Új privát üzeneted érkezett!

Hát már nem olyan szép a vonalzóm.....
olyan üres

KépKépKép
szilvianya23

Szilvi! Nemsoká ismét lesz rajta jövés-menés, egy manócska fog haladni előrefelé....... előröl indul, de most nem üresedik meg majd 40 hét után :)

Poci, egy 19 hetes (lehet, megint nagyon nagy kép lesz, nem tudok kicsinyiteni) :)

Katáé nagyobb, persze, két baba, most az enyém is gyorsabban nő, mint a fiúkkal, velük kb. a 7.hónapban volt akkora pocim mint most Katának. Azé irtam, hogy nagypoci.... :)

Kép
Vendég

[Sziasztok!

Éredklődnék, hogy ki szült a Jánosban dr. Varga Antal és milyen tapsztalatokkal?

Illetve aki nála szült választott szülésznővel szült-e vagy aki éppen ügyeletes volt?

Köszönök minden hozzászólást!

Egyébként a 37. hetedik hétben vagyok, szóval lassan finisbe fogok érkezni.
lavazza

na jó pumpóka, de te nem érsz. extra vékony vagy. :) :) :) :)
sztem kata pocakja nem h nagy, sőt. főleg úgy h két baba, kifejezetten nem nagy. az enyém nagy volt samuval is, most is az lesz. :)
kerekpocak

[Sziasztok!

Éredklődnék, hogy ki szült a Jánosban dr. Varga Antalnál és milyen tapsztalatokkal?

Illetve aki nála szült választott szülésznővel szült-e vagy aki éppen ügyeletes volt?

Köszönök minden hozzászólást!

Egyébként a 37. hetedik hétben vagyok, szóval lassan finisbe fogok érkezni.
lavazza

Kedves Mindnyájan,

Szóval doki... Még nem voltam, nem sietem el. Jövő hétfőn megyek. No para!

Ami pedig a kislányunkat illeti, még nem igazán írtam nektek róla: Vele minden a legnagyobb rendben, gyönyörű, nyugodt baba, az első estétől fogva átalussza az éjszakát (sic!), már 8 kg-t nyom, van elég tejem, legszívesebben egész nap a cicin lógna... Néha már ki is készít vele. De inkább, minthogy bezavarjam egy cumival. Ezen kívül jön a foga, úgyhogy mostanában kicsit nyűgi, de nem vészes. Egy pár napja elmaradt a napi fogcsekkolás, ma meg már egyszerre kb. 5 fogat látok dudorodni, azt hiszem, egyelőre csak dudorodni, de talán 2 mintha már kint is lenne... Ami azt illeti, elég jól tűri.
Szóval igazán nem panaszkodhatom, időközben még bagatell pelenkakifolyás dilemmánk is megoldódott, mert vmelyikőtök írta, hogy a Tesco színes elég jó. Nos, ebben megerősíthetem az illetőt, mi esetünkben elmondhatom, hogy übereli a jóval drágább Pamperst meg Liberót. - KOP-KOP-KOP
Dehogy azért mégse legyen olyan tökkéletes minden (olybá tűnik nekem, jobbára mindenkinek megvan itt a maga keresztje), szóval valószínűleg a szoptatás miatt van (a Kiscicám még csak vizet sem kap), hogy egyszerűen marha ritkán (ezt magamhoz képest értem, beleértve a várandósságom időszakát is, mondjuk az rám semmilyen irányban nem volt befolyással ilyen szempontból) uralkodnak el rajtam a nemzési ösztönök, ha értitek, mire gondolok. Feltehetően éppen ezért fogant meg a második babusunk 1 vagy 2 hónapra (még nem tudom) a Cicus születése után. Állítólag egy prolaktin névre hallgató hormon okozza ezt egyeseknél. Nos, én egyes vagyok. Nem annyira vészes a dolog, de azért eléggé zavar. Semmiféle egyéb gond nincs A Dologgal, egyszerűen a libidóm a béka feneke alatt... , és ha már elkezdtük, minden a régi, egyszerűen részemről a késztetés (a kezdeményezés értelmében) ritkábban jön. A kedvesem nagyon türelmes, nem erőszakos stb., de sokszor eléggé elkeserítőnek érzem a dolgot, és mélyen elszomorít, ha arra gondolok, hogy ha továbbra is ilyen szépen lesz tejem, és ennyire simán megy majd a dolog (még fejni sem fejtem egyszer sem) hogyan tehetnénk meg a babusainkkal, hogy ilyen szempontot teszünk mérlegre? Szerintem természetesen sehogy. (Freud ugyanakkor kétségkívül nagyon is respektálhatónak értékelné kérdésfelvetésemet, aggodalmamat.) Akkor viszont még legalább másfél évig ez lesz a helyzet???
Plz, ha vkinek van tapasztalata (éshát van, hiszen mind szoptattatok hosszabb-rövidebb ideig), írja meg!!!!!!! Változik ez a szoptatás hónapjai során is, vagy végig ugyanolyan marad? És (noha ez nálam egyáltalán nem időszerű kérdés) a szoptatás abbahagyása után azonnal visszaáll a rend? A hozzátápi befolyásolja a dolgot? És pszichésen mi a helyzet? Úgy értem köztudott pl., hogy a már több mint 6 éve krónikus fájdalomban szendvedők várólistán már hátrányos helyzetben vannak, mivel addigra olyan fokú torzulás áll be a tudatban, hogy ha a fájdalmat megszüntetnék, az illető mégsem érezné úgy, hogy megszűnt a fájdalma. Ha tehát fenti tényt figyelembe vesszük, nem túl hosszú idő ilyen szempontból 2 (szoptatással eltöltött) év?
P.S. Erről fentebb még nem olvastam, remélem, senki nem érzi majd indiszkrétnek a kérdést. Mentségemre (Van egyáltalán ilyesmire szükségem? Talán nem prűd errefelé senki... ) szolgáljon, hogy más topikokban is próbálkoztam, de azok eléggé ki vannak halva. Bár nem tűnik nekem szívbajosnak ez a jó kis kampánia!
Persze ezt majd kedvenc orvosommal is megbeszélem, de azért a ti tapasztalataitok valószínűleg többet (legalább annyit) nyomnak a latba. Persze nem csak személyes tapasztalatok érdekelnek, szívesen venném, ha itt-ott összeolvasott-összehallott tudásotokat is megírnátok... S.O.S.
Előre is thanx.
Na, dög hosszú lett, remélem, nem hiába.
Üdv mindenkinek: Évi

Kép
Kép
évi j

LAVAZZA: sajnos én nem tudok neked segíteni, talán majd csak valaki.... :lol:

Szerintem sem nagy egyáltalán Kata pocija. 8)
Az enyém hatalmas most is és még az elején is az volt. :)
Na majd mindjárt nézek képet magamról, és megpróbálom feltenni.

KépKépKép
szilvianya23

ÉVI:
Sajnos minket már a legelején eltiltottak "minden földi jótól" :cry: mert veszélyeztetett terhes lettem, lepényleválás miatt. :(
Na most ezt elég nehezen éltük meg, szenvedtünk is eleget, de azért megoldottuk máshogy. :wink:
Most már, így a vége felé, nekem nem annyira "jön be a dolog", :oops:
de hála istennek a férjem nagyon megértő. :)
Egyébként én azt olvastam hogy ez csak egy ideiglenes állapot, ami idővel, de elmúlik. :wink:
Hát bízom benne. :roll:
Nem tudom mennyire volt használható az infóm, de én a személyes tapasztalatomat írtam le. :)
pusza

KépKépKép
szilvianya23

Kép nem olyan profi kép, de látszik mekkora a hasam 25 hetesen

KépKépKép
szilvianya23

Kép itt pedig 33 hetesen

KépKépKép
szilvianya23

Csajok
SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ha egy kicsit folyik valami odalent, de nem vagyok benne biztos hogy nem-e a megszokott folyás, akkor szóljak a dokimnak vagy várjak még?
Holnap úgyis megyünk reggel 9 fele a kórházba.

KépKépKép
szilvianya23

szilvi: a magzatvíz elég egyértelmű! figyeld továbbra is, h folyik e- milyen erősen stb.
kerekpocak

ok köszönöm

KépKépKép
szilvianya23

Csaknem???????? :)

Mi lett???? Szülünk???? :)
Vendég

Izgalmas, hajráááááá Szilvianya!!!!! :) :) :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

van már vmi fejlemény azóta???

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Én is ezért néztem vissza, senki nem ir..... nagyon pang ma a topic... jó idő volt.
Lehet, hogy Janika ennek hatására megtalálta a kivezető utat? :)
Reméljük.... de hir azóta sem!
Vendég

Lehet hogy Szilvi már az új szülőszoba vendégszeretetét élvezi! :D

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Zsófi: megnéztem a www képeidet és -bár megesküdni nem mernék csak a fejemet rá- hogy Samu egy Fanni nevű ismerősünkkel van lefényképezve. Lehet ez?

Orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

orsi melyik képen??
kerekpocak

Helló Mindenki!!!

Semmi extra! :( :)
Sajnos csajok még mindig nem szülünk.
Bocsi hogy nem jelentkeztem csak nagy volt nálunk a tumultus.
majd jelentkezem pusza mindenkinek

KépKépKép
szilvianya23

ő fanni?

Kép
kerekpocak

mert ő fanni. az egyik tanítványom.
kerekpocak

Kata, Szilvi - nagyon csini kismamák vagytok !!

Szilvi, neked hatalmas drukkok !!

van vki, akit értesíts, A FÓRUMRÓL, ha esemény van ? és szívesen leszek hírhozó, ha gondolod.

Lavazza, én Varga főorvosnál szültem. összességében jó tapasztalataim vannak, bár összehasonlítási alapom nincs, mivel egy gyerekem van. mire vagy konkrétan kíváncsi?

Marcsi

KépKép
alon

[Szia Alon!

A következők érdekelnének:
1. Neked volt választott szülésznőd? Ha igen ki és mi alapján választottad? Nekem a doki azt mondta, hogy nem kell, mert a Jánosban úgyis mindenki jó
2. Bent volt a doki végig a szülésnél?
3. Szülés után milyen gyakran láttad?

Köszi előre is a válaszokat :D

Lavazza
lavazza

Zsófi: igen ő és akkor egy és ugyanaz!
Nekünk is van hasonló képünk a két lány meg a Fannikáról!

Szilvi: pedig már mindenki azt hitte hogy szülünk! Fel is olvastam a férjemnek a hozzászólásokat annyira jópofa volt hogy mindenki bezsongott érted! :lol:

És akkor egy pocakkép 30-31hetes: Kép

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Sziasztok csajok!!!

Zsonghat is mindenki, mert 11.45-kor kaptam sms-t Szilvitől, hogy elfolyt a magzatvíz és bent vannak a szülőszobán. 1 ujjnyi méhszáj, de még fájás semmi!

Szorítsunk Nekik és küldjük a + energiákat!!!!

Kép
bogen

Bocs, hogy csak most tájékoztatlak titeket, de kisfiammal lent voltunk levegőzni, aztán meg ebédelt és most aludt el!
Úgy izgulok! Ha bármit megtudok majd jelentkezem mindenképpen!

Kép
bogen

hűha!!!!!!!! drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kerekpocak

Mindent bele SZILVI!

Kép
babyteve2

hú Szilvi hatalmas drukkok !!!
HAJRÁ JANIKA, HAJRÁ SZILVI !

Marcsi

KépKép
alon

Lavazza,
1) nem volt választott szülésznőm, de egy tündért fogtam ki. Krisztinának hívják. a vezetéknevét sajnos nem tudom. én is úgy tudom innen a fórumról, h. többségében mindenki dicsért minden szülésznőt - de ha úgy vagy nyugodtabb legyen választottad.

2) nem volt végig bent a szülőszobán Varga dr., de ez nem is jellemző egyik orvosra sem. vajúdás alatt - többnyire - nincs orvosi teendő, nincs miért ott legyen, viszont óránként - 2 óránként rámnézett, h. hogy alakulunk.
a kitolási szakban természetesen végig ott volt. a gátmetszést nem éreztem, és a stoppolást sem. egyébként jól varr.. :wink:
annyi hozzátartozik még a történethez, h. nekem indította a szülést.

3) én csütörtökön szültem, hétfőn engedtek haza, és péntektől számítva mindennap bejött hozzám, pedig hétvége is beleesett. utolsó nap levágta a csomót a varratról {varratszedés nem volt, mert felszívódó fonallal csinálta.}, és utána a hathetes kontrolon találkoztunk legközelebb. mi pénzt is csak ekkor adtunk.

Marcsi

KépKép
alon

még a szülésznő dologhoz:
ha nem tudsz dönteni, kérdezd meg Varga főorvost, kivel szeret szülni. szoktak lenni összeszokott orvos-szülésznő "párosok", hátha ezzel megkönnyíti neked a dolgot.

ha van még kérdés, do not hesitate.. :wink:

Marcsi

KépKép
alon

Tudtam, tudtam, tudtam........ :)

Szoritok nektek Szilvi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Várjuk Bogi a végkifejletet! :)
Vendég

Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.

Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft

Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 14&start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Alon!

1. Miért indította meg a szülést? Romlott a gyerek szívhangja? Vagy egyéb probléma adódott?
2. A doki azt mondta, hogy nem kell választani a szülésznőt, úgyhogy ezért nem is vagyok nagyon tájékozpott a témában. Viszont neked abban van akkor tapszatalatod, hogy a nem választott szülésznő is végig ott volt veled? Nekem azt mondták (nem ebben a kórházban szültek), ha nincs választott szülésznő, akkor ő csak hébe-hóba fog rád nézni.
3. A tarifa témáról is lenne kérdésem, nem tudom ide írjak-e? (ha nem túl indiszkrét)

Köszi
lavazza

lavazza:

a nem választott szülésznő csak akkor néz rád, ha van ideje, mert ő felel az összes kismamáért, aki éppen vajúdik vagy szül. ha ez éppen egy, akkor egyért, ha 15 akkor annyi. én nem választottam samunál, most már a 8. héten.

tarifa: ezt priviben beszéljétek meg. amúgy átlagban a 10x az alkalmanként a magánrendelési díj.
kerekpocak

szia Lavazza,

1. CTG,flowmetria,méhlepény is rendben volt, de ő azt mondta, h. 1 hétnél nem szereti továbbhordatni. és azt javasolja indítsuk meg. én beleegyeztem.
gondolom ha nem egyezel bele, nem fogja, de én nem mertem ellenkezni :oops:

2. velem sokat volt a szülésznő, de szerencsém volt, mert egyedül voltam. 7-kor indították a szülést, és kb. csak du.3-kor jött még egy kismama, és kb. 1 óra alatt megszült, utána megint velem volt az enyém.
viszont Zsófinak igaza van, ill. te is azt írtad, h. emiatt érdemes választani, h. csak veled legyen, és ne rohangáljon másokhoz.

3. igen, a 10x a bevált gyakorlat, mi annyit is adtunk. akkor 6000 volt a tarifa. mivel ő terhesgondozás alatt nem mondott semmit, én konkrétan rákérdeztem szülés előtt 1 hónappal, h. mennyi az annyi. aranyos volt, mert TÉNYLEG zavarba jött, és szabadkozott, h. ő enélkül is levezeti a szülést a tudása legjavát adva, és annyit tett még hozzá, h. másoktól -tól -ig mennyit szokott kapni.
amikor átadtuk a pénzt, akkor is zavarban volt.

Marcsi

KépKép
alon

mi van szilviékkel???????????
kerekpocak

hahó,
Szilvianyáról még mindig semmi hír???

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Szilvianya!
Remélem a babádat már a karjaidban tartod, nagyon drukkolunk!

Kép
Kép
Kép
doreen

Jó reggelt mindenkinek lányok!!!

Most írtam már izgalmamban sms-t Szilvinek és azonnal válaszolt is:

Hajnali 1 óra körül császárral megszületett Janika 3600 gr-mal és 52 cm-rel!

Részleteket sajnos nem tudok, miért lett császár, de minden oké, jól vannak hála Istennek!

SOK BOLDOGSÁGOT ÉS ÖRÖMÖT KÍVÁNOK NEKIK!!!!

Olyan jó ilyen klassz híreket közölni!!! És ki lesz a következő?!

Kép
bogen

Nagyon sok boldogságot kívánok mindhármotoknak!
:P :P :P :P :P :P :P
Orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

NAGYON SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!!!!

SOK EGÉSZSÉGET BOLDOGSÁGOT NEKTEK!!!!!!!!

Kép
kerekpocak

Kedves Kevinspészi és Nyuszi04!

Köszönöm a segítséget, ma délelőtt be is fogok jelentkezni a dokihoz. Remélem minnél előbb csatlakozhatom (csatlakozhatunk :D ) a társaságotokhoz.

További gondtalan pocakosodást, és örömtelei babázást!

Ditti
ditti73

GRATULÁLUNK A KIS JANIKÁHOZ! SOK BOLDOGSÁGOT MINDHÁRMÓTOKNAK!!!

Kép

Teri

KépKépKép
pruci

Sziasztok!
Mivel úgy tűnik, hogy babát várunk, szükségem lenne egy kis segítségre.
El tudná küldeni nekem valaki dr. Pálmai Bálint elérhetőségét?
És bármi infót róla!

Köszönöm szépen
Patrícia
patr

Szilvi, gratulálok Nektek! :D

Kép
babyteve2

Szilvianya:
SZÍVBŐL GRATULÁLOK KISFIAD ÉRKEZÉSÉHEZ!
SOK EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT ÉS ÖRÖMET KIVÁNOK NEKTEK!!!

Kép

Kép
viky30

Szilvianya: Gratulálunk!!! :)
És sok-sok boldogságot, egészséget, meg örömöt mindannyiótoknak :P

Livi
Kép
livcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?