Új privát üzeneted érkezett!

Nyafi
Huh, tényleg nagyon rozoga lehetsz, ha a doki egyből így rávágta, hogy császár?! :(
Jobbulást neked!!!

Szilvi
Ez a 4 óra nagyon soknak tűnik nekem (ilyet még nem is hallottam)!
Eddig itthon mindenki azt mondta, hogy indulás erős vérzésnél vagy magzatvíz elfolyásnál vagy 5 perces fájásoknál (aki messziről jön és sokat utazik annak 10 perces fájásoknál). :roll:
Mondjuk van olyan barátnőm, aki ha egyáltalán rendszeres fájásokra vár, otthon megszül, így is éppenhogy beértek... :)
Szerintem te meg pláne ne várj ennyit, a kiszámíthatatlan tágulásoddal! Ha érzed, hogy menni kell, menj! Inkább vajúdj egy kicsit kellemetlenebb körülmények közt, mint hogy útközben "pottyanjon ki" Marcus! :D
(Nekem 10 perceseknél kell hívnom a szülésznőt és indulnom, hétfőn a csúcsban így is 1,5 órát ültünk volna, míg leérünk, azalatt bőven be fognak sűrűsödni - remélem... Mondjuk kocsiban vajúdni se egy álom, hétfőn is 10 perceseim voltak egész úton Soroksárra... :()
Ja, és tök jó, hogy ilyen jól alakulnak a szülés körüli dolgok!!! :D

Drumka
:D Még szülni se érsz rá?! :D
Várjuk a képeket a szép új kégliről!

Kia
Még csak most vették le a kenetet a strepto-szűréshez?! :shock:

Gem
Gratula a szép gyarapodáshoz, nagyon ügyesek vagytok!!! :) Remélem megnyugodtál, hogy nem éhezik a lányod!

Kép
Kép
Kép
cas

Gem
GRATULA a fél kilóhoz!
Szép kis combos csaj lesz :lol:

Cas
Nem most vette le (még 9-én), csak 2 hete nem találkoztunk a dokival...

Kocsiban még ülni is nehéz :?
A múlt héten már alig bírtam ezeket a nagyon szép Bp-i utakat elviselni... ennyi úthiba a világon nincs :roll:
Néha úgy bekeményedik a hasam.... mi lesz , ha közben fájni is fog :shock:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
A lábam sajna jobban fáj, és megbeszéltük a dokival, hogy holnap be kell mennem kivizsgálásra, de vigyem a cuccomat is. Lehet legközelebb már babával jövök. Szurkoljatok! Majd küldök sms-t!

Kép
nyafi

Nyafi!
Izgulunk ertetek nagyon! Es varunk vissza egy gyonyoru, egeszseges bebivel!
Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nyafi
Itt is DRUKKOLOK ÉRTETEK!!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nyafi, hú, jól belehúztatok! NAgyon drukkolok, hoyg rendben legyen minden, és adja isten, hoyg egy gyönyörűszép, egészséges babával térj vissza ""közénk". :D

Gem, én is gratulálok a gyarapodáshoz! :)
Amúgy már múltkor akartam írni, amikor azon filóztál, hoyg van-e vajon elég tejed, hogy tényleg vannak időszakok, amikor újabb "belövellés" van. Bizonyos időközönként a babának megnő a tejigénye, és beletelik néhány napba, míg a kereslet-kínálat egyensúly visszaáll. Ilyenkor történik az, hogy a baba állandóan csak a cicin lógna. (Persze az én lányom is azt csinálta első perctől, de neki csak a megnyugvás miatt és nem a tejcsi miatt kellett, mert ő lusta volt szopizni. :roll: )

Kia, kell rossz út? Gyere hozzánk! :roll: Nyár végén kapták szét az utcákat a városban olyan részen, ahol nehézforgalom is zajlik. A fél úttest munkálatok alatt, a másik fél lestrapálva. A legszélén olyan gödrök vannak, mint egy-egy vulkáni kráter! :evil: De szerencsére jól haladtak/haladnak és remélem, nemsokára ismét a régi lesz ez a főútvonal.

Ma nem jelentkezett egyetlen fájás sem, viszont most este Mütyürkém annyira nyom valamimet, hoyg a bal csípőm sokszor kiakad. Szóval, ismét ugyanaz: valami mindig van. :roll:

Jó éjt midenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nyafi
Drukkolok nektek én is!!! :)
Várjuk a híreket!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Nyafi :D
+++++++++++mennek a drukkok++++++++++++
várjuk a híreket!! Babód már készen áll a külvilági életre, biztos, hogy semmi baja nem lesz!

GEm :D
Nálatok sem egyszerű az élet :wink: Azt hiszem, hogy én is "menet" közben jövök majd rá a dolgokra....hiába vagyok itt lassan 9 éve egy gyerekkel hál Istennek még gyerekorvost nem kellett keresnem :lol: így fogalmam sincs, hogy mi fog történni. Védőnő az nagyon úgy tűnik, hogy egyáltalán nincs..én vettem mérleget, hogy tudjam idegesíteni magam :oops:
Gratula Zsófi hízásához!!! Neki a majd 4 kg-hoz ennél többet szerintem nem is kell híznia :roll: :lol: HOgy vagytok?? Lányok?? Rebeka már gyógyulgat?? Zsófin ugye nincsenek tünetek?? Ilyenkor már csak kéne valamit látni rajta, vagy még hülyeséget írok :roll: MInden esetre folyamatosan mennek a drukkok, hogy minden ok legyen :wink:

Cas :D
Ja, nekem is furának tűnik, azért is kérdeztem..... :roll: Egyenlőre a néha napján jelentkező, de még rendszeresnek jóindulattal sem mondható összehúzódásokon kívül, semmilyen tünetem nincs, így nem is nagyon agyalok :wink: Bízom a megérzéseimben....nincs más választásom....Egyébként azt mondta a csajszi, hogy nem kell, hogy ezen rendszeres fájások nagyon erősek legyenek....most azon töröm a fejem, hogy akkor hogyan veszem észre, hogy "mérni" kell a köztük eltelt időt :roll: :oops: ?

Útviszonyok - itt relatíve ok, de a fekvőrendőröktől már hetek óta kiborulok...azok komoly fizikai fájdalmat tudnak okozni...főleg a "régi" autómmal, amin a széles gumik minden úthibát mégjobban "átadtak" :wink:

Kia :D
Te ma mész dokihoz?? Ugye?? Hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani :roll:

Edith :D
Igen, azt hiszem, hogy most már tényleg terhesek vagyunk :roll:

Megyek tízórait, reggelit csinálni, aztán irány a suli...ez már egy-két hét múlva másképpen fog zajlani...annyira fura :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
Azért annyira nem kellemesek a kezdődő fájások (bár tényleg nem fájnak még), hogy ne tűnne fel, hogy nnnnaaa, nézzük csak az órát?! Bízz magadban! :)
Egy idő után gyaús lesz, hogy mintha rendszeresen jönnének, aztán az óra vagy igazat ad neked, vagy nem. :D

Én már sose fogok aludni egy jót? Vagy nekem csak 5 óra jár? :( Megint 4 óta fent vagyok gyakorlatilag... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, sajnálom a bagolyságot :( , van aki szülés előtti 1-2 éjszakán viszont kitűnően alszik és pihenten ébred. Állítólag olyankor készül a test az elkövetkező fáradalmakra. Hátha így lesz nálad is! :)

Szilvi, arra a fájásos kérdésedre mindig elfelejtettem válaszolni. :oops:
Hát, szerintem, abban az esetben, amikor a nagykönyv szerint haladnak a dolgok, elég ha az 5 perces fájásoknál megy be az ember, de ki garantálja, hoyg tartanak 4 órát az ötpercesek? :shock: Persze, jobb otthon "lezavarni" a nagyját, de honnan tudhatsz bármit is? Most egy hónapja szült egy ismerősöm (második gyerek), és NEM VOLTAK RENDSZERES FÁJÁSAI. egész nap tett-vett, jött-ment, délután bementek a doki rendelőjébe, aki kiakadt, mert már 7 cm-re volt nyitva. Rögtön a kórházba "zavarta" őket, hívta az ügyeletet, hoyg fogadják és ő is rohant. Két órára sem meglett a baba. :shock:
Nos, ez sem igazán jellemző (mondjuk neki másfél évvel ezelőtt volt az előző szülése, gondolom, ez is számít) de nem lehet tudni.
Nekem az előző dokim, Krisztával azt mondta, akkor induljunk, ha rendszeres, 10 perces fájások vannak. A mostani nem mondott semmit, mert elméletileg még találkoznunk kell a rendelőjében.
De Krisztával nekem nem voltak 10 perceseim, egyből 8-asok jöttek. Akkor nekifogtam elrendezni magam, összeszedni a hiányzó dolgokat a csomagból (amiket utolsó pilanatban csomagolhattam csak be) és mire elindultunk már 5 percesek voltak. Aztán felváltva 5 és 3 percenként jöttek, és én töbet nem tudtam mérni őket. Mintha egybefolytak volna. Ekkor mnár a kórházban voltunk.
Szóval, szerintem ezt bízd a megérzésedre. Biztos, hoyg amikor eljött AZ az idő, tudni fogod, és előjönnek a régi emlékek is talán és minden rendben lesz.
NA, bocs', hoyg reggel korán ilyen szómenésem van... :roll: :oops:

Kia, te is jelentkezz, amint tudsz valamit!

Nyafi, továbbra is drukkolok!!!

Tittina, már várom, hoyg te is gyakrabban jelentkezz!!! Ne búsulj, hamarosan a te"világodat" is a minket most foglalkoztató dolgok tölik majd ki. :D

Én az éjjel jól aludtam, most is minden rendben. remélem, még egy ideig így is marad! :)

Ja, Kia, még annyi, hoyg a szex nem biztos, hoyg beindítja a szülést. Krisztánál semmi sem használt! :wink:

Most jut eszembe, hoyg már ihatnám a málnalevélteát. De azt hiszem, várok vele addig, míg mindenel készen leszünk, nehogy útra tegyen! :roll:

Hagylak most benneteket, szép fájdalom- és rosszmentes napot kívánok mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

JA, tegnap csináltam képet:
Jó nagyot nőtt két hét alatt! :shock:
Kép
Teszem az össezhasonlítani valót is, itt 34 hetes:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith Szép nagy pocak!
Nem irigykedek az útviszonyok miatt...
De ma én is élveztetem, nemsokára megyünk a dokihoz :wink:

Szülésbeindítás...
Remélem azért valami csak fog használni, ha nem akar kijönni pár napon belül..
Nem akarok kórházban várni :?

Cas
Az éjszaka nekem sem volt túl jó.
Sokat forgolódtam, de azért ment az alvás :lol:

Délután jövök... Én is kiváncsi vagyok mit mond ma a doki...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!!!

Ugyan még sokatok nem ismer, ezért is elnézést kérek, hogy "közbeszólok".
Egy másik topicba szoktam írni, december 29-re várjuk a kisbabát, ami lehet korábbi is.

Én Szilvi72-től szeretnék kérdezni valamit.
Egy ideje olvaslak Titeket, és ha jól tudom, te Erzsébeten fogsz szülni. Elvben én is oda tartoznék, ott éltem egészen idén májusig, és oda vagyok bejelentve is. Csak, én nem szeretem azt a kórházat, ez hosszú. A kérdésem az lenne, hogy mit tudsz a kerületi segéllyel kapcsolatban? Most hívtam az önkormányzatot, és a bácsi azt elmondta, hogy 130 napon belül lehet igényelni az okmányirodában, de hogy mennyit adnak, azt nem tudtam megmondani, 20-30 ezerre tippelt. Tudsz erről valami pontosabb információt? Esetleg az erzsébeti védőnő mondott neked valamit?

Nagyon megköszönöm a segítséget, most írom össze, hogy mi mindent kell majd intézni szülés után. :D

További szép pocakosodást nektek! Tovább nem is zavarnék, továbbra is olvasom a történeteiteket. :)

Kép

Kép
fcicus

Fcicus :D

Én is olvaslak Benneteket :wink: Így azt hiszem, hogy hallgatólagosan (Olvasva) már jól ismerjük egymást :wink:
Én nagyon messze vagyok Erzsébettől, Tenerifén, a Kanári szigeteken élek, s itt fogok szülni is :wink: Szerintem a dél-észak variáció miatt gondoltad, hogy erzsébeti vagyok....szívem, lelkem egyébként Budapesthez köt :wink:
Sajnálom, hogy nem tudok segíteni! S kívánok gyors szülést, s egészséges babókát!

Lányok!
Hááát én megint meglestem az iwiw-en Benszit, s van egy új kép fent a manókról............gyerekek, minden babától elolvadok, de ők ketten :shock: egyszerűen mese :D Annyira ésesek.....nem is látszik a fél kiló különbség köztük, gyönyörű nagy babák!!
Balázsnak hatalmas koromfekete haja - teljesen lenyűgözött, Kristófnak volt hasonló, de nem ennyi, s nem ilyen fekete :wink:
Na befejezem az ömlengést :lol:
Benszi - itt is +1x gratulálok a gyönyörűségekhez!!!

Szerintem tudja Levente a dolgát :wink: hogy őszinte legyek, amikor láttam, hogy fcicusé az utsó hozzászólás, én azt hittem, hogy Levente megszületéséről kaptunk hírt :wink:

Edith :D
Az én hasam is ilyen hatalmasat nőtt az elmúlt hetekben...hihetetlen, hogy mennyire belehúztak a kis lúrkok :wink:

Cas :D
Majd ha sulisok lesznek a gyerekek, akkor majd eljön a hosszú alvás ideje :wink:
Én még változatlanul jól alszom :oops: (kopp-kopp)

Olyan jó lenne tudni Krisztiről, s főleg Anitáról :roll:

Na mentem, mert már megint velem van teli az oldal :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

...bocsi Kriszti :oops: ...a főleg csak a komplikációknak, a befektetésnek szól, ami Anitával történt :oops: hülyén fogalmaztam - utólag olvastam csak...
/ésesek=édesek/

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok Lányok!

Köszi a vérvételes tippeket. Az az igazság, hogy én is éhgyomorra gondolnám, de viszont a vércukor ami egy külön papíron van azzal a "p" betűs (már ne emlékszem pontosan a "p" betű latin megfogalmazására) milyen kiegészítéssel pont azt jelenti, hogy enned kell előtte 1 órával. Szóval nem tudom. Gondolom nálam a PCO miatt kérnének megint egy ilyet, mert említette a doktornő, hogy így a végefele tájt visszajöhet az inzulinrezisztencia.
Még mindig tanácsatalan vagyok a sok segítségetek ellenére is. Ha csak a két vérvételes papír lenne, mint nektek érteném, de így vércukros vérvétellel egybekötve, nem tudom... No, mindegy ezen most nekem kell túl lennem :) .

Ma voltam fogorvosnál. Húhhh. Nem lesz most korona, mivel eleve a becsúszott fedőtömést újra kellett tömni. Így mintát nem lehetett venni, csak max. jövőhéten, utána még 2 hét a korona és akkor lehetne feltenni. Ez elég rizikós lenne, mert akkor már a 39. hétben lennénk (legalább is gondolom ezért döntött így). Majd Csongor születése után kb. 2 hónappal úgyis mennem kell röntgenre a májusi műtét miatt (helyrejött-e az álkapocssont), amit a terhesség miatt nem akartak hamarabb megcsinálni, gondolom a korona kérdés is akkor fog előjönni megint.
A másik fogamat ami letört és egy hatalmas lyuk volt alatt kifúrta és betömte. Be voltam tojva, de kész van és ez a lényeg.
Jaj, lányok most annyira jól érzem magam hogy ezen is túl vagyok!
Csongor édes volt, mert odafele végig ficánkolt, aztán a fogászati székben nagy volt ám a csönd odabent és csak a feleúton kezdte újra a ficánkát. Ahogy beültem a székbe abbamaradt minden mozgás :)

Az éjszakai nem alvást sajnálom Cas. Ez az éjszaka nekem sem volt túl jó, pedig mostanában semmi bajom nem volt. Nálunk az is a rossz, hogy ha én fent vagyok vagy csak kimegyek WC-re, vagy megfordulok az ágyben a Párom már felébred. Hihetetlenül aggódik, ami aranyos tőle, de hát legalább neki kellene pihennie. Ha csak egy kicsit nehezebben fordulok meg, már kérdezi mi a baj, pedig nincs csak, már nem olyan egyszerű minden. Tényleg édes tőle, de sajánlom, mert ha ő sem fog aludni jól a végén, az tényleg nem lesz jó hosszútávon, hiszen neki napközben dolgoznia is kell.
Remélem megszokja lassan a dologat...

Még egy kérdés. A múltkor kérdeztem a jóslófájást, szóval akkor a mensi szerű görcsöcske az vagy sem? Hétfőn jön ugyan a védőnő és kikérdezem, de egy-két már szült anyucis véleményt megköszönnék, csak hogy képben legyek.

Edith
Egyébként tényleg szép "kis" pocak!

Kép
solymosy

Még egy utolsó kérdés.
Lehet hogy én vagyok béna, de én nem találom Benszit az iwiw-en. A becenevét ismerem csak a teljes nevét nem (Bensziként pedig három ember jön fel, pontosabbasn két ember és egy kutya). Én nem vagyok ismerősnek bejelölve nála, így pláne nem tudom csak úgy megnézni a babákat, pedig nagyon-nagyon kiváncsi lennék rá.
Itt a babanet profiljában sincs az eredeti neve megadva. Valaki megírná, csak hogy megkereshessem őt!

Köszi!

Kép
solymosy

Kicsit szét vagyok esve így még mindig lemaradt valami...

Nyafi
Nagyon drukkolok!!!

Írtam privit is (csak most vettem észre, hogy írtál Te is, bocsi).

Kép
solymosy

Réka
Na látod, az én páromnak fel se tűnik, hogy órákat forgolódok-jövök-megyek mellette! :lol:
Szerencsére Sebit se zavarja, alszik mindkettő mint a bunda!
Persze azért nem bánom! :D
Én csak azt tudom, nekem milyen a jósló: a derekam fölötti izmoktól indul egy erős (de messze nem fájdalmas) összehúzó érzés, ami kisugároz a pocakomra, és akkor a pocakom is egyszercsak elkezd összepréselődni (az elején tényleg olyan mensi-görcsös-húzódós érzés), utána már mintha egy nagy kerek szikla lenne a pocakom helyén, olyan érzés hosszabb-rövidebb ideig. Aztán kiold az egész, először a derekam, aztán a pocakom is. És mintha elfújták volna.

Kép
Kép
Kép
cas

Meglestem én is a wiw-en Benszi babáit, gyönyörűek!!!!! :D
És tényleg micsoda hajkorona?! :D
(Azért irigylem picit, annyira szeretnék már túlleni én is rajta, és a karomban tartani a lányomat! Pláne hogy mi egy napra voltunk kiírva...) :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas
Látom, tényleg voltál az iwiw-en :P

Réka
GRATULA a "nagy pocak" felirathoz!

Benszit pedig megtalálod, ha megnézed az ismerőseim között a Szilviákat..
Látom új kép van fent Neki :P
Hajasbabák :wink:

A vérvétel..
Én nem ettem előtte, a cukrom olyan kevés volt (2.6) :shock:
Szerencsére minden negatív..

A doki most sem nézte a méhszájat, csak beszélgettünk..
A CTG-n minden oké volt, Manónak nem tetszett - végigmocorogta.
Aztán hazafelé csuklás is volt (ami már nagyon ritka) - biztos finom volt a B. Kinges kaja :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Azt mondta a doki, hogy dec. 8 - ig vár, ha nem jön ki Manó , aztán kitalálunk valamit.
Szombaton szülésznő és CTG, hétfőn pedig doki - ha... aztán 2 naponta találka..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia
Egész sok haladékot kaptatok! na kíváncsi vagyok, Levi mikor fog úgy dönteni, eljött az ideje! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Jó, hogy minden rendben :wink:
Neked nincs elképzelésed, kalkulációd?? Úgy értem, hogy az utsó mensi időpontja az nagyon átlagot számol....azon felül ugyebár van egyfajta női megérzés :oops: :wink:
Dec 8. az még több, mint egy hét

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kia
Köszi a nagypocakos dícséretet... Én is csak most vettem észre :lol: . Tök jó!!!
Megnéztem Benszi babáit is, annyira gyönyörűek és szépek. Csupa-csupa gratuláció nekik ezekhez a csöppségekhez!
A december 8. tényleg még jó "sok" idő és legalább Levinek van ideje magától nekiindulni az életnek. Drukkolok nagyon!

Cas
Köszi a jóslófájásos leírást. Majdnem ugyanez van nekem is, csak a derékfájás nem ilyen jelentős. Akkor én még biztos valahol az elején tartok, ami nem is olyan baj, hiszen még van időnk erre is egy pici :) . Most kiváncsiságból néztem én is, a kettő vagy három ilyen erős betonkeményedés között 10-11 perc van, de aztán teljesen el is múlik. Hmm, legalább már ezt is tudom.
Legalább a te Párod tud aludni, hidd el ez is nagy szó, mert legalább ő kipihenheti magát. Nálunk is jó lenne, mert félek egyre hisztisebbek leszünk mindketten :? .
Majd csak lesz valahogy.

Kép
solymosy

Szerintem - megérzésem...

Nekem soha nem volt pontos a mensi a PCO miatt, így ahogy számolom... tényleg Mikulás környékén jön majd...
Apa szerint dec. 3-4-ig kibújik.

Kiváncsi vagyok. :wink:

Jósló..
Nekem szinte csak keményedések vannak, derékfájás szinte nincs is...
Biztos ez is alkati kérdés..

Nyafival mi lehet?

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Bocsi az eltünésért,de kicsit szét vagyok esve mostanság.A lányom kiszivja minden energiámat (éjszaka),és nappal semmire nincs erőm.Olvaslak benneteket,de nem mindig van erőm válaszolni. :oops: :oops: :oops:

Nyafi:Mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!!!!

Benszi:Nagy gratula Dóra,és Balázs babához.Engedelmeddel én is megnéztem őket az iwiw-en.

Edit:Tényleg nagyon szép nagy pocid van.

Kia:Neked hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lassan itt az idő!!!!!!!!!!!!!

Na de most is mennem kell,mert Réka éhen akar halni..... :wink: :wink:

Ja még annyit,hogy már 2490g-osak vagyunk.Egy hónap alatt egy kiló........

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok kismamik, anyukák!

Elnézést, hogy nem témábavágó hozzászólással érkezem.
A szopiparna.hu oldaltól vagyok, és szeretnék egy kis felmérést végezni azzal kapcsolatban, hogy hallott-e valaki a baba-mama dossziéról, amit elvileg a védőnők adnak automatikusan a kismamáknak. Ebbe a kis dossziéba lehet gyűjtögetni aztán a várandósság alatt kapott orvosi papírokat, ultrahang felvételeket stb.
Megkeresett minket egy cég, hogy ők adják ezt a terméket, és hirdetési lehetőséget kínáltak benne, de nem tudom, hogy ez tényleg eljut-e a kismamákhoz.

Ha tudtok valamilyen infót erről, kérlek segítsetek, akár e-mailben, akár itt a topikon.
/info@szopiparna.hu/

Előre is nagyon köszönöm.

Sok boldogságot, és minden jót kívánok mindenkinek.

Andrea
szaboandrea

BOLDOG 1.HÓNAPOS SZÜLINAPOT RÉKA BABÁNAK - az első topik babánknak :wink: Gratula az 1 kg-hoz, az nagyon - nagyon jó!!! Főleg a pici súlyarányát tekintve :lol:

Kíváncsi vagyok :wink: derékfájás nálam sincs - kivéve a mai vasalást követően, s még utána elszaladtam vásárolni...háát most érzem megint minden porcikám :) de már nem akarom agyon kímélni magam, hátha Marci így tényleg előbújik :roll:
Én is december 5-8-a körül számolom, azért várom nagyon a jövő hétvégére, nagyon ebben hiszek... :lol:

Tényleg - Nyafival mi van??? sms-t ígért, ha történik valami, nem?

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Most még nem szülünk :P nincs december :wink:

Hajnalban alig tudtam visszaaludni a WC meglátogatása után, gondolkoztam sok-sok dolgon... na és éhes is voltam, de nem ettem :oops:
Most Apa ment el melózni, a reggeli megvolt, de azt hiszem jön még egy kis alvás :lol:

Ancsa
Gratulálok az egy kilóhoz!
Ügyesek vagytok! Boldog 1 hónapot!
Örülök, hogy Rékának jó étvágya van! Hogy álltok a tejjel?

Szilvi
Holnaptól én sem fogok vigyázni ennyire.. Ha jönni akar úgyis jön..
Bár Apa nem enged semmit sem csinálni :?

Süt a nap :lol:

Nyafi még nem írt, valaki másnak esetleg?
Ha nem ír - ma megkérdezem mi van velük..

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Gem
Hogy vannak a csajok?
A himlő Rebekának elmúlik lassan teljesen?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ancsa!
Nagy nagy gratula az egy kilohoz, es a honapfordulohoz! Hogy mennek az ejszakak? Nalunk nagyon valtozoan! :shock:

Elismeresem mindenkinek, aki joslofajasokkal kuzkodik! Nekem csak 1-2 volt, a 36. het korul, es utana mar tenyleg csak a szules elotti heten, de nem komolyak. Kitartas!

Nem akarom osztani az iget, de egy dolgot elmondanek az elsobabas kismamiknak. Nekem anno senki nem szolt errol elso terhessegem alkalmaval, pedig jol jott volna egy kis felhomalyitas. Szoval csak annyit, hogy a szules utani par nap, esetleg par het nem lesz egy leanyalom. Ott lesz a baba, es ez a legfontosabb mindennel, de azert meg lesznek ilyen-olyan nyugok. En a gatsebemmel es az aranyeremmel kinlodtam rengeteget ket eve. Sok fugg attol, hogy hogyan stoppol ossze a doki (azt hiszem ezt Cas mar emlitette), es attol is, hogy hogy kezelik a sebedet a szules utan. Ha csaszar, akkor mas a helyzet, de ott is vannak nehezito tenyezok. Csak ebben nincs szemelyes tapasztalatom.
Aztan ott van a szoptatas, ami szerintem a vilag egyik legjobb dolga, de azt is tanulni kell, nagy turelemmel es kitartassal, ami szules utan egy kicsit hijan van. Fontos, hogy legyen valaki mellettetek az elso napokban, lanyteso, akinek mar volt babaja es szoptatta, anyukatok vagy baratnotok, akinek mar van ebben tapasztalata es szivesen segit. Nem minden baba olyan, mint Zsofi, hogy racuppan a cicire. Rebekat noszogatni kellett, eleg sokat. Es amikor minden annyira faj alul, hogy meg ulni sem tud az ember, nem konnyu megtanulni szoptatni. De megeri.

Ezeket mind nem ijesztgeteskent akartam elmondani. Csak valahogy ugy erzem, hogy mivel varandossag vegen mar annyira varjuk, hogy kibujjon a baba, hogy eszunkbe sem jut, hogy az igazi kaland csak ott kezdodik.
Nalunk Zsofi mar masodik baba, es megis megint rendszeresse valtak az osszekapasok a ferjemmel. Nem komolyak, de nagyon gyakoriak, mert nem ritka, hogy a ket gyerek egyszerre bombol, es akkor ugye nem csoda, ha mindkettonk egy kicsit idegesebb. Sok a beszolas, az egymas felre-es meg nem ertese. De ez teljesen ismeros helyzet, Rebekanal ugyanez volt. Ezt is csak azert mondom el, hogy lassatok, mi mar atmentunk rajta egyszer, de valahogy a hormonok ugy mukodnek, hogy ez a szules utani, kisse feszultsegekkel teli osszeszokasos idoszak nem elkerulheto. Remelem, egy par het, es vege.
Ezen kivult sokmindent meg kell tanulni, mint peldaul a furdetes, a pelenkazas. Egy ujszulott bepelenkazasa szerintem a vilag egyik legnehezebb dolga. Hihetetlen kis torekeny szerkezetek, es nagyon gyorsan es rendszertelenul tudnak rugkapalni, ami igencsak megneheziti ezt a muveletet. :lol:

Kiveteles pillanat a mostani, mert Zsofi mar alszik, kajalt, es bealudt, es Rebeka meg nem ebredt fel, negyed tizkor! Nem is tudom, mikor aludt ilyen sokaig!

Pottyok mulnak, allitolag mar nem fertozo (vedono mondta, o mar csak tudja :roll: ), ugyhogy vegre mar ki is mozdultunk (elmentunk szemeszhez es borgyogyaszhoz, micsoda programok :cry: ), de ma delutan mar talan valami pozitiv program is osszejon.

Zsofi valtozo, tegnap peldaul nagyon sokat volt kezben, de altalaban egy csomot alszik es jol elvan a jarokaban (ez van az also szinten, fent pedig a kisagya). Viszont aludni ejszaka csak mellettem alszik, a kisagyaban meg sosem sikerult elaltatni. Akinek mar van gyereke, szerintetek ez normalis? Kicsit felek, hogy mikor fog atszokni a sajat agyaba, de mivel egy szobaban alszunk Rebekaval, nem akarom, hogy Zsofi ejszaka felebressze ot, ezert nem teszem meg a kisagyba, mert 5 perc utan mindig nyoszorog.

Bocs, ha egy kicsit kusza voltam

Minden pocaknak kitartas, Kia, Cas, Edith, Reka, Drumka..... remelem, nem hagytam ki senkit. Titti, te pedig elvezd a varakozast, es pihenj, pihenj ezerrel!!!

Nyafi, Anita, jelentkezzetek!!!!!

Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szilvi!
Pont teged hagytalak ki! BOCS!!!!
g.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nem állt most szándékomban írni, csak beugrottam elolvasni az írásokat, de muszáj írnom mégis.

Gem, köszönet azért, amit leírtál. MAgamtól nem vágtam volna bele, de így társulok, és igazat adok mindenben, amit említettél. Sajna, az első napok-hetek a mindent elsöprő boldogságon kívül ezekről si szólnak. És valóban, akik már átéltük egyszer segíthetünka többieknek, ha nem is effektíve, de legalább azzal, hyog elmondjuk, még mi várhat rájuk.
Amit leírtál, nálunk is így volt. És bár sosem akadtak igazi konfliktusok közöttünk, mi is elég sokat küszködtünk magunkkal. Én úgy érzem, hoyg ez a legnahezebb az egészben: úgy alakítani a kapcsolatot a férjeddel, hogy abba már a baba is beleférjen, de NE csak róla szóljon a világ. A többi teendő is nehéz a baba körül (a szoptatás a legnehezebb, ha enm közreműködő a baba), de ezeket valahoyg egykettőre megtanuljuk, és néhány nap alatt már belejövünk a dolgunkba.

Gem, nem tudok neked tanácsot adni a z alvással kapcsolatban. Én nem avygok híve az együttalvásnak, szerencsére Krisztával nem is volt gond, CSAKIS a kiságyában tudott jól aludni, és ez mind a mai napig így van, de ki tudja, hoygan lesz a pici babánkkal. Szóval, szerintem úgy tegyél, ahoyg neked, Zsófinak és az egész családnak a legjobb. Csak itt ismét közbejön az a dolog, hogy a baba nemcsak az életünkbe, de még a házastársi ágyba is bekerül... Tovább már nem is kell írnom, azt hiszem.

Na, emgyek is, emrt a lányom követel.

Ancsa, boldog hófordulót Rékának, és gratulálok a gyarapodáshoz. Most már azon se lepődj meg, ha még többet fog magára szedni, mert állítólag a koraszülött avgy a kis súllyal született babák így kompenzálják elmaradásukat. (Kriszta a 2. hónapban 1420 g-ot hízott :shock: )

Puszi:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Ne haragudjatok az eltűnésért, de a fiam alig alszik nappal(sem) és sokat sírdogál mert hasfájós.Csak a kezemben van csendben természetesen.Még enni sincs időm pedig kéne ennem mert nem szeretném, hogy elapadjon a tejem.
Kicsit félek, mret miután hazajöttünk a kórházból besárgult a kisfiam és nem múlt el a mai napig, sőt mára én úgy látom, hogy ez erősödött.Du-n jön a dokinő kíváncsi vagyok, hogy mit mondd.
A sárgaság miatt sírhat sokat egy csecsemő vagy nincs összefüggés a kettő között?
Mit lehet a sárgaság ellen tenni?Valaki azt mondja, hogy sok folyadék vagy sok anyatej, egyikben sem szenved hiányt.
Legjobb lenne a kék fény kicsit "megszoliztatnák" őt. :wink:
Aggódom. :cry:

Remélem mindenki jól van babák, mamák, kismamák. :wink:

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Pocakosok! Nagyon csendesek vagytok ma!

Én olyan jót aludtam reggel , 11 után ébredtem :lol:
Most épp a gyomorsavval küzdök, mert édességet ettem :?

Gem
Akkor lassan elmúlnak a pöttyök - az jó!
Nem vakarta el őket?
A kerilányom tavaly volt himlős, de 3-4 heg megmaradt... :?

Az első napok...
Biztos nagyon nehéz lesz - én már itt van ez az időszak :shock: - de valahogy csak kibírjuk... és megtanulunk mindent.
Szerencsére Apa most sokkkal türelmesebb, jobban odafigyel mindenre - ha ez így marad nem lesz semmi gond... érzem, hogy átvészeljük.
A fürdetés. Anyós mondta a telefonba egyszer, hogy majd ő segít és megfürdeti, ha itt lesz (én sem hagynám :wink: ) erre Apa válaszolt neki , hogy Azt majd Ő csinálja, ő akarja :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi17
Sajnálom a sárgaságot!
Most, ha ott is süt a nap - ablakon keresztül napoztasd egy kicsit , az is használ! Na és persze a sok-sok tej!

Jobbulást Levinek!

...és remélem nyugodt baba lesz.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Ancsa
Nagy-nagy gratuláció Réka babának a súlygyarapodásért és az 1 hónapos évfordulóért!!!

Gem és Edit
Igen, biztosan igazatok van. Az ember hajlamos elfelejteni ezeket a dolgokat a nagy várakozásban, de benne van a pakliban, sőt. Eleve gyökeresen megváltozik az ember élete és egy megszokott rendet valami egészen más vált fel, ráadásul még egy olyan dologgal is meg kell küzdened amit életedben nem csináltál (persze ez csak részben igaz, mert írod Gem, hogy még így Zsófinál is előjöttek a dolgok) és ez nehéz lehet. Remélem toleránsak leszünk mi is egymással a megadott keretek között és ez az első időszak is eltelik majd sok-sok örömmel és tanulással.

Szilvi17
Sajnálom hogy Levi így besárgult. Ha van egy csepp időd majd mindenképpen írd meg nekünk mit mondott a doktornő.

Ugye jól tudom, hogy a fiúknál van főként a sárgaság. Remélem Csongor ebből kihagy minket.

Ez hihetetlen! Egész nap éhes vagyok, de annyira hogy ilyen még nem volt. Már fél 3-kor kezdődött éjszaka, de akkor megálltam és csak reggel 7-kor ettem először.
Kia, ugye te is pont ezt írtad, hogy mennyire éhes vagy?
Nekem még ilyen nem volt és sajnos egy jó kis csokin már én is túl vagyok. De olyan jól esett :lol: .

Ma voltunk vérvételen és megkaptam a három héttel ezelőtti eredményét. Szerencsére a cukor továbbra is 5,6 reggeli után. Ennek nagyon örülök.
Most hogy ott vártam és hallgattam a sok CTG-n lévő mamit a babák szívhangjaival, már alig várom a jövőhét pénteket, no meg lesz UH is (bár igaz, azon már szinte semmit nem tudok kivenni :) ).

Kép
solymosy

Réka
A sárgaság bárkinél előjön... "A máj nem bírja a munkát"
Én is besárgultam , amikor megszülettem.. és a kerilányunk is...
Szóval ez nem nemfüggő..

Éhség...
Elég kellemetlen tud lenni, de én is megálltam, hogy ne hajnali 4-kor egyek :lol:

Gratula a jó cukor-eredményhez!

Én is várom már a holnap estét.. A kórházban legalább fájást is néznek CTG-n, a doki magánrendelőjében nem :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi17 :D
A sárgaság miatt ne aggódj szerinem sem! A nagyfiam is besárgult anno, s most is mondta a dokinő (Magyarországon), hogy ha előfordul, akkor sok-sok folyadék....én vércsoport "összeférhetetlenséget" is hallottam a dolog mögött, nem olvastam utána....szerintem ez a legkisebb rossz, ami történhet, ebből még nem hallottam, hogy nagy gond lehet :roll: Úgy értem, hogy soha ennél nagyobb bajotok ne legyen!!!!Tapasztalt anyucik majd megcáfolnak, ha mégis, de nem hiszem :oops: A doktornőtök majd bizti, hogy megnyugtat. Egyébként régen, amikor tovább tartották bent a babókákat a kórházban, ezt már ott helyben megoldották, most hogy hamarabb hazaengednek, gondolom, sokka több az ilyen panasz :roll:
Meglestem a képeiteket, s mit ne mondjak, nagyon szép Levi baba, s igazán látszik, hogy nagyon boldog család vagytok!!! Gratulálok!

Gem, Edith :D
Nekem már olyan régen volt, hogy babáztam, hogy nem tudok mit hozzáfűzni. Az viszont, hogy nagyon be vagyok to...va a nagy feladattól valószínű jelent valamit...én az első gyermekes mamikkal ellentétben (és persze szinkronban) nem csak a babázásra gondolok, de nincs konkrét amitől félek :oops: "csak" MINDENTŐL :oops: Már abban sem vagyok biztos, hogy a Kristófnak jó anyukája vagyok....a párkapcsolati vitáktól kevésbbé félek, bízom a párom tűrőképességében... :wink: De ahogy már többször írtátok/írtuk minden megoldódik idővel....húúú erről (s az erre vonatkozó érzelmeimről) kisregényt tudnék írni :lol:

Jól kialukáltad akkor magad!! Lehet, hogy a szervezeted készül a pihenéssel :wink: Nyafiról szerezz nekünk híreket, ha tudsz, légyszíves!

Réka :D
Kis csoki :roll: :oops: - nálam rendszeres a nem kis mennyiségű édesség :oops: Lehet, hogy így még hálás is lehetek, hogy "csak" 16 kg-nál tartok :roll: Ma olvastam, hogy a sok cukor fogyasztása a kismama részéről elhízott újszülötthöz vezethet. Persze úgy értelmeztem, hogy ha a sok cukor miatt az anyukának magas a cukra - na de akkor is megijedtem egy kicsit :cry: így mától lehet, hogy lecsökkentem a napi csoki/nasi adagomat a felére (ez még lehet, hogy mindig több lesz, mint amit ti egy héten esztek :oops: )

Most nézem csak, hogy megint nem volt még Cas ma :roll: (bár ilyenkor szoktunk egyszerre írni, de ha mégsem, akkor kezdem furcsállani :roll: )

Gem :D
Még annyit, hogy nagyon jó, hogy már Rebeka is jól van! Tényleg nagyon örülök, s már hiányolom az új képeket a csajszikról :wink:
Egyébként bármi progam, ami kimozdulással, felöltözéssel jár.

Mi is elmegyünk a Metroba - karácsonyi égőket nézni -, s most ezért el is megyek készülődni :lol:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ja, még annyi jutott eszembe a kezdeti segítségről, hogy ugye nekem nagyon nincs. Gem, szerintem neked sincs, s ha jól gondolom, Titti sem bővelkedik hasonlóban :cry: Anyósék jönnek mához három hétre, s itt lesznek két hétig. Sógornőmék ugye itt élnek, de egyem a szívét+a lelkét, nagyon lelkes, mert az első baba a családjukban, s egyetlen bátyjának a kisfiáról van szó, de olyan, mint még egy gyerek, a Kristófra talán jobban számíthatok :oops: Aztán soha nem lehet tudni, lehet, hogy még kellemes meglepi ér (mert hát már 27 éves, nem túl fiatal)...
Szopi témában tuti, hogy csak a megérzéseimre tudok majd hallgatni, de ez van. Valahogy én emiatt nem aggódom :oops: s tényleg ne vessetek meg érte, de mivel a Kristóf is tápszeren nőtt fel, valahogy úgy érzem, hogy ha ez van kiosztva, akkor legyen, s ezzel menjen el minden nehézség :oops: Persze nagyon örülnék neki, ha lenne tejcim, annyi, amennyi majd Marcinak kell :wink: de ugye mint tudjuk ez nem kívánságműsor. Egyébként melleim szintem semmit nem nőttek, nem érzek változást, el sem tudom képzelni, hogy hogy lesz ebből tej :roll:

Szilvi17 :D
+1 kérdés: hol vettétek a tigrises rugit???? Én is, én is, én is!!!!!! please!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok Lányok!

Na, egyedül maradtam. :( Ma repült haza a barátnőm. 6-kor indultunk a reptérre, és hazafelé rosszul lettem a kocsiban. Semmi komoly; sztem csak leesett a vérnyomim, vagy a cukrom, vagy ilyesmi. És az idő is rátehetett egy lapáttal. Két hete nagyon jó idő volt (napsütés ezerrel) ma meg eső, sötétség, szél! Fújjj! :twisted:

Gem, Edit
Jó, hogy rávilágítottatok egy-két dologra.
Én ezért is estem kétségbe, amikor Anyós kijelentette, hogy mégse számítsunk rá. Eddig úgy éreztem, képes leszek egyedül illetve a Párom segítségével megbirkózni ezzel az édes, de egyben nehéz feladattal. Pár napja ugyan Ő is elkezdte, hogy fél, hogy nem leszünk elég jó szülők, és mi lesz, ha sokat fog sírni a Pici Baba?! Eddig mindig olyan magabiztosan válaszoltam Neki, hogy nem fog sírni, és hogy minden rendben lesz. És a legfontosabb, hogy komolyan így is gondolom. Most ugyan egy picit megijedtem, de természetesen tudom, hogy mindez Vele jár!

Gem
Nagyon örülök, hogy Rebeka pöttyei múlóban, és hogy már nem fertőző. Lassan bebizonyodosik az is, hogy Zsófi-baba nem kapta el... gondolom amiatt is feszültek vagytok egy kicsit. Érdekes dolog ez a nagyágyban alvás. Apácska szerint a mi Törpénk is ott fog aludni; én nagyon nem szeretném. De majd kialakul...
Kérhetnénk újabb képet Zsófiról?

Edit
Csini a pocakod! Tényleg jó nagyot nőtt! :)

Lányok! Ti éhesek vagytok, én meg szomjas. De rettentő módon. És semmitől sem csillapszik. Már néha nagyon szörnyű!!! :twisted:

Ancsa
Gratula a szép fejlődéshez! Nagyon ügyesek vagytok! És már egy hónapos is elmúlt a Pici Lány...

Sziilvi
Én is nagyon sajnálom, hogy besárgult Levente. Reméljük hamarosan elmúlik ez a szörnyűség is!

Nyafinak szurkolunk, jó lenne már tudni Róluk valamit!!!

És Kriszta?! Reméljük jól haladnak a költözéssel és nagyon, de nagyon vigyáz Magára és a Babójára!

Mi lehet Lili babával és az Anyukájával?

A kéz-zsibbadással már megbékéltem, igaz rettenetesen meg vannak dagadva az ujjaim, meg a lábfejem.
De most jött egy újabb kellemetlenség. :roll: Mikor csatlakoztam eme topikhoz, röviden leírtam, hogy volt egy laparoszkópiás műtétem. A lényeg, hogy érzékeny, sőt már-már fájdalmas a köldököm és környéke. Ahogy növekszik a Törpi, és Vele együtt a pocakom is. Oda kicsit több krémet szoktam kenni, többször, és több ideig masszírozom is. Remélem baj nincsen odabent...

Ugye ahogy írni szoktuk: mindig van valami... De ezektől függetlenül nagyon élvezem a terhességem. Az én pocaklakóm esténként van ébren. Hogy ilyenkor miket művel!!! :shock: Most már mi is elérkeztünk a hullámzós szintre. :) Úgy gondolom, hogy nagyon jól érezheti Magát odabent. Egyik este, bekucorodott a hasam jobb oldalára. Elég ijesztő látványt nyújtott, és nem is volt túl kellemes érzés. Apája teljesen elszörnyedt. Megpuszilgatta Őt, aztán visszahelyezkedett!

Na eldugulok mára! Bocs, ha valaki kimaradt - nehéz behozni a lemaradást... :oops:

Puszi Mindenkinek

Kép
tittina1982

Kia
Hm... nem tudom bennem miért maradt az meg, hogy a fiúk jobban sárgulnak. Lehet hogy ez egy régi babona színtén, csak a fejemben maradt.
Ez a CTG kérdés olyan érdekes, én azt hittem a fájás az egyik lényeg benne és persze a babó szívhangja, hogy hogyan reagál rá.
De legalább akkor a kórházban így nézik neked is.

Szilvi72
Nem tudom kinek mi a kis csoki. Én próbálom visszafogni, de azért vannak napok, amikor nálam is fogy rendesen. Ha pedig úgy érzed, hogy nem hízol tőle annyira, szerintem ne foglalkozz vele. Persze azért vannak határok, de nem hiszem hogy Marci ettől nőne nagyobbra. Ha pedig a cukroddal probléma lenne, már a vérvételen kiderült volna.
Én is eszegetem azért és látod a cukrom mégis jó, pedig nem figyelek rá, hogy vérvétel előtti este ha úgy esik ne egyek.
Tegnap pl. este 11-kor két pohár kakaót nyomtam be, pedig abban is van cukor és állítólag az előző napi vacsi, azért meglátszik a reggeli vérvétel eredményében. Persze az is igaz, hogy amióta terhes vagyok egy pohár tejbe csak másfél kanál kakaópor megy, míg máskor kb. 4-el ittam :wink: .
Le a kalappal előtted, hogy ilyenkor még van vásárolgatni kedved.
Az az igazság, hogy mire mi visszaértünk a vérvételről és az orvostól (csak egy papír kellett, bár igaz 2 órát vártunk) és elmentem a postára és közértbe, úgy kipurcantam hogy csak na. A hasam pedig már a közértből hazajövet, mint a beton olyan volt és ez tartott egy jó darabig. Én egyszerűen egy nap ennél többet nem tudok menni (pedig volt autózás is). Még két adag ruhát mostam a kis Mukinak és kész. Mára ennyire voltam hitelesítve :shock: .

Tittina
Hát ez a kézzsibbadás még mindig olyan rosszúl hangzik. Szegény, tényleg nem lehet jó dolog, főleg úgy hogy van még egy pár heted.

Biztos vagyok benne hogy meg fogtok bírkózni a feladattal, emiatt szerintem ne aggódj, de szerintem azért készülj is fel a dolgokra.
Írtad, hogy a Párodat azzal vígasztalod nem fog sírni a babó. Pedig fog, biztos nem is keveset, de az sem lesz BAJ. Hiszen neki ez a kommunikációja és bizony sírással fogja majd közölni, ha valamit akar. És biztos vagok benne, hogy néha jó ideig el fog tartani mire kitalálod/kitaláljátok, hogy mit is akar és addig hallatni fogja a hangját, hiszen azért van.
De szerintem az normális ha igenis egy kisbaba sír (bizonyos korlátok között), csak persze kérdés, hogy egy elcsigázott és fáradt mama és papa, hogy tolerálja a dolgokat egy idő után. No, itt kell majd ügyesnek és elfogadónak lenni.
Hát elöttünk a feladat... :lol:

Kép
solymosy

Réka, teljesen igazad van. Tudom, hogy a Babák a sírással közlik, ha valami bajuk van. Persze, hogy fog sírni, hiszen nem tudhatom/tudhatjuk elsőre mi is az ok, de állítólag egy kis idő után ki lehet tapasztalni a sírásból, nyöszörgésből, hogy éppen mi a baj!

Ja, és még azt kérdezte a Párom, hogy honnan fogjuk tudni, hogy megfelelő hőmérséklet van-e számára a lakásban?! Én úgy tudom, hogy ha hideg a keze (lába), akkor hűvös van Neki. Jól tudom?

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Ma írt Nyafi és Kriszti is!
A hírek:

Ma 13:48-kor megszületett Abigél.
Császárral, 3150g, 53 cm.
Mindketten jól vannak!

Krisztiék befejezték a költözést, még nincs net.
Még egyben és jól vannak, amint tud jelentkezik.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi
A Metro-ba én is szívesen mennék még - ismét kellene néhány dolgot venni, ami fogyóban van, de nem tudom nekem kellene e mennem Apával :? Itt van a Metro 5 percre..

Titti
Sajnálom a zsibbadást!

Édesség
Na igen, nekem úgy jön elő, hogy hetente van egy nap, amikor nagyon akarok valamit enni...
Mint pl. ma is - ettem mogyorókrémet zsömivel... de nem volt kellemes aztán, mert rengeteg lett a savam :evil:

Manóval ma megbeszéltem, hogy eddig nagyon ügyes, szófogadó volt (megvárta a decembert) és most már rábízom, hogy mikor akar kijönni..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Viki (Nyafi) férje rakott fel képet, most találtam meg.
Íme:

Kép Abigél

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nyafi:Nagy gratula Abigélhez!!!!!!!!!!!!Szép husos baba...

Kép

Kép
ancsa03

Kia:Most olvastam.Nekem ezeket a nyomtatványokat mind a cég adta,és ők is intéznek mindent.

Kép

Kép
ancsa03

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?