Új privát üzeneted érkezett!

Márti!
Mi 50e pénzért vettük a kocsit. Peg perego, nagyon klassz. Volt olcsóbb is de mi úgy voltunk vele, hogy a kistesót is ki kell szolgálnia. Többet babakocsit nem akarunk venni!! Érdemes a neten megnézni, mindig változik a kínálat. (babyoutlet.hu)

Végül mi is kimentünk 11 óra körül, hát nem tudom hány fok lehetett, de keményen fagyott. Azért jól éreztük magunkat. :D

Zsaninak boldog hófordulót!!! :D

Na megyek vasalni míg fel nem ébred Dóri.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

BOLDOG HÓFORDULÓT ZSANIKA!

Van egy iwiw-meghívóm, érdekel valakit?
andibab

Sziasztok!

Köszi mindenkinek, elég sokat dolgoztam a díszekkel, de remélem, megérte.

Tüccs,
Hát, akár bérbe is vállalhatok, ha anyagot kapok hozzá! :wink:

Verna, Pilla,
holnap megyünk? Többiek?

Na, van itt még néhány kép, ezek ablakmatricák:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nircee

ZSANINAK NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!

Kép
Kép
nircee

Zsaninak boldog hófordulót! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee: jaja, jó, hogy szóltál! Megyünk, persze! :) Pilla?

Zsaninak boldog hófordulót! :)
Vendég

Sziasztok!

Zsaninak és Dórinak boldog hófordulót :wink:

Felénk is cudar hideg volt ma :x még jó, hogy nem párosult a tegnapi hideg széllel :roll:

Nircee nagyon szépek a díszek és az ablakmatricák :wink: olyan rénszarvasunk nekünk is van :wink: :wink:
én gyöngyökből csinálok díszeket, pici harangokat, gömböket, hópelyheket, de eddig még mindegyiket elajándékoztam, mert annyira tetszeik mindenkinek :wink:

háztartásigépek holnap hozzák az új mosógépet, imátkoztam, hogy januárig bírja ki, de nem :cry: :twisted: amúgy BOSCH előltőltős volt és már tavasszal javíttatni kellett mert csapágyas lett, akkor volt 3 éves és 50e lett volna a javítása, de megúsztuk a végén 15e-ből, most meg azt mondtuk, hogy inkább akkor újat veszünk ennyi pénzért :? a mostani Whirpool felültöltős lesz, örülök így az ünnepek előtt :twisted: :twisted:

A betegeskedőknek jobbulást kívánok :D

Szegény lánykám két napja lázas volt, de a négy fogából egy már áttörte magát :wink: hurrá, elég sz@r iccakáink vannak most ez miatt, ráadásul a súlya sem akar most feljebb menni, pedig eszik eleget, ma voltunk méreckedni, de csak 8840 g volt és 77,5 cm, szerintem a figa miatt is meg, hogy nőtt is, de a védőnő azt mondte, hogy vigyem le majd kb. 3 hét múlva és megnézzük megint, azt is mondta, hogy vannak olyan babák akik nem híznak hiába esznek eleget, nekik valami felszívódászavaruk van, remélem ez nálunk csak átmeneti, van valakinek ezzel kapcs tapasztalata, egy kicsit beparáztam most :(

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Henus, köszi a hiányolást :)

Zsaninak és Dórinak utólag boldog hófordulót!

Nagyon klassz karácsonyi dekorációt csinál mindenki! Hát én nem pepecselek ezzel, majd ha lesz saját lakásunk, akkor biztos jobban lázba hoz a dolog.. így is elég lehangoló, hogy azon megy a kombinálás, hogy melyik nap, hol karácsonyozzunk, kinél legyünk Szenteste..

Elég nyűgösen telnek a napjaink mostanában :(
Képzeljétek, néhány napja észrevettem, hogy Márk feje van hogy lebicsaklik egy másodpercre, úgyhogy elvittem a dokinénihez, hogy megkérdezzük mitől lehet ez. Sajnos ő sem tudott mondani semmit, most egy hétig figyelem és naplót írok, mikor történik, mit csinál éppen, nyűgös-e.. Remélem nincs baja szegénykémnek. De tartok tőle, hogy a korai ülés miatt, meg hogy keveset van hason-háton és sokat ül vagy kézben van.
Nem tudom, hogy tudnék segíteni neki, biztos jót tenne, ha többet letenném, de egyszerűen képtelen vagyok hagyni, hogy ott sírjon.. és játékkal, tornával sem tudom csak pár percig lekötni a figyelmét. Most eléggé el vagyok keseredve emiatt.. remélem a doktornő mond valami okosat, ha visszamegyünk.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre!
Mikortól ül Márk? Én úgy emlékszem nem kezdte olyan korán, persze ez minden gyereknél mást jelent. Azért ne láss rémeket, lehet hogy csak fáradtabb a kelleténél, vagy elkalandozott a figyelme. Dóri is néha egy-egy pillanatra olyan bambán néz előre, tutira jár az agya ezerrel.. :lol:

KépKép
tüccs

Szantre, én még mindíg azt modnom, vidd el Márkot gyógytornászhoz!!! Felül már egyedül? Feláll?

Nircee nagyon szépek a díszek, ügyes vagy!!!

Lelle természetesen hazafelé aludt el, de a belvárosból 20 perc alatt itthon vagyunk tyúklépésben sétálva, próbáltuk óvatosan felhozni, de ahogy kinyitottuk az ajtót fel is kelt.

Voltunk ám bankban, szocpolt természetesen nem kapunk...olyan mérges vagyok...úgyhogy 2,5 mio-val több hitel+vagy 5 év még hozzá...

Jajjj, ami a legviccesebb, megy a kocsink! Jött ma két szerelő, hát mi annyira leégtünk, de úgy röhögtunk, hogy csak na. Szóval az volt, hogy leparkoltam a ház előtt, kézifék be, és elfelejtettem kitenni parkoló üzemmódba. A férjem ahogy menni akart vele vasárnap hozzá sem ért a váltóhoz, mert hát ugye mindíg kirakjuk... tehát ennyi baja volt, hogy nem raktam P-be. Úgyhogy holnap mehetek is szépen bevásárolni, mert természetesen minden kifogyott. Éjjen, hogy csak a balf...ságunk volt a gond.

Na megyünk most fürcsikézni, vacsika, mese alvás....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Megyünk holnap! :roll:
Vendég

Szantre:
Didri nagyon ordított, amikor hasra fektettük, de nem volt más választásunk, mert fájt a hasa és attól elmúlt. Első alkalommal kb. 10 percig ordított, aztán annyira elfáradt, hogy elaludt hason. Utána 8 perc. majd kb. öt vagy hat perc volt, aztán tegnap már csak egyet sírt, elkezdtem símogatni az arcát és elaludt. De ilyenkor nem fáj a hasa. Viszont így erőlködik és erősödik. Már olyan szépen tartja magát sokszor, van, hogy majdnem fekvőtámaszt csinál. :) Szóval még ha sír is, lehet, hogy megéri az ő érdekében, hogy hasra fektesd, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Halihó!

Zsaninak jobbulást és boldog hófordulót!

A többi betegeskedőnek is jobbulást! Lili is küldi nekik a gyógypuszit!

Nem leszünk a hétvégén mert megyünk kicsit pihizni a Bakonyba :lol: Szóval jó hétvégét mindenkinek.
Most megyek is, mert még vasalnom kell, meg pakolni stb.

Szantre: remélem semmi baja Márknak, de Pimpokával értek egyet, vidd el mindenképp gyógytornászhoz.
Lili is nagyon sokáig utált hason, de én mindig próbálkoztam, egyre hosszabb ideig hagytam úgy. Tudom, nagyon rossz ha sír, de attól nem lesz baja, viszont ha nem erősödnek meg az izmai attól igen.
Kitartás neked.

Na tényleg megyek, pedig még egy csomót akartam írni mert rég nem voltam.

Ja persze a naptárakhoz még mindig nem raktam össze a képeket. Ha így haladok jövőre se lesz meg :?

üdv murphyke

Kép
murphyke

Lányok, láttátok a ma esti Fókuszt? Jaj, volt benne egy olyan megrendítő történet!!!! Végigbőgtem, de még a Marsi Anikó sem tudott utána megszólalni, csak sírt!
Aki nem látta, annak írom: volt egy 2,5 éves kisfiú (Szabó Marcell Márk, mint Marci, csak Ő Kéri!), akinek néhány hónapja valami anyagcserebetegséget diagnosztizáltak. Az anyja börtönben ült, mert megölte az apját, aki sokat verte. Az a szegény kisfiú, mialatt beteg volt, állandóan az Anyukáját akarta látni, de persze nem lehetett, és mikor kérelmezte a család, hogy méltányosságból engedjék ki az Anyát, hogy a beteg fia mellett lehessen, az volt a válasz, hogy ha a gyerek tényleg ilyen beteg, akkor 30 nap úgysem segítene rajta.... A kisfiú néhány napja meghalt, az Anyja csak néhány órát tölthetett vele, hogy elbúcsúzzon. Ez valami hihetetlen!!!!!! A szívem megszakadt!!!!!! Szegény nő!!!!!! És szegény Kisfiú, aki csak az anyukáját akarta látni, mikor olyan beteg volt.... Jaj, most is elkezdtek folyni a könnyeim. Szerintem felháborító, hogy nem engedték az anyát, hogy a beteg gyereke mellett legyen! Akármit tett, ezt nem érdemelte! Főleg a kisgyerek, aki nem tehetett semmiről!!!!! És tudjuk, milyen erőt ad a gyerekeknek, ha a szeretett lénnyel lehetnek! Az is lehet, hogy még élne! Miért ilyen kegyetlen a világ???????????????????
Bocs, de most nem tudok írni senkinek, majd talán később.

Kép
Kép
nircee

Nircee, láttam sajna, és én is megsirattam, de még a párom is... :cry: :cry:

Ma már elkezdtem aggódni. Szonja pár nap alatt nagy "tv-buzi" lett. Bocs a kifejezésért, de olyan szinten tv-zik, ami tényleg aggaszt. Mondjuk csak a reklám érdekli, semmi egyéb. De ha reklám megy, megállt a világ, nem lát, nem hall. :shock: Ráaadásul ha megy a tv a nappaliban is meg nálunk is nem győz szaladgálni, hogy egy reklámról se maradjon le. :D Remélem ez olyan hamar el is múlik, mint ahogyan jött. :roll:

Pimpoka, ezek szerint nagy műszakisok lehettek, ha a kocsitoknak csak ennyi baja volt. :lol: :lol: Jót vidultam, gondolom nektek meg tök ciki volt. :lol:

Mi is kimentünk ma, egy kicsit, bár nálunk elég nagy köd volt. :?

Becsi, december 17.-én jön a Kolompos az ovinkba. Ha érdekel, gyertek át Szonjával! :wink:

thenus

Hát ja, Thenus, égtünk, mint a rongy. A féjem még most is nagyot nevet rajta... persze miattam van, hogy nem raktam ki P-be. :-D

Oh de jó nektek, hogy megy a Kolompos, Lelle imádja őket, a kedvence az "Én elmentem a vásárba...."

Mi dec. 5én megyünk Mikulás buliba, valami bábszínházas emberke lesz a Miki, kíváncsi leszek Lellére mit fog csinálni, hogy fogja érezni magát.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Szerencsére én nem láttam a Fókuszt, de ha tényleg így reagált rá a BV, akkor utolsó mocskok!

Képzeljétek, az én drága elsőszülött Boglárka című gyermekem olyan dinnye, de olyan... bemászott a szekrénysor egyik alsó szekrényébe, ami véletlenül üres, magáracsukta az ajtót, és csak röhögött, amikor elkezdtem keresni, mert gyanús volt a csend! Végülis a kuncogás vezetett nyomra! Persze megkapta a magáét, jól megcsiklandoztam, hogy elkezdett csuklani. Aztán próbáltam a lelkére beszélni, hogy "anya nagyon megijedt, ilyet nem szabad csinálni" de látszott rajta, hogy tojik a fejemre. Aztán este 9-kor megáll a nappali közepén, elüvölti magát, hogy "bácsi góóóól meccsen" = focimeccset akarok nézni. Persze egyik nyomorult sportadón sincs ma foci, a kosárlabda és röplabda nem köti le, a síugrásról nem is beszélve... Őrült nőszemély!!! :lol: :lol: :lol:

Üdv mindenkinek, szép álmokat!
andibab

Tüccs:
nem tudom, Dórinak kívántam-e boldog hófordulót, de ha nem, akkor most megragadom az alkalmat, hogy kicsit megkésve BOLDOG HÓFORDULÓT kívánjak! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee:
hát ez eléggé sajnálatos eset! Szegény gyerek!!! Meg szegény anyuka! Én nem értek egyet azzal, hogy meg kell ölni a férjét, ha veri, de szerintem nem kéne verni a feleségét és akkor nem történne ilyen eset. Szóval nem mondom, hogy ártatlan a feleség, de azt sem, hogy bűnös. És amellett a gyerek itta meg a levét, szóval az ilyen pasikat nem értem. Sajnos, azok szenvednek, akik a legkevésbé tehetnek az egészről. Megértelek, hogy feldúlt a dolog! Pedig látod a te jogi diplomáddal ezeket az embereket meg tudnád védeni... Milyen kár, hogy nem szeretnél ügyvéd lenni. :(. Persze, biztos, nem könnyű szakma, nagyon keményen igénybe veszi a lelket, nem azért mondtam, mert vádollak, csak mondom, milyen kár, hogy olyan emberek, akik érzékenyek ilyen kérdésekre, nem lesznek sajnos ügyvédek. :(. Pont azért nem, mert érzékenyek.... Fura az élet...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Szaloncukor története:
Jellegzetes karácsonyi csemege a szaloncukor, amelyből ma nagyon sokfélét vásárolhatunk. A szaloncukor híres mestercukrászok műhelyeiben született a múlt században, és csak nálunk maradt hagyományos ünnepi édesség. Ez a finomság otthon is elkészíthető.

Szaloncukrot már a múlt században készítettek a cukszászok, de az édesség igazán a századfordulón vált divatossá. A reformkorban - francia minta nyomán - jött divatba a polgári lakásokban a fogadószoba, azaz szalon, ahol karácsonyfát állítottak, és így lett a fán lévő díszesen csomagolt csemege neve szaloncukor. Jókai még szalonczukkedlinek nevezte a szaloncukrot, ugyanis a cukorka neve a német salonzuckerl szóból ered. 1891-ben jelent meg Hegyesi József magyar-franczia szakács és vállalkozó A legújabb házi czukrászat című kézikönyve, amelyben tizenhétféle szaloncukrot ír le, így pl.: szalon-ananász czukorkák, szaloncréme-bonbonok, szalon-marasquin-czukorkák, szalon-pisztácz-czukorkák.

A budapesti Vendéglátóipari Múzeumban találhatunk régi szaloncukor-csomagoló sztaniolpapírokat harmincféle színben, és megcsodálhatunk egy "ricselő gépet" is. Ez a masina tulajdonképpen egy rojtozó gép, amellyel a szaloncukor papírját egy mozdulattal lehetett berojtozni. A századfordulón és a két világháború között a cukrászok a sütemények mellett fagylaltokat, cukorkákat, bonbonokat és szaloncukrot is készítettek. A híres cukrászdákban nagy mennyiségű szaloncukrot készítettek az ünnepek előtt, volt hogy naponta 25-30 kg csokoládét is felhasználtak. A pozitív formákat átszitált rizslisztbe mártották, és az így keletkezett mélyedésbe öntötték a folyékony cukrot. Amikor a cukor megdermedt és megszáradt, kivették és becsomagolták. A papírra angyalkákat ragasztottak, és már lehetett is a karácsonyfára akasztani. Persze nem mindenki engedhette meg magának, hogy csillogó cukrászdában vásároljon szaloncukrot a fára, ezért sokan otthon készítették el a csemegét. Ha van időnk és kedvünk, mi is készíthetünk házi szaloncukrot a karácsonyfára.

Íme, a recept:

Hozzávalók: 1 kg (barna)cukor, 3 dl víz, ízesítő anyagok: darált dió, kakaó, mogyoró, marcipánmassza, kókusz, citrom. Bevonáshoz: csokoládés tortabevonó.

A cukrot a vízzel főzzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyűrűt, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk. Ha ez sikerül, akkor már megfelelő a cukor állaga. A masszát öntsük vízzel kiöblített porcelántálba, öntsünk a tetejére is egy kis vizet, és tegyük hideg helyre. Amikor már nem meleg, akkor fakanállal keverjük addig, amíg hófehér pép nem lesz belőle. A pépet osszuk annyifelé, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítőket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kocka formákra. Ha szeretjük, vonjuk be csokoládéval. Selyempapírt és színes csomagolókat vágjunk méretre, rojtozzuk be szélét, és csomagoljuk be a cukorkákat.

Kép Kép Kép
Vendég

sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

köszönjük a köszöntéseket és a jókívánságokat!!

Nircee!
Én pont a végére kapcsoltam oda(amikor Marsi nemtudott beszélni),ideges voltam,hogy most mi a fene történhetett,de akkor jobb is,hogy nem láttam!!!!! :cry: :cry: :cry: :twisted: :twisted: :twisted: szemét dögök!!!!!!!!!!Kíváncsi lennék,hogy most mit éreznek??????Valószinű,hogy szarnak az egészre!!!!Szívtelen állatok!!!!!Mindenféle szemét (embernek)jár az othoni őrizet...............!Bocsi csajok de kiakadtam,engem annyira feltud húzni az ilyen!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nagyon szépek az ablak díszek is!!!!!

Andibab!
a te csajod egy édes lehet!!!!!!!!!Fényképezni kellett volna!!!! :lol: :lol: :wink:

Szantre!
Remélem nem lessz komolyabb gond!De szerintem nincsen ok az aggodalomra!Szerintem is vidd el Márkot gyógytornászhoz!!!akárhogy is sír,tedd őt hasra,hagy erősödjön!Megfogja szokni egy idő után!Nekem Zsani csecsemő kora óta hason alszik!!!!mondjuk mostmár inkább oldalt+háton!!!!De nagyon sokat volt hason!!!! :!:

Czakoca!
Jobbulást nektek!!!!! :!: :(

Pilla!
Minden nap valami újjal állsz elő!Nagyon jó ez is!!!!!!!!! :D :wink:

Szép napot!Sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee, most néztem meg a Fókuszt. Bőgtem...

Egyre jobban azt érzem, hogy nem jó felé halad ez az ország. Egyre jobban azt érzem, hogy nem szeretek ebben az országban élni.
Sajnálom az édesanyát, és kívánom Neki, hogy próbálja meg túlélni, a másik gyermek miatt. Nagyon sok lelkierő kell majd hozzá...
Kívánom, hogy soha, egyikünk se kerüljön még csak hasonló helyzetbe se...
Vendég

Sziasztok!

Na, én is megnéztem a riportot, persze bőgés lett a vége.

Piroska,
nagyon félreértettél valamit, a csaj nem a férjét, hanem az apját szúrta le, aki 8 éves kora óta erőszakoskodott vele, aztán amikor végre sikerült lelépnie a szerencsétlennek otthonról, azzal csalta haza az öregje, hogy az anyja beteg. Ráadásul késsel várta a csajt és annak barátját, mondván, megöli mert szégyent hozott rá azzal, hogy lelépett. Az öreg meg a srác összeverekedtek, a csaj önvédelemből ölt, ez teljesen nyilvánvaló, és még így is elítélték, mert nem volt pénze normális ügyvédre... Ez a szemétség igazán!!!! Meg az, hogy pl. a Cinike elsikított párszázmillát és hetekre járt haza a börtönből szabira. Vagy nézd meg a Kulcsár-ügyet... Akinek nincs ügyvédre pénze, az dögöljön meg, akinek van, éli világát, mindegy mekkora szemétláda. Ráadásul Tánczosnak meg harmadolnak jó magaviseletért és jön ki januárra... köszke! :evil: :evil: :evil:

Jól kezdődik a napom... :evil: :evil: :evil:
andibab

Jó reggelt!

Andi, nekem is ugyanez jutott eszembe, csak nem akartam magam hergelni. Hogy a Tasnádi, Tocsik, Kulcsár, köszönik jól jöttek ki az ilyenekeből. Ez a szerencsétlen meg....áh nem is mondom... Igazságtalan a világ... :evil: :( :(

thenus

Sziasztok!
Hát azért reménykedjünk benne, hogy a nyilvánosságtól félnek és kiengedik azt a szegény nőt! Istenem, ez nagyon durva! Mert mit kellett volna tenni annak a szerencsétlennek???? Hagyni, hogy megölje az a kegyetlen,.... Jajj, most nagyon csúnyákat tudnék mondani, nem akarom magam bűnbe vinni, mostanában már többször is beszéltem csúnyán, nem szabad !!!! De ez akkor is felháborító! Istenem, imádkozni fogok azért a szegény asszonyért! Gondoljatok rá ti is, mert a gondolatnak nagy ereje van! Hátha valahogy megoldódik ez az ügy....

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Esik a hó... :lol:

Fúúú, lányok! Nem is írom le inkább, hogy mit gondolok erről az ügyről. Félek, hogy még a klaviatúra is elpirulna...
Vendég

SZIASZTOK!
ÉN IS ERRE GONDOLTAM AMIKOR AZT ÍRTAM,HOGY(Mindenféle szemét (embernek)jár az othoni őrizet...............!Bocsi csajok de kiakadtam,engem annyira feltud húzni az ilyen!!!!!!!!!!!!) Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Kép
Kép
Kép
tiop

sZAKAD A HÓ CSAJOK!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :!: :!: :!:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Minden Andrásnak és Andornak Boldog Névnapot!
Vendég

Hellosztok!

Na én tegnap a fókusz előzetesénél már elkapcsoltam a tévét, látom jobban is tettem mert engem ezek a sztorik nagyon megviselnek mióta Dóri megszületett. :(

Szantre!
Jelentkezett azóta a fejbicsaklás???

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Most már kezd helyrebillenni a lelkem, reggel még állandóan ez járt a fejemben. Nekem az a kép volt a legmeghatóbb, mikor a kis Marci ott majszolta a kenyeret. Akkor annyira az én Marcimra hasonlított!!!! Jaj, a szívem hasad meg azért a Kisfiúért!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Meg persze az Anyjáért is, de a gyerek, főleg 2,5 évesen még annyira ártatlan és kiszolgáltatott! És teljesen egyetértek mindenkivel, és nemhiába nem lettem ügyvéd. Piroska, gondolj bele, akkor a Kulcsárokat és a Tocsikokat is védenem kellene!!!! SOHA!!!!!!!

Pimpo, nem semmi ez az autós sztori! Jót nevettem! :lol: Egyszer én meg reggel akartam menni dolgozni, hát semmi pénzért nem vette be D-be a váltó. Szegény férjem még aludt, de felhívtam, hogy jöjjön le, mert lehet, hogy el kell vinnie dolgozni, bedöglött a váltó. Erre beül, benyomta a féket, és betette D-be. (Aki nem ismeri az automata váltót: ahhoz, hogy D (=drive)-be tudja tenni az ember, be kell nyomni a féket, mert egyébként magától elindulna az autó, és az balesetveszélyes. Szóval égetem már én is, igaz, csak a férjem előtt.

Szantre,
szerintem is irány a gyógytornász! És igenis hasra kell tenni néha a gyereket, az Ő érdekében, eleinte lehet, hogy sír, de majd megszokja, és akkor már nem fog! Sírástól még nem lett komolyabb baja egyetlen gyereknek sem, és Márk már elég nagy is ahhoz, hogy mindig kézben legyen, de ha az izmai nem erősödnek, akkor annak komolyabb következményei lehetnek! Azért vagy az Anyja, hogy néha Neked kell megkeményítened a szíved, az Ő érdekében!!!! Én már 1 hetes kora óta hasra tettem néha Marcit, napközben, 1-1 alvás így történt. Ő sosem sírt emiatt. Persze egyébként mindig oldalán feküdt. Mostanában meg egész éjjel csak hason alszik, ami a pelus miatt nem túl szerencsés, egyéb okból már nem érdekel.

Timi,
Dettikének jobbulást!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Köszi a bíztatást, azt hiszem, tényleg látnia kell egy gyógytornásznak!

Tüccs, sajnos ma délelőtt is volt már, de a naplót átnézve, úgy látom, akkor fordul elő, mikor nyűgös lesz, megun valami játékot, lerakom, mikor ölben szeretne lenni.. kedden visszamegyünk a dokihoz, ha nem tud mondani semmit, akkor irány a gyógytornász!!

Addig is nyűzzuk egymást, és próbálunk minél többet hasalni..

Pimpóka, még nem tud egyedül felülni, csak, ha belénk kapaszkodik, és a minap láttam először, hogy a járókába csimpaszkodva térdel.

Itt is esett a hó, de már el is állt :? Pedig hógolyózni akartunk Márkkal :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Én őszintén szólva már megkeményítem magam, ha ilyen történeteket látok. Muszáj, már megtanultam, mikor tanítottam, hátrányos helyzetű gyerekeket táboroztattam, hogy egyszerűen képtelenség mindenkinek a problémáját magamra vállalni, mert beleőrülök... Úgyhogy láttam, de én már megtanultam távolról szemlélni az eseményeket....
Az persze megfordult az én fejemben is, hogy most akkor tulajdonképpen a szegény beteg gyereket büntetik?! (Az, hogy az anya mit követett el, ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hiszen csak az erősen elfogult férj beszámolóját hallottuk, de az a szegény gyerek mindenképpen ártatlan volt.)

Mozgás: én is tettem hasra Lolot pár hetes korától kezdve, ha tetszett neki, ha nem. Eleinte rövid időre, aztán egyre hosszabban. Megszokta, megszerette. Kézben sose volt igazán, max. ha elmegyünk valahova. Most már ott tartunk, hogy gyakorlatilag tol el magától, kimászik az ölemből, stb. Érdekes dolgokat kell elé tenni, hogy nézelődjön, aztán később hogy érje el, másszon érte, stb.
Nircee-nek meséltem, hogy tegnap néztem egy augusztusi videót, Lolo másodunokatesójának a kereszteljőrél, utána volt egy kis kerti parti, és csak lestem, hogy a lánykám még szinte semmit nem tudott akkor, csak feküdt hason és fekvőtámaszozott. Szinte csodáltam, hogy hogyhogy nem mászik, most már nem maradna meg egy helyben, és ez csak pár hónapja volt!!!

Pilla: bocsi Lajától, hogy megtépte Lolo! ;)
Vendég

Szante, én csak ismételni tudom önmagam, hogy keress meg egy Dévényes szakembert. Ők kimondottan az izomletapadásokkal foglalkoznak. Nyilván nem diagnózist szeretnék neked itt felállítani, de szerintem Márknak ilyen problémája lehet. Mert ereje lenne hozzá, ha felkapaszkodva felül és térdepel is. Egy kicsit szerintem le lehetnek tapadva az izmai. Figyeld meg, ha a hátátn fekszik melyik irányba nem fordul. Én Lellénél 4.5 hósan így vettem észre. 5 kezelésünk volt és a negyedik kezelékor felült maga, valamint rá 3 hétre felállt. Ne várj sokáig, a napok is számítanak ám! 8 hónaposan meg már ideje lenne felülnie magától, persze ha jól emlékszem Thenus Szonjája is későn kezdte ezeket a mozgásokat aztán meg egyik napról a másikra felült, felállt...
Lényeg, hogy egy szakember lássa!!!

Nálunk is szakad a hó!!!

Éjszaka volt vagy -12 C és a kocsink cseszett reggel indulni, amikor vásárolni akartam menni. De épp jöttek anyukámék és elvittem az ő kocsijukat(mulatságos volt, mert a dombon felfelé alig tudtam elindulni, szegény kocsi meg csak nyígott, nyígott, hát a kuplungot nem nagyon akartam felengedni...), majd miután mentek el, bebikáztunk a miénket, hát kellett neki power, mert egy hétig állt az utcán, de akkor sem értem, hogy a francba merülhetett le így az alig egy éves akkumulátor. (a szerelőket már nem is mertük hívni....:-)))

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka jól mondod, Szonja is későn kezdte, de ő a forgást, és a mászást. Felülni ilyen korában már felült egyedül. 7 hónaposan fordult, meg, de akkor már el akartam vinni dokihoz. Menni pedig ment segítséggel, és önállóan 13 hósan indult. 10 hónaposan állt fel egyedül kapaszkodva.

thenus

Bogarat ültettek a fülembe!

Dóri se áll még magától, sőt nem is térdel se mászik. Számos példa van a környezetünkben akik 10 hósan kezdtek mászni , sőőt előbb álltak, aztán másztak. Persze olyan is van, aki 7 hósan álldogált. Szóval tényleg nem tudom.
Én karácsonyig várok, aztán ha akkor sem indul sehova a csaj elviszem szakemberhez. Vagy ez már szerintetek késő???

KépKép
tüccs

Pimpóka, jó ez az aláírás, én is csináltam.

Márk mindkét oldalára fordul (ha akar) :roll:

Tüccs, tudom, ez nehéz kérdés. Mi keddig várunk, ha csak nem szaporodnak a "bólintások".

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Márkot hasra akartam tenni, erre nyöszörgött, és elaludt. Háromnegyed óra után felébredt, nyöszizett, és most alszik tovább (mostmár a hátán, vagy inkább féloldalt)
Így szokott mostanában aludni:

Kép
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Mostanság tudom ritkán jövök. Sajna... :(
Az a helyzet, hogy a gépünknek még nincs kialakítva hely, és az ágyon ülve tudok netezni, és ez így nekem nagyon kényelmetlen hosszútávon. Ezért szoktam csak átfutni amit írtok. :oops: Sorry!

Csajok!
Szerintem aki úgy érzi, hogy el van késve a babája a mozgolódásban az inkább vigye el dokihoz! Legfeljebb azt mondja a doki, hogy még egy túlaggódós anyuka. Le van kakkantva! De ha mégis nektek van igazatok és el van maradva a gyerkőc, akkor tudnak rajta segíteni.

Szantre!
Édes ez a Márk ahogy alszik!!! :wink: És milyen szép a kiságya!

Tiop!
Utólag boldog hófordulót Zsaninak!!!
Hihetetlen számomra, hogy már 1 éves 5 hónapos! Még csak most volt a szülinapja!!!

Kép
Kép
giga1

Szantre, bocsi, de jól látom, hogy párna van Márk feje alatt? Szerintem az neki még korai, de olvass utána, nem akarok okoskodni. :oops: :oops:

thenus

Sziasztok!

Na, voltam hat hetes ellenőrzésen. Hát a doki olyan aranyos volt, hogy azt nem is tudom elmondani. Kérdezte, hogy van-e tejem, hízik-e Didri, meg mindent kikérdezett. Megnézte uh-n, hogy vagyok, teljesen jól :).
Na, megyek, mert jánykám reklamál. :)

Szép napot kívánok mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

A kis Jézus megszületett (karácsonyi ének)

A kis Jézus megszületett, örvendjünk!
Elküldötte ő szent fiát Istenünk!
Betlehemben fekszik rongyos jászolban,
azért van oly fényesség a városban.

Eleibe térdepelünk mindnyájan,
örvendezve énekelünk vígságban!
Dicséretet mondunk édesanyjának,
ajándékot hozunk a kis Jézusnak.

Kép Kép Kép
Vendég

Kép

jó reggelt!

nem vesztem el..csak még tegnap este is dokinál voltunk... :cry:
most éppen Bence megy bele...Szonja benne...Dorka kint...mi apával próbáljuk túl élni :shock:

sajna a bulijukat is le kellett mondani...bár annyi gyerek beteg, hogy talán el sem tudott volna jönni mindenki...

mindenesetre ovit hanyagoljuk ebben a hónapban...csak miki és kari aztán annyi :D

henus

köszi majd meglátom , hogy alakulunk :wink:

szerintem se kéne párna, nekem a nagyok is csak vékony kispárnával alszanak, Szonja is csak nem rég óta, de szinte aligemelkedik ki az ágyból
mondjuk mi is csak kispárnázunk

Szép napot!
becsi
Iklad

Boldog szülinapot Bencének!!

Jó reggelt!
Nem tudom minek kukorékolok már 7 óta mikor hulla fáradt vagyok. :roll: Pilla nem semmi az a strapa amit bírsz és minden hajnalban már itt vagy. :o

Lassan kel Dóri, már hallom, hogy játszik a cumival.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Ja és persze jobbulást a kis betegeknek!!!

Andi ti hogy vagytok?

KépKép
tüccs

Bencének sok-sok boldog szülinapot kívánunk!!!

Kép
Kép
giga1

Bencének boldog születésnapot kívánunk! :)
Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

BOLDOG SZÜLINAPOT BENCE!!!
andibab

Pilla:
te aztán vigyázol, hogy ne lankadjon a karácsonyi hangulat! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, Bogi egész jól van, csak néha fújni kell még az orrát, bár általában csak a hisztik után, már nem adom neki a Spiropentet, és ma az ebéd utáni alvást követően megmutatjuk neki a korcsolyáját, így valószínűleg a Pólusban töltjük majd a délutánt. Remélem, nem törik össze magukat nagyon apucival... :wink: Roninál meg nem tudom eldönteni a dolgot. Néha tüsszög, egyet-kettőt köhint, de 2 napig nem is köhögött, aztán ma reggel megint. Hétfőn visszaviszem a dokinéninek, mert azért kedden nem biztos, hogy be kéne oltani... Én meg még mindig alig látok a takonytól (bocs, de szó szerint ez van!). Viszont ma reggel a drágám reggelit csinált nekünk, kaptam fincsi tejeskávét és májkrémes kenyeret. Bogit is átöltöztette, megkajáltatta, Roni meg az én dolgom volt. Tök jó így "munkamegosztva" lenni! :D

Pá!

(ui:csak azt kéne még kitalálni, hogy mit eszünk ebédet, valami gyorsat és fincsit... ma valahogy nincs kedvem a konyhában gürcölni....)
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?