Sziasztok!
Csak most találtam ide, erre látom, hogy már nem nagyon írogattok ide
Szept.26-ra várom a második babánkat, már van egy másfél éves kisfiam, Donát.
Becsületesen végigolvastam a topicot, és bár lehet, hogy már nem aktuális, de csak nem bírom megállni szó nélkül.
1. sétáltatásról
Eléggé ledöbbentem, hogy télen mennyire nem viszitek ki a gyerkőcöket sétálni. Tudom, hogy az útviszonyok, meg az időjárás stb...
Az útviszonyokon könnyű segíteni. Nem szabad kiskerekű babakocsit venni, pl. régi Peg Perego-knak volt hihetetlen mini kereke, már ezeket is gyártják nagy ill. légkerekes változatban. Szerintem nagyon fontos, hogy nagy kereke legyen egy babakocsinak, sőt a legjobb a légkerekes. Nemcsak télen veszitek hasznát, de nyáron pl. ha szerettek kirándulni, parkokban sétálni, vidéken lenni... akkor is egyszerűbb így.
A levegegőztetésről: kicsit más nézeten vagyok, mint a legtöbben, hiszen nem Mo.-ról írok, hanem Finno.-ból. Így jókat mosolygok a "zord" hideg jelzőkön, meg hogy mi minősül hidegnek, ami miatt sokan bekényszerülnek a lakásba. Az se semmi, mennyire beöltöztetitek a babákat. Pl. amit Sasha leírt, azokat a ruhákat én -15fok alatt adtam rá Doncira
Szóval szerintem egy kissé túlzás, ami otthon van. Azt szokták mondani, hogy a babákat ugyanúgy kell öltöztetni, mint magunkat plussz egy réteggel többet. No de a bundazsák is egy réteg ám!!!!!! Ez valahogy mindig kimarad a kalkulációból.
A téli sétákat nem szabad lányok kihagyni!!! Így fejlődik uis az immunrendszerük a babáknak. Ált. 2 héttel a születés után ajánlják kivinni a bébiket először, akármilyen idő is van. No jó, eleinte az esőket érdemes kihagyni.
Még az jutott eszembe, hogy lehet-e otthon kapni babakocsira esővédőt?? Ez nem csak esőben jó, de szakadó hóban, szélviharban is remek szigetelő. Ez itt orkánanyagból készült gumis-cipzáros és babakocsi típusától függ az alakja. Nagyon praktikus!!
Valaki kérdezett a sálról:
Nos igen, eléggé elkelne néha. Nem tudom pl. otthon nem lehet olyan sapkát kapni, mint anno gyerekkorunkban volt, hogy volt nyakrésze is és csak az arcánál van kivágva? Remélem, tudjátok, miről beszélek. mi ilyet hordunk Doncival télen, sőt ősszel és tavasszal is, csak vékonyabbat. Egyébként nem nagy ördöngősség varrni egyet.
2. Pelusokról
Azt szokták itt mondani, hogy a Pampers inkább a kislányokra a Libero meg a fiúkra passzol. Nálunk tényleg így volt. Bár arra figyelni kellett, hogy pl. mindig 1 kilóval könnyebb volt Donci, mint a csomag felső határa, mikor váltani kellett a következőre, mert olyankor már kifolyt a pisi, kaki. Pl. a Libero Mini 3-5kg-ig-ot 4kg-os súly után váltani kellett.
Ja, ha már mászik, áll, a bébi, akkkor már nem vált be a Libero, az Up+Go változat sem, mert az túl buggyos, nem passzol valahogy a babapopsira. Mi most a Huggiesnak az Adventures sorozatát használjuk alváshoz, mivel ez sztreccs de még éppen nem nadrágpelus.
Hirtelen ennyi.
Puszi minden topiclakónak: Nyuszimanó