2007.11.09 21:25
[quote="fatima"]
írta:fatima
Sült padlizsános saláta
Padlizsánt felkarikázni újjnyi vastagságúra. Olajban kisütni és lecsöpögtetni. Friss paradicsomot leforrázni és a bőrét lehúzni, majd összetörni vagy turmixolni. Ha nincs idő macerára, akkor jó a kész héjazott paradicsompüré is (így hívják??). A paradicsomos cuccot sóval, borssal, oreganoval, sok-sok fokhagymával ízesíteni. Aztán hőálló edénybe egy réteg padlizsán, rá a szósz és így tovább... Végül megsütni az egészet!
Fetás-spenótos rakott tészta
Tésztát kifőzzük. Spenótot elkészítjük és a kockára vágott fetát beletesszük. Az egészet összekeverjük és hőálló tálban összesütjük jó sok sajttal a tetején!
2007.11.09 21:27
[quote="kerekpocak"]
írta:kerekpocak
rövid makaróni tésztát kifőzök
szósz: darált hús, hagyma, picire vágott gomba olajon megpirít, 2 paradicsomkonzerv (nem sűrített, rendes úgy h előtte, ha nem lé, hanem egész, akkor turmix), pici sűrített pari, 1 kemping sajt, + esetleg macisajt hozzá, bors, só, oregánó, baszalikom, összekever-kavar, forral
tepsi : tészta, szósz, tészta, szósz rétegek, rengeteg sajt- előmelegített sütő, aranybarnára.
isteni!!!!- bár lehet h nem újdonság
2007.11.09 21:33
[quote="kerekpocak"]
írta:kerekpocakjuhtúrós, tejszines zöldbab (aki szereti a juhtúrót, tejszint és zöldbabot )
zöldbabot (üveges 2 db) serpenyőben minimál olajon párolgatom, közben eklőmelegítem a sütőt és bekeverem a 15 dkg juhtúrót, 2dl főzőtejszínt, és fél folyékony kemping sajtot egy masszává. amikor már átforgattam megfelelően a zöldbabot hozzáöntöm a juhtúrós masszát. elkeverem kicsit főzöm. szerecsendiót, borsot, sót, pici petrezselymet teszek hozzá. amikor (kb 3-5 perc) kész a bab, átöntöm egy tepsibe, sjtot (sokat!) reszelek rá, és beteszem a sütőbe, míg aranybarnára nem pirul. én uborkával 8kovi/csemege) eszem.
nagyon finom és nagyon gyors.
2007.11.09 21:36
[quote="stellina"]
írta:stellina
spenótos köles:
*1 bögre bio köles megfőzök (3 bögre vízbe, addig amíg kásaszerű nem lesz) + dm-es alnatura zöldségpor bele (isteni ízt ad neki, de nem kell túl sok belőle)
* egy zacsi fagyasztott spenót kiengedek + kis só + jó sok szerecsendió (őrölt) + 250 g túró
ezt az egészet összekeverem, tűzálló tálba teszem. tetejére ízlés szerint reszelek sajtot.
kb. 20-30 percig közepes hőfokon sütöm.
ákos miatt pedig másnaponta dobom össze a következő sütit, h ne a bolti drága bio kekszeket keljen megvenni.
*2 bögre bio alnatura zabpehely + 2 bögre tej (45 percet állni hagyom a hűtőben)
* 4 tojás + 2,5 dl. bio cukor v. méz összekeverem + 2 dl olaj összekeverem + 2 bögre teljes kiörlésű búzaliszt + 1 sütőpor összekever + tejes zabpehely bele, összekeve
opcionálisan + bio kakaópor (ezt soha nem sajnálom bele, ezzel a legfincsibb, legalábbis nekünk)
+ reszelt alma fahéjjal
+ kotányi féle mézessüti keverék
2007.11.09 21:39
[quote="alon"]
írta:alonnekem a gyors kajám:
hagyma csíkokra,fokhagyma karikára vág, olajon üvegesre párol, bele lecsöpögtetett tonhal konzerv, paradicsompüré, v. hámozott-felezett verzió {nyáron igazi karikára vágott}, bazsalikom,oregánó,feketebors, tejszín-kempingsajt, jó bőven. rotyogtat, majd kifőtt tésztára önt, sajt ráreszel.
2007.11.09 22:50
2007.11.10 12:00
2007.11.10 19:25
2007.11.10 20:52
2007.11.11 14:39
2007.11.11 17:18
2007.11.11 18:50
2007.11.12 01:19
2007.11.12 01:34
2007.11.13 14:57
2007.11.13 16:34
2007.11.15 15:49
2007.11.15 17:18
2007.11.16 16:08
2007.11.16 20:27
2007.11.18 20:21
2007.11.19 08:23
2007.11.20 20:01
2007.11.23 19:07
2007.11.26 11:58
2007.11.26 14:50
2007.11.26 14:59
2007.11.27 20:24
2007.11.29 17:23
2007.11.29 21:07
2007.11.29 23:11
2007.11.30 11:19
2007.11.30 13:07
2007.12.01 09:22
2007.12.01 09:28
2007.12.01 13:00
2007.12.04 12:39
2007.12.04 13:40