Hello Anyuk és Anyu jelöltek
A nappali nemalvás, illetve állandó kézben lét miatt vagyok képtelen megírni, hogy mik is történtek velünk az első négy hétben, pedig jó lett volna megosztani. Ugyanis elment a tejem. A miértet és a hogyant szeretném Nektek megírni már két hete, mert jó lett volna kidumálni magamból, ugyanis nagyon rosszul éltem meg a dolgot, hogy nem tudom etetni a gyerekemet, mi több, undorodik a cicimtől és dührohamot kap ha meglátja....ami másnak vígaszt és táplálékot nyújt az nálunk az abszolút kudarc forrása. Így feladtam....nem is fejek már. Lassan teljesen elapad. 1 hete még fejtem. Egész napos nyüstöléssel sikerült kb 6o-at lefejnem. 24 óra alatt, egy egy alkalommal 45 percekig fejtem 1o-2o ml-ért...aztán 6o-at megette, plussz 6o tápit és 1 óra múlva halál éhesen üvöltve ébredt. Én úgy de úgy el voltam keseredve, bárcsak lett volna időm és energiám pár vigasztaló szóért jönni hozzátok. Könnyebb lett volna.... A fejésbe fektetett idő és energia olyan szinten nem volt arányban az elért eredménnyel, hogy a saját békém érdekében önző módon teljesen feladtam az egészet. Azóta mindketten megnyugodtunk, a Lackó eszik mint a gép és végre nem szembesülök minden evésnél a ténnyel, hogy kudarcot vallottam. Azt nem írtam, hogy a hazajövetel után 3 nappal belázasodtam, 4o fok 2 napig, el sem tudtam látni a Minit, a nagyik voltak velünk éjjel, nappal, meg Apa csinált mindent. Se kakis pelus, se hányás nem akadály már neki
Lényeg, hogy nem is érzékeltem mi van körülöttem, a láz semmire nem ment le. Pont akkor lövellt be a tej, cickók kősziklák, de fejni sem tudtam, mert jártányi erőm sem volt. Nem emlékszem arra a két napra. Azt hittük talán a cicim miatt van a láz. Semicillin 5 napig. 6. napon láz újra. .... nagyon véreztem. Orvoshoz vissza, méhgyulladás. Újabb, bivalyerős antibiotikum, plussz Ergam. Második hete itthon, felügyelet nélkül nem maradhatunk, semmit nem bírok egyedül csinálni, fejek amennyit tudok, Lackó cumisüvegből azt kapja, de állandóan nyűgös. Kiderült később hogy éhezett szegényem. Pótlás indul, hopp, a fiam 3 óránként 8o-at eszik kapásból. Nem csoda ha az anyetej nem volt elég. Kontroll a dokinál. Éhgyomorra menjek, mert csinál egy uh-t és ha vmi nem stimmel egyből eü küret. Lackó mamához, férjem szolgálatban, nem engedik el. Uh negatív, vérkép szörnyű, fehérvérsejtszám béka segge alatt. Tutira van itt vmi, de mi lehet a baj? Sose derült ki, azóta se. A utolsó verzió szerint vmi agresszív fertőzést szedtem össze a kórházban és begyulladt a méhem. A 3. antibiotikum után már nincs lázam, jól vagyok, végre el tudom látni magunkat, mamák szabira mentek
Jól vagyok, de a gyógyszerekre, magas, tartós és csillapíthatatlan lázra és a stresszre ráment a tejem. Őszinte leszek, bár lehet sokan elítéltek majd... lehet, nem tettem meg mindent a szopiért. Miután jobban lettem, talán jobban kellett volna erőltetni a fejést. Még ennél is. De nekem annyira elment a kedvem az egésztől. Hogy hiába fejek, csepp a tengerben. Az első heti próbálkozásoktől begyulladt mindkét mellbimbóm, az egyik be is szakadt, üvölteni tudtam volna. Bimbóvédő elő, max 2o-akat szopott, majd halálosan elfáradva bealudt. Ekkor kezdtem fejni és adtuk cumisüvegből, és így jöttem rá, hogy a Laktoherb, a homeosbogyók, a mellszívó és a maszír ellenére is alig-alig van tej. Ja es a Lackó elkezdett fogyni is! Ma ott tartunk, hogy teljesen jól vagyunk, béke és nyugalom van, Lackó zabálja a tápit, napi 7szer, 8szor eszik 12o-18o között, éjjel is 3 óránként kel. 1 hete szóltam a dokinak, hogy vmi nem stimmel, már 2 óránként eszünk és baromi nyugtalan, mintha éhes lenne....azóta a 3 hónaposoknak való higításban kapja a tápit és végre eljött a béke. Ma 1 hónapos és 8oo gr-ot gyarapodott. Minden rendben végre. Csak egy dologra kell figyelnem, hogy ne olvassak bele egyetlen szoptatós cikkbe se, pláne amiben azt ecsetelik, hogy mi minden "baja" és hátránya lesz a nem szoptatott babáknak. Csak az nem tud szoptatni aki nem akar. Egyszer olvastam ezt vhol. Hát én ezt megcáfolom.... csak az ilyen mondatok az újságban képesek az ilyen sikertelenül próbálkozó, amúgy kiegyensúlyozott mamikat mint én is, a lelkiismeretfurdalás legmélyebb bugyraiba taszítani. Egy megoldás maradt. Nem olvasok szopis cikkeket és bízom benne, hogy majd a "huginál" minden simán fog menni. Mert nem rajtam múlott......azt hiszem.
Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett, meg csapongó, de jó érzés, hogy végre leírhattam. Egy kézzel, mert ez a kis sza....os csak kézben alszik fél órákat nappal. DE IMÁDOM.
Hát most mondjátok meg, így festene egy kislegény, ha bmiben hiányt szenvedne?