Szeretném, ha segítenétek. Anyám tanácsai ellen sokszor úgy védekezek, hogy "szakemberek"-re hivatkozom. Mostanában - épp ezért - rászokott, hogy a "Vendég a háznál" mûsorát hallgassa, és arra hivatkozzon, amikor valami baja van. (Semmi egyéb babás fórumot nem hallgat/olvas, és én vagyok az egyetlen gyereke.)
A "Vendég a háznál" mûsorában állítólag egy pszichológus most az együttalvást kritizálta (a mûsor szövege ugyan fenn van, az aznapi viszont hiányzik, nem is értem?!), ami nagy baj ránk nézvést, mert én (a nappali vendégágyán) együtt alszok a lányommal, aki lassan 11 hónapos. Annak idején azért költöztünk át, hogy az esti szopi/ébredés ne zavarja meg Apát, aztán, miután ez a módszer bevált, így maradtunk. S úgy tûnik, maradunk is egy darabig, mert Kitti kb. 4x szopik éjszaka, amirõl azért sem nagyon akarom leszoktatni, mmert nappal viszont nem, vagy csak alig szopik.
Anyámat persze ezzel nem lehet meggyõzni. Kérlek benneteket, mondjátok el a tapasztalataitokat ez ügyben, fõleg azok, akiknek már nagyobb a gyerekük, de korábban együttaludtak vele. Volt-e ebbõl aztán gond? Sikerült-e "elválni" és saját szobába szoktatni? És mikor?
Annak is nagyon örülnék, hogy ha itt-ott a Rendelõben vagy más fórumon olvastok errõl a témáról, linkeljétek ide, hogy anyámat el tudjam látni szakirodalommal.

Elõre is kösz: Méri