Sziasztok!
Majaeszti! Tényleg az 5-ös volt. A számmemóriám nem valami jó! De az az!
Lányok!
Andalka! Szebben én se írhattam volna le a légzés fontosságát! Tényleg ez a lényeg: figyelni a babára, és ehhez képest minden más háttérbe szorul. És mivel van mire figyelni, nem adjuk át magunkat annyira a "szenvedés"-nek.
Nekem sokat segített. Én is kismamatornán tanultam meg a légzést, illetve ott mondták el, miről is van szó. Úgy mutatták, hogy háromig számolva mélyen belégzés, és utána 4-ig számolva mély kifújás (ha jól emlékszem). Így sok oxigén jut be, és szépen kiürül az elhasznált levegő. Mindenesetre, ha fáj valami, akkor visszatartjuk reflexből a levegőt, amíg a görcs nem oldódik, ez viszont a babának iszonyú lenne. Ezért is fontos ez nagyon.
De fentebb nagyon profin le van írva a lényeg!
És abban is van igazság, hogy ott már ez nem olyan nagy koncentráció, tényleg a zsigerekből jön, ha valaki hallott már erről. De ha nem, akkor lélegzetvisszafojtva várja, hogy oldódjon a fájás.
A hiperventiláció, vagyos sok pici légzés csak felületesen cseréli az oxigént a tüdőben, tehát sok friss levegő nem jut be, ezért is nem ajánlják.
A kitolás pedig már annyira gyorsan megy, hogy ott már nem kell annyira erre koncentrálni, inkább a nyomásra.
Egyébként pedig, ami a fájásokat illeti, nem lehet összetéveszteni őket, amikor már közeleg a dolog. Ennyire nem fáj semmi a világon! De ez az egyetlen fájdalom, aminek értelme van a világon. És ha a babó kint van, akkor mintha elvágnák, már nem fáj semmi!
Csak mérhetetlen boldogság van!
Nekem kcisit szar volt a varrás, de kibírható.
Hát, ennyi lenne.
Vigyázzatok magatokra!!!
És remélem, én is hamarosan csatlakozhatok a kismamák sorához!
Puszi! És szép szülést nektek! És mindenkinek jó egészséget!!