Emma,
Boldog hófordulót Zalánnak!
(Bár már tuti nem olvasod, mindig én vagyok az utolsó mostanában – sose tudok aludni éjszaka, a nappal meg a gyereké – nem is hagy más választást!
)
Bandika,
Sajnálom, hogy rosszak az éjszakáitok.
Nem lehet, hogy éhes marad és azért nem akar visszaaludni? Nálunk tök változó, hol 5-6x kel fel éjszaka, hol csak 2x. Sajna azért inkább az előbbi!
Orsi,
Hova kéne neked annyit fogyni, ne viccelj! Még hogy 10-13 kg!
Ausztriába hová szoktatok menni síelni? Mi Szlovákiába szoktunk menni, én is nagyon várom már! Bár én is inkább sétálgató vagyok, most legalább már van is kire fogni! ( A raftingos fuldoklásom óta kicsit beszari lettem. Azóta még egy körhintában is a veszélyt látom!
)
Zsu,
Szerintem is még korai lenne.
Ezen a linken találsz leírást:
http://www.babaszoba.hu/services/todo
meg ezen:
http://www.informed.hu/eletmod/care/dev ... _hid=71797
Andi,
Akkor azért neked sincsenek vékonyka fiaid!
Mikor teszel fel róluk képet?
Pompi,
Jó nagy Bencsi –bébi!
Zsuzsi,
Én a Brendonban vettem hőtárolós tányérkát. Még nem használtuk ugyan, de biztos jó lesz!
Petyaanya
,
Te mikor teszel fel képet Eszterről?
Katyerina
,
Hová mentek?
Tiko,
Szép kis súlya van Zorkának is!
Miért kell ecsetelésre járnod?
Kata,
Húú, ez a táska is milyen szép! Elég extrém!
Az ára is!
Bálintra rövid ujjú bodyt adsz és rá egy pólót? Vagy nem értem…
Én hosszú ujjúra szoktam pólót v. mellényt vagy még egy hosszú ujjút, ha sétálunk vagy ha hidegebb helyre megyünk. Bár itthon csak egy hosszú ujjú bodyban van meg gatyuszban. A kérdéseidre én nem tudok válaszolni…
Anikó,
Szegény Ágolyó, hogy nem fér a fürdős ülésbe…
(gonoszgonosz
) Kár, hogy ilyen kicsi, pedig tényleg jóképű kis ülőke!
Apa is odavan az ülésért! Nektek melyik lyukba van befűzve? Nekünk felülről az utolsó előttibe. Kicsit aggódom, hogyha majd az utolsóba kell fűzni, akkor nem lesz elég az öv hossza! Főleg kabátostól!
Már én is kinéztem ezt a FP asztali játékot, de a család nem engedi megvenni, merthogy evésnél a kajára figyeljen!
(Bár még semmit se eszik…
) A tbc-vel kapcsolatban szerintem is adasd be! Ha egyszer megkapja, az télleg elég hosszadalmas! Egyszer voltam tüdőszanatóriumban, volt ott egy csoport tbc-s is, de azok hónapokra rendezkedtek oda be – hát elég gáz! Elkaphatja bárkitől ám! A tbc nagyon fertőz!
Melcsi,
Nem Olivérnek volt az átmosás, hanem Kristóf unokatesónak.
De sokat nem javított a szemén, még mindig váladékozik…
Kuki téma:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=268
szerintem ne húzogasd még neki. Ki mondta, hogy mostantól már kell? Én a gyerekorvosunknak is megmondtam, hogy hagyja békén a kukiját.
Eléggé utána olvastam, és a legtöbb vélemény szerint ne piszkáljuk kb. 1,5 éves korig!
Otthagyás: nem hiszem, hogy csupa „nem”-ekbe ütköznék. A húgom kislánya most ugyan már 3,5 éves, de kb. 2 éves korától már nagyon is jól tudja, hogy mit akar és mit nem.
Mi a jó neki és mi nem!
Mi is meglepődtünk, mikor először mondta egy nap, hogy szeretne a mamiéknál aludni. Ugyanígy volt az ovis első ottalvásnál is. A tesóm mindig hazahozta ebéd után, míg egyszer csak ő maga kérte hogy hadd aludjon ott. Így elkerült mindenféle hisztit, sőt egy nagy élmény volt neki, ami azóta is tart. Nem hiszem, hogy ezzel a neveléssel egy anyuci szoknyájába bújó félénk gyereket nevelnénk! Sőt, szerintem így szerzi meg azt a magabiztosságot és döntési képességet, ami remélhetőleg egész életét végigkíséri. Látnád milyen okos, rátermett, vagány kiscsaj! (Ugyan ez nem tartozik a témához, csak eldicsekszem, hogy már 60-ig számol, de nem azért mert a fejébe lett verve – és 3,5 éves! ) És a sok jó kapcsolatot pedig ne azért alakítsa ki, mert én akarom, hanem mert Ő AKARJA! És nem hiszem, hogy erre 6-7 éves korig kellene várni. Viszont ha akkor érik meg az elszakadásra, akkor akkor érik meg! Ugyan én valóban hajlamos lennék kicsit magamhoz láncolni, de tisztában vagyok a fiam érdekeivel, és ha ő kéri, én alávetem magam az akaratának!
Bocs, hogy már megint ilyen hosszú….