Farkas 007,
ennek a "tünetcsoportnak" nemcsak egy magyarázata lehet. (Kicsit keveredtek a dolgok a hozzászólásomban, a feszültség-dolgot inkább Nellinek írtam, mert feltételeztem, hogy a kétrendbeli kórházazás nem egy nyugis dolog.)
Az is lehet, hogy a babádnak
- fáj valamije (a fiam hónapokon át visszatérő módon sztrájkolt, visszatérő mandulagyulladás miatt)
- ezzel lehet, hogy mellélövök, de ilyen picinél még könnyen kialakulhat cumizavar (persze csak akkor, ha kapott cumit
)
- lehet, hogy túlhajtottad magadat (ez elég gyakori az első pár hét után, de persze nem tudom, nálatok így van-e)
- lehet, hogy a babád nem jó technikával szopik, ill. nincs jól mellen, nem mindig jön rá az ember a dologra
Ha ezeket mind ki lehet zárni, akkor érdemes azt mondani, hogy na kevés a tej, ki tudja, miért.
Az egyébként általános, hogy pár hét után nem feszül már a mell (ezt csak hallottam, nekem nagyon kicsi mellem van, már az első gyereknél is végig feszült, a másodikról nem is beszélve), mert a feszülés oka inkább a megduzzadás, víz, mint a sok tej. Egyébként a mell tárolókapacitása állítólag (Schneiderné Diószegi Eszter állítása szerint
) nagyon kicsi, kb. 20-30 ml, azaz ennyi az a hatalmas mennyiség, amitől feszül, több nem fér bele, a többi mind szoptatás közben termelődik.
A gyulladás-hajlamosság miatt együttérzésem, nekem mindkettőnél hónapokig előjött, én is emiatt fejtem, főleg a másodiknál, amikor még sok is volt, akkor 11 hónapig (!!) kellett nyekergetnem, mert ha "benne maradt", akkor azonnal begyulladt. Ráadásul nagyon nehezen tudtam fejni, az elsőnél volt, hogy túltelítődött mellből sem, akkor jött az elzáródás, a gyulladás, az antibiotikum, meg a kedves javaslat, hogy akkor talán már válasszam el a félévest
(hiába, rég volt ez, még az század legelején
)
Tehát szerintem érdemes azon gondolkodni, hogy miért rángatja a cicidet, nekem ez aggasztóbbnak tűnik, mint az esetleges csökkenés.
Szia Sáfrány!!!!
Biza, én itten osztom az eszet, pedig már idestova több mint három hónapja egyáltalán nem szoptatok... igaz, a megelőző majdnem öt évben összesen kb. hét hónap volt az az idő, amikor NEM szoptattam...
Üdv
Kriszi