. A répára szórtam egy kis szerecsendiót.

Vasárnap meg a párom főzőtt.
A maardék köretet összekeverte egy kis szalonnán megpárolt daráthússal, nyers tojással.
Belehalmozta egy kettévágott cukinibe, aminek kiszedte a magját és megsütötte.
Amikor kész volt ott toporgott, hogy jó lenne rá egy kis sajt, de sajnos csak camamber volt otthon azt meg nem adtam. Ezért javasoltam van egy kis feta sajt süsse rá azt a tetejére.
Hmmmm. Nagyon fini kis mediterán kajára sikerdett így. Kép))))))

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Vacskamati! Kép

Emese!
Kép Kép Kép
Aludni? Nappal amikor a gyerekek. Kép))))
Ki bír vasalni negyven fokba? Kép Éjjel meg sötét. Kép
Kép Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


lányok,
patiszonhoz egy trükk: felszeleteled, ha kell, kiszeded a magját, besózod és vágsz rá jócskán vöröshagymát kockára. Ebben hagyod állni min. 2 órát; és csak ezután panírozod (a hagyma nélkül -de ha rajtamarad vmennyi, az sem gond).
Ha kész a patiszon, a maradék tojás+lisztet összekevered a hagymával és azt is kisütöd.
Na, úgy kell nekem, most nagyon megkívántam Kép
Jamina
jamina
 
 


Ezt a babapont.hu-ról loptam. Csak meg ne tudják! Kép

Cukkinis süti

Első hallásra lehet hogy furcsa, de annyira jó, hogy a cukkinit mély ellenszenvvel figyelők is rengeteget tudnak enni belőle.

Két őzgerincformába elegendő mennyiséghez kell:
40 dkg káposzta- vagy sajtreszelőn lereszelt cukkini, 35 dkg rétesliszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag vaniliáscukor, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál fahéj, 1,5-2 dl olaj, 15-20 dkg apróra vágott dió, mandula, aszalt szilva, aszalt alma, aszalt sárgabarack vegyesen (vagy akár csak az egyik).
Jól kikevered a tojást, a cukrot, a vaniliáscukrot, a sütőport és az olajat.
Hozzáadod a cukkinit, a lisztet, a fahéjt és az aszalt gyümölcsöket.
Őzgerincformát (vagy tepsit) kibélelsz sütőpapírral és beleöntöd a tésztát. Nem színültig, mert megnő, mint minden sütőporos sütemény!
Előmelegíted a sütőt. Villanytűzhelynél 180 fokon, gázsütőnél nagy lángon sütöd 10 percig, majd 150 fokon, illetve takarékon még kb.30-45 percig.
jamina
 
 


Délelőtt csináltam padlizsánkrémet. Hajajajj! Nem kellet volna. Azóta 20 percenként járok a konyha felé és már a 6 szelet padlizsános pirítósnál tartok... Kép Kép
vacskamati
 
 


Vacskamati! Kép Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


De jó kis kajákat főztetek, amióta nem voltam itt, hmmm! Kép
kíváncsi
 
 


Vacskamati,

megosztanád velem a padlizsánkrém receptjét? Vagy itt van valahol, csak figyelmetlen voltam?

Tinka
tinka
 
 


Vacskamati, én ugyanígy vagyok a vajas kenyér+ friss házi baracklekvár együttessel. holnap nem veszek kenyeret tuti.

Amúgy sokkal finomabb ha vajjal és nem margarinnal kenem meg. nyami nyami.
Míra
 


Emese, no pont ez a saláta, ami nem világos! Hogyan csinálod?
kíváncsi
 
 


Sziasztok!
Előre is elnézéseteket kérem a buta kérdésért:
Kaptam egy kókuszdiót, és nem tudom, hogy hogy kell kinyitni ill. megenni. Segítenétek?

Köszi

Anikó
Anikó
 


Anikó Én úgy tudom hogy ketté kell fűrészelni és levét felfogni ha akarod, bár állítólag az nem olyan jó, és a belső fehér kérget kell kikapargatni. De még én sem csináltam gyakorlatban.

Míra
Míra
 


Egy nagyon finom és gyors csirke recept:

csirke vagy pulyka husi feldrabolva, átpirítani, hogy kifehérdejen, sózni majd jól megszórni oregánóval. Kicsi víz alá és majdnem puhára párolni.
A végén egy cirtomot kicsavarni, a húshoz önteni a levét, és még egy picit forralni vele, míg teljesen puha nem lesz.

Kicsit görögös lesz a husi és nagyon nagyon finom.

Bármilyen köret jó hozzá.
Míra
 


Hajjajjj Kíváncsi,most jövök rá,hogy lehet én kavartalak össze:nálam a padlizsán saláta=krém.
Szóval a padlizsánt apróra darabolom,v, turmixolom aztán kikeverem majonézzel meg egy kis reszelt vöröshagymával.Ez az én variációm.Aztán lakatot kell tenni a hűtőre.
Nálunk is tök-dömping van.
Tegnap ez volt:Halas cukkini rolád.
A közepes nagyságú cukkinit zöldségszelőn cm vastagságúra daraboltam hosszába.2 prcig előfőztem,hogy fel lehessen őket tekerni.Ráraktam egy-egy szelet tengeihalfilét befűszerezve és feltekertem,majd a csigákat egy akkora jénaiba sorakoztattam,amekkorát kitöltöttek,hogy ne nyíljanak szét.Vigyázat:majdnem négykezes munka!
Mikor ott sorakozott a sok csiga nyakon öntöttem 2dl tejszín+2 tojás+fokhagyma öntettel.A tetejére egy kis reszelt sajt ment,most füstölt volt itthon.A sütőbe toltam úgy 40 percre.
Nagyon finom legközelebb kipróbálom baconvel(vagy-val)
emesu
 
 


Emese!
-nel! Kép
Köszi a padlizsánt, majd kipróbálom! Kép
kíváncsi
 
 


Sziasztok!
Vacskamati: nagyon szeretném elkérni a padlizsánkrémed receptjét. Ami nekem van, az nem túl jó, és fél nap mire összekutymákolom.Köszi Monroe
monroe31
 
 


Padlizsánkrém:
az a baj, hogy nem tudok pontos mennyiségeket mondani, mert én mindent csak gondolomra borogatok a kajába. De azért próbálkozom...

Héjában megsütök 4 közepes padlizsánt (tepsiben, v. a sütő rácsán. Akkor jó amikor puha és megráncosodik a héja), meghámozom, és összeturmixolom 2 gerezd fokhagymával, 2-3 evőkanál citromlével, sóval, és kb. 1,5 - 2 dl olajjal.
(Van amikor 2 kisebb fej nyers, v. 3-4 fej üvegesre párolt vöröshagymát is teszek bele)

Emese! Ezt a majonézes padlizsánkrémet ki kell próbálnom. Kép
Én céklából szoktam hasonlót alkotni azt nagyon szeretem (főtt cékla, majonéz, fokhagyma, só + turmix).
Vacskamati
vacskamati
 
 


Mira!

Köszi a választ. Momentán nincs a közelben fűrész, de talán vésővel és kalapáccsal is sikerül :-). Én is azt nézegettem, hogy olyan kemény, hogy beletörne minden kés :-(. Csak tudnám hogy bontják ki az állatok!?

Este nekiesek, aztán majd beszámolok.

Jó étvágyat mindenkinek

Anikó
Anikó
 


Köszi lányok,
mindkét padlizsánkrémet ki fogom próbálni. Meddig tartható el? Nem mintha bármi is sokáig lenne a hűtőnkben, de azért jó lenne tudni.

Múltkor én kérdeztem, mihez kezdjek a hajdinával. Végül köret lett belőle, rizzsel, kukoricával vegyítve, isteni finom lett.
Képzeljétek, öcsém, aki a húst-krumplival irányzat eltéríthetetlen híve, még figyelmeztetésem ellenére is kért belőle, sőt meg is ette!!! Kép Legközelebb azért bonyibb dolgot is csinálok belőle, nem csak köretet.

Tinka
tinka
 
 


Tinka,
Mi az ebédről maradt hajdinát este v. reggel forró mézes tejjel öntjük nyakon úgy esszük. Szerintem kenterben ver bármilyen müzlit. Kép
Vacskamati
vacskamati
 
 


Hű, összeszaladt a nyál a számban. Kép Holnap mégis inkább hajdinázok megint. Kép
tinka
 
 


Anikó!
a kókusz tetején van kettő /lehet, hogy három/ luk, na azt hegyes késsel szúrd be, ez egy puha része a diónak, látni fogod. Ha két luk ki van fúrva, akkor ki lehet folyatni a levét, és aztán rá kell ütni egy kalapáccsal, vagy egy kloffolóval, és így elreped. Aztán késsel ki lehet a kemény héjából pattintgatni a fehér belsőt, lesz rajta egy olyan barna réteg is, mint pl. a mandulán is van, az is ehető. Ha nem eszed meg az egészet, akkor tartsd víz alatt hidegben, mert akkor nem szárad ki. De el fog úgyis fogyni, mert nagyon finomKép. Csak a kókuszra nem hasonlít az ízeKép
Jó étvágyat hozzá!
Névtelen
 


Sziasztok,
ebédre csináltam tonhalsalátát, nagyon finom lett!!
Rém egyszerű: majonézes tonhalkonzerv, csemegekukorica, és még beleaprítottam 3 főtt tojást. Pirítóssal isteni.
Tinka
tinka
 
 


Sziasztok!

Látom újra téma a padlizsánkrém, egyszer jó régen én is leírtam az én változatomat. Szívesen leírom újra. Forradalmi újítás, hogy azalatt is elkészüljek vele míg a fiam a konyhaszekrényt rámolja Kép nem a sütőbe teszem, hanem megpucololm felkockázom és wokban pirítom, és utána turmixolom, még a wokban dobok hozzá hagymát, fokhagymát, néha zöldpaprikát, paradicsomot, aztán olivaolaj+citromlé+mustár, só+bors. Isteni lesz, kicsit kevésbé fűszerezem fokhagymázom, ha a fiamnak is akarok adni belőle. (14 hónapos és imdája ő is a padlizsános pirítóst).
Mondjuk így a botmixerrel teljesen pépes lesz, férjem is imádja, csak az állagával elégedetlen, erre van v.mi ötletetek.

Norci
norci
 
 


Norci!
Ez a wokos padlizsán isteni ötlet!De megmarad a füstös íze?
Mi a baja a férjednek az állagával?Túl pépes?Ha igen,csak darabold késsel,ne turmixold.
Emese
emesu
 
 


KOSÁRKA

tészta:
28 dkg liszt
20 dkg margarin
8 dkg cukor
2 db tojás sárgája
1 cs. vaniliás cukor

A tojás kivételével a hozzávalókat jól elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk.
A tésztát hüvös helyen vagy hütőbe pihentetjük.

25 darab kosárka formát alaposan kikenünk margarinnal (nem kell megolvasztani).
A tésztát 25 fele osztjuk és minden formába belenyomkodjuk a tésztát.

töltelék:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1/4 citrom leve, héja
1-2 cs. vaniliáscukor

A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük. A porcukros diót egy kevés habbal elkeverjük, majd óvatósan hozzákeverjük a többi habot.
A kosárkák belsejét vékonyan ki lehet kenni pikáns lekvárral, majd a habos diót elosztani mindegyik kosárba.
A tetejét lehet magokkal gyümölcsökkel dísziteni.
pl. dió, mandula, mogyoró, meggy, narancs, barack stb.
kb. 180 - 200 fokon 30 - 20 perc alatt sül meg.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


SAJTOS SÜTI

tésztába:

70 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg vaj
3 db tojás sárgája
5 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl (2 dl)
1 1/2 kávéskanál só

tetejére:
10 dkg reszelt sajt
1 db tojásfehérje
izésítők díszítők pl. mák, lenmag, szezámmag, köménymag, pirospaprika(csemege)

A lisztet a margarinnal és a vajjal jól elmorzsoljuk. A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tetejét megkenjük tojásfehérjével és beszórjuk a reszelt sajttal és a díszítőkkel. Vághatjuk csíkokra, kockára vagy szaggathatjuk formára. Sütőbe szép rózsaszínre sütjük. (160 - 180 fok, 30-25-20 perc)

A sütés előtt egy nappal is meglehet csinálni a tésztát és másnap kisütni de rögtön is kilehet nem muszáj pihentetni.
Én egy picit megszoktam sózni a tetejét is, formára szaggatom és mindegyik forma tetejére mást teszek, lenmag, szezámmag stb...

Garantáltan jó szilveszteri sütemény ha maradna belőle minimum egy hétig is eláll anélkül, hogy kiszáradna.


bigacsiga Kata

ui: Most éppen perec formákat akartam sütni, de az én formám eltörött a piacon meg éppen kifogyott.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Ezt a két sütti vittem a mai talira.

Nagyon jó volt, aki nem jött el sajnálhatja, mert Mazsi meg isteni finom profiterolt hozott. Kép Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


SZiasztok!
Egészen megéheztem olvasva titeket.
Én a padlizsánkrémbe néha teszek sült és lehéjazott vastag húsú paprikát is, de próbálkoztam már héjától megfosztott sült paradicsommal. Alapváltozatban én is a sütőben sütöm meg a hagymával együtt, így egyszerre kész lesz. Egyébként már mikroban is puhítottam a padlizsánt, csak akkor nagyon meg kell szurkálni, nehogy szétrobbanjon.
A rakott padlizsán is nyami, alulra a rizs főve, rá felváltva a párolt darált hús és a sütőben sült lehéjazott padlizsán felvagdosva, tetejére sajt, 1-2 egész tojás felverve, majd sütőben pirosra sütni...
Leírom nektek a világ legkönnyebb piskóta receptjét: 4 tojást 4 dl.(pohárban mérem) cukorral habosra keverek, hozzáadok 4 dl. lisztet (a liszt mennyiségét 5 dl-re növelem, ha tortaalapnak csinálom) majd beleszórok 1 sütőport. A porra ráöntök 1 dl forró vizet, összekeverem, mehet bele az előkészített tepsibe. A tetejére meggyet, barackot vagy egyéb gyümölcsöt szórok, megsütöm ésa család felfalja.
Bocs ha kicsit hosszú lettem, de egészen belelkesedtem!
Sziasztok
Zsuzsa
gyuzsu
 
 


Sziasztok!

Segítség kellene. A jövő hónap végén tartanánk a lányaink keresztelőjét és ötleteket várok a menüre vonatkozóan.

Kb. 15-en leszünk. Olyan ételek kellenének, amelyeket meg lehet melegíteni, esetleg saláták, vagy valamilyen göngyölt csodák.

A szertartás 2-kor lesz így kb. 3-ra érünk haza. Délelőtt tervezem elkészíteni a kajákat.

Gondolkodtam már, hogy mi legyen: hagyományos husik+köret, vagy valamilyen hidegtálas variáció.

Ebben kérem a segítségeteket, annyira szupi recepteket szoktatok írni.

Köszi:
Kata
kovkata
 
 


Kata!

Én a hidegtálas variációra szavazok.
Azt meg tudod csinálni előző nap is.
Gondolj arra is, ha délelött dolgozol kipurcansz mire a szertartás lesz. Kép

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Láttam valahol sültkrumpliból jópofa kosárkákat amiben franciasali volt tálalva. Süthetnék én is ilyen kis "tartókat" csak nem tudom hol lehet olyan formát venni.

Az egyik szakácskönyvem azt írja, hogy két kis teaszűrő között kell kisütni, de nekem sehogy sem sikerül. Van valakinek ilyen formája? Ha igen, hol vette?

Kata
kovkata
 
 


Kata,
és ha nyersen kivájnád a krumlikat és azt sütnéd meg sütőben? Akkor tutira nem folyna ki a franciasali.
Anyósom nagy hidegtálas, ha valami ,,esemény" van, pl. legutóbb ballagás; mindig hidegtálakat csinál.
Szerintem ebben a nagy melegben túl sok tojásos-majonézes dolgot inkább ne csinálj. Süss le húst, amit csak szeletelni kell (pl. dagadót finomra lehet egyben sütni). Csinálhatsz kis tálkákban mártogatós szószokat (fokhagymás, petrezselymes, zelleres stb). Nagy darabokra hagyott párolt zöldségeket szintén lehet mártogatni.
Jajj, korán van még, le sem jött a kávé, ha majd rendesen tudok gondolkodni, visszajövök Kép
Jamina
jamina
 
 


Bocs lányok de ez most OFFF:

Szia Pocok!
Látom, mostanában ebben a topicban fordulsz elő, szóval ide írok. Megnéztem a profilodat meg a képeket, tüneményesek a lányaid, ja és neked meg nagyon jól áll a rövid hajKépKépKép Hogy bírod a két kicsivel? (tudod egy kicsit én is parázok, milyen lesz egy kicsivel meg egy picivel, szóval rámfér a bíztatás)

Lányok!
Elolvastam a receptjeiteket, nyam-nyamKép A héten irány a padlizsánkrémKép

Puszi: NYuszimanó
nyuszimano
 
 


off topic

Pocok!

Levágattad a hajad? Kép
Nagyon jól áll, megváltozott tőle az arcod. Kép Kép

bigacsiga Kata

on topic

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szia Kata,

Én nem vagyok valami nagy művész a konyhában, de vendégvárós dolgaim közül az alábbi mindig beválik:

Paprikasaláta: 3 (különböző színű) paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 ek ciromlé, 1 ek méz, 2 ek olaj, 1kk mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg sajt, csipetnyi só
Paprikát csumázzuk, karikázzuk, sózzuk. A sajtot felkockázzuk. Lereszeljük a hagymát. A fokhagymát zúzzuk és elkeverjük a mustárral. Hozzáadjuk a mézet, citromlevet és az olajat. A paprikát elkeverjük a hagymával, rácsorgatjuk a salátaöntetet, lazán beleforgatjuk a sajtot és a tálat az apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.

Göngyölt szeletek:
8 vékony szelet hús (baromfimell, sertés, vagy fiatal marha)
4 szelet sonka (lehetőleg ne gépsonka legyen, nagyon jó a Délhús szaunasonka, vagy bacon)
10 dkg sajt
3 dl jughurt
1 ek olaj
majoranna, só, bors

A húst kissé kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk és kis hengereket formázunk belőlük. Mindegyik rudacskát beletekerjük egy fél sonkaszeletbe. Rögzítjük (pl fogvájóval) és olajozott tűzálló tálba tesszük a roládokat. A joghurtban elkeverünk egy kevés majorannát, ráöntjük a húsra úgy, hogy majdnem ellepje. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütés vége felé meghintjük a tálat reszelt sajttal éa ropgósra sütjük. Salátával, rizi-bizivel tálaljuk. (Ha hidegen tálalod, akkor a sajtos-joghurtos öntetet inkább hagyd el, és csak baconosen süsd sütőben tepsiben.)

Picur
Picur
 


Picur tekerőséről jutott eszembe:
Csirke vagy pulykamáj darabokat is be lehet tekerni bacon szalonnába egy fogpiszkálóval átszúrni és tepsibe téve forró sütőben egy negyed óra alatt megpirítani.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?