Ancsa!
Nagy nagy gratula az egy kilohoz, es a honapfordulohoz! Hogy mennek az ejszakak? Nalunk nagyon valtozoan!
Elismeresem mindenkinek, aki joslofajasokkal kuzkodik! Nekem csak 1-2 volt, a 36. het korul, es utana mar tenyleg csak a szules elotti heten, de nem komolyak. Kitartas!
Nem akarom osztani az iget, de egy dolgot elmondanek az elsobabas kismamiknak. Nekem anno senki nem szolt errol elso terhessegem alkalmaval, pedig jol jott volna egy kis felhomalyitas. Szoval csak annyit, hogy a szules utani par nap, esetleg par het nem lesz egy leanyalom. Ott lesz a baba, es ez a legfontosabb mindennel, de azert meg lesznek ilyen-olyan nyugok. En a gatsebemmel es az aranyeremmel kinlodtam rengeteget ket eve. Sok fugg attol, hogy hogyan stoppol ossze a doki (azt hiszem ezt Cas mar emlitette), es attol is, hogy hogy kezelik a sebedet a szules utan. Ha csaszar, akkor mas a helyzet, de ott is vannak nehezito tenyezok. Csak ebben nincs szemelyes tapasztalatom.
Aztan ott van a szoptatas, ami szerintem a vilag egyik legjobb dolga, de azt is tanulni kell, nagy turelemmel es kitartassal, ami szules utan egy kicsit hijan van. Fontos, hogy legyen valaki mellettetek az elso napokban, lanyteso, akinek mar volt babaja es szoptatta, anyukatok vagy baratnotok, akinek mar van ebben tapasztalata es szivesen segit. Nem minden baba olyan, mint Zsofi, hogy racuppan a cicire. Rebekat noszogatni kellett, eleg sokat. Es amikor minden annyira faj alul, hogy meg ulni sem tud az ember, nem konnyu megtanulni szoptatni. De megeri.
Ezeket mind nem ijesztgeteskent akartam elmondani. Csak valahogy ugy erzem, hogy mivel varandossag vegen mar annyira varjuk, hogy kibujjon a baba, hogy eszunkbe sem jut, hogy az igazi kaland csak ott kezdodik.
Nalunk Zsofi mar masodik baba, es megis megint rendszeresse valtak az osszekapasok a ferjemmel. Nem komolyak, de nagyon gyakoriak, mert nem ritka, hogy a ket gyerek egyszerre bombol, es akkor ugye nem csoda, ha mindkettonk egy kicsit idegesebb. Sok a beszolas, az egymas felre-es meg nem ertese. De ez teljesen ismeros helyzet, Rebekanal ugyanez volt. Ezt is csak azert mondom el, hogy lassatok, mi mar atmentunk rajta egyszer, de valahogy a hormonok ugy mukodnek, hogy ez a szules utani, kisse feszultsegekkel teli osszeszokasos idoszak nem elkerulheto. Remelem, egy par het, es vege.
Ezen kivult sokmindent meg kell tanulni, mint peldaul a furdetes, a pelenkazas. Egy ujszulott bepelenkazasa szerintem a vilag egyik legnehezebb dolga. Hihetetlen kis torekeny szerkezetek, es nagyon gyorsan es rendszertelenul tudnak rugkapalni, ami igencsak megneheziti ezt a muveletet.
Kiveteles pillanat a mostani, mert Zsofi mar alszik, kajalt, es bealudt, es Rebeka meg nem ebredt fel, negyed tizkor! Nem is tudom, mikor aludt ilyen sokaig!
Pottyok mulnak, allitolag mar nem fertozo (vedono mondta, o mar csak tudja
), ugyhogy vegre mar ki is mozdultunk (elmentunk szemeszhez es borgyogyaszhoz, micsoda programok
), de ma delutan mar talan valami pozitiv program is osszejon.
Zsofi valtozo, tegnap peldaul nagyon sokat volt kezben, de altalaban egy csomot alszik es jol elvan a jarokaban (ez van az also szinten, fent pedig a kisagya). Viszont aludni ejszaka csak mellettem alszik, a kisagyaban meg sosem sikerult elaltatni. Akinek mar van gyereke, szerintetek ez normalis? Kicsit felek, hogy mikor fog atszokni a sajat agyaba, de mivel egy szobaban alszunk Rebekaval, nem akarom, hogy Zsofi ejszaka felebressze ot, ezert nem teszem meg a kisagyba, mert 5 perc utan mindig nyoszorog.
Bocs, ha egy kicsit kusza voltam
Minden pocaknak kitartas, Kia, Cas, Edith, Reka, Drumka..... remelem, nem hagytam ki senkit. Titti, te pedig elvezd a varakozast, es pihenj, pihenj ezerrel!!!
Nyafi, Anita, jelentkezzetek!!!!!
Puszi
Gem