Új privát üzeneted érkezett!

Zsofi,
Itt jart egy felorult, es eleg keresetlen stilusban szolt hozzank! De latom a Szerkeszto mar eltavolitotta! Kép Kép
Orulok, hogy jobban vagy! Az elso 1-2 het nalam mindig nagyon kemeny volt, nem kertelek, bevallom, hogy olyankor nagyon megbantam, hogy gyerekszulesre adtam a fejem! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Szijasztok!

Nina! Hát ja, mostmár én is folytathatom a "kellemes" meleg panelben üldögéléstKép Tök jó lenne, ha lenne egy nyaralónk a Balatonon, akkor oda leköltöznék nyárra, és elhivnék mindenkit!

Zsófi! Ez a kirepedés, annyira szörnyü. Nálam is volt soxor olyan, hogy mikor elkezdett szopizni Hanga üvölteni tudtam volna és tömködtem a számat, hogy ne jöjjön ki az orditás. És mellszivóval nem próbáltál fejni? Bár akkor az is fájdalmas..A Zsuzsi által irt tehénkés póz talán a legjobb.

Ildianyu! És ha magad mellé fektetnéd éjszakára Jankát, aztán had cicizzen? Bár pont én mondom ezt, aki soha nem tudtam fekve szoptatni..

Gabi3! Juj, de izgi, hogy nálatok már beindult a project, akkor kezdhetünk szoritani a 2 csiikért! Nálunk kb.5 hónap múlva indulKép De már alig várom, nem is tudom, hogy fogom kibirni..!

Zsuzsi74! Szoktalak olvasni a Friss babákban. Nagyon szép nagyfiaid vannak és Miki is gyönyörü babuci és tök guszta sütiket tucc sütniKép

Szijasztok, Lara
lara

Zsuzsi, Gabi!

Mostmár értem.
Jó, hogy ti nyugodtak vagytok. Én nem annyira.
Nagyon fáradt vagyok.
Bár most egy szavam sincs, mert Bence, fél 12-től, fél négyig aludt, és addig én is.
De akkor is fáradt vagyok.

Nekem nem fordult még meg a fejemben, hogy kár hogy vállaltam a Bencét, de azt bevallom, hogy az igen, hogy valaki lássa el helyettem, csak egy éjszakára.
:-))))))))))))))

Puszi:

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsofi,
Ugye most mar megerted miert mondtam nehany hete, hogy ne surgesd a szulest, hanem pihenj, amig lehet! Kép Hihetetlen, hogy egy ilyen kis mano hogy ki bir farasztani egy egesz csaladot...mindezt ugy, hogy neki kis erofeszitesebe sem kerul, o mindvegig kipihent marad! Kép
Par het es javulni fog a helyzet, meglatod!
Bocs, hogy mar megint belekontarkodom a topikotokba...eg az arcom, de meg sosem jartam Szegeden! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi, szeretettel várunk:-)))))))))))))

Lara mellszívóval sem lehet, mert az ugyaúgy kirepeszti újra.

Lányok!!!

Egy nagy kérdésem van hozzátok!!!
A hétvégére szükségünk lenne legalább egy (de jó lenne kettő) utazóágyra. Nem tud valamelyikőtök kölcsönadni????
Nagyon fontos lenne, mert pénteken megyünk Bajára, és nem tudjuk hová tenni Pankát. Bencének még befér a kocsiba a bölcső, ha nincs más, de Pankának nincs mi.

Nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni!!!!

Más!

Anyunak kezd kevés le

www.mamami.hu
zsuzsófi

nni a teje, így szükségem lenne Bence számára anyatejre. Ha van valamelyikőtöknek, vagy tudtok vkit, akinek van, kérlek feltétlen szóljatok!!!

Köszönöm, Zsófi

(Miért csak a fél hozzászólásomat küldte el, nem tudom)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Zsófi!
Erre már én is gondoltam, hogy valaki egy éjszakát átvállalhatna.
Kitartást a cicihez! Ne add fel!

Lara!
Ma már mellettem aludt Janka. Az elején is, bár én sem nagyon tudok fekve szoptatni, de ülni már nem tudtam. Aztán volt néhány jobb nap, de most úgy érzem, hogy minden nap rosszabb. A legjobb, hogy ma már nappal is ezt csinálta. De ha mellettem fekszik, az se jó, mert hiába tömöm a cicit a szájába, ahogy elindul a tej, kiköpi, én meg ha alszom, nem veszem észre, és persze minden tiszta tej. A tegnapi éjszakánk: felkelt fél 12kor, 4ig a hasamon aludt, közben néha-néha szopi. Én egyrészt nem tudok háton aludni, másrészt félek, hogy leesik, így nem is merek, 4kor besokalltam, hogy most már visszateszem az ágyába, lesz ami lesz. Na, jött az ordítás. Mondanom sem kell, előtte a hasamon ALUDT, nem tudom, hogy észlelte, hogy már nem rajtam van. Ordított 20 percig kb, annyira sajnáltam, de én szívtelen hagytam, úgy voltam vele, hogy már az sem érdekel, ha Lili felébred, de én itt halok meg. Meg reménykedtem, hogy abbahagyja. Hát, nem hagyta. Akkor mellém vettem, és fél 8ig egymás mellett alukáltunk, a cicim szinte végig a szájában volt. Nagyon szeretem egyébként, ha mellettem van, azt meg imádom, ha a hasamon alszik, csak néha én is szeretnék aludni.

Lilinek meg nagyon jó szórakozása van kb. 2 hete. A déli alvásnál leveszi a pelenkáját, telikakilja az ágyat, és aztán szétkeni. Kép Próbálok résen lenni, hallgatózok, hogy mikor nyom, aztán rohanás be, de nagyrészt elkések. Amikor badi van rajta, akkor nem tudja levenni, de sikerült kifejlesztenie, hogy ha levenni nem megy, hát benyúlni akkor is lehet, jól ki lehet venni a kakit, és ugyanúgy szét lehet kenni. Kép Viszont most Huggiest vettem, és annak vastagabb a tépőzárja. Ma volt rajta először, ezt még nem sikerült leszednie. Kíváncsi vagyok, meddig tart. Kép

Azt hittem, csak én nem látom Névtelent, de akkor kitörölték.

Ildianyu
ildianyu

Ja, Janka 3120-al születette, 3180-nal hoztuk haza, azóta 2,5 hét telt el, és most 3910. Hihetetlen! És 5 cm-t nőtt. Úgy látszik, a 2. gyerekek már csak ilyenek!
Ildianyu
ildianyu

Zsófi:
Mikor Én ugyanigy "siránkoztam" akkor nekem Ágci mondta, hogy az első három hét a nehéz, aztán meg az első három hónap. Igaza volt ám. hidd el percről percre könnyebb. Én tudom mit jelent a nem alvás. Vanda még csak egy hete, hogy csak egyszer jkétszer kel föl éjszaka. Addig meg megszámlálhatatlanul sokszor.Plusz nappal sem aludt.
Utazóágyunk sajna nincs.
AZ utolsó pár liter tejet pedig pont tegnap vitték el.Kép
Ildianyu:
Hát nem semmi csaj a LiliKépKép

Atöbbség már horpaszt, ugyhogy megyek Én is!

Ja Gabomamo:Csak lett meggylekvárKép Most lettem kész.
Nina
nina74

Kedves Zsófi,

Levelemre nem reagáltál, itt úgy tűnik, teljesen átugrod, amit írtam nekedKép , de azért még1x próbálkozom.
Akinek ennyi teje van, hogy majdnem mellgyulladást kap, annak nem kevés a teje, tehát NINCS szüksége pótlásra, pláne venni mástól, vmi más probléma van. Rossz technika stb.
Ezért kellene olyanhoz fordulni, aki járatos a dolgokban.
No, mindegy.
Ágci
Ágci

Írtam egy nagy csomót és elszállt. Nagyon boldog vagyok.Kép

Kicsit sűrítve leírom.

Szombaton mi is elutazunk nagyilátogatóba, Öcsödre. Ez a legjobb nyaralás, kaja, szállás ingyen. Kép Visszük a Dömét is.

Van egy hülye kérdésem: Flórának még mindig ugyanolyan a kakija, mint amilyet megeszik. Ez normális? Meg alig hízik valamit is, szinte semmit. Lehet hogy nem emészti meg rendesen? Van hogy egy nap 2x is kakkant.

Ildi: Nem semmi Lili. Janka meg egyszer csak megszokja, hogy nincs a pocakodban.

Zsófi: Holnap megyünk ellenőrzésre a dokinénihez,megkérdezem a védőnőt tud-e tejet.

Lara: Én azért szertném, ha néhány hónapig még váratna magára, az építkezés miatt. Szeretném, ha még egyben lennék mikor költözünk. Lehet, hogy együtt leszünk kismamik!

Melinda: Jöttök tornára?

Flóra mostanság azt mondogatja,hogy kakaka. Ha kérdezem tőleiszunk reggelire kakaót, azt válaszolja, hogy kakaka. Nagyon aranyos.

Banita: Ma láttam Bnit meg az apukáját a Plazában, a játékboltban. Arra lettem figyelmes, hogy egy kisfiú rögtön a buszok érdekelték.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Gabi3!
Mi is ott voltunk a Plázában, csak mi Baluval elmentünk szétnézni. Vettetek valamit a játékboltban?
Mit szólt be "névtelen" és kinek?
Szerintem a talit későbbre rakjuk, mert senki nem jelezte mikor lenne jó. Majd ha hazajöttetek a nyaralásból, jó?

Erika!
Dani nagyon gyönyörű baba!Kép
Ügyesek vagytok hogy teljesen elhagytátok a tápot!Kép
Nekem egyik gyerekem sem büfizett. Nem törvényszerű, hogy minden szopi után fog büfizni. Bálintot szopi után rögtön beraktam az ágyába, sosem büfiztettem, Benivel még voltak próbálkozások eleinte.

Katicabogár!
Nekem az volt az első gondolatom a szüléstörténetedet olvasva, hogy biztos másképp alakult volna minden ha van választott szülésznőd.

Lara!
Neked most mi az e-mail címed? Nem az ami a profilodban van (yahoo)?

Ildianyu!
Biztos nem lehet most könnyű neked! Nem tudsz valakitől segítséget kérni, hogy egy kicsit pihenjél (nagymama, barátnő stb.)?
Nem semmi ez a Lili! Hogy tudja a kakit a délutáni alváskor időzíteni minden nap?
Lili és Janka egy szobában alszanak? Ha sír Janka fölkelti Lilit? Lili is ilyen keveset aludt mikor újszülött volt?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok

Elnezest a bepofatlonkodasert, csak Zsofinak szeretnek par dolgot mondani.

Zsofi

Inkabb probalj meg sokat pihenni, nem veletlen, hogy regen elso 6 hetbe mamak es babak teljes kiszolgalast elveztek. Foztek nekik es szinet csak pihentek. Nagy szukseg van elso 6 hetbe foleg annak is a legelejen a pihenesre es a rendes taplalkozasra.
Higy magadba van eleg tejed, eleg lesz Bencenek. Ha van ra egy lehetoseged akkor ne kezdj el potolni attol csak kevesebb lesz a tejed es nem tobb. Probald te megetetni sajat tejeddel minden egyes alkalommal ha ugy latod hogy ehes. Akar orankent is. en ugy oldottam meg anno hogy ne csak mindig elotejet kapja. Hogy csak 2 orankent kapot masik cicit. 2 oran belul mindig ugyan azt kapta vissza. Volt idoszak amikro kb fel orak voltak ujabb cici keres kozott. De 1 het alatt minden rendezodott. Amikor nekem ennyier nem volt tejem akkor csak ejszakara potoltam kis ennivalot, hogy legalabb ott lehessen par oara pihenesunk. Napkozbe kuzdottunk egymassal. En szerintem megerte. Nagyon figyelj hogy egyel rendesen es igyal nagyon sokat. Sokfele nezet van kinek mitol no a tejmennyisege. Azt hiszem alkati es hit kerdese elsosorba. Nalam malatakavebol tejeskave, oszibarackle, fitolac szoptatatos tea volt amitol en erzesem szerint not a tej mennyisege. Van aki a rantotlevesre es meg sok ezer egy dologra eskusznek az emberek. Probald ki neked mi hasznal. Akar finom halaszle is lehet nyero.

Napocska
napocska

Zsófi:
Sokan a birsalmalére esküsznekKép
AZt hiszem a szopis topicban olvastam.
Nina
nina74

Sziasztok!

Banita: Hülyeségeket zagyvált össze-vissza az a pofátlan névtelen. Nem érdemes feleleveníteni. Gondoltam, hogy ti is ott lesztek, de nam futottunk össze. Nem vettünk semmit, mert a névnapi ajándék a garázsban vár a gazdájára, egy dömper személyében. Igazi lányos ajándék.Kép Az jó, ha akkor lesz tali nálatok,mior már haza jöttünk. Köszi. Neked milyen fajta tűzhelyed van? Csak azért érdekel, mert mostanában nézegetjük a konyhákat a leendő lakásunkba és nem vagyunk igazán járatosak a sütő és főzőlapokban.

Napocska: Egyáltalán nem baj hogy "idepofátlankodsz". Kép

Zsódi: A görögdinnye minden mennyiségben jó hatással van a tejtermelésre. A rántott leves és társai csak hasfájaást okoznak a babának. Azért ne vidd túlzásba a folyadék bevitelt, mert az sem segíti a termelést. Annyit igyál amennyi jól esik.

Később olvastam a babaszobán a cölikáliáról. Azt hiszem egy kicsit megnyugodtam. Annyira nem vészes a Flóra esete. Azért még várom a véleményetek.

Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Zsófi! Mikor Hanga pár hetes volt, az én fejemben is megfordult, hogy csak egy éjszakára vállalja már át valaki. A férjem vigyorogva mondta, hogy ö nem tudja, mert nem tud szoptatniKép
Nekünk van utazóágyunk, de sajnos nem tudom felajánlani, mert Hanga kitalálta, hogy ebben hajlandó csak aludni. A fa rácsos ágyát már szétszedtük, a nagy ágyba meg max. éjszakára hajlandó feküdni.
A szopival kapcsolatban tényleg a sürübben kéne szoptatni Bencét, és ettöl egyre több és több tejcsid lenne, nem kéne pótolgatnod. Akár óránként tedd cicire. Minél többet szoptatod Bencét, annál több tejed lesz.
Most hányszor szopizik egy nap?

Zsuzsi! örülünk ha jössz!

Ildianyu! Hát megvallom nagyon nevettem, amikor irtad, hogy mit csinál Lili! Hát én még ilyet nem is hallottam!:-))))))))))))Persze belegondoltam, hogy mindig lehet mosni az ágynemüjét...mondjuk én is mindennap mosom, mert Hanga meg éjjel annyi vizet iszik, hogy éjszaka átázik a pelenkája és reggelre a pisiben fexik.
Nemsemmi Janka, hogy mennyit hizik! Csak ér valamit, hogy mindig a szájában lóg a cici.

Gabi3! Hát akkor nagyon úgy néz ki, hogy egyszerre leszünkKép Dejó! Én már nagyon be vagyok sózva, te hogy birod?

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Ma Lotti az ebéd előtti alvása után jelezte, hogy fennt van. Bementem a szobába, hát látom ám, hogy ül az ágyban. Ilyet még nem csinált, sajnálom, hogy nem láttam. Viszont mostmár tutira lejjebb szereljük az ágyát.

Ildianyu! Lili nem semmi, jót derültem rajta. Janka nagyon szépen hízik, ügyesek vagytok. Tényleg, említte Ágci, hogy kérted a klinikán a mobil kékfényt. Megkaptad?

Zsófi! Utazóágyunk sajna nincs.
Hallgass az előttem szólókra szopi ügyben, és akkor minden rendben lesz.

Gabi3! Nem tornáztunk, mert 2 bnőmmel flangáltunk. Lotti hótra elfáradt, 6 óra óta alszik. Nem tudom mi lesz éjszaka.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ildianyu:
Leraktam a bogyókat a zöldségeshez.
Mehetsz érte bármikor.
Nina
nina74

Sziasztok!

Lara: Én is be vagyok sózva,mert nagyon szerettem kismama lenni, de inkább az eszemre hallgatok. Persze nem baj az sem, ha hamarabb jön a lurkó. Kép

Melinda: Ma jó volt a torna,kevesen voltunk és labdáztunk is. Hazafelé a Flóra is elaludt. De egy fél óra múlva fel is ébredt. Szegény alig aludt valamit, 2x félórát. De jól bírta. Milyen ügyes Lotti, hogy egyedül felült.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Gabi3!
Nekünk Bosch beépíthető sütőnk van. A főzőlap gázos (elektromos szikragyújtós), a sütő pedig villany. Ha jöttök hozzánk majd megmutatom.
Mikor jöttök haza a nyaralásból, vasárnap?

Kép

Kép

Kép
banita

Banita: Jövő héten hétfőn érünk haza, ilyenkor kevesebben vannak az utakon. Köszi, hogy megmutatod, mert nem igazán tudok dönteni, melyiket válasszam. Nekem megfelel valami egyszerű is.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Nina:Nagyon köszi a bogyókat,úgy néz ki beválik,csak el ne kiabáljam.Örülök,hogy megismerhettelek,nagyon szimpatikusak vagytok nekem.Kép
Banita:Úgy emlékszem te írtad,hogy nem tudtál fejni a szopik után mégis eleget evett a babód.Azt hiszem nálam is ez a helyzet,bár méricskélem Danit s egyszer azt mutatja a mérleg,hogy 30.-at evett máskor meg,hogy megevett 100.-at!Nem tudok kiigazodni.
A lényeg,hogy Daninál elkezdődött a hasfájós időszak,semmit nem alszik,egyfolytában ordít egyik etetéstől a másikig.Éjszaka kb.2 óra ami a legtöbb alvása.Kép
Gabi3: én is olvastam a kólikáról s szertintem nálunk ez van.Bár a dokinéni azt mondta csak 6 hetes kor után lehet rámondani,hogy hasfájós!
Ildianyu: Neked sem könnyű most,bár én is olyan jót nevettem a sztoridon.KépDani nálunk sem igyekszik most már,hogy aludhassunk éjjel.KépS ha hasfájós azt csak 3 hónapos kor után növik ki ,igaz?Neked is azt kívánom mint magamnak:kitartásKépSzoktam felétek sétálni
Danival,jó lenne találkozni valamikor.
Zsófi:Szerintem Ágci nagyon jó tanácsokat ad,nekem is sokat segített szopi ügyben,hallgass rá és rendbe jössz!Kép
Katicabogár: Nem te voltál a klinikán 19.-én amikor a védőnővel megfürdettük Danit utánna a te kislányod?

Puszi Mindenkinek!
(Szerintetek elvihetem Danit a corába?4 hetes lesz hétvégén.)

Erika
Erika

Az előbb elfelejtettem megkérdezni,hogy pelust milyet használtok?Kinek mi jött be?Mert mi libero baby minit használunk,de észrevettem ma,hogy a kicsi kis combjainál a gumi kidörzsölte s lejött a kis bőr:Úgy sajnálom szegényt!
Volt 1-2 db pampersünk is de az meg olyan naygnak tünt a mini is.Kép

Köszönöm a segítséget! Erika
erika

Erika:
Nálunk nagyon bejött a gripe Water( remélem jól irtam)Ez sem gyogyszer. Kapros lötyi, de hasfájás ellen tutiKépSzerintem bármelyik patikában kapsz.
Probáljátok ki!
Jöttök máskor is arra sétálni?
Leht, hogy jól mutatja a mérleg: egyszer 30-at eszik, máskor 100-at. Szerintem nincs olyan baba, aki mindig ugyananyi mennyiséget szivattyúzna. Én mindig csak akkor mértem meg Vandát, mikor tuti,hogy éhes voltKép Jólesett a májamnak bevallomKépNéha kell egy kis önámitás.
Nina
nina74

Miért vagyok megint nem regisztrált?!de jó!
Erika

Nina:Ezt már 4 hetesnek is adhatom?vagy a gyógyszertárban kérdezzek rá?Kipróbálom szívesen csak segítsek valamit Danin.Köszi!
Erika

Erika:
Vegyél eggyel nagyobb liberot.
Nálunk is volt ilyen, mikor az egyik kicsi volt, a másik meg nagy.
Én akkor a lila zacsis tescosat vettem. Légáteresztős az is, és pont a két méret között van.
A corában is van Ott pöttöm a neve.
Nina
nina74

Igen azt hiszenm pont 4 hetes kortól adható. Én adtam korábban is.
nina74

Sziasztok!

Ágci, ne haragudj, nem vettem észre hogy írtál. A levelekre sajna nincs időm válaszolni, nem is tudtam elolvasni, ki tudja mióta.

Nem tudom, ezt a sűrű szopiztatást hogy lehetne megoldani, mert Bence kiszopja mostmár mindkét mellemet, ha elfogyott, akkor ordít.
Nem alszik el, hogy egy óra múlva kelljen, csak ordít, míg meg nem kapja a pótlást.

Nina!

Ez nem az a bogyó, amit tudtam hogy kell szedni, úgyhogy megköszönném, ha leírnád.
Vagy te vagy Erika.

Erika!

Nálunk csak egy hasfájós éjszaka volt hálistennek, azóta viszonylag nyugi van.

Mi pelenkából a Libero Newborn-t használjuk.

Puszi Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Amúgy ma reggel is negyven grammot szopott a két mellemből. Csoda, hogy nem elég neki???

Ágci, tényleg nem látom mit írtál. Bocsi.
Nem tudom amúgy, hogy az a tegnapi mellgyuszi akart-e lenni, csak volt egy nagy csomó a mellemben. Azt fejte ki anyu. Iszonyúan fájt.

Gabi, köszönöm, ha megkérdezed!

Puszi Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

uTRICA URENS 5ch
Naponta 2x5 golyócskát kell bevenni.El kell szopogatni. Előtte utána fél rával enni inni nem szabad.Kerülni kell a mentholosat(fogkrém. rágó, cukorka)mert közömbösithetik.
Jól irtam Ágci?
Nina
nina74

rával=órával
Nina74

hello!
Nina: megyünk persze máskor is mindegy merre sétálunk.
a tescos pelus okés? nem mertem venni,nehogy befürödjek vele!

Zsófi: Nem kicsi a newborn?Mekkora már Bencus?
Dani már 4300:- körül mozog.Kicsit sok tudom!Kép
A homeopátiás bogyó tejszaporításhoz Ágci nekem ezt javasolta:3x5 golyó 3 napig utánna 2x5 golyó 2 napig majd 1x 5 golyó 1 napig.
remélem hatásos lesz!
Puszi! Erika
Erika

igen Nina jól írta nem szabad előtte utánna 1/2 óráig enni-inni...stb...
Erika
Erika

Szijasztok!

Banita! Irtam neked egy mail-t a freemail-es cimedre. Ugye azt használod?

Erika! Szerintem nyugodtan elviheted a Corába, szerencsére most nyár van, nincsenek nátha virusok. Csak öltöztessétek fel, mert olyan hideg van a Corában a légkondi miatt. Hanga is néha fázni szokott.
A Huggies nagyon jó szerintem(az ára már nem annyira:-))
Mi is használtuk a Gripe Water-t, tényleg nagyon jó, bár furi az ize. Én is úgy emléxem, hogy 1 hónapos kortól adható.

Hanga nagyon szereti a Teletubbies-t, minden nap 2-3-szor megnézi. És valamiért nem tudja megunni. Mostmár tudja mondani, hogy: "teletábi".
Jó szavakkal kezdi a beszédtanulást, nem?Kép
De amúgy nagyon belejött a dumába, le sem lehet löni, mostmár 2-3 szót próbál együtt mondani:"ott az autó, papucs anyáé" stb. De a kedvence a "tiszta baba" :-))) Ha kicserélem a pelusát, akkor fél óráig szalad körbe és mondogatja, hogy "tiszta baba"Kép

Szijasztok, Lara
lara

Kép
erika76

Erika,
mél megy hasfájással kapcs. Mi Gabót 3 hetesen vittük először corázni, karácsonykor. Semmi baja nem lett, végigaludta az egészet.

Zsófi,
az lehet, hgoy kezdődő volt, tök jó, hogy anyukád így tud segíteni. Még1x itt is hagy mondjam el, hogy én még nem is láttam ilyen szép 2 hetes kisbabát. (az enyém sem volt ennyire szép) Tényleg. Nagyon helyes volt tegnap.Kép
Elküldök egy levélkét (jó az az e-mail cím, ami a profilodban van?), amit Erikának is küldtem, olvasd el, szerintem, ha néhány napig úgy csinálod, biztos, hogy siker.Kép
Ide nem akakrom bemásolni, mert azért hosszú lenne.

Lara,
nagyon édi lehet Hanga. Az én kisfiam, szerintem soha sem fog beszélni. Nem baj, legalább szeretni fogják a lányok, mindig olyan figyelmes lesz velük, mindig meghallgatja majd őket.Kép

Anita,
láttalak ma benneteket Kép a Széchenyi térnél. Beni nagyon helyes volt, ahogy fogta a babakocsit, és ment melletted!Kép Vajon Cumika is 1x így fog jönni mellettem, vagy mi mindig úgy fogunk közlekedni, Gabó szalad, én meg utána. Tök nevetséges. Egyszerűen képtelen sétálni, menni, neki állandóan szaladhatnékja van. Látnátok...!Kép

Ágci
Ágci

Ágci, jó a cím.

Most sietek, mert holnap anyuék korán indulnak, és segítenem kell összepakolni.

Puszi:

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Nem győzlek benneteket olvasni.

Erika: Mi Pampers-t haszáltunk/unk. A 2-es nem túl jó nedvszívó, azért érdemes kipróbálni. Nálunk az nem nagyon vált be, folyton kijött belőle a pisi-kaki. A Huggies nagyon jó. Az árát nem isemrem, már nem haszáljuk. Ahog yírta Lara, mehettek nyugodtan a Corába, csak öltöztesd fel jól a légkondik miatt. Meg figyelj arra,hogy ne álljatok meg a kifúvók alatt. Hasfájással kapcsolatban, mi használtuk a GWatert de nem igazán vált be, szegény Fló kihányta. Azt hiszem néhány gyereknek nem is kell semmilyen hasfájás elleni izé. Még az Espumisant is próbáltuk. Amint elhagytuk, kb. egy hét múlva el is múlt. Lehet,hogy olyat ettél, amitől fájhat a hasa. A túl sok tejszaporító tea is okozhatja.

Zsófi: Nagyon sajnálom, de nem dikerült eljutni a védőnőhöz, de holnap felhívom, hátha tud valamit. Azért byzz abban, hogy lesz elég tejecskéd. Én az első öt napban nem is gondoltam, hogy egyáltalában fogok szoptatni. És még most is tudok. Hogy alakul a cici?

Flóra ma egy fél órát aludt, nem nagyon kellett ringatni.

Vettem puffadós festéket. A Flóra zokniaira akarom rátenni. Valaki használt már ilyet? Meddig kell hajszárítózni? Mert az első próbálkozásom nem sikerült. Összeesett a festék.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Tegnap este Lotti 1/2 10 -ig aludt (6-tól). Utána tápiztunk. Mivel tegnap elmaradt az ágyletétel, így velünk aludt éjszaka. Mint mondjak, a legújabb az, hogy tépkedi a szemöldököm! Legalább nem kell kozmetikushoz mennem.

Ma délelőtt nyűszikélt a drágám, lefektettem, és egész korán 12 előtt már aludt.
Délután anyósoméknál voltunk, egy élmény volt.
Leszereltük az ágyat, nekem nagyon furi.

Pelusból mi már elég sokat kipróbáltunk.
Pamperst, Tescosat, Corásat, Rossmannt, Babylove-t (DM). A fehér tescós nem jó, és a rossmann se annyira.Most DM-est használunk, az ára is barátságos, és szerintem jó.

Gripe Watert mi is használtunk, hatásos, és a kisasszony se útálta annyira.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Gabi3!
Akkor akár már kedden is lehet a tali, vagy az még korai? Legyen inkább szerda, csüt. v. péntek?

Erika!
Én nem is akartam fejni minden szopás után! Nem az volt a célom, hogy tejcsárdát nyissak, hanem azt akartam, hogy minél előbb beálljon a kereslet-kínálat. Így kb. 2 liter tejet fagyasztottam le, amit mielőtt lejárt volna odaadtam egy anyukának, akit a védőnő "szerzett". Az anyuka antibiotikumot szedett, mert súlyos fertőzést kapott császármetszés közben, ezért nem szoptathatott (de fejni azért fejt, és miután kiürült a gyógyszer a szervezetéből tudott szoptatni).
Ha a CORA-ba mentek én is nagyon tudom ajánlani a Pöttöm nevű pelust. Jó áron van, és légáteresztő (nem nejlon),. Nem gagyi!

Lara!
Megkaptam az e-mailt, de a levelező programunk nem írta ki a címedet. Küldenél még egy mélt, amiben leírod a címedet? És akkor tudok válaszolni a levedre.
Látod eljött az az idő amiről beszéltem! Úgy kell Hangát "lelőni" annyit dumál már!Kép

Ágci!
Nem mondod hogy Gabó mindig futni akar? Én akármikor látom olyan nyugisnak tűnik!
Gabó ráér még a beszéddel! Beni is 2 éves volt mikor elkezdett beszélni (addig halandzsázott ezerrel!). (Hol van még a december...) Most meg milyen jó kis beszélőkéje van! Egy dumaláda lett!
Ti hol voltatok, én megint nem láttalak titeket? Gabóval voltál? Miért nem jöttetek oda hozzánk?

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Banita: Nekem jó a keddi tali a jövő hét után. De azért más is írja meg mikor jó,ne csak én döntsek.Kép

Melinda: Nálunk a Flóra saját szempilláját tépi.

Tegnap villám bevásárlást csináltunk a Corában. Vannak micimackós figurák, pontokért. Rögtön választottunk kettőt a Flórának, egy fülest és egy tigrist. Tök ari volt, ahogy fogja a két plüssállatot. Kérdeztem is apukát, nem kényeztetjük el egy kicsit? Ja, és találtam cipőt a Flónak, 5 ezerért. Az egyik boltban. Meg benéztünk a Szatmári épületgépészeti szakáruházba. Tök jó cuccok vannak. Beszereztünk néhány katalógust, jövőre jó is lesz.Kép

Gabi3
inecsg

Banita: most jutott eszembe, hogy nem jó az utána következő hét. Mert a párom itthon lesz szabin, legalább akkor legyünk együtt. ha esetleg másnak is és nektek is jó az azutáni hét. Most már teljesen belekavartam. Kép

Zsófi: Telefonoztam a védőnőmnek, de szabin van 28-ig. Utána, ha aktuális megkérdezem a tejcsit.

Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Ildianyu, Vevike! Boldog névnapot kivánunk a Liliknek!!!

Ágci! Emléxel, hogy én is ezt mondtam Hangára, hogy sosem fog beszélni? Már 2ségbe voltam esve, aztán tessék.

Banita! Igazad voltKép A mélt akkor küldöm a cimemmel együtt.
Mikor lenne tali? a jövö7en vagy a jövö7 után?

Azért irhatna már Gabomano is! Ez türhetetlen!

Szijasztok, Lara
Kép
lara

Sziasztok!

Most csak rövid leszek. Megjöttünk a nyaralásból, mostmár újra olvaslak benneteket.Próbálok vissza is olvasni, hogy képben legyek.

Jó éjt! Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Nekünk a jövő hét után lenne jó. Na megyek mert még van egy kis pakolnivalóm. A fél lakást becsomagoltam már. Kép Viszünk egy rakás játékot, ha esetleg rossz idő lenne.

Lara: Csütörtökön láttam Gabót Jázival, de olyan gyorsan eliszkoltak, éppen csak felismertem őket.

Kriszta: Merre jártatok?

Mi reggel indulunk.

Puszi mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Látom kitört a hétvége és gyenge a forgalom.

Gabi3: Mi a Bükkben voltunk. És ti hova utaztatok?

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Gabi3! Remélem jó időtök lesz, érezzétek jól magatokat.

Mi 19 -én utazunk, és 27 -én jövünk majd haza. A Mátrába megyünk.

Kriszti! Milyen volt a Bükkben? Gergő élvezte, gondolom. Miket csinál már?

A mai napunk nagyon nyugisan telt, Lotti szinte átaludta a délutánt. Este vendégeink jöttek (újabb lagzi meghívást kaptunk), Lotti nagyon nem volt formában, "gyíkul" nézett körbe, és nyújtogatta a kezecskéjét, hogy vegyem fel. Nagyon édi ilyenkor, persze jött a beszólás, hogy nagyon anyás a gyerek. Kérdem én, milyen legyen.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Hát hazajöttem.
Erika,Zsófi bocsi, hogy nem jelentkeztem de itthon felejtettem a telefonom (a számaitokkal) és nem tudtam szólni bogyó ügyben. Meg netem sincsen Kép Hozott tesóm bogyót találtatok valahol?? Ha igen, nem gond odaadom uncsitesóméknak, de ha kell jövő héten csütörtökön elviszem (akkor megyek megint át)
Erika, mizu szopi ügyben??

Képzeljétek az egész hetemet a fogászaton töltöttem. 18 éves korom óta cseszeget a bölcsesség fogam. Rendszeresen begyullad a fogígyem és iszonyatosan fáj. Nem olyan, mint egy hagyományos fogfájás, hanem mintha tüszős mandula gyuszim lenne, fültőmirigy, meg arcüreg egyben....Kép
Nem tud kinőni, mert nincs elég helye, és nagyon szörnyű.Nagyon fáj! Ilyenkor néha hetekig is kell kezelésre járni (bespriccelnek alá fertőtlenítőt, mert be van gyulladva a fogíny, mert nem tudom alaposan megmosni...) Szóval ki kéne oprálni mind a 4-et mert egyik sem tud kinőni és akkor megszűnnének a gondok. csak én baromira félek a műtéttől, mert a fogdokim azt mondta, hogy 1 óra/fog és bizony fájdalmas. Kép Amúgy semmi baja és nekem furi, hogy egészséges fogakat kell kihúzni (kioperálni) csak mert helyhiány van..Kép Most meg amíg itthon vagyok magamnak kell, fecskendővel,tűvel kimosni az ínyem és fogam közötti részt minden kaja után 3%-os hidrogénnel. Utálom... Van valaki közületek akinek már kioperálták a bölcsességfogát? Milyen volt?? Kép

Képzeljétek Bogi csomó új szavat tud! Az hagyján hogy érti, de ki is mondja. Pl a nevét Kép Bogi rányomva az O betűre! Olyan Booogi hangzása van Kép Na meg dinnye, hangya, szőlő, barack, autó, megyünk, kakaó, fotel, sárgatakaró......ilyenek. Persze nem így mondja, hanem pl kakóó a kakaó,fóte a fotel, haggya a hangya, dinny a dinnye, totó az autó Kép ....stb
Olyan édes. És, hogy tegnap mennyit evett. Életében először voltunk a McDonaldsban és bevett egy egész gyerek menüt!Azt amihez játék dukál Kép Na szó nélkül kb 4 perc alatt összetakarította még a morzsákat is. Igaz előtte voltunk nagyot sétálni, meg játszótéren, de én csak lestem, hova fér ebbe a gyerekbe ez a sok kaja.

Még nem volt időm visszaolvasni vasárnapig. Termeltetek rendesen Kép

Kriszti: Milyen volt a nyaralás? Hol voltatok helyileg? Mi Erdélybe mennénk, de szerintem Bogi még kicsi ilyen hosszú úthoz. Majd jövőre....Kép

Gigi: Mailt elolvastam, majd válaszolok amint kicsit jobban leszek és nem ártana egy idő is hozzá....!
Emese tied félig kész, mire hazajössz anyudéktól addigra megpróbálom megírni Kép

Pussza
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Melinda, Enikő:Bükkzsércen nyaraltunk. Egerhez közel van.Gergőci azt élvezte nagyon, hogy sokan voltunk, így mindig akadt szórakoztatója. A Siroki vár meglátogatásakor örült annak, hogy a hátamon vittem és minden arrajáróval kacérkodott. Élvezte a ringatózást, a hajam húzgálását. Persze ennek én nem örültem annyira. A hollókői várban pedig a kövek vonzották, amiből építették a várat. Állandóan a falat tapogatta és gügyögött a köveknek.Szinte egész nap a levegőn volt ezért kicsit megbarnult a bőre. Az étvágya pedig megkétszereződött. Meg birt enni egy evésre egy csike alsócombot egy fél karéj kenyérrel. De sajnos megharagudott a főzelékekre és csak a falatos ennivalót fogadja el. Azon töröm az agyam, hogy hogyan tudnám mégis megetetni a főzeléket vele. Az idegen helyen alvással sem volt semmi gond, mert a saját kiságyában aludt. Csak az oda és viszza úton nyűgösködött egy kicsit.

Melinda: Kibujt az 5. 6. fogacska is.A nyaralás alatt kezdett el kúszni a babóca és már a lábát is igazítgatja a mászáshoz. Hasonfekvésből feltolja magát ülésbe és lefekszik hasra. Gurulva és kúszva közlekedik a lajásunkban. Vannak olyan szavak amiket már megért pl: gyere, add ide.

Holnap folytatom!!!

Kriszti
gykriszta

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?