Rita!
Na, kezdjük az ötleteléssel:
1. Bármilyen omlós süti (valószínű nem fogják úgysem megenni
), Smarties (apróbbak jobbak lennének, de az pl. mikulásban, csoki karácsonyfadíszben szokott lenni). Sütit kikeverni, formázni és kirakni a tetejét Smarties-zel, sütni (nem sokáig, nem nagy hőfokon, mert a Smaties repedhet). Könnyű, ezt még egy 15 hónapos gyerek is meg tudja csinálni:
Celofánba csomagolni, kicsi névcimke, hogy ki csinálta...
2. Matricás üvegfestékkel lehet nagyon egyszerű képkeretet csinálni. Képkeret a sima üvegfelületű legyen. Fóliára a szülő (vagy az elég nagy gyerek) kontúrt rajzol (nagyon egyszerű minták (kör, háromszög, csillag) is jók, szépen mutatnak) különböző méretben, majd harmonizáló színekkel kitölti. A képkereten kell egy fényképnyi helyet kihagyni (kontúrral körbefesteni), és lehet rátenni az üvegfestett dolgokat. Ezt már egy kisebb gyerek is meg tudja csinálni, és nagyon szép tud lenni. (Csináltuk 3 éve óvónéniknek, arany kontúrral, szép színekkel. Szerintem nagyon jól sikerült. Sajnos képem nincs, de megpróbáltam lerajzolni, hogyan nézne ki...)
3. Mi idén gyöngyszórunk. Vettem papír képkeretet (kb. 2-400 Ft/db), ami barnára lefújtunk (így kicsit fa hatású lett), meg apró gyöngyöket (ez kb. 100 Ft/csomag). Ragasztóval lekenjük a keretet, gyöngyözzük, és a végén rögzítésképpen lelakkozzuk. Hanna még csak tetszőlegesen, Nátánnal majd próbálunk valami alakzatot is kialakítani, Benivel meg annyival nehezítjük, hogy ő üvegtárgyakra csinálja (kicsi csésze).
4. Találtam a tavalyi Praktikában egy ajándékdobozt, amit meg lehet csinálni a gyerekekkel. Süti, apróbb ajándéktárgyak átadásához. (Pl. Nátánék száraztészta ékszert adtak anyák napjára (ők ugyan alapszníű, de lehet festeni is, úgy, hogy sűrű festékkel befestjük és szárítjuk lanygos sütőben vagy radiátoron). Ha kell, megpróbálom elérhetővé tenni!
5. Nagyon ötletesnek találom (régebben láttam képet róla, nagyon csini volt), de még nem próbáltuk: kisebb fa dobozt, ékszeresládikát beragasztózunk és különböző színes cukorkákkal kirakunk, akár képeket is csinálhatunk (én keményebb cukorkákkal próbálkoznék (mint pl. a tojáscukor, Smarties, franciadrazsé)). Ezt is jó utólag lakkozni.
6. A vasalható gyöngyös képekeretet lehet még fokozni, ha térbelivé teszed: az alap legyen mondjuk egy tájképhez megfelelő (kék ég, zöld fű), de a "kiegészítőket" (nap, virág, fa) külön csinálod meg, és a keret szélére egy második rétegben ráragasztod.
7. Hűtőmágnes: akár gipsszel, akár süthető gyurmával. Mágnest lehet kapni méterben hobbyboltokban.
8. Szintén nem kell sok kézügyesség, csak anyagok: zselégyertya. Kell hozzá valami üvegtárgy, gyertyaalap és szinezék, meg belevaló (ez lehet kagylók, szárított gyümölcsök, préselt virágok, vagy bármi). Ehhez kell felnőtt segítség, de tényleg nem bonyolult. (Meg kell melegíteni a zselés alapot, megszínezni, aztán az üvegekbe önteni, úgy, hogy közben a különböző dologkat is belerakjuk. Picit vigyázni kell, mert a zselés anyag meleg, de az öntögetést végezze a felnőtt):
Na, egyenlőre ennyi.
Én még csinálok egy CD-t is, már elkezdtem. Minden gyerekről külön slideshow lesz, meg egy közös is. Rögtön bőgtem is egy sort
:D, amikor megnéztem Hanna képeiből összeállítva (egészen a születésétől mostanáig). Persze, mert sikerült egy jó kis bőgetős zenét is találnom (tudod, olyan "miért sírsz kisbabám, ne sírj, én ölellek", de nagyon szép változatban (Friderika)).
Miért vesztek e-bay-en? Milyen Lego-t?
Nekem egyébként Simon dolgaival kell még foglalkoznom, hogy neki mi legyen (a többieknek ötlet már van, csak megvalósítani kell), mert neki ugye szülinapja is lesz.
Ildi!
Persze, küldheted a képeket. Bár talán 3-at még te is meg tudsz csinálni (
http://www.bump-and-beyond.com/birthday-avatars.php), de szívesen megcsinálom én is.
Mira!
Hát hozzá illő másik sálat!
:D
Fogyi: na arról ne beszéljünk. Én még mindig Rita-update-ot tartok.
:D Meg is van az eredménye
(+1,5 kg). Jó lenne fogyni!
:D Na de így...