Robi!
"Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás, gyere már, gyere már, minden gyermek vár!
Krumplicukor, csokoládé, jajj, de jó, de a virgács jó gyereknek nem való!
Mikulás..."
Jól emlékszem a szövegre
Bölcsi!
nem sok jót tudok mondani!
1/210-re mentünk, aztán tízórai volt, ami kb.1dl ivólé (ananász), utána kimentünk az udvarra, ahol motoroztak a gyerekek, Regi már fázott szerintem, mert kérdezgette, hogy be lehet-e menni? Kb.40perc után mentünk be, utána pisilés, játék, 1/212-kor ebéd, sárgaborsófőzi, töltött tojás, amit megevett, és alma. Eztán el is jöttünk, így első nap!
A bajok ott kezdődtek, hogy 5gyerek volt, mert a többiek mind betegek (14-en vannak eredetileg), de erre a kevés gyerekre sem jut figyelem. A mi gondozónénink egyszer sem mosolygott, illetve csak akkor, amikor jöttek Főiskolások megnézni a bölcsit...
Nincs közös játék, éneklés, rajzolás...
Mikor mi Regivel leültünk rajzolni, szegények mind odajöttek és rajzoltak velünk, olyan rossz érzés volt. Ebédkor elvárják, hogy mindenki maga egyen (27-28hónaposak), aki azt mondja, hogy nem kér, meg sem próbálják kedvesen megetetni, azt mondják, ők semmit sem erőltetnek!
Alváskor aki sír, azt elkülönítik, szerintem, inkább mellé kellene ülni és szépen beszélni vele. Az egyik kisfiú úgy sírt, meg sem vígasztalta a mi gondozónénink! Mindenre csak csóválja a fejét, meg csúnyán néz, pl. összefirkálta egy kisfiú az asztalt, megszégyenítette, hogy miért nem vette fel a leesett papírlapot a földről, most nekik kell dolgozniuk miatta! Nemhogy odaült volna mellé és tanítgatta volna rajzolni! NEM???????
Vagy én várok el túl sokat! Azt hiszem, ovit magánovit fogok választani, ha megengedhetjük magunknak!
Na, jól felhúztam megint magam!!!