Sziasztok Lányok!
Jól eltűntem, de igazoltan, uis nov 21-én megszületett a második leánykánk, Léna 2580 grammal és 51 centisen.
Szóval megjártuk a Szabolcs utcát és én azt mondom, h nincs azzal a hellyel semmi gáz.
A hely maga egy kórház...a szó klasszikus értelmében vett, szocreál kórház...
A szülőszobás személyzet nagyon korrekt volt (képzeljétek, ott felejtettem a kabátomat és a kulcsaimat, amire egy hét után jöttünk rá és ugyanott volt a fogason, ahol hagytuk :-O) Nem volt választott szülésznőm, Molnár R Orsolyához kerültem és csak jót mondhatok. De egyáltalán mindenkiről; mindegyik szülésznőről és a dokiról is, aki felvett és megvizsgált.
A csecsemőrészleg: hát senki nem szaladt utánam, h megmutassa, hogy kell szoptatni, tisztába tenni stb...(szerencsére nem is volt rá szükség) De kérésre mindig készségesen segítettek. Azért örülök, h nem elsőgyerekesként kerültem oda.
A közönség: hááááát, tényleg vegyes és az egész osztályra jutó 2 db zuhanyzóban valóban nem volt tumultus
De egy bnőm májusban szült a MÁVban és azt mondta, h már ott is volt pár fura szerzet; pl a szomszéd szobában volt egy anuka, akiért jöttek a rendőrök. Szabó doki csak azért nem engedte elvinni, mert császáros volt
Szóval nem csak a szabolcsban vannak fura alakok
Ami még feltűnő volt a szabolcsban: itt már nincsenek szabályok, mindenki azt csinál, amit akar...Az egyik ápoló ezt engedi meg, a másik azt. Pl bárki bejöhetett a szobába
Persze volt nővérke, aki ingatta a fejét, de látszott, h már nem tartják magukat semmihez
Másik példa: látogatási tumultus, 4 éves unokaöcsém szaladgálta folyosón. Bizt. őr rászólt páromra, h 14 éva latti gyerek nem tartózkodhat a kh területén!!!!! Párom: "nézzen már körül, kb 10 14 év alatti gyerek szaladgál itt." Erre a manus: "Hm...tényleg..."
Akkor az sem volt letisztázva pl, h mikor láthatják a babákat a látogatók, első nap még 17 és 18 közti időintervallumot említettek, második nap már csak 17.45 és 18 köztit.
Meg furcsa volt, h nem volt kötelező kocsiban tolni a babákat, mindenki úgy hurcibálta, ahogy akarta. A MÁVban úgy lehordtak, ha nem kocsiban toltam a gyereket, h na
.
Még egy példa a szabályok hiányára: 17 éves roma lány pár órával a szülés után elindult a gyerekkel a karján a folyosón. Egyik nővérke szólt neki, h inkább tegye be a kiskocsiba, mert úgy biztonságos. A csaj: "de hát itt is biztonságban van" Nővérke: Akkor jó. Végülis a maga gyereke
Baba-mama szoba: én kértem, de végülis nem oda kerültem. De máig nem tudom, mi az, mert az egyik nővérke azt mondta, h van spec baba-mama szoba, a másik meg azt, h minden szoba az, csak a szobatársakkal és a gyerekorovssal meg kell beszélni, h kint maradhasson a baba éjszakára is
Tudnék még példákat sorolni, a lényeg, h nagyon érződik, h a fél lábuk már kifelé lóg.
Mindenki arról beszélt, h dec 15 és 20 közt költöznek, de még nem tudják, hogy hogyan oldják meg azt az öt nap átmenetet. Hát kíváncsi vagyok...
Egyelőre ennyi
Én csak a túlélésre játszottam, előzetesen nem is jártam a szabolcsban
Ahhoz képest elégedett vagyok
És kívánom mindenkinek ugyanezt
Petra