Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Meg van a Tanúsítványunk a tanfolyamról!! :wink: :wink:
A mai tanfolyam egyébként szintén nagyon jó volt, hasonlóan a mult szombatihoz! Ma inkább tömény pszichológia volt, de nem bántam, jó volt elmélázni ezeken a dolgokon. Kitárgyaltuk a gyermeknevelés apróbb bukkanóit, egész pici kortól nagyobb korig; beszélgettünk a veszteségekről, mind örökbefogadó szülő, mind pedig örökbefogadott gyerek szempontjából; a titkos örökbefogadás kapcsán a babával/gyerekkel való barátkozásról mielött hazahozzuk. Tényleg érdekes és tanúlságos volt a mai nap is. Csinálnunk kellett KONFLIKTUS TESZTET, amiben szinte teljesen ugyanaz jött ki a páromnak is meg nekem is , tehát egyformán vagyunk kompromisszum képesek, problémamegoldók és elkerülők. Egy valami viszont nagyon mélyen érintett. A veszteségek kapcsán volt szó arról, konkrétan az örökbefogadott gyermek vesztesége kapcsán, hogy már a magzati életben éri őt egyfajta veszteség. Mivel általában / de persze nem mindig ez a tapasztalat/ ezek a terhességek, nem kívánt terhességek, ezt a magzati életben is érzi már a baba. Mint ahogy sok minden mást is érez az anyaméhben, így ezt is, hogy őt nem várják, nem szeretik úgy, ahogy azt úgymond el lehetne várni egy terhes kismamától. És itt jött egy mondat a pszichológus nőtől, mégpedig ez >>
" hiszen egy örökbefogadott kisbaba nem ugyanaz mint egy vérszerinti. egy vérszerinti babát várnak, szeretnek, akarnak már az anyaméhben. Egy örökbefogadott baba nem ugyanaz, hiába is áltatjuk magunkat, hogy ugyanolyan ... nem ugyanolyan" Talán ezt nem kellett volna, mert nem hinném, hogy ez az a dolog amiben általánosítani lehetne. Ezzel kapcsolatban nekem más véleményem van.

Kangamama! Hát tessék gyorsan meggyógyulni!! A derekad még azóta fáj amióta nekem azt mondtad?? Annak már lassan másfél-2 hete! Próbáltad már a Flector tapaszt+gélt? Vagy valami mást esetleg?
Amandának is gyors gyógyulást kívánok, a család többi tagjának is, apósnak meg kitartást és mielöbbi felépülést a beavatkozásból!
puszillak!

Az Alfánál miért megy lassabban a sor lányok? Gondolom, hogy azért mert kevesebb öf-re jelentkező szülőanya van. Nem ismerik az Alfát? Vagy miért?

A környezet tanulmányos hozzászólásokat mindenkinek nagyon szépen köszönöm! Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz!

A lakásunk szépen lassan Karácsonyi hangulatba öltözik. Ma felkerült a többi ablakdísz is, annnnnyira szééépek!! :wink: :wink:

Krisztikém! örülök, hogy ma már láttad a napocskát a felhők felett!! Én is látom, látod? :lol: :lol: Remélem, hogy sokáig süt még le ránk!!

Napsi!! Holnap megcsinálom a "morgós csúcsot", de dupla kiadásban, sokan leszünk :lol: :lol:
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!!!!

Diadella!!!!

Nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánok neked!!! Kép
Gratulálok a tanusítványhoz,most ezzel a papírral legszebb névnapi kívánságod teljesült!!
Karácsonyra pedig a Jézuska elhozza nektek a Határozatot!!!! :P :P :P

Kangamama!!
Gyógyulj meg minél hamarabb,és a családod többi tagja is!!Főleg a pici kerilányod legyen minél hamarabb túl a betegségen!!Szegényke,nagyon sajnálom!! Kép

R.Kata és a többi Katalinnak,aki ír,és olvas minket nagyon boldog névnapot kívánok!!! Kép

Puszi mindenkinek:Kriszti
kkriszi

Kedves Katalinok! (Amneris, Koko, Diadella, Rkata)

Nagyon boldog névnapot kívánunk minannyiótoknak!
Kép

Ha valakit kifelejtettem, sikítson! :) Természetesen őt is köszöntjük!!!
Kingus, Zsófi, Kinga

kizsó

Én is boldog névnapot kívánok minden Katalinnak, Katának, Katinak!

Lányok! Belenéztem az új Ptk. tervezetébe, ahol a következő szerepel a nyílt örökbefogadásnál:

Nyílt az örökbefogadás ha a vér szerinti szülő meghatározott, általa ismert örökbefogadó tekintetében járul hozzá az örökbefogadáshoz. A szülő a hozzájáruló nyilatkozatát az örökbefogadást engedélyező határozat jogerőre emelkedéséig –indokolt esetben – visszavonhatja. A visszavonás lehetőségére a szülőt figyelmeztetni kell.

Ez azért elég nagy változás!
csut79

KATALINOK bOLDOG NÉVNAPOT!!
Kanga-mama gyogy sugik mennek!
Diadella Gratulalunk a tanusitvanyhoz!Suti meg nyam nyam!
Csabikanak 5 foga jonn 1x.!
Puszi mindenkinek.

Kép
móncsi+3

Sziasztok!!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a köszöntést és én is szeretnék Nagyon Sok Boldogságot kívánni a Katalinoknak, Katáknak!

Csut! Ez azért nagyon brutál így!!
Mikor történt törvénymódosítás?
Az örökbefogadást engedélyező határozat jogerőre emelkedéséig ... ez azt jelenti, hogy a 30 napos gyámsági idő alatt?? Ezt nem tehetik meg! Mert kinek lenne ez jó? És főként miért?
Vendég

Még nem történt törvénymódosítás, de várhatóan 2009-ben (ha jól tudom) hatályba lép az új Polgári Törvénykönyv, aminek a tervezete ezt tartalmazza.

Nem keverendő össze a kötelező gondozási idő (ami egyébként a tervezet szerint 3 hónap lesz a mostani 1 helyett) a jogerőre emelkedéssel. A jogerő a hatályos szabályok szerint ha jól csal az emlékezetem (ha senki nem fellebbez) 30 nap. Viszont valaki, aki tudja, jöjjön, és mondja el, hogy ez a kötelező gondozási idő után, vagy rögtön a lemondó nyilatkozattal kezdődik!

Az okok nyilván az életet adó anya érdekeinek védelme körül keresendők és én (lehet, hogy most megköveztek) őszintén szólva mélyen meg is értem. A Mózeskosár Egyesületnek van néhány kiadványa, amit ha végigolvas az ember annyira, de annyira másként tekint a folyó túlpartjára. :(
csut79

Köszönöm a sorszám gratukat!

Szerettem volna valamit küldeni nektek, olyan jó hogy köztetek lehetek. Sok mindent nem engedett csatolni, ezt itt igen.
Türelem kedves várakozók!
Nekem az volt az egyik legnagyobb problémám, hogy 9 éves korom óta tudom, hogy csak örökbefogadással lehet gyerekem, és idén tavaszig nem tudtunk hova örökbefogadni, illetve nem tudtuk elindítani az egész menetet a körny.tanulmány miatt. Annyira bosszantott, hogy még utána kell várni 3 évet, akkor miért nem elég akkorra a körny tanulmány. (lehet hogy zavaros voltam?)
Ha esküvő után (3 éve)beindíthattuk volna a folyamatot, már teljes család lennénk.
De tudom, hogy mindennek oka van, hogy már odafönt tudják, ki lesz a mi kis tündérkénk.
Boldog névnapot Katalinok!
1196003488.7197.doc
fitgabi

Utólag is nagyon boldog névnapot!!!
kinek lesz jó ez a módosítás??? :roll: :twisted: :evil:
Búfelejtőnek küldök képet :lol: Kép Az első kiflim

Kép
ibi01

Kép

Csajok,most olyan napokat élek,hogy nagyon hiányzik a leendő kisbabánk!!! :cry: :cry: :cry:
Szomorú vagyok,pedig nagyon ritka amikor én szomorkodom,de valahogy megint erőt kell gyűjteni,ahhoz,hogy el tudjam hinni,hogy nekünk is lesz majd babánk!!!
Olyan messze van még a sor vége,de próbálok mindig a jóra gondolni,hogy ennek sikerülnie kell!!
Az nem létezik,hogy ne legyen egy olyan kisbaba,aki csak ránk vár!!

A leendő törvényrendelettől nagyon félek!!
kkriszi

Diadella!!!

Gratula az 1 hónaphoz!!!
kkriszi

Köszönöm mégegyszer mindenkinek a köszöntést! Aranyosak vagytok!
Nemrég mentek el a vendégek! Olyan jó volt! Anyukámék voltak itt és tesómék, mamám, meg persze a kis keresztfiam, aki már nem is olyan "kis" 6 évesmúlt a nyáron és már igazi nagyfiús :). pl. már lassan kezd ciki lenni puszit adni! :) Nem korai ez még ?? :) :)

Na kész vagyok ettől a 2009-re tervezett törvénytervezettől! Őszintén nem értem mire jó ez. Szeretném megérteni, de azt hiszem ezt velem elég nehéz lesz megértetni.
És olyan jó lenne tisztába tenni ezeket a fogalmakkal, hogy kötelező gondozási idő / ez lenne az amikor hazavisszük a babát és még nincs a nevünkön? ez most ez az egy hónap?
jogerőre emelkedés mi emelkedik itt jogerőre? az hogy kihelyezték hozzánk a babát? vagy mi? én már tényleg nem értem.
Ez azt akarná jelenteni, hogy mondjuk a kórházból hazavisszük a babát és x ideig a vérszerinti anya meggondolhatja magát? Vagy addig haza sem lehetne vinni?

Továbbra sem értem mire és kinek jó ez. Oké, gondolom, hogy a vérszerinti anyának akarnak ezzel kedvezni. Ezek szerint volt olyan aki az aláírás után még meggondolta volna magát csak már késő volt?
Vendég

Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.

Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft

Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo.....mp;start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.

KépKép
KépKép
KépKép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jó lenne ha Matiba benézne véletlenül, ő az igazi profi a közigazgatási jogban, de azért megpróbálom elmondani neked Diadella, ami rámragadt tavaly az egyetemen.

Most ez van:

Miután megszületik a baba (és most csak nyílt örökbefogadásról beszélek) és az életet adó lemond a Te javadra a gyermekéről (amit most ugye egyáltalán nem vonhat vissza), most egy kihelyező határozattal elhelyezik nálatok a babát. Ez egy rendes közigazgatási határozat, sajnos szívtelenül hangzik, de olyan, mint egy építési engedély megadása.

Ezután 1 hónapig tart a kötelező gondozási idő. Ennek a végén engedélyezhető az örökbefogadás. A gyámhivatal mindent rendben talál, engedélyezik az örökbefogadást, ez is egy közigazgatási határozat, aminek jogerőre kell emelkednie.

A tervezet szerint:

Ugyanúgy megteszi az életet adó a lemondó nyilatkozatot, majd következik a kötelező gondozási idő (ami a tervezet szerint ezután 3 hónap lesz), majd engedélyezik az örökbefogadást közig határozattal, aminek a jogerőre emelkedéséig ismét eltelik 30 nap, tehát nekem úgy tűnik, hogy összesen 4 hónapja van az éketet adónak, hogy meggondolja magát.

Eddig a száraz törvényértelmezés. Én az okot értem, amit nem az az, hogy a titkosnál csak 6 hetet adnak, nyíltnál 4 hónapot???

Lehet, hogy valamit nem jól értelmezek és FONTOS, hogy ez csak tervezet, most folyik róla a társadalmi vita, nyilván a Gólyahír és minden más örökbefogadással foglalkozó civil szervezet is eljuttatja majd a véleményét a tárcához. Egyébként bárki megteheti a minisztérium honlapján.
csut79

És, hogy valami jót is mondjak: a tervezetben nem szerepel a legfeljebb 45 év korkülönbség. :D
csut79

Hát nekem ez a hordozóka nem jön be egyáltalán. Nem tudnám így hordozni a gyerekemet. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen "maradi".

Kriszti!! Megértelek. Nekem most ez tette be az ajtót amit Csut írt. Azóta nem hagy nyugodni a dolog!!

A baba nekem is nagyon, de nagyon hiányzik!! de nem tudunk mit tenni Krisztike! Csak egyet tudunk ... várni ... várni .. és várni!
Nagyon nehéz. Én is sokat gondolok vissza 1997. júniusára. Arra a hónapra amikor abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését és boldogan újságoltam el a barátnőmnek, hogy nemsokára anyuka leszek .. gondoltam én kis naív, hogy majd 1-2 hónap és sikerül. Hát nem így alakult. Borzasztó régen volt már, de annyiara él bennem a kép, mintha most lett volna, olyan boldog voltam, figyeltem magamon a terhesség jeleit, a jeleket, amiket soha az életben nem láthattam magamon, és nem is fogok.
Az örökbefogadás az egyetlen lehetőségem, nagyon bízom benne.
Kitartás Krisztikém!!!

Kép
Vendég

Csut! Köszi, hogy leírtad. Tudom, hogy csak tervezet de teljesen megrémiszt.
Persze én is értem az okot, de akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy nem tudom elfogadni.

Ha már titkos öf szóba jött .. 6 hét, de ezalatt a 6 hét alatt még nem vihető haza a gyermek, vagy igen?
Vendég

Sziasztok!

KATÁK, KATALINOK, KATINKÁK! Boldog névnapot nektek!!! Külön boldog névnapot kívánok a mi kis csapatunk Katáinak, Diadellának, Rkatának, Amnerisnek és persze Kokonak!!! Ugye nem hagytam ki senkit?!

Köszönöm nektek a kedves szavakat. Lassan javulgatunk... igen Diadella még mindig fáj a derekam és sajnos amíg élek fájni fog... 13 éve vagyok lumbágós... ez van... :cry:

Hát Lányok a törvénytervezethez egyelőre szavam sincs... nem tudok mit mondani. Csak remélni tudom, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Hiszen ez senkinek sem lesz jó.

Ibi, köszi a vigaszképet a kicsi Bencéről, bocsi, de kicsit magaménak vettem. Édes nagyon, biztosan ízlett neki a kifli.

Amandánk még mindig nincs túl jól. Még ma délelőtt is hányt egyszer. Szörnyű látni, ahogy szenved, komolyan mondom. Viszont egy nagyon kicsi kis javuló tendencia látszik, úgyhogy talán még pár nap és túl lesz ezen a vacak víruson.

Ma volt a párom itthon utoljára, holnaptól dolgozik, új munkahelye van, úgyhogy gyorsan megcsináltuk a konyhaszekrényt. Az első képen félig van csak kész, azért, hogy látható legyen milyen volt és lesz. A másodikon pedig már a kész eredmény látható.
És akkor a képek:
Kép
Kép
kanga_mama

Diadella!!!

Annyira aranyos vagy!!
Nem szokott velem előfordulni,csak nagyon ritkán,amikor kétségbeesek,de most sajnos kezdem ezt érezni!!
Főleg,amikor én is elolvastam Csut hsz-ét!!Engem is nagyon megrémiszt,és nagyon félek attól,nem csak tervezet lesz ez a törvényrendelet!
Nem is tudom,hogy hogy élnénk túl,ha véletlenül valamelyikünktől elvennék a babáját,mert az Életet Adója meggondolta magát!!
Még bele gondolni is rossz,hogy addig nem érezhetjük majd magunkat igazi anyukának,amíg jogerőre nem emelkedik a határozat!!! :cry: :cry: :cry:
Tudom,hogy ez a rendelet az Életet Adók jogait védené,de mégis nagyon félek!!
4 hónap alatt már olyan erős kötődés alakulna ki a babával,hogy megszakadna a szívem,ha mégis meggondolná magát az Életet Adó!!!
kkriszi

Krisztikém! Próbálj megnyugodni és mindegyikőtök, aki ennyire izgul. Szerintem ezt a civil szervezetek nem fogják hagyni. Gabika írta a Gólyahíren, hogy felkérte a Minisztérium a tervezet véleményezésére. Nem fogják támogatni, és szerintem van annyi beleszólásuk, hogy rávezessék a nagyokat, hogy ez senkinek sem jó. :wink:
kanga_mama

Ne haragudjatok, hogy felhoztam ezt a dolgot, nem kellett volna, mindenkinek csak rosszabb kedve lett tőle.

Egy dolgot tudok mondani vígsztalásul: aki komolyan gondolja, hogy örökbeadja a babáját, az nagyon súlyos döntést hoz. Olyan súlyosat, hogy nyilván komolyan végiggondolja előtte. Ha életbe is lép az új Ptk. ilyen formában, nem hiszem, hogy sokan lesznek ilyenek, akik meggondolják magukat.

És igaza van kanga_mamának, a civilek még komolyan véleményezik a dolgot, addig semmi nem biztos, amíg a Közlönyben nem olvassuk.

Diadella! De, hazaviheted a babát, de titkosnál most is megvan a 6 hét a visszavonásra újszülött esetén.
csut79

Csut! Dehogy haragszunk! Ne viccelj már!!! :wink:
Hát lehet, hogy a vérszerinti anya komolyan gondolja az örökbeadást, mert nyilván nagyon nyomós oka volt rá amiért ilyen döntést hozott, de az a pár hónap nekünk csupa rettegés lenne. Ez pedig tény.
Vendég

Kedves csut79, küldtem pü.-t
nikinozso

Kangamama! Köszönjük!
Szuper lett a konyhaszekrény!!!

Hoztam én is képeket! Ma vendégeink voltak, Katalin napoztunk :)
A képek főszereplője , Martin a keresztfiam :)

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Csut!!
Dehogy haragszunk!!Jó tisztában lenni a dolgokkal!!
De az biztos,hogy a félsz bennünk lenne addig,amíg jogerőre nem emelkedik a határozat!!

Kangamama!!
Teljesen újjá varázsoltátok a konyhabútorotokat!!
Nagyon szép lett!!! :wink:

Diadella!!
Már kezd jobb kedvem lenni!!!
Hisz úgyis lesz itt mindenkinek babája!!!Ez legyen mindig a szemünk előtt!!! :P :P :P
Nagyon nagy fiú már a kerifiad!!Nagyon élvezik a vezetést a pároddal!!
Gyakorolnak mind a ketten!A kerifiad,hogy milyen amikor majd vezetni fog,a párod pedig,hogy milyen lesz majd,amikor majd a kisfiatokat fogja vezetni tanítani!!! :wink: :P :wink:

Puszi:Kriszti
kkriszi

Kedves nikinozso! Még nem érkezett meg, de remélem hamarosan megkapom. Köszönöm szépen.
csut79

Sziasztok Kismamák, Anyukák!

Már egy ideje (1-2 hónap) olvasgatom a fórumot, de csak most szántam rá magam, hogy írok is. Már kezdem magam egész "otthon" érezni. Szombaton megyei Gólyahíres találkozón voltunk, ahol Móncsi+3-al és Petyaanyával is megismerkedhettem. Talán ez is adott egy kis löketet.

Pár szót magamról: tavaly októberben fogadtuk örökbe a kislányunkat. Most kistestvérre várunk, de ez még odébb lesz és igazából, kicsit rosszul is érzem magam, ahogy ezt leírom, hiszen vagytok itt jópáran, akik még az első pici babátokra vártok.

Én is kitartást és sok erőt kívánok nektek ehhez a hosszú terhességhez, de már ti is Kismamák vagytok!!! És lesz kisfiatok, kislányotok! Ez biztos!
Nagyon szeretem KKriszi-t olvasni, annyira bátorítónak érzem, és igen el kell mondani mindennap nap, akár 100szor is, hogy megint egy nappal közelebb vagytok, és az út végén ott vár majd a gyermeketek. Máshogy nem lehet, ez kell!!! És az anyukák nevében köszönöm, hogy mindig olyan szeretettel vagytok a már gyermekesek felé.
Olvastam, ahogy vásárolgattok a kis jövevényeknek. Anno, mi a babaszobát rendeztük be. Sokan csodálkoztak, de mivel pocakot nem tudtunk növeszteni, valami kézzelfogható kellett. Jól esett.

Szeretnék reagálni Diadella (ja igen szia Kata, mi váltottunk pár e-mailt is a nagy Gólyahíres találka előtt) hozzászólásához, pontosabban a pszichológusnő mondatához:

" hiszen egy örökbefogadott kisbaba nem ugyanaz mint egy vérszerinti. egy vérszerinti babát várnak, szeretnek, akarnak már az anyaméhben. Egy örökbefogadott baba nem ugyanaz, hiába is áltatjuk magunkat, hogy ugyanolyan ... nem ugyanolyan"

Mint örökbefogadó nyilván (nagyon) elfogult vagyok, azon kívül még csak 1 éves a kislányom, talán a tapasztalat sem elég. De: 1. nagyon várják ezeket a babákat (ha nem jobban), és higgyétek el, ők ezt tudják. 2. a kislányom is nem kívánt terhesség volt. Amit mi tapasztaltunk, hogy Emmának nagyon kis szúrós tekintet volt, az első pár hónapban, amit az anyukám is mindig megjegyzett és a védőnő is. Aztán egyszer csak azt láttuk, hogy "kitisztult" a tekintete. A védőnővel sokat beszélgettünk, tudja, hogy öf baba, és az Ő szavaival: "helyrekerült a kis lelke". Nem tudom, de én is így éreztem. A sebek begyógyulnak, a szeretet teszi.
Tudjátok biztosan sokat számít az a 9 hónap, és van veszteség, van sérülés, de az élet nem több, mint 9 hónap? És engem nagyon bánt, amikor nem először hallok, (pl. rádióban), ilyet, hogy: "ne áltassuk már magunkat, az öf nem olyan, mint egy vsz"! Egyszerűen fáj, amikor ezt hallom. Bocsánat, ha hosszú voltam, de nagyon kikívánkozott belőlem!

Obea, neked is szia!

Én is boldog névnapot kívánok a Katáknak!

Sziasztok:
Claudia :)
Vendég

Claudia!!!

Nagy-nagy szeretettel köszöntünk ebben a szuper kis csapatban!!!! :P :P :P
Nagyon jó,hogy idetaláltál Te is,és nagyon köszönöm,hogy tetszenek az írásaim!!

Most egy kicsit szomorkás hangulatom volt,de hála a lányoknak újra erőt kaptam a további úthoz!!
Ide mindig olyan jó jönni,mert itt,ha valami bánt akkor meghallagatnak,és megvigasztalnak!!! :P :P :P

Ha van kedved,mesélhetnél a kislányoddal való találkozásotokról,és az örökbefogadásáról!!
Nagyon szeretjük hallgatni,vagyis olvasni a történeteket,mert feltöltődünk tőle!!

Kérhetnék képeket a kislányodról??Ha ide nem akarod feltölteni,akkor emailba!!!
Biztos nagyon szép lehet Ő is,mint a többi boldog családban nevelkedő kisgyerkőc!!

Most megyek,mert már a párocskám hív aludni!!!

Jó éjszakát mindenkinek!!!

Puszi:Kriszti Kép
kkriszi

Szia Klaudia!!

Örülök, hogy itt vagy!! :) :)
Én is szeretnék kérni Emmáról képet és engem is érdekelne a történetetek!! Persze csak ha akarsz róla írni!! :wink:

Amit a pszichológusnő mondott, engem is nagyon bántott, de tudod, úgy voltam vele, hogy nem szállok felesleges vitába, mert pár óra mulva vége a tanfolyamnak, szóval nem érdemes, én meg úgyis azt érzem amit érzek, és nekem fontosabb a tőletek hallott tapasztalat!!

Na szóval üdv köztünk és gyere sűrűn, hogy ezek a csigalassúsággal menő napok hamarabb teljenek!

Kriszti! Álmodj szépeket! Jó éjt! :wink:
Vendég

Szia kcaudia!

" hiszen egy örökbefogadott kisbaba nem ugyanaz mint egy vérszerinti. egy vérszerinti babát várnak, szeretnek, akarnak már az anyaméhben. Egy örökbefogadott baba nem ugyanaz, hiába is áltatjuk magunkat, hogy ugyanolyan ... nem ugyanolyan"

Egyetértek veled, szerintem ez egy ökörség, még akkor is ha pszichológus mondta.

Kép
Kép
emike

Claudia kislánya gyönyörű! Tanúsíthatom! :D
Kriszti, Diadella és a többi babaváró: ahogy telik az idő, nagyon sokan kiesnek ám a sorból, (várandós lesz, máshonnét kap, stb.) ezzel is csökkennek a sorszámok. (tudom, sovány vigasz)
Nálunk volt, hogy pár hónap alatt 40-et is ugrott a sorszámunk. Amíg várakoztok, csináljatok a párotokkal programot, menjetek el mindenfelé, addig is telik az idő. Utána úgysem fogtok ráérni. :wink:

Diadella
A lényeg, hogy a papír a kezedben van a tanfolyásról. A pszichomókussal pedig nem kell foglalkozni. :P

"hiszen egy örökbefogadott kisbaba nem ugyanaz mint egy vérszerinti"- nekem eszembe sem jut, hogy Eszter nem az én pocakomban volt. Ugyanúgy szereti mindenki, mintha a vér szerinti kisbabánk lenne.

Kép
petyaanya

[quote="csut79"] írta:csut79s, hogy valami jót is mondjak: a tervezetben nem szerepel a legfeljebb 45 év korkülönbség. :D

Pedig ez egy jogos és életszerű kitétel volt. Szerintem.

Mindenkinek köszönöm a névnapi köszöntést, nagyon kedvesek vagytok!
rkata

Diadella: nem mintha védeni akarnám a pszichológusnőt :), de a teljes szövegkörnyezetben olvasva az ominózus mondatot nekem úgy jött le, hogy azt akarta mondani, hogy életet adók nem ugyanúgy készülnek egy olyan baba érkezésére, akit biztosan megtartanak, mint egy olyanéra, akit - nagy valószínűséggel - örökbe fognak adni.
rkata

Sziasztok Lányok!

Ezer bocsi, hogy így eltűntem, de nem sok időm van mostanában írogatni. Visszamentem dolgozni, Ivett bölcsibe jár, és hál istennek szeret menni, imádja a társaságot, az oviban is mindig ott akart maradni Petivel. :D

Minden szülinaposnak kívánok utólag is nagyon sok boldogságot, kicsit megkésve, de nagy szeretettel. :lol:

Minden Katalinnak nagyon sok boldog névnapot kívánok (Amneris, Koko, Diadella, Rkata). Remélem nem hagytam ki senkit. :lol:

Ildikó, én is előbb olvastam az e-mailt, és itt fórumon láttam, hogy jól gondoltam, ismét bekopogtatott a gólya hozzátok. Nagyon sok boldogságot és kitartást kívánok nektek mind a négy gyerkőchöz. Őszintén becsüllek titeket. :lol:

Kajla, mekkora nagy lány már Regi. :lol: Szeret bölcsibe járni?

Szóval egyébként jól vagyunk. Ezerrel készülődünk az ünnepekre.
Ivett náthás volt, és egy kicsit ráhúzódott a fülére, volt egy sírós éjszakánk miatta. Elmentünk orr fül gégészetre ott rögtön antibiotikumot írtak fel aminek nem vagyok híve (szerintem nem kellett volna), de inkább beadtam neki, nehogy rosszabbodjon. Most már jól van. Peti jól van, még nem volt náthás remélem nem is lesz. :lol:

A törvénytervezet nekem sem tetszik, értem én, hogy védeni akarják az életetadót, de szerintem ez túlzás. Mi értelme van annak, hogy hónapokig él az örökbefogadó családnál és egyszer csak elviszik. A gyerek érdekei nem fontosak?
Rkatával egyetértek abban, hogy a korhatár megszabása jogos kitétel. Szerintem nem kellene ezen módosítani.

Teszek fel képeket is, ezek nyáron készültek.
Kép

Kép

Kép
Kép
atan

Nyilván a pocakbeli létre gondolt a pszichológus, vagy legalábbis remélem.
Na, nézzük, mit is jelez előre ez a megállapítás?

A kisfiam várt, mit várt, nagyon várt baba volt. A terhességem minden percét végigizgultam, rettegtem.
A kislányom ( bár ezt nem tudhatom, csak feltételezhetem) nem várt gyermek.
A kisfiam nagyon érzékeny +1001 antennával a világ dolgaira, nem ezen a Földön él, teljesen elvarázsolt.( Egyébként jó fej!)
A kislányom végtelenül nyugodt, kedves, önálló, tudja, hol a helye és jól kiismeri magát a világ dolgaiban.

Akkor mit is jelez előre a pocakbeli lét? :lol: :lol:

Egyébként a két gyerek szeretetében és elfogadásában 0 a különbség.

Kép
Kép
ggabszi

Diadella, nekem még nem ért át a Nők Lapjás cikk, megtennéd, hogy elküldöd még egyszer? Nagyon köszönöm!
rkata

A pszichológus : akinél minden rendben van, azzal a szakember nem találkozik, hiszen semmi nem kötelezi az örökbefogadókat arra, hogy ok nélkül odahordják a csemetét. Tehát a pszichológus azzal találkozik, ahol valami gixer van. Ez pedig nem a gyermek oldaláról pattan ki. Azt el kell fogadni, hogy igen, van olyan öf szülő, aki kötődik és szereti az gyermekét, de igazából soha nem tudja feldolgozni a tényt, hogy nem saját génállományát terelgeti az életben. Amikor pedig előjönnek a menetrendszerinti korosztályos gondok (kiskamasz-nagykamasz-rossztanuló-hiperaktív-mittomén) akkor bizony a legkönnyebb úgy védekezni, hogy ez azért van, mert a vér szava. A társadalom nagy része ehhez az elképzeléshez buzgón bólogat is.
Azt nem kérdezik meg, mire gondolsz, amikor a telepakolt pelenkából pucolod ki a gyermeket, vagy amikor eszementen hisztizve földhöz vágja magát a tescoban, mert nem veszed meg neki a valamit. Mert ezekre egyszerű a válasz, várod, hogy szobatiszta legyen és elsüllyedsz, mert nem tudtad lenevelni a hiszitől. Még gondolatcsíraként sem jelenik meg, hogy szülted, vagy sem. És génektől függetlenül igaz, hogy egyik gyermeken sincs kikapcsológomb. (ez koncepciós hiba, de mit tehetnénk? :lol: )
A pszicho pedig akkor találkozik a gyermekkel-családdal, amikor a gond már szépen elmélyült.
Az is tény, hogy van hozott hátránya a nem várt gyermekeknek. Az örökbebabáknak és a vsz családban nevelkedőknek is. Továbbá azoknak, akik vsz családban maradnak, de elfelejtik szeretni őket, vagy dohányoztak méhen belül, vagy akármi.
Jó, hogy erre ennyire fejlett már a világ, hogy van idő ilyen kutatásokra. De a csecsemőnek, kisgyermeknek egy igazi családban adott feltétlen szeretet, ami pontosan őneki szól (annak, aki ő maga és nem a meg nem születettet éppen helyettesítőnek) megalapozza előre és visszamenőleg is az életét. Mint szülő gyökereket adsz neki és szárnyakat, embert nevelsz, és ez számít.

boldog napot, nevetést,
t.
bimbócska

Rkata! Természetesen igazad van, csak tudom, hogy vannak, akik várnak már közel a kritikus életkorhoz, próbáltam kicsit tompítani a tegnap általam hozott sok-sok rossz hírt.
csut79

Sziasztok!
3 napja szeretnék képet küldeni Elsősorba Krisztinek, hogy egy kicsit jobb kedvre derítsem :lol: De nem sikerül!!! :twisted: :evil: Valami baj van a gépünkkel. Apa ígérte, hogy m
Ezen a törvényjavaslaton szerintem meg nem nagyon érdemes aggódni. Ez úgy ahogy van egy dillettáns gagyi. Ezt nem fogják a normális hozzáértők engedni, hogy elfogadják.
Tudjátok szerintem a hülyék időnként beindulnak aztán jól pofára esnek .REMÉLEM!!! :roll:

Kép
ibi01

Na most látom hogy mit írtam!!Apa ígérte, hogy megcsinálja de Bencii liütötte. Benci náthás lett és átragasztotta Apára , aki olyan náthás lett , hogy csak na. Na ki a legerősebb a családban :roll: :
Na most jobb lett
Puszi mindenkinek

Kép
ibi01

Judit, nem eszik olyan forrón azt a kását (remélem)! :) Meg azt is, hogy mire esetleg törvény lesz belőle, az itt érintettek már javában babáznak. :)
rkata

Diadella, lehetek olyan pofátlan, hogy én is kérek a Nők Lapjás cikkből. Előre is köszi.
koorpas@freemail.hu

Ggabszi, teljes mértékben egyetértek veled. Én is úgy gondolom, hogy a pocaklét talán nem ennyire meghatározó. Sok szeretet és boldog család sokat segíthet a "nem várt" pocaklakónak is.

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Boldog névnapot kívánok a Katalinoknak(Amneris,Diadella,Rkata.Koko)!!
Kép

Már vasárnap is írtam nektek,de minden elszállt és nem volt kedvem újra írni!!Napok óta nekem is nagyon rossz a kedvem!!Nagyon elszomorít a magas gólyahíres sorszám és a törvénytervezet!!Akkor már kész is vagyok!!Paff!!! :cry: :cry: :cry: Remélem nem vezetik be!!Szóval én már tegnap is sírtam..!Néha annyira hosszúnak tűnik a várakozás a mi kis babánkig!!De ki kell tartanunk mert néhány év múlva már boldogan ölelhetjük magunkhoz a mi kis csöppségünket!! A boltba ahol dolgozom már úgy tudják ha jön valami kisbabás cucc,hozzák nekem!!!Ma megint egy lépessel közelebb léptünk a kicsi babánk felé!Igaz Kriszti ,Diadella,Fitgabi??

Diadella!Gratula a tanusítványhoz!!Ugye milyen jó érzés!!Én szárnyaltam amikor kezünkbe adták a papírt!!

Ibi!Nagyon tündéri Bence!Milyen jóizűen eszik!!

Atan!Aranyosak a gyerekek!Látszik,hogy mennyire szeretik egymást!!

Csut!Köszi,hogy kifejtetted a törvényt így már számomra és mindenki számára világossá váltak a dolgok!

Kanga mama! Szupi lett a konyhaszekrényed!!És jobbulást kívánok nektek!!

Bocs ha valakit most kihagytam, majd szerdán több időm lesz írni és remélem addigra elmúlik a rossz kedvem is!!Puszi mindenkinek!!

Kép

Kép

Kép
dotti

Sziasztok!!!

Ma egy kicsit fárasztó napunk volt,mert Zolinak a meghalt a nagynénje és ma volt a temetés!!! :cry: :cry: :cry:
Még most is sajog a fejem,és jól át is fáztam!! :cry: :cry: :cry:

Dotti!!!Látom,hogy megtetszettek a vonalzók a nőivonalon,és már gyártottál is belőlük!!

Most megyek aludni,mert hosszú volt a nap!!!

Puszillak benneteket!!!Kriszti Kép
kkriszi

Sziasztok!!

Kata, Atan ment a mail!

Atan! Köszi a képeket! Gyönyörűek a gyerekek!

Kriszti! Fogadjátok őszinte részvétem!! Pihend ki magad! Holnap egy új nap vár, és ne feledd még egy nappal közelebb kerülsz a kisbabádhoz!!

Dotti!! Köszönöm! Igen, nagyon jó érzés!
Úgy látszik, hogy ez egy ilyen melankólikus időszak! De fel a fejjel lányok, hiszen minden nap egy apró lépés, mégha nagyon apró is, de lépés!! Ez tény!!!

Ibi! Jobbulást a családnak!!

Bimbócska! Annyira igazad van! :wink:
Vendég

Kata!! Nincs tele a postaládád? Próbáltam mind a két mail címedre elküldeni, de visszadobja! Atannak sztem sikerült elküldeni!
Vendég

Rkata! Én is remélem, és azt is, hogy a civileknek valóban van olyan erős szavuk ma Magyarországon, hogy hatással legyenek a törvényhozókra.

Gabika megkért, hogy írjam le a véleményem a tervezetről, hogy egy várakozóé is meglegyen (remélem nem baj Gabika, hogy kikotyogom), ebben összefoglaltam azokat a pontokat, ahol szerintem bibi van. Ha valaki szeretné elolvasni, szívesen elküldöm.
csut79

Diadella: nincsen, elvileg az invitel.hu-s ( katalin.robitz@invitel.hu ) nem is tud megtelni :roll: , de 3 MB-nál nagyobb csatolmányokat nem biztos, hogy egyben hajlandó fogadni...
rkata

Csut79, én szívesen elolvasnám, címem az előző hsz-ban. :)
rkata

Csut79, én is szívesen elolvasnám, címem a profilomban. Köszike! :lol:
kanga_mama

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?