Sziasztok!
Mikegirl! A babaúszás nagyon szuper, Lacikám imádta. Persze Petivel már nem jutottunk el.
Szerintem ha már pontosan tudod előre, hogy mikor akarsz visszamenni dolgozni, akkor jelentkezzetek is be a bölcsibe minél előbb. Bár nem ismerem a gödöllői bölcsödei viszonyokat, de mikor itt Újpalotán a tavasszal megpróbáltam Petit bölcsibe adni, az volt a válasz, hogy 2008 (!!!) szeptemberére vesznek fel előjegyzést.
Cicó! Maximálisan egyetértek veled, pont ezeket tapasztaltam, csak nem akartam nagyon hosszú lenni, azért nem részleteztem ki. Lacikám is igazi társasági alkat, és már 2,5 éves korában se tudtam hova vinni, mert még délelőtt a játszótéren se volt korban hozzá illő társaság. Pedig mi akkoriban Békásmegyeren laktunk, gyögyörű, hatalmas, új játszóterek voltak, ott aztán lett volna alkalom a közösségi életre...
Bevallom, én amikor megtudtam, hogy nem fogják felvenni év közben az oviba, azonnal beadtam bölcsibe.
Ott már volt annyi eszem, hogy a szívem alatt lapító kistesóról mélyen hallgattam...
Ő decemberi, szeptembertől hetente mehetett egy új gyerek, hogy folyamatos legyen a beszoktatás, mire sorra kerültünk, majdnem 3 éves volt.
Ildikó! Ti megszerettétek Gödöllőt? Nem bántad meg, hogy "ki" költöztetek? Nekem kicsit görcsben van a gyomrom egyelőre...
Olyan jó ötletnek tűnt (különösen, hogy született vidéki vagyok) kimenekülni Budapestről, és itthagyni ezt az egész büdös, koszos, zsúfolt várost, viszont Gödöllőn életemben akkor jártam először, mikor mentünk eladó házakat nézni... Most viszont olyan ijesztően idegennek tűnik ott minden... Tartok tőle, hogy nagyon elveszettek leszünk, ha odaköltözünk végre...
Panni! Én végigmentem a Fácán soron, óvodának nyomát se láttam, azután a végénél jobbra, mert arra sejtettem az Egyetem teret. Volt ott valami posta, szemben vele meg egy bolt. Ott be is kanyarodtam a bolt előtt, mert a térkép szerint az tűnt jó iránynak, de nem vezetett az út sehova, csak a bolt mögé. Ezután hosszan tévelyegtem az egyetem épületei és parkolói között, sűrű havasesőben, tévedésből se jött arra senki, akit megkérdezhettem volna, úgyhogy végül feladtam, és megpróbáltam visszatalálni.
Ez a buszjárat dolog komoly? Már tervben van hivatalosan, vagy csak reméled, hogy egyszer majd a városvezetésnek is eszébe jut? Nyakig leszek a kulimászban nélküle, mert bár van autónk, azzal a párom be fog járni Budapestre dolgozni, az meg túl korán és túl későn lenne, hogy ő hozza-vigye a gyerekeket.
Pont ezen gondolkoztam, amit a saját játszóterekről írtál. Olyan jó lesz, hogy nekünk is lesz saját kertünk, természetesen szeretnék is majd bele valami kis játszóteret a fiúknak. Óriási dolog lesz, hogy nem kell játszótérre vinni őket, az mindig kész tortúra, ott meg majd csak cipőt húznak, és kimennek a kertbe... De hogy lesznek így barátaik?!